Wat kan er beter aan incontinentieluiers ?

Meteen op deze pagina naar:

De beste merken zijn meestal de merken die het beste luisteren naar mensen die ze gebruiken of dat het misschien bedacht wordt door mensen die er zelf last van hebben of gehad en dat dan proberen te verkopen. Dit is ook geen pagina om merken of te kraken maar meer is het ervaring, ik kan er ook soms naast zitten dat je een pak hebt waar in de fabriek een keer iets mee is misgegaan. Verbeteringen maken luiers misschien ook duurder maar misschien is het dat sommige mensen waard. incontinentieluiers of incomateriaal blijven naar naar mijn mening ook een beetje achter op babyluiers. En toch zijn er jonge erg zelfbewuste mensen of volwassenen die aan incontinentie lijden.

incontinentie-kind

Het merk pampers maakt luiers bijvoorbeeld op deze manier: wat in de incontinentieluiers voor volwassenen of jonge mensen nog niet gebeurt. Misschien zit er copyright op of wat je noemt  een patent maar dit gaat over het leven van mensen verbeteren.

De zwakke plek aan incontinentieluiers van veel merken is dat ze vaak vocht doorslaan. Of wil ik persoonlijk misschien te veel. Daarmee bedoel ik dat bijvoorbeeld de luiers die een plastieken buitenkant hebben, vocht dwars door het plastic in het midden van een luier heen komt onder druk (want je zit er op), maar de versies van sommige merken die een katoenen buitenkant hebben, hebben er misschien nog wel meer last van. Met luiers bedoel ik die met 4 plakkers, zoals de Tena slip, Attends Slip regular plus, Abena abri form. Het merk Tena heeft ook luiers met een katoenen buitenkant en een plastic buitenkant versie. Luiers met een plastic buitenkant van Tena herken je bijvoorbeeld aan de naam Active fit. Active fit staat voor dat het bedoeld is voor mensen met een actieve levensstijl.

Waarom merken bepaalde dingen op een bepaalde manier maken is niet altijd even duidelijk. Ik kies zelf ook voor de versie met een plastic buitenkant maar dan ook in bed. Plastic geeft veel mensen een veiliger gevoel. De eigenschap van plastic is, is dat het waterdicht is dus het zou ook urine dicht moeten zijn. Maar dat lijkt het vaak niet als je erop zit.

Kinderen of volwassen die last van bedplassen hebben dragen ze omdat ze ermee droog blijven. Je wordt wakker en voelt je droog. Een luier wordt anders nat als je licht dan dat je staat bijvoorbeeld. Bij bedplassen wordt vaak vooral het kont/zit gedeelte nat. Toch is dat bij die luiers geen probleem. Als je wakker wordt zie je dat er geen druppel aan het beddengoed zit. Wat dan in ieder geval wel vaak bij de tena slip active fit gebeurt is dat als je rechtop gaat zitten in bed met alleen de luier of inco om dat het een klein beetje afgeeft aan een matrashoes. Het zitten op een gedeelte van de luier waar vocht inzit geeft soms natte stippen op een leren stoel of matrashoes. Waardoor je denkt ? Moet ik alsnog mijn bed verschonen ?

Vaak is de luier dan officieel niet verzadigd of vol zeg maar. Wat berekent dat als je per ongeluk bed plast, de luier toch altijd een klein beetje vocht afgeeft aan pyjamajas of stoelen in een kamer. Als is het niet meer als een beetje zweet. Toch is het jammer want een luier zou misschien pas moeten gaan lekken als het niks meer absorberen kan dat het over en naast de antilek-randen lekt, zolang je niet wachten met verschonen maar toch dat zou alleen de zwakke plek moeten zijn.

Anti-lek-randen

Anti-lek-randen

Misschien zou je als je last hebt van per ongeluk in bed plassen meteen uit bed moeten douchen maar in gezin situaties kan dat niet altijd en wacht je tot je in de douche kan.

Ideeën voor verbeteren:

De plastic versie van een tena slip, bijvoorbeeld de Tena Slip Active fit met een echte verbeterde waterdichte plastic buitenkant wat het nu nog niet is (onder druk van lichaamsgewicht). Als je met een hand voelt op een ongebruikte plastic luier van Tena dan voel je scherpe puntjes door het plastic. Dit zijn waarschijnlijk de absorberende korrels die er in zitten of het plastic is niet van hoge kwaliteit. Dat is vaak wat het lek maakt of stempels afgeeft. In een pak zitten vaak 24 luiers, doordat ze erg strak op mekaar verpakt zijn kan het zijn dat ze daardoor soms ook een beetje lek zijn.

