Wat kan er beter aan incontinentieluiers ?

Meteen op deze pagina naar:

De zwakke plek aan incontinentieluiers van veel merken is dat ze vaak vocht doorslaan. Of wil ik persoonlijk misschien te veel. Daarmee bedoel ik dat bijvoorbeeld de luiers die een plastieken buitenkant hebben, vocht dwars door het plastic in het midden van een luier heen komt onder druk (want je zit er op), maar de versies die een katoenen buitenkant hebben, hebben er misschien nog wel meer last van. Met luiers bedoel ik die met 4 plakkers, zoals de Tena slip, Attends Slip regular plus, Abena abri form. Het merk Tena heeft ook luiers met een katoenen buitenkant en een plastic buitenkant versie. Luiers met een plastic buitenkant van Tena herken je bijvoorbeeld aan de naam Active fit. Active fit staat voor dat het bedoeld is voor mensen met een actieve levensstijl.

Waarom merken bepaalde dingen op een bepaalde manier maken is niet altijd even duidelijk. Ik kies zelf ook voor de versie met een plastic buitenkant maar dan ook in bed. Plastic geeft veel mensen een veiliger gevoel. De eigenschap van plastic is, is dat het waterdicht is dus het zou ook urine dicht moeten zijn. Maar dat lijkt het vaak niet als je erop zit.

Kinderen of volwassen die last van bedplassen hebben dragen ze omdat ze ermee droog blijven. Je wordt wakker en voelt je droog. Een luier wordt anders nat als je licht dan dat je staat bijvoorbeeld. Bij bedplassen wordt vaak vooral het kont/zit gedeelte nat. Toch is dat bij die luiers geen probleem. Als je wakker wordt zie je dat er geen druppel aan het beddengoed zit. Wat dan in ieder geval wel vaak bij de tena slip active fit gebeurt is dat als je rechtop gaat zitten in bed met alleen de luier of inco om dat het een klein beetje afgeeft aan een matrashoes. Het zitten op een gedeelte van de luier waar vocht inzit geeft soms natte stippen op een leren stoel of matrashoes. Waardoor je denkt ? Moet ik alsnog mijn bed verschonen ?

Vaak is de luier dan officieel niet verzadigd of vol zeg maar. Wat berekent dat als je per ongeluk bed plast, de luier toch altijd een klein beetje vocht afgeeft aan pyjamajas of stoelen in een kamer. Als is het niet meer als een beetje zweet. Toch is het jammer want een luier zou misschien pas moeten gaan lekken als het niks meer absorberen kan dat het over en naast de antilek-randen lekt, zolang je niet wachten met verschonen maar toch dat zou alleen de zwakke plek moeten zijn.

Anti-lek-randen

Anti-lek-randen

Misschien zou je als je last hebt van per ongeluk in bed plassen meteen uit bed moeten douchen maar in gezin situaties kan dat niet altijd en wacht je tot je in de douche kan.

Ideeën voor verbeteren:

De plastic versie van een tena slip, bijvoorbeeld de Tena Slip Active fit met een echte verbeterde waterdichte plastic buitenkant wat het nu nog niet is (onder druk van lichaamsgewicht). Als je met een hand voelt op een ongebruikte plastic luier van Tena dan voel je scherpe puntjes door het plastic. Dit zijn waarschijnlijk de absorberende korrels die er in zitten of het plastic is niet van hoge kwaliteit. Dat is vaak wat het lek maakt of stempels afgeeft. In een pak zitten vaak 24 luiers, doordat ze erg strak op mekaar verpakt zijn kan het zijn dat ze daardoor soms ook een beetje lek zijn.

 

 

 

6 gedachten over “Wat kan er beter aan incontinentieluiers ?

  1. klaas Bericht auteur

   Ben benieuwd, ik wil ze graag eens testen. Wat veel luiers doen tegenwoordig is dat ze veel doorslaan. Al gebruik ik luier, ik ben wel schoon op mezelf en moet dus niks aan kleding of beddengoed hebben.

 1. Jerry Sandifort

  De zijkanten van luiers zijn naast dat gene wat je hebt geschreven de zwakke plek daar zit geen absorpie en heel verl mensen ik ook liggen graag op onze zij

 2. pantyboy

  die zou ik ook wel willen testen , maar wel alleen als dat kan via de apotheek
  ik ben incontinent maar ik vind het heerlijk om een luier te dragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.