Luier om naar school ? – Incontinentie op school (Natte boek of onderbroek)

Pants-Omdoen

incontinentie druppelen - Niet op kunnen houden

incontinentie (druppelen) – Niet op kunnen houden.

Bijna-in-je-broek-plassen

Bijna in je broek plassen

Reageren onder deze pagina kan ook. Tena pants. Abena Pants.

Meteen op deze pagina naar het volgende onderwerp:

Het doel van deze pagina is niet dat ik vindt dat iedereen luiers moet gaan dragen (of iets wat in de buurt komt) maar ik vindt zelf dat je met luiers beter af bent als je vaak in je broek plast, vooral als je soms niet fris ruikt, dat onderdrukt een luier ook. Zoo voel je jezelf een stuk zekerder. Het kan op alle leeftijden, ook tussen 7 en 18 jaar bijvoorbeeld. En het hoeft voor de rest niks te beteken, je kan wel hoogbegaafd zijn maar je lekt helaas…  Je kan wel iets hebben zoals ADD, ADHD, autisme, Astma waar ik ook bij hoor. Dat zijn mensen die wel wat vaker zulke problemen hebben maar het kan zijn dat je dat ook weer niet hebt en alleen maar snel lekt. Als je nog steeds vragen blijft hebben na deze pagina stel ze gerust via deze link. (E-mail) En anders whatsapp: 0644368757 Wat op deze pagina staat heb ik zelf meegemaakt.


Herken jezelf hierin ?

Last hebben van lekken (medisch woord is incontinentie) in je onderbroek of boxer op de middelbare school of basisschool of zelfs voortgezet onderwijs, zoals vaak een natte onderbroek of dagelijks een beetje een natte onderbroek op school of erger nog echt volledig in je broek plassen als je de controle verliest voor een bezette wc, druprellen bijvoorbeeld als je vreselijk nodig naar de wc moest maar het niet haalde is al heel erg vervelend vindt ik, zowel op de basisschool als op de middelbare. 🙁 Bijvoorbeeld moeite hebben met het ophouden van je plas als je nodig naar de wc moet maar niet meteen heen kan of mag omdat je bijvoorbeeld in een lange belangrijke les zit op school op het VMBO of MBO,HBO of de basisschool nog en net pauze hebt gehad en dan niet meer mag omdat je daar in de pauze al de kans voor hebt gehad. Of een toets of examen bijvoorbeeld waar ik op school nooit bij mag weglopen, Tot dat ik een keer in de les in mijn broek plaste. Vooral voor jongens is dit bijna het ergste wat er bestaat, dan ben je vaak angstig elke dag (onzeker).

Meisjes/vrouwen weten vaak wel wat te gebruiken maar jongens worden vaak niet verteld wat er bestaat omdat het taboe is. Jongens moeten in sommige gezinnen stoer zijn. Zoo kan het zijn dat je dit op je 14e leest en denkt dit zou ik moeten doen nu. (nu pas ontdekken dat het bestaat) Wachten in de koude wind als je met het openbaar vervoer reist naar school zoals ik en dan heel nodig moeten plassen is ook een voorbeeld, zelfs als jongen van 16 kun je lekken als je er niet tegen kunt. Of met vrienden van school even de stad in en geen wild-plas plekken kunnen vinden. Ook in een bus is er geen wc dus als ik nodig moet dan krijg ik het heel moeilijk altijd. (Ik heb een zwakke/kleine blaas). Soms doen leraren moeilijk dus leg aan ze uit dat je een blaasprobleem hebt. Tijdelijk. Wachten in een wachtrij in een pretpark voor een attractie waar je vast in staat is ook een voorbeeld. Voor sommige jongeren is het een garantie dat hun boxer nat wordt. Sommigen hebben daar erg last van, de een meer als een ander, er zijn er genoeg. Je schooltijd is de vervelendste tijd als je elke dag je boxer een paar keer nat lekt. Vooral als je school een half uurtje van je eigen huis vandaan is. (voor als je je kleding wilt verschonen) Het ergste is meestal dat niemand binnen een schoolklas mag weten dat je elke dag lekt maar soms verraad je jezelf omdat je niet fris ruikt en/of je komt af en toe wel nat school binnen of hebt een ongelukje. (als je geen speciale bescherming draagt)

Geen bescherming

Veel jongeren/jeugd zullen schrikken van het woordje luier maar er zijn veel modellen te krijgen, ook iets wat zit zoals een boxer. Deze is niet te zien dat je die onder een broek aanhebt maar je kan ook een luier met 4 plakkers dragen met een hele wijde broek aan. Een incontinentieluier (slip) kan bijna nooit lekken en kan in principe alles aan maar zie je onder strakke broeken. Of jongeren denken waarom zou ik een luier omdoen als niemand binnen school mag weten dat ik lek of in mijn broek plas ? Nou omdat het absorberend is. Het is speciaal voor je gemaakt als je hebt wat op deze pagina staat, het is een idee van de mensen die dat probleem hebben. Als je niet teveel lekt kan je zelfs verbergen dat je lekt voor een groep, je kan op school komen met een luier/broekje en met dezelfde weer terug naar huis gaan. Je hebt het dan een dag als onderbroek gedragen. Je moet pas echt vertellen op een school aan iedereen dat je luiers draagt als je zoveel lekt dat jezelf moet gaan verschonen.

Welke soorten zijn er ?

Hieronder staat een opsomming van verschillende types maar wat je moet onthouden is dat vooral de broekluiers (incontinentiebroeken, pull-ons, pants) het fijnst zijn voor op een school. En alles is bijvoorbeeld ook op je 13e of 16e te gebruiken, het is er voor alle leeftijden. Incontinentieluiers (slips met 4 plakkers) houden het meeste vocht van allemaal vast. Jongens/herenverband kan ook maar dan moet je een strakke onderbroek gebruiken, deze zijn aardig nieuw en bestaat sinds ongeveer een jaar of 4, het is als een maandverband voor jongens. Ik hou hierbij rekening met dat jongens vaak staand plassen bij een urinoir.

urinoir urk

De meeste jongens willen toch dat niemand er iets van weet als je vaak lekt en vooral niet dat je luiers draagt maar toch is het meestal beter om te vertellen maar het is ook wel een beetje te verbergen als je maar een klein beetje lekt op een dag. Je draagt het dan als een onderbroek die toch niemand ziet. Je red het bijvoorbeeld een schooldag met 1 broekje (pants). Je Komt er met eentje aan op school en komt met dezelfde thuis. Voor jongens is de urinoir het snelst te halen als je nodig moet plassen, een luier met 4 plakkers is daar voor iedereen zichtbaar, broekluiers (incontinentiebroeken, pull-ons, pants) een stuk minder en doe je net zoals een boxer naar beneden binnen een paar seconden. Terwijl het toch vaak een liter vocht makkelijk vast houd (absorbeert). Maar je kan ook plassen op een wc waarvan de deur op slot kan, dan kun je alles doen en alles dragen.

Inleggers (inlegverbanden of pads)

Inleggers (inlegverbanden, inlegluiers) worden gedragen in het gewone ondergoed of met een speciaal fixatiebroekje. Meestal zit aan de buitenzijde een kleefstrip waarmee het verband in het ondergoed wordt gefixeerd. De kleinere modellen zijn bedoeld voor gebruik bij lichte tot matige incontinentie, maar er bestaan ook anatomisch gevormde inleggers die geschikt zijn voor zware incontinentie. De Jongens/herenverband het meest rechts is het meest geschikt voor jongens. De rechte inlegger (links) is meer voor vrouwen.


