Welke luiers gebruik ik ? Welke heb ik nodig ? (14 jaar)

Wie ben ik ? Voor vragen en tips kan je altijd onderaan de pagina commentaar geven. Of mij persoonlijk een E-mail sturen. Met vragen kan ik deze pagina bijwerken of fouten goed maken.

Sommige mensen zullen mischien denken nog steeds elke ochtend een volle luier 14 jaar ? Een beetje is het wel waar ja maar het is 100x beter als elke keer een nat bed elke nacht. En ik draag ze pas sinds mijn 12e weer (bijna op mijn 13e) Omdat ik in de pubertijd te snel ben gaan groeien. Je hebt dan per jaar 20% kans dat je er overheen groeit. Daarvoor heb ik ze erg lang niet meer nodig gehad. En bij mij komen ze nooit vol omdat ze meer als genoeg absorberen.

Menu klik erop om snel naar het onderwerp te scrollen op deze pagina.

Welke luiers gebruik ik ?

Luiers die ik gebruik omdat ik anders heel vaak in bed plas als ik ze niet draag dat zijn tot nu toe alleen nog maar de Tena maxi small luiers. Zoo ziet de verpakking eruit. 2 zijdes en de bovenkant. Een nieuwe doos (bestelling) met 3 pakken erin, een pak op mijn bed, en de luiers in mijn kledingkast. En om mijn nieuwe matras te beschermen tegen doorlekken van de luiers door een keer verkeerd omdoen of als die los geraakt is want de absorptie ervan faalt niet gebruik ik een tena onderlegger. Mocht ik alsnog een keer doorlekken. Niet dat ze dat snel doen.

tena maxi small voorkant

Tena slip maxi small voorkant.

tena maxi small achter kant

Tena maxi small – achter kant

Tena slips

Tena luiers 3 in een doos

Tena luiers vooraad in mijn kast

Tena luiers voorraad in mijn kast – Met 1 Tena slip uit de verpakking gehaald bovenop zodat ik deze snel kan pakken.

Ik moest er een plank voor vrij maken in mijn kledingkast. Laatste keer dachten we goedkoop te bestellen door meteen een grote doos te kopen via www.maree.nl En sinds kort bij deze. Maar waar zet je 3 pakken tena incontinentie luiers neer ? Een beetje uit het zicht. Gelukkig heeft mijn kledingkast een deur. Je ziet op de foto 2 volle nog dicht zittende nieuwe pakken en 1 is aangebroken (open) en heb ik het pak uitgepakt. 1 losse luier licht in het zicht zodat ik deze snel kan pakken nu kan je ook een beetje zien hoe ze er in het echt uitzien. Je kijkt tegen een onderkant van een luier aan met een paars stippeltjes patroon wat over de hele luier loopt. Het is bedoelt om het midden van de luier aan te geven en de paarse kleur is om de absorptiesterkte aan te geven want ze zijn er in 3 kleuren en dus ook in 3 absorptiesterktes zoo herken je de absorptiesterkte van een Tena luier.

Plus = Blauw – Dunste luier
Super = Groen – MiddelmatigNiet de meeste absorptie ook niet de minste
Maxi = Paars – Dikste luier – Hoogste absorptie

Op het plaatje zie je ook een gele lijn in het midden dit geeft aan of de luier gebruikt is of niet.
(De gele lijn is de urine indicator hoe voller de luier is hoe blauwer de lijn wordt deze verkleurd langzamerhand)

Urine indicator Luiersvochtindicator luiers

Hij is er eigenlijk voor bedoelt om aan te geven wanneer je jezelf moet verschonen als je bijvoorbeeld overdag incontinent bent. Dan kan het zijn dat je geen controle over je blaas hebt. Luiers die je dan draagt kan je dan een bepaalde tijd dragen voordat deze verzadigt is of vol is zeg maar, een dikke luier gaat dan wat langer mee als een dunne. Dunne luiers moet je dan vaker verschonen om niet door te lekken (Doorlekken). Met per ongeluk in bed plassen is dat anders, overdag voel je het vaak prima aankomen tot kramp aan toe als je te lang wacht.

Met bedplassen verlies je alles in 1 keer in je slaap het is dan ook logisch dat ik de dikste luiers gebruik (maxi) voor in de nacht, de luiers met de hoogte absorptie en bij tena heet dat maxi en er staan 8 druppels op. Als de gele lijn helemaal fel blauw gekleurd is wordt het aangeraden om een nieuwe om te doen. Hij hoeft dan niet meteen te gaan lekken waarschijnlijk maar ik denk dat daarboven deze luiers je niet meer het gevoel kunnen geven dat je droog bent. Maar nog nooit zover gehad na een nacht slapen dus ik zit wel goed met echte luiers. Gebruik je ze zoals ik om een nat bed te voorkomen dan is het ervoor om af te lezen of ie gebruikt is of niet als ik twijfel in de ochtend. Ik kan dan misschien in de luier geplast hebben in mijn slaap toch voelt het droog aan in de ochtend net als de avond ervoor toen ik hem omdeed terwijl het wel wat heeft geabsorbeerd dat alles in je bed drijfnat zou maken als je de luier niet droeg die nacht. Je kent het wel wakker worden omdat je koud bent, doorweekte pyjama, onderbroek, dekens en lakens, doorweekt matras, bergen stinkende kleding voor de wasmachine.

Helemaal een gele lijn in het midden van de slip (urine indicator) dan kan ik ervan uitgaan dat de luier schoon is en is dan zonde om weg te gooien. Al is ie gedragen hij heeft nog niks gedaan je kan ze de volgende nacht weer om doen. Ze zijn niet goedkoop volgens mijn ma dus het is de bedoeling dat ik ze zoo droog mogelijk houdt en niet zomaar weggooi. Dit kan ik gewoon volhouden elke dag tot de plakkers niet meer plakken maar omdat je een onderbroek ook niet meer dan 24 uur draagt gooi ik de tena slip na de 2e nacht altijd weg. Wel een ongelukje gehad ’s nachts dan is meestal de helft van de gele lijn blauw gekleurd vaak zelfs minder. Dan gaat ie ’s ochtends de prullenbak in.

Pasvorm ?

