Kleding die een beetje kan verbergen dat je een luier omhebt.

Joggingbroek over een luier dragen in bed

Joggingbroek over een luier dragen in bed.

Zie ook deze pagina: Kun je zien of je een luier aan hebt ? Gelijk naar een overzichtje op deze pagina. Vragen ?

Luiers zijn best wel goed te verbergen onder kleding, Ook als je op een kamp gaat of op vakantie op een camping bijvoorbeeld. Luiers kunnen soms ook een beetje ritselen dit zijn meestal de types die een plastieken buitenkant hebben. De meesten zijn nu van katoen en hoor je niet. Het dragen van een spijkerbroek eroverheen overdag of een niet te strakke pyjama vlak voor het slapen gaan verbergt al goed dat je een luier om hebt, Je kan als je het wil gewoon je favoriete pyjama over luiers aandoen, het is dan wel grappig dat hij dan niet meer elke dag in de was licht. Als je gewend was om alleen op je boxer te slapen dan is het wel aan te raden om een pyjama over een luier heen te dragen omdat een luier anders kan afkoelen. Met een pyjama eroverheen hoor je het niet en zie je het niet. Dit is bijvoorbeeld een foto van mezelf, je herkent er geen luier onder. En als je niet wilt opvallen moet je geen strakke kleding eroverheen dragen. (maar je hoeft het ook niet altijd verborgen te houden) Soms is het ook beter om het meteen te vertellen omdat je ze misschien ook weg moet kunnen gooien ergens. Echte aardige vrienden lachen je niet uit. Of je heb een hele leuke schoolklas die in het hele jaar nog nooit raar tegen je hebben gedaan, dan kun je er ook voor kiezen om het te vertellen dat je een slaapprobleem hebt en hoe het zit.

Nooit eenzaam thuis blijven. Het gebeurt vaak dat er meer jongens en meisjes zijn op een kamp die er last van hebben en sommigen laten het gewoon gebeuren dat ze per ongeluk in bed plassen waar iedereen bij is op kamp omdat ze niet weten dat je er ook pampers voor hebt of durven het niet aan tot ze jou er mee aan zien. sommigen slikken pillen tegen het in bedplassen maar als de pillen een keer niet werken gebeurt het toch volop in bed. Zoo kun je andere bedplassers kennis laten maken met luiers. Die je bij je hebt.

suprima body voor kinderen

suprima body voor kinderen

Er is maar 1 soort kleding wat speciaal gemaakt is om over een luier te dragen en dat noemen ze een body voor kinderen/tieners.  Die je hier kunt kopen bijvoorbeeld. Als je luiers nodig hebt in bed bestaat er geen pyjama die lekkerder zit. Ze zijn ideaal omdat ze je luier niet naar beneden trekken, wat een gewone pyjama wel snel doet. Het is een Pyjama in één stuk. Ze zijn ook om je inco-materiaal op zijn plaats te houden. Het voorkomt ook dat anderen iets van je luier te zien krijgen want het is een T-shirt en broek in 1. Hij komt niet meer boven je pyjama broek uit. Ze zijn ook ideaal voor als je wakker bent en plassen moet, je hoeft je dan niet helemaal uit te kleden je kan de body gewoon aanhouden want er zit een rits in je kruis en als je die open ritst kun je de luier uit doen. Buitenhuis draag je dit niet snel. Wel is het zo dat als je naar het toilet wilt gaan het langer duurt om het los te maken. Bij dringende gevallen is het dus meestal te laat als je een body draagt. Verevend als het gebeurt en je wil je dan mischien dan ook maar verschonen, met sommige luiers hoeft dat alsnog niet omdat het mischien voor 40% vol zit. Te snel verschonen kost je dan meer luiers.

Overdag kun je die body,s ook dragen dan is het ervoor te zorgen dat als je een los hemd of t-shirt over je broek draagt dat de randen van je inco-materiaal niet zichtbaar wordt, bijvoorbeeld als je voorover buigt.

Het geluid, kraken van sommige luiers (ritselen) lijkt op geluid die je ook hoort bij sommige broeken die je overdag kan dragen zoals een afritsbroek, Joggingbroek, dit is handig als je het geluid een beetje camoufleren wil als je bijvoorbeeld een slaapfeestje hebt en je wil ook weer niet aan iedereen vertellen dat je met een luier om slaapt en of dat je er in de ochtend nog even mee rond moet lopen. Of handig voor in huis. Toch zijn de luiers van nu heel stil, vroeger hadden ze echt een plastic buitenkant maar nu hebben ze een katoenen buitenkant waardoor ze heel stil zijn. Dezelfde stof als drynites maar een luier absorbeert veel meer. Drynites werken geweldig goed maar als je jezelf minder wilt verschonen of je lekt te vaak door en je stoort je er niet aan om een luier om te moeten dan kan dat ook. Het is een feit dat het veiliger is.wel-of-geen-onderbroek-over luier

Je kan gewoon in een normale pyjamabroek gaan slapen als je luiers gebruikt op een kamp of een camping, het liefst eentje met een touwtje erin zodat je broek niet kan afzakken en boven je pyjamabroek doe je een lang T-shirt die over je kont heen valt en kruis. Zoo komt niemand te zien dat je een luier omhebt. Je hebt ook pyjama’s waar al een lang T-shirt bij zit zoals deze.  Zulke pyjama’s hebben al een wijde broek waardoor je een luier of dun luierbroekje niet kunt zien zitten. Het T-shirt wat er bij hoort is lang en valt over je kruis en kont heen dus dat is nog een extra bescherming dat niemand je luier ziet.