Incontinentieluiers (slips)

Incontinentieluiers (slips met 4 plakkers) bieden vaak de beste bescherming. Het kan het meest absorberen van allemaal. Dit soort wegwerp-materiaal wordt meestal gebruikt bij zwaardere incontinentie. (Dat is dus als je volledig alles in je broek plast zonder deze) De volledig omsluitende luier is zeer geschikt voor de nacht. Als je op je zij slaapt is de kans op lekkage met een slip kleiner dan bij alle andere modellen. Overdag kun je ze ook gebruiken als je heel vaak een straaltje verliest, met Incontinentieluiers duurt het dan heel erg lang voordat je een nieuwe moet omdoen. Overkwam je zonder luiers dit voorbeeld vaak en je gaat dan voor het eerst in je leven Incontinentieluiers (slips) gebruiken dan kan het dit dus gewoon aan. In de praktijk zul je zien dat je luier door dit soort ongelukjes tussen een kwart en halfvol zit. Dit maakt je een stuk relaxter want je voelt je alsnog aardig droog en er zit niks aan je kleding. De flex of belted slip is vooral geschikt als je tijdens het dragen regelmatig het toilet gebruikt. De flex is niet geschikt voor de nacht. De flex kan veel meer opvangen dan pants, pull-ons (broekluiers).


Broekluiers (incontinentiebroeken, pull-ons, pants)

Broekluiers (incontinentiebroeken, pants of pull-ons) zijn zeer gemakkelijk in het gebruik en vooral geschikt als je tijdens het dragen regelmatig het toilet bezoekt. Zoals hierboven uitebreider staat. Het absorberende gedeelte is meestal vrij klein. Deze producten zijn daarom geschikt bij de lichtere vormen van incontinentie, bijvoorbeeld als je meerdere keren een straaltje verliest. Broekluiers hebben een breed elastisch gedeelte rond de taille en elastische randen om de beenopeningen. De zijnaden zijn meestal voorbereid om gemakkelijk te kunnen losscheuren. In 2019 heeft het merk Abena van dit model er 1 speciaal voor jongeren tot 16 jaar gemaakt, deze heet de abri-flex junior. Zie deze afbeelding daarvoor Deze kan door jongens en meisjes gedragen worden en is veel beter dan wat je in de supermarkten vindt. Er zijn veel merken alleen licht incontinentiemateriaal niet in de normale winkels maar wel vaak bij een apotheek of online webshop zoals deze:  https://www.123incontinentie.nl De met klittenband verstelbare broekluier kan ook gedragen worden als een slip.


Welke moet je kopen als je niet een paar druppeltjes maar een helemaal natte broek hebt ? Zie hier.

Molicare mobile

Molicare mobile (incontinentie onderbroek jongen/ meisje)

De druk kan zoo hoog oplopen dat je niet meer stil kan zitten in een les of dat er een beetje ontsnapt voor een bezette wc 😳 heb je dit erg snel en/of bijna elke dag dan noemen ze dit druppel incontinentie of een zwakke blaas beter gezegd. ikzelf heb er last van. Ik heb bijvoorbeeld al eens in mijn broek geplast omdat ik de slappe lag had. Het hoeft dan niet te betekenen dat je dan officieel incontinent bent maar is wel knap lastig. Voor dat hoef je nog geen luier om met 4 plakkers maar er zijn wel onderbroeken met een klein stukje luier in je kruis en dat werkt heel goed ! Zoals hieronder, wat niet in de weg zit bij lopen en bewegen, je kan echt gewoon vrij bewegen, het is alleen wel een warmere onderbroek omdat het flink kan opnemen als het moet. En dan is het broekje gemaakt om nare geurtjes te onderdrukken. Het werkt net zoals een boxer. Als jongen doe je hem bij de wc ook naar beneden als een normale boxer als je staand plassen gaat. Het is net zoo stretch als een normale boxer. Je hoeft hem dus niet uit te doen om te kunnen plassen bij de wc. Je hoeft het dan niet meteen voor altijd om want er zijn ook speciale oefeningen die je kunt doen voor je blaas om het beter op te kunnen houden waardoor je er misschien vanaf komt als je dagelijks een beetje een natte onderbroek hebt. Google maar eens blaastraining. Met een broekje blijf je zolang toch droog en heb je niet dat je niet fris ruikt. Incontinent kan beteken dat je het totaal niet voelt aankomen. Het is niet ernstig als je een beetje lekt maar je zit wel een tijdje met een natte onderbroek als het fout gaat en je voelt je niet meer zoo fris de rest van de dag als je geen bescherming draagt. (Jongens). En leeftijd zegt niks al ben je 10 11 12 13 14 15 16 17 18 jaar oud en ouder je kan een zwakke blaas hebben of tijdelijk een zwakke blaas omdat je te snel groeit bijvoorbeeld zoals ik. Als je daarvoor bescherming draagt wat je echt niet ziet onder je broek voel je jezelf toch zelfverzekerder en schoner.Tena pants luierbroekje vindt ik. Alleen als je ze voor het eerst draagt vraag jezelf af ziet niemand het ? onder een broek ziet niemand het. Je kan het de hele schooldag om houden als je kleine beetjes verliest en makkelijk plassen bij een wc. Het is gewoon een boxer. Dit soort luier broekjes kun je ook prima dragen in een pretpark in de rij.

Als je vaak druppelt overdag op school of je hebt vaak echt een natte vlek in je spijkerbroek aan de voorkant dan hoef je geen luier om, om het droog te houden, er zijn ook dunne luierbroekjes zoals links op de foto deze heten Tena pants die ervoor gemaakt zijn, ik gebruik ze ook alleen niet van het merk tena maar van abena die ik hier bestel. Abena zit wat hoger als tena, tena onderdrukt nare geurtjes veel beter. Je doet ze net zoo om als een normale boxer, ze hebben geen plakkers. Pants worden ook door mensen die ze gebruiken vaak Pull-uP genoemd wat het eigenlijk ook is maar Tena noemt het tena pants, en het merk Attends noemt het Pull-Ons, Abena noemt het flex wat verwarrend is maar het is wel hetzelfde luierbroekje. Ze zijn er ook van andere merken. Dit zijn dunne broekjes voor jongens en meisjes die je niet ziet onder je normale kleding, En kan je net zoo dragen als normaal ondergoed, het is gewoon een onderbroek. Net zoals een boxer. Je ziet ze niet onder je kleding die je draagt omdat ze best dun zijn. Je hoort ze ook niet. En je kan gewoon plassen bij de wc als jongen want ze gaan net zoo naar beneden van je lichaam als een normale boxer. Zoals deze video van tena pants. Ook zijn ze perfect als trainingsbroekjes als je bijvoorbeeld 15x per dag moet plassen bij de wc waar je beter niet aan kunt toegeven, dus af en toe flink proberen op te houden zodat je misschien maar 4x per dag naar de wc moet. Dit is een klein beetje je blaas trainen. Deze tena pants kun je gewoon kopen bij een apotheek bij jou in de buurt of bestellen via een webshop zoals: http://www.multipi.nl, https://www.123drogisterij.nl, http://www.maree.nl.

Luier-om-op-school-wijde-broek

incontinentie op school

Valt een luierbroekje op ? Op school ? Niet echt als je er een spijkerbroek overheen draagt of wijde broeken draagt met een lang T-shirt of trui eroverheen. Een hummel trainingsbroek werkt ook goed. Een luierbroekje zoals Tena pants zie je eigenlijk niet dat je die draagt omdat het maar een klein beetje dikker is als een normale boxer en het zit ook strak om je lichaam heen, hij moet alleen niet boven je broek uitkomen. Je kan ook een Tena slip gebruiken met 4 plakkers deze houden ongeveer 3x meer vocht vast als een luierbroekje maar die zie je wel onder een strakke spijkerbroek.

