Luiers op kamp. Tips voor buitenhuis en toch luiers gebruiken.

SlaapzaalZie ook deze:

Last van per ongeluk in bedplassen hebben en er zit dan een vakantiekamp aan te komen of je gaat met school een week naar Engeland of een weekendje weg van de Zwemclub. Daar kun je jezelf echt heel zenuwachtig en onzeker over maken als je de week voor het kamp niet al een week droog bent geweest in je eigen huis. Maar je moet je vooral niet zenuwachtig maken. Ook als iemand je vraagt om te komen logeren bijvoorbeeld of andersom jij vraagt iemand bij jouw thuis. Je kan denken dat je de enigste op de wereld met dat probleem bent maar het komt best vaak voor. Met schoolklassen ga je vaak naar een groepsaccommodatie, dat is vaak een omgebouwde boerderij met veel stapelbedden, als je daar deze bedden ziet dan houden ze rekening met bedplassers. Ze gaan dan ervan uit dat alle kinderen het hebben want dat is een speciaal matras waar geen urine doorheen kan. Dan kan ik of jij denken ooh jee ik kan niet logeren of op kamp gaan want ik hou niet eens mijn eigen bed droog, dat dacht ik altijd. Toch moet je het gewoon doen omdat je anders eenzaam wordt (sociaal isolement). De week dat jouw klas bijvoorbeeld op kamp is en jij thuis voel jezelf niet goed om alleen maar te verstoppen dat je in bed plast. Dat is wat sociaal isolement betekent.

Misschien moet jij een bedplas kalender (nachtkalender) van je ouders bij houden, zoals ik een tijd lang moest maar dat gaat je niet echt helpen als je op kamp gaat en je bent vaak nat. Ik twijfelde altijd over wat voor zin het heeft om een bedplas kalender te gebruiken, bedplassen hoef je niet af te leren, het gebeurt gewoon zonder dat je het zelf wilt. Ook als je moet oefenen met de plaswekker wat een zeer irritant ding is vindt ik. Zie hier op youtube. Dat helpt op kamp niet. Je bent als je vaak per ongeluk in bed plast een beetje bang om het tegen je juf of meester te zeggen en aan de kinderen dat je er last van hebt (ook was ik bang dat ik gepest werd) Toch moet je het even doorgegeven worden aan de leiding, die gaan dat echt niet raar vinden en je bent er nooit te oud voor, sommige volwassen blijven het altijd doen. Ook kun je denken als je nog geen luiers of luierbroekjes gebruikt voor je probleem dat je dat liever niet wilt. Omdat je dat zou kunnen zien en of eraan twijfelt of dat eigenlijk wel helpt ? Plas ik er makkelijk doorheen, stinkt het naar plas ? Nee, als je de goeie hebt nooit.

Wat je eerst thuis kan proberen (als je dat nog niet doet) is luierbroekjes proberen zoals drynites want dat is het minst opvallend voor je. Komt er daardoor geen druppel meer in bed dan kun je die op kamp ook dragen zodat je alles droog houd en nienmand je nat ziet. Lek je toch teveel door dan zijn er ook incontintieluiers of inco luiers voor de nacht. Dat zijn luiers met 4 plakkers die er voor alle leeftijden bestaan. Hoe ouder je bent hoe sneller luierbroekers lekken, als je 16 bent en je plast nog in bed, moet je die echt hebben om alles droog te houden heb ik vaak gehoord. incontintieluiers of inco luiers lekken bijna nooit door omdat ze altijd meer plas kunnen opvangen dan dat jezelf kan plassen. Toch kan dat heel appart voelen als je dat voor het eerst gaat doen, mischien pas op je 14e voor het eerst. Toch is het nuttig want mischien is dit je bed zonder luiers. Zoo nat als dat bed is dat zit bij deze jongen die er een luier voor draagt in zijn luier en het bed droog. is Er is bijvoorbeeld ook de Tena slip junior. Tena Slip Junior is speciaal ontwikkeld voor jongeren tussen de 5-15 jaar. Bestellen en Kopen kun je hier. Ook voor meer informatie erover.

tena slip junior

Tena slip junior

Als je 10 jaar en ouder bent pas je vaak  prima in de Tena slip maxi small die een stuk meer absorbeert. In ieder geval op je 15e of 16e.