Tena luiers - Maat ingezoomd (een pak van mij)

Tena luiers – Maat ingezoomd (een pak van mij)

Hoe mijn tena incontinentieluiers zitten ? Ik denk een beetje hetzelfde als de grootste maat drynites die ik ook heb. Voor dezelfde leeftijd ongeveer schat ik. (10 11 12 13 14 15 16 17 18 jaar) Bij het merk Tena hebben ze de maat small die is vergelijkbaar met drynites 8 tot 15 jaar vindt ik. Je moet ook niet denken dat luiers alleen voor oude mensen zijn zoals bejaarden als je dit leest. Omdat je nog jong bent en niet uitgegroeid bent heb je ook een kleinere maat luiers nodig dan een volwassene of oudere en die hebben ze in de apotheek. Maar babyluiers van de supermarkt pas je niet meer in. Omdat je hardt in de groei bent en je blaas het niet bij kan houden is waarschijnlijk ook waarom je in bedplast. Je moet dus niet denken dat als je als tiener om luiers komt in de apotheek of je ouders doen het voor je dat je dan luiers krijgt die eigenlijk bedoeld zijn voor oude mensen (grote mensen luiers). Dat als je vrij klein bent dat je een volwassen luier om moet. Dat hoeft zeker niet want ze zijn er ook in jouw maat ! Het is maar net welke maat je hebt ! Iemand die helemaal uitgegroeid is zal niet snel in het maatje small passen.

Drynites tot 15 jaar

Drynites 8 tot 15 jaar

Ikzelf draag Tena luiers liever als een drynite die heb ik ook een keer geprobeerd maar nadat het pakje op was toch weer snel terug naar mijn echte luiers. Omdat ik toch een paar keer ben doorgelekt ermee. Dan wordt ik ’s ochtends wakker met het gevoel dat ik droog ben met een drynite en met het uit bed gaan ga ik dan vaak nog even op de rand van mijn bed zitten 2X gebeurde dan juist dat het broekje dan begon te lekken doordat ik met mijn gewicht op het luierbroekje zit als het ware. En toen ik keek of ik droog was toen ik wakker werd liggend in bed was er nog niks aan de hand. Het Luierbroekje heeft dan compleet gefaald. De reden waarom je hem draagt heeft compleet gefaald al zitten er misschien een paar druppels in je bed. Wat nat is moet uitgewassen worden. Al heeft het wel voorkomen dat je wakker werd van een nat koud bed. Dit betekent niet dat drynites of luierbroekjes slecht zijn maar dat je teveel geplast hebt in je slaap meer als het aankon.

Echte luiers? zullen leeftijdsgenoten denken dat is toch voor als je incontinent bent ? Nou nee eigenlijk bij alles waarbij je urine kwijtraakt. Makers van echte luiers nemen het veel serieuzer dat je echt droog moet blijven. Als je incontinent bent kan je uitrekenen na hoeveel uur je een schone luier om moet doen de dunste daarvan zullen dat heel vaak moeten. Bij bedplassen raak je in je slaap alles kwijt wat er in je blaas zit meestal in 1 keer wat een flinke aanslag is op de absorptie van een luier maar houdt het makkelijk.

Daarom is het ook belangrijk dat je voor de luier kiest met de meeste absorptie met de dunste zit je bijna op hetzelfde niveau als een drynite. Ook zijn echte luiers van plastic wat als voordeel heeft als ie flink nat is netjes blijft zitten en niet gaat hangen in je kruis of gaat afzakken het blijft in vorm ook zijn ze geur dicht. De 4 plakkers van de luiers dragen het gewicht van de luier. Ik heb ze zelfs al een keer op een slaapfeestje gedragen omdat ik me daar veel veiliger mee voel. (ik kan toch niet hebben dat ik met een drynite een bed van een vriend vies maak) Enigste probleem van luierbroekjes en luiers is dat je ze ’s ochtends moet zien weg te gooien dus maakt het dan niet veel uit of je een luierbroekje of een tena slip luier draag.

tena bescherming Voorbeeld

Voorbeeld

kun je bij de apotheek urine pampers krijgen ? En is een luier juist niet voor om de grote behoefte in de luier te houden ? Als je dat ongewild verliest.

Het absorberen van een luier

Het absorberen van een luier. Meer uitleg

Nee alle luiers zijn gemaakt voor urine op te vangen, dat is het hoofddoel ervan. All het witte materiaal in een luier zit er om plas om te zetten in een soort gel. Maar voor iemand die zijn poep ongewild verliest is een luier handig omdat het wegwerp is en antilekranden heeft. In de zorg noemen ze dat niet urine incontinentie maar ontlastingsincontinentie. Ook wel Faeces incontinentie of Fecale incontinentie genoemd. Zie hier voor meer info. Een normale onderbroek krijg je niet schoon als je daar last van hebt en een luier is om weg te gooien als je deze niet meer kan gebruiken. Een luier kun je op een bepaalde manier dichtplakken door de 4 plakkers die eraan zitten zodat je het makkelijk in een container kan gooien. De antilekranden in een luier of ook wel vochtafstotende randjes genoemd zijn een extra beveiliging om te voorkomen dat er urine uitlekt maar het is ook heel goed tegen andere vormen van incontinentie.

Een tena luier

Een tena luier

line

Drynites:

Drynites Heb ik tot nu toe alleen nog maar op kennismakingskamp gedragen. (Middelbare school) De meest rechtse heb ik geprobeerd, 8 tot 15 jaar en deze kun je bijna bij elke supermarkt kopen of drogist en ook de apotheek. Absorptie drynites ? Hoeveel ze kunnen opnemen ? Ik denk ongeveer een kwart van een tena slip schat ik. Ik heb een vol pak ervan geprobeerd maar voor mij absorberen ze toch wat te weinig. Als ik ermee wakker werd en ik had erin geplast die nacht dan heb ik het gevoel dat hij net niet begint te lekken. En soms heeft het ook echt een paar druppels gelekt. Sommige nachten waren de drynites precies genoeg. Maar dat kan voor iedereen verschillend zijn.

drynites nieuwe soort 2013

Drynites nieuwe soort 2013

Drynites tot 15 jaar

Drynites tot 15 jaar

line

Wat in bed tegen doorlekken luier ?

Tena Bed onderleggers lijken op luiers ze voorkomen dat het bed nat wordt. Een Tena Bed onderlegger heb ik altijd voor de zekerheid onder mijn matrasovertrek liggen zodat hij niet zoo snel verschuift als ik draai in mijn slaap en je ziet geen witte mat op een blauw matras liggen. Dit is voor als ik vrienden op mijn slaapkamer krijg. Tena bed leg je altijd zoo neer dat je er precies met je kont op slaapt. Je zou hem ook direct op je bed kunnen leggen maar dan verschuift hij sneller. Ook als je geen luiers gebruikt dan kan een tena bed een behoorlijke plas opvangen zonder dat je matras nat wordt. Ikzelf gebruik ze als een beetje extra zekerheid mocht mijn luier een keertje doorlekken. Dit is wel fijn, zeker als je een splinternieuw matras hebt zonder vlekken erin. Ben onderleggers kun je bijvoorbeeld op deze website kopen of in de apotheek.

