Wie ben ik ?

trots of schamen voor luier

Beter luier (Inco) om dan nat in bed.

Nou ik ben dus klaas. 😀
Mijn achternaam zal ik hier maar niet neerzetten, mijn voornaam vind ik al vrij ver gaan. Maar er zijn er duizenden die klaas heten in Nederland gok ik. Maar wat ik je wel kan vertellen is dat ik in 1985 geboren ben en in januari jarig ben. Ik woon in de provincie Flevoland, in de Noordoostpolder en het dorp is urk.

Waar heb ik precies last van ?

Rond mijn 12e begon ik steeds vaker in bed te plassen per ongeluk waar ik niks aan kon doen als het gebeurde.

Hobby,s :

 • Gamen: echt van van alles wat, ik heb een DS, Xbox, Een pc die oude spellen kan draaien zoals van de Nintendo 64, Super Nintendo. Ik probeer alleen niet te veel te gamen, te lang zeg maar. Door vlak voor het in bed gaan te gamen heb je ook meer kans om in bed te plassen.
 • Sporten: voetbal, Ik zwem ook vaak. Nu zit ik op judo.
 • Gezondheid en voeding: Veel jongens van mijn leeftijd doen het niet maar ik lees erg veel over gezondheid en vindt dat interessant. Omdat ik veel sport moet je ook gezond eten, Ik ben ook gezonder gaan eten omdat ik veel puistjes had, ze gaan weg als je bijna geen vlees eet en andere ongezonde dingen. Te veel suiker is bijvoorbeeld ook hartstikke slecht voor je dus je ziet mij geen cola drinken. Kijk maar eens op http://www.earth-matters.nl/ of https://sochicken.nl/
 • Anderen helpen, bijvoorbeeld: bedplassen zit een beetje bij mij in de familie ben ik langzaam achter gekomen, 😐 ik ga elk jaar met een groot deel van mijn familie naar een groep accommodatie (een weekendje met mijn familie in groot huis of boerderij). Er zijn jongens en meisjes net zoo oud als ik die niet mee durven gaan omdat ze hun bed niet droog kunnen houden en anderen dat dan ook te zien krijgen, ook wist ik dat al voordat ik er zelf last van kreeg.  😉 Ik kreeg vaak te horen als ik aan ouders vroeg waar jongens van mijn leeftijd waren omdat ik ze miste tijdens vakantie voordat ik er zelf last van kreeg dat jongens van mijn leeftijd thuis blijven omdat ze in bed plassen, dan dacht ik jammer want ik zou hun niet uitlachen als ze in hun bed plasten.  😮 Het is alleen vervelend als je het zelf ruikt. Ikzelf ook heb gedacht toen ik er last van kreeg: ik kan dit jaar niet mee ik plas in bed tot dat ik verplicht luiers moest gaan gebruiken net op tijd voor de vakantie van mijn ouders. En besefte dat ik eigenlijk gewoon mee kon want met luiers kun je niet in bed plassen. Toch alsnog harstikke bang om met luiers betrapt en gepest te worden. Thuisblijven is erg eenzaam omdat wel een hele leuke familie hebben 😥 . En als je zelf bedplasser bent is het niet zoo moeilijk om het tegen jongens te zeggen waarvan je ik weet dat zij er ook last van hebben of gehad dan ben je niet aleen, zoo heb ik all 2 neven mee kunnen krijgen op vakantie door luiers, jammer dat ik ze met dit hulpmiddel kennis moet laten maken en net als ik al een lange tijd in bed plassen, wat meteen werkt en goed, jammer dat ze net zoals ik eerst niet wisten dat ze bestaan in hun maat en 100% voor mijn probleem en hun probleem gemaakt zijn. Het idee dat je op die leeftijd nog een luier kan dragen komt van mij in mijn familie. Het zien accepteren van luiers gaf mij een heel goed gevoel waardoor ze zich die avonden op vakantie veilig en beschermend voelden, comfortabel. En ik dan ook nog een bedankje en een knuffel krijgen omdat ik hun geholpen heb geeft me een geweldig gevoel en dacht ik moet er meer mee doen. Mijn 2 neven die ik ken noemen een luier wel een Inco wat het ook wel een beetje is. En ze kunnen nog steeds medicijnen proberen zoals minirin als ze dat willen, werkt het dan hoef je minder luiers weg te gooien werkt het niet vangt de luier het op zoo weet je 100% zeker dat je je bed droog houdt. Drynites kunnen ook maar als je in een bed van een groep accommodatie slaapt moet je 100% zeker weten dat je niet doorlekt en een matje tegen doorlekken bovenop je matras als je in een stapelbed als dit slaapt wil je ook niet.
Luier-jongens-elkaar-helpen