Je kan ook als je niet zoo vaak in bed plast de gok nemen dat als je op vakantie bent dat het dan niet gebeurt maar op vakantie of kamp is er juist meer kans dat je per ongeluk in bed plast omdat je op andere tijden gaat eten en drinken. Misschien ga je wel leuke dingen doen vlak voor je slapen gaat zoals een kamp vuur hebben vlak voor je slapen gaat en even vergeten dat je een bedplasser bent. Dan is het erg als je juist op kamp in bed plast. Daarom kun je beter voorbereid zijn. Veel jongeren nemen gewoon de gok zonder bescherming of weten niet dat je nog prima een luier kan gebruiken bijvoorbeeld op je 13e ,14, 15, 16 etc. Als je dan in bed plast zonder bescherming (luier) dan weet een hele klas het wel maar je zal niet afgemaakt worden, de meesten weten wel wat het is en dat het kan gebeuren al praat niemand erover. Vaak zijn er op kamp vaak nog meer jongens die in bed kunnen plassen. Jongens altijd vaker als meisjes. Daarom kun je zelf misschien het goede voorbeeld geven. Jij plast in je luier als het mis gaat zonder schade aan je bed of pyjma een andere jongen die dezelfde ochtend wakker wordt heeft alles nat en stinkt naar plas. Dan kun jij je kennis over luiers delen met hem, en hem er 1 geven om hem droog te krijgen op kamp.

Luiers gebruiken op kamp

Luiers gebruiken op kamp

Toch is luierbroekjes of luiers meenemen en gebruiken dan toch het beste, ik heb dat ook gedaan. Als je op kamp in bed een luier of een inco gebruikt (net hoe je het noemen wilt) en je plast erin in je slaap dan verdwijnt het in het niks. Ook als je erg veel plast. Deze zijn erop gemaakt. Je kan een grote plas in de luier hebben maar toch is hij dan pas 50% gebruikt. Een luier onderdrukt ook de plas lucht. Dus je kan gewoon niet in bedplassen zolang je het om hebt. Bij mij op kamp is het altijd goed gegaan. Zoo krijg je geen enkele keer een nat bed. Je bent dus bedplasser maar je komt wel met een droge pyjma je bed uit en hoef je niet telkens midden in de nacht te gaan douchen. In de ochtend kan je een gebruikte luier hebben maar de plas zit er wel in opgesloten dus je kan nog alles met de luier doen wat je wilt zoals er op zitten. Luiers van tevoren aan doen voor je gaat slapen is vragen om problemen op kamp, mits je gewoon bij de andere jongens/meisjes ligt die er ook last van hebben wat jij hebt, dit moet je zeggen tegen je leiding voor de eerste avond op kamp zodat ze er rekening mee kunnen houden. Volwassenen gaan er echt niet stom over doen.

Plaskalender voorbeeld

Plaskalender voorbeeld

Het beste moment om een luier om te doen op kamp in groep 8 en  in de eerste klas van de middelbare school vindt ikzelf als het rustig begint te worden in de slaapzaal. Als het tijd is om te slapen ga je met zijn allen naar de slaapzaal maar je gaat nog niet meteen slapen, bij mij wordt er ook altijd nog een hoop ge lacht en gestoeid, ik doe daar ook mee en ga me dan niet in bed verstoppen. Groep 8 was de eerste keer op kamp dat ik niet meer zonder luiers kon slapen.

