Luiers dragen – Hoe voelt het om een luier (om) aan te hebben ? Ik wil weten hoe een luier zit. Bijvoorbeeld in bed.

(TIP ! Voor vragen of reactie kan je ook een reactie onderaan deze pagina neerzetten. Of mail me)

http://www.multipi.nl/

http://www.multipi.nl/

In bed plassen is gewoon heel erg vervelend als je nat wakker word en je hebt er niks aan kunnen doen om het te voorkomen. Als je dat zoals ik heb dan betekent het dat het niet alleen in bed kan gebeuren maar overal waar je in slaap valt, dus ik heb heel vaak een por in mijn zij gehad van hé klaas wakker blijven. Bijvoorbeeld als we bij familie op de verjaardag waren geweest die op 2 uur rijden afstand wonen en dan ’s avonds laat terugrijden, ik ga dan altijd wel bijna in slaap vallen maar ik mag het niet. (eerst in het begin)

In het begin wilde ik niet eens een bedplasser door anderen genoemd worden thuis of wilde ik het er niet over hebben en er een groot geheim van maken vooral buitenhuis bij familie en vrienden. Ik heb er aan gedacht door dat ik elke nacht een nat bed had om bijvoorbeeld niet met onze familie mee op vakantie te gaan, maar dan wist ik dat ik eenzaam thuis zou wezen. Bang dat ze erover praten of gaan lachen. Uiteindelijk met bescherming mee gegaan. Je voelt je altijd slecht over jezelf als je in bed plaste. Vooral als je het gemiddeld 4x in de week hebt zoals ik. Sommige jongeren hebben elke nacht een nat bed, ik zit daar dichtbij af en toe. Dus ook nog eens erg duf zijn op school soms. Langzaam leerde ik dat er gewoon er open over zijn voor mij het beste werkt. Je moet alleen wel accepteren dat mensen je proberen te helpen en voor je willen zorgen. Voor mij is het een probleem maar je bent jong en volwassenen kunnen je nog wel eens schattig vinden dus die willen echt alles doen wat ze voor je kunnen doen. Ik durf ook te logeren bij vrienden nu weer. Al heb ik kans dat ik het in bed doe bij vrienden, ik durf bescherming te dragen daartegen, ze doen er niet raar over. En ze lekken niet. In het begin lijkt het omdoen van een luier heel wat maar zodra het went doe je ze net om als onderbroeken. Het kost misschien 2 minuutjes meer. Het is ook niet zoo dat ik nu verplicht een luier om moet van mijn ouders. Wat je dan krijgt is deze foto. Het is ook niet zoo dat je ma dat elke avond om moet doen. Je leert het heel snel zelf te doen waardoor je weer helemaal zelfstandig word. Niet meer snachts om hulp moeten vragen als je nat bent.zelf-luier-omdoen

Ik wilde het na 1x proberen zelf met een luier om naar bed zolang ik dit probleem heb. Ik heb wel moeten aanleren dat ik 2 wekkers voor ‘s ochtends moet zetten. Ik moet er 20 minuten eerder af als eerst voordat ik elke ochtend nat was, als je luiers draagt omdat je anders in bed plast kun je er maar beter van uitgaan dat je elke ochtend een natte luier hebt. Ben je nat dan moet je altijd douchen. Hou je er geen rekening mee dat je moet douchen kom je al snel tijd tekort omdat je naar school moet, douchen kun je niet over slaan. De 2e wekker gebruik ik voor om te zorgen dat ik niet te lang douche. Heb ik geen natte luier heb ik gewoon meer tijd on wat voor mezelf te  doen. Mijn ouders hebben de luiers gewoon in huis gehaald voor mij na een jaar nat te zijn geweest en niets hielp, en ze zijden dat het voor mijn eigen bestwil was, niet om me klein te maken (mijn ouders). Of straf. Ik doe ze zelfstandig om, staand in de badkamer en ik ben er helemaal zelf de baas over. Alleen ik krijg wel vaak de vraag van mijn ouders als ze me ’s ochtends tegenkomen of ik mijn luier gecontroleerd heb toen ik van bed ging omdat ze zelf geen idee hoeveel ze opnemen en of ze de goeie wel hebben. Voor mij voelt het ook nooit nat aan, ik moet het echt bekijken aan de voorkant. Na een week proberen weet je zelf ook wel dat ze niet lekken. Eerst wou ik het niet, ik wilde echt geen luier om omdat ik me er te groot voor voelde maar ze zeiden wel elke avond, probeer het nou maar gewoon een keer. Ze stonden al 2 weken klaar in de badkamer voor me maar ik negeerde ze, het pak luiers. Het was moeilijk om me aan luiers over te geven op mijn 12e. bijna 13, Ik probeer me stoer te houden, maar ma legde me ook uit dat ik daarmee droog zal slapen dat sprak me wel aan omdat ik elke nacht nat was bijna. Daardoor was ik chagrijnig. Na 2 weken liet ik het toe om het te proberen en sindsdien nooit meer een nat bed gehad. Ik had nog wel vooroordelen zoals gaat een luier niet hangen tussen je benen ? Maar dat is ook niet zoo, daar heeft een luier 4 plakkers voor. Als je hem strak omdoet blijft hij ook strak om zitten. De eerste keer om voelt het ook als een schild, bescherming tegen iets. Het ziet er ook wel uit of het iets uit de zorg is.

Als je voor het eerst een luier om gedaan krijgt denk je dat het meer voor is dat als je wakker schiet en erg nodig moet plassen,  zoo erg dat je het net niet op tijd haalt en dus dat er een klein beetje in de luier komt. De luier is wit maar je verwacht er ook een dikke gele vlek in meteen.  Net zoo snel als een normale onderbroek. En dat je ook de nattigheid voelt net zoals een natte onderbroek. Als je dan je luier afdoet bij de wc is het niet niet te zien aan de luier dat je gedruppeld hebt wat in het begin wel bijzonder is.

Het is niet leuk dat je tegen je wil in, in je slaap je plas niet meer kan ophouden maar als alles nat is wordt je dubbel gestraft, en als je overdag moe er door bent 3x. Door met een goede luier om te slapen heb je daar geen omkijken meer naar. Je doet hem vlak voor op bed gaan om en als je uit bed gaat doe je hem weer af. Zonder dat het gelekt heeft of te vol zit. 1X heb ik een luier omgedaan toen we als gezin bijna van plan waren om naar huis te gaan na een verjaardag bij familie die op 2 uur rijden afstand van mij af woont, het was al laat en ik kon mijn ogen ook niet meer open houden. Aan de ene kant kon ik niet meer, maar ik mag ook niet bij familie in de bank in slaap vallen of in de auto. Mijn ouders wisten al dat het ging gebeuren dus een luier was al meegenomen. Ik kon die in de wc om doen zonder dat familie dat kon zien onder een broek. Eenmaal dan een luier om vindt ik dan heel relax omdat er niks meer kan gebeuren. Je kan dan even denken van: ik heb dat probleem niet dat ik in mijn slaap plas. Gebeurt het toch dat ik ondertussen bij familie in slaap val of in de auto dan maakt het niet uit, krijg ik een heel zwaar ongelukje dan vraagt het misschien 50% van de luier die ik draag. Die je alsnog een droog gevoel blijft geven. Dus je hoeft je niet onmiddellijk te verschonen.

De eerste keer het omgedaan krijgen door een ander was behoorlijk gênant voor mij omdat ik het nog leren moest, ik wist al dat ik het zelf wou kunnen. Gênant (schamen) omdat je voor het eerst ziet wat je omgedaan gaat krijgen. Voor het eerst opengevouwen is het toch een enorme pamper maar eenmaal om weet je wel dat het je maat is. Het echt omgedaan krijgen voor de aller eerste keer is wel fijn omdat een luier erg zacht is en de luier ziet er echt wel uit of het gemaakt is om je plas er in te houden en je voor het eerst het gevoel hebt dat je met dit om echt geholpen wordt met je probleem omdat het je onderlichaam inpakt. En denk je wel dat je droog zal slapen na een lange tijd nat te zijn geweest. Je hebt het gevoel dat er voor je gezorgd wordt. Als je dan weer voor het eerst een luier, zie je wel dat aan alles gedacht is zoal anti-lek randen in je kruis. ziet Als dat klaar is voel je jezelf ook echt beschermd en heb je alleen een vochtindicator in de gaten te houden aan de voorkant van de luier wat wel technisch is. Schoon en droog is een gele lijn. shieldNu doe ik ze zelf om omdat het echt werkt. Ik wou dat ik ze eerder kende. En een plaskalender kun je gewoon bij blijven houden. Waarop je neerzet of je nat of droog bent. Eerst heb ik ook de kalendermethode geprobeerd om van het in bed plassen af te komen voordat er luiers bij kwamen. Schade aan de luier in de ochtend bij het opstaan is een donderwolkje en een droge nacht is een zonnetje. Nat is dan minder erg, het kost je een luier. Ik doe soms ook de luier uit voorzorg om thuis na sporten omdat je nergens in slaap kan vallen zonder als je duf bent. Met een ochtendjas ziet niemand het. Het is ook niet zoo dat je er dom uitziet in een luier of kinderachtig het ziet er meer technisch uit. 2 De voorkant waarschuwt je of de luier nat of droog is als je wakker wordt (ben ik zelf niet).

Soms denk je dat je droog bent gebleven als je wakker wordt maar zodra je de luier uit wilt doen kom je erachter dat een nat bed is voorkomen. Erg droog. Luiers hebben vaak een gele lijn in het midden van het kruis zitten die langzaam blauw verkleurt als de luier nat wordt waaraan je kan zien als je er mee slaapt en er mee wakker wordt en wilt het wat later af doen zodra je pyjama uit gaat doen dat je hem moet weggooien of bewaren kan omdat er niks inzit. Dat is hoe ik het meestal doe. De eerste paar keer kan het je dan ook zoo verbazen. Als je ook een luier om moet omdat je de wc niet op tijd haalt als je wakker schiet kun je het alsnog behoorlijk moeilijk krijgen, de eerste keer met een luier om. Zoo erg dat je de tranen in je ogen hebt omdat je terug denkt aan alle keren dat het ernstig mis ging als je denkt dat je de wc niet meer haalt terwijl je een luier om hebt voor het eerst. En de kramp van het ophouden. Je moet er nog op leren vertrouwen maar ook alles doen om ze droog te houden. Als je een ongelukje hebt is het toch wel gaaf om te merken hoe het geabsorbeerd wordt meteen en het geen rotzooi oplevert. Toch heb je niet het gevoel dat het meteen uit moet als je een keer op tijd bij het ontbijt moet zijn. Plas zit er vast in en en kan er echt niet meer uit. Het is geen spons maar gel. Je kan er op zitten zonder een nat gevoel. Het hoeft ook niet 100% vol te zitten na 1 nacht en het is ook nog niet gedaan met je bescherming als je een gebruikte luier hebt. Ze beschermen je ook tegen nare geurtjes wat nog steeds werkt als je er mee van bed af komt. Dat is het tweede waar ze voor gemaakt zijn. Het derde wat luiers hebben is dat er een drooghoud laagje inzit. Als je met een stukje keukenpapier op een nat gedeelte in de luier zou duwen wordt het keukenpapier niet nat. Als zit er zoveel vocht in wat je bed helemaal drijfnat zou maken. Abena-luier-test-6-1024x576

Ik vond het raar van mezelf voordat ik luiers kende en dacht dat ik de enigste was die heel vaak een nat bed heeft. Het vervelendste is hoe stop ik het ? Ik werd bijna elke nacht wel 2x wakker gemaakt, soms ging het alsnog fout. Dan is het balen om het ma uit te leggen dat ik weer nat ben, Ik had ook een plaswekker maar die maakte mij te laat wakker en de rest in huis ook wakker. Ook had ik een plaskalender in de badkamer hangen waarop je elke dag bijhoudt of je droog of nat bent. Werkte niet echt, tot mijn ma verraadde aan familie dat ik bedplas. Eerst dacht ik, ik kan me bij familie nooit meer laten zien 😳 maar ze waren juist super aardig tegen me en wilden helpen. Ik werd toen nog meer doodgeknuffeld als normaal gebeurt. 1 Meisje gaf toe het ook te hebben en zoo kreeg ik luiers. Het is een hele verassing dat ze bestaan in een maat als je bijna 13 bent. Het is gelukkig ook niet zoo dat je volwassen luiers dragen moet. Ik heb met dat meisje een heel goed gesprek gehad die net zoo oud is als ik. Ik heb nog nooit een beter gesprek gehad op familie bezoek met iemand. Ze wist me te vertellen dat ik een zwakke blaas heb. Eigenlijk verandert er niet veel, je moet ze alleen elke avond omdoen wat vrij snel gaat als je niet nat wakker wilt worden van een nat bed. Wij gaan ook elk jaar met de familie op vakantie naar een groepsaccommodatie daar was ik ook bang om ze te gebruiken maar daar was het meisje ook mee dus ik was niet alleen. In de familie weten ze dus dat ik luiers gebruik en doen er niet raar over. Je krijgt er wel meer aandacht door en erg veel positieve aandacht als er veel in de familie vanaf weten want iedereen die het ooit ook hebben gehad dat ze het in hun bed deden vertellen dat ze er ook last van hebben gehad. Veel mensen willen je graag helpen. Als jij bijvoorbeeld 12 bent en er is veel oudere jeugd van in de 20 wordt je vaak schattig gevonden of aardig, als je dan ergens mee zit willen ze voor je zorgen. Ik heb weleens de vraag gehad heb je hulp nodig bij die luiers ? Het is ook zoo dat meisjes bijvoorbeeld hun hele leven maandverband en tampons moeten gebruiken, jongens niet, het werkt bijna hetzelfde. Jongens hebben 3x meer kans dat ze nog in bed plassen als meisjes. Als je als jongen dan luiers gebruikt draag je als jongen ook bescherming en het is voor je gemaakt en houdt elke druppel erin. Je hebt alleen een pak luiers die van jou zijn.

Depend-Slip-Super-Plus-SmallMaandverbanden en inlegkruisjes en zo horen bij dezelfde familie als luiers (slip) ze staan ook op elk pak luiers van mij zie deze foto het merk Depend noemt ze Pads die beginnen bij 1 druppel, een slip (luier) heeft 8 druppels op de foto en dat maakt heel veel uit. Het wordt een slip genoemd omdat het een complete onderbroek is.