Handig om als kleding dan te gebruiken als je luiers wil verbergen is dan:

 • Afritsbroek. Maakt het meest geluid maar daar kijkt niemand raar vanop als je die draagt.
 • Jumpsuit, Onesie, Huispak.
 • Adidas trainingsbroek. Ook wel joggingbroek genoemd.
 • Een doodnormale pyjama die niet te strak zit.
 • Hansop / Plukpak voor kinderen. Een hansop kan voor 100% verbergen voor anderen dat je een luier om hebt. Het is er zelfs voor bedacht.
 • Overdag een spijkerbroek.
 • Een body om mee te slapen (Ook wel romper genoemd) Die zijn er ook voor alle leeftijden.

Een afritsbroek maakt het meeste geluid, veel meer als een incontinentieluier. Als je daarmee rond loopt wordt dat ook heel normaal gevonden (overdag). Het beste waarmee je kan verbergen dat je een luier draagt voor bijvoorbeeld als je gaat logeren of een slaapfeestje, kamp hebt is door het dragen van een Adidas trainingsbroek (joggingbroek) vindt ik. Officieel is het een sportbroek maar je ziet dat het ook vaak overdag gedragen wordt als normale kleding en je kan er ook mee slapen. De stof maakt bij elke beweging een klein beetje geluid waar je aan went net zoals dat met luiers is. En een Adidas joggingbroek zit ruim bij je kruis zodat het niet tekent (geen duidelijke vormen). Een pyjama die een beetje ruim zit is ook goed. Niet te strak dan tekent ie (maar binnen in huis moet je je daar geen zorgen over hoeven kunnen maken). Te strak krijg je dit.

(klik op de afbeelding om te vergroten)

Nike-AD-Essential-Cuffed-Pant-432894-010-3 Nike-Broek-455679-451-2 adidas trainingsbroek 3

page7_Line1

Afritsbroeken:

afritsbroek_fresno_34_beige 3182C10013_6464_51

Afritsbroeken maken bij elke beweging geluid nog meer dan een trainingsbroek / sportbroek omdat het vaak een beetje plastic achtig aanvoelt.

page7_Line1

Hansop / Plukpak voor kinderen voor snachts of gewoon als pyjama savonds.

Hansop / Plukpak voor kinderen

Hansop / Plukpak voor kinderen

Een hansop die je bijvoorbeeld hier vindt is een soort pyjama waarbij je shirt en broek 1 zijn – het pak bestaat uit 1 geheel. Ze zijn er voor kinderen en volwassenen. Het pak is juist bedacht voor luierdragers (Die hier op de foto staan). Voordeel ervan is als je 100% privé wil houden dat je luiers draagt dat er dan geen broek is die kan afzakken als je onrustig slaapt of als dat jij een T-shirt draagt die te kort is waardoor er een plastiek rand van de luier zichtbaar wordt of de luier zelf deels ziet als je uit bed komt en je pyjama broek is afgezakt. Dit kan namelijk ook de plakkers van een luier meenemen als je te veel draait in je slaap in bed.

Je moet alleen wel geholpen worden om deze hansop aan te krijgen of uit te doen want deze op de foto’s werkt namelijk met 1 Rits in de rug van hals tot heup waardoor zelfstandig uitkleden niet mogelijk is. De rits van de hele hansop zit beneden aan je broekspijp en is beveiligd met een knoopje waardoor je de hansop onmogelijk zelf uit kan doen en dus ook niet bij de luier kan. Er zijn ook hansops met 2 ritsten de 2e rits loopt van de ene broekspijp naar de andere zodat je hem in 1 keer kan openritsen om een luier uit te doen of te verschonen zonder dat het hele pak uit moet. Je zou ermee voordat je op bed gaat er nog even beneden mee rond kunnen lopen en niemand die ooit kan zien dat je een luier draagt. Het pak heeft extra ruimte voor het incontinentiemateriaal (op je bips en de voorkant zit het ruim). De versie met 1 rits kan ingezet worden door boze ouders die vinden dat je verplicht een luier om moet in bed en niet meer beddengoed willen wassen. En dat hun kinderen of kind zich niet willen overgeven aan een luier om krijgen of uit doen zodra ze hem om hebben gekregen. Waardoor je zelf de regie erover verliest en er niks anders opzit dan je helemaal over te geven aan je luier. Ook als je het een keer wel voelt aankomen in bed en je wilt naar de wc gaan dan kan dat niet omdat 1 van je ouders het pak uit moet trekken wat voor een bedplasser dan al te lang duurt. Waardoor je het misschien bewust in een luier moet doen wat de eerste keer babyachtiger voelt als het verplicht om krijgen van een luier van iemand die voor je zorgt.

Hansop / Plukpak voor kinderen 2

Hansop / Plukpak voor kinderen 2

hansop rits Het voorkomt ook dat als je veel draait in je slaap dat de plakkers van een luier losraken omdat bij een gewone pyjama broek de elastische band van die broek op dezelfde hoogte zit als de plakkers van de luier.

Ook voor personen die zich te pas en te onpas uitkleden maakt een hansop het leven eenvoudiger. Bovendien belet een hansop de drager om aan het incontinentiemateriaal te komen. De hansops voor kinderen zijn alle voorzien van een rits in de rug. Het bandje elastiek rond de buik zorgt voor een pyjama achtige look van de hansop. Er zijn hansops voor kinderen met en zonder voet, en voor de warmere zomermaanden zijn er hansops voor volwassenen uitgevoerd met korte pijp en korte mouw.

