Vooroordelen & vragen over luiers

Wat zeggen mensen of denken mensen over luiers als ze er nog nooit 1 nodig hebben gehad ? Hier een opsomming.

Gestelde vragen op deze pagina zijn: (Je moet even naar beneden scrollen voor het antwoord)

1. Voel je je dan niet een baby als je weer een luier nodigt hebt ? Of erover denkt om ze weer te gebruiken.
2. Is meteen een echte luier om voor het bedplassen tegen te gaan niet wat overdreven ? Kun je niet beter luierbroekjes gebruiken ? Is dit niet raar ?
3. Kun je een luier wel zelfstandig omdoen ?
4. Stinken luiers ? Wanneer deze gebruikt zijn ?
5. Stel je draagt een luier om ‘s nachts een droog bed te houden en in je slaap plas je erin. Krijg je het dan niet koud en krijg je een nat gevoel? Waar je dan ook wakker van wordt.
6. Stel je draagt een luier om S’ nachts een droog bed te houden en in je slaap plas je erin is dit niet slecht voor je huid ? Moet je dan de luier ook verschonen ?
7. Stel je draagt een luier om S’ nachts een droog bed te houden en in je slaap plas je erin maar wordt zomaar een keer wakker dat het net gebeurt is. Moet ik me dan meteen verschonen ?
8. Moet je als je luiers draagt ook een plastic broekje eroverheen dragen ? Of is het aan te raden ?
9. Zijn er luiers voor alle leeftijden ?
10. Zijn echte luiers duur ?
11. Kun je voor luiers ook talkpoeder gebruiken ?
12. Kun je Van luiers dragen incontinent worden ?

1.

Voel je je dan niet een baby als je weer een luier nodigt hebt ? Of erover denkt om ze weer te gebruiken.

Antwoord:

In het begin moet je er niet aan denken als bijvoorbeeld een ouder het voorstelt om weer luiers te proberen of onverwachts al een pak luiers gekocht heeft omdat ze vinden dat je te vaak nat bent. Ja daag dan ben ik weer een baby als ik dat draag dacht ik tenminste de allereerste keer dat ik met grotere luiers voor tieners in aanraking kwam. Maar bij mij zelf was het zoo dat ik zelf ook niet wist hoe ik droog moest blijven en na vaak natte bedden te hebben gehad zij ik toch ja op een voorstel om luiers te dragen van mijn ouders al zie ik het niet zitten en geloofde ik nooit dat een drijfnatte pyjama en bed in een luier verdwijnt. Als een van je ouders op het idee komt van luiers denk je van ooh jee een luier is een ding met 4 plakkers waarbij je hulp nodig hebt toch ? Wat het grootste babygevoel geeft als je ma dat zou omdoen. Maar nee dat is prima zelf te doen. + baby,s zijn niet zindelijk die poepen hun luier vol waar de luier zelf niks mee doet en kan. Gebruik je ze voor om het in bedplassen te voorkomen dan is het eigenlijk heel nuttig al het materiaal waar het uit bestaat is er om je droog te houden en het op te vangen. Het voorkomt ook nare geurtjes. Absorbeert het netjes elk ongelukje. Nu vindt ik het zelf een top uitvinding, Ik slaap er vooral goed ermee wat ik een lange tijd niet kon, En het voelt veilig. Comfortabel.

2.

Is meteen een echte luier om voor het bedplassen tegen te gaan niet wat overdreven ? Kun je niet beter luierbroekjes gebruiken ? Is dit niet raar ?

Antwoord:

Het licht er net aan hoeveel je in bed plast werken drynites of een ander merk luierbroekje voor je dan heb je een goede onderbroek die niet op een luier lijkt. Je wordt daarmee sochtens droog wakker worden zonder te lekken dan heb je voldoende absorptie. Maar lukt het daarmee niet dan kun je erover denken om luiers te gebruiken en is veel veiliger. Als een drynite begint te lekken (Doorlekken) dan zit een tena luier misschien op een kwart van wat die aan zou kunnen schat ik.
Je kan het ook afwisselen stel je hebt een keer een verjaardagspartijtje dan denk je elke keer als je een colaatje krijgt dat dit s’ nachts een probleem kan worden. Ik moet wel oppassen dat ik niet te veel drink omdat mijn luierbroekje anders misschien lekt vannacht. Weigeren om iets te drinken dat vinden mensen dan ook raar soms. Luiers kunnen veel meer aan dan luierbroekjes zodat je daar niet aan hoeft te denken. Van een keer per ongeluk in bedplassen raakt een tena maxi small bijvoorbeeld niet vol. Wat dan heel veilig voelt want je herinnert nog hoe enorme natte plek in je bed het kan wezen en hoe vervelend dat voelde om wakker te worden van de nattigheid midden in de nacht toen je nog geen luiers gebruikte.

luier om voor het in bedplassen te voorkomen

Tena slip luier voor het bedplassen

3.