Tena bed onderlegger (pak 20 stuks)

Tena bed onderlegger of ook wel matrasbeschermer genoemd (pak van 20 stuks)

bed_onderlegger_plus_60x60_produit.jpg

Tena bed onderlegger of ook wel matrasbeschermer genoemd

bed onderlegger voor bedplassen

matrasbeschermer op de plek waar ik lig (met je bips)

line

Hoe ziet mijn avondritueel en ochtendritueel eruit sinds ik luiers gebruik ? Om een nat bed te voorkomen ( In bed geplast)

In de avond heb ik niet echt een vast tijdstip waarop ik mijn luier voor de nacht omdoe, en ik doe het zelfstandig alleen de eerste 2 weken toen het nieuw voor me was heeft mijn moeder mij geholpen omdat ik toen ook verplicht was om een luier om te doen, ze stond er ook op dat het goed zou gebeuren en omdat mijn ouders een nieuw matras voor me hadden gekocht omdat de oude echt smerig was geworden. Van te vaak een Doorweekt matras. 😳 Op dagen dat ik niet sport: doe ik mijn luier om als ik echt bijna op bed ga, Ik pak dan eerst een luier uit het pak op mijn kamer in mijn kast, tanden poetsen in de badkamer, luier om, slapen. Op dagen dat ik sport: Als ik ’s avonds uit sporten thuiskom van voetballen dan ga ik me douchen. Sinds ik in bed plas douche ik me liever standaard ’s ochtends dit is er zoo ingegroeid omdat ik toen ik nog geen luiers had elke ochtend nat was dus ben ik van standaard ’s avonds voor het slapen gaan douchen ’s ochtends gaan douchen in plaats van ’s avonds behalve als ik gesport heb. Omgeruild dus. En als je luiers of drynites draagt en je bent nat moet je ook douchen elke ochtend.

Douche bij mij thuis

Douche bij mij thuis.

Dus het is irritant en duur om ’s ochtends en ’s avonds te douchen. Je huid wordt er ook droog van als je te vaak doucht. Dus als ik van voetbal thuiskom douche ik me even heel snel alleen even om het zweet van me af te douchen en ik douche me dan met Zwitsal wasgel omdat dit pH-Huidneutraal is wat betekent dat het je huid niet irriteert en het eigenlijk gewoon gezond is. Bij ons in huis vinden we niet natuurlijk = niet gebruiken. Ook wordt je huid er zacht van en ruikt het erg lekker als ik me ermee douche. ‘S ochtends als ik wakker wordt ruik je het nog de wasgel wat handig is als ik die nacht in de luier heb geplast (onbewust natuurlijk). Ik stink dan niet naar plas omdat echte luiers zoals tena geurtjes onderdrukken toch kan het een klein beetje muf ruiken, de geur van Zwitsal overheerst juist dat erg.

Echt in je bed plassen zonder luier om in bed dan stinkt je hele kamer 100X erger is mijn ervaring. Na het douchen na het sporten droog ik me extra goed af en kijk ik of ik nog kan plassen bij de wc met nog geen kleding aan. Dan haal ik een tena slip tussen mijn jumpsuit pyjama uit en vouw deze open. De tena slip luier heb ik dan al voordat ik de badkamer inging al uit een pak gehaald op mijn slaapkamer omdat je luiers niet in de badkamer moet bewaren omdat de badkamer erg vochtig is. Daarom wikkel ik ook mijn jumpsuit er een beetje omheen zodat er geen vocht intrekt terwijl ik aan het douchen ben en mijn kleding waarmee ik op bed ga al klaarlicht op het bad meubel (naast de wastafel). Dan pak ik de luier terwijl ik nog niks aan heb en maak de anti-lekrandjes soms een beetje los als deze niet rechtop staan.

En dan doe ik deze staand tegen de muur in de badkamer om wat ik het makkelijkst vindt. Plakkers aan de rugkant. En dan check ik of deze echt goed zit. De tena slip is dan mijn onderbroek. Dan trek ik mijn Body of pyjama aan en ga mijn tanden poetsen. Als ik nog even in de woonkamer wil zijn draag ik ook nog een jumpsuit. Als ik gesport heb en gedoucht ben is het altijd nog wat te vroeg om meteen op bed te gaan dus ga ik meestal nog even een uurtje tv kijken op de bank in de woonkamer benden met de mobiel erbij. Totdat ik soms zit te knikkebollen doordat ik moe ben van het sporten, voetbalen put je echt uit 😉 . En sinds ik luiers draag om ongelukjes te voorkomen is dat ook weer veilig om te doen, op de bank in slaap vallen of bijna. Sporten put je uit. Toen ik nog geen luiers droeg kreeg ik af en toe een por in mijn zij van mijn ouders zodat ik wakker schiet als ik zat te knikkebollen in de bank onderuitgezakt in de woonkamer waarmee ze bedoelen dat ik niet in slaap moet vallen op de bank waarmee mijn moeder nog even onderstreept dat ik een bedplasser ben. 😥 Niet dat dat al een keer gebeurt is maar ik ben er bang voor omdat als ik slaap dan de controle niet meer heb als ik plassen moet. Als ik met een luier omzit heb ik niet de stress meer dat ik een ongelukje krijg in mijn slaap.

Waar koop ik mijn luiers ?

Luiers voor als je bijvoorbeeld 13, of 14 jaar bent vindt je niet bij een drogist of supermarkt maar koop je in een apotheek zonder recept. Maar ze kunnen ook makkelijk thuisbezorgd worden je krijgt dan een blanco doos thuis waaraan je niet kan zien dat er luiers in zitten (staat niet op de verpakking). Zodat als je luiers nodig hebt, dat degene die het weten het binnen huis blijft. Mijn ma bestelde ze eerst voor me bij deze webshop:

www.maree.nl

www.maree.nl

En nu bij:

123DroGisterij.nl

https://www.123drogisterij.nl/

Ik gebruik de Tena Slip Maxi Small. (silp is dus een luier). Maxi staat voor de hoogste absorptie. Small is de maat, er is ook nog medium en large.

Als ik ‘s nachts of ‘s ochtends wakker word en ik voel dat ik moet plassen wat doe ik dan? Ga ik snel uit mijn bed en doe ik mijn luier uit (en daarna weer aan) of gebruik ik mijn luier?