Hansop - Plukpak

Hansop - Plukpakpage7_Line1

Een body dragen over een luier (Ook wel romper genoemd).

awwsocutebodies suprima-body-voor-kinderen-4700--in-5-maten_855_0

Een echte body is een kledingstuk waarbij je onderbroek en T-shirt uit 1 geheel bestaan. Body’s waren ooit populair vrouwenondergoed. Vandaag de dag zijn die niet meer zo in. Ze zijn ideaal om je inco-materiaal op zijn plaats te houden en ervoor te zorgen dat als je een los hemd of t-shirt over je broek draagt dat de randen van je inco-materiaal niet zichtbaar wordt, bijvoorbeeld als je voorover buigt. Wel is het zo dat als je naar het toilet wil gaan het langer duurt om alles los te maken.

rugritssluiting bodyBij dringende gevallen is het dus meestal te laat als je een body draagt. Een body zorgt er ervoor dat er nog minder kans is op lekken doordat het een onderbroek en Shirt tegelijk is duwt de body de luier die je draagt nog een beetje extra aan in je kruis waardoor het beter sluit. Een luier of drynite zou met een body niet kunnen afzakken. Een body zoals links op de foto volgt netjes jouw lichaam waardoor een luier goed sluit.

Je kan dergelijke body’s kopen in zorgwinkels en op internet, maar die zien er meestal nogal ziekenhuis-achtig uit. Voor onder je kledij is dit  geen probleem maar als je het als T-shirt wil dragen in de zomer is dat echt niet mooi.

voordeel van body over luier:

 • Gaat afkoeling tegen.
 • Hemd en fixatie-broek in één product.
 • Zeer aangenaam om te dragen. In bed.
 • Gemakkelijk incontinentie-materiaal wisselen.
 • Deelbare ritssluiting tussen de benen (bij de witte body). Makkelijk luiers verwisselen of luiers af doen om te plassen bij de wc. Zonder de body uit te trekken.
 • Nooit meer een blote rug.
 • Plakkers van luiers raken niet los als je veel beweegt in je slaap.
 • Luier vrijwel onzichtbaar.
Jumpsuit, Onesie, Huispak.

camouflage kids - jumpsuit navy strong blue. Achterkant camouflage kids - jumpsuit navy strong blue

Camouflage kids – jumpsuit navy strong blue. Voorkant – Achterkant. Jumpsuit van http://www.onepiece.com.

Een jumpsuit, Onesie, Huispak is prefect om een luier in te dragen.

Een onesie is het nieuwe comfortabele huispak, vroeger ook wel bekend als hansop. Net als een jumpsuit bestaat de onesie uit één deel welke je met een rits of knoopjes in één keer aan of uit kunt trekken. Dit nieuwe kledingstuk is meestal vervaardigd van prettige jogging- of superzachte fleecestof en staat daarom garant voor een optimaal draagcomfort. De onesie is daarmee hét perfecte cadeau voor jezelf of een ander. Van een gekke dieren-onesie waarmee je de show steelt op festivals tot een lekkere comfy pyama-onesie waarmee je heerlijk op de bank kunt chillen. Hier vind je ze allemaal. Uiteraard is een onesie meer dan alleen comfortabel of gek.

Voorbeelden:
luier-onder-een-sportbroek

luier onder een sportbroek / trainingsbroek

Zoo zie je dat een simpele korte sportbroek of meestal een trainingsbroek genoemd kan verbergen dat je een luier om hebt, alleen zou je er bij deze foto die ik via Google vond er een lang T-shirt overheen moeten dragen. Maar dat licht er een beetje aan hoe je over luiers denkt sommigen zijn er al zoo aan gewend dat ze het gewoon als ondergoed zien. En de luier die er zoals op de foto boven uit steekt gewoon normaal is omdat mensen wel mogen weten wat je draagt omdat je er trots op bent net zoals iedereen tegenwoordig de band van zijn Bjorn borg onderbroek laat zien. Dit voorbeeld laat zien dat je er zelfs mee sporten kan.

 

 

page7_Line1

Jongens in luiers

Jongens in luiers

Gebruikte bronnen:

30 gedachten over “Kleding die een beetje kan verbergen dat je een luier omhebt.

 1. Vincent

  Hoi Klaas, ik lees allemaal tips hoe je het kraken kan voorkomen maar
  ik zoek juist luiers die wel kraken/ritselen bij het lopen.
  Weet jij misschien welk merk en bij welke firma ik deze kan kopen?

  1. klaas Bericht auteur

   http://www.saveexpress.de/ is de grootste ter wereld daar kan je alle merken en typen krijgen je moet als je daar wat bestelt erop letten dat er folie bijstaat, dat betekent dat ze een plastic buitenkant hebben. En voor de rest de tena slip maxi small bijvoorbeeld die is er ook een met een plastic buitenkant dan moet je erop letten dat de bestelcode 710510 erachter staat dat betekent dat ie een plastic buitenkant heeft en dus wat meer ritselt. Die kun je bijvoorbeeld hier bestellen Voor de rest zijn er veel merken met een plastic buitenkant. Attends luiers hebben ook een plastic buitenkant. 123 drogisterij bezorgt ook thuis

 2. Patrick

  Ik draag een Tena Maxi M onder een wat strakkere onderbroek en een normale (Levi 501) spijkerbroek. Een getraind oog zoals de mijne ziet het verschil maar als iemand anders hetzelfde zou dragen zou ik niet met zekerheid kunnen zeggen dat diegene een luier draagt. Het kost mij een gaatje op de riem. Afgelopen zomer kocht ik in een dolle bui mijn tweede tuinbroek. Een lag al jaren niks te doen in de kast. Dat is een wat wijder model uit de jaren 90. De nieuwe is wat hipper. In mijn vrije tijd draag ik soms een van de twee en daarin is de luier zéker niet te zien. Net als een joggingbroek of trainingsbroek overigens.