Maar als je jong bent ga je dit soort dingen pas doen als het heel vaak is misgegaan met ongelukjes, en dus maar besluit om luiers te gebruiken. Misschien is dit bij jou door een klas van 20 man gezien. Zeer akelig maar misschien deed je klas heel normaal, dan is het niet zoo raar voor ze als je voortaan met een luier om loopt op school bent want ze weten waarom dat is, ze zullen je nooit meer in je broek zien plassen maar ze weten wel dat je luiers draagt wat het voorkomt dat ze je nat zien.

Er bestaan ook tuinbroeken voor jongens. heren, dames. Luiers onder kleding is dan bijna niet te zien. Niks is veiliger om te verbergen dat je luiers draagt dan een tuinbroek. En onder dat is geen enkele soort luiers te herkennen dat je ze draagt maar vindt je een tuinbroek ook leuk als je geen luiers nodig zou hebben ? Het kan zijn dat het ergens niet de mode is om tuinbroeken te dragen maar de mode maak je jezelf. Je kan op een dag op school komen met een tuinbroek aan en zeggen dat het helemaal jouw ding is maar dat het stiekem voor een luier te verbergen is omdat als je erg nodig moet plassen elke keer erin lekt.

Luiers / Slips / Pants Verschonenen binnen school ? Of buitenhuis ?

Het kan zijn dat je af en toe alleen maar een normale natte boxer hebt en ook gewoon dagen geen problemen hebt zoals binnen een middelbare school maar dat het toch elke dag een gevecht is om op tijd bij de wc te zijn dan voel je jezelf met een luier broekje wel een stuk veiliger en droog als je toch een staal verleist. Er zijn ook jongens en meiden die gewoon 4 droge onderbroeken in hun kluis hebben liggen en deze elke keer verschonen bij een ongelukje maar dat geeft veel gedoe. Een luierbroekje draag je dan gewoon een volldige schooldag als je onderbroek, omdat je toch niet zoo heel veel plast kan dat, waardoor je het voor iedereen verborgen kan houden. Voor klasgentoten en leraren dat je draagt. Als je eerst 4x per dag een schone onderbroek moest omdoen kan het nu met 1 luierbroekje. Misschien weet je wel wanneer je lekt maar je kan het negeren omdat het toch meteen droog voelt en niet bij je kleren kan komen. Plas je echt volledig in je broek dan kun je beter een mentor inlichten op school en moet je mensen die je vertrouwd ervan vertellen omdat je dan wel moet kunnen verschonen.

Welke gebruik ik op school ? (klaas)

41072_abri-flex_s3_verpakkingAbena Abri-Flex Premium S3. Dit merk zit wat hoger als de andere merken.

 • Heupomvang 60-90 CM
 • Opnamecapaciteit (ml) 2100
 • Voor man of vrouw ? Beide.
 • Artikelnummer 41072
 • Prijs per stuk: € 1,34
 • Maat: Small

Je koopt ze hier

Nat gevoel ? Voel je de natte incomateraal wel?

Druppel je of verlies je een scheutje in een tena pant Of een abri flex premium s3 dan voel je daar niks van vergeleken met een normale onderbroek. Het is dus niet zoo dat je de hele dag een natte slip hebt op school of tena pants, de broekjes houden het vocht bij je huid weg en houden de geurtjes onder controle. Zodra vocht in het broekje komt wordt het meteen geabsorbeerd het is meteen weg en de binnenkant blijft hartstikke droog, ook als je erop zit kan het er niet uit. Heb je normaal 10x per dag een natte onderbroek dan heb je de hele dag genoeg aan 1 Tena pants die droog blijft voelen (luierbroekje). Ook onderdrukken pants geurtjes heel goed, je zal nooit naar plas ruiken (urine).

Ze zijn er ook in verschillende sterktes als je voor hogere absorptie kiest dan zijn ze ook iets dikker maar lang niet zoo dik als een echte luier (let op de druppels). Link naar de uitleg. De gele lijn in het midden op de tena pant op de foto die op de plek van je kruis zit is de vochtindicator. De vochtindicator is geel maar verkleurt naar blauw als het gebruikt wordt. Als de vochtindicator fel blauw is wordt het aangeraden om een nieuwe om te doen. Ook als je weleens een ongelukje hebt als dit dan hou je het met een tena pant droog. Niks te zien voor de mensen om je heen. Als het zoals op het plaatje gebeurt dan is de schade voor de tena pant schat ik 25%.

Dit is dus niet heel snel. Als je een keer een flinke scheut plas verliest betekent het niet dat je meteen een schone nodig hebt en de vochtindicator all fel blauw is. Als dat gebeurt is kan het zijn dat je pas 20% van de tena pant gebruikt hebt. Ik gebruik ze ook. Als je een keer wat meer verliest als druppels wordt de tena pant wel warm in je kruis maar je bent wel droog en beschermt tegen geurtjes. Zelfs dan hoeft ie nog niet af, pas echt als de tena pant vol is. Dit kun je controleren als je bij de wc plast en je weet dat je veel moeite had om de wc op tijd te halen. Deze tena pants kun je gewoon kopen bij een apotheek bij jou in de buurt of bestellen via een webshop zoals: https://www.123incontinentie.nl

Sommige kinderen last hebben van druppelen als ze nodig moeten of erger, onderbroek nat, of nog erger helemaal een natte broek. Druppels verliezen is nog niet heel erg omdat je er niet meteen een natte plek van krijgt in je kruis, van een spijkerbroek bijvoorbeeld. Niemand zou het nog kunnen zien. Of soms toch wel dat het door je broek heen komt. Dat iedereen het kan zien. Ikzelf heb dat zonder bescherming wel snel. Je voelt je wel vies als dat gebeurt en je kan als je bijvoorbeeld op school zit niet zoo snel naar huis gaan om een schone onderbroek aan te trekken. Sommige kinderen op school komen ook met het openbaar vervoer. En als je bijvoorbeeld op school je onderbroek zou verschonen waar kun je dat doen zonder dat iemand vragen stelt ? Als jongen. Hier is wel een oplossing voor zodat je daar een hele schooldag niet over hoeft na te denken.

Voor een meisje is het zoo opgelost want die kunnen een maandverband of inlegkruisje gebruiken om het op te vangen die ze ook normaal voor hun maandelijkse periode gebruiken en mocht dat nodig zijn dan zijn er dikkere die meer vocht kunnen opnemen. Voor jongens werkt dat niet omdat het nooit op de goede plek zit voor een jongen. Jongens moeten dan wel aan een broekje denken en die zijn er ook, die meisjes ook gewoon aankunnen omdat ze veel meer absorberen als maandverbanden. Wat Je verder beneden op de pagina vindt.

Tena pants

Tena Pants

Tena pants – Druppel incontinentie luier ? Ze worden ook weleens pull ups genoemd of luierbroekjes. Pull ups, Luierbroekjes, Pyjamabroekjes, Drynites pas je meestal niet meer boven je 16e jaar. Tena pants of een ander merk pas je ook als je 16 17 18 19 20 21 22 bent. Tot aan een volwassen maat aan toe.