Nou nee ik moet gewoon blijven proberen om het op te houden, al blijf ik het doen, ik moet gewoon doorzetten en niet denken het lukt me toch niet ik stop er gewoon mee.

http://www.bedplassen-luiers.nl/wp-content/uploads/2013/05/Ja_ik_heb_een_luier_nodig_Ik_plas_in_bed.jpg

Ja ik heb luiers nodig….. (in het echt zit een luier wel beter en anders als op de foto.

Ik word wel af en toe ‘s nacht wakker of ‘s ochtends en dan merk ik dat ik moet plassen (terwijl mijn luier dan allang nat is) maar ik twijfel dan wat ik moet doen. Dus geef ik me volledig over aan mijn luier of probeer ik hem zo droog mogelijk te houden ? Ik probeer ze altijd zoo droog mogelijk te houden ‘s nachts is juist een probleem voor mij omdat ik heel diep slaap en vaak droom en echt bijna nergens van wakker wordt behalve een drijfnat nat bed zonder luiers. Als ik soms toch wakker wordt ‘s nachts en voel dat ik bijna moet plassen of nodig moet neem ik wel de moeite om mijn warme bed uit te gaan en vanaf mijn koude zolderkamer naar beneden te lopen naar de badkamer waar de wc bij ons is wat ik al moeilijk vindt. Het lijkt wel of ik het moeilijker vindt om het op te houden als ik nog niet helemaal wakker ben.

En als ik bij de wc ben neem ik de moeite om de luier af te doen en bij de wc te gaan plassen, daarna doe ik hem weer om, eigenlijk uit respect voor mijn ouders want die zeggen dat ze best wel prijzig zijn dit spaart luiers. Het kost ook minder tijd om een tena luier voor een 2e keer om te doen omdat tena luiers dubbele plakkers hebben, de eerste blijft achter op de luier (slip) als herinnering waar ik de laatste 2 plakkers neer moet zetten. Zie ook deze video van tena.

Als ze niet gebruikt zijn hoef je ze ook niet weg te gooien ‘s ochtends. Het zit ook niet in me om ze expres te gebruiken dit zou verkeerd en fout voelen want ik ben al jaren gewend om bij de wc te plassen, het gaat tegen je verstand in. En als ik me heel makkelijk ga overgeven aan de luiers die ik alleen in de nacht draag dan train ik mijn blaas spieren niet waardoor het overdag ook moeilijker wordt om mijn plas op te houden. Als ik heel nodig moet plassen dan moet ik doen wat ik kan doen om alles op te houden. Door het zoo lang mogelijk op te houden train je je eigen blaas om meer plas op te houden voordat je pas echt naar de wc moet. Dat is waar mijn ma me voor gewaarschuwd heeft.

Ik heb juist soms de grootste moeite met het ophouden van mijn plas 😳 , Ik wil altijd dat ik het beter kan ophouden ik doe soms ook blaastrainingen. Waarbij ik oefen om het beter op te houden. Ik heb ook een trauma 🙁 ervan dat ik voordat ik wist dat er ook luiers in mijn maat bestonden en waar je die kon krijgen ik echt een half jaar in bed heb geplast. En ervan baalde als ik in bed plaste voordat ik die luiers had dat ik er niks aan kon doen 😳 Als ik wakker ben heb ik er de controle over waarmee ik blij ben dat ik dat heb. Ik ga dan niet expres in luiers plassen het zou ook heel verkeerd voelen, ik doe het al 14 jaar bij de wc. Als ik het bewust zou laten lopen voel ik me geen jongen van 14. Ondanks dat ik alleen een luier in bed draag heb ik alsnog weleens angstige momenten net zoals ik had toen ik luiers nog niet kende. Als ik bijvoorbeeld soms toch ‘s nachts of vroeg in de ochtend wakker word bijvoorbeeld als iemand me berichtjes stuurt of er is even herrie buiten en ik voel dat ik bijna moet plassen dan wil ik daar graag vanaf voordat ik verder ga slapen.

powerlevel

Levensmeter pokemon DS

Ik slaap op een zolderkamer die in de winter best wel snel koud wordt, niet erg koud maar het tocht wel snel. Soms als ik dan ‘s nachts mijn uit ga is het koud op mijn slaapkamer waardoor de drang om te plassen 10x erger wordt, zoo erg dat ik kramp krijg in mijn blaas. Dus dan is het snel rennen naar de wc in de badkamer en dan vervolgens stilstaan op de koude tegels in de badkamer is dan soms net even teveel waardoor ik soms wel een beetje verlies in de luier soms bij mijn volle verstand omdat het niet te houden was maar niet alles, een klein beetje. Tijdens het losmaken van de tena slip. Dat vindt ik al jammer want de luier is mijn bescherming om niet in bed te plassen, komt er al wat in omdat ik bij de wc wou plassen verlies ik een klein beetje van die veilige bescherming. Het is een beetje afgaan of er dichter bij komen.

De tena luiers die ik gebruik hebben een vochtindicator (Gele lijn in het midden) de gele kleur verandert in opvallend blauw wanneer het tijd is om te verschonen, ik zie het een beetje als mijn levensmeter als ik hem om heb. Vergeleken met games die ik speel. Het is een beetje zoals dit grappige YouTube filmpje Student vs Homework (al is het dat ik incontinent ben in de nacht niet grappig). Waarbij je dood bent als je levensmeter leeg is. Zo is het ook met een tena slip, druppelen tijdens het af doen en nodig moeten plassen ondertussen vraagt bijna niks van de tena slip. Komt er net zoveel in als net zoveel als je hele bed en dekens nat hebben en in een natte kring in je bed liggen zonder luier, dus echt volledig in je bed plassen en er niet meer in kunnen slapen dan vraagt het bij mij maximaal 50% van de tena slip ongeveer. Dat schat ik.

Zie ook deze

De luier geeft me dan een veilig gevoel omdat ongelukjes geen rotzooi meer geven ook kan ik hem gewoon aanhouden of weer omdoen dan omdat ze daarvoor gemaakt zijn. Ook als ik er die nacht al in heb geplast en ik wil hem af doen als ik wakker wordt om te plassen bij de wc en daarna dezelfde luier weer wil omdoen het kan. Zolang de luier niet verzadigd is kun je deze blijven gebruiken. Ook geeft het geen nat gevoel aan je bips als ik hem weer omdoe de binnenkant blijft dat droge gevoel geven. Vroeger moest ik dan mijn pyjama verschonen en onderbroek. Zou ik makkelijk worden dan train ik mijn spieren niet om het op te houden.

