Slip model luiers

Het bekendste & veiligste model is het SLIP model dat ziet er zoo uit:

Slip model

Slip model – luiers

Tena Slip Plus Met Urine indicator animatie

Tena Slip model  Animatie – luiers 2

Slip model luiers in het echt

Slip model luier in het echt (Tena Super)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Attends slip model luier in het echt (achterkant)

Attends slip model luier in het echt (achterkant)

Deze zijn gemaakt voor de maximale absorptie. Je zet ze vast met 4 plakkers en geven je zo de maximale beveiliging zodat ie blijft zitten zoals ie zit tot je hem weer af doet. Zelfs als je veel draait in je slaap. Het heeft een brede achterkant en voorkant wat allemaal absorberen kan zodat vocht wat in de luier komt geen kant op kan dan alleen maar te worden opgenomen door de luier door het grote witte oppervlakte wat urine kan opnemen. Ook verspreid urine zich over bijna over het hele oppervlakte van een slip zodat niet 1 plek meteen verzadigd is. Het absorberende gedeelte loopt van tot vlak onder je navel tussen je benen door en bedekken dan volledig je billen tot het begin van je rug. Dit is zoo gemaakt zodat je er zeker van kan zijn dat ze altijd een grootte plas kunnen opvangen in de nacht als je op je rug slaapt of op je buik slaapt. (Rugslapers / Buikslapers). Een slip is vaak van plastic het grootste voordeel hiervan is dat de luier geur dicht is en als ie flink nat is blijft het netjes in vorm omdat plastic niet mee veert en gaat door de sterke plakkers niet anders zitten als ie nat is of doorhangen. De functie van de 4 plakkers is dat ze het gewicht van een natte slip moeten dragen. Een slip luier zakt nooit af door de plakkers.

 

 

 

Luierbroekjes zijn elastisch en kunnen uitrekken en gaan hangen in je kruis wanneer deze nat zijn. Dan is je bescherming ook zoo goed als weg maar dan weet je ook dat het tijd is om te verschonen. De meeste mensen zullen bij het zien van deze afbeeldingen denken aan een baby luier of pamper ja die zijn er ook maar dit model absorberend materiaal / incontinentiemateriaal is er echt voor elke leeftijd maar als het niet voor baby,s is dan heet het anders. Dan heet wat je hiernaast op de foto ziet een SLIP Sommige mensen noemen het ook wel broekluiers of gewoon een pamper. Deze zijn geschikt om overdag & ‘S nacht te dragen. Maar voor ‘S nachts bestaat er niks veiliger dan de slip modellen luiers. Helemaal met bedplassen. Vooral omdat het absorberende gedeelte wat vocht kan vasthouden bij de slip het grootst is.  Waarom zoo gemaakt ? omdat dit model de grootste veiligheid geeft tegen doorlekken. En wint het altijd van een luierbroekje als het om absorptie gaat. Dit model slip wordt door alle bekende merken gemaakt maar er zitten verschillen in vooral de absorptie. Het uiterlijk is wel totaal anders per merk.

Urine indicator in luiers :

Urine indicator Luiers

Een urine indicator is voor alle zekerheid aangebracht in een luier om zeker te weten of de luier nat is of niet. De urine indicator bestaat uit een inktstrook die in een luier in het kruis is verwerkt. En is daarmee de beste plek om te kijken of er in de luier geplast is of niet omdat niet altijd duidelijk is of een luier gebruikt is of niet omdat ze ook niet snel hun witte kleur verliezen en er zichtbaar nat uitzien als er in geplast is. Ook zit het op de plek wat het eerst nat wordt. Ze blijven vanbinnen ook droog aanvoelen tot dat deze echt te vol zijn. Een urine-indicator verraad een natte luier. Ook verschilt de urine indicator per merk maar zit altijd in je kruis. Bij sommige merken zal de tekst langzaam verdwijnen met hoe natter de luier wordt (zoals de molicare) totdat deze helemaal verdwenen is dan wordt het aangeraden om een nieuwe om te doen (maar hoeft dan zelfs nog niet nat aan te voelen binnen in).

Molicare luier mer urine indicator

Molicare Tekst al verdwijnen van de voorkant als deze nat is

attends slip regular plus

Attends luier Het vierkantjes patroon in de midden zal verdwijnen als de luier vol is.

Attends Luier Pak Aangebroken

Attends Luier Pak met in het midden de blauwe lijn die langzaam verdwijnt bij steeds natter worden

 

 

 

 

Bij Tena & lille healthcare hebben ze een strakke Gele lijn in de midden van de luier aangebracht in het kruis als urine indicator. Deze kleurt bij een klein beetje nat naar een beetje groen tot : Opvallend blauw wanneer het tijd is om te verschonen. (Helemaal volledig verkleurd)

Urine indicator Luiers

tena slip

tena slip open pak – de gele streep in het midden is het eerste waaraan je kan zien of de luier gebruikt is.

Tena Slip Plus Met Urine indicator animatie

Tena Slip Plus Met Urine indicator animatie – De gele kleur in het midden verandert in opvallend blauw, wanneer het
tijd is om te verschonen

lil-fit supreme

lille healthcare luier (Type lil-fit supreme) – De urine indicator is op deze foto goed zichtbaar aan de voorkant (De foto is ook op de voorkant van de luier gemaakt) – Wanneer deze fel blauw is wordt het aangeraden om een nieuwe om te doen.

 

 

 

 Merken die het slipmodel / Broekluiermodel maken:

2 gedachten over “Slip model luiers

    1. klaas Bericht auteur

      Tena slip maxi small, om mee te slapen. Tena pants super small, Gebruik ik soms overdag als ik me wat zekerder wil voelen. Molicare super plus, om mee te slapen heb ik ook getest. Een vol pak, dit zijn ook erg goede luiers maar ik ben toen het pak op was toch weer overgegaan op tena omdat die wat beter bij mij zaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.