Luier om lekker gevoel ?

molicare-premium-soft-super-briefOm kort en eerlijk te zijn ik vindt het nu zeer comfortabel 🙂 om luiers te dragen in bed, overdag zou ik het niet zien zitten, en ook niet willen, het geeft vlak voor het op bed gaan meteen een beschermd gevoel na een jaar van alles geprobeerd te hebben zoals de plaswekker, plaskalender, rust in je hoofd, alleen als je voor het eerst moet dan denk je er heel erg negatief 👿 over als ouders en een zus bijvoorbeeld het aan je proberen voor te stellen om luiers te gaan gebruiken. Vooral als je nooit in bed plaste maar er rond je 12e erg last van krijgt dan denk je misschien zoals ik, ik ben 12 ik ben geen baby 👿 , ik plas wel gewoon in bed tot het over gaat, maar zoo was ik 😉 . Tot dat ik een nieuw duur matras kreeg, toen wist ik wel dat het ook verplicht zou worden na 2 weken uitstellen 😳 Dat ik het misschien nu pas fijn vindt zitten en ze me een veilig beschermd gevoel geven is omdat ze mijn bed 100% zeker droog houden en je zelf ook nog een droog gevoel hebt ’s ochtends als je wakker wordt al heb je misschien een gebruikte luier, je voelt er weinig van en je kan nog even alles doen zodra je wakker bent en je kan niet meteen douchen doordat deze bezet is. Waar je ook het beste je luier af kan doen. Dus je moet nog even met luier om rondlopen. Misschien ontbijten. Als je in bed plast en je gebruikt geen luiers heb je vreselijk veel haast omdat je koud wordt als je het bed uit gaat. Als je voor het eerst een luier om gaat doen denk je misschien dan heb ik een vieze natte luier als ik wakker word maar dat valt dikke mee. Het is ook niet zoo dat je er uit moet midden in de nacht om jezelf te verschonen als je er van wakker wordt dat je het in je luier hebt gedaan wat ik wel dacht voordat ik luiers in bed moest gaan dragen. Je blijft je droog voelen en een goede luier zou hetzelfde ongelukje ook nog een 2e keer aankunnen. Een goede luier doe je ’s avonds om, om hem ’s ochends als je douchen gaat weer uit te doen.

Verplicht-een-luier-om-tiener-3Met goede luiers haal je de ochtend zonder eraan te hoeven denken. Dus geen gedoe meer dat je je ouders midden in de nacht wakker moet maken. Plas je erin dan is de enige schade aan een MoliCare® Premium soft super dat de blauwe vierkantjes in het midden van je kruis beginnen te vervagen. Wat een waarschuwing is van de luier. Er zit plas in maar hij hoeft nog niet verschoond te worden, pas als de vierkantjes allemaal verdwenen zijn. Bij mij in huis moet ik een plaskalender bijhouden waarop je neerzet of je nat of droog bent. Schade aan de luier is een donderwolkje een droge nacht is een zonnetje. Nat is dan minder erg, het kost je een luier. Ikzelf vind dat ik ook mijn vrijheid terug heb want wat moet je bijvoorbeeld als je lang moet reizen en je bent bedplasser ? Als je erg lang gaat reizen bijvoorbeeld naar een skikamp of skivakantie ? Lang reizen betekent ook dat je rijdend gaat slapen als je dan een luier omhebt heb je ook geen zorgen dat je stoel nat word en het is prima te doen. Zonder zou ik eigenlijk niet op vakantie kunnen.

wat-zit-in-een luier-om-droog-te-houdenWat zit in een luier om droog te houden ? De super absorberende korrels zijn het belangrijkst die er in zitten. Een bodempje korrels die ook in luiers zitten in een drinkglas zoals links op de foto Kan als je het glas voor de rest met water vult het helemaal omzetten in een speciaal soort gel. Zoals op deze afbeelding. En dit is het resultaat. zodra plas de luier raakt wordt het al omgezet.

Begrijp me niet verkeerd in bed plassen doe je echt niet voor de lol en het is niet leuk dat je het hebt maar het is jammer dat ik het pas na een jaar in bed plassen heb ontdekt. Want dit is hoe een luier werkt. Het voelen en weten dat je er 1 omhebt geeft je een gevoel van: nu kan ik geen vervelde ongelukjes meer krijgen, zeker als toen je luiers nog niet kende wel meer als 100x in je bed hebt geplast, 😡 dus al een beetje een trauma hebben. 🙁 Gelukkig ben ik niet incontinent overdag want dat zou ik heel erg vinden want ik ben dol op sporten zoals voetbal, judo en zwemmen dan zou het lastig zijn om een luier te moeten dragen, in bed komt bijna niemand het te zien dat ik ze draag. 😳 Overdag geeft het je iets minder bewegingsvrijheid en moet je het soms mensen vertellen dat je het nodig hebt, gelukkig heb ik dat zelf niet. En in bed plassen moet je overheen groeien. Ook kan een luier bij sommige sporten stuk gaan. 😉  Sporten met een luier om als je het nodig hebt kan en het voorkomt dat je er met een natte broek staat.

grappig-beeldverhaal-van-mens-gevallen-slaap-en-het-snurken-voor-de-computer-kijkt-als-iets-absoluut-heeft-geduurd-te-lang-dit-29740652_750xn

Per ongeluk in slaap vallen

Nat wakker worden.

Het ergste van in bedplassen vond ik altijd dat als ik ’s ochtends wakker word op de normale tijd dat je uit bed wilt en dan helemaal drijfnat bent. Uit bet komen en helemaal een drijfnatte pyjama hebben, zodra ik dan uit bed ging kreeg ik het al koud omdat ik nat ben en als ma dan ook nog de ramen open heeft staan dan helemaal. Het liefst wil ik dan mijn pyjama uit dan gelijk uit doen op mijn slaapkamer maar omdat die nat is doe ik dat liever niet omdat als mijn pyjama op de grond light in mijn slaapkamer dan moet je die plek ook dweilen daarna. Bij ons in huis is het normaal om vieze wasgoed uit te trekken in de badkamer op de 2e verdieping, wat ik dan helemaal erg vond is dan dat de badkamer bezet is en op slot gedraaid is omdat ze van privacy houden. Waardoor ik te bibberen sta van de kou, het enigste wat ik toen kon doen is teug gaan in bed die toch al nat is om het warm te krijgen totdat ik in de badkamer kan. Daarom ook liever een luier om, dan heb je dat niet meer.

De angst om ergens per ongeluk in slaap te vallen vlak voordat ik op bed ga is ermee compleet verdwenen na heel vaak nat te zijn geweest toen ik nog geen luiers gebruikte vlak voor het op bed gaan. Ik denk ongeveer dat ik bijna wel een jaar in mijn bed heb geplast omdat we in huis niet wisten dat ik ook grotere luiers bestonden voor als je bijvoorbeeld 13 jaar bent. Ik voel wel duidelijk dat ik een luier om heb vlak voor het slapen gaan maar ik vindt dat niet erg want het herinnert me eraan dat ik geen ongelukjes kan krijgen. Sporten maakt me erg moe dus als ik alvast een luier om heb dan maakt het ook niet uit of ik voor de tv of bij de computer zit te knikkebollen en in slaap val. Een veilig gevoel. Maar voor wie het nieuw is (luiers dragen) rust er een groot taboe op. Vooral met deze luiers die ik gebruik. Het is normaal dat kleine baby’s luiers dragen, maar oudere kinderen schamen zich vaak wanneer ze luiers nodig hebben. Ik in het begin wel, vooral de eerste keer. Wie ben ik ? Ouders willen dat vaak voor je eigen bestwil als ze aan je voorstellen om weer luiers te gaan gebruiken want ongelukjes per ongeluk in bed midden in de nacht als je slaapt kunnen je best uitputten overdag en je ouders ook als je hulp nodig hebt met het verschonen van je bed als je per ongeluk in bed plast midden in de nacht. Met luier om slapen voel je er niks van en kan je doorslapen. Ook als je er zelf een enkele keer uitgaat om te plassen midden in de nacht. Het is altijd weer moeilijk in slaap komen.

Aangemoedigd door je ouders. Ik moet een luier om van mijn moeder.

Aangemoedigd door je ouders. Ik moet een luier om van mijn moeder.

Snel op deze pagina naar:

Met een luier om naar bed gaan of moeten van ouders kan best wel iets om te schamen 😳 zijn tenminste dat had ik wel, nu niet meer. Het kan gewoon raar voelen je bent misschien 10, 11, 12, 13 , 14, 15, 16, 17, 18, 19 jaar oud en hebt erg vaak een nat bed. De eerste keer als je er 1 om moet op je 12e voelt het wel kinderachtig tenminste bij mij wel maar ik had er ook mee ingestemd dat mijn ma ze zou kopen voor me. Luiers is bij sommige ouders het laatste wat gebeurt ze zullen je waarschijnlijk eerst elke nacht wakker maken om te plassen zoo hopen ze dat het niet per ongeluk in bed gebeurt als dat niet werkt wordt er pas verder gezocht. Maar dat maakt jouw en je ouders doodmoe overdag omdat je nog steeds slecht slaapt dus Je kan zelf ook aangeven dat je liever luiers of drynites wilt. Hiermee slaap je ongestoord door zonder ook maar een druppel in bed te verliezen als het fout gaat. Luiers absorberen veel meer als drynites.

ZeldaHet in bed plassen van mij toen ik luiers nog niet kende vergeleek ik weleens met afgaan in een computer game, je voelt je rot omdat je weer bent “afgegaan” al is in bed plassen wel veel vervelender als afgaan in een game. Soms gebeurde het weleens 2x in een nacht. In bedplassen bezorgt je veel werk met verschonen en douchen en het kost veel tijd, erg vervelend. 😥 Het geeft je een slecht gevoel en vaak ben ik duf overdag als het gebeurt is in de nacht. Sinds ik met een luier om slaap is het of ik meerdere levens (hartjes) heb of levensmeter is het eigenlijk zoals in het spel Zelda. Als je in een game zoals in Zelda die ik vaak speel, wordt geraakt zou je in het echte leven meteen dood zijn, gelukkig heb je meer hartjes op je scherm zodat je door kan gaan. Zoo is dat met de luiers die ik gebruik ook, ik krijg een ongelukje in mijn slaap waar alles in bed nat van zou moeten worden maar dat gebeurt niet, een tena ruimt alles op en zou dat nog makkelijk een keer kunnen.

Ik kan zeggen dat als ik onbewust in de luier plas terwijl ik slaap dat ik iets van 3 van de 8 hartjes (levens) verlies maar toch een droog kruis en kont hou. De luier absorbeert het als je er in je slaap per ongeluk in plast maar in de ochtend zodra je wakker wordt heb je daar geen last van want voor je gevoel ben je droog gebleven. Je bent niet afgegaan. En toch wat in de luier hebben zitten waar je hele bed, deken, matras, pyjama, onderlaken, normaal gesproken helemaal nat van worden en alsnog kan ik mijn ochtend plannen zoals ik dat wil. Want het is niet een vies nat stinkend ding waar je mee wakker wordt. Je kan erop zitten op een stoel zonder droog bedbang te zijn dat je iets vies maakt. Ook bijvoorbeeld als je meteen uit bed douchen wilt en je kan er niet in omdat de douche bezet is, ikzelf moet luiers weggooien in een prullenbakje in de badkamer. Een luier kun je nog wel even omhouwen en wat voor jezelf gaan doen tot je douchen kan. Ontbijten alvast kan gewoon. Dat er 30 luiers in een pak luiers van mij zitten vergelijk ik altijd met 30 leven hebben hebben in een playstation spel. 30x een vervelend ongelukje in bed hebben voordat je game over gaat als je luiers op zijn. Game over omdat je het na lange tijd in bed doet.

Wat er vaak over gedacht wordt over luiers is dat veel kinderen, tieners, pubers twijfelen of het wel werkt of het wel zin heeft om ze te dragen wat ik ook had in het begin. Als je zoals ik had 12 jaar geen luier meer nodig hebt gehad en dan last van natte bedden krijgt bijna elke dag. Je hebt ze als baby om gehad maar daar weet je niks meer van, je weet niet hoe het is. Een luier om in bed of proberen is dan weer volledig nieuw voor je. En is nog nogal schrikken (was voor mij wel) als je ouders of je moeder, zus het aan je proberen voor te stellen of je luiers wil proberen en aan je vragen of ze ze mogen kopen van jou in de apotheek of mogen bestellen via internet om je te helpen (als je ouders weten dat ze bestaan, Je kan het ook zelf voorstellen bij je ouders als je er zelf in gelooft). Je kan dan denken: luiers ? Die zijn er toch alleen voor baby,s ? Moet ik dan baby luiers dragen met een groot lichaam ? 😳 Maar nee dat is niet zoo ze zijn er in elke maat en met dat deze niet voor baby,s zijn verdwijnt er ook alles aan wat er kinderachtig aan is kwa uiterlijk. Wat je in ieder geval moet weten van luiers voor oudere kinderen of volwassen luiers is:

Dat het de meest effectieve, veilige kledingstuk is voor zware incontinentie zoals bedplassen en zal het comfort en hygiëne bieden.

Tena Slip Maxi Small voorbeeld

Tena Slip Maxi Small voorbeeld.

Hoe voelt het om een tena slip maxi te dragen ? Hoe vindt ik het dat ik ze nodig heb in bed ?

Bedplassen-tena

Tena Slip Maxi Small

In het begin zag er best tegen op om ze te moeten dragen, want het is een raar idee in het begin om op je 12e weer luiers te moeten gaan gebruiken omdat het mijn ouders ook al een nieuw matras heeft gekost. Ik vond luiers eerst iets voor baby’s daarom zag ik er tegenop. Maar nu vindt ik het de beste uitvinding die er. Een tena slip zit zeer comfortabel, het is erg zacht en het geeft je echt een verzorgend gevoel als je er 1 om hebt. Alleen de aller eerste keer is even wennen als er voor het eerst 1 om krijgt, voor mij was het een beetje vernederend om er 1 om te krijgen van mijn ma alleen de aller eerste keer 😳 . Want ja ik geef me over, om mijn ma er maar 1 om te laten doen bij mij staand in een badkamer. Toen mijn ma voor het eerst het pak tena luiers open maakte schrok ik daar ook en beetje van, want je ziet voor het eerst wat je om gaat krijgen en ik schrok ook van de grootte van de tena luiers want je krijgt net zoals op het plaatje rechts die luier om.

Als je ze voor het eerst ziet lijken ze enorm maar het is toch mijn maat 😮  het is niet zoals pampers uit de supermarkt.

Wakker worden in een natte luier ? (als je voor het eerst met een luier om gaat slapen)

Stel je zou er 1 dragen omdat je anders een nat bed krijgt. Wordt je dan niet wakker in een natte koude luier ’s ochtends ? Wordt je niet wakker in een natte luier net zoals dat gebeurt als je een nat bed hebt en steenkoud wordt ? Nou nee dat is juist het bijzondere en fijne eraan. Je wordt wakker in je bed ’s ochtends en denkt echt dat je droog gebleven bent 😀 maar pas bij het af doen voel je het of als je het wil weten of ie gebruikt is kan je het op de voorkant zien daar zit een Urine indicator/Vochtindicator Je hoeft de incontinentieluier niet te openen om vast te stellen of vervanging noodzakelijk is.