 3. lotte

  Ik heb ook een hansop van rug tot heup in het begin van luiers dragen vond ik het moeilijk ik kreeg een luier om van mijn moeder en moest dat pak aantrekken ik vond dat niet leuk en mijn moeder deed gauw de rits dicht zodat ik hem niet kon opendoen toen ik naar bed moest probeerde ik hem open te maken maar dat lukte niet want ik vind de luiers erg vervelend maar ik kon de rits niet openmaken want er zat een knoopje dus ik kreeg heem niet open ik vond dat erg stom want het was de eerste keer om met een luier te slapen dus kreeg ik hem niet open dus kon ik niks verder doen dus ging ik maar slapen 🙁

  1. klaas Bericht auteur

   Gelukkig is het bij mij nooit zover gekomen dat ik verplicht een hansop om moest, ik denk dat ik er wel dicht bij in de buurt zat dat ik gedwongen zou worden dat ik luiers zou moeten gaan dragen als ik ging slapen want ik wou in het begin niet terwijl er al luiers klaar stonden. Ik had ermee ingestemd dat mijn ma ze mocht kopen bij de apotheek maar toen ze er eenmaal stonden voelde het niet zoo goed, ik voelde me echt een klein kind. Ik weet niet wat het was ik had iets van 11 jaar geen luiers nodig gehad sinds de babytijd waar ik niks meer van weet. De luiers hebben 2 weken in de badkamer gestaan in een hoekje. En toen ik een splinternieuw matras kreeg omdat de oude aardig vol met gele vlekken was en stonk zij ma tegen me toen ik uit school kwam: Vanavond doe ik je een luier om he ? Als je op je nieuwe matras slaapt. Ik maakte daar ook geen probleem van ik wou er ook al aan toegeven dat ik dat eigenlijk wel nodig had en ik niet zoo stoer moet doen van ik heb dat niet nodig. Ik kon geen nacht normaal slapen. Telkens alles nat, snachts douchen, overdag suf.

   Toen ik een nieuw matras kreeg moest ik verplicht dezelfde avond nog een luier om van ma wat zij dan deed om het mij te leren zodat ik het later zelf kon. De avond dat dat gaat gebeuren voel je je wel aardig verlegen ook als ma nog even het pak tena luiers laat zien in de badkamer. En ik dacht naja het zijn in ieder geval geen babyluiers en ik dacht hoe moet dat mij droog gaan houden ? Als ik een ongelukje heb in bed (bijna elke dag) dan plas ik ook echt het hele bed nat, moeten wel hele bijzondere luiers zijn dacht ik. Maar als dat me helpt dan laat ik dat omdoen door ma voor mijn eigen bestwil ik ben nu al bijna een half jaar nat en het gaat niet zomaar vanzelf over en ik wordt er gek van dat ik telkens nat ben. Toen ma de eerste uit de verpakking haalde schrok ik ook even ze zijn nogal groot. In mijn maat dus.

   De binnenkant van de luier zien is ook raar er zitten zelfs antilekranden in legde ma me uit. Dan krijg je een instructie om wat wijder te gaan staan met je benen terwijl ma half aan de zijkant en half achter je staat waardoor ik echt een rood hoofd kreeg. Het omgedaan krijgen is gênant als je op je nakie staat maar eenmaal bijna om voelt het ook wel heel erg verzorgend, zacht, fijn eigenlijk terwijl ma de luier helemaal goed laat zitten door de plakkers aan de voorkant los te maken en anders vast te zetten. Nou dan zit het toch wel als gegoten en geeft het een veilig warm fijn gevoel. Het voelt dan nog wel vreemd om jezelf met een luier om te zien in de badkamer nadat ma weg is. Want het is een behoorlijke luier (slip) die begint vanaf boven je navel tot aan je rug, je hele bips is ermee ingepakt, mijn kruis is afgesloten met antilekranden. Ik dacht dan: de luier zit ook wel waar het moet zitten. Als je in bed plast en je licht op je rug dan wordt ook je hele rug nat. Het was al anders als ik ervan te voren verwacht had. Een incontinentie luier omgedaan krijgen door ma. Het is ook niet zoo baby achtig als ik verwacht had. De tena luier is wit maar ziet er eerder technisch uit dan voor baby’s kwa opdrukken.