Wordt mijn luier nat in de nacht ? Ik hoef me niet verschonen een 2e keer kan een tena slip net zoo goed het absorberen. Als je er eentje om hebt en je bent wakker en je moet plassen kun je maar beter naar de wc gaan want anders ga je stimuleren om in de luier te plassen.

Jongen 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 jaar oud nat bed

Jongen 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 jaar oud nat bed.

Wat vind ik ervan dat ik verplicht een luier om moet ?

grappig-beeldverhaal-van-mens-gevallen-slaap-en-het-snurken-voor-de-computer-kijkt-als-iets-absoluut-heeft-geduurd-te-lang-dit-29740652_750xnWat vind ik ervan dat ik verplicht een luier om moet ? Het stelt me gerust dat ik eindelijk iets heb wat mijn ongelukjes voorkomt niet alleen in bed maar ook als ik na sporten in slaap val op de bank of voor de tv. Niet dat het al een keer gebeurt is maar ik ben er zonder luier wel bang voor. ‘S avonds na voetballen is het altijd wat te vroeg om te gaan slapen als ik gedoucht heb. Dus dan ga ik altijd nog even beneden in de woonkamer tv kijken of soms nog wat doen op mijn slaapkamer.

Om me veilig te voelen doe ik omdat ik mischien in slaap kan vallen niet in bed maar op de bank voor de tv of zelfs zittend als ik met technisch LEGO bezig ben, doe ik daarom na het kort 5 minuten douchen en om me niet een 2E keer om te hoeven kleden als ik echt ga slapen ook meteen al een luier om in de douche nadat ik me afgedroogd heb. Luiers doe ik zelfstandig om. Wat in feite mijn onderbroek is want ik heb elke avond voordat ik ga slapen een onesie aan waarin een luier onzichtbaar is. Sporten maakt me altijd doodmoe en gelijk gaan slapen na het douchen laat me wakker worden voor de wekker in de ochtend, dan heb ik teveel tijd om te slapen. En omdat ik in mijn slaap bedplas is er ook een kans dat het ook gebeurt als ik ergens anders in slaap val, niet in mijn bed.

‘S ochtends geeft het me ook rust vergeleken met voordat ik nog niet wist dat er ook luiers in mijn maat bestonden en hoe droog ze je wel niet kunnen houden. Ik was erg vaak nat zonder luiers (een half jaar lang). Het ergste van per ongeluk in bed plassen toen ik de luiers nog niet had is vindt ik het ‘s ochtends drijfnat wakker worden en het erg koud hebben daardoor omdat mijn pyjama nat is en onderbroek en al het beddengoed. Echt een zooi in bed. Het is dan echt niet meer warm te krijgen in bed en kan je niet normaal wakker worden. Mij maakte het altijd voor de wekker wakker of half in de nacht. Er zit dan echt niks anders op om het bed uit te gaan en mijn bed te verschonen en daarna te gaan douchen. Omdat het niet meer warm te krijgen is in bed. Uit bed stappen met een natte pyjama maakt het altijd nog kouder voor mij waardoor ik vaak het gevoel weer krijg dat ik heel nodig moet plassen terwijl ik al drijfnat ben, ik kan dan wel snel iets warms eroverheen aan trekken zoals een duster of ik kan een nieuwe pyjama aantrekken maar daar komt zeker weten ook urine aan omdat je nat bent waardoor die dan ook in de was moet waardoor ik mijn favoriete pyjama’s een paar dagen kwijt ben en duster of onesie, body. Dus dat doe ik liever niet.

Als ik in de ochtend in mijn bed had geplast tien ik de luiers nog niet kende moest ik het ook vaak alleen verschonen omdat mijn 2 ouders allebei een drukke baan hebben. En wat het dan soms allemaal nog erger maakt is dat als je nat bent ‘S ochtends niet meteen de douche in kan omdat ma aan het douchen zit of mijn zus is druk bezig is en ik er niet in mag. Waardoor ik met mijn natte pyjama sta te wachten en te bibberen voor de badkamer, en de deur die op slot zit tot ik erin mag omdat ze privacy willen ondanks dat ze weten dat ik het ben. Dit zijn dan echt de langste minuten van de dag. Staand trillen van de kou. Ik voel me ook gewoon slecht soms omdat ik in mijn bedplas. Daarom vindt ik zelf luiers zeer comfortabel sinds ik ze heb. Veilig en verzorgend. Het geeft mij ook in de ochtend het gemak om mijn ochtend te plannen zoals ik het wil.

Hoe goed is een Incontinentieluier in mijn maat, (Inco, luier of pamper, net hoe je het noemen wilt).

In ieder geval zoo goed dat ik zonder zorgen kan slapen van savonds laat tot sochtens vroeg en als ik in de luier plas dan hoef ik deze nog niet meteen te verschonen, ik kan gewoon doorslapen. Normaal wordt je daar ook niet wakker van maar het kan gebeuren dat je wakker wordt als het net gebeurt is.

Wat draag ik over mijn luier ?

Ik slaap zelf met een body eroverheen, omdat ik het snel warm heb ik er geen pyjama nog eens extra eroverheen. Als mijn body in de was ligt draag ik er een pyjama eroverheen aan. Eigenlijk kan je over een luier dragen wat je zelf wilt in bed. Een Bjorn borg boxer kan ook. De eerste keer dat je een body draagt kan je je een beetje een patiëntje voelen maar een body is zeer aangenaam om te dragen als je luiers nodig hebt. Ze zien er nogal ziekenhuis-achtig uit maar dat verandert wel als je hem gebruikt, dan bevalt het erg. En je zal ook nooit meer een koude rug hebben. Ze zijn ideaal omdat ze je luier niet naar beneden trekken, wat een gewone pyjama wel doet (die stretchbanden van een pyjamabroek). Je hebt ook niet meer dat er kleding tussen de luier gaat zitten en je lichaam.

Body (romper)

Body (afbeelding is van www.maree.nl)

Eigenschappen:

* Hemd en fixatie-broek in één product
* zeer aangenaam om te dragen.
* Deelbare ritssluiting tussen de benen
* Gaat afkoeling tegen
* Gemakkelijk incontinentie-materiaal wisselen.

Een body zorgt er ook voor dat luier extra goed blijft zitten vooral ’s ochtends.
Deze hansop heb ik extra, ik zou misschien zonder kunnen maar ik heb hem gevraagd voor mijn verjaardag omdat ik de hansop mooi vindt. En het is fijn om ’s avonds en ’s ochtends nog even in rond te lopen voor het slapen gaan omdat een body niet 100% een luier verbergt een hansop wel, een pyjama ook wel aardig goed. Met een body durf ik bijvoorbeeld niet altijd de woonkamer in te lopen als er familie is die het niet mogen weten. Met een hansop kan niemand zien dat ik een luier draag. Een witte body zoals ik die heb schijnt ook een klein beetje door.