Wat snelle tips als je luiers op kamp nodig hebt:

 • Maak gebruik van een toilettas om je luiers of luierbroekjes in te doen, zoo houd je ze uit het zicht.
 • Echte luiers zijn bijna geluidsloos omdat ze een nieuwe katoenen buitenkant hebben, toch kun je voor zekerheid wat zakjes meenemen en die in je broekzak van je pyjama stoppen of bij je hebben, of een zakje chips. Zodat Als ze vroegen wat dat gekraak was, dan haal je de chips tevoorschijn.
 • Draag minimaal een drynite als je liever geen luiers wilt gebruiken. Deze koop je gewoon in de supermarkt en bij de drogist.
 • Gebruik je luiers, oefen thuis eerst met omdoen, het is zelf helemaal alleen om te doen
 • Wil je liever geen echte luier om met 4 plakkers maar zoekt iets beter dan dryinites dan kun je ook nog pants gebruiken. Deze nemen meer op en doe je op dezelfde manier om.
 • Een luier is het allerveiligst om te dragen als je bang bent dat je in bed plast op kamp op de middelbare school of op een kerkkamp, camping, slaapfeestje.

Wat gebruikte ik op kamp ?

Luiers die ik thuis ook al gebruikte.

Hoe kan je het beste luiers of luierbroekjes gebruiken op bijvoorbeeld een schoolkamp, kampweek, schoolvakantie, kerkkamp, camping, slaapfeestje of gewoon een vakantie ?

Maar toch zodat zoo min mogelijk klasgenoten het met een schoolkamp merken ? Of op vakantie ? Als eerste moet je weten hoe de sanitaire voorzieningen daar een beetje zijn daar waar je heen gaat. Dit kan het moeilijker maken of makkelijker maken om te verbergen dat je incontinentieluiers nodig hebt (als je dat wilt). Hoe is de badkamer, wc’s ? Misschien hebben ze wel WC hokjes voor de grote behoefte die je op slot kan draaien zodat je even alleen kan zijn. Daar doe je dan staand je luier om of luierbroekje zoals een drynite. Met een beetje geluk staat er een prullenbak waarvan ze elke dag de zak van weggooien. Zodat je ook in dezelfde wc de luier ook weer af kan doen. Leiding van een kampweek houdt daar wel rekening mee.

Daarom is het soms beter om je probleem aan je mentor van school of de kampleiding te vertellen voordat je op kamp of vakantie gaat meestal krijg je daar wel de kans voor. Ook gewoon aan de leraar die je aardig vindt, die zullen je echt nooit uitlachen maar zullen je juist zoo goed mogelijk proberen te helpen en hun zijn ook jong geweest, misschien hebben ze er zelf ook wel last van gehad. Je kan misschien een vraag krijgen zoals heb je daar hulp bij nodig ? De leiding van mijn schoolkamp in groep 8 de eerste keer adviseerde me dat ik ze zou omdoen in een wc die dicht kon en ze daar ook weer uit te doen in de ochtend. Waar een prullenbak stond. Dit hadden we zoo afgesproken de eerste dag, iemand die leiding had nam me even apart vlak na het eten om afspraken te maken voor de rest van de week. Hoe we dat met slapen gaan zouden doen.

sanitair

sanitair

Hier wisten ze van te voren al vanaf doordat ze elk jaar een maand van te voren voordat er schoolkamp is een formulier toesturen met vragen erop waarop je moet aanvinken wat van toepassing is en heb ik samen met ma gedaan. Een regeltje daarvan is bijvoorbeeld: Gebruikt uw kind ook medicijnen en/of andere hulpmiddelen zoo ja welke ? Hier komt dan luiers te staan en tussen haakjes bedplassen. Ook is het besproken in de klas een week voor het schoolkamp wat je mee moet nemen en niet mag vergeten voor kamp, een zin van een lerares was zoo recht voor de klas was bijvoorbeeld : Vergeet niet je medicijnen en als je bang bent dat je op kamp je bed niet drooghoud neem dan luiers of luierbroekjes mee een paar van jullie hebben aangegeven hier last van te hebben. Je hoeft je hier niet voor te schamen we houden er rekening mee. Anderen die anders nooit in bedplassen kunnen nu juist wel in bed gaan plassen doordat ze in een ander bed slapen dus lach elkaar niet uit.