Bedplasser helpt andere bedplasser.

Als je bijvoorbeeld 12 jaar bent en je krijgt dan weer erg vaak last van een nat bed dan wil je meestal echt geen luier om tenminste dat vond ik. Dan haat je het 😐 . Ook denk je dat je de enigste bent die het heeft dat je nog in bed plast of dat het terug komt maar nee dat valt best mee zie hier bijvoorbeeld. Je vindt het misschien belachelijk als het aan je voorgesteld wordt. Je bent misschien 10, 11, 12 ,13, 14 15, 16 jaar (maakt niet uit) en zoo wil je je ook graag voelen. Als jongen wil je je graag stoer voelen, luiers doet je dan vaak aan baby,s denken, goh ik ben een grote jongen ik laat me geen luier meer omdoen omdat dat belachelijk voelt het idee ervan 😳 . Vaak weet je ook niet meer wat het doet als je er 1 draagt. Dan denk je dan heb ik een luier om daar plas ik zoo dwars doorheen omdat ik altijd heel erg nat ben waardoor je denkt dat heeft geen zin. Maar als je het van iemand anders ziet wil je het wel proberen. Soms heb je een duwtje nodig. Als je het 1 keer geprobeerd hebt wil je niet meer anders.

De meeste tieners weten ook helemaal niet wat er bestaat aan luiers, ik dacht bijvoorbeeld ze zijn er voor baby,s en volwassen maar ook dus als je tiener bent. Sommige jongens plassen misschien al een paar jaar in bed en weten niet goed wat ze eraan doen moeten en gebruiken geen luiers omdat ze het niet kennen, babyluiers pas je toch nooit meer. En ook op schoolkamp gebeurt het of een tijdens uitje met je sportvereniging, op vakantie, etc dat je in bed plast waar je hele schoolklas slaapt. De meesten zullen je niet uitlachen en vinden het vervelend voor je, het is meer de stank die ze vervelend vinden het kan dan zijn dat er iemand bij zit die jouw zijn geheim vertelt en dat hij er ook last van heeft maar er luiers voor heeft en jou ook wil helpen en je dan pas kennis maakt met luiers die voor je gemaakt zijn. Het is dan nog een beetje moeilijk om je over te geven van OKÉ ik ga voor het eerst een luier proberen.

En de jongen die ze al gebruikt zegt dat het geweldig werkt waardoor je het uiteindelijk toelaat van oké ik ga daar mee slapen. De tijd waarop hij ze omdoet zal jouw het dan ook geleerd moeten worden. Eenmaal om kun je je alsnog een beetje vernederd voelen omdat je zoo niet stoer bent en even een baby voelt. En ook veel groter en dikker is als je onderbroek die je gewend bent. En je kan jezelf afvragen als je het voor het eerst omhebt kan dit me wel droog houden ? Maar dat kan iemand die luiers draagt je prima uitleggen. Een nat bed bijvoorbeeld als dit (nep is water) dus gigantisch in bedplassen na een feestje bijvoorbeeld vraagt maar 50% van een goeie luier.