De vochtindicator aan de buitenkant van het product wordt blauw in plaats van geel wanneer het tijd is om te vervangen. Eén blik op de vochtindicator is dus voldoende. Je zal dus vaak zien als je wakker wordt en de incontinentieluier checkt dat de vochtindicator in het midden van de luier nog geel is en in je kruis een gedeelte blauw is als je er een nacht mee hebt geslapen. Officieel hoeft die luier zelfs dan nog niet af dus omdat ie niet verzadigd is. Als je vaak een nat bed zoals het plaatje hieronder waarbij je natte lakens en pyjama hebt en je gaat daarna over op luiers en hetzelfde gebeurt dan in de luier zeg maar dan zit die voor 50% vol of minder. Op de vochtindicator kan je ook meteen zien hoeveel er nog van je bescherming intact is dan merk je het pas. Helemaal blauw betekent niet dat je in de gevaren zone zit maar het wordt volgens de fabrikant aangereden om een nieuwe om te doen. Zelfs als je zonder luiers nog zulke natte bedden had:

Nat bed van bedplassen

Nat bed van bedplassen

Al is de luier gebruikt voor je gevoel was het droog toen je wakker werd. De binnenkant is het ook echt. En het ontdekken dat ie nat is is ook geen reden tot paniek wat erin zit kan er nooit meer uitkomen dus het is ook veilig om rechtop te gaan zitten als je je bed uit wilt gaan of op een stoel gaan zitten bijvoorbeeld zelfs op een gebied waar misschien vocht in opgeslagen zit. Je kan wel een koud kruis krijgen als een luier gebruikt is daarom moet je de luier altijd bedekt houden als je met een luier om slaapt en je slaapkamerraam staat open als je slaapt (Je deken is al genoeg of een pyjama).

Luiertest

Absorptietest van een soort grote maandverbanden. Incontinentieluiers werken op dezelfde manier maar kunnen veel meer hebben.

Bedplassen in een luier ? Hoe voelt een natte luier ? (incontinentieluier)

slapen_met_luier-om-voor-het-in-bedplassen_Nat bed

Met luiers om naar bed gaan en slapen met een luier om voor het in bedplassen.

Een natte luier voelt voor je gevoel gewoon droog aan om je lichaam als je ze draagt in bed om je bed droog te houden of als je de wc niet op tijd haalt. Wat je wel voelt als er in geplast is, is dat een luier wat stijver en zwaarder wordt omdat een luier je plas omzet in een speciaal soort gel waardoor het geen kant meer op kan en het vocht niet meer los laat (Het zijn absorberende korrels die in de luiers zitten die meer als 30x hun eigen gewicht kunnen absorberen) Details lees je hier

Urine in luier stinkt ?

 • Wordt je als een luier gebruikt is niet wakker in een vieze plasluier ? Nee je zou denken van wel maar dat is ook niet zoo al is er in geplast het is nog niet gedaan met je bescherming naast dat je huid droog blijft, beschermt het ook je huid tegen irritatie (bacteriën) en voorkomt dat het gaat ruiken. Ze neutraliseren geurtjes en onderdrukken het. Het heeft stoffen in zich tegen bacteriën en geurtjes. Ieder merk gaat op zijn eigen manier geurtjes tegen, zoo heeft het merk tena slip maxi small Odour neutralizer De Odour Neutralizer vermindert het effect van ammoniakgeurtjes, En omdat de meeste luiers een plastic buitenkant hebben houdt dat ook nog eens geurtjes extra binnen. En met 4 plakkers zit het nog net zoals de avond ervoor. Netjes in vorm. Alleen zwelt een luier wat op als het gebruikt is.

Werkt goed en voelt veilig dus.

Eerste keer een echte luier om ?

Het is een kwestie van even eraan wennen de eerste keer denk ik. In het begin kan je het misschien wel haten omdat je vol met vooroordelen zit dat is bij iedereen anders. Als je moeder bijvoorbeeld een beetje onverwachts en een beetje ongevraagd een pak luiers haalt bij een apotheek omdat je te vaak in bed plast zoals dat bij mij ging. 😉 Ik ging op een dag meteen uit school naar boven om op mijn slaapkamer achter de X-box te gaan spelen en toen ik langs de badkamer liep stond er een gigantisch groot plastieken pak tegen de muur aan vlak naast de deur naar de badkamer bovenaan de trap met een bekend logo wat ik altijd al in de badkamer zag daar herkende ik het van. (maandverbanden en inlegkruisjes enzoo) 😉 Die herkende ik vanaf een afstandje :

Tena logo

Tena logo

Ik dacht bij mezelf toen ik langs de badkamer richting mijn kamer liep wat heeft mijn moeder een mega voorraad Tena inlegkruisjes gekocht. Dit pak bleek ’s avonds luiers voor mij te zijn dus. Nadat ze ’s avonds bij me was geweest op de slaapkamer en had verteld dat ze had gehaald wat we een tijdje geleden besproken hadden (Tena Luiers) 😥 . Tena inlegkruisjes horen bij dezelfde productfamilie als tena luiers het verschil is dat er op de doos hieronder 8 druppels staan waarvan er een halve is ingekleurd. Op een pak tena luiers staan 8 druppels waarvan er 8 ingekleurd zijn.

tena lady mini magic inlegkruisjes

tena inlegkruisjes

Als het pak er dan staat denk je van ja daag ik ben geen baby die laat ik me niet om doen. En als je dan de eerste keer er toch 1 om hebt zal je merken dat het toch wel comfortabel, prettig zit net zoals een pyjama ook fijn kan zitten voordat je op bed gaat en slapen gaat. Het is een grote pleister op een hele grote wond vond ik de eerste keer. Wand als je in bed plat dan ben je vanaf je buik tot je rug nat daar heb je dan dus een luier zitten. Het zit echt heel zacht dit is waarom ook veel tieners en volwassen mensen ze soms voor de lol dragen. Bij het merk absorin staat bijvoorbeeld op elk pak luiers een grote veer op de verpakking als je goed kijkt en zoo voelt het ook.

Luier-zacht-comfortabel-gevoel

luier lekker gevoel ? Hoe voelt het om een luier aan te hebben ? Luier zijn comfortabel.

Absorin slips

Absorin luiers (De kleur en het aantal druppels geven aan hoeveel het kan opnemen – Blauw is de minste oranje absorbeert het meest)

Ok je voelt ook veel meer dat je wat draagt als een luierbroekje omdat het dikker is maar een luier draag je pas als luierbroekjes falen bij je al is het maar een paar druppels wat nat is in bed. Wat nat is moet verschoond worden. Eigenlijk zou je dan een luierbroekje voor niks hebben gedragen. Het heeft dan alleen voorkomen dat je wakker werd van een nat koud bed.

Alleen zit je dan nog wel vol vooroordelen of het wel zin heeft om de luier te dragen als het de eerste keer is want je weet hoe vreselijk nat je kan zijn als je per ongeluk in bed plast. Matras, dekens, pyjama, Moet een luier me dan volledig droog kunnen houden denk je dan ? Dat moet net zoo nat voelen als andere nachten dat je nat was maar nee het werkt echt. Het houd je volledig droog en dan ben je er waarschijnlijk erg blij mee dat je ze om mag nachts. Ik wel.

Het brengt ook een beetje rust in je hoofd om ze vlak voor op bed te gaan te dragen. Toen je ze nog niet droeg haatte je het waarschijnlijk om te gaan slapen en was je ’s avonds erg met het bedplassen bezig, hopen dat het niet mis zou gaan die nacht. Als je weet dat ze slagen om je bed droog te houden is het fijn om te voelen dat je bescherming daartegen draagt. Ik wel van 2 maanden af toe een nat bed (soms vaak) naar volledig droog ook al is de luier soms gebruikt. je merkt er weinig van. Het voelt dan ook heel veilig. Er 1 om hebben betekent dan dat je je daar in ieder geval geen zorgen over hoeft te maken.

Luiers ruimen eigenlijk alles op wat vervelend is aan het per ongeluk in bedplassen of in bed plassen.

 • Alle nattigheid – Geen nat gevoel. Dus geen natte koude luier als je wakker wordt. De eerste keer wakker worden in bed ’s ochtends in een luier is als droog wakker worden. Je denkt dat je niet in bed hebt geplast dit denk je omdat je verwacht dat je het in die luier die je om hebt ook zal voelen maar dat is niet zoo. Pas bij het af doen of kijken op de voorkant van een luier met je pas of hij gebruikt is terwijl dat de binnenkant nog net zoo droog voelt als op de avond dat je hem omdeed. (Alleen als je een luier gebruikt die geschikt is voor de nacht).
 • Geen wasgoed elke ochtend bij de wasmachine en opnieuw je bed moeten opmaken.
 • Je ouders en jijzelf zijn fitter elke dag als ze je voordat je een luier droeg ’s nachts wakker maakten om ’s Nachts te gaan plassen bij de wc.
 • Je bent weer meer zelfstandig – Je hoeft je ma niet wakker te maken midden in de nacht als het mis is gegaan en vragen om schoon beddengoed. Met luiers kan je jezelf redden.
 • Bijna alle geurtjes. Ze neutraliseren geurtjes en onderdrukken het – Odour neutralizer zoals op het plaatje hieronder. Al is er in geplast het is nog niet gedaan met je bescherming naast dat je huid droog blijft, beschermt het ook je huid (irritatie) en voorkomt dat het gaat ruiken. Dus je zal nooit bij jezelf zeggen ’s ochtends ik heb een vieze plas luier.
 • Ze voorkomen dat je koud wordt. Denk maar aan natte pyjama’s en onderbroeken.
 • Een goede nachtrust zonder ook maar 1 keer wakker te worden. Je slaapt veel zekerder.
 • Je hoeft je bed niet anders op te maken zoals een plastic matras beschermer om je matras hebben dus je kan gerust vrienden op je slaapkamer uitnodigen.
odour neutralizer

Tena slip maxi small luiers neutraliseren geurtjes – Odour neutralizer.

Zoo ging het bij mij en zoo zit ik in elkaar, Maar kan bij iedereen anders zijn hoor. Toen mijn moeder de eerste keer onverwachts met een pak luiers aankwam hebben ze 2 weken in een hoekje gestaan voordat ik het een keer wou proberen.

Luier om tegen bedplassen – Maar zal het helpen ?

Luier om tegen bedplassen – Maar zal het helpen ?  (pubers en luiers)

Hoe voelt het om in een luier te plassen ?

Hoe voelt het om in een luier te plassenAls je met een luier om slaapt voel je daar niks van zodra je per ongeluk onbewust nat wordt in je slaap. Dus in de luier plast. Wat een wel een zorg minder is als je bijvoorbeeld al een jaar aan je probleem van in bed plassen hebt geleden. Moe overdag enzo. Zodra plas de binnenkant aanraakt trekt het in de luier, het is meteen weg van je huid. Het is dus niet zoo dat de binnenkant van de luier ook echt een tijdje nat voelt zodra je er in plast. Het verdwijnt gewoon meteen. Expres wil je niet in een luier plassen omdat het tegen je verstand in gaat 😳 . Je doet het al je hele leven bij de wc het voelt erg raar om dat niet te doen als je een luier om hebt. Ik heb zelf nog steeds het gevoel als ik toch wakker word en erg nodig moet plassen dat ik soms bijna in mijn broek plas. Terwijl dat met een luier om onmogelijk is, het gevoel is er nog wel. Het gevoel van ik wil niet zelf mijn bed smerig maken of mijn pyjama broek. Of in de badkamer de tegels 😥 . Het is niet iets wat ik fijn vindt want het bezorgt je toch heel veel stress als je heel nodig moet plassen het gevoel van ik wil het niet laten lopen. Ik gebruik luiers omdat ik het nodig heb maar ik vindt zelf wel dat ik moet gewoon blijven proberen om het op te houden, al blijf ik het doen, ik moet gewoon doorzetten en niet denken het lukt me toch niet ik stop er gewoon mee.

55-Broek-plassen-e1402924728619-150x150

Ik draag luiers zodat ik niet in mijn bed plas per ongeluk in mijn slaap en het is mijn bedoeling dat ik ze zoo droog mogelijk houd, dus als ik wakker ben en ik voel dat ik naar de wc moet doe ik mijn luier wel af om te plassen bij een wc en doe de luier daarna weer om. Toch is het me wel een paar keer overkomen dat ik de luier nodig had terwijl ik gewoon wakker was. 1 keer heb ik het nu expres gedaan of een beetje omdat ik het niet meer kon houden omdat ik de wc niet in kon. Toen werd ik wakker en toen voelde ik dat ik moest plassen en ik wou het niet in de luier doen dus zoals altijd ging ik gauw naar de wc die in de badkamer bij ons is maar toen ik er kwam was deze op slot gedraaid omdat mijn zus aan het douchen was terwijl ik super nodig moest. En dan mag ik er niet in, ik heb toen nog 5 minuten staan hinken en lopen voor de deur tot ik misschien erin mag maar gebeurde niet en steeds erger moeten plassen door het geluid van water, van de douche.

Niet in je luier willen plassenToen kreeg ik dus zulke kramp dat ik het niet meer hield door het wachten en omdat het zeer deed van het ophouden ging dus bijna alles in de luier wat wel raar voelt als je al je hele leven bij de wc plast en ik nu voor de aller eerste keer in een luier sta te plassen terwijl ik wakker ben. Ik dacht ik plas door de luier heen en mijn pyjama wordt nat en misschien moet ik de vloer ook nog gaan dweilen waar ik sta. Maar niet dus je plas verdwijnt er gewoon in zonder te lekken wat ik wel bijzonder vond hoe dat kan. Toen voelde ik voor het eerst zelf wat normaal gebeurd als ik slaap. Een heel warm gevoel maar nog steeds hartstikke droog zijn. Ik heb toen de schade aan de buitenkant van de luier bekeken en ben toen maar alvast gaan eten alleen wat dus geen probleem is met dezelfde luier nog om, totdat ik aan de beurt ben voor de badkamer. Heel veilig dus. Omdat het ook niet vol is. De droogheid voel je snel weer.

Hoe-voelt-het-om-in-een-luier-te-plassen-als-je-bed-plasser-bent

Hoe voelt het om in een luier te plassen als je bed plasser bent? (Voor het eerst wakker geworden met een natgeplaste luier).

Dit is hoe het is, zoals op de foto als je vaak in bed plast en je gaat dan in 1 keer over op luiers. Je hebt ze daarvoor nog nooit om gehad in je leven maar na de eerste nacht er mee slapen kun je zoals op de foto wakker worden om 6.32 in de ochtend op die manier met een luier om. De avond als je hem doet voor de aller eerste keer kun je nog bij jezelf denken houdt deze luier mijn plas wel binnen als ik in mijn slaap plas ? Ik plas er dwars doorheen, 👿 omdat het nieuw voor je is. Als je in de ochtend eens natuurlijk uitgeslapen wakker wordt zoals op het plaatje hiernaast denk je: ik heb een keer niet in bed geplast zodra je wakker wordt en nog in bed licht onder de dekens. Dan denk: je Ik ben droog gebleven terwijl ik normaal bijna elke nacht nat ben. En dan herinner je je dat je voor het slapen gaan voor het eerst een luier om hebt gehad in de badkamer en dat je voor het eerst met een luier om hebt geslapen, je wordt er voor het eerst mee wakker in bed.

