Gestelde vragen via deze site over het gebruik van luiers

Dit zijn berichten of vragen die via de contact optie bovenin de site bij mij terecht komen waarvaan ik de privacy gevoelige informatie heb weggehaald ook krijgt deze site inkomende zoekopdrachten binnen via google mensen typen vaak een vraag in die ze hebben in het zoekbalkje van google ,google kijkt vervolgens welke site daar het beste een antwoord op zou hebben. Waarop ik probeer mijn pagina,s aan te passen en soms missende informatie probeer toe te voegen. Zodat de moeite die gedaan is gedaan voor deze site niet voor niks is

Vragen:

 • 21-08-13 tena lip voor 15 jarige wat voor maat ? Antwoord: Zie hier
 • 21-08-13 welke luier moet ik kopen voor een 15 jarige ? Antwoord: Meningen zijn verschillend daarover wat bij de een prettig zit, zit bij de ander weer niet fijn je moet zelf een beetje proberen wat het beste bevalt maar om ermee te beginnen is tena of absorin een goed merk om te proberen. Een ander merk betekent meteen dat het anders zit. Er zit veel verschil in de pasvorm maar geen enkel merk is slecht. Zie hier
 • 26-08-13 wat te doen tegen gele vlekken in bed ? Antwoord: Zie hier
 • 26-08-13 mijn zoon van 12 staat op en zegt mijn onderbroek is nat hoe komt dat ? Antwoord: Dit is typisch last hebben van het probleem van bedplassen en is voor kinderen zelf ook een raadsel hoe het heeft kunnen gebeuren en gaat nooit express of uit luiheid om naar de wc te gaan. Als het een keer is gebeurt. Overkomt het kinderen vaker dan maakt een luier of luierbroekje een eind aan natte bedden.

4 gedachten over “Gestelde vragen via deze site over het gebruik van luiers

 1. Anoniem

  ik ben een jongen van 16 jaar. Ik heb zins begin dit jaar dat ik overdag kleine hoeveelheden urine verlies. Ook heb ik dat ik 3 t/m 5 keer per maand in me bed plas. Maar dat durfte ik niet te vertellen tegen me ouders. Maar ik heb nog steeds problemen. Dus leek het me wel verstandig dat ik het me ouders ga vertellen. Maar hoe kan ik het vertellen want ik schaam me ervoor. Ik zou graag informatie willen hoe ik het me ouders kan brengen.

  1. klaas Bericht auteur

   Hoi

   Goh vervelend voor je, Ik heb het ook 2 jaar gehad dat ik vaak een natte onderbroek had als ik het even niet helemaal kon ophouden. Of een natte vlek in mijn spijkerbroek.
   De eerste paar keer dat ik in bed plaste zij ik ook niks.
   De eerste keren dacht ik dat ik vreselijk had gezweet of zo dat het daarom zoo nat was toen ik wakker werd.
   Ik dacht niet dat ik het in mijn slaap kon laten lopen dus dacht ik dat droogt wel op.

   Paar keer was dat ook wel zoo dat het opgedroogd was maar dan stonk het wel tot mijn ma een keer zij op een middag van we moeten even praten, en ik dacht van nu ben ik er bij en ik schaam me dood.
   Maar dat was toch een heel goed gesprek, ze wist me meteen al te vertellen dat ik niet de enigste daarmee was. Niks negatiefs. En komt vaker voor in de familie bij ons.
   Ze wist al dat jongens dat kunnen hebben of last van kunnen krijgen.
   Doordat we het over het bedplassen hadden vertelde ik ook wat ik overdag had, toen durfde ik pas.

   Als je soms heel erg nat bent als je in bed hebt geplast zou ik gewoon naar mijn ouders toegaan en zeggen dat je per ongeluk in bed geplast hebt en er niks aan kan doen.
   Misschien dat je ouders het al stiekem al weten en ze stiekem je bed verschonen en wel weten dat jij je schaamt. Dat ze het beseffen hoe je je voelt.
   Het licht er ook aan hoe je ouders zijn ik heb hele aardige ouders toch durfde ik niks te zeggen eerst.
   Toen ik het vertelde snapten ze het wel en vonden ze het niet raar, mijn pa heeft het vroeger zelf ook gehad.

   De eerste paar keer toen ik flink in bed plaste was ik meteen steenkoud en kon ik niet meer in mijn natte bed liggen omdat het matras ook koud en nat was en dat midden in de nacht dus dan moet je nog een paar uurtjes tot school.
   Dan zat er niks anders op om het maar te vertellen aan me ouders misschien kunnen die me helpen om weer te kunnen slapen.
   En als ik erg in bed plaste dan kon ik mijn natte wasgoed toch niet meer verbergen, ik moest het altijd wel vertellen in het begin.
   Natte pyjama tot je enkels aan toe, moet toch echt de was in en ik was zelf nog steeds niet.

   Als jij er met je ouders over het bedplassen praat kun je zeggen dat je overdag ook wat problemen hebben.

   Ik weet niet hoe erg jij in bed plast als je het 3 t/m 5 keer per maand per maand hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.