Ik……

Deze foto heb ik even gemaakt voor mijn site met een digitale camera met een timer erop. Vanaf het nachtkastje van mijn ouders daarom zit ik ook op mijn ouders bed, het is de goeie hoogte ervoor. Wil je iets vragen dan kan dat als je helemaal naar onder gaat op deze site. En je kan me ook een E-mail sturen zodat het niet op de site komt.

Overijsel                                                     Ervan balen dat ik in bed plas Ik……..

Ja ik plas vaak per ongeluk in bed ik ben een bedplasser. 😉 

Ja ik zit daar niet te huilen hoor maar ik wou toch een foto op de site van mezelf maar dan zonder mijn gezicht erop want ik wil niet overal herkend worden. Ik probeer ermee uit te beelden van ooooh neee!! in bed geplast!! Het bezorgt je echt kopzorgen in het begin. Iets wat onvoorspelbaar gewoon gebeurt waar je niks aan kan doen en het begint onverwachts. Ikzelf heb daar tot mijn 12e ongeveer nooit last van gehad. Maar sinds mijn 12e gebeurde het, en langzaam steeds vaker. Waarom ? Weet ik niet zeker, de eerste paar keer waren voor mij ook een verassing. Alleen toen ik besefte dat ik ging blijven zitten in de eerste klas plaste ik elke nacht in bed, als je me overdag ziet dan zeg ik: het doet me niet zoveel maar ik was er doodzenuwachtig voor. Maar zelf reageer ik niet altijd zoo natuurlijk zoals op de foto. Af en toe de eerste keren toen ik erg nat en koud was voelde ik me zoo slecht dat ik bijna wel zoo op de rand van mijn bed wou gaan zitten als ik weer eens nat was en gaan zitten huilen maar ik hield me toch stoer. Huilen slikte ik in (onderdrukken). De eerste paar dat ik in mijn bed plaste dacht soms dat het mijn eigen schuld was maar als je goed nadenkt dan weet je: ik heb niet gevoeld dat ik naar de WC moest je wordt wakker omdat je het wel heel erg koud hebt en dan kom je erachter dat alles nat is.

Toch ging ik weleens zoals ik op de foto hierboven nagespeeld heb voor mijn site op die manier op de rand van mijn bed zetten met mijn hakken van de grond af omdat de rand van mijn bed het enigste droge stukje van mijn bed was. Met de hakken van de vloer af en trillen met mijn voeten van schaamte en angst van wat moet mijn ma er wel niet van denken dat ik zojuist gigantisch veel in bed heb geplast ? 😥 Het niet durven vertellen tegen ma. De eerste paar keer heb ik echt een half uur zoo gezeten en dacht zal ik het vertellen aan ma of niet ? Want ik kan ook niet zelf het beddengoed verschonen omdat ik niet weet waar alles licht. Uiteindelijk ging ik het dan toch vertellen aan ma omdat als ik ben bed plas per ongeluk dit bij mij  meestal midden in de nacht gebeurt. Soms wel 5 uur voordat het tijd is om naar school te gaan dus je wilt liever verder kunnen slapen. Wel jammer dat ik ma wakker moet maken midden in de nacht maar ze reageerde gelukkig toch relax.

Mijn ma moet ook gedacht hebben: wat moet je doen als je kind van 12 jaar nog in bed plast ’s nachts.Tena_Slip_Maxi_Small_bedplasser

De allereerste keren dat ik nat was ik probeerde het zelfs te verbergen omdat het ook niet zoo veel was. Later werd het erger en plaste ik echt per ongeluk volledig in bed waardoor echt alles nat is. Zoo nat dat mijn bed onbruikbaar is. Want het is helemaal koud en nat, Je baalt en roept maar 1 van je ouders en maakt je bed overnieuw op. Gaat douchen. En dan probeer je maar weer in slaap te komen. Alles bij elkaar heeft het wel een uur gekost. En bij de een gebeurt het vaker dan bij de ander sommigen zijn elke nacht nat, Ikzelf heb het bijna elke nacht, er zitten droge tussen. Elke avond ben je toch een beetje bang dat het weer gebeurt. Ik werd er echt een andere jongen van overdag, omdat het je uitput als je vaak in de nacht in de weer bent. Je slaap is belangrijk. PDF Backup. Tot je na een jaar in bed plassen luiers krijgt van je ouders.