Omdat je je echt droog voelt denk je: ik heb niet in de luier geplast en omdat je er een pyjama overheen draagt ga je het ook niet onderzoeken waardoor je nog even kan blijven liggen om uit te slapen of nog even wakker worden. Als je dan besluit uit bed te gaan en je gaat dan nog even op de rand van je bed zitten is er ook niks aan de hand omdat je dan echt met je volle gewicht op de luier zit. Dan loop je naar de badkamer waar de deur van op slot kan zodat je niet gestoord kan worden om de luier uit te doen en waar je douchen kan. Als je dan je pyjamabroek naar beneden doet kom je er achter dat je voor het eerst in een luier hebt geplast. En denk je waarom heb ik niet eerder een luier om gedaan of om gekregen ? 😮 

Dat is wat de jongen op de foto probeert te laten zien met gevoel. Dit is hoe het voelt om in een luier te plassen maar niet bewust in je slaap. Een ongelukje hebben dus in je slaap of de wc niet op tijd halen. Na een nacht voor het eerst met een luier om slapen en daarmee uit bed te komen. Want het is duidelijk dat het een gebruikte luier is omdat het minder wit in het kruis is als de rest er boven. Luiers hebben een vochtindicator die precies over het midden van de luier loopt, ook in je kruis dus. Urine is geel maar er moet heel wat gebeuren dat je dit ziet aan de buitenkant van een luier. Een keer erin plassen in je slaap dan heb je een luier zoals op de foto. En omdat het een luier van het merk attends is hebben ze een blauwe vochtindicator welke langzaam vervaagd zodat men kan zien in hoeverre de slip (luier) zijn maximale absorptie bereikt heeft. Het blauwe streepje tussen de benen van de jongen op de foto is de urine indicator / vochtindicator van een attends luier. Als deze niet meer te zien is dan moet je jezelf verschonen.

Attend-luier vochtindicator kinderen

Schone attends luier.

Bij de jongen op de foto is deze al 50% vervaagd schat ik wat dan betekent dat de luier nat is maar hij zelf dat niet voelt. Officieel hoeft de luier nog niet verschoont te worden. Terwijl dit in de luier zit. Dat is hoe sterk ze zijn.

Trefwoorden: pubers en luiers.

150 gedachten over “Luiers dragen – Hoe voelt het om een luier (om) aan te hebben ? Ik wil weten hoe een luier zit. Bijvoorbeeld in bed.

  1. MICHKE (MICHEL)

   WAAROM NIET ?leeftijd speel gene rol in mijne tijd waren er geen luiers dan waren het doeken en ben je jongen ? EN OUDERDOM ? WEET JE WANNEER IK WEL EENS EEN PAMPER DRAAGT IN ZIEKENHUIS ALS IK EEN GROTE OPERATIE HEB ONDERHEBT EEN DING KRUIP NIET IN BAD MET DAT BROEKJE DAN WEEG HET ZWAAR EN WIL JE TOCH EEN UIT PROBEREN DOE HET DAN MET VRIENDEN VOOR DE REST PRIVE HOUDEN ZE ZIEN HET WEL EEN BEETJE MAAR NIET AANTREKKEN IK ZELF VIND MIJ DAARIN SCHATTIG EEN BEETJE KINDS ZIJNDE JE KAN OOK ZO OP STRAND ALS JE MAAR GEEN PLAAG KRIJGT VAN ANDER KINDEREN

 1. femmke

  Voor mij was het in het begin dat ik weer in bed plaste erg vervelend.
  Toen het aan mijn moeder aan gaf ,zij ze dat een plastic matras overtrek ook goed was.
  Dat ging zo lang goed tot dat ik vaker in bed deed.
  Toe ging het niet anders meer ,mijn moeder heeft mij toen incontinetie matriaal
  omgedaan dat was heel moeilijk voor mij.
  Zij heeft dat in het begin voor gedaan ,en nu weet ik zelf wel hoe ik het om moet doen.
  Nu schaam ik mij er ook niet meer zo voor.

 2. klaas Bericht auteur

  Ken ik ook plastic matras werkt wel om je matras te beschermen maar ben je nat lig je ook echt in je eigen plas maar bij nat zijn wordt je toch altijd wakker.
  Ik heb ook van alles gedaan voordat mijn moeder met het idee van incontinentie materiaal kwam zoals wakker gemaakt worden midden in de nacht om te gaan plassen.

  Dit doe je dan omdat je als weleens in bedplast je er niks aan kon doen. Dus dan kun je ook op vaste tijdstippen midden in de nacht wakker gemaakt worden om je blaas leeg te maken maar dat hield mij ook uren wakker als ik naar de wc was geweest s,nachts waardoor ik de volgende dag moe was en mijn moeder ook waardoor die zich weleens versliep voor haar werk. Soms vergat ze het ook. En af toe en toe nog weleens een nat bed.

  En een kalender bijhouden elke dag of je nat of droog bent wat ik al kinderachtig vond. En vroeg me af of het zin heeft.

  Toen ik incontinentie materiaal kreeg heb ik eerst wel een beetje geprotesteerd jongens willen een beetje stoer zijn en dan moet ik met een luier om naar bed !?
  Dus heb ik het uitgesteld ik zag er zoo tegenop. Maar toen ik een nieuw matras kreeg was ik ook wel verplicht om ze te dragen dus toestemming gegeven om me er 1 om te doen en te laten zien hoe het moet ook door mijn ma. De eerste keer was ook moeilijk voor mij vooral dat het bijna op je nakie moet en ervan schrikken dat ze best groot zijn de eerste keer het zien ervan.

  Maar eenmaal om de eerste keer om gaf het mij wel een veilig gevoel al vondt ik het wel een gigantisch ding het stopt onder je navel en aan de achterkant komt het ver over je billen heen. Ik kon ook wel nagaan als ik nat was en ik sliep op mijn rug dan was ik ook echt nat tot mijn rug bescherming op de goede plek dus.
  Het vooroordeel dat het babyachtig zou zijn een luier om was ik ook al snel overheen de opdrukken en tekens op de voorkant zijn er juist heel techisch uit en gaat aleen over bescherming zoals maandverband logo,s dat van Tena.
  Ik heb ongeveer een week ge-oefend met ma toen kon ik het zelf en na een week toch wel spijt ervan dat ik er zoo moelijk over deed ze helpen echt. Vooral dat jezelf nooit meer nat wakker wordt ook niet dat het nat voelt.

 3. marijke

  Hoi allemaal,

  Ik heb het zelfde probleem. Ik ben nooit echt helemaal droog geweest. Zo af en toe een ongelukje. Zo rond mijn 10de werd het bijna dagelijks. Op een avond lag er ook bij mij ineens een tena slip op mijn bed. Ik schrok me dood em moest ook erg huilen. Mama was er ook bij en zei dat ik die een tijdje om moest omdat het zo niet langer kon.

  Eigenlijk wist ik dat ook wel maar een luier dat is wel het laaste wat ik wilde. Mama heeft hem toen omgedaan. Inmiddels zijn we 6 maanden verder en is het bedplassen eerder slechter geworden dan beter. 🙁 Bij mij wordt de luier nog elke nacht omgedaan. Heb het een paar keer zelf gedaan en had toen natte plekken in bed.

  Ik schaam me er nog wel best voor. Zeker als ik op vrijdag en zaterdag mag opblijven. Mama doet me namelijk dan al wel mijn luier om zodat ze niet meer mee naar boven hoeft als ik naar bed moet.

  Marijke

  1. diap

   Waar doet ze je die dan om en weten ben je ook verplicht een om moet en doe? Je vrinden hebben die je dan ook al eens gesnapt met luier

   1. klaas Bericht auteur

    De eerste 2 weken moest ik ze hartstikke verplicht omdat ik het ook al een maand had geweigerd en uitgesteld had omdat ik er niet aan wou.
    Ik had dan wel toestemming gegeven dat ma ze mocht kopen voor me nadat we een keer een goed gesprek hadden gehad over het probleem van bedplassen wat ik vaak heb maar toen ze eenmaal er stonden in de badkamer schaamde ik me echt kapot en dacht ik die ga ik niet gebruiken of laten omdoen. Maar toen ik 4 weken later een splinternieuw nieuw matras kreeg omdat ik heel hardt groei en dus geen doorgezakt matras moet hebben om mijn rug recht te houden en mijn oude matras erg muf stonk werd mijn ma wel boos toen ik weer eens de gekochte luiers weigerde toen ik van plan was om te gaan slapen op mijn nieuwe matras.
    En was ik verplicht om hem om te krijgen van haar in de badkamer.

    Mijn ma heeft ze een week bij me omgedaan maar elke keer met duidelijk instructies erbij omdat ik gelijk al gezegd had dat ik het zelf wil leren om te doen.
    Na een week kon ik het zelf en liet ik ma controleren of hij goed zat.
    Ik ben het verplicht maar na de eerste nacht slapen met een luier wilde ik zelf al niet anders meer. Omdat het werkte.

    2 Hele goede vrienden weten ervan omdat ze graag wilden dat ik kwam logeren, Ik heb eerst nee gezegd maar toen bleven ze maar doorvragen van waarom niet ? Op een gegeven moment heb ik gezegd ik wil niet omdat ik julilies bed niet droog kan houden en toen kregen we toch een heel fijn gesprek waardoor ik uiteindelijk toch met luiers en al bij een vriend in huis ging slapen.
    En later hun bij mij.
    Zonder dat ze raar deden of lachten.
    Het zijn echt hele fijne vrienden.

    groet klaas.

 4. Sebas

  Ik heb helaas de pech dat ik volledig incontinent ben.
  Ik moet dag en nacht luiers dragen.
  Dat is wel verveld en ik schaam me er ook voor bij mensen die het niet weten dat ik incontinent ben.
  Maar een voor deel is wel dat een luier niet zo snel op valt onder de gewone kleding.

  Sommige mensen hebben me luier wel zien zitten maar hebben daar geen vervelde opmerkingen over gemaakt.

  Ik lees ook dat luiers zijn tot een jaar of 18.
  Maar ik kan je zeggen luiers zijn er in alle maten te krijgen.
  Maar het verschil is wel bij baby luiers staat het gewicht er op en bij volwassen luiers staat de maat en heup omvang er op.

  Zelf ben ik 27 jaar en leeftijd zegt niks.

  1. Paul

   Ik heb al 3 jaar problemen met me blaas en prostaat ben nu 30 en loop regelmatig met een luier om je hoeft je negens voor te schame het zijn gewoon kleine problemen waar je niks aan kunt doen

   Meter een luier om dan een natte vlek ik je broek lijkt mij

  1. klaas Bericht auteur

   Sorry voor de late reactie. Jammer dat jouw moeder er zoo over denkt. Als je vaak wakker wordt in een nat bed en niks helpt om je droog te krijgen dan helpt een echte luier echt wel.

   De eerste keer ze thuis hebben is misschien een beetje schrikken en een raar gevoel van binnen hebben van te voren,
   Je denkt en hebt misschien toch het gevoel van tja luiers ? Is dat niet iets voor kleine kinderen ? Dat is misschien waarom je moeder het in eerste instantie dikke onzin vindt.
   Maar zoo moet je het niet zien.

   Het is gewoon een hulpmiddel wat volledig kan absorberen als je het weleens per ongeluk in bed doet.
   Dus als je vaak midden in de nacht wakker werd met een nat bed en de hele boel moest verschonen is dat met een luier niet meer zoo je wordt net zoo droog wakker sochtens als dat je savonds een luier omdeed.
   Geen vieze lucht meer op een slaapkamer want dat onderdrukken ze ook.

   1. ddami

    ik heb helaas ook de pech dat ik 100% incontinent ben 🙁
    en schaam me echt.
    ik moet 24 uur een luier om.
    ik gebruik tena extra en ze doen wat ze moeten doen.
    heb jij een oplossing voor dat schaam gedeelte?
    groetjes ddami (11 jaar)

 5. Daf

  ik heb luiers gekregen van mijn moeder ik doe ze echt niet om hor ik plas wel in bed maar merkt er niets van Groeten Daf

  1. klaas Bericht auteur

   Ik zag er in het begin ook wel best tegenop tegen luiers gebruiken. Daarvoor merkte ik het meestal wel als ik per ongeluk in mijn slaap in bed plaste ik had er gewoon echt last van. Soms merk je in de ochtend dat je nat bent maar je kan ook midden in de nacht wakker worden dat je wel heel erg nat bent en het niet meer warm meer kan krijgen dan moet je er wel uit en douchen + bed verschonen. Dat had ik vaak. Ook wel eens in het weekend of ook wel door de week dat je in de ochtend steenkoud wakker wordt omdat je drijfnat bent en wil gaan douchen maar dat dan de rest van het gezin de douche bezet houdt omdat hun aan het douchen zijn en jij dan met een drijfnatte pyjama staat te beven omdat je koud bent. Dan ben ben ik toch wel blij dat ik er aan toe heb gegeven dat ik mijn ma toestemming heb gegeven om luiers voor me te kopen en helpen om te doen. Een luier is echt veel beter hoor in het begin had ik zoiets van ah shit dat is voor baby,s maar sinds het dragen ervan ben ik altijd droog ongelukje of niet.

 6. anoniem

  ik ben zelf eens begonnen met luiers dragen maar mijn ouders zeiden dat ik moest stoppen maar toen ik een paar maand toch luiers moest dragen
  waren ze opgelucht

  1. klaas Bericht auteur

   Ooh gewoon zelf aangeschaft van je eigen geld ? Of kochten jouw ouders ze ook voor je ? En had je ze later toch weer nodig om bijvoorbeeld je bed droog te houden ?

   Bij mij kwam mijn ma op het idee van luiers, Ik heb tot ongeveer mijn 13e nooit geen luiers nodig gehad, Ik wist tot mijn 13e ook niet dat ze bestonden voor mijn leeftijd en in mijn grootte.
   Tot ik het probleem van natte bedden kreeg, echt vervelend vooral de eerste paar keer is echt erg.
   Dat ging een tijdje door tot mijn moeder met het idee kwam om mij 2 keer per nacht wakker te maken om te plassen bij de wc, en kreeg ik ook nog een kalender in de badkamer waarop ik elke ochtend moest invullen of ik een droge nacht had gehad of een natte (in bed geplast) ik vond het erg kinderachtig ik vond het ook niet helpen.
   Tot mijn moeder op een avond tijdens het bed verschonen onverwachts zij van moet ik je weer een luier om doen ? Ik vatte het veel te negatief op.

   Shit dacht ik het lukt me niet om mijn bed droog te houden en dan krijg ik voor straf een pamper om net als een baby tenminste zoo voelde het toen ze het zij en ook voorstelde om het ook echt te gaan doen.
   Maar na een beetje ruzie te hebben gemaakt met ma over of ze ze wel of niet mocht kopen heb ik uiteindelijk toch ja gezegd van dat ik het wou proberen.
   Ze had me duidelijk uitgelegd dat het geen babyluiers zijn wat ik dacht maar speciale die ze kende van haar opleiding in de zorg, ook geen volwassen luiers maar in mijn maat en niet kinderachtig.