Fijn om te horen nu heb ik helemaal zin om op kamp te gaan. Hoe heb ik dat nou gedaan met de luiers? Thuis gewoon 7 luiers gepakt voor elke dag 1 (Kamp was 5 nachtjes) + 2 reserve. 5 in een kleine plastic zak gestopt die dan weer in een grote sporttas gaat die is voor de rest van je spullen. De andere 2 doe je dan in een toilettas. Veel toilettassen lijken er wel op gemaakt om luiers in te vervoeren (Maar niemand denkt het daarbij als ze een toilettas zien).

Zoals deze :

toilettas

Toilettas – Jongens  – Met 2 vakken. Merk: Erima.

toilettas 2

Toilettas 2 – Voor jongens met 2 vakken. Merk: Thule

Voordelen van een Toilettas zijn :

 • Als je een goeie hebt past een luier er op zijn zij zonder vouwen er netjes in (Toilettas 1). Of plat een stapeltje in (Toilettas 2) Die ik zelf heb. Daar past een stapeltje luiers plat in. De lengte en breedte is iets groter als een tena luier. Het zijvak kunnen andere dingen in.
 • Gescheiden vakken. De toilettas is nog steeds te gebruiken vaar andere toiletartikelen zoals tandenborstel, tandpasta. Bij de blauwe, Merk: Erima zijn dat 2 gescheiden vakken.
 • Niet vreemd om bij je te hebben als je naar een wc gaat of naar de badkamer, Ga je een keer alleen laat op de avond naar de wc met een toilettas kan je zeggen dat het voor medicijnen is. Als iemand nieuwsgierig is.

De toilettassen kun je hier bijvoorbeeld aanschaffen:

Thule Toilettas

Erima

Meisjes zouden zoiets als deze kunnen gebruiken:

Mooie toilet tas meiden met twee vakken

Mooie toilet tas meiden met twee vakken (Merk lief lifestyle)

Sporttas

Sporttas

Dan pak je deze in een sporttas bijvoorbeeld met de rest van je spullen met een voorraadje luiers onderin. Sporttassen als deze hebben meerdere vakken in het meest rechtse vak stop je dan bijvoorbeeld de toilettas en in het andere kleine vak met rits stop je de reserve luiers in een plastic zak of gewoon tussen je onderbroeken.

Op een rustig moment op de slaapzaal kan je je toilettas aanvullen als ze op zijn als het nodig is.

25 gedachten over “Luiers op kamp. Tips voor buitenhuis en toch luiers gebruiken.

 1. Kevin

  Tena zijn niet echt geluidsloos is mijn ervaring. Toen ik op kamp ging, zorgde dat ik altijd een paar zakjes chips had. Iets later op de avond wanneer iedereen al in bed lag en je had je luier in je slaapzak liggen, dan pakte in een zakje chips. In de tussentijd deed ik een luier om. Als ze vroegen wat dat gekraak was, dan haalde ik de chips tevoorschijn.

  Luier van tevoren aan doen is vragen om problemen, mits je gewoon bij de andere jongens/meisjes ligt.

 2. jerry

  Gebruik luiers altijd op werk op schaken, schaakkampioen thuis op mijn scooter overal ik heb er geen probleem mee een natte luier verschoon ik en een nieuwe luier neem ik mee onder m’n T-shirt mee als niemand kijkt en ga naar het toilet en verschoon hem ben vrij fors 3x XL dus dat valt niet zo op onder mijn schouder

 3. diap

  Hoi klaas ik wil geen mail krijgen van u ik kijk wel via de sit oke……
  Wat moet je doen als je luiers draagd overdag en gaat naar het strand met je oma????????

  1. klaas Bericht auteur

   Ik denk dat ik de mail uitgezet heb naar jou toe maar ik weet niet zeker. Als je nu nog steeds een mail krijgt moet je het even laten weten want ik heb de techniek achter de site niet zelf gemaakt.
   Ik denk dan dat je voor dat je het strand op gaat je luier beter af kunt doen.
   Als je het nodig hebt moet je het bijvoorbeeld wel omhouwen onder je korte broek in de auto om de boel schoon te houden onderweg.
   Als je bij het strand aankomt kun je hem af doen. Plas je dan in je broek is niet erg want op strand ben je in de natuur, heb je een natte zwembroek op strand ga je meteen de zee in zwemmen en ben je van je plas af.