Het accepteren van de hulp en dat het idee dat je met een luier om gaat slapen is ook even wennen. Maar toen ik voor het eerst een pak luiers goed bekeek die voor mij waren had ik wel het gevoel die zijn voor mij gemaakt.

Ik heb deze foto dan ook gemaakt terwijl ik al een week luiers gebruikte en er nog een klein beetje aan wennen moest. Ik kom op die foto net van bed bed af na een nacht slapen met een luier om. Dus ik weet heel goed het verschil tussen toen ik op de rand van mijn bed zat en echt helemaal drijfnat was, pyjama nat, dekens, onderlaken, matras. Maar nu op dezelfde manier op een rand van een bed zit met deze om. Maar dan nu echt alles droog is. Een heel verschil met een week daarvoor zonder luier. Dat is een heel bijzonder gevoel omdat ik weet hoe erg nat ik kan zijn maar nu alles is opgenomen door de luier en verbaast ben hoe enorm veel een luier opneemt en je droog voelt. Bijvoorbeeld dit in dit.

Bij mij begon het per ongeluk in bed plassen op mijn 12e en op mijn 13e kreeg ik het idee om alles wat ik heb meegemaakt in een site te stoppen gewoon om anderen te helpen. Door het bedplassen ging ik ook informatie op internet zoeken maar uiteindelijk iets gedaan wat niet heel vaak besproken wordt op het internet en nog niet veel over te vinden is. Maar ikzelf heb dat gedaan op advies van mijn moeder die in de zorg werkt en leek het me leuk om die missende informatie die ik van ma heb geleerd te delen met anderen. (het voor jezelf zorgen als je in de nacht incontinent bent). Veel mensen zien luiers als iets wat het bedplas probleem alleen maar erger maakt als er over gepraat wordt en schamen zich zoo erg dat ze het nooit willen proberen terwijl ze het goed kunnen gebruiken een tijdje tot het vanzelf over gaat, of twijfelen eraan of ze wel werken met het voorkomen van een nat bed en het daarom nooit proberen, zonde denk ik altijd als ik het merk. Maar zoo dacht ik er ook over toen mijn moeder het de eerste keer het voorstelde maar nu niet meer……………… Daarom hier alle details.

Wordt je van (Inco) luiers dragen makkelijk ? En wat is in ieder geval niet waar wat er weleens gezegd of gevonden wordt over kinderen die nog in bed plassen.

Nou nee ik moet gewoon blijven proberen om het op te houden, al blijf ik per ongeluk in bed plassen, ik moet gewoon doorzetten en niet denken het lukt me toch niet ik stop er gewoon mee. een luier voorkomt heel goed dat ik een zooi in bed krijg.

 • Een jongen of meisje die in bed plast is gewoon te lui om naar de badkamer te gaan. Absoluut onwaar! Welk kind zou nat wakker willen worden in een nat bed koud en stinkend? Geen enkele jongen plast expres in zijn bed. Bijna iedereen die in bed plast wordt daar niet wakker van tot in de ochtend of tot ze het koud krijgen van het natte beddengoed.
 • Het verminderen van het drinken van vloeistoffen voor het slapen gaan stopt het bedplassen. Dit is onjuist. Het zorgt er alleen voor dat je minder plast als je een ongelukje hebt.

Wat kun je er aan doen dat je per ongeluk in bed plast vaak of soms ?

Zie hier

Overig:

http://sochicken.nl/

Reclame Banner: http://sochicken.nl/ (tip van klaas)

29 gedachten over “Wie ben ik ?

 1. Bart

  Mooie site Klaas! Heel herkebaar je verhaal en bedankt voor het delen van al deze nuttige tips en informatie! Echt een site waar bedplassers wat aan hebben. Hoop dat het iedereen helpt om te beseffen dat we ons niet hoeven te schamen dat we nog in bed plassen en daarom nog een luier dragen.