   Ook flink tegengestribbeld toen er een pak luiers gekocht was en klaarstond in de badkamer ik dacht die laat ik me niet omdoen (tena slip maxi small) .
   Maar nadat ik een nieuw matras had gekregen wiste ik ook wel dat het moest proberen en mijn moeder eiste het ook dat ik het zou uitproberen, niet om me te pesten maar om me te helpen zij ze.
   Savonds voor het op bed gaan was ik dan ook mega zenuwachtig over hoe het zou gaan met het omdoen van die luiers ik had er al een bepaald beeld bij van dat je een luier alleen om krijgt als je ligt maar mijn ma wou dit dus staand doen in de badkamer wat veel minder vernederend was dat vond ik wel fijn.
   Het om gedaan krijgen van een luier is de eerste keer ook wel even schrikken het is nogal huge om te zien maar eenmaal om is het toch echt mijn maat.
   Al vond ik het nog groot van je bips tot je navel ingepakt. Het voelde meteen wel heel beschermend en veilig, comfortabel. Materiaal is zacht en ziet er niet kinderachtig uit meer technisch eigenlijk al is het nog wel een beetje een witte pamper.
   Het wordt meteen ook wel duidelijk dat aan alles is gedacht met een tena luier om vocht binnen te houden toen ma de luier voor me openvouwde en erbij vertelde wat alles inhield het zag er apart uit wat je om gaat krijgen, anti-randen randen in je kruis enzoo.

   En vraag jeje of wat het gaat doen als het in je slaap nat wordt gaat het vreselijk stinken ? Gaat die luier ook nat voelen ? net zoals een nat bed.
   Moet ik me snachts verschonen ?
   Maar nee allemaal niet nodig na de 1e en 2e nacht met een luier om te hebben geslapen werd ik wakker in een droog bed en dacht yes gelukkig niet bed in bed geplast, al 2 dagen niet dat is een nieuw record voor mij.
   De bedoeling is dan sochtens dat ik hem uit doe in de badkamer maar toen was ie bezet door mijn vader, de 2e ochtend met een luier om dus ging ik maar ontbijten beneden want de luier voelt nog net zoo droog als ik ga zitten als de avond ervoor dat je hem om krijgt gedaan er vanuit gaan dat ie schoon is net zoals de eerste nacht dat ik met die luier om sliep.
   Na het eten naar de douche op de 1e etage gelopen om die luier af te doen en als ik mijn pyjama uit doe zie ik tot mijn verbazing dat ie gebruikt is (nat) voor het eerst.
   Tena luiers hebben aan de voorkant een urine indicator die verkleurt van geel naar blauw die van mij was blijkbaar half blauw gekleurd.

   Toen vond ik luiers meteen wel een geweldig iets om te dragen, man wat veilig blijkbaar, het geeft een veilig gevoel.
   Ik vond het ook speciaal hoe het werkt dat je het niet eens voelt en dat een heel nat bed anders veilig in die luier zit en er echt niet meer uit kan.
   Ik had bij het uit bed gaan meteen mijn pyjama gecheckt op natte vlekken en niks ontdekt ook.
   Ik had verwacht dat het een vieze natte stinkende spons zou worden bij het eerste ongelukje maar niet dus.
   Aan alles is gedacht met luiers ze stinken niet eens.
   Fantastisch eindelijk droog slapen en er niet meer snachts uit moeten om met ma mijn bed te verschonen en snachts te moeten douchen of het vervelende gewekt worden.
   Lekker fit ook weer elke ochtend.

   Ik vind luiers nu echt 100% bij me passen, lost mijn probleem echt bijna helemaal op.
   Alleen jammer dat ik het pas na 4 maanden natte bedden te hebben gehad heb gekregen en had er wel spijt over dat ik een tijdje moeilijk heb gedaan over het gebruik van luiers door mijn ma.

   Ik was ook verbaast dat er nergens op internet over luiers wordt gepraat als je last van bedplassen hebt.
   Toen ik ongeveer een maand last had van bedplassen heb ik overal op internet rondgekeken voor lotgenoten.
   Ik vind dat als je last van natte bedden hebt iedereen moet weten dat er luiers voor bestaan.

   1. L. S.

    Heyyy klaas ik vind het lekker zitten om luiers te dragen in de nacht maar mijn moeder weet het nog niet
    En weet ook niet of ik het wil vertellen want denk dat ze me raar aan gaat kijken
    En heb nu ook niks meer in huis weet jij wat verstandig is om te doen

    1. klaas Bericht auteur

     Ik zou ook bedenken waarom ik het fijn vind, terug denken aan je jeugd enzo. ik vond het ook fijn omdat ik altijd al een probleem met mijn blaas had. toen ik op de middelbare zat plaste ik dagelijks in mn broek. ik droeg toen geen luiers.

     1. Cor jonker

      Ikpis nog in myn broek en heb dan een liuer om met een plesticbroek er over aan goet hoor dat mag nat zyn ik pis ook nog in m’n broek en heb dan een liuer om met een plesticbroek er over aan goet hoor dat mag nat zyn ik ben nog niet zidlek daar om moet ik een liuer om met een plesticbroek er over aan goet hoor dat mag nat zyn ik ben nog 0p zoek naar plesticbroek waar kan ik ze koopen laat het myn weten ik zoek wel x l broek en

 7. peter

  hoi ik peter op site staat vooral over bedplassen / natte luiers maar niets over poepluiers of ben ik maar alleen die s nachts in zijn luier poept

  1. klaas Bericht auteur

   Misschien heb je het onbewust toch erg nodig gehad een tijd. Zoals heel vaak een nat bed maar dat je niet wist dat daar ook luiers voor bestonden. En toen je erachter kwam dat ze bestonden had je het niet meer nodig maar toch benieuwd naar hoe het werkt allemaal.

  2. Sander

   Ik heb geen problemen met bedplassen of poepen, maar vindt het ook opwindend om het gewoon om te hebben en vol te plassen / poepen als ik dat wil! hier ben ik sinds kort pas achter gekomen 🙂

    1. klaas Bericht auteur

     Begrijp ik wel. Iedereen weet ook niet of verwacht het niet dat een luier een plas met gemak absorbeert. Ook als je voor het eerst een luier omhebt denk je: wat als ik het nu zoo zou laten lopen doordat ik het niet kan ophouden ofoo ? Loopt het ondanks dat je een luier draagt toch bij je benen langs ?

     Poepen heb ik nooit over nagedacht. Lijkt me goor. luiers kunnen ook niks met poep het zit erin en stinkt. Alles wat in luiers zit is om je plas op te vangen. Het zit echt in de luier en je voelt je droog. En doet er ook nog wat mee om te voorkomen dat je gaat stinken als erin geplast is. Aan alles is dan gedacht.

  1. klaas Bericht auteur

   Ooh ik bedoel dat je wilt weten hoe het zou zijn geweest als dat je in de periode dat je vaak een nat bed had er ook al van afwist dat er ook goeie luiers voor te krijgen zijn en ze ook mocht dragen van je ouders. Dat hebben er veel. Met hoe het werk allemaal bedoel ik of dat luiers je ook echt droog kunnen houden dat kun jeje afvragen dat had ik vooral de aller eerste keer. Dat je het opwindend hebben er ook veel meer. Ikzelf heb echt een half jaar lang vaak een nat bed gehad ik wist toen ook niet dat er erg goeie luiers voor te krijgen waren. Na een half jaar kwam ma in 1 keer met luiers in huis, ik haatte dat echt ik wou er niet aan en ze hebben 2 weken in de badkamer gestaan ik dacht ik ben geen baby. Want ik dacht negatief ik zag het al voor hoe dat zou gaan elke dag met die luiers. Ik dacht ook nooit van te voren dat het zoveel vocht kan opnemen ik dacht toen ik die luiers kreeg ik ben nu soms heel erg nat in bed moet dat allemaal in die tena luier gaan zitten ? Ik moet me dan wel erg nat voelen als ik wakker wordt en alsnog met die luier om in bed plassen. Ik was bang om elke ochtend wakker te worden met een tena plasluier. Toen ik een nieuw matras kreeg moest ik verplicht dezelfde avond nog een luier om van ma wat zij dan deed om het mij te leren zodat ik het later zelf kon. De avond dat dat gaat gebeuren voel je je wel aardig verlegen ook als ma nog even het pak tena luiers laat zien in de badkamer. En ik dacht naja het zijn in ieder geval geen babyluiers. En toen ma de eerste uit de verpakking haalde schrok ik ook even ze zijn nogal groot in mijn maat dus.

   De binnenkant van de luier zien is ook raar er zitten zelfs antilekranden in legde ma me uit. Het omgedaan krijgen is gênant als je op je nakie staat maar eenmaal bijna om voelt het ook wel heel erg verzorgend, fijn eigenlijk terwijl ma de luier helemaal goed laat zitten door de plakkers aan de voorkant los te maken en anders vast te zetten. Nou dan zit het toch wel als gegoten en geeft het een veilig warm fijn gevoel. Het voelt dan nog wel vreemd om jezelf met een luier om te zien in de badkamer nadat ma weg is. Want het is een behoorlijke luier (slip) die begint vanaf boven je navel tot aan je rug, je hele bips is ermee ingepakt, mijn kruis is afgesloten met antilekranden. Ik dacht dan de luier zit ook wel waar het moet zitten. Als je in bed plast en je licht op je rug dan wordt ook je hele rug nat. Het was al anders als ik ervan te voren verwacht had. Het is ook niet zoo baby achtig als ik verwacht had de tena luier is wit maar ziet er eerder technisch uit dan voor baby’s kwa opdrukken. Je voelt ook echt dat je hem omhebt maar dat geeft me wel een fijn gevoel van bescherming. Het is alleen even afwachten wat het doet als je een ongelukje erin hebt. Het is er in ieder geval voor gemaakt. Stink ik naar plas als het nat is ? Is het een spons ? De tena luier is nu mooi wit maar wordt het geen gele plasluier ? Dat vraag jeje allemaal af. De eerste ochtend wakker worden ermee dacht ik van ik ben droog gebleven, geen ongelukjes gehad maar toen ik mijn pyjama uitdeed in de badkamer om de luier af te doen schrok ik daar wel van. De urine indicator op de voorkant bij de plakkers was van geel naar half blauw verkleurd ! (urine indicator is de waarschuwing van een tena luier dat ie gebruikt is) Wel een ongelukje gehad dus maar deze keer zonder het te voelen ! En vuile was ! En hartstikke lekker geslapen ook, niks gemerkt ervan. En belangrijker nog, nog steeds het droge gevoel. Dat vindt ik er ook fijn aan.

  1. klaas Bericht auteur

   Als ik ga slapen wel. Zolang ik nog ongelukjes heb in bed doe ik dat graag. In het begin is het zoo super vervelend dat je wakker wordt omdat je het koud hebt en er dan achter komt dat je bed nat is waar je niks aan kon doen. Dan moet jeje bed verschonen en snachts douchen, En dan komt later ma met het idee van luiers dat voelt dan wel een beetje als een straf alsof je een baby bent. Maar na de eerste keer uitproberen denk ik van luiers passen 100% bij het probleem wat ik heb. De opwinding heb ik ook wel een klein beetje als ik zelf een luier omdoe savonds omdat ik weet dat het mij helpt en ik ook een trauma heb van het in bed plassen telkens. Omdat ik toen ik nog geen luiers had een half jaar lang best wel vaak mijn bed moest verschonen en overdag niet fit was. Als ik een luier omdoe savonds en dat is klaar dan geeft me dat een veilig gevoel van nu kan ik zonder zorgen in slaap vallen. De opwinding heb ikzelf ook wel eens bij een vriend gezien. Een vriend kwam eens logeren en hem heb ik met veel moeite verteld over het probleem wat ik heb. En later toen ik me voorbereid had op de nacht en onze slaapkamer binnenliep kreeg mijn vriend die bij mij op de slaapkamer logeerde een super rood hoofd wat ik nog nooit gezien had bij hem. Omdat hij wist dat ik nu een luier onder mijn pyjama aan had. En ik schaamde me juist voor hem dat vond ik wel apart. HIj wist niet dat hij jaloers zou worden, het leek hem zomaar ook fijn om luiers te dragen dat kun je gewoon hebben.

 8. wel ik niet zegen

  ik vind het zelf wel heel fijn wat alles je een luiers draag hoef je niet naar de wc wat alles je net slap moet je plassen en dat vind ik er wel fijn aan dat ik een luiers draag

  1. anoniem

   Ik ben niet incontinent maar vind het altijd lekker en fijn om een luier om te hebben alleen mn ouders vinden het niet echt toppie.

   1. klaas Bericht auteur

    Hoi anoniem, beete late reactie van mij maar toch maar even gedaan.

    Ik vind het ook fijn zitten en het geeft altijd een beschermend gevoel. Het zit zacht. Ondanks dat ik alleen in de nacht incontinent ben zoo kun je het wel noemen.
    Ik plas ongemerkt in bed in mijn slaap zonder luiers.
    Zodra ik er 1 om heb voel ik me veilig omdat ik dan geen ongelukjes kan hebben. Het voelt wel verzorgend.
    Ook als ik bijvoorbeeld uit sporten komt dan ben ik altijd doodmoe maar is het vaak noch te vroeg om op bed te gaan als ik in de douche ben geweest. dus ga ik ook nog even tv kijken beneden of iets anders doen
    Zonder me zorgen te maken dat ik in slaap val op de bank of op bed.

    Ik ben blij dat ik mijn probleem even kan vergeten zodra ik een luier omdoe als ik in de douche ben geweest en nog even wat ontspannends ga doen.
    Want zodra ik in slaap val dan kan ik ongelukjes krijgen.
    Met een luier om maakt het niet uit of ik bijvoorbeeld voor de tv in slaap val op de bank.

    Eerst toen ik luiers nog niet kende heb ik weleens een prik in mijn zij gehad van ma omdat zij mijn ogen dicht zag gaan.
    Zodat ik wakker schrikte.
    Gelukkig ben ik niet overdag incontinent want ik ben een jongen van de sport, ik fiets veel, voetbal, zwemmen.
    als je overdag een luier nodig hebt, heb je toch wat diks aan wat niet fijn is met sporten en voetballen.
    Doen jouw ouders vervelend over je luierhobby ? En mag je ze wel dragen ?

    Groet klaas.

 9. Rene

  Hoi allemaal! Leuk zeg dat er zoiets is om te posten op internet. Ik dacht nl dat ik de enige was die met een luier om slaapt, ik heb een vraag. Ik schaam me enorm als mijn moeder komt controleren of m’n luier niet aan het lekken is. Waarom doet ze dat en hoe moet ik dat tegengaan want ze doet dat bijna altijd groetjes rene

  1. klaas Bericht auteur

   Hoi, rene.