Kun je een luier wel zelfstandig omdoen ?

Antwoord:

Luiers zijn goed zelf om te doen maar als je eraan begint en je hebt een pak luiers thuis. Kom je er niet uit met alleen de instructies op de verpakking denk ik. Daarom dat het wel goed is dat ik daarom het op deze site eens goed heb uitgelegd met instructies.

4.

Stinken luiers ? wanneer deze gebruikt zijn ?

Antwoord:

Je zou zeggen van wel maar ze stinken niet. Naast dat het goed absorbeert onderdrukken ze ook geurtjes heel goed daar is ook over nagedacht. Ik heb wel eens gehoord dat er bij een bepaald merk een shampoo lucht er uit kan komen nadat deze gebruikt is (vocht geabsorbeerd). Maar het zal nooit zoals met bedplassen een hele kamer doen laten stinken. Ook beschermen ze tegen bacteriën. Meer lezen

Indaslip

In Indaslip komt Aloë vera vrij in de luier als deze gebruikt zijn.

5.

Stel je hebt een luier om ’s nachts een droog bed te houden en in je slaap plas je erin. Krijg je het dan niet koud en krijg je een nat gevoel? Waar je dan ook wakker van wordt. (’s nachts een luier dragen)

Antwoord:

Urine wordt snel opgenomen in de absorberende kern waardoor het altijd droog aanvoelt.
Zelf weet ik ook niet goed hoe het werkt maar ik denk dat de binnenkant van een vochtafstotend materiaal is gemaakt met allemaal kleine gaatjes erin waardoor het alleen maar in de luier zelf trekt en zoo de binnenkant volledig droog laat. In de luier wordt vocht omgezet in een soort Gel. Een koud kruis van een gebruikte luier of luierbroekje krijg je niet snel omdat je als het ware niet in je eigen vocht meer licht omdat het gescheiden is van een droge binnenkant zelfs als je zit. Maar je kan het toch koud krijgen als je op de tocht licht in bed. Bijvoorbeeld je deken licht even niet op je omdat ie verschoven is. Als de luier dan gebruikt is neemt deze lichaamstemperatuur aan maar lig je bijvoorbeeld onder een dakraam zonder pyjama aan en het is buiten koud. Dan koelt het vocht wat in de luier zit ook sterk af omdat luiers een plastic buitenkant hebben. En duurt lang om weer warm te worden. Een pyjama dragen eroverheen is wel aan te raden als je luiers of een slip draagt. Zoals hieronder.

bjorn borg pyjama broek

Bjorn borg pyjama broek 1

bjorn borg

Bjorn borg pyjama broek 2

bjorn borg

Bjorn borg pyjama broek 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ikzelf heb 4 verschillende pyjama.s 1 ervan is de Bjorn borg pyjama helemaal links op de foto het nadeel hiervan is dat de band bovenin best wel strak om je middel komt te zitten als je pyjama naar beneden moet kan je ook per ongeluk de plakkers van de luier lostrekken. En als je veel draait in je slaap kan je luier ook los raken als die band op plakker hoogte zit. Er zijn ook speciale 1 delige pyjama,s te krijgen (in één stuk met een rits) in Nederland noemen ze dit een Hansop. Maar ik weet niet of ze allemaal speciaal voor het Luierdragen zijn gemaakt. De suprima body in ieder geval wel (Foto rechts) Het schijnt dat je ermee heel makkelijk luiers kan uitrekken zonder de body (pyjama) uit te trekken. Er zit een rits aansluiting aan het broekspijpje maar heb geen idee hoe rits eigenlijk loopt ? Ze zijn ideaal omdat ze je luier niet naar beneden trekken, wat een gewone pyjama wel doet. Ze bestaan met en zonder voeten. Ikzelf gebruik ze nog niet maar wil het wel proberen. Bij meisjes vindt ik het zelfs lief om te zien (schattig) Hieronder wat foto,s van Handshops.

Hanshop

Hansop, Pyjamapak, Pyjama met voeten, Body.

Hansop, Pyjamapak, Pyjama met voeten, Body. 2

Hansop, Pyjamapak, Pyjama met voeten, Body.

Suprima body voor kinderen

Suprima body voor kinderen – Speciaal voor gemakkelijk luiers te verwisselen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eigenschappen Suprima body voor kinderen:

 • Hemd en fixatie-broek in één product
 • Zeer aangenaam om te dragen.
 • Deelbare ritssluiting tussen de benen
 • Gaat afkoeling tegen
 • Gemakkelijk incontinentie-materiaal wisselen.