 2. Mark 16

  Heey Klaas ik kom ook uit overijsel en ik heb het zelfde als jou, ik zou graag met je in contact komen om er eens over te praten? Als jij dat ook wil en durft. Als je me een mailtje stuurd dan stuur ik je wat terug 🙂 groetjes Mark

   1. dieter hadermann

    ik zou je veel info kunnen hoe je van bed plassen af kunt geraken want ik ben zelf een geweest maar dan zou ik je moeten kunnen bellen

 3. Jurgen

  Hoi Klaas,

  Erg dapper om dit zo op het internet te zetten. Ik hoop voor je dat het in de loop van de tijd zal verdwijnen.

  Even een tip over de links. Je hebt een tweetal links in je lijst staan (http://www.stardiapers.com/ & http://www.qualitydiapers.net/). Ondanks dat de kwaliteit van de aangeboden luiers goed schijnt te zijn, zijn het de plaatjes van minderjarige jongens die gebruikt worden om deze luiers aan te prijzen die de site een nogal schimmige reputatie geven.

  Ik zou je aanraden deze links te verwijderen…

  Greetz,

  J

  1. klaas Bericht auteur

   Ja dat begrijp ik wel waarom je alsnog wil. Ik was in het begin toen ik luiers moest gaan dragen in bed bang ervoor wat vrienden zouden zeggen als ze kwamen logeren dat ik met luiers sliep. Doordat ik met luiers sliep durfde ik ze ook om te vragen om te komen logeren bij mij, Want ik hield het droog en had ook geen stinkende kamers meer. Voor het slapen gaan heb ik het ook gewoon maar verteld nou ik werd in ieder geval niet uitgelachen ofzoo. Eerder jaloers want sommigen hebben ook in bed geplast maar mochten geen luiers van hun ouders of wisten niet dat ze bestonden voor als je bijvoorbeeld 13 bent. Iedereen heeft wel eens in bed geplast bijna, alleen als je elke nacht een nat bed hebt heb je ze ook echt nodig. Ik heb ze nodig maar ik vindt het ook heel prettig zitten en ze doen heel goed waarvoor ze gemaakt zijn. Dat het prettig zit kan iedereen hebben ik vindt het niet raar.

 4. jordy

  Hey Klaas

  Stoer van je
  Maar ik hab een vraag
  Ik hat tot mijn 13e last van bedplassen
  En toen ging het 3 jaar voet
  En ben nu 16 en heb er ongeveer 2
  Per week last van hoe kan dat
  En wat kan ik er aan doen

  M.v.g jordy

  1. klaas Bericht auteur

   Hoi jordy, dank je voor het compliment.
   Hier van mij ook nog een reactie misschien een beetje laat maar ik was druk.

   Vervelend voor je dat het bij jouw terug is gekomen nadat je 3 jaar droog was. Het kan zijn dat je hardt in de groei bent.
   Ik heb er nooit last van gehad tot ongeveer mijn 13e. Misschien als klein kind weleens maar daar weet ik niks meer van.
   Zit je voor de rest goed in je vel ? Wordt niet gepest op school ?

   Waar het door komt is moeilijk te zeggen ik weet zelf ook niet 100% zeker waarom ik het heb.
   Ik ben er ook voor bij een dokter geweest en die kan ook niet goed zeggen waaraan het light maar dat heel veel jongens en meisjes er last van hebben, ook bij die dokter.
   Waar het bij mij of bij jouw aan kan liggen is dat je de groeispurt hebt wat tegen mij is gezegd.
   Je kan hebben dat je zoo snel groeit in de lengte dat je blaas het niet bij kan houden, dat die niet zoo hardt meegroeit waardoor je ongelukjes hebt.
   Je kan het onverwachts krijgen dat je af en toe in bedplast maar het kan ook op een dag weg zijn.
   Je kan eroverheen groeien, en tot je 18e groei je heel snel.