   Dank je voor het compliment ik doe het ook voor om mensen zich niet alleen of apart te laten voelen dat ze nog een luier nodig hebben. Ook om anderen te laten weten wat er allemaal aan luiers bestaat en waar ze te krijgen zijn.
   Controleert jou ma je luier ’s ochtends of ’s nachts ? Ik zou me ook schamen als ze dat altijd doet. Misschien wordt het vanzelf minder en kan je zeggen dat je het zelf ook goed kan controleren.
   Misschien controleert ze jouw luier omdat het nieuw voor je moeder en voor jouw is dat je luiers draagt. Er net aan begonnen zeg maar. Dat zij 100% zeker wilt weten dat jij droog slaapt en dat zij geen wasgoed meer hoeft te wassen elke ochtend. Misschien wil ze er zeker van zijn dat ze niet lekken en als ze wel lekken dat je dan andere moet hebben. Al lekt er maar een paar druppels uit moet je al veel verschonen.

   Mijn ma heeft mij vooral alleen de eerste 3 weken volop gecontroleerd toen ik voor het eerst met een luier om ging slapen. Maar ook omdat ik ruzie had gemaakt omdat ik geen luier om wou eerst. Een pak luiers heeft een maand bij ons in de badkamer gestaan maar toen ik een nieuwe matras kreeg was ik het verplicht.
   Mijn ma wou gelijk al dat ik zelfstandig werd met mijn luiers toen ik ze had. Ik kon ze alleen niet zelf om krijgen in het begin wat mijn ma de eerste 2 weken deed en het mij gelijk leerde.
   Na 2 weken kon ik het zelf staand en liet ik alleen controleren of ik hem zelf goed had omgedaan. Want als je ze savonds goed omdoet voordat je slapen gaat lekken ze ook niet als je erin slaapt.

   De eerste 2 weken toen ik voor het eerst met een luier om sliep controleerde mijn ma me een beetje als ze me wekte doordeweeks om naar school te gaan. Gelukkig niet dat zij telkens mijn luier moest zien.
   Vooral na de eerste nacht met een luier om was apart, ma wekte me en vroeg of ik nat of droog was, ik zij droog want ik voelde me droog wat ik niet vaak heb. Toen zij ze zelf controleer de voorkant van je luier maar en daarna je beddengoed.
   Daar zit dus de waarschuwing van een tena luier dat hij gebruikt is. En hij was meteen de eerste nacht ook gebruikt wat me een heel veilig en fijn gevoel bezorgde want ik had nooit verwacht dat het zoo goed zou zijn, Zoo droog dat je het aan de voorkant moet zien en denkt als je niet keek dat je eens een keer niet in bed hebt geplast. Na een half jaar in bedplassen.

   Ik heb zelf de eerste 2 weken toen ik met een luier om sliep mijn moeder vrijwillig laten condoleren of mijn luier niet gelekt heeft die nacht als ik haar trof als ik naar de badkamer liep of als ze mij wekte.
   Ik slaap in een witte pyjama waarin je meteen kan zien of ik doorgelekt ben maar dat gebeurt nooit. Ik controleer zelf de voorkant maar de achterkant kan ik niet zien omdat ik op mijn rug slaap daar liet ik ma vooral de eerste keren dat ik met een luier om sliep naar kijken. Niet uitgekleed maar met de pyjama waarin ik sliep nog aan. In een witte pyjama moet je meteen gele vlekken zien. Nu ga ik er vanuit dat ik nooit doorlek en ga ik zelfstandig over de luiers die ik draag, mijn moeder betaalt ze alleen.

   Controleren of je luier lekt heeft ook niet altijd zin als je in bedplast. Je kan alleen lekken als je een ongelukje hebt in je slaap en het in je luier loopt. Alleen op dat moment.
   ’s ochtends zit het er vast in. Al ga je op een harde stoel zitten er kan niks uitlekken.

   Dus ja probeer er met je moeder over te praten. Dat je het zelf ook wel in de gaten wil houden of het niet lekt.

   Groetjes klaas.

 10. liesje

  ik ben een meisje van 12 jaar oud en schaam me diep om dat ik nog luiers draag zelf om naar school te gaan ik ben immers nog niet zindelijk hoe komt weet ik zelf de dokter weet het niet en mijn ouders waren te einde raad dus draag nog altijd luiers .

  1. klaas Bericht auteur

   Ja dat is zeker moeilijk, Ik draag zelf vaak tena pants voor een beetje extra veiligheid maar dat is geen echte luier dus die zie je niet en zit als een normale boxer.
   Maar ik denk dat je wel zindelijk bent hoor als je 12 bent. Niet zindelijk zijn betekent dat je niet weet dat jeje plas moet ophouden. Als je het niet kan ophouden als je moet plassen dan is er at anders aan de hand.
   Heeft de dokter niet gezegd waar het misschien aan kan liggen ?
   En gaat jouw klas er een beetje netjes mee om ? Weten ze dat je luiers nodig hebt.
   Als ze het weten en ze doen er niet raar over dan wordt de schaamte al een stuk minder.

   groet klaas.

 11. Twan

  Beste Klaas, compliment voor je website!

  Ik ben zelf ook ’s nachts incontinent. In het begin droeg ik ook Tena Slip Maxi. Na een tijdje ben ik goedkopere Tena’s gaan proberen. Draag nu de Tena Slip Plus en die is ook prima voor ’s nachts. Deze zijn goedkoper omdat er meer in een pak zitten. En het enige verschil is dat deze luier minder dik is. Maar voor een flinke plas of twee kleine plasjes is deze toch nog wel goed genoeg. Heb nog geen nat bed gehad in ieder geval 🙂

  Groeten van Twan

  1. klaas Bericht auteur

   Hoi, dank je voor het compliment.
   Ik wist niet dat de Tena Slip Plus nog zoo goed was.
   Ik heb zelf de Tena Slip Plus Small nog nooit gehad.
   Ik ben zelf met de Tena Slip Super Small begonnen. Deze zit tussen de maxi en de plus in. Dit waren 2 luiers die mijn ma van familie had meegenomen. Van een neef die het dus ook niet lukte om zijn bed droog te houden in de nacht waar ik het niet van wist tot mijn ma luiers ophaalde bij hem zijn zijn moeder, ze had al een pak Tena Slip maxi gehaald maar de 2 losse luiers waren om te checken of de maat goed was anders kon ze het volle pak nog omruilen.

   De tena slip super kan een flinke plas makkelijk hebben, In ieder geval als je vaak in bed hebt geplast waarbij je pyjama tot je enkels drijfnat is en je in je bed niet meer kan liggen en slapen omdat alles nat is, wat ik eerst had absorbeert een tena slip super small al. Waarna ik na de eerste nacht voor het eerst met een luier om slapen al super blij mee was nadat ik van te voren toen ik luiers moest gebruiken een beetje ruzie had gemaakt erover.
   Na een half jaar in bed plassen geeft je dat een super veilig gevoel.

   Ik draag nu Tena Slip Maxi Small en mijn ma betaalt ze als er nieuwe moeten komen, ik weet niet of plus voor mij zou werken en ik heb de prijs even bekeken en het scheelt niet zoo heel veel https://www.123drogisterij.nl/incontinentie-luiers/tena-luiers?maat=152

   Ik ben zelf eigenlijk ook wel tevreden met de maxi versie. Wat ik weet van de de 2 super versies is dat ze er wat viezer uitzagen als ik ze af deed maar wel droog vanbinnen. De maxi houd meer zijn witte kleur als ik ermee van bed af kom.
   Niet dat het te zien is ik draag toch een body. Mijn ma heeft ook gezegd dat ze duur zijn en dat ik ze zoo droog mogelijk moet zien te houden.
   Met de tena maxi heb ik nooit meer een nat bed gehad maar ik weet niet of dat met de plus nog zou lukken als ik die luiers zou testen, als ik het zou doen dan wel weer met een onderlegger eronder zoals deze http://www.bedplassen-luiers.nl/images/tena_bed_onderlegger_super_60_x_90.jpg die ik nog staan heb.
   Ik heb nu nog een schoon wit matras en met de tena maxi heb ik in ieder geval geen onderlegger nodig.

   Ik heb het matras wat ik nu heb ook gekregen gelijk met dat ik luiers moest gaan dragen. Omdat het oude matras oud was en meurde.

   Groetjes klaas.

 12. oke

  Ik ben nu 13 men broer is van bedplassen af een jaar ofzo geleden en sinds kort begin ik er nu mee wat ik niet begrijp is hoe kan het dat je 13 jaar niks hebt en dan opeens wel? hoe dan ook men ouders en ik hopen dat het vanzelf overgaat zoals bij men broer

  groetjes …..

  1. klaas Bericht auteur

   Hoi,

   Goh wat vervelend voor jou en jouw broer maar het scheelt ook wel dat je weet dat je niet de enigste op de wereld bent die er last van heeft.
   Er wordt ook weleens gezegd dat het in de familie kan zitten, bij mij is dat wel een beetje zoo ben ik achter gekomen.

   Zal wel erg schrikken zijn geweest de eerste keren dat je nat wakker werd van wat is dit !?
   Bij mij begon het ook tegen mijn 12e jaar.
   Ik heb tot mijn 12e ook nooit een nat bed gehad.
   Eerst was het 1x in de 2 weken zoiets.
   Later werd het erger en was ik bijna elke nacht nat soms wel 2x.

   Ik snapte zelf ook niet waarom ik het 12 jaar niet gehad heb en dan wel weer.
   Het het komt is me nog steeds niet 100% zeker duidelijk, maar wat de dokter me bijvoorbeeld vertelt heeft is dat je tussen je 11e jaar en je 14e jaar heel erg snel groeit.
   Daar kan het door komen.
   Ik groei 12cm per jaar en dan kan het zijn dat niet alles in je lichaam het bij kan houden, dat niet alles even snel groeit.
   Dat je een kleine blaas hebt bijvoorbeeld waardoor het weleens in bed gebeurt.
   Het kan al gebeuren dat je enge dromen hebt waardoor je een nat bed krijgt.
   Ik heb bijvoorbeeld ook al gemerkt dat wanneer ik echt uitgeput door sporten en school dat ik vaker een nat bed heb.
   Dan slaap ik heel diep.

   Hopelijk heb je niet vaak een nat bed.

   Groetjes klaas.

  1. klaas Bericht auteur

   Hoi,

   1/2 keer in de maand is ook vervelend, ik denk niet echt dat het een probleem vormt als je het overdag prima kan ophouden.

   Ik was soms 6 dagen van 7 dagen achter elkaar nat. Ik werd daar overdag echt een andere jongen van. Chagrijnig en niet fit overdag omdat ik mijn slaap niet goed kreeg.
   Soms werd ik midden in de nacht nat wakker omdat ik nat en koud was, nou dan ben je een uur bezig en dan nog in slaap komen.
   Daarom ging het niet helemaal goed met me op school enzo.
   En als je vaak een nat bed hebt gaat je huid ook raar doen omdat je in je eigen plas licht, je huid gaat jeuken overdag. Urine is heel slecht voor je huid.

   Dan wordt het wel een probleem.
   Voor mijn ouders ook, die slapen er ook slecht door.
   Dus vandaar de luiers, Het moeilijkste vond ik in het begin ook dat me ma ermee aankwam, ik dacht ook echt van ja je kijkt maar ff maar dat trek ik echt niet aan.
   Voor baby,s dacht ik.
   Maar ik heb er zeker geen spijt van dat ik het geprobeerd heb.

   groetjes klaas.

 13. jessy

  Hoi ik ben jessy en ben 17 jaar ik plas zeker drie keer in de week in Me bed en wort er erg moe van wat moet ik doen help

  1. klaas Bericht auteur

   Hee jessy,

   Wat vervelend voor, je kan misschien in ieder geval drynites proberen als je dat ziet zitten.
   Probeer het voor te stellen aan je ouders.
   In bed plassen maakt je ook erg moe dat had ik ook soms bijna elke dag van de week.
   Luiers zijn het allerveiligst en allerbest als je vaak in je bed plast.
   Als je er per ongeluk in je slaap in plast voel je daar niks van en blijft je bed droog.

  2. Gijs van de velden

   Je hoef je niet te schaamte te hebben Jessy voor je luijer dat is nog normaal ik ben ook op de nachten dat ik een luijer draagt vind ik niet er maar wel makkelijk in te plassen en weer uit doen en weer een schonen om te doen groetjes van gijs 30 jaar

 14. jessy

  Beste klaas bedankt voor je reactie ik heb het geprobeert en een week later hielt het op
  Sorry voor de late reactie

  1. klaas Bericht auteur

   Hee jessy bedankt voor jouw reactie,
   Late reactie is niet erg er komen erg veel berichten bij mij binnen.

   Heeft het geholpen ? Durfde je het met jouw ouders te overleggen of ze drynites of luiers in huis willen halen ?
   Ik heb een jaar lang heel vaak in bed geplast omdat ik niet wist dat je daar ook drynites en grotere maten luiers voor hebt.
   Daarom heb ik ook mijn site zodat iedereen het snel kan vinden.

   De eerste nacht toen ik met een luier om sliep hield het in bed plassen voor mij pas echt op, dat is hoe goed ze zijn.
   Groetjes klaas.

 15. jessy

  Heb het eerst tegen me Moeder gezecht en die vond het wel een goes idee want Dan hoefde ze me bed Niet meet elke dag Te verschonen.en me Vader west het nog steeds Niet denk ik die vind het ook onzin dat zoort dingen
  Naar Ben blij dat ik ER van AF Ben

  Groetjes Jessy

  1. klaas Bericht auteur

   Ja inderdaad verschonen hoeft niet meer zoo vaak en voor jezelf is het makkelijker als je bijvoorbeeld midden in de nacht vaak nat bent, als je bescherming gebruikt kan je gewoon doorslapen tot de ochtend zonder nat gevoel.
   Jouw pa moet het ook wel een beetje begrijpen dat het heel vervelend is om telkens nat te zijn. Als je dan luier of drynites mag gebruiken en houd je gelijk draag is het zeker geen onzin maar het werkt.

   Geeft niet dat je telefoon raar deed, ik kan het nog lezen.

 16. marloe

  Toen ik in dik pubertijd kwam ,en ik ongesteld werd kreeg ik ook weer last van bedplassen .Waarschijnlijk stress in het begin gebuikte ik van dat hele dikke maandverband maar dat was geen succes.Toen heb ik het aan mijn moeder verteld ,gelukkig was zij heel begripvol.Via mijn tante die een eigen zorghuis voor gehandicapte heeft mijn moeder een pak luiers voor volwassenen gekregen .De eerste keer heeft ze mij ook een luier omgedaan ,en verteld waar ik op moest letten .
  Dat was even slikken voor mij ,en ik voelde mij ook helemaal ingepakt van onder .Het waren nog van die luiers met plastic aan de buienkant ,die heel broeierig in de zomer worden.Toen mij zelf s avonds kon inpakken was de schaamte ook niet meer zo groot.Na een tijd weet je niet meer anders .