Website waar je het zou kunnen kopen: http://www.maree.nl/index.php?action=article&aid=853&group_id=1&lang=NL

6.

Stel je draagt een luier om S’ nachts een droog bed te houden en in je slaap plas je erin is dit niet slecht voor je huid ? Moet je dan de luier ook verschonen ?

Antwoord:
En natte huid is nooit goed vooral niet van urine. Daarom zijn luiers zoo goed vocht trekt meteen in de luier en houdt het weg van de huid waardoor het meteen droog weer voelt. Luiers zijn ook goed ademend gemaakt wat zweten tegen gaat.

Attends Luiers Quick dry

Aangezien de nacht een lange periode is die je met de dezelfde luier doorbrengt is het nogal logisch dat je de meest absorberende luier gebruikt om je nachtrust te garanderen. Wat vaak wel de dikste zijn. Een dunne luier kan ook maar dan loop je misschien wel een risico op lekken. Een dunne kan misschien ook genoeg absorberen maar net op het randje zitten van om te gaan lekken. Dan wordt het wel gevaarlijk voor je huid je krijgt dan een beetje een spons effect. Als je dan verder gaat slapen met dezelfde luier druk je als het ware een vochtige laag tegen je huid aan vaak een paar uur lang. Dus op de plekken waar je het meeste gewicht verdeelt met je lichaam bijvoorbeeld liggend op je rug. Die zijn het natst vandaar dat je het snelst luieruitslag op je bips kan krijgen.(drukpunten) Een luier die voldoende absorbeert krijg je geen luier uitslag van (enorme jeuk) Krijg je dit bijvoorbeeld van luierbroekjes dan heb je dit bijvoorbeeld met een tena maxi niet meer.

7.

Stel je draagt een luier om S’ nachts een droog bed te houden en in je slaap plas je erin maar wordt zomaar een keer wakker dat het net gebeurt is. Moet ik me dan meteen verschonen ?

Antwoord:

Een luier kan je gewoon dragen van vroeg in de avond voor het op bed gaan tot de volgende ochtend ongelukje gehad of niet je hoeft er niet op te letten eigenlijk. De meest absorberende luiers raken ook niet meteen vol van een keer per ongeluk in bedplassen. Luiers zijn wel gemaakt om minimaal 1x de hele blaasinhoud aan te kunnen en kunnen het ook wel een 2e keer aan. Dus de veiligheid is er nog niet af als je middenin in nacht vermoed dat een luier gebruikt is. De luier verschonen is onnodig.

8.

Moet je als je luiers draagt ook een plastic broekje (plastic luierbroekjes) eroverheen dragen ? Of is het aan te raden ?

Antwoord:

Nee dit is onzin vroeger moest dit wel toen waren er alleen nog maar katoenen luiers als die erg nat werden dan werken ze dat ook een beetje aan de buitenkant. Een luier is al van plastic aan de buitenkant je gaat er alleen maar van zweten lijkt me als je daar een plastic luierbroekje overheen draagt. Ik weet ook niet goed waarvoor ze het gebruiken volgens mij kan je er een soort grote maandverband in stoppen waardoor je hetzelfde hebt als een wegwerpluier maar kan je de plastic broek zelf blijven hergebruiken. En als je jezelf dan wil verschonen maak je aan de zijkant de drukknopjes los. (Ik heb er geen ervaring mee)

Suprima high tech Laminat Inco Slip

Suprima high tech Laminat Inco Slip

Plastic broek

Plastic broek

Plastic broek2

Plastic broek 2

 

 

 

 

 

 

9.

Zijn er luiers voor alle leeftijden ?

Antwoord:

Jazeker voor elke leeftijd zijn ze er Baby,s, kinderen, Tieners, volwassenen,

10.

Zijn echte luiers duur ?

Antwoord:

Best wel maar als je ze vergelijkt met drynites scheelt het niet veel. In een pak Tena maxi small die ik gebruik zitten 24 luiers en kost ongeveer 23.50 euro Drynites zitten er 9 in en kosten 7.00 euro

11.

Kun je voor luiers ook talkpoeder gebruiken ?

Antwoord:

Nee dit moet je nooit doen tegen luieruitslag. Een luier is aan de binnenkant een stof met miljoenen onzichtbare gaatjes aan de binnenkant die raken dan verstopt  wanneer je er poeder in strooit dit geld ook voor baby luiers waardoor je alleen maar natter wordt en je huid gaat jeuken. Terwijl sommige het doen omdat het een droger gevoel zou geven als de luier gebruikt is. Sommige mensen krijgen er een allergische reactie op omdat als een luier gebruikt is het talkpoeder wat erin zit aan je huid vast kleeft. Het is ook iets meer van vroeger om talkpoeder te gebruiken toen er alleen nog maar katoenen luiers waren daarvoor is het wel goed. Tegenwoordig is talkpoeder populair onder sporters voor de handen.

talkpoeder

Talkpoeder

Talkpoeder sporters

Talkpoeder sporters

 

 

 

 

 

 

 

12.