   Ik zou je oma wel vertellen van je luiers hoe het zit en waarom.

   Bij ons in het gezin zijn wel allemaal gek op strand we zitten er dan van sochtens vroeg tot savonds laat.
   Buiten huis draag ik normaal nooit luiers maar een paar keer heb ik het gedaan omdat het ook handig was.
   Niet toen ik naar strand ging maar richting naar huis een paar keer, geen volledige luier maar een pants omdat als je een gezwommen hebt doodmoe bent altijd en als je in bed plast nog mag je ook niet in slaap vallen in de auto als je nog een uur naar huis moet rijden.

   Als je de hele dag gezwommen hebt in koud water moet je ook om het half uur plassen tenminste ik wel, mijn ouders kunnen ook niet meteen stoppen als er in de auto iemand moet plassen daarom is een pant dan ook heel fijn als je een beetje lekt.

   Een pant doe je net zoo makkelijk om als een onderbroek.

 4. Nick

  Hoi ik ben 12 jaar maar draag zowel
  ’s nachts als overdag luiers maar ik gaa binen kort op kamp met mijn klas maar als ik overdag luiera draag zien ze het meschien hoe kan ik dit oplosen (graag snelle reactie want ik lig er waker van)

  1. klaas Bericht auteur

   Hoi,

   Zit je op een nieuwe school dan ? Dat je klasgenoten nog niet weten dat je ook overdag luiers draagt, en snachts kunnen ze pas merken op kamp.
   Als je overdag en snachts luiers nodig hebt, heb je ze misschien ook op school nodig.
   Ik zou gewoon eerlijk zijn als ze erom vragen waarom jij dingen anders doet. Bijvoorbeeld elke ochtend douchen wat veel jongens niet doen in de ochtend, de meesten doen dat in de avond.
   als je overdag en in bed luiers nodig hebt zul je het ooit toch moeten vertellen.
   Gewoon eerlijk, ja sorry ik ben incontinent.
   Als je bijvoorbeeld op de middelbare zit hou je het niet 4 jaar geheim dat je een luier om hebt.

   De eerste keer toen ik op kamp ging met mijn klas was ik daar ook doodzenuwachtig voor. Ik droeg toen net luiers voor het in bed plassen telkens maar ik dacht wel wat moeten mijn klasgenoten wel niet denken als ze er per ongeluk achter komen ? Ik dacht ik ga gewoon niet mee op kamp maar dan wist ik dat ik daar spijt van zou krijgen. En thuis voel ik me dan ook eenzaam.
   Dus toch gewoon mee met goede luiers mee.

   Ik dacht op kamp dat ik de enigste was die dat had maar de eerste avond op kamp vertelde ik het tegen een leraar die een beetje de leiding had over het kamp en het slapen gaan, die zij ook meteen dat er nog 4 waren met hetzelfde probleem en dat we met een groepje apart bij elkaar kwamen te slapen, bedplassers dus.

   Bijna mijn hele klas wist al de eerste avond al wie er last van bedplassen hadden omdat wij andere bedden hadden als de rest. Alleen ons groepje hadden een speciaal matrashoes waar dus geen plas doorheen kan zodat de matrassen niet nat kunnen worden. Anders moest school een boete betalen, omdat je een matras wel weg kan gooien als er in geplast is.
   Ik was eigenlijk de enigste van het groepje die met een echte luier om sliep.
   1 jongen had gelijk na de eerste nacht zijn bed nat wat de hele klas wel gezien heeft maar die vonden het zielig voor hem, niet lachen ofzoo.
   Pyjama helemaal nat bij die jongen tot aan zijn enkels. Ik heb toen gezegd tegen hem toen hij helemaal nat zijn bed uitstapte dat ik net zoo nat had als hem had kunnen zijn, ik was ook wel nat maar opgevangen door de luier.
   Wij 2en hadden alle 2 in bed geplast. Alleen ik met luier en hij met zn gewone boxer.
   Ik zij tegen hem als ik de luier niet om gehad had dan was mijn pyjama net zoo nat als die van jou nu.
   Daar schrok jij wel van, hij wist niet dat ze zoo krachtig waren, het is ook een heel verschil want ik had geen druppel in mijn pyjama. Hij drijfnat, terwijl ik ook zoo had moeten wezen.