Absorberende gedeelte (padding van de luier valt uit elkaar)

Ook wel de inlegger genoemd.

(wordt nog gemaakt)

De zijkanten van luiers zijn een zwakke plek, heel veel mensen liggen graag op onze zij.

Slapen met luier

Slapen met luier

De zijkanten van luiers (Slip) zijn de zwakke plek, daar zit geen absorptie en heel veel mensen en ik ook liggen graag op onze zij. Mensen doen dit om in bed in de hoop niet meer hun bed elke keer bij een ongelukje te verschonen en de capaciteit hebben deze wel. Maar op je zij liggen is toch een zwakke plek voor alles wat vocht absorbeert. Mensen kunnen teleurgesteld zijn dat een luier lekt in bed, van dat het niet werkt. Maar ik zie zelf altijd het positieve er van in. Ik ben ook wel eens doorgelekt toen ik op mijn zij sliep. Maar ik weet hoe nat ik in bed was zonder luier. Als ik lek schat ik dat 95% in de luier zit en 5% op bed. Dus altijd nuttig om te gebruiken.

Incontinentieluiers of de luier met 4 plakkers voor volwassenen die er voor alle leeftijden is, is dan wel het aller veiligst wat je kan dragen tegen doorlekken omdat het je hele lichaam omsluit. Voor mensen die het niet gewend zijn kan het wat lomp groot eruit zien of voelen de allereerste keer omdat het van je navel tot boven je billen vocht kan opnemen dus er is weinig kans dat er ergens een druppel uitlekt als je bijvoorbeeld de wc probeert te halen maar het lukt niet, de witte mat is niet te missen. Maar er mee in bed slapen is soms wel de enige zwakke plek.

Door de zwaartekracht wordt als je bijvoorbeeld zit of staat of loopt met ongelukjes een luier precies in het midden nat. Hoe ik ze gebruik ? Ik gebruik ze wel eens overdag maar ik geef er altijd wel gehoor aan als ik nodig moet plassen het is alleen dat ik het vaak niet op tijd haal en alles dan geprobeerd heb om het binnen te houden dus mijn spieren om op te houden worden lam en komt het eruit al wil ik het niet. Wat het dan doet is dat de luier in de midden nat wordt zonder de zijkant te bereiken (de anti lekraden) op het plaatje rood. En het plaatje hieronder blauw. Je plast als het ware in een kommetje.

Als je bijvoorbeeld in je slaap plast en je licht op je zij, wordt je luier toch meer nat aan de rechter kant als je op je rechter zij licht en andersom door de zwaartekracht. Daarom gebeurt het als je in je slaap plast dat er meer plas tegen die antilekrandjes komt. Als je veel plast in je slaap is de luier op die plek snel vol dus daarom kan het zijn dat het doorlekt. Een optie zou zijn om in bed op je rug of buik te slapen maar op je rug schijnt een ongezonde houding te zijn, het is bewezen dat mensen zoo het meest snurken.

Hoe strakker een luier zit hoe minder kans het lekt als je op je zij slaapt in bed. Het enigste wat in bed nooit zou kunnen doorlekken is als ze een luier zouden maken van een boxer met lange pijpjes. Je kunt een boxer met lange pijpjes wel gebruiken om je luier strakker te laten zitten, doorlekken met een luier maakt dan misschien alleen de pijpjes wat nat.

Wat verschillende merken van incontinentieluiers of incomateriaal zouden kunnen doen is dat ze luiers voor bepaalde doelen maken voor als je bijvoorbeeld in bed slaapt op je zij, voor bedplassers, ze zouden in luiers vlak naast de antilekraden een strook kunnen maken die heel erg absorberend is net zoal pampers.

Alleen wel anders dan pampers. incontinentieluiers zouden wel een absorberend breed midden gedeelte moeten hebben maar dat vlak naast de anti-lekranden ongeveer een stook van 1cm breed zit dat bijzonder veel vocht aankan.

 

8 gedachten over “Wat kan er beter aan incontinentieluiers ?

  1. klaas Bericht auteur

   Ben benieuwd, ik wil ze graag eens testen. Wat veel luiers doen tegenwoordig is dat ze veel doorslaan. Al gebruik ik luier, ik ben wel schoon op mezelf en moet dus niks aan kleding of beddengoed hebben.

 1. Jerry Sandifort

  De zijkanten van luiers zijn naast dat gene wat je hebt geschreven de zwakke plek daar zit geen absorpie en heel verl mensen ik ook liggen graag op onze zij

 2. pantyboy

  die zou ik ook wel willen testen , maar wel alleen als dat kan via de apotheek
  ik ben incontinent maar ik vind het heerlijk om een luier te dragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.