   Je voelt ook echt dat je hem omhebt maar dat geeft me wel een fijn gevoel van bescherming. Eindelijk iets voor mijn probleem wat gaat helpen voelde ik. Het is alleen even afwachten wat het doet als je een ongelukje erin hebt. Het is er in ieder geval voor gemaakt. Stink ik naar plas als het nat is ? Is het een spons ? De tena luier is nu mooi wit maar wordt het geen gele plasluier ? Dat vraag jeje allemaal af. De eerste ochtend wakker worden ermee dacht ik van ik ben droog gebleven, geen ongelukjes gehad maar toen ik mijn pyjama uitdeed in de badkamer om de luier af te doen schrok ik daar wel van. De urine indicator op de voorkant bij de plakkers was van geel naar half blauw verkleurd ! (urine indicator is de waarschuwing van een tena luier dat ie gebruikt is) Wel een ongelukje gehad dus maar deze keer zonder het te voelen ! En geen vuile was ! En hartstikke lekker geslapen ook, niks gemerkt ervan. En belangrijker nog, nog steeds het droge gevoel. Dat vindt ik er ook fijn aan. Waar ik eerst een paar weken een klein beetje ruzie over gemaakt heb gemaakt omdat ik er tegenop zag vond ik nu de beste uitvinding ooit. Ik was ook bang dat ik met luiers meer afhankelijk zou worden van mijn ma na nee toch niet dus veel minder juist ! Met luiers hoef ik haar snachts niet meer wakker te maken en hoef ik ook niet meer te douchen midden in de nacht. Ik had niet zoiets van bah wat vies dat ik in mijn luier heb geplast terwijl ik de schade opnam in de badkamer want ik was wel wat gewend met het in bedplassen per ongeluk. Normaal moest ik uitkijken dat mijn pyjama niet drupte op de vloer als ik naar de badkamer liep en stonk ik echt. Bij tena luiers lijkt wel overal aan gedacht, het stinkt niet, en je plas zit er echt in opgesloten en kan er niet uit. Ik heb toen de eerste ochtend voordat ik de tena luier uit deed nog wat testjes gedaan ik dacht wat als ik nu ga zitten op de stenen vloer ? Krijg ik dan een natte kont ? Omdat er wel in geplast is. Maar niet dus het zit er echt vast in. Eindelijk iets wat me helpt!! Ik voelde me echt super goed en veilig en heb excuus aangeboden aan mijn ma omdat ik er zon probleem van maakte. Ik had ook zoiets van Waarom wist ik dit niet al een half jaar terug ? Ik had misschien na de eerste keer bedplassen al meteen weer droog kunnen slapen.

   Mijn moeder wist in het begin voordat ik luiers droeg ook al dat er hansops bestonden maar ik mocht dat vrijwillig aandoen als ik wou. Volgens haar is er zoo minder kans dat de plakkers van luiers los raken als ik die hansop draag maar ik koos er toch voor om met mijn pyjama te slapen en dat gaat ook heel goed de plakkers gaan niet los. Ik denk dat als ik gedwongen een hansop zou moeten dragen dat dat heel vervelend zou zijn geweest. Ook omdat er niks ander opzit dan jezelf over te geven dat je een luier draagt. Ik ga nu zelf over de luiers die ik draag, Ik doe hem zelf om en zelf weer af.

   Een hansop is dan vervelend als ik het een keer wel voel aankomen in bed en ik wil naar de wc gaan dan kan dat niet omdat 1 van je ouders het pak uit moet trekken wat voor een bedplasser dan al te lang duurt. Waardoor je het misschien bewust in een luier moet doen wat de eerste keer babyachtiger voelt als het verplicht om krijgen van een luier van iemand die voor je zorgt. Ik hou mijn luiers zoo droog mogelijk.

   1. michel

    wat doe je dat je op schoolreis gaat ?
    durf je hem zonder verlegenheid hem aan te doen
    of laten aandoen door iemand die je 100precent
    vertrouwt ? weten je vriendjes ervan of hou je dit prive
    en ga ook niet op schoolreis ?
    ik zal het proberen met echte vrienden als ik jou was
    even een paar vrienden uitnodigen om een nachtje te komen
    laten slapen met je luier aan schattig misschien voor hun
    maar zo weet je ook dat jij je vrienden kunt vertrouwen
    laat ze ook hun beloofde nakomen of laat ze ook een luier
    dragen en neem een foto als ze u verraden dan kan jij ze hun ook
    een loer draaien of je krijg echt zo een zelfvertrouwen weet je
    in mijne tijd bestond er nog geen luiers dan waren het doeken
    een beetje jaloers en dat je thuis bent kan je zo nog thuis in luier
    rondlopen of de hele dag om zelfvertrouwen te winnen of zelfs zo in de tuin
    pas op ik wil je niet kwetsen maatje misschien voel je nadien een
    sterk iemand voor u leeftijd je ben er nog geen 16he laat je kindertijd,
    nog even in je lichaam zitten groetjes michelleke
    groetjes michelleke

    1. Patricia

     Je kan op kamp ook een pjama aantrekken. Kijk maar eens op pyjamaluier.nl daarvandaan je gewoon lijkende pyjamabroek en die bedoeld zijn voor bedplassen. Er kan veel urine in opgevangen worden zonder doorlekken. Zit comfortabel en gaat daarna in de was.

  1. MICHKE

   BIJ DE APOTHEKER VRAAG EERST INFO VOOR JE EEN KOOPT MISSCHIIEN NEEM JE MAMA MEE OF MET WIE JE OOK WOONT IK HEB DAT OOK ZO GEDAAN NADIEN JE MAATJE KENT DAN KAN JE ZE OOK IN DE SUPERMARKT KOPEN HOEWEL IK KIJK EVEN OF ER NIET TE VEEL MENSEN NAAR MIJN KIJKEN IK NATUURLIJK MOET DAT NU ALLEEN DOEN IK HEB GEEN OUDERS MEER EN JA IK DRAAG ZE OOK DAT IK IN EEN ZIEKENHUIS MOET BLIJVEN SLAPEN EEN AANRADER JE KAN NIET ALTIJD UIT ZO’N BED MEESTAL EEN BEVEILIGING NAAST JE BED HOE OUD JE OOK BEN EN MET JULLIE LEEFTIJD HOEFT JE OOK MINDER TE SCHAMEN ALLEEN IEDER LEEFTIJD HEEFT ZIJN GEVOELENS WEET JE JE LICHAAM IS JE EIGENDOM JE BESLIST WIE JE MAG ZIEN MIJN ZUSSEN EN BROER WEET DAT MISSCHIEN OOK NIET DAT IK ZE DRAAG HOEWEL MIJN ZUS BINNEN KAN IN MIJN APARTEMENT DAN HEEF ZE HET WEL MISSCHIEN GEZIEN MAAR MIJN NOOIT IETS VAN GEVRAAGD GEZEGT DADA

