Soorten & Gebruik

Welke incontinentiematerialen zijn er ? Incontinentiemateriaal of (luiers) bestaan er in allerlei soorten & maten.

 

Het bekendste & veiligste model is het SLIP model dat ziet er zoo uit:

Slip model

Slip model – luiers

Tena Slip Plus Met Urine indicator animatie

Slip model – luiers 2

Slip model luiers in het echt

Slip model luier in het echt (Tena Super)

 

 

 

 

 

 

 

 

Attends slip model luier in het echt (achterkant)

Attends slip model luier in het echt (achterkant)

Deze zijn gemaakt voor de maximale absorptie. Je zet ze vast met 4 plakkers en geven je zo de maximale beveiliging zodat ie blijft zitten zoals ie zit tot je hem weer af doet. Zelfs als je veel draait in je slaap. Ook is een slip van plastic het grootste voordeel hiervan is dat ie geur dicht is en als ie flink nat is blijft het netjes in vorm blijft omdat plastic niet mee veert en gaat door de sterke plakkers niet anders zitten als ie nat is. Luierbroekjes zijn elastisch en kunnen uitrekken en gaan hangen in je kruis wanneer deze nat zijn dan is je bescherming ook zoo goed als weg maar dan weet je ook dat het tijd is om te verschonen. Nog een functie van de 4 plakkers is dat ze het gewicht van een natte slip moeten dragen. Een slip luier zakt nooit af door de plakkers. De meeste mensen zullen bij het zien van deze afbeeldingen denken aan een baby luier of pamper ja die zijn er ook maar dit model absorberend materiaal is er echt voor elke leeftijd maar als het niet voor baby,s is dan heet het anders. Dan heet wat je hiernaast op de foto ziet een SLIP.

Sommige merken noemen het ook wel broekluiers of gewoon een pamper. In België noemen ze het wel broekluiers of pampers daar maken ze geen verschil tussen baby luiers en volwassen luiers. In Nederland wordt het vaak ook wel incontinentiemateriaal genoemd of incontinentieluiers als het niet voor baby,s is maar voor kinderen | tieners | pubers | volwassenen is. Deze zijn geschikt om overdag en ‘S nacht te dragen. Maar voor ‘S nachts bestaat er niks veiliger dan de slip modellen luiers. Helemaal met bedplassen. Vooral omdat het absorberende gedeelte wat vocht kan vasthouden bij de slip het grootst is. Het absorberende gedeelte loopt van tot vlak onder je navel tussen je benen door en bedekken dan volledig je billen tot het begin van je rug. Dit is zoo gemaakt zodat je er zeker van kan zijn dat ze altijd een grootte plas kunnen opvangen in de nacht ook als je op je rug slaapt of op je buik slaapt. (Rugslapers / Buikslapers) Waarom zoo gemaakt ? omdat dit model de grootste veiligheid geeft tegen doorlekken. En wint het altijd van een luierbroekje als het om absorptie gaat. Dit model slip wordt door alle bekende merken gemaakt maar er zijn maar kleine verschillen in. Het uiterlijk is wel totaal anders.

Pants model luiers ook wel luierbroekjes genoemd:

Tena pants in het echt om - zoo ziet het eruit

Tena pants

molicare mobile

Molicare mobile

Absorin Pants

Absorin Pants

Tena pants productfoto en het gevoel dat het je geeft

Tena pants in het echt

molicare mobile Super

Molicare mobile Super – Verpakking

 

 

 

 

 

 

 

Pants lijken erg op de luierbroekjes die je in de supermarkt vindt alleen absorberen deze een stuk meer. Meer zoals drynites en Kruidvat luierbroekjes. Deze pants broekjes kun je in Nederland niet bij de drogist of supermarkt kopen maar wel bij de Apotheek of een internetwinkel. Maar deze zijn professioneler en bestaan al langer als luierbroekjes van de supermarkt. Ze zijn geschikt om overdag en in de nacht te dragen. Pants hebben een perfecte pasvorm door de unieke elastieken om middel en benen. Het zit eigenlijk als een netje om je lichaam heen. Als je het broekje van dichtbij bekijkt dan zal het je opvallen dat de broekjes een vierkantjes patroon hebben dit is zoo omdat de pants broekjes uit allemaal elastieken draadjes bestaan Verticaal en Horizontaal waardoor het niet makkelijk afzakt ook als het broekje gewicht krijgt wanneer het nat is geworden.

 

 

 

 

Je kan het ook wel zien een nieuw broekje wat uit de verpakking komt ziet er zoo uit:

tena pants uit de verpakking (samengetrokken)

tena pants uit de verpakking (samengetrokken)

tena pants aan

tena pants aan (past goed)

 

 

 

 

 

 

Pants passen perfect en hebben een prima bescherming tegen lekken. Aan de buitenkant voelt de pant aan als een textiel product, doordat er een zacht materiaal gebruikt is. Om lekkage te vermijden is er een anti-lekrand aangebracht aan de zijkanten binnenin. De zachte elastiek in het product zorgen er voor dat de pant goed sluit om het lichaam en er voor zorgt dat het niet doorlekt. Als het nodig is het eenvoudig om de pant snel af te doen door eenvoudig de zijkanten open te scheuren en hem daarna op te rollen en met de speciale tape vast te maken, zodat de pant eenvoudig weggegooid kan worden. Ook voor deze geldt: Pants wordt door alle bekende merken gemaakt maar er zijn maar kleine verschillen in. Het uiterlijk is vaak wel totaal anders.