’s ochtends vindt ik de hansop die ik via de link liet zien ook een uitkomst want bij ons in het gezin komt het vaak voor dat de badkamer bezet is als ik van bed af kom. Het is de bedoeling dat ik mijn gebruikte luiers weggooi in de badkamer waar een prullenbakje staat en dan ga douchen maar zoals mijn ouders en zus houden van privacy dus die draaien de badkamer op slot tot ze klaar zijn. Voor mij zit er dan niks anders op om te wachten tot ik erin kan en ga ik met dezelfde luier nog om alvast ontbijten in de woonkamer. Dan is de hansop ook erg handig. Dat is al beter als dan dat je met een natte pyjama voor de badkamer staat en je kan er niet in.

Luiers zitten lekker ?

Luiers lekkerIkzelf vindt het nu fijn om een luier te dragen in bed en vlak voor het op bed gaan al was dat de eerste keer wel anders. Vooral omdat ik mezelf weer kan redden. Als je nog in bed plast moet je vaak eentje van je ouders erbij roepen om je bed te verschonen midden in de nacht. Nu kan ik me mezelf weer zelfstandig redden. Ik kan bijvoorbeeld om 9 uur gaan slapen in de avond en om 7 uur in de ochtend er weer uit bed komen zonder wakker te zijn geweest of dat ik mijn hele bed bij de wasmachine kan brengen als ik wakker word. Bij mij is het nu dat ik het fijn vindt (de bescherming) maar ook nodig heb om niet in bed te plassen. Behalve overdag, en gelukkig heb ik het dan niet nodig want dan moet je het aan iedereen uitleggen dat je ze nodig hebt en zit het in de weg bij alle sporten die ik doe. Dat zou ik heel erg vinden. in bed komt niemand het te weten behalve ons gezin en wat hele goede vrienden, en omdat je voor het slapen toch weinig meer doet zit het niet in de weg. Bij ons in huis stonden er al minstens 10 jaar geen luiers meer totdat ik in bed ging plassen, ik heb meer als een half jaar echt in bed geplast en toen kocht mijn ma in 1 keer luiers wat ik als een soort straf zag. Ik wilde er absoluut niet aan en heb het pak luiers 2 weken genegeerd ik dacht die laat ik me niet om doen ik ben geen baby. Want ja je moet je ook een beetje overgeven van ja ik heb ze gewoon nodig. Tot dat ik een nieuw matras kreeg toen was ik het verplicht.

En luiers zijn gemaakt om niet vervelend te zitten maar comfortabel, erg zacht zoals op de verpakking hierboven van het merk molicare. Er staat een veer op de verpakking en zoo voelt het ook wat ik een troost vind want als je echt in je bed plast dat doet je elke keer pijn.

Jongen 14 jaar luier

Jongen 14 jaar luier

Luiers aan buitenshuis.

De eerste keer toen ik logeren wou bij een vriend heb ik eerst wel lang getwijfeld of ik dat doen zou maar toch uiteindelijk gedaan. En dus buitenhuis luiers gaan dragen. Echte vrienden kun je het wel vertellen dat je dat moet. Toen het bedplassen bij mij begon durfde ik niet meer te gaan logeren bij vrienden, na bijna een jaar elke keer nat ontdekte ik luiers, ik kreeg ze van mijn ouders. Toen wist ik meteen wel, ik kan weer logeren bij vrienden omdat ik nu een hulpmiddel heb waardoor het niet bij een vriend in bed gebeurt. Ik kan op de luiers vertrouwen die ik gebruik. Ik moest het alleen even zeggen tegen de ouders van de jongen waar ik een logeer partijtje heb dat ik met een luier om slaap en of ik die bij hun ergens kan weggooien als deze nat is geworden. Dan kijken ze ook niet raar op als ik bij hun in de douche ga. Mijn vriend wist het al. Wat ik wel moeilijk vond is dat hij een oudere broer had. Ik was toch een beetje bang om uitgelachen te worden zomaar. Maar omdat mijn een vriend een veel oudere broer heeft als hij zelf is werd ik zelfs schattig gevonden door hem voordat hij wist van mijn probleem. Hij is iets van 22 en ik 13.

Toen zijn broer er achter kwam dat ik met luiers bij hun kwam logeren wilde hij helemaal voor me zorgen als ik hulp nodig heb. Je krijgt gewoon meer aandacht op een lieve manier als je bedplasser bent.

18 gedachten over “Welke luiers gebruik ik ? Welke heb ik nodig ? (14 jaar)

 1. Sèbastiaan

  Beste Klaas

  Je heb het goed en duidelijk geschreven over bedplassen.
  Maar wis je dat er ook bedplassen ook bij volwassen mensen voor komt?
  Zelf ben ik 26 jaar en ik heb er ook last van.
  Ook. ik draag daarom ook luiers.
  Maar de luiers van voor volwassen gaat niet meer op leeftijd maar op de buikomvang zo draag ik luiers van de maat L.

  groetjes Sèbastiaan

 2. Peter

  Mooi duidelijk stuk! ik plas zelf ook nog in bed en gebruik daarvoor Tena Slip Maxi.

  wat ik mij nu alleen afvroeg:

  als jij ’s nachts of ’s ochtends wakker word en je voelt dat je moet plassen wat doen je dan? ga je snel uit bed en doe je je luier uit (en daarna weer aan) of gebruik je je luier?
  ik word af en toe ’s nacht wakker en dan merk ik dat ik moet plassen (terwijl mijn luier dan allang nat is) maar ik twijfel dan wat ik moet doen.

  dus geef jij je volledig over aan je luier of probeer je hem zo droog mogelijk te houden?

  1. klaas Bericht auteur

   Ik merk wel dat ik iets makkelijker wordt omdat ik ze al een tijdje gebruik en kom je erachter hoe veilig ze nu echt zijn de eerste dat ik er 1 om hat dacht ik van moet dit me nou droog houden ? dat lukt een dikkere onderbroek nooit. Nog een avond daarvoor was ik nog zoo vreselijk nat mijn pyjama, mijn rug, de lakens hele bed doorweekt! Het blijft niet allemaal in 1 luier maar wel dus.