   2e nacht nog een andere jongen nat.
   De 3e nacht heeft een jongen die de eerste nacht nat was een luier van mij gekregen.

   Help ik je zoo een beetje ?

   groetjes klaas.

 5. Nick

  Ja ik ben van school gewiseld.
  Welke luiers of pands kan ik het beste meenemen,ze moeten wel een beetje geruis loos zijn

  1. klaas Bericht auteur

   Ik gebruik deze luiers voor de nacht:
   Maar daar moet je dan eerst mee thuis mee oefenen om het zelf om te kunnen doen staand als je ze meeneemt op kamp.
   Die maken een klein beetje geluid. bijna geruisloos maar dat geluid kan een pyjama ook maken of als er ooit iemand vraagt wat hoor ik ? Zeg je gewoon dat je een snoep papiertje bij je hebt.

   Pants is eigenlijk voor overdag maar daar kun je ook mee slapen, Het lijkt op een drynite maar dan een stuk beter. (het houd meer vast)
   Die die je om als ondergoed en kan best wel wat hebben.

   Alleen pants lekken wat sneller als een luier. Een luier kan het meest hebben.
   Het licht eraan hoe erg je het hebt. Hoe erg je wel eens in bed plas per ongeluk, is het niet zoo heel veel dan is pants of drynites goed.
   Een luier heeft gewoon de allerminste kans op lekken als je hem goed om doet.

   Ik heb pants ook thuis staan maar op kamp koos ik voor de luiers in bed omdat je er niet doorheen kan plassen.
   Dit zijn bijvoorbeeld hele goeie pants.

 6. Nick

  Hoi klaas.
  Ik ben op kamp geweest en had drynites mee .
  Mijn leerkracht wist er van af .
  Maar er waren nog twee kindern die in bedplasten.
  Toevalig waren dat mijn beste vrienden.
  dus wij moesten met de meester mee naar een aparte kamer waar gingen slapen en moesten in onze luiers daar omdoen.
  Toen de rest van de klas ging slapen. Moesten we de meester even laten kijken of het goed zat (best ongemakelijk) .
  Maar ik ben blij dat ik mee ben gegaan . Dus ik wou even zegen bedankt voor het vertouwen

  1. klaas Bericht auteur

   Hee nick gelukkig is alles goed gegaan.
   Misschien had ik je wel beter advies moeten geven, drynites zijn ook prima.
   Je moet doen wat het beste voor jou werkt en je helpt.
   Ik ging ook van mezelf uit.

   Bij mij thuis lekten drynites te vaak door toen ik ze de eerste keer thuis uitprobeerde vlak voor het op kamp gaan dus dan de maar wat iets meer opvallendere luiers.
   Ik dacht als ik opsta en ik heb een natte plek in mij pyjama op kamp dan heb ik mijn drynite ook voor niks gedragen, ik ben alleen wat droger als zonder.
   Anderen zien dan alsnog dat je in bed geplast hebt.

   Ik koos er toch voor om mijn tena luiers mee te nemen op kamp, groter, dikker, en iets meer geluid, en mischien wordt het herkend onder mijn pyjama dacht ik maar nooit lekkage.
   Ik dacht bij mezelf liever dat mijn klasgenoten misschien erachter komen dat ik een luier draag dan dat ze me zien met een natte vlek in mijn pyjama of bed.
   Het is een beetje ongemakkelijk als je naar je bed loopt op de slaapzaal maar eenmaal in bed voelde ik me echt veilig van er kan nu niks gebeuren.
   Niks word nat.

   Mijn beste 2 vrienden plassen niet in hun bed, dat vond ik wel vervelend de eerste keer op kamp. Omdat iedereen een eigen plekje in de slaapzaal mocht kiezen behalve een groepje van 5 want daar hadden ze speciale bedden voor. Ik lach toch best wel dicht in de buurt van mijn vrienden. De slaapzaal had stapelbedden. Ons groepje wat bedplaste had 2x een stapelbed en 1 los bed en 3 meter verder lagen mijn vrienden alweer in stapelbedden. Dus je kon gewoon praten.