   Ik heb eigenlijk altijd gedaan wat mijn ma wou.
   Eerst maakte ze me 2x per nacht wakker om te plassen maar dat hielp niet altijd en het maakt je moe overdag en mijn ma ook.
   Je hebt ook de plaswekker wat sommige helpt of eraf helpt, maar bij mij hielp het niet.
   ik vond het erg akelig om te gebruiken. Misschien helpt het jouw.
   Het is een speciale onderbroek. Zodra er 2 druppels urine in komen dan gaat er een heel hardt alarm af.
   Bij mij werkte het niet omdat ik het niet kan afknijpen als ik het in mijn slaap per ongeluk laat lopen.

   Je schrikt wakker van een alarm omdat je aan het plassen bent en zie het dan maar eens te stoppen. Het is net zoals als je overdag nodig moet plassen dan kun je ook niet stoppen als het al loopt.
   Je kan ook op speciale cursus volgen om je van de ongelukjes af te helpen maar dan slaap je wel meer als een week niet thuis (heb ik nog niet gedaan)
   Je hebt ook medicijnen zoals minirin maar dat is wat gevaarlijker omdat het bijwerkingen heeft en het is gewoon niet gezond om te gebruiken.

   En ja je kan er misschien van schrikken of het raar vinden maar je kan ook luiers of drynites gebruiken. Drynites als je luiers niet ziet zitten maar die absorberen vele malen minder als echte luiers.
   Luiers zijn ook gemaakt om mee te slapen.
   Ik moest na een half in bed te hebben geplast een luier om van mijn ma wat ik eerst niet erg zag zitten omdat ik het vernederend vond en ik heb er ook een klein beetje ruzie om gemaakt.
   Maar nu vindt ik het het beste om te doen, het komt het dichtste in de buurt van toen ik het bedplassen nog niet had.
   Een ongelukje wel of niet met een luier om, je slaapt droog.
   Je kan gewoon gaan slapen van savonds tot sochtends zonder dat je bed nat wordt of je kleding en het geeft het minste gedoe vindt ik.

   Groet klaas.

   Als je meer vragen hebt gewoon vragen.

   1. dimi

    hoi klaas,
    heb zelf ook minirin genomen gehad, maar dit hielp niets en moest elke dag 2 liter water drinken. waardoor het ’s nachts nog erger werd.
    dit is geleden toen ik 13 was en ben nu 30. en gebruik er nu ’s nachts ook. je kan me altijd mailen via dimi@vdslhosting.be

 5. jordy

  Bedankt Klaas

  Wat zou jij aan raden mij maakt het niets uit
  Maar ben niet echt ten van in de nacht waker
  Gemaakt te worden maar dus wat raad je me
  Dan het best aan

  Groet jordy

 6. frank

  mooie site klaas! ik ben 14, bedplasser en draag ook een luier naar bed. ik schaam me flink met luier om vooral omdat mijn jongere broertje me hier vaak mee pest. mijn oudere broer gelukkig niet. hoe is dat bij jou thuis? groetjes, frank

  1. klaas Bericht auteur

   Mijn jongere broertje maakt ook weleens opmerkingen, vooral in het begin toen ik net luiers ging dragen maar hij snapt ook wel waarom dat is. Voordat ik luiers droeg liep ik elke dag met nat beddengoed naar de wasmachine wat je goed ruikt. Luiers werken bij mij zoo goed dat mijn broertje in het begin een keer aan me vroeg plas je niet meer in bed ? Omdat hij me elke ochtend met een droge pyjama zag. Nou dat zit dus in de luier en kan er niet meer uit zonder een natte vlek in mijn pyjma. Mijn zus vindt het alleen maar schattig en goed dat ik het doe.

 7. marieke

  Beste Klaas,

  Wat een topsite heb je gemaakt, het heeft ons heel goed geholpen om te weten wat er allemaal te vinden is aan incontinentiemateriaal. Super bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.