   ’s nachts is juist een probleem voor mij omdat ik heel diep slaap en echt bijna nergens van wakker wordt behalve een nat bed zonder luiers.
   Als ik soms toch wakker wordt ’s nachts en mijn luier is nog niet nat en voel dat ik bijna moet plassen of nodig moet neem ik wel de moeite om de luier af te doen en bij de wc te gaan plassen en daarna doe ik hem weer om eigenlijk uit respect voor mijn ouders want die zeggen dat ze best wel prijzig zijn dit spaart luiers.
   Als ze niet gebruikt zijn hoef je ze ook niet weg te gooien.
   Komt gelukkig niet vaak meer voor wakker worden ’s nachts.
   Wordt ik wakker en ik moet plassen en mijn luier is al nat gebruik ik de luier wel maar dat is ook nog niet zoo lang dat ik bewust de luier kan gebruiken omdat je geleerd hebt om dat op de wc te doen. Het zelf in een luier doen in bed wordt je toch angstig van of voelt raar en verkeerd.

   Dat ik bewust een luier kan gebruiken is door een ongelukje ’s ochtends toen werd ik ’s ochtends een keer wakker omdat ik heel nodig moest plassen maar hield iemand de badkamer bezet waar de wc is dat is ook lastig voor mij als ik moet dan moet ik ook echt naar de wc kunnen. Heb ik eerst daar een 10 minuten staan dansen voor de deur door de druk en al wat verloren in de luier toen besloot ik er voor mezelf maar een testje van te maken van hoe betrouwbaar ze nu echt zijn dus alles in de luier nou dat leert toch wel dat vocht meteen echt vast in de luier zit en er niet meer uit kan en toch een droog gevoel. kan ik mijn slaap afmaken.

   ’s ochtends is heel verschillend eigenlijk op schooldagen wordt ik nooit wakker voordat de wekker gaat. In het weekend als ik wil uitslapen gebruik ik een luier wel vaker als ik merk dat iemand bijvoorbeeld de badkamer bezet houdt omdat ze tegelijk met mij wakker worden maar dat komt ook niet vaak voor meestal als ik wakker wordt vindt ik het ook wel tijd om uit bed te gaan of ik hoef niet te plassen.

   Dus ja eigenlijk van alle 2 een beetje ik doe ze soms af maar soms gebruik ik ze ook maar dat is ook sinds ik weet dat het veilig is om te doen en je zelf niet je bed daardoor nat maakt.
   Ik heb ze echt nodig maar soms is het ook gemak en/of ik heb soms moeite met ophouden.
   Ik geef me half over.

 3. Maikel

  Hoi!

  Ik heb eigenlijk ook zo’n probleem. Alleen heb ik slaapparalyse waardoor ik maar heel soms nat wordt. Dit is ongeveer 1a2x in de 2 weken. Gelukkig maar want het is echt niet fijn! Ik wordt dan angstig in bed en kan mijn spieren niet bewegen waardoor ik uit angst mijn plas laat lopen. Ik heb nu wel trainingen om van die momenten af te komen en tot die tijd moet ik ermee ‘dealen’ omdat mijn blaas enzo gewoon goed is. Ik heb nu vanaf mijn 14e hier last van en ben nu al 19. Wat ik niet zo goed begrijp is dat je zo tegen drynites bent. Ik vind deze juist voor mij een enorme oplossing ik zal vertellen waarom. Ik plas maar heel soms in bed dus en draag dus wel elke dag wat (tegen een zooi in bed). Heb ook een slip model geprobeerd maar dat voel en zie je zoveel meer. Ik snap dat als je elke nacht nat bent dat wel moet. Voor mij gaat het erom dat die ene keer ik in elk geval wat aan heb. Ik heb ook luierbroekjes van Absorin geprobeerd maar deze waren groot en zakte juist erg af. Wat ik doe is elke nacht een Drynite om en direct een boxershort eroverheen. Eerst schaamde ik me ervoor maar nu helemaal niet meer. Ik voel die drynites het minste en je ziet ze ook het minste. Ik ben ook erg smal (las net je stuk over maten en ben maar 66CM bij mn taille) dus voor mij de oplossing. Als ik een avondje ga stappen en ik kom terug doe ik wel een tena slip S aan want dan heb ik veel meer gedronken.

  Verder vraag ik me wel wat af! Ik wil heeel erg graag heeelemaal van het bedplassen af. Maar je schrijft dat je je half overgeeft. Ik snap dit niet zo goed. Je wilt toch liever geen luiers dragen? Voor mij in ieder geval niet. Ik hoop dat jij er op je 19e in ieder geval van af bent.

  Verder een heel goede site !

  Groetjes
  Maikel

  1. klaas Bericht auteur

   Goh wat een lastig probleem voor je slaapparalyse lijkt mij ook angstig als je wakker wordt maar je kan je lichaam niet bewegen duurt dat dan ook lang voordat je weer de contole krijgt ? De eerste keer dat het gebeurt vraag jezelf af hoe kan dit ? En voel jezelf ook smerig Doordat je in een nat bed light en je hebt er zelf niks aan kunnen doen. Het is zeker niet fijn. De eerste keer dat ik onverwachts snachts nat was. Was vlak voor mijn 13e en nu ben ik 15. Ik ben ook niet elke nacht nat maar wel heel onvoorspelbaar het kan zijn dat ik 2 dagen droog ben maar ook 3 dagen achter elkaar nat. Ik heb dat in het begin wel een tijd proberen te sturen op advies van mijn moeder door een keer weinig te drinken en daarna weer gewoon normaal maar dat haalde niks uit. Over drynites ik heb het mischien ook niet zoo goed op de site gezet ik ben niet tegen drynites ik probeer alleen te vertellen dat er veel meer is te krijgen.
   Ik heb alleen zelf ook veel gezien van het probleem bedplassen. Ik wist al voordat ik er zelf last van had dat kinderen weleens last van bedplassen konden hebben.
   Zoals wij gaan elk jaar met de familie van mijn vaders kant op een soort vakantie naar een groepsaccommodatie waar we leuke dingen doen met elkaar daar zijn ook ongeveer 25 neven en nichtjes bij van me dan leer je dat het toch wel veel vaker voorkomt en dat drynites ook weleens kunnen falen. Dan maak je ook veel mee. Tot je op je 13e er zelf last van krijgt. Het valt me altijd op dat niemand ervanaf weet wat je nog meer kan gebruiken als je wil dat je wel alles zeker weten droog wilt houden. Drynites krijgt overal reclame en kom je langs in de supermarkt.
   Bij mij heeft het ook een poosje geduurd voordat ik bescherming moest dragen het begon gelijk met een tena slip S en niet eerst drynites. Eerst dacht mijn moeder en ik het gaat wel over en als het gebeurde dan gebeurde het ook echt in het bed als ik nat was. Ook bij de dokter geweest ervoor die wist ook niet 100% zeker wat het was aleen een paar tips en oefeningen wat zou kunnen werken. Vanaf toen werdt ik elke nacht wakker gemaakt door ma dat was ook niet alles ma vergat het weleens en kreeg zelf slaap problemen. Todat ze op een dag met het voorstel om of het voor mij niet beter was om luiers te gebruiken waar zij een exper in is omdat ze in de zorg werkt. Na lang getwijfelt toch mee ingestemd. Eerst schaamde ik me ook kapot ervoor daarom hebben ze ook eerst een week in een hoekje gestaan in de badkamer omdat ik het niet zag zitten maar met dat ik een nieuw matras kreeg toch laten omdoen. Nu schaam ik me ook niet meer het is even wennen.

