Cotton feel & Luiers met plastic buitenkant

Een trend van de laatste jaren is dat veel luiermerken naast dat ze een plastic versie hebben ook een versie van dezelfde luier uitbrengen met een katoenen buitenkant (Ook wel cotton feel genoemd) Waarom dit gedaan wordt is mij een beetje onbekend want toch bestaat de luier aan de buitenkant uit plastic maar wel dunner als de andere versie. Het is een dun laagje plastic waar stof is overheen geplakt. Bij de plastic versie is dit niet zoo daarvan is het plastic ook dikker. bij de cotton feel versie is er een laagje katoen stof op het plastic vastgeplakt net zoals drynites want katoen alleen kan immers geen urine in de luier vasthouden. Wanneer de luier gebruikt zou zijn zou je een natte buitenkant hebben. Het is dan in feite een dikke drynite met de absorptie van een echte luier en het grote oppervlakte wat vocht vast houdt. Wat wel een feit is:

  • Is dat het meer ademend is (breathable).
  • Iets minder doet denken aan baby luiers het voelt wat meer aan als een katoenen onderbroek zoals drynites (de buitenkant voelt aan als echt stof).
  • Het maakt een heel klein beetje minder geluid als plastic versies.
abena m3 los cotton feel (Luier met katoenen buitenkant)

Abena m3 cotton feel (Luier met katoenen buitenkant)

seni

Seni luier met katoenen buitenkant

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadelen zouden zijn :

  • Vocht slaat door bij sommige merken als de luier nat is doordat het materiaal wel erg breathable) is de buitenkant van de slip voelt dan vochtig aan net alsof je erg gezweet hebt in een onderbroek
  • Minder stevig ze zouden sneller stuk kunnen gaan.

Meningen verschillen ook aardig over de cotton feel luiers de meeste lijken de plastic versie toch het beste te vinden.

Welke luiers hebben nu een plastic buitenkant.

Attends slip

Attends slip regular 9 (S)

Attends slip regular 9 (S)

Molicare super plus

molicare super plus

molicare super plus (small)

Tags: incontinentiemateriaal, breathable luiers

4 gedachten over “Cotton feel & Luiers met plastic buitenkant

    1. klaas Bericht auteur

      Ik vindt het minder fijn zitten, cottonfeel luiers zijn alleen wat stiller, minder geritsel. Ik heb het idee dat cotton-feel ook sneller doorlekt.

      1. Wubbo

        Ik ben nu 52 en al ruim tien jaar inco. Ik krijg na opmaken van eigen risico de luiers vergoed. Maar wat ik ook probeer ik krijg het niet voor elkaar om de leverancier die is aangewezen door de zorgverzekeraar niet zo ver om luiers te leveren met een plastic folie buiten laag. Ik fiets veel en doe cottenfeel gaat dan echt doorlekken. Ik moet hierdoor plastic broeken over de luier dragen. En die worden dus ook niet vergoed.
        Het grote nadeel is dat dit allemaal bedacht wordt door mensen die zelf geen luiers hoeven dragen en alleen maar naar de kosten kijken niet naar goede zorg van de patiënt.
        Cottenfeel is veel goedkoper te produceren en er zit net zoveel plastic in dan in luiers met gladde plastic buitenkant.
        Ook gaat je huid in je liezen kapot door schuren. Om dit te voorkomen of te genezen heb je zalf nodig en ook dat wordt niet vergoed.
        Ik heb in de maand hierdoor een kostenpost van meer dan€120. En ik leef van een uitkering die 1050 euro is. De kosten zijn gewoon niet meer op te brengen door mij en ik dreig een aan huis gekluisterde man te worden.
        Dank u wel mensen die voor goede zorg moeten zorgdragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.