Urine / vochtindicator in luiers

Urine indicator Luiers

vochtindicator

Een urine-verzadigingsindicator; laat aan de buitenkant zien wanneer de luier verzadigd is. Een urine indicator is voor alle zekerheid aangebracht in een luier om zeker te weten of de luier nat is of niet omdat je het niet altijd voelt of hoever een incontinentieluier verzadigd is van urine (plas). Ook voorkomt het onnodig verschonen want gebruikt betekent niet dat hij gelijk verschoont moet worden. De urine indicator bestaat uit een inktstrook die in een luier in het kruis is verwerkt. En is daarmee de beste plek om te kijken of er in de luier geplast is of niet omdat niet altijd duidelijk is of een luier gebruikt is of niet omdat ze ook niet snel hun witte kleur verliezen en er zichtbaar nat uitzien als er in geplast is. Ook zit het op de plek wat het eerst nat wordt. Ze blijven immers vanbinnen ook droog aanvoelen tot dat deze echt te vol zijn. In de praktijk vindt ik de natheid indicator zelf handig voor om te checken of ik die nacht droog ben gebleven of nat omdat luiers je in de ochtend je net zoo droog laten voelen als de avond ervoor toen je hem omdeed. Het kijken op de voorkant van de Tena luier / pamper verraad dat ie meestal voor de helft verzadigd is als je nog in je slaap in bed plast.

wanneer is een tena pamper verzadigdVoor iemand die echt volledig incontinent is en niet voelt of hij of zij moet plassen is een vochtindicator handig voor om te zien wanneer hij of zij moet verschonen. Omdat een luier dan langzaam volt druppelt. En niet bij ieder beetje hoef je te verschonen.

Bij iemand die in bed plast maar een luier daarvoor draagt dan komt alles in 1 keer in de luier, vaak de hele blaasinhoud. Dat is een flinke aanslag op de absorptie  maar een incontinentieluier kan dat verwerken. Het kan een luier in 1 keer naar 50% vol brengen.

Video:

Een natte koude luier zul je bij in bedplassen dus ook niet snel krijgen. Een urine-indicator / vochtindicator verraad een natte luier als eerste dus gebruik je ze tegen bedplassen en de urine indicator op de luier is niet verkleurd in de ochtend kan je erop vertrouwen dat ie nog schoon is en kan je ze ook hergebruiken. Ook verschilt de urine indicator per merk maar zit altijd in je kruis en op je bips. Bij sommige merken zal de tekst langzaam verdwijnen met hoe natter de luier wordt (zoals de molicare) totdat deze helemaal verdwenen is dan wordt het aangeraden om dan een nieuwe om te doen. Bij de Attends luier hieronder wordt aangeraden om een nieuwe om te doen als de blauwe stippen lijn in het midden van de luier helemaal verdwenen zijn dat is wanneer deze luiers verzadigd zijn. (maar hoeft dan zelfs nog niet nat aan te voelen binnen in).

Molicare luier mer urine indicator

Molicare Tekst al verdwijnen van de voorkant als deze nat is.

attends slip regular plus

Attends luier Het vierkantjes patroon in de midden zal verdwijnen als de luier gebruikt is.

Attends Luier Pak Aangebroken

Attends Luier Pak met in het midden de blauwe lijn die langzaam verdwijnt bij steeds natter worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij Tena & lille healthcare hebben ze een strakke Gele lijn in de midden van de luier aangebracht in het kruis als urine indicator. Deze kleurt bij een klein beetje nat naar een beetje groen tot : Opvallend blauw wanneer het tijd is om te verschonen. (Helemaal volledig blauw verkleurd)

Urine indicator Luiers

tena slip

tena slip open pak – de gele streep in het midden is het eerste waaraan je kan zien of de luier gebruikt is.

Tena Slip Plus Met Urine indicator animatie

Tena Slip Plus Met Urine indicator animatie – De gele kleur in het midden verandert in opvallend blauw, wanneer het
tijd is om te verschonen

lil-fit supreme

lille healthcare luier (Type lil-fit supreme) – De urine indicator is op deze foto goed zichtbaar aan de voorkant (De foto is ook op de voorkant van de luier gemaakt) – Wanneer deze fel blauw is wordt het aangeraden om een nieuwe om te doen.