Als je soms maar een klein beetje een natte onderbroek hebt zonder bescherming hebt door een klein ongelukje of bijvoorbeeld dat iemand probeert je te kietelen hoef je dan meestal nog niet bang te zijn dat klasgenoten (je zouden kunnen uitlachen) dat ze je betrappen op een natte plek in je kruis als je onderbroek maar een klein beetje nat is maar toch is dat vervelend als dat gebeurt is omdat je weet dat het gaat ruiken als het opdroogt (Je onderbroek). Wat je onzeker maakt tegenover je klasgenoten. (Aardige klasgenoten zouden dat nooit doen ze zouden je juist willen helpen en troosten) 😉 Of soms toch wel een natte plek in je broek als je vreselijk nodig naar de wc moest en het niet helemaal kon ophouden doordat je de wc niet op tijd haalde waardoor er niks anders opzit om het maar eerlijk te vertellen als iemand ernaar vraagt wat best wel gênant is. (beschamend) (Als je vindt dat niemand mag weten dat je een klein probleem hebt af en toe).

seni-active-gebruiksaanwijzing

Seni Activehttp://seni4you.nl/

Je hoeft als je dat probleem zoals ik heb (soms weleens een natte onderbroek) geen echte (incontinentie) luier om, omdat niet meer te laten gebeuren. Voor dat hoef je nog geen luier om op school. Vandaag de dag zijn er best wel discrete broekjes zoals de Tena pants of drynites die je ook overdag kunnen helpen als je problemen hebt om tijdig het toilet te halen. Een pant is dan handiger en beter. En zit ook beter vindt ik. Pants absorberen meer. Broekjes zoals tena pants maken ook geen geluid en zijn onzichtbaar onder je kleding omdat het net zoo stevig zit als een gewone onderbroek. Wat strakker als een Bjorn borg onderbroek is mijn ervaring. Verschil tussen een tena luier en een tena pants is dat je een tena pants net zoals draagt als een gewone onderbroek. Het heeft geen plakkers het is stretch. Ze worden ook weleens Pull Ups genoemd wat eigenlijk de verkeerde naam ervoor is. Ik gebruik toevallig pants van het merk Tena maar andere merken incontinentiemateriaal maken pants ook zoals: Absorin, lille healthcare, Molicare, Attends. Attends noemt het pull-ons. Molicare noemt het Mobile. Ze werken allemaal hetzelfde maar elk merk heeft er zijn eigen aanpassingen aan gedaan. Dus het is de moeite waard om andere merken te proberen.

incontinentie op school

incontinentie (natte onderbroek) op school ? Pants zit net zoo goed als een boxer en is stretch. Geeft je een droog gevoel en beschermt ook een lange dag op school tegen geurtjes.

Het fijne van pants vindt ik dat het je overdag niet het gevoel geeft dat je de hele dag een luier draagt, Je beweegt nog steeds vrij. Je vergeet dat je het draagt tot je vreselijk nodig moet plassen. Terwijl het toch flink wat kan opnemen als het mis gaat. Een tena pants of een absorin pants wordt dan ook wel nat maar dan zonder het gevoel dat je een natte onderbroek hebt. Het wordt meteen geabsorbeerd zodra het in het broekje komt. En je gaat jezelf niet ruiken omdat pants nare luchtjes onderdrukken. Verlies je een beetje plas in je onderbroek waardoor je onderbroek nat is ga jezelf ruiken, verlies je dat zelfde beetje plas in een tena pant dan heb je daar geen last van. En als je bij de wc wilt gaan plassen dan doe je deze makkelijk naar beneden net zoals een normale onderbroek. Waardoor je meer zelfvertrouwen hebt.

Ook hoef je niet te verschonen als je denkt dat je wat hebt gebruikt van de bescherming van je tena pants, verschonen hoeft pas als deze echt helemaal vol zit en dat duurt heel lang als je soms wat lekt of laat ontsnappen dus dan kun je een tena pant een hele schooldag omhouwen.

Bescherming dragen. Druppel incontinentie luier ?

luiers incontinentie op school

Als je druppelt hoeft het niet te betekenen dat je een echte luier moet gebruiken omdat het hier over druppelen gaat of scheutjes dit is daar wat overdreven voor. Een luier is berekend op dat het je volledige blaasinhoud kan absorberen en meer. Dus daarom heb je broekjes die wat minder absorberen en meer op een onderbroek lijken (veel dunner) en dus onzichtbaar kan dragen, je ziet het niet onder kleding en je beweegt makkelijker. Je kan vergeten dat je ze draagt en je kan er ook gewoon mee sporten.

Wat sommigen misschien al doen als ze last van urineverlies hebben is luierbroekjes zoals drynites gebruiken omdat ze die dan al toch al thuis hebben. Drynites kun je onzichtbaar dragen maar Tena pants ook en die zijn nog veiliger en comfortabeler. Met name tena pants zijn zeer geschikt voor overdag omdat ze net zoo zitten als een onderbroek. En kan je ze eenmaal bij de wc ze makkelijk omlaag doen en weer optrekken. Ze zijn net zoo rekbaar als een normale Bjorn borg onderbroek.

Ik heb zelf weleens gehoord dat sommige jongeren ze zelfs dragen onder belangrijke examens dragen op de middelbare school want onder belangrijke examens mag je vaak niet van je plekje af om even naar de wc te gaan. Heb je al niet zon grote blaas of je moet gewoon erg vaak naar de wc dan kun je het heel zwaar krijgen als je het moet op knijpen een uur lang. Verlies je dat beetje urine in een drynite of een Tena pants krijg je geen nare geurtjes of het gevoel dat je nat bent zoals je met een gewone natte onderbroek wel hebt.

Drynite broekjes zijn eigenlijk niet bedacht voor overdag te dragen eigenlijk alleen voor de nacht. Nadeel is vaak dat ze wijder gaan zitten overdag als ze je lang draagt waardoor ze kunnen afzakken en kunnen gaan hangen in je kruis als het broekje gebruikt is. Zie ook deze pagina.

Dit zijn een soort luierbroekjes die echt onzichtbaar zijn onder je dagelijkse kleding Spijkerbroek, Korte broek, Het is in feite gewoon een onderbroek maar dan absorberend (vocht vasthoudend) je kan ze bijvoorbeeld gewoon een lange schooldag van 8 uur om hebben en zijn heel erg uitrekbaar (stretch) Het lijkt een beetje een elastieken broekje zoals hieronder wel te zien is de eerste 2 foto’s zijn alleen wel van de jaren 90, zolang bestaan ze al.

tena pants

Tena pants jaren 90 – Uit de verpakking (samengetrokken)

Tena pants aan - Netjes om je lichaam heen

Tena pants jaren 90 aan – Netjes om je lichaam heen.

Tena pants 2014 - Achterkant

Tena pants 2014 – Achterkant

TENA pants super

TENA pants 2014 – Absorptiesterkte : super

Het zit netjes strak om je lichaam heen en toch zit het fijn dat is wat het onzichtbaar maakt. Wat ook fijn is dat als je naar de wc moet je het net zoals een normale onderbroek naar beneden kan trekken om te plassen en haal je de wc niet op tijd is dat dus niet erg hetzelfde moment dat vocht de binnenkant raakt is het ook veilig weggetrokken in de pant. Wat de pant vervolgens doet is geurtjes onderdrukken hiervoor zitten stoffen in het broekje. Veilig en comfortabel dus.

De Juiste absorptie kiezen (hoeveel het kan hebben)

Je moet ook bedenken voor jezelf hoeveel je verliest want Pants zijn er in 4 absorptiesterktes (hoeveel ze veilig kunnen opnemen zonder een nat gevoel) Hetzelfde systeem met druppels wordt ook voor (Slip) luiers met 4 plakkers gebruikt.