Kun je Van luiers dragen incontinent worden ?

Antwoord:

Nee van luiers dragen ’s nachts om een bed droog te houden wordt je niet incontinent overdag. Omdat je meestal luiers draagt omdat je geen seintje krijgt wat aangeeft dat je blaas vol is en wakker moet worden om naar de wc te gaan of/en moeite hebt om op tijd de wc te halen. Overdag voel je het aankomen en doe je wat je geleerd is of wat je gewend bent. Ook kun je van het dragen van een luier of drynite ’s nachts niet incontinent worden doordat het bijvoorbeeld slecht of ongezond voor je zou kunnen zijn. Als luiers totaal nieuw voor je zijn zou je misschien denken van wel al het urine trekt in de luier maar het zit nog wel steeds bij je kruis ? En dat een lange nacht ? Wees gerust hier zijn ze op gemaakt als een luier nat is geweest is het nog niet gedaan met de bescherming naast dat ze je onderlichaam erg droog houden (alsof het niet gebeurt is) onderdrukken ze ook geurtjes dit doen ze door ammoniak te absorberen en gaan ze ook Bacteriën tegen zodat het veilig is om een luier een lange nacht om te houden. Zie hieronder de werking van een luier om je huid te beschermen.

Odour-Protection-ph-luiers

Odour Protection – ph luiers

Dit geldt dan alleen voor luiers die geschikt zijn voor de nacht een te dunne die te weinig opneemt kan gaan lekken dit is dan een waarschuwing dat ie te weinig opneemt en je wat beters moet kiezen. Als het te weinig opneemt kan je ook luieruitslag krijgen (Gigantische jeuk).

 

 

 

Zoekwoorden: Vooroordelen luiers

11 gedachten over “Vooroordelen & vragen over luiers

  1. klaas Bericht auteur

   het voelt gewoon fijn om ze om te doen doordat ze erg zacht zijn Doordat het fijn voelt kan dat weleens gebeuren ja maar zakt vanzelf wel weer af

 1. m

  ik draag luiers omdat ik volledig urine incontinent ben , maar ik maak er geen geheim van , gewoon omdat ik het helemaal niet erg vind om luiers te dragen

 2. Ramon

  Hoi Klaas,

  Als ik buitenshuis slaap, zoals op kamp, dan plas ik heel soms in bed. Ik draag voor de zekerheid op kamp altijd een luierbroekje, zodat ik geen natte slaapzak krijg. Ik slaap elk jaar weer naast mijn beste vriendin, maar steeds durf ik het haar maar niet te vertellen, ik schaam me rot en beng bang dat ik in huilen uitbarst en onze vriendschap kapot gaat.

  Kan je me een advies geven hoe ik het haar kan vertellen?
  Gr, Ramon

 3. kwijltje

  Ik draag ook luiers en plastic broeken,
  ik ben de ene keer s’nachts wel nat en de andere keer weer niet, maar neem dus geen risico.
  naar feestjes draag ik alleen plastic broeken over mijn boxershort, mocht het toch iets misgaan, en nee ik schaam me ook niet.
  het is nu eenmaal zo.

 4. broekenplasser

  Een fantastische uitvinding, luiers. Geen geklooi meer met vieze toiletten, je kunt je plas gewoon lekker laten lopen. Ik heb luiers echt nodig, maar vind ze ook lekker.

 5. panty

  ik heb ook echt luiers nodig want ik ben incontinent geworden , maar vind het ook heerlijk om luiers te moeten dragen

 6. danny

  hoi ik ben danny jong van 37 jaar ik plas snacht en over dag nog in mijn broek en draag var doe broekjes maar ik vind dat niks is er wat aders dan die broekjes en dat malekker aan kan doen als ik werk en ook snel aan kan doe ik heb draar door geen vrienden ik hoob dat er mesen zijn of jong die dat ook hebben groeden danny

 7. Stein

  Hoi ik wil heel graag luiers maar durf het niet te vragen aan mijn ouders.
  Ik wil ze omdat ik bijna elke dan een nat bed heb, dat verberg ik voor mijn ouders.
  Als ik ziek ben en diaree heb poep ik ook vaak in mijn broek(laat dit niet aan ouders weten) niet echt fijn plassen daarin tegen wel fijn.
  maar ik heb welles stiekem luiers gekocht en zitten heerlijk
  Heeft iemand een idee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.