 4. Hilde

  Ons jongste Ann 12 jaar doet regelmatig terug in haar bed , en af en toe komt ze met een nat onderbroekje van school .
  ik heb nu beslist dat ze terug in de luiers moet s ‘avonds , en als moet ook overdag .
  Welke luiers zou ik haar best aandoen ,katoenen luiers ?????? En nog een plasticbroekje ?????
  En overdag als het moet ??????
  Die body zou ik wel aankopen voor Ann , dat is goed voor thuis te dragen . Nog een T-shirt erover en ze kan naar bed.
  Deze avond gaat ze terug voor de eerste keer om 17u in bad , en bedtijd 18u . Willen of niet , kleine kindjes moeten luisteren
  Kan je mij vlug iets laten weten
  Hilde

  1. Sébas

   Beste Hilde

   Je kan het beste met Ann naar je huisarts gaan.
   Omdat ik leest over Ann dat hij/zij ook thuis komt met een nat onderbroek.

   De huisarts kan je veder bij incontinentie.
   Op recept van je huisarts kan je met Ann naar je.
   apotheek en medische speciaalzaak kan je incontinentie materiaal krijgen.

   Ik ben zelf ook incontinent.
   Waar door ik luiers draagt die vergoed worden door me Zorgverzekering.

   1. Anoniem

    Ik draag luiers met een Björn Borg boxershort en draag als spijkerbroek weide skate kleding van overzeas.
    Deze broeken hangen erg laag en zijn wijd.

    1. MICHKE (MICHEL)

     IK DRAAG NIET GRAAG BOXERSSHORT IK VIND EEN SLIPJE SCHATTIGER EN ZO DURF IK OOK OP EEN GEWOON STRAND LOPEN WEL WAAR ER NIET TE VEEL VOLKJ LOOPT HE IK DRAAG ALLEEN SCHORT DAT IK LANG OP REIS BEN EENS AANGEKOMEN VLIEGT MIJN SHORTJE UIT SLIPJE TERUG AAN IK BEN OOK EEN SUPER GEVOELIGE JONGEN HE DADA

  2. MICHKE (MICHEL)

   EEN ONESIES IS HET BESTE KLEDIJ DAT ZIT RUIM EN OOK SCHATTIG OM AAN TE ZIEN ZEKER VOOR EEN KIND IK DRAAG DAT OOK GRAAG MAAR IK MOET WEL ZIEN MET MIJN LEEFTIJD HOOGUIT ALLEEN VOOR DE BRIEVENBUS OF MIJN VUILBAK BUITEN TE ZETTEN DE BUREN ZIEN MIJN WEL MAAR DAT ZIJN ZE AL GEWOON EN JA CARNAVAL DURF IK ZO OOK OP STRAAT LOPEN IN AALST DAN DROEG IK DAT GEEL MANNETJE UIT POKEMON EN JA IK HEB ER ZO EEN 70 TAL ONESIES EEN HELE DIERTENTUIN NATUURLIJK OP SCHOOL GAAN ZE DAT NIIET AANVAARDEN MISSCHIEN DADA

 5. Erna

  Klaas,
  Ons oudste dochter 11 jaar wilt terug in de luiers, ze heeft er zelf om gevraagd . Plast in bed , en terug duimzuigen .
  Juist een zeiltje in haar bed gelegd , deze avond mag ze om 19u in bad daarna voor de eerste maal terug een luier en plastic broekje aan.
  Daarna naar bed !!!!!!!! Die body’s voor meisjes waar kan men die bestellen ?????
  Erna

  1. klaas Bericht auteur

   Hoi erna

   Wat vervelend voor haar dat ze weer in bed plast. Duimzuigen in bed alleen ? Ik heb weleens gehoord dat kinderen dat niet te veel moeten doen omdat anders tanden naar voren groeien. Duimzuigen zorgt misschien voor een veilig gevoel.
   Bedoel je met een zeiltje in bed deze ?

   Die heb ik als extra zekerheid onder mijn hoeslaken liggen.
   Gebruiken jullie een plastic broekje, is dat niet warm ?
   Ik heb meestal een body in bed aan en daaronder gelijk mijn luier, het neemt genoeg op dus lekt nooit door.

   Ik heb deze body http://maree.nl/index.php?item=suprima-4700-body-voor-kinderen–in-5-maten&action=article&group_id=10000179&aid=855&lang=nl en die is voor meisjes en jongens.
   groet klaas.