Zoals je ziet heb je van Tena pants de absorptiesterktes: Normal  (5 en een halve druppel), Plus (6 druppels), Super (7 druppels). Hoe hoger het aantal druppels hoe meer het vellig weg werkt zonder te gaan lekken. Maar hoe meer druppels hoe meer je wat voelt dat je wat draagt maar dat is wel een veilig gevoel als je het vaak in je broek hebt gedaan. Heb je het probleem dat je soms alleen maar een natte onderbroek hebt dan is Normal al voldoende meer of veel meer is Plus of Super.

Welke moet je kopen als je niet een paar druppeltjes maar een helemaal natte broek hebt?

Tena pants super als je bijna of echt alles kwijtraakt als je een ongelukje hebt maar je wilt wel heel snel naar de wc kunnen als je heel nodig moet plassen en denkt het nog te kunnen halen naar de wc. Zodat je geen gedoe hebt met plakkers maar toch veel bescherming hebt als je de wc niet op tijd haalt of een klein beetje te laat. Dat bezorgt je dan geen natte broek.

Je kan ook een luier (slip model) omdoen voor dat probleem die kan je snachts gebruiken maar ook overdag. Dat is het allerveiligste wat je kan dragen tegen een natte broek en absorbeert meer als Pants. Dan ga je wel echt met een luier naar school.

Een echte luier kan met gemak wat opvangen waar anders je broek helemaal nat van zou worden bij een ongelukje. Een volledige blaasinhoud in de luier verliezen. En het geeft je dan zelfs nog uitstel omdat jeje dan officieel nog niet hoeft te verschonen omdat een luier dan nog niet vol zit. Maar geeft wel meer gedoe als je nodig moet en je wilt zelf bij de wc plassen. Omdat je eerst 4 plakkers los moet maken kan het dan al te laat zijn voordat je de plakkers los hebt.

Het is ook weer zoo als incontinentiemateriaal nat wordt dan houdt het je droog voor je gevoel maar het wordt wel zwaarder. Een tena pants zit goed als hij uit de verpakking komt maar als er veel in geplast wordt zwelt het op en gaat het wat losser zitten. Dan zit een tena slip luier wel beter als een tena pants.

Luiers in het openbaar vervoer (luierbroekjes pull-ups)

Luiers in het openbaar vervoer (luierbroekjes pull-ups)

Waarom zou ik een soort luiers gaan dragen ?

Als je een zwakke blaas of kleine blaas hebt of gewoon vaak lekt per ongeluk of echt in je broek plast kan het veel dingen verpesten voor je, bijvoorbeeld je bent een dag bij een vriend thuis om te gamen of iets anders leuks aan het doen maar je hebt een ongelukje (als je normale boxers draagt). Kort samengevat je vindt het moeilijk om je plas op te houden. Dan moet je vaak naar huis om droge kleren aan te trekken en douchen. Ook als je een paar drupples lekt in je boxer omdat je te nodig moest weet je al dat je je nat gaat voelen. Je kan het al hebben als je de slappe lag hebt. Sommige jongeren moeten dan eigenlijk altijd in de buurt van een wc zijn (als je niks tegen lekken draagt). Daarom zijn er allerlei soorten luiers bedacht. Zoo is deze nieuwe van abena in 2019 bedacht en is voor jongeren tot 16 jaar.

Dit is een luier die je gewoon als onderbroek aan kan trekken. Zodat je niet zoveel van je ouders nodig hebt. En dan niet te herkennen is onder je broek. Je kan bijvoorbeeld op school wel plasproblemen hebben en dat zodra je voelt dat je nodig moet plassen in het lokaal op school onder de les Je naar de wc moet rennen om te plassen maar dat je onderweg zoo heel erg nodig moet dat je een straaltje verliest of druppelt. Daar zijn deze luiers op gemaakt, je kan dan gewoon naar de wc gaan en plassen bij de wc wat je nog kan, je kan daarna gewoon met dezelfde luier nog om terug in het lokaal, je boxer zou normaal gesproken koud en nat zijn maar luiers geven je een droog gevoel, de luier op het plaatje heeft in de midden een gele lijn, als deze helemaal blauw is verlkeurd moet je hem zeker verschonen. Een luier is mischien voor een kwart vol als je er een ongelukje in hebt en houd je droog. Dat er plas inzit voel je niet zoveel van, best wel droog. Pas als het vol raakt moet je een nieuwe omdoen. Het is in die situatie mischien moeilijk te vetellen aan een vriend dat je luiers nodig hebt maar als je dit soort vrienden hebt kun je ze alles vertellen zonder raar gevonden te worden.

Echte vrienden

Echte vrienden

Terug naar boven.

40 gedachten over “Luier om naar school ? – Incontinentie op school (Natte boek of onderbroek)

  1. klaas Bericht auteur

   Deze als je bijna alles kwijtraakt als je een ongelukje hebt maar je wilt wel snel naar de wc kunnen als je heeel nodig moet plassen zodat je geen gedoe hebt met plakkers maar toch bescherming hebt als je de wc niet op tijd haalt of een klein beetje te laat. Dat bezorgt je dan geen natte broek.
   https://www.123drogisterij.nl/tena-pants-super-s-12st-791060
   Voordeel van een tena pants is vindt ik dat het net zoals een Bjorn borg boxer zit (van jongens dan bedoel ik). Je ziet ze ook niet onder je kleding zoals een trainingsbroek die ik vaak gebruik. Bij mij is het zoo als ik moet plassen dan moet ik ook echt meteen gaan op school. Mag ik dan niet dan kan ik niet stilzitten en krijg ik een natte onderbroek zonder bescherming. Als ik op knappen sta en ik kan dan naar de wc en ik kom bij de wc aan dan schuif je een tena pant net zoo snel naar beneden als een gewone onderbroek/boxer. Die paar druppels of het scheutjes plas wat er dan misschien in de tena pant zit, dat is voor een tena pant niks en heb ik voor de rest van de dag op school geen last van (als het gebeurt). Want je moet dan toch je broek los maken bij de wc als je al niet stil kan staan. Daar is waar het bij mij vaak mis gaat. (De tena pants super die ik hierboven laat zien kan meer aan als waarvoor ik ze gebruik ik weet alleen niet hoeveel)

   Je kan ook een luier omdoen voor dat probleem die kan je snachts gebruiken maar ook overdag. Dat is het allerveiligste wat je kan dragen tegen een natte broek.
   https://www.123drogisterij.nl/tena-slip-maxi-small-24st
   Kan met gemak wat opvangen waar anders je broek helemaal nat van zou worden. En geeft je dan zelfs nog uitstel omdat jeje dan officieel nog niet hoeft te verschonen omdat het gewoon niet vol is. Maar geeft wel meer gedoe als je nodig moet en je wilt bij de wc plassen.

   Het is ook weer zoo als incontinentiemateriaal nat wordt dan houdt het je droog voor je gevoel maar het wordt wel zwaarder. Dan zit een tena luier wel beter als een tena pants

  2. Sebas

   Beste Lotte

   Je kan het beste naar je huisarts gaan om over je incontinentie probleem te praten.
   Zij kunnen je verder helpen.
   En je kan incontinentie materiaal vergoed krijgen.
   Die kan je het beste bestellen bij je apotheek of medisch speciaalzaak.
   Via je huisarts kan je een recept krijgen voor incontinentie materiaal.
   Met je apotheek,medisch speciaalzaak,incontinentie verpleegkundige kan je advies krijgen wat bij jou het beste past.