   Ik vond het toch wel fijn dat we er gewoon bij hoorden en niet helemaal apart sliepen.
   Bij ons ging het anders met luiers omdoen Enzo.
   Bij mij lagen de luiers apart in een een kamer voor de leraren, als we dan gingen slapen gingen we daarheen, ons groepje.
   Zogenaamd om medicijnen in te nemen werd tegen de rest gezegd.
   1 tje van het groepje nam ook echt medicijnen tegen in bedplassen maar dat werkte dus niet. Die had de volgende dag een nat bed.

   Wel raar dat je moet laten zien aan de meester of het goed zit. Met drynites kun je niks verkeerd doen, het is gewoon een onderbroek. Ze weten toch wat het is ? Luiers moet je wel heel goed omdoen.
   Voor mij was dat ook wel ongemakkelijk dat mijn luiers in de kamer van de leraren lagen maar leraren weten wel dat je je niet gemakkelijk voelt ik werd dan ook erg gerust gesteld.
   Ik kreeg alleen de vraag: heb je daar hulp bij nodig met omdoen ? Na nee dat kan ik zelf.

 7. Mart

  Hoi klaas ik ga dinsdag op wintersport maar als je aan het skiën bent kun je niet altijd stoppen voor te plassen zeggen me ouders dus ze zijden dat ik een luier om moest tijdens het skiën
  Wat vind jij hier van?

  1. klaas Bericht auteur

   Hoi mart. Zou best wel kunnen, ik heb gehoord dat meer mensen dat doen. Ik heb nog nooit geskied maar als het koud is buiten moet je ook al sneller plassen. Klopt wel dat je bij skiën niet altijd stoppen kunt. Het licht er ook aan hoe sterk je je plas kan ophouden. Maar als je moet met skiën duurt het ook lang voordat je bij een wc bent en uit de kleren bent door je speciale schoenen, dus een luier is wel handig hoor. Het zorgt ook ervoor dat je skiën niet hoeft af te breken. De meeste luiers kunnen het wel makkelijk aan als je er een keer in plast en hele goeie wel 2x. Je moet dan wel wennen eraan dat je het in je broek doet maar een luier neemt dat gelijk op als het gebeurt. De binnenkant voelt niet nat als je hem gebruikt en kan je gewoon nog alles doen zoals zitten en skiën. Groet klaas.

 8. Mart

  Hoi klaas
  Ik plas ook nog in bed maar ik rijd het s’nachts naar Oostenrijk maar ik ben bang dat als ik lig te slapen in de auto dat het dan gebeurt.
  Moet ik dan ook een luier om doen ?
  ik heb ook een oudere broer en een tweeling zus maar die weten er niks vanaf .
  die hebben alleen tijdens het skiën een luier om net als mij.
  Moet ik dit tegen hunieke vertellen?

  1. klaas Bericht auteur

   Hoi mart.

   Als je kans hebt dat je in je slaap in de auto plast zou ik wel een luier omdoen.
   Als je dan een luier omhebt in de auto hoef je niet meer bang te zijn dat het gebeurt.
   Gebeurt het wel in je slaap dan kan een luier dat makkelijk aan (Met hele goeie).
   Meestal voel je dat dan niet als je plast in je slaap en als je wakker wordt denk je dat er niks is gebeurt en droog bent maar dan heeft een luier alles opgenomen, dus dan hoef je niet bang te zijn.
   Ik zou het hun wel vertellen dat je daar last van hebt, mischien hebben zij ook wel in bed geplast en anders weten ze wel dat het bestaat als je bijvoorbeeld 12,13,14,15 bent ofzoo.
   Dan zullen ze het niet apart vinden dat jij een luier gebruikt, mischien zorgen ze wel een beetje voor je als ze weten dat je in bed plast.
   Mischien denken ze wel van ooh daar hebben we luiers voor.