   1. Erna

    Graag wil ik u bedanken voor antwoord ; Ja duimzuigen in bed , als ik haar verschoon en de laatste tijd ook overdag . ik denk ook dat dit voor haar een veilig gevoel is . Ik heb er geen probleem mee dat ze duim zuigt als ze in bed ligt en als ik haar verschoon , maar overdag dat is wat anders .
    Zeiltje in haar bed ,daarover hoeslaken en een doek . Als ze naar bed gaat , luier daarover een plastic broekje , en dan een gewoon wit katoenen onderbroekje er over . Dat is niet te warm , ze mag voelen dat ze een luier aan heeft .
    Deze namiddag gaan we kijken naar dikke luiers , en gekleurde onderbroekjes. Ja voortaan terug gekleurde in de plaats van witte broekjes .
    Ik heb 2 body besteld ,dat zal beter zijn voor haar te verschonen.
    Deze avond is het familiefeest , ze mag wat langer opblijven . Bedtijd voor haar is 21 uur .
    Erna

    1. klaas Bericht auteur

     Graag gedaan, Ik denk dat het bij jongens toch anders is als je luiers nodig hebt als bij meisjes. Ik wil me juist altijd groot houden. De eerste keer toen ik luiers kreeg was ik bijna 13. Het was al een hele verassing dat ze bestonden in mijn maat ik dacht dat er altijd alleen luiers voor baby,s bestonden. Toen ze door ma in huis meegenomen werden dacht ik die laat ik me niet omdoen.
     Tot ik pas een nieuw schoon matras kreeg. Ik was al meer als een jaar in het bed aan het plassen en niks werkte. Tot die luiers.

     Ik was al blij dat het niet liggend hoefde maar gewoon staand, liggend geeft de meeste babygevoelens. Staand geeft me meer het gevoel dat ik 13 ben.
     Na 2 weken kon ik het zelf en liet ik het alleen nog door ma controleren. Ik hou ervan dat ik weer meer zelfstandig ben na dat mijn ma me elke nacht wakker maakte om me te laten plassen.
     Zeiltje in bed heb ik ook, het is een absorberende onderlegger die onder mijn hoeslaken licht, die kan er 2 maanden liggen omdat mijn bed nooit meer nat wordt dankzij de luiers.
     De absorberende onderlegger licht onder mijn hoeslaken zodat vrienden niet tegen een witte mat aankijken als ze bij mij op de kamer komen.

     Als ik naar bed ga of bijna naar bed ga na sporten doe ik zelf een luier om staand in de badkamer tegen de muur om de achterkant hoog te houden van de luier.
     Daarover die body die ik gemaild heb. Ik zweet snel dus voor de rest heb ik er niks meer overheen.
     Door die body voel ik ook al goed dat ik een luier om heb maar het houd extra goed op zijn plek en als ik wakker ben en ik voel dat ik moet plassen hoef ik me niet eerst helemaal uit te kleden om een luier af te doen, in het kruis kun je er bij.

     Die body,s gaan afkoeling tegen als je een natte luier hebt.
     Ik hoef als ik in de avond een luier omdoe me tussendoor niet meer te verschonen de luiers die ik gebruik nemen meer als genoeg op.
     Dus lekker onafhankelijk van mijn ouders na een jaar in bed geplast te hebben en mijn ouders midden in de nacht wakker moeten maken.
     Als ik zoals nu in de vakantie maximaal om 24:00 op bed ga kan ik ook gewoon slapen tot 09:00 zonder door te lekken.
     Lekken ze wel dan zou ik het in mijn body moeten zien omdat die fel wit zijn als ik het uit trek. Dus voor mij nog geen plastic broekje.

     Ik heb met mijn luiers nooit het gevoel dat ze overdreven nat zijn als ik wakker word. Vaak zit er wat in dat mijn hele bed nat zou maken en dekens toch is de schade voor de luier nog niet zoo groot.
     Buitenkant is nog aardig wit en de urine indicator op de voorkant is nog niet verkleurd.

     Bij ons in huis gaan we het morgen volop vieren, vanavond doe ik niet veel en de rest bij ons in huis ook niet.
     Morgen wel dan gaan we chinees eten en komen vrienden van mij logeren.

     Prettige feestdagen !

     groetjes klaas.

    2. MICHKE (MICHEL)

     WAAROM GEEN TUTJE KOPEN VOOR HAAR NATUURLIJK ALLEEN THUIS ANDERS KRIJG ZE BEZIEN S EN VERVELENDE KIDEREN KRIJGEN DIE HAAR BEGINNEN TE PESTEN IK WAARSCHUW JE MAAR HE VOOR DE REST ZAL ZE ER SCHATTIG UIT ZIEN LUIER EN TUTJE EN MISSCHIEN HEEFT ZE DAT OOK GRAAG ANDERS ZAL ZEDAT NIET DOEN IK HEB ALS PEUTER OOK DUIMPJE GEZOGEN EN IK HEB TOCH GEEN PROBLEEM GEKREGEN MET MIJN TANDJES

 6. Erna

  Klaas ,
  Mijn beste wensen voor 2016 . De feestdagen zijn weer voorbij , de kinderen terug naar school . Ons oudste wou terug in de luiers en met die dagen is het goed meegevallen . Kerstavond had ik afgesproken met mijn zus dat ons oudste om 21u naar bed moest . De andere kindjes mochten nog wat opblijven. Tegen half tien lag ze in bed . Nieuwjaarsavond was het bij ons te doen , half negen bedtijd. Eerst nog in bad , ik gaf haar alle aandacht en nam er tijd voor . Tegen half tien lag ze in bed te duimzuigen . Ze vraagt er zelf naar , vroeg naar bed . Ze draagt nu dikke luiers , in het begin was het voor haar niet zo gemakkelijk. Nu is ze dat gewoon. Toen we naar de kerstmarkt gingen , voor de eerste keer terug overdag in de luiers Dat viel heel goed mee , luier plastic broekje en daarover een gewoon wit katoenen onderbroekje . Ze droeg een kort rokje ,maar dat viel heel goed mee. Ik voelde echt dat ze graag mama’s kindje wou zijn , en ik gaf haar ook de aandacht die ze vroeg .
  Thuis draag ze terug gekleurde sponsen broekjes .Je ziet klaas ,alles gaat goed .
  Erna

  1. egbert

   Erna, Apart dat ze er zelf om vraagt. Maar wel goed dat je het zo respecteert en voor haar zorgt. Hoe gaat het nu met haar? Draagt ze nog steeds dag en nacht luiers? En doet ze nog steeds duimzuigen?