 1. chris

  Ik ben een meisje van 15. Ik heb voor de laatste keer echt een natte broek gehad op een schoolfeest vorig jaar, was toen 14. Niemand gelukkig gezien in het donker. Thuis gewoon meteen in de was gedaan en pyjama aangetrokken, meteen gaan slapen. Ik heb vrijwel altijd een natte onderbroek, dus draag ik inlegkruisjes of maandverband. Nu heb ik pas over 2 jaar havo examen, maar ik ben daar nu al bang voor omdat ik nooit langer dan 1,5 uur zonder wc kan want dan ga ik lekken. Ik wil dan graag van die mega dunne broekjes hebben, alleen wel zonder dat mn ouders erachter komen dus moet ik ze in een winkel halen en verstoppen. Nu is mijn vraag waar kan ik drze broekjes kopen, en doen verkoopsters raar aan de kassa als je die koopt? Mijn ouders weten echt nergens van en dat wil ik graag zo houden. Ik weet dat ik misschien naar de dokter moet maar ik heb het iedee dat het mn bekkenbodem spieren zijn.

  1. klaas Bericht auteur

   Hoi, wat vervelend voor je.

   Je kan die broekjes bij elke apotheek kopen of in een webshop op internet, ze noemen die broekjes pants. Je kan ook drynites kopen in de supermarkt of drogist (winkel) maar die zijn eigenlijk om mee te slapen. Drynites gaan al snel ruim zitten als je er lang mee om loopt. Ze kunnen afzakken. Pants zijn veel beter.

   Je kunt ze ook kopen in de apotheek in zonder dat jouw ouders erachter komen je moet er alleen wel om vragen bij de kassa.
   Verkoopsters doen niet raar aan de kassa ze zijn juist 100% gemaakt voor het probleem wat jij hebt. (En ik)
   Alleen bij de apotheek kunnen ze wat meer vragen bij sommige heb ik weleens gemerkt maar alleen voor om jouw zoo goed mogelijk te helpen.
   Ik zeg dat wel stoer maar ik ben er zelf ook weleens super zenuwachtig heengegaan naar de apotheek omdat mijn ma geen tijd had om de bestelling op te halen door haar werk. Wat voor mij bedoeld is. Het was dat of een nat bed. Ik dacht bij mezelf wat zal die verkoopster wel niet denken als ik mijn naam zeg om de bestelling op te halen.
   Een jongen van 14 die luiers gebruikt !? Maar nee toen ik in de apotheek stond te wachten haalde een jongen dezelfde luiers op. In de apotheek is dat normaal.
   Mijn ma bestelt ze nu via internet en ze worden anoniem thuisbezorgd. Aan de buitenkant zie je niet wat erin zit.

   Waar jij last van hebt heb ik ook een beetje last van, alleen heb ik dat ik druppel als ik erg nodig moet. Als ik moet dan moet ik meteen naar de wc kunnen rennen dan gaat het goed.
   En ik moet vaak en heel snel plassen dus ik verlies vaak druppels in een schooldag. Als er een wachtrij bij de wc is dan heb ik een natte onderbroek. Vaak niet zoo erg dat je het ziet in mijn spijkerbroek maar het geeft wel een rotgevoel en je gaat jezelf ruiken als het opdroogt. En heb ik ook weleens een natte broek gehad wat gezien is.

   Ik heb dat probleem ook bijna een jaar verborgen gehouden voor mijn ouders.

   Een jongen kan niks met maandverband of inlegkruisjes dus ik heb uiteindelijk ook Tena pants gekregen die ik vaak overdag gebruik en niet van kan zien dat je ze draagt.
   Vooral met toetsen examens heb ik die de hele dag om, omdat ik ook stress heb heb ik ook meer ongelukjes. Met toetsen en examens mag ik op school nooit de les uit dus het is af en toe flink opknijpen en niet stil kunnen zitten maar het lekken is geen probleem meer. Geen geurtjes of nat gevoel.
   Ik heb geen idee hoeveel een inlegkruisje of maandverband absorbeert maar de Tena pants die ik gebruik in ieder geval veel meer. Maandverbanden en inlegkruisjes staan wel bij ons in de badkamer.
   Ik gebruik deze: https://www.123drogisterij.nl/tena-pants-super-s-12st-791060 (7 druppels)

   Als jij liever een mega dun broekje hebt (tena pants) dan zou jij deze kunnen nemen, dit is de dunste https://www.123drogisterij.nl/tena-pants-normal-s ( 5 en een halve druppel)
   Die ik heb is wat dikker ( 7 druppels) maar niemand ziet het of heeft er wat over gezegd. Toch vindt ik mijn pants dun want de luiers die ik gebruik zijn dikker.
   De tena pants super small die ik heb kan ik de hele dag omhouwen zonder te hoeven verschonen, ik red het een hele schooldag. Verschonen doen jongens ook niet meisjes wel als ik dat zou doen zou ik mezelf verraden dat ik dat draag, gelukkig hoeft dat niet.

   Ik denk dat als jij deze draagt https://www.123drogisterij.nl/tena-pants-super-s-12st-791060 je de hele schooldag wel veilig bent, in ieder geval meer als 1,5 uur.

   Groet klaas.
   En als je meer vragen hebt gewoon vragen want ik help graag.

 2. Rob

  Hallo,

  Ik heb een vraagje.
  Ik heb ongeveer een keer in de maand een ongelukje meestal doordat ik net te laat bent.

  Als ik een ongelukje heb ben ik ook echt goed nat dus een hele blaas inhoud zeg maar.

  Overdag heb ik heel soms last van scheutjes verlies als ik me veel inspand. (Ongeveer een keer in de week)

  Bij me vorige school stond ik al bekend als broekplasser en bij me volgende school (mbo) wil ik dat graag verkomen.

  Ze zijn er toen achter gekomen doordat ik een keer niet naar de wc mocht en toen ik op stond was het raak er lag een hele plas langs me terwijl ik een spijker broek aan had…

  Gelukkig werd ik er weinig mee gepest.

  Welk broekje kan ik het best dragen?
  Het moet absoluut niet te zien zijn onder een spijkerbroek en toch me droog kunnen houden mocht het mis gaan.

  Ik hoor het graag van je.

  Groetjes,

  Rob

  1. klaas Bericht auteur

   Hoi rob, beetje late reactie van mij ik hoop dat het nog op tijd is.

   Wat vervelend voor je maar ik heb er zelf ook een klein beetje last van overdag.
   Ik heb het zelf meer dat als ik naar de wc moet ik ook meteen moet kunnen gaan en ik moet dan niet tegen worden gehouden.
   Mag ik niet naar de WC of een wc is bezet dan verlies ik zelf ook scheutjes.
   Ik ben niet al te best in ophouden zeg maar.
   Als mijn onderbroek dan een beetje nat is, is het niet zien aan de voorkant van mijn spijkerbroek maar meestal voel ik me wel nat en dan moet je nog een lange schooldag.
   Het droogt op, maar ik ruik mezelf zonder zo,n broekje.

   Met examens of lange toetsen draag ik daarom ook wat bescherming en op dagen dat ik denk dat het beter voor me is.

   Dat moet wel akelig voor je zijn geweest dat er een plas langs je lag toen je opstond.
   Ook de kramp hebben van je plas moeten ophouden en niet stil kunnen zitten op je stoel vond ik altijd heel angstig.
   Het is heel rot dat je het op een gegeven moment ook niet meer houden kan, dat is mij nog niet overkomen.
   Wel vaak een klein beetje dat ik dacht shit nu is mijn onderbroek nat en ik ga dat ruiken als het opdroogt langzaam.