   Wat voor luiers gebruiken jullie dan ? En hebben ze speciaal luiers in jouw maat gekocht ?
   Als je broer en zussen veel ouder als jouw zijn hebben ze mischien een grotere maat luiers al jouw.
   Scheelt het niet veel in leedtijd dan is het vaak dezelfde maat.
   Dat zit beter,

   Veel plezier met skiën

 9. Cas

  Hoi klaas ik ga binnenkort naar een pretpark Maar ik plas soms in mijn broek als ik druk bezig ben met leuke dingen.
  dit heb ik al eens eerder gehad en toen plaste ik in mijn broek dit was op schoolrijsje en dit had nog iemand en die gene
  Wist dat al vantevoren dat dat ging gebeuren dus die hadden een luier om maar de leeraar wist dit van hem en hij had reserve luiers vorige hem bij zich en toe dat gebeurde bij mij moest ik naar de leeraar en toen moest ik een luier om van de leeraar en ik hadden zo ie zo een schone broek bij me vooralsnog ik in een water attractie zou gaan dus ik moest die luier om doen van de leerkracht en een schone broek
  maar nu ben ik bang dat ik in mijn broek plas als ik in dat pretpark ben
  Groet cas

 10. Nicky

  Hoi klaas,
  Ik ga dinsdag met school naar de ardennen langlaufen
  En vandaag zeiden ze dat ieder eeen die mee gaat naar de aula moest komen en daar werd gezegd dat iedereen een drynite pandas aan moest doen want we gaan 4 uur achter elkaar langlaufen en in het bos is geen wc en je mag niet wild platen dus dat kregen we te horen ik schrok daar best wel van
  Al’s we daar zijn krijgt iedereen een drynite en moet hem in het begin aan doen (waar wel een wc is) en na tweer uur zouden we ff stoppen om de luiers te verschonen en daniet weer door
  Ik vraag me af is dit normaal dat een school dit doet ?

 11. Ramon

  Hoi Klaas,

  Als ik op kamp ben en dus in een vreemde omgeving slaap, waar het ’s nachts lang lopen naar de wc is, plas ik heel soms in bed. Ik gebruik voor de zekerheid op kamp luierbroekjes. Ik slaap altijd naast m’n beste vriendin, ik durf het haar niet te vertellen. Ben bang dat de viendschap tussen ons dan kapot gaat.

 12. Tom

  Hoi klaas ik ga 7 juli op schoolreisje
  Maar ik plas nog best vaak ongemerkt in mijn broek ennkan er zelf niks aan doen
  Ik moetvan de leeraaren een luier om doen is dit verstandig klaas?
  GROETJES tom

  1. klaas Bericht auteur

   Wat vervelend voor je tom. Het is wel verstandig om te doen. Mischien heb je er nog nooit 1 om gehad dus is het volledig nieuw voor je. Het scheelt wel voor jezelf als je een luier om hebt dat je broek niet meer nat wordt. Ik denk dat het je wel zal bevallen als je het vaak ongemerkt hebt. Heel veel luiers kunnen het makkelijk helemaal 1x opvangen als je in je broek plast. De luier vangt de plas op maar je hebt niet het gevoel dat je dan een natte luier hebt en het kan er niet meer uit. Heb je het overdag of alleen snachts ? En weet je al wat je wil dragen of mischien krijgt ?

   Het zal voor je zelf ook veiliger voelen. Bijvoorbeeld je plast een keer op school in je broek, dan kun je meteen naar huis voor nieuwe kleding en te gaan douchen. Met een luier heb je dat niet, als je dan een ongelukje hebt is je luier mischien voor de helft gebruikt maar hoeft nog niet af meteen.

   Groetjes klaas.

 13. wout

  hallo
  ik wil eens in luier plassen thuis
  maar op voeder en op voedsters zutte in de weg
  wa moet ik nu doen
  op scouts kamp begon er iemand over plassen in pamper
  ik vond da nie zo leuk
  maar ik wil niet wachten tot ik in rusthuis woon
  wil hier eens een keer in luier plassen
  groetjes wout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.