 17. Anoniem

  Hoi ik ben anoniem,

  Ik ben 14 jaar oud en ik heb een lange tijd gehad dat ik in me bed plaste. We gingen naar het zieken huis hebben ze gekeken naar me blaas en toen zagen ze dat de rand te dik was, dus ik kon me plas niet lang en goed vast houden. En heb er toen pillen voor gekregen het heeft wel geholpen maar ook nog een tijdje na de pillen heb ik in me bed geplast. Maar ik wist niet dat er ook luiers der voor waren. Maar ik wil dus graag luiers dragen maar wil het niet tegen me ma zeggen. Ik lig er ’s avond er altijd wakker van deze keer niet bedplassen en ik plas ook niet meer in me bed maar misschien voor wat rust moet ik luiers dragen dan. Maar zoals ik al zij is dat ik mijn m het niet wil vertellen en ik krijg ook geen zakgeld en heb geen baan. Dus heb je/jullie tips voor mij. En als i’m het moet vertellen hoe moet ik het dan vertellen?

  Groetjes anoniem

  1. klaas Bericht auteur

   Hoi anoniem,

   Ja dat had ik ook dat ik niet wist dat er ook luiers voor waren. Ik heb een jaar in bed geplast en niks hielp om er af te komen, mijn ma maakte me elke nacht wakker om te plassen en vaak ging het alsnog mis, een nat bed.
   plaswekker gehad, echt een vervelend ding. Pillen kreeg ik niet omdat die ongezond voor me waren volgens ma.

   Pillen mag je ook niet altijd blijven slikken. Ik weet niet welke jij gebruikt maar bijvoorbeeld minirin mag je maar maximaal 3 maanden gebruiken en dan een week helemaal zonder.
   Misschien kun je het alsnog voorstellen aan je ma, het is wel moeilijk om het te vragen of ze luiers wil kopen voor je maar dan weet je wel meteen hoe ze er over denkt.
   Je kan ook uitleggen dat je niet iedere nacht een luier om hoeft en je ze zelf kan leren omdoen.
   Je kan bijvoorbeeld zeggen tegen je ouders dat je er bijvoorbeeld 1 om doet als je zeker wilt weten dat je de volgende fit bent als je bijvoorbeeld een toets heb de volgende dag want als je slecht slaapt omdat je telkens nat bent dan ben je niet fit overdag.

   Ik lig er ’s avond er altijd wakker van deze keer niet bedplassen, dat ken ik ook, heb ik ook gehad en voor wat rust kun je inderdaad dan luiers gebruiken. En het werkt ook.
   Luiers is dan wel iets dat meteen helpt en er gelijk niets meer in je bed beland.
   De eerste paar nachten als je met een luier om slaapt kun je alsnog bang zijn dat je het alsnog in bed doet, vooral de eerste nacht.
   Maar je komt er al snel achter dat ze echt werken. En dan denk je als je slapen gaat ik kan nu nooit meer een nat bed hebben.

   Een goed moment om tegen jouw ma over luiers te praten als je het gevoel hebt van ik moet het nu vertellen! Is bijvoorbeeld als je weer eens nat bent, ik moest het meestal zelf opruimen als ik nat was maar soms kwam mijn ma er ook bij om me te helpen met verschonen, misschien is dat bij jou ook zoo dan kun je bijvoorbeeld zeggen dat je op internet gelezen hebt dat hier ook luiers voor te krijgen zijn. Zodat het niet weer gebeurt.
   (als je boven je natte bed staat om het er af te halen met jouw ma er bij of op een ander moment als je het over je natte bed hebt)

   Misschien dat dat ook genoeg is voor jou ma om ze te kopen dat je tegen haar zegt: Ik lig er ’s avond er altijd wakker van deze keer niet bedplassen. Dat jij dan luiers in huis mag halen om je zelf rust te geven. Of dat jij ze mag ophalen bij een apotheek en dat hun (je ouders) ze betalen.
   Je kan ook tegen jou ma zeggen dat als jij luiers hebt dat zij dan niet meer iedere keer jou bed hoeft uit te wassen.

   Als je luiers hebt kan je ook gewoon door blijven gaan met pillen als jou ma dat wil. Als de pillen werken betekent het gewoon dat je vaker een droge luier hebt en als deze droog is hoef je hem niet weg te gooien maar kun je hem nog een keer om. Groetjes klaas.

  2. klaas Bericht auteur

   Hoi anoniem,

   Ja dat had ik ook dat ik niet wist dat er ook luiers voor waren. Ik heb een jaar in bed geplast en niks hielp om er af te komen, mijn ma maakte me elke nacht wakker om te plassen en vaak ging het alsnog mis, een nat bed. plaswekker gehad, echt een vervelend ding. Pillen kreeg ik niet omdat die ongezond voor me waren volgens ma.

   Pillen mag je ook niet altijd blijven slikken. Ik weet niet welke jij gebruikt maar bijvoorbeeld minirin mag je maar maximaal 3 maanden gebruiken en dan een week helemaal zonder.
   Misschien kun je het alsnog voorstellen aan je ma, het is wel moeilijk om het te vragen of ze luiers wil kopen voor je maar dan weet je wel meteen hoe ze er over denkt.
   Je kan ook uitleggen dat je niet iedere nacht een luier om hoeft en je ze zelf kan leren omdoen daar zijn wel gebruiksaanwijzingen voor.
   Je kan bijvoorbeeld zeggen tegen je ouders dat je er bijvoorbeeld 1 om doet als je zeker wilt weten dat je de volgende fit bent als je bijvoorbeeld een toets heb de volgende dag want als je slecht slaapt omdat je telkens nat bent dan ben je niet fit overdag.

   Ik lig er ’s avond er altijd wakker van deze keer niet bedplassen, dat ken ik ook, heb ik ook gehad en voor wat rust kun je inderdaad dan luiers gebruiken. En het werkt ook.
   Luiers is dan wel iets dat meteen helpt en er gelijk niets meer in je bed beland.
   De eerste paar nachten als je met een luier om slaapt kun je alsnog bang zijn dat je het alsnog in bed doet, vooral de eerste nacht.
   Maar je komt er al snel achter dat ze echt werken. En dan denk je als je slapen gaat ik kan nu nooit meer een nat bed hebben.

   Een goed moment om tegen jouw ma over luiers te praten als je het gevoel hebt van ik moet het nu vertellen! Is bijvoorbeeld als je weer eens nat bent, ik moest het meestal zelf opruimen als ik nat was maar soms kwam mijn ma er ook bij om me te helpen met verschonen, misschien is dat bij jou ook zoo dan kun je bijvoorbeeld zeggen dat je op internet gelezen hebt dat hier ook luiers voor te krijgen zijn. Zodat het niet weer gebeurt.
   (als je boven je natte bed staat om het er af te halen met jouw ma er bij of op een ander moment als je het over je natte bed hebt)

   Misschien dat dat ook genoeg is voor jou ma om ze te kopen dat je tegen haar zegt: Ik lig er ’s avond er altijd wakker van deze keer niet bedplassen. Dat jij dan luiers in huis mag halen om je zelf rust te geven. Of dat jij ze mag ophalen bij een apotheek en dat hun (je ouders) ze betalen.
   Je kan ook tegen jou ma zeggen dat als jij luiers hebt dat zij dan niet meer iedere keer jou bed hoeft uit te wassen.

   Als je luiers hebt kan je ook gewoon door blijven gaan met pillen als jou ma dat wil. Als de pillen werken betekent het gewoon dat je vaker een droge luier hebt en als deze droog is hoef je hem niet weg te gooien maar kun je hem nog een keer om. Groetjes klaas.

  1. klaas Bericht auteur

   Moeilijk te zeggen, toch proberen een beetje te accepteren van jezelf dat je er last van hebt. Je hoeft niet iedereen te vertellen dat je incontinent bent maar soms is het beter om van te voren te vertellen tegen mensen die er mischien achter zullen komen dat je luiers moet dragen. Bijvoorbeeld ikzelf toen we met mijn sportvereniging een weekendje op vakantie ging, ik plaste toen nog elke nacht in bed en de jongens op mijn sportvereniging wisten er niks van dat ik dat had. Dus dat vond ik heel moeilijk ik kon als enigste niet meegaan en thuis blijven zodat ze niet te weten komen dat in incontinent ben in mijn slaap maar dat zou ik ook vreselijk jammer vinden dus ging ik toch maar mee. En zeker te weten dat jongens van mijn sportvereniging het te weten komen dat ik nog in bed plas in mijn slaap maar daarvoor een luier draag wat nog bijzondere is voor anderen. We sliepen allemaal op 1 kamer in bedden en we hadden maar 1 badkamer dus dan ontkom je er niet aan als je savonds op bed gaat en je een luier om moet doen bij jezelf dat anderen er wat van merken zoals een luier uit je tas halen en naar de badkamer lopen en omdoen. sochtens een gebruikte luier hebben en die ergens zien weg te gooien. Dus ik heb mijn teamgenoten van sport een paar keer gezegd dat ik een probleem heb met slapen en dan liet ik hun raden wat ik had en ze waren er al snel achter dat ik in bed plas waarop ik gezegd heb dat ik wel wat heb om dat te voorkomen dat ik een nat bed krijg en zoo kwamen we op luiers. Daar werd niet raar over gedaan ik mocht bijvoorbeeld elke ochtend als eerste douchen. Ze waren heel aardig tegen me.

  1. klaas Bericht auteur

   Misschien kun je zeggen als je weer eens een nat bed hebt en jou ma ziet dat, dat je dan zegt dat je ook gelezen hebt dat er ook luiers voor bestaan.

 18. mike

  hallo klaas ik ben 11 en ik heb last van bedplassen ik heb veel merken luiers geprobeerd maak ik kom er niet uit ik heb al TENA slip maxi geprobeerd maar die lekte 🙁 heb jij nog andere merken voor me zo ja kan ik daar dan ook een proefpakket van krijgen?
  m.g.v. mike

  1. klaas Bericht auteur

   Hoi mike,

   Vervelend dat de Tena slip maxi bij jou lekten. Ook het probleem van in bed plassen.

   Ik lees dat je 11 bent ik 14. Ik gebruik Tena slip maxi ook nog steeds, gebruik jij maat S ? (Small)
   Een te grote maat luiers zorgt er ook voor dat ze lekken. Je hebt bijvoorbeeld ook maat M (medium) maar dat is een volwassen maat dus ik denk niet dat jij die hebt want dat valt meteen op dat hij niet voor je gemaakt is en veel te groot is.

   Misschien is de tena slip maxi small voor jou ook nog wat te groot waardoor ze lekken. Bij mij lekken ze bijna nooit.
   Heb jij het merk Abena luiers al geprobeerd ? Hun hebben ook hele goede luiers.

   Ze hebben bijvoorbeeld de Abena Abri-Form Junior. Deze is voor kinderen van 5 tot 15 jaar. Hier kan je bijvoorbeeld een proefpakketje aanvragen: http://www.abena.nl/Productpagina_Babyluiers.aspx?ID=15493&ProductID=G2040
   Op deze site staat de hele verpakking : https://www.123drogisterij.nl/abena-abri-form-junior

   Ik heb van die luiers een proefpakketje gehad, Ze zitten erg goed vooral tussen je benen zijn ze wat smaller.
   Ze nemen ook genoeg op de 2 die ik gedragen heb, niet gelekt en ik had ook niet het idee dat ze bijna gingen lekken als ik er mee van bed afkwam.

   lekken de Tena slip maxi small omdat ze te nat worden dan moet je deze hebben https://www.123drogisterij.nl/abri-form-premium-s4
   Hier kan je ook een proefpakketje van krijgen: http://www.abena.nl/Incontinentieproducten.aspx?ID=15485&ProductID=G1010&PID=44019

   moet je wel even zoeken naar de S4

   groetjes klaas.

   1. klaas Bericht auteur

    Je hebt ook nog het merk Absorin van http://www.absorincomfort.nl/

    Dit zijn ook topluiers ik weet alleen niet zoo waar je daarvan een proefpakketje kan krijgen op internet, je kan er naar vragen bij apotheken de kans is groot dat je er een paar meekrijgt.
    Jij zou dan de Absorin Comfort Slip Night/Heavy maat S moeten hebben, bestelcode 0910-A.

    Het is een hele naam, maar je kan het bijvoorbeeld op een briefje zetten en om een proefpakketje er van vragen. De meeste apotheken eten wel wat ze moeten doen met de code 0910-A.

    Je kan ook vragen om de Absorin Comfort Slip Day maat XS
    [0808-A]

    Dit zijn de kleinste luiers van absorin.

    Voor de rest heb ke ook nog het merk molicare http://webwinkel.medi-call.nl/incontinentieslips/molicarer-premium-soft-super-air-active.html

 19. calvin

  hallo klaas ik ben calvin en ik ben incontinent.
  ik draag een luier op school en ik heb een keer gehad dat ze lekten:(
  en ik schaam me.
  niemand weet het maar ik ben bang dat ze eraghter gaan komen.\heb jij nog tips.
  ik gebruik tena slip extra small.
  (ik ben 13)
  groetjes calvin.

  1. klaas Bericht auteur

   Hoi calvin.

   Vervelend voor je dat je incontinent bent overdag ik ben het zelf ook een klein beetje overdag.
   Bij mij wisten mijn klasgenoten al voordat ik bescherming ging dragen (luierbroekjes) dat ik weleens een beetje in mijn broek plaste.
   Voordat ik wist dat er ook van alles voor te krijgen is om je droog te houden.

   Verschillende klasgenoten hebben me weleens met een natte vlek in mijn spijkerbroek gezien dan zeiden hé je hebt in je broek geplast nooit lacherig of zo.
   Ik bedacht altijd een smoes van dat is water. Hun dan weer van jajaa jajaa en dan zeiden ze er vaak niks meer over.
   Of ik probeerde het te verbergen onder een lang T-shirt.

   Ik schaamde me altijd kapot natuurlijk.
   Heb jij geen problemen er mee gehad toen jouw een keer doorlekte ?

   Als ik nodig plassen moet dan moet ik ook gelijk naar de wc kunnen anders druppel ik omdat ik het niet houden kan dan als ik heeel nodig moet. Vaak een natte onderbroek dus omdat je in een school les vaak niet meteen weg mag naar de wc. Omdat ik snachts in bed plaste kreeg ik op een gegeven moment Tena slip maxi small waarvan ik niet wist dat ze bestonden maar die wou ik niet overdag dragen dus ging ik verder zoeken wat er nog meer voor mij was zoo kwam ik op MoliCare Mobile.

   Ik weet niet hoe erg incontinent jij bent ? Nadeel van een tena slip extra small is dat je niet zoo snel kan plassen bij de wc zonder de hele luier af te doen.
   Met Molicare mobile of tena pants kun je gewoon plassen bij de WC.
   In het begin toen ik voor het eerst met deze molicare mobile naar school ging dacht ik ook ik ga nooit vertellen dat ik ze draag de eerste week, terwijl ik een week daarvoor door een jongen van mijn klas weer eens was betrapt op een natte vlek in mijn kruis.