   Daar zijn dit goede broekjes voor die gebruik ik ook alleen heb ik de S1. S3 absorbeert meer voor als je je hele blaasinhoud verliest:

   Die bestel je via https://www.123drogisterij.nl/abri-flex-premium-s3 er staat ook gelijk meer info bij.
   De s1 is wat dunner maar kan niet aan als je wat meer verliest op een dag.
   https://www.123drogisterij.nl/abena-abri-flex-premium-s1

   Die zijn niet te zien onder je spijkerbroek.
   Je kan ze net zoo dragen als een gewone boxer voor als je plassen wilt bij de wc.
   Dan doe je ze net zoo naar beneden als en gewone boxer.

   Ik denk dat de abri-flex-premium-s3 voor jouw het beste is, die zijn niet te zien onder je spijkerbroek en kunnen toch flink wat aan mocht het mis gaan.
   Mocht het mis gaan of je verliest een beetje erin dan voel jeje ook meteen droog weer. Het heeft maar seconden nodig om je weer een droog gevoel te geven.
   En het beschermt ook nog eens tegen geurtjes het is dus niet zoo als een normale boxer die opdroogt.

   groetjes,

   klaas.

   1. Felix H.

    Rob,
    wat ik nog vergeten was, waarom ik je adviseer voor deze broekjes.
    Je moet je voorstellen, het kan wel eens gebeuren dat iemand op school (onbewust) een klein stukje van je onderbroek ziet. B.v. met het omkleden bij gym, in de gymles een koprol/handenstand, op de speelplaats schiet of waait je T-shirt een stukje omhoog of hangt je broek ongemerkt een klein beetje lager dan normaal.
    Bij de Underwunder-broeken zien ze dus een normale blauwe of grijze onderbroek, als je een Abena draagt, en 1 persoon ziet ook maar 1 centimeter hiervan, dan weet direct de hele school het en wordt je do komende jaren gepest dat je “een luier” aan hebt.
    Je zou natuurlijk met lange T-shirts en zo dat kunnen proberen te voorkomen, maar als 1 keer iemand het ziet, dan zul je dat altijd te horen krijgen…

    1. klaas Bericht auteur

     je kunt ze ook op dagen dat je gym hebt ze niet gebruiken. In gym kun je ook makkelijker de druk kwijt als je nodig moet plassen. Dan doe je bijvoorbeeld een strekoefening als je in 1 keer heel nodig moet en ga je dan heel snel naar de wc.

  2. Felix H.

   Rob,
   Ik zou broekjes van Underwunder proberen.
   Deze lijken helemaal op een gewone onderbroek, dus nog meer dan de Abena-broeken, en zijn niet te zien onder een spijkerbroek.
   Die zijn speciaal gemaakt voor de situatie die jij beschrijft.

   Ik zou het zeker eens proberen, als dat echt niet voldoende is kan je altijd nog overstappen op echter luiers/pants.
   Ik denk dat je dat ook prettiger zult vinden dan een Abena-broekje.
   Proberen kan geen kwaad, toch?

   Laat je iets weten hoe het is gegaan, wat je hebt besloten?
   (Ik heb overigens geen aandelen in deze firma..)
   groetjes,
   Felix

 3. Rob

  Hoi Klaas,

  Bedankt voor je mailtje!
  Ik beging volgende week pas dus zeker niet te laat. Dan heb ik maar 3 uur les heel de week dus dan is het niet nodig.

  Dat heb ik dus ook als ik moet, moet ik ook echt anders gaat het mis en soms ook echt goed mis dus..

  Die s3 kunnen eventueel een hele blaas inhoud houden? En zijn absoluut niet te zien onder een spijkerbroek?

  Scheutjes heb ik heel af en toe ook en dat is flink iritant inderdaad zeker als het gaat ruiken na een paar uur.

  Groetjes Rob,

  1. klaas Bericht auteur

   Hoi, ja ik help graag hé.
   Ik heb zelf een jaar zoo op school rondgelopen dat ik dacht het gaat vanzelf wel over, maar dat gaat zoo snel niet over vooral als je heel hardt in de groei bent.
   Ik wist ook niet dat je daar van die broekjes voor kan dragen.
   Door het in bed plassen ging ik verder zoeken en kwam ik ook dingen voor overdag tegen dat ik dacht verrek ik heb bijna al een jaar voor niks soms een natte onderbroek het is te voorkomen.
   Daarom hoop ik dat jongeren het snel kunnen vinden via internet.

   Die s3 kun je niet zien nee onder een spijkerbroek.
   Als zul je misschien het gevoel hebben van wel als je ze voor het eerst draagt, Het voelt anders dan een boxer.
   Officieel zijn ze niet gemaakt voor een hele blaasinhoud dat staat er ook bij op https://www.123drogisterij.nl/abri-flex-premium-s3

   Maar het is heel veel wat ze aan kunnen.
   De volgende stap wat meer aan kan is een luier met 4 plakkers die je wel snel ziet onder een spijkerbroek en moet losmaken als je juist super nodig moet en daardoor te laat bent.
   Ik bedoel te zeggen dat als je die s3 gebruikt op school en je plast gewoon in de pauzes en er komt die dag alsnog een moment dat je erg nodig moet plassen en je kan het niet meer houden dan lijkt het of je je volledige blaasinhoud verliest maar het is veel minder daar is die s3 wel erg goed voor.
   Soms lijkt het of je blaas helemaal vol zit.
   Bijvoorbeeld als een leraar in de winter een raam open zet in de klas dat het tocht in de klas, dat zorgt er bij mij ook altijd voor dat ik super nodig moet plassen.
   Ik heb een keer zoo nodig gemoeten in de winter daardoor dat ik onderweg naar de wc al aardig gedruppeld had, maar toen ik bij de wc was dacht ik: het is helemaal niet veel wat ik moet eigenlijk terwijl je toch het gevoel had dat je op knappen stond.

   Groetjes klaas.

  1. klaas Bericht auteur

   De dag dat je op school gym hebt met geen bescherming om op school komen dan komen ze het niet te weten. Dus gewoon je boxershort dragen weer. Maar dan komen je klasgenoten te zien dat je mischien een keer in je broek plast of een klein beetje als je het erg hebt. Je moet bedenken wat voor jezelf erger is, heel vaak een vieze onderbroek met geen luiers of luierbroekjes. Of dat je klasgenoten even moeten wennen eraan dat jij luiers of een luierbroekje nodig hebt. Als je alleen een beetje lekt kan je een luierbroekje ook een hele schooldag dragen zonder problemen dus geen gedoe met verschonen.

   In het begin toen ik voor het eerst met deze http://www.inkontinenz-artikel-shop24.de/artikelbilder/MoliCare_Mobile1.jpgmolicare mobile naar school ging dacht ik ook ik ga nooit vertellen dat ik ze draag de eerste week, terwijl ik een week daarvoor door een jongen van mijn klas weer eens was betrapt op een natte vlek in mijn kruis van mijn spijkerbroek.

   Tot we LO hadden (lichamelijke opvoeding) Gym dus wat ik een beetje vergeten was dat ik het had die dag. Dus toen ik bijna Gym had dacht ik shit ! Ik draag een luierbroekje en niemand weet het.
   Ik kon misschien ziek naar huis gaan zogenaamd of iedereen zou het zien tijdens het omkleden in het kleedhok bij gym.