 • Absorin
 • Attends
 • Molicare
 • Abena
 • Tena
Flex model luiers:
Tena flex luiers

Tena flex luiers

Tena flex luiers

Tena flex luiers (Hoe het werkt)

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze flex luiers zijn alleen maar geschikt voor overdag en met erg warm weer en wordt vaak gedragen door mensen die last van incontinentie hebben overdag. Het handige van deze luiers is dat je ze zeer snel kunt verschonen zonder je helemaal uit te kleden (Staand) Het is een luier die met klittenband werkt. Ook zijn ze aan de zijkant open waardoor het koeler is en luchtdoorlatend ideaal voor in de zomer met heet weer.
Het werkt als volgt: Zoals je ziet op de 2e foto zit aan de achterkant van de Flex luier een brede stoffen katoenen band vast wat ook de kant is die op je rug komt (klikken op foto’s is vergroten) Eigenlijk zijn het 2 uiteindes en op 1 kant zit een klittenband sluiting waardoor je die band om je middel kan spannen net zoals een schoen met een klittenband sluiting ongeveer zodat je dit hebt:

Tena Flex Band om lichaam

En dan is het alleen nog het absoberende verband zelf wat dan tegen de achterkant van je benen hangt tussen de benen door doen en vastplakken aan de voorkant op de katoenen bant.

Tena flex Vastzetten op voorkant

 

Met weer rechts en links een klittenband aansluiting duidelijk zichtbaar. Niet geschikt voor als je last van bedplassen hebt. Raakt 1 kant los in je slaap door veel draaien dan plakt de klittenband sluiting aan je dekens waardoor als je veel draait in je slaap hem helemaal uitrekt.

 

 

 

Details:

Tena flex omdoen 2

Tena flex omdoen 1

line

Absorin T-Fit:

Absorin T-fit

Absorin T-fit

Absorin T-fit werkt net zoals de flex luiers hierboven maar lijken maar een klein beetje op elkaar. Ze zijn ook net zoo handig als de flex luiers. En wordt door geen ander merk hetzelfde gemaakt.

Meer info op de absorin website

 

 

line

Wanneer komt deze pagina van pas ? Als je op zoek ben naar:

 • welke soorten broekluiers bestaan er ?
 • luiers voor buikslapers
 • luiers voor rugslapers
 • luiers voor de nacht
 • luiers voor tieners
 • luiers voor pubers
 • luiers voor kinderen

5 gedachten over “Soorten & Gebruik

 1. Mevr. M.A.P. Hemmelder

  Hallo

  Ik probeer het gewoon. Mijn zoon van 25 (bijna 26) heeft een verstandelijke beperking en is incontinent. Ik ben nu al maanden en vele pants verder op zoek naar een pants waarvan de inleg hoger is dan de gebruikelijke pants. Tena, Absorin, Depend en noem maar op heb ik allemaal uitgeprobeerd. Het inlegstuk komt net boven zijn jonge heer. Dat is veel te kort. Het moet minstens 10 tot 15 cm hoger zitten. Is daar een optie voor. Graag hoor ik hier wat over.

  Met vriendelijke groet

  1. klaas Bericht auteur

   Hoi,

   Zorgen dat je geslachtsdeel naar beneden wijst in de pants, zoo begint het absorberen ook precies in het midden.
   Anders moet je echt een luier (slip) met 4 plakkers gaan proberen daarvan zit het inlegstuk wel een stuk hoger.

 2. Marja

  Goedendag, ik zoek passend incontinentiemateriaal voor een volwassen vrouw, rolstoelgebonden met downsyndroom. We gebruiken nu flexmodel luiers. Maar deze dame heeft een niet gangbare lichaamsbouw ( achteruitstekend achterwerk met smalle billen) waardoor de inco haar achterwerk niet goed omsluit. Soms schuift de rand scheef tussen haar billen, waardoor lekkages ontstaan.
  Een grotere maat is ook geprobeerd, maar dan is de taille van de inco te groot.

  Mijn vraag: bestaan er iflexmodelluiers geschikt voor deze afwijkende lichaamsbouw?

  1. klaas Bericht auteur

   Hoi marja, ik denk dat ze dan het beste het slip model inco luiers kan proberen, minder handig maar meestal blijven die beter op hun plaats.

   groet klaas.

 3. Inco

  hallo, is het mogelijk om geurdichte kleding voor volwassenen te leveren? We hebben veel inco luiers gebruikt maar geen oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.