   Dat drynites voor jou werken kan ik nu wel begrijpen in jouw situatie werkt het wel als het mischien 1x in de 2 weken gebeurt is het overbodig om elke nacht met een tena slip S om te slapen. Ik heb er ook weleens een drogen nacht tussen maar dan kan ik hem af doen en de volgende nacht weer omdoen. Drynites heb ik zelf ook een week geprobeerd toen mijn luiers in bestelling waren maar ik kreeg er jeuk van omdat ik elke nacht bijna nat ben en zelfs een keer ben doorgelekt.

   En tena maxi small voel je wel ja maar dat vindt ik niet zoo erg. Van een hekel om op bed te gaan omdat het bijna 3 maanden in een zooi in bed was. Naar ’s avonds voordat ik op bed ga voelen dat ik bescherming draag daartegen het geeft mij een veilig gevoel. En ze hebben zich al snel bewezen eerst hat ik er geen vertrouwen in.

   Ik wil ook van het bedplassen af ik wist niet goed wat er bedoelt werdt met me overgeven aan de luier Ik bedoel te zeggen ik ben eens een keer wakker geworden door een raam wat openstond vlak voor de wekker om half 6 terwijl ik normaal tot 7 uur slaap. Ik werdt wakker doordat ik koud was en mijn deken was van me af gevallen dus ik het bed uit om dat raam dicht te doen maar doordat ik met blote voeten over de koude vloer liep zorgde dat ervoor dat ik vreselijk nodig moest plassen. Dus mijn planning was naar de badkamer gaan en die tena s af doen en dan te gaan plassen bij de wc die ook in de badkamer is maar wat bleek nou mijn vader zat aan het douchen en de duer was op slot want pa gaat vlak voor 7 uur naar zijn werk. Terwijl ikzelf op springen stond en gewoon niet stil kon staan van de druk die ik hat. Eigenlijk door het wachten hat ik het idee dat ik al aardig wat verloren hat in die tena s want als dat overdag zou gebeuren kan ik om een nieuwe onderbroek ik kan het ook nog eens slecht ophouden dus heb ik me min of meer een keer van die ellende af geholpen. Na een maand dragen weet je ook dan dat je dan nog op die dingen kan vertrouwen. Ik heb dan ook ook nog even kunnen uitslapen. Een enkele keer een beetje overgegeven maar niet standaard.

   Maar dit gebeuert voor de rest echt nooit. Merk ik dat ik moet plassen doe ik wel moeite om ze zoo droog mogelijk te houden.

 4. trixieke3

  als je er eentje om hebt en je bent wakker en je moet plassen kun je maar beternaar de wc gaan want anders ga je stimuleren om in de luier te plassen.

  1. klaas Bericht auteur

   Ja dat is zoo je kan het ook niet omdat je het gewend bent om het bij de wc te doen. Het gaat tegen je verstand in. Dat het in je slaap gebeurt is telkens een vervelend ongelukje ik ben blij dat ik overdag weet wanneer ik moet. Als ik sochtens al wakker ben en ik lig bijvoorbeeld nog even muziek te luisteren in bed en ik moet plassen denk ik niet van ik heb een luier om lekker makkelijk. Ik spring er dan wel uit wat betekent dat ik die dag niet meer kan uitslapen want het gedoe van luiers afdoen maakt je wel wakker. Ik voel me wel 15, geen baby die niet zindelijk is. Ik denk dat ik als ik hem bewust zou gebruiken me echt weer een klein kind zou voelen. En als ze een nacht niet nat zijn geworden hoef je ze in de ochtend ook niet weg te gooien omdat ze niet goedkoop zijn. Mijn ma heeft er de eerste keer wel bij gezegd probeer ze zoo droog mogelijk te houden. Zit er misschien een paar druppels in dan moet je ze echt weggooien. Wat ook zoo is is als je voor de eerste keer sinds meer dan 10 jaar met een luier om moet gaan slapen vertrouw je er ook niet op dat je het je droog houd. Dat alles drijfnat wil je niet zelf veroorzaken door luiers die je draagt op de proef te stellen.

 5. Lucy

  waar kan ik het beste tena small of andere luiers small kopen (niet online ik ben dl en mijn ouders weten dat niet) ik woon in een deel van dongen (bij tilburg) plz help?

  1. Linn

   Hey Lucy probeer eens bij de apotheek…eerste keer naar vragen is heel eng maar ze kunnen met je praten in een aparte ruimte en je misschien zelfs een proefpakketje mee geven om te proberen.

   Als DL kan je het ook proberen op een site voor ABDL zoals AB-DL-TB-CLUB deze site heeft ook een online-shop met veel verschillende soorten incomateriaal.

   Hopelijk heb je er iets aan

   Groetjes Linn

 6. dieter hadermann

  ik ben zelf epilepsie patient
  van af mijn 5 jaar al tot nu mijn 30heb ik altijd
  een mijn bed plast nadien dat ik naar de 30 ging is dat gemindert
  maar ik slaap nog altijd wel met een matras overtrek tegen het vocht

 7. michellewyseur

  hoi ik plas in mijn bed en weet niet waarom maar ik wil geen luiers aan doen ik vindt dat luiers voor baby’s is wat kan ik doet aub

  1. klaas Bericht auteur

   Het is niet altijd voor baby’s hoor. Als je boven 7 jaar bent zijn er ook luiers voor je maar er staan geen babytekens op ofzoo. Ze zijn gewoon helemaal wit. Het voelt wel of het voor baby’s is maar je zou het om kunnen doen om droog te blijven. Als je in bed plast is alles nat in bed. Als je een luier draagt en je plast in slaap wordt je gewoon wakker en je denkt ik ben droog. Bed is droog de luier voelt droog op je lichaam. Pas als je het af doet merk je dat erin een luier geplast is. Ik dacht misschien voelt dat beter voor je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.