   Ik heb er toen voor gekozen om gewoon te gaan gymmen, Ik was doodzenuwachtig maar ik heb in de kleedkamer voor de jongens voor het uitkleden gezegd jullie hebben mij weleens met een natte broek gezien toch ?
   Ja zijden er een paar en eentje zij daar moet je wat aan doen. Toen zij ik, ik heb er nu wat voor waardoor het nu niet meer gebeurt dus jullie moeten niet raar opkijken als ik me omkleed, ik denk dat ze niet snapten wat ik bedoelde of ook een beetje wel. Toen ik me uitkleedde zijden er ook een paar woow ! klaas draagt een luier waarop ik zij ja ik zei het toch met een rood hoofd. Ik heb het nodig. Waarop ik gelijk 2 armen om mijn nek kreeg en een hand op mijn rug om me rustig te maken. Dus bijna geen pesten maar juist super aardig. Waarop ik zij het is een halve luier, een pants. De meesten die dit zien aan de rechter kant noemen het gelijk een luier waar ik in stond in de kleedkamer http://www.inkontinenz-artikel-shop24.de/artikelbilder/MoliCare_Mobile1.jpg

   En k heb ze gewoon alle vragen uitgelegd uitgelegd die ze hadden.

  2. Kevin

   Menno,
   Ik heb daar ook eens last van gehad maar als het mooi weer is kan je misschien de hele dag in je gym broekje (als je die gebruikt) lopen met een ‘luier’ er onder dat heb ik wel eens gedaan het hielp bij mij wel…..

   GR, kevin

 4. Sebas

  Voor mannen die last hebben van licht urine verlies.

  Bij de drogist en de apotheek verkopen ze ook speciale inleggers onder de naam Forman ze liggen bij de maandverband in de drogist.

 5. Dylan

  Ik ga binnenkort op schoolreisje maar ik moet hoevaak naar wc want heb een blaasontsteking kan ik ook een luier om doen als ik op schoolreisje ga?
  Want anders moet elk kwartier naar de wc.

  1. klaas Bericht auteur

   Ja dat kan gewoon, Je hebt ook tena pants maar dat is geen luier maar meer een boxer. Die zitten erg snel vol. Een luier duurt veel langer voor dat die vol zit.

 6. anoniem

  Hoi klaas
  ik ben 12 en ben incontinent maar ik wil het mijn ouders niet vertellen.
  maar ik wil graag weten waar ik goede luiers kan kopen zonder dat mijn ouders het weten want als het met de post gaat zullen mijn ouders het eerder zien en welke luiers raad je mij aan

  m.v.g.
  anoniem
  ps.
  zit in een klas waar veel wordt gepest en wil niet dat ze er achter komen

  1. klaas Bericht auteur

   Hoi, sorry voor de late reactie.

   Goh hoe erg incontinent ben jij dan ? Niet raar bedoelt hoor.
   Heb je vaak een natte onderbroek of plas je weleens per ongeluk helemaal je broek nat of een beetje ?
   Op school kun je heel goed Tena pants dragen zie deze link https://www.123drogisterij.nl/tena-pants-super-small-793412
   Dat is ook een soort luier maar die meer op een boxer lijkt en zoo doe je hem ook naar beneden als je moet plassen bij de wc.
   Die zie je niet zitten onder je kleding maar kan toch een flink ongelukje opvangen. Als je nooit je kleren hoeft uit te doen zal je klas het nooit zien.
   Ik hoop dat ze niet al iets van jouw incontinentie hebben gezien ?
   Op https://www.123incontinentie.nl kan je heel goed alle soorten luiers bestellen.
   Ik weet niet of je vaker pakketjes krijgt maar als je bijvoorbeeld bij die internetwinkel zou bestellen dan krijg je een thuis maar dan zie je niet dat er tena pants inzitten.
   Of luiers voor jouw zeg maar.
   Maar wat je bij die internetwinkel ziet kun je ook bij je apotheek kopen bij jouw in de buurt, vaak hetzelfde als wat je daar ziet.

   Groetjes en als je nog vragen hebt gewoon vragen.

 7. Dean

  Beste Klaas mijn complimenten voor deze website. Er staat veel nuttige informatie op.
  Ik ben 51 jaar en incontinent overdag gebruik ik Tena pants en voor de nacht Tena slip Active fit . Zo kan ik met deze vervelende aandoening toch een normaal leven lijden.

  1. P haagsma

   Ik gebruik ook tena maxi ik ben elke nacht wel 2keer behoorlijk nat en graag ook een snap on pants er over om doorlekken te voor komen en gymbroekjr helpt niet omdat hij blauw of wit is dat zie jë meteen dat je hebt geplast ik ben elke dag en nacht nat en het houdt niet op dan me luier te verschonen

 8. pantyboy

  daen
  ik ben ook 51 , ik daag alleen nog maar luiers , dat ben ik gaan doen omdat ik soms wel elk kwartier naar de wc moest rennen
  nou , ik kan je vertellen , dat was echt geen leven . nu ik dikke luiers draag heb ik het veel rustiger

 9. Mevrouw de manager

  Een tip voor de vrouwelijke lezers hier: always heeft tegenwoordig ook pants met de naam “discreet”, en dat is precies wat het is. Met een verlaagde heupband die niet boven je skinnyjeans uitpiept. Ja, skinnyjeans, die kun je er gewoon bij dragen zonder dat het te zien is. Prima bij verlies van scheutjes en zelfs, in mijn geval, flinke scheuten. Het voelt superzacht en is licht geparfumeerd en ik heb nog nooit een naar geurtje geroken
  Ik ben een volwassen vrouw mid-dertig en heb een flinke carrière en had nooit gedacht deze broekjes nodig te hebben, ik stond bekend om mijn ijzersterke blaas. Door een ingreep op gyneacologisch gebied ben ik (hopelijk tijdelijk) de controle over mijn blaas deels kwijt. Met het gebruik van deze broekjes zit ik weer zonder zorgen in vergaderingen, ga ik los in de danszaal of zit rustig in lange vluchten onderweg.
  In Amerika kocht ik onlangs depends silhouette active fit, in de kleur zwart (ze zijn zelfs in de kleur lavendel te koop). Die zijn helemaal top. Echt niemand die het ziet, zelfs niet onder strakke sportkleding. Deze bewaar ik omdat ze hier niet te koop zijn voor speciale gelegenheden, zoals laatst onder een strakke cocktailjurk. Volgens mijn vriend zie ik er nog net zo verleidelijk uit als voor mijn blaasproblemen, misschien zelfs iets meer omdat ik nu zelfverzekerde ben.

  Oh ja, omdat ik mijn aandeel wil leveren in het breken van een onnodig taboe: ik koop de always pants gewoon bij de drogist zonder geheimzinnig gedoe.

 10. Linn

  Hey Klaas leuke behulpzame site.
  Wist je ook dat Tena ook Pants heeft met Maxi absorptie ik gebruik deze ’s nachts gebruikte vroeger de Maxi Slips maar af en toe wordt ik tegenwoordig snachts wakker en dan is een broekje toch wel makkelijker dan een luier met plakstrips..

  Groetjes Linn

  1. klaas Bericht auteur

   Hee dank je voor het complement, de volgende stap is nu om ze ook echt te gaan verkopen. Ik ken de maxi versie wel. Als je vaak wakker wordt en je moet nodig is het wel beter om pants te dragen. Met een luier of slip zit je dan nog wel met de 4 plakkers. Als je nog weleens onbewust plast is een slip wel veiliger tegen doorlekken denk ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.