Ik heb in bed geplast, Ik plas weer per ongeluk in bed.

wasmachineIn bed plassen is altijd zeer vervelend als het gebeurd. Ook als het je zomaar een keertje overkomt ik weet hoe het is. Je wordt de eerste paar keren dat het je overkomt half wakker en denkt waarom ben ik koud en nat ? Of waarom heb ik het zoo vreselijk koud terwijl ik onder mijn deken lig ?

Meestal weet je ook niet waardoor het komt zoals bij mij als je er niet voor naar de dokter bent geweest. Sommige jongeren dromen dat ze op de wc zitten en plassen dan in bed.

Ook durf je het niet tegen je ouder te vertellen als het je overkomt.

Wat kun je er aan doen dat je per ongeluk in bed plast vaak of soms ?

Wat het meteen oplost voor altijd is er niet echt, vaak moet je eroverheen groeien, Je hebt per jaar iets van 40% kans dat je eroverheen groeit als je tussen de 7 en 18 jaar bent, er bestaan wel verschillende hulpmiddelen zoals:

Body stress.

https://bsrdenekamp.wordpress.com/bsr-bij-babys-en-kinderen/

Plaswekker.

Wat is een plaswekker?
De plaswekker wekt je kind met een alarmbel zodra hij/zij in bed plast. Je kind draagt hiervoor een speciaal broekje dat vochtigheid registreert en een signaaltje doorgeeft aan een wekker. Als de wekker gaat moet je kind deze uitschakelen, opstaan en naar de wc gaan. De bel van de plaswekker wordt na enkele keren door de hersenen van je kind geassocieerd met het gevoel van een volle blaas.

Plaswekker

Plaswekker.

 

 

 

 

 

Pilletjes.

Minirin ook wel DDAVP genoemd vermindert de urineproductie s nachts en vaak zal het op korte termijn verlichting geven tegen het in bed plassen. Het werkt niet voor alle kinderen en het werkt alleen zolang je de pillen neemt. Een aantal kinderen gebruiken wanneer ze gaan overnachten (logeren) bij een vriend of op een groep ’s nachts.

Droogbedcentrum (slaapkliniek).

Het Droogbedcentrum (officieel: Droogbed- en bekkencentrum) is een Nederlandse organisatie voor onderzoek en behandeling van bedplassen en incontinentie. Ook andere klachten veroorzaakt door het niet goed functioneren van de bekkenbodem kunnen hier worden behandeld. Het Droogbedcentrum bestaat uit vier onderdelen, te weten:

 • Droogbed- en Bekken Behandelcentrum
 • Stichting Bedplassen Nederland (patiëntenvereniging)
 • Kenniscentrum Bedplassen (onderzoekscentrum)

Het centrum is gevestigd in Meppel als onderdeel van het Diaconessenhuis.

Het Droogbedcentrum verzorgt cursussen en trainingsprogramma’s voor kinderen en volwassenen. Dit kan in de vorm van een aantal dagbehandelingen of met een opname voor vier nachten in het centrum. Na afloop van de Droogbedcursus wordt ter ondersteuning nog een jaar telefonisch contact onderhouden met de deelnemers. De frequentie van deze telefoongesprekken neemt in de loop van het jaar af. Zie hier.

 

3 gedachten over “Ik heb in bed geplast, Ik plas weer per ongeluk in bed.

 1. Rik

  Hoi klaas
  Ik schrijf dit niet voor mij zelf
  Maar voor mijn broertje die 7 is
  Ik ben zelf 12 ik gebruik ook luiers
  Maar mijn broertje plast sints kort in bed ik ben de enigste die dit weet want we slapen op de zelfde kamer
  Ik had ooit drynits maar die lekkten
  Ik had nog 3 drynits over ik heb er een aan broertje gegeven hij wou het eerst niet maar had hem uitgelegt dat luiers niet vopr baby s
  Zijn
  Toen deet hij er een aan en zij de vlogende
  Ochtent ze werken best goed .
  Maar het punt is hij durft het niet tegen onze ouders te zegen wat miet ik doen ?

  1. klaas Bericht auteur

   Hoi rik,

   ja ik ken het.
   Ik kon het zelf nooit verborgen houden voor mijn moeder dat ik in bed geplast had in het begin.
   De eerste keren schaamde ik me zoo erg dat ik ook niks zij ja. Soms was het savonds dan opgedroogd maar ik kon dan bijna niet slapen van de vieze lucht.
   Mijn moeder wist al vrij snel dat ik bedplaste maar ze verschoonde gewoon mijn bed zonder er wat over te zeggen, ze dacht wel dat ik me er voor schaamde, dat ik daarom niks zij.
   Mischien is dat ook wel zoo bij je broertje.
   Als je broertje erg nat is zit jij ook met de lucht op je kamer.

   Ik zou dan ook luiers of drynites aan mijn broertje geven als hij dat heeft want daar zijn ze voor gemaakt.
   Goed dat je het uitgelegd hebt dat het niet voor baby,s is hij moet dan van jou ook wel weten omdat jij ze draagt.
   Ik had er ook veel moeite mee om luiers voor het eerst in mijn leven op mijn 12e te moeten gaan dragen.
   Ik heb een jaar in bed geplast en toen kwamen er een beetje onverwachts tena luiers in huis.
   Dus van geen bescherming naar die tena,s. (luiers)

   En ja dat hij zij in de ochtend ze werken best goed, dacht ik ook bij mezelf toen ik voor het eerst wakker werd met een luier.
   Ik werd wakker en dacht ik ben droog gebleven, ik heb een droge nacht gehad want ik voelde me droog, ik heb geen ongelukje gehad vannacht.
   Maar toen ik mijn pyjama broek uit deed in de douche zag ik dat ik in de luier had geplast. Toen wist ik het pas want een tena luier heeft een waarschuwing op de voorkant voor als het nat is.
   Dat vond ik ook heel bijzonder. Een compleet nat bed die ik normaal heb elke dag, nu hierin in een luier zonder het echt te voelen dat het nat is. En nog hoeft het niet uit.
   Ik vond het geweldig werken.

   Mischien kan jij het toch tegen je ouders zeggen dat je broertje het ook heeft wat jij hebt.
   Als je broertje in bed plast moeten ze het echt wel merken als ze de boel verschonen.
   (zijn bed)

 2. jeffrey

  Hoi klaas,

  ik heb zelf ook wel eens iets gehad zoals dit. Ik heb ooit 2 keer toen ik droomde in bed geplast omdat ik dacht dat ik op de wc zat. Ik vond het heel
  erg raar omdat ik dacht dat het echt zo was, ik hoop dat dat normaal is.

  het tweede is dat ik ongeveer 2 of 3 weken last had dat mijn onderbroek heel vochtig was en vaak was het kring van ongeveer 3 cm. Die 3 weken had ik er elke dag last van en
  opeens was het over. Vaak voelde het nat aan maar je zag niks. Het was ongeveer 2 maanden geleden en toen was ik 13 en 8 a 9 maanden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.