   Tot we LO hadden (lichamelijke opvoeding) Gym dus wat ik een beetje vergeten was dat ik het had die dag. Dus toen ik bijna Gym had dacht ik shit ! Ik draag een luierbroekje en niemand weet het.
   Ik kon misschien ziek naar huis gaan zogenaamd of iedereen zou het zien tijdens het omkleden in het kleedhok bij gym.

   Ik heb er toen voor gekozen om gewoon te gaan gymmen, Ik was doodzenuwachtig maar ik heb in de kleedkamer voor de jongens voor het uitkleden gezegd jullie hebben mij weleens met een natte broek gezien toch ?
   Ja zijden er een paar en eentje zij daar moet je wat aan doen. Toen zij ik, ik heb er nu wat voor waardoor het nu niet meer gebeurt dus jullie moeten niet raar opkijken als ik me omkleed, ik denk dat ze niet snapten wat ik bedoelde of ook een beetje wel. Toen ik me uitkleedde zijden er ook een paar woow ! klaas draagt een luier waarop ik zij ja ik zei het toch met een rood hoofd. Ik heb het nodig. Waarop ik gelijk 2 armen om mijn nek kreeg en een hand op mijn rug om me rustig te maken. Dus bijna geen pesten maar juist super aardig. Waarop ik zij het is een halve luier, een pants. De meesten die dit zien aan de rechter kant noemen het gelijk een luier waar ik in stond in de kleedkamer http://www.inkontinenz-artikel-shop24.de/artikelbilder/MoliCare_Mobile1.jpg

   En k heb ze gewoon alle vragen uitgelegd uitgelegd die ze hadden.

   Misschien dat het zoo bij jouw op school ook kan gaan, voorzichtig vertellen in ieder geval aan je mentor.
   Als iemand er ooit achter komt altijd zeggen ja dat heb ik nodig.
   Heb jij het idee dat de luiers gaan lekken omdat ze te nat worden ?

   Je kan ook overgaan van een tena slip extra small naar een Tena Slip Maxi Small https://www.123drogisterij.nl/tena-slip-plus-m-30st-710824
   Die kan veel meer absorberen maar is ook een maatje groter, die moet je alleen nemen als de tena slip extra small een beetje krap zit (strak en dat je de plakkers nog maar net vast kunt zetten)

   Je kan ook andere luiers proberen zoals deze https://www.123drogisterij.nl/abena-abri-form-junior
   gemaakt van 5 tot 15 jaar.

   En ik weet er nog wel meer voor je laat maar weten.
   kun jij je ook verschonen op school ?

     1. calvin

      wat zijn die merken dan kan ik eer ook een proefpaket voor 4 dagen ofzo voor krijgen?

     2. klaas Bericht auteur

      Sommige merken is het wat moeilijk om een proefpakket van te krijgen soms kun je bij een apotheek alle merken wel krijgen, dat je van elk merk wat krijgt.
      Je hebt bijvoorbeeld ook het merk abena daar kun je een proefpakket van bestellen via internet http://www.abena.nl/Free_sample_page.aspx?ID=19988

      Voor de rest heb je nog de merken:

      Tena
      Absorin
      Molicare
      Attends
      lille healthcare

 20. owen

  hallo.
  ik heb last van bedplassen.
  kun jij me helpen ik word 4x ofzo in de week wakker in een nat bed.
  plzz heb je tips.
  ik vind dit echt genant.

 21. enzo

  hallo ik wil graag expirimenten doen met luiers.
  kun jij me wat liks sturen waar ik gratis proefpaketten van tena slip maxi kan krijgen?

 22. mandje van tiggelaar

  hllo klaas ikwil graag luers dragenmaar durf het niet te zeggen
  heb ij tips of weet jij hoe ik stiekem een luier om kan?
  groedjes mandjevan tigelaar

 23. Henk Buschhagen

  Hallo allemaal ik Henk 44 ben al vanaf mijn geboorte bedplasser nadat ik op een intrenaat gezetten heb wist ik nog niks van inco luiers af ma toen gingen we op tent vakantie en toen moest ik dus een luier gaan dragen. In hetbegin niet leuk en fijn want je voelt je dan toch een kleine baby. toenik 18 werd ging ik naar de apotheek want woonde op kamers en kreeg proefmonsters mee 3 maanden later draagde ikze ook wel eens stiekum overdag en sins die tijd ben ik een ABDL Baby met natte en soms poepluier speen romper met plastikbroek enzo enzo ik woon nu al 2 maand met mijn partner en het gaat goed hij doet menu en dan ook verschonen of me in bed stoppen en ga zo maar door.En nu mijn vraag,,,… Zijn hier mannen die met mij dit samen willen delen en bijvoorbeeld contact willen want iken mijn vriend Roel willen wat meer ervaring op doen mag ook een vrouw zijn want we hebben ook bi gevoelens . Met Vriendekijke Groet Henk

 24. anoniempje

  op een 1 of andere manier heb ik het altijd lekker gevonden om luiers te dragen
  ik vind het een heerlijk gevoel om een grote dikke strakke luier om te hebben
  terwijl ik echt luiers moet dragen omdat ik erg incontinent ben vind ik dat geen probleem

 25. Selena

  Het is een heftige ervaring als kind ,als je moeder s avonds de kamer op komt met een luier in de hand.
  Je weet dan niet wat voor een schaamte er dan over je heen komt,maar als je s ochtens niet meer wakker wordt in
  een natte bed begin je na een tijdje over deze schaamte heen te groeien.

  1. klaas Bericht auteur

   Mijn moeder deed dat gelijk al staand bij me om. Ik was er eerst wel bang voor de eerste keer op mn 13e omdat ik altijd dacht dat je moet liggen om een luier omgedaan te krijgen. Gelukkig gelijk al staand in de badkamer en deed ik gelijk al de eerste keer de helft van het werk. Zelf sta ik dan gelijk een luier onder mijn navel vast te houden terwijl mijn moeder de plakkers op de voorkant vast zet. Nog steeds erg schamen maar liggend dan zou ik me geen 13 voelen. En omdat ik staand was leerde ik het meteen zelf doen en na 2 weken kon ik het helemaal zelf alleen om doen.

 26. matthijs

  ook ik vind het dragen van luiers zo fijn
  ondanks het feit dat ik kompleet incontinent ben
  vind ik dat niet erg

 27. Anoniem

  Ik ben 12 jaar en plas toch vaak in bed ik heb al vanalles geprobeert en ik mag geen luiers wat moet ik doen groetjes anoniem

  1. Sébas

   Luierbroekjes tegen bedplassen kan je bij de drogist en supermarkt kopen.
   Die worden verkocht onder de namen drynight en pyjamabroekjes.

   Je kan ze ook kopen via het internet en de apotheek en medische speciaalzaak.
   Verlies je veel urine en/of ontlasting.
   Ga dan naar je huisarts.

 28. anoniem

  hoi hopenlijk lees je dit nog.’

  ik ben een jongen van 15 jaar zit in de 4e.
  ik ben nooit incontinent geweest altijd gewoon alles goed. maar sinds kort plas ik heel soms in bed ongeveer 1 keer per maand misschien iets minder. ik durf het mijn ouders niet te vertellen. ik heb zelf ook luiers gekocht zodat mijn ouders er niet achter zouden komen. ik vind het nu ook heel lekker om een luier te dragen. ook al zou er iets kunnen helpen ik vind het gewoon erg lekker om een luier te dragen. heb je nog raad? of weet jij misschien hoe het kan dat ik in eens in bed plas maar ik lees vaak van mensen die een paar keer per week maar ik dus maar 1 keer per maand (iets minder) 1 keer in 2 maanden misschien.

 29. Anoniem

  Ik plas niet in bed, maar wil heel graag een luier dragen. Vandaag heb ik voor het eerst een pak luierbroekjes gekocht. Die ga ik vanavond aandoen.

 30. luierfan

  Ik plas niet in bed, maar heb ‘s-ochtends vaak moeite om op tijd de wc te halen. Het lijkt me fijn om dan een luier om te hebben. Ik heb vandaag mijn schaamte overwonnen en een pak tena-pants gehaald. Vanavond dus lekker een luierbroekje aan.

 31. Jonas

  Ik ben een jongen van 16 jaar en moet echt een luier om. Dat heb ik gewoon heel erg nodig, ook overdag. Het is dus niet alleen voor de lol. Maar ik vind ze zo lekker zitten dat ik een tijdje met een stijve rondloop als ik net een luier om heb. Is dit normaal?

 32. Anoniem

  Ik heb eigenlijk vanaf mijn pampertijd tot mn 14e luiers gedragen, ik kon gewoon niet snachts zindelijk worden, maar ik schaamde me ook niet om naakt te zijn als mn moeder mn luiers om deed. Na mn pampertijd ging ik gelijk over naar volwassenen luiers van Tena (Slips). In heb begin voelde het wel raar want ja, zon luier en ik was toen 6, ja das ff raar maar uit eindelijk was ik eraan gewend. Maar de urine indicator was elke keer volledig blauw over de complete lengte van de luier als ik wakker werd. Ook dat was in het begin ff raar maar waar.
  Maar later begon ik heb toch lekker te vinden en alles. Soms als ik dan sochtends wakker werd en de indicator was blauw en de luier hing een beetje, dan ging ik naar de badkamer ging vol gas plassen in de luier en soms had de luier er veel moeite mee om het te houden maar ik had er geen moeite mee om hem nog voller te plassen. Vaak ging ik dan veeeeeeeel drinken en plaste ik voor de 2e en soms 3e keer extra in mn luier (arme luier, werd gewoon mishandeld ).
  Terwijl ik vrolijk stond te drinken en te plassen moest mn luier al het werk doen en hoe vol hij ook was ik bleef m gewoon door vullen en vullen tot die t opgaf (kon mn luier bijna stop stop horen krijsen )
  Ben nu van bedplassen zelf af maar ik krijg van mn ouders nog steeds de luiers maar dan van Abena, soort Slip, is ook een heerlijk merk en ook die krijgen hier de VOLLE laag van mij, ja betaald ervoor dan gebruiken we het ook. Soms gedraag ik me als een baby met mn benen en laat ik mn luier lekker veel bewegingen maken en dan vouwen en van links naar rechts en geef mn luier er van langs. Soms doe ik alsof ik geen controle over mezelf heb maar dat een baby controle over mre heeft en dan laat die me bewegen (fantasie) en dat vind ik heerlijk, zeker als die luier over vol is. En soms drink ik me savonds helemaal leip vol met water en ga ik slapen en laat de luier het werk doen, terwijl ik dit typ plas ik mn luier tot zn nokkie voel ik al.
  Toen was mn luier vol en nam ze niks meer op. Moet mezelf nu toch echt verschonen voordat ie helemaal een zwemluier word.
  Maar dit is mijn verhaal, jongen ik verschoon me nu en ga lekker slapen, truste!!

 33. anoniem

  hoi ik ben 12 en ik ging in de herfstvakantie naar duitsland niet leuk!
  ik had 2 dagen voor de vakantie perongeluk in mijn broek geplast (thuis 5 keer).
  dus ik moest als straf een luier om. maar dat vond mijn moeder niet genoeg dus moest ik ook een romper aan. maar dat vond ze ook niet genoeg.
  ik vond het niet leuk want mijn moeder wou dat ik me als een baby ging gedragen omdat ik 5 keer in mijn broek had geplast.
  maar wat nog erger was ik moest ook meiden kleding aan zij mijn moeder. “dan kan je het beter verbergen”. daar geloofde ik niks van. maar ik moest wel!
  in het openbare zwembad gingen we toe zwemmen maar daar werd ik uitgelachen door irritante jongens. want ik was 12 en had nog een zwemluier aan. wat nog erger was is dat ik ook een megamindi badpak aan had.
  (ergste week van me leven).
  ik moest zelfs ik de kinderwagen of in een baby autostoeltje zitten.
  en als ik stout was moest ik in de box. en ik sliep in een baby bed echt vreselijk!

  hebben jullie dat ook gehad?
  en wat kan ik doen de volgende keer?

  1. Gijs

   Hoe heet je die hier op gejaareerd heb laat je mobiele nummer achter of aap mijn dan 0643487312 groetjes van gijs uit leerdam die ook luijers draagtb

 34. l b

  hooi klaas mijn aller grootste droom is om weer luiers te dragen heep je wat tips om ze te kopen of te verbergen want ik durf het niet aan Mijn ouders te vertellen omdat ik denk dat zet verkeert opnemen en wat voor maat luier denk je bat ik heep ik ben 12

 35. l ge

  hooi klaas mijn aller grootste droom is om weer luiers te dragen heep je wat tips vrome omze te verbergen of te kopen of welke maat past ik ben bijna 12

 36. ge

  hooi klaas mijn aller grootste droom is om weer luiers te dragen heep je wat tips vrome omze te verbergen of te kopen of welke maat past ik ben bijna 12

 37. KdB

  Ik draag heel mijn leven al luiers.
  Mijn eigen kinderen vinden het niet raar dat pappa in een luier loopt.
  Een van mijn kinderen heeft het zelfde probleem van de plas niet kunnen ophouden.
  Soms maken we er gewoon een wedstrijdje van wie kan er de meeste plas is zijn luier krijgen tot hij echt totaal vol is.
  Zo hou je het voor de kinderen ook fijn om een luier te dragen.

 38. panty

  ik draag ook al heel lang luiers
  maar ik ben nu echt incontinent geworden
  en toch vind ik het elke dag heerlijk om een luier te dragen en niet meer het nare gevoel te hebben dat ik moet plassen

 39. pantyboy

  ik ben zelf incontinent geworden , maar ik vind het toch heerlijk dat ik niet meer voel dat ik moet plassen en om luiers te dragen

 40. Baby

  Ik voel me al een poos aan getroken tot
  Het baby luier merk pampers en vind ze
  Ook fijn om te hebben ik bestel ze ook
  Wel eens of koop ze op marktplaats etc
  En zoek een leuke jongen die ook dol
  Op pampers is ben jij dat laat dan weten

 41. Dilana

  Ik draag ook luiers ik wou het gewoon mama zij als jij het leuk vind mag dat nu dRaag ik elke dag een luier
  Want ik vind het gewoon leuk dan voel isme gewoon weer een baby en dan kan ik lekker poepen

 42. Angelo Cabooter

  Hoe het voelt om een luier aan te hebben??
  Wel, je voelt je terug een baby/peuter.
  (Je voelt je terug een baby/peuter als je een luier aan hebt, maar je gaat je nog meer een baby/peuter voelen, als je in je luier plast/kakt)
  Het heeft ook een aangenaam gevoel als je luier vol is. Hoe meer je er in plast, hoe meer het gaat opzwellen en uiteindelijk gaat het onderaan doorhangen. Ook het krakend geluid is leuk om te horen (als je er over wrijft) vooral bij luiers met een plastieken buitenlaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.