 7. Dimitri

  Ik draag zelf al geruime tijd een luier maar weinig mensen zijn hiervan op de hoogte.. het is toch nog steeds een taboe.. Mijn vriendin is uiteraard wel op de hoogte maar ik moet er toch steeds op letten dat als ik buiten kom deze niet zichtbaar is.. het komt wel voor in de supermarkt voorover buigen en deze zichtbaar is langs de achterkant.. nu zelf heb ik er geen problemen mee want ik moet ze dragen denk ik dan… maar anderen denken dan weer een volwassen man met luier aan…? Idd een romper is dan de oplossing maar ook niet altijd fijn om te dragen.. dus mijn advies.: Gewoon zijn wie je bent en ze zullen je wel accepteren met je luier… hoop ik zelf ook soms om zo eerlijk te zijn.. groetjes.

  1. klaas Bericht auteur

   hoi, het is ook nog steeds taboe, Ik draag ze zelf niet altijd maar wel vaak. Een spijkerbroek kan een luier snel bovenuit komen inderdaad. ik ken het ook, in de supermarkt door de knieën gaan om uit het onderste schap iets te pakken dan is er veel kans dat een luier zichtbaar wordt aan de achterkant. Ik ben zelf ook nog wel bang wat anderen ervan vinden, van luiers. Al heb ik deze site online staan. Ik heb zelf serieus vaak dat ik het niet 100% kan ophouden maar ik doe wel van alles, zoals mooie groepsreizen naar het buitenland. Daar heb ik ook geen luiers bij me omdat ik een beetje bang ben wat anderen denken. Twijfel wel elke keer om het te doen. Vorig jaar was ik bijvoorbeeld in Frankrijk op vakantie met een groep op een camping en we sliepen in tenten met 3 man per tent. En het was een groep van 25 man. Had toch flink last van mijn natte boxers, vooral snachts, schrok weleens wakker in de tent en moest super nodig plassen. Dan moest ik eerst mijn slippers in de tent zoeken en ongeveer 1000meter lopen naar de wc op de camping omdat wildplassen niet mag op een camping. Ging iets van 10 nachten terug de tent in met een natte boxer van het lekken en spijt dat ik geen luiers mee had.

   Maar ik zit er dan mee als ik in een tent slaap met 3 man en een luier draag komen ze het zeker te weten, al draag je een pyjama, in een tent verberg je het niet, ze zitten in je tas, je moet ze omdoen ergens. Maar inderdaad ze kunnen je wel accepteren met een luier denk ik ? En in mijn geval met in frankrijk in een tent slapen ga ik ook gewoon naar een wc als ik nodig moet al draag ik een luier. Het is alleen dat ik het vaak niet houd om een stuk te lopen met hevige aandrang. Als ik vorig jaar in Frankrijk gewoon schijt aan had wat anderen denken had ik het gewoon elke keer naar de wc gaan 10% in een luier gedaan en 90% op de wc. Een luier is voor mij iets gewoon wat lekken ongedaan maakt. Ik vindt het fijn dat je toch dat je elke keer het droge gevoel terugkrijg al maakt je luiers een beetje nat.

   Als ik nu weer op vakantie zou gaan dan moet het gewoon met luiers mee en iedereen mag denken wat hij of zij wil. Ik weet nu al sommigen zullen een beetje raar doen, anderen snappen het of hebber er ook last van. Ik vindt het leuk als ik advies van geven aan mensen over de beste luiers. ook in eigen persoon, groetjes klaas.

 8. Anoniem

  Er zijn ook nog andere die body’s/ rompers en hansop verkopen. Die verschillende kleuren en patronen hebben.
  Dit zijn er een paar.

  Pien en Polle voor kinder maten
  Adjustforyou voor volwassenen maten van katoen
  Rompers by jof voor volwassenen en kinder maten van bamboe

 9. MICHKE (MICHEL)

  IEDER HEEFT ZIJN GEVOELENS HE JE KAN JE TSHIRT OVERGOOIEN DAN ZIJN ZE MINDER IN HET ZICHT IK HEB ER MISSCHIEN GEEN PROBLEEM MEE IK DRAAG ZE ZELDZAAM IN DE DAG EN IK DRAAG EEN TAINERSBROEK OF VAN DIE KORTE STOFFE BROEKJES NU OOK IN SEPTEMBER NOG WARM GENOEG EEN BEETJE ZICHTBAAR OMDAT JE LIJF EEN BEETJE DIKKER AANVOELT ER WAS EENS EEN MENHEER AAN HET KIJKEN NAAR MIJN MAAR TROK MIJ DAT NIET AAN HIJ VOND HET WEL LEUK WANT ZIJN GEZICHT HAD EEN GLIMLACH EN SPRAK MIJ OOK BELEEFT AAN EN IK ANTWOOORDE TERUG BELEEFT EN ZO EEN LANG GESPREKJE GEHAD FIJN EN OOK MET HEM THUIS GEWEEST NJADIEN ? JE WEET HE IEDER MENS ZIJN KARATER HE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.