 

 

 

 

Wat betekent verzadigd van urine ? Wanneer is een incontinentieluier verzadigd ?

Een verzadigde luier betekent dat een luier of ander incontinentiemateriaal geen vocht meer kan opnemen, de eerstvolgende keer dat er in de luier geplast wordt absorbeert de luier het niet meer of te weinig omdat het dat niet meer kan. Het hoeft nog niet te beteken dat een luier dan meteen gaat doorlekken maar waarschijnlijk wel als je er druk op zet door te gaan zitten ergens, bijvoorbeeld op een houten stoel met een luier die te nat is. Dan lek je door. Echt verzadigd kan beteken dat urine niet meer in de luier trekt (absorbeert) maar in de luier blijft staan, de anti-lekrandjes voorkomen alleen nog dat het er aan de zijkant uitlekt. Als dit je gebeurt in je slaap dan gaat je huid stuk van luiers dragen. Je krijgt dan heel veel jeuk bij je schaamstreek (luieruitslag)

Een luier die voldoende opneemt en waar in de nacht in geplast is geeft in de ochtend geen problemen ook als je daarmee op een stoel gaat zitten omdat het droog zal voelen. Een van geel naar volledig blauw verkleurde urine indicator bij het merk tena hoeft nog niet betekenen dat de luier verzadigd is maar het zit wel in de buurt. Urine indicators zijn meer voor jongens of meisjes waarbij luiers voor hun een beetje nieuw zijn. Als je er 1 elke nacht gebruikt leer je op een gegeven moment wel aan te voelen wanneer een luier erg gebruikt is omdat een luier ook opzwelt als deze gebruikt is. Is de luiers luier heel erg nat ? Dan is deze heel dik en draagt het niet meer comfortabel.

Voorbeeld op de foto:

Pasvorm MoliCare Extra - Small - Achterkant

Pasvorm MoliCare Extra – Small – Achterkant.

Hier zie je een luier / incontinentieluier van het merk Molicare in het echt. Molicare luiers hebben het vierkante blokjes patroon als Natheid indicator (urine indicator). In het midden van de luier precies over de bips en aan de voorkant in het kruis zoals je op de foto ziet. Als je op je rug slaapt en je plast in bed dan zal ook de achterkant van de luier het meest gebruikt worden. Zijn in de ochtend alle vierkantjes verdwenen tot aan de bovenste aan toe dan is de luier verzadigd.

Merken die het slip model / Broek luier model maken:

Wanneer is een Tena pamper / Luier verzadigd ?

wanneer-tena-pamper-luier-verzadigd

 

Tags: wanneer is een incontinentieslip verzadigd?, wat is een luier met vochtindicator, luier verschonen.

 

3 gedachten over “Urine / vochtindicator in luiers

  1. MICHKE (MICHEL)

    probeer eens bij iemand die je kent of wacht tot je ouders gaan winkelen zijn weet je ouders dat je pampers draagt ? of moet je een pamper dragen van je mama ? als dat zo is waarom niet het dient er voor alleen uw wassen en een nieuwe aan alleen wat met washandje ?die is ook vuil in wasautomaat en dat ma in het wasautomaat ga zien ?en je kan het best doen tussen de 4muren of gesloten tuin als je bijvoorbeeld toch een in je pamper op strand wil lopen geen probleem dan word je wel bezien op een schattig mannier maar zo komt het dat je het gewoon werd niet meer moeten verstoppen voor iemand je hoeft je daarvoor niet te schamen voor je leeftijd niet aantrekken ik bijvoorbeeld ik heb toen ik nog kind was was mijn reactie te traag toen bestond er nog geen pampers dan was het in onderbroek en gewone broekje ook vuil op de speelplaats dan had ik geschaamt kan je dat voorstellen dat iedereen na mij keek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.