2 gedachten over “Slimme luier vertelt wanneer hij verschoond moet worden

 1. anoniem

  Heb besloten binnenkort ook weer met luiers te slapen . Moeilijk maar hoop dat mensen het dan eindelijk accepteren. Ooit eens mee begonnen na nat bed en hierdoor helemaal in de war geraakt. Ben ermee betrapt en gepest enz. Ik bespreek het bij de huisarts en probeer het nog een keer discreet , als het gepest weer terug komt moet ik het dan maar bespreekbaar maken. Heb het er over gehad met iemand en ben erover uit . Mensen moeten maar accepteren dat ik in een luier veel beter slaap er is veel misgegaan nadat ik werd geïrriteerd door mensen die van mijn luier afwisten . Ik durf niet eens vast te slapen en ben dit zat . Toen ik een tijdje niet thuis sliep en met luier ging het veel beter . Ga va 010116 na overleg met bekende weer proberen op normale tijd te slapen in mijn luier . Als het lastigvallen echt doorgaat dan moetbiedereen het ook maar weten . Ik begrijp de reacties maar er moet wel normaal met elkaar worden omgegaan. Ik kijk steeds filmpjes enz omdat ik ’s nachts m’n luier mis , en neem ongezonde dingen ipv medicijnen omdat ik hierdoor soms te laat wakker word voor de wc. Ik snap de verbazing en grappen in de buurt en vind dit niet erg hoop wel dat ik niet zo erg word gepest dat wonen hier niet meer gaat.

  1. klaas Bericht auteur

   Ik snap wat je bedoeld ik heb het ook allemaal meegemaakt. Ik heb meer als een jaar vaak in bed geplast vanaf dat het begon. Ik wist toen niet dat als je bijna 13 bent nog steeds speciale luiers kan dragen en mijn ma wist het ook niet. Pas toen mijn ma verraade aan familie dat ik bedplasser ben kwamen we erachter wat er allemaal bestond omdat er 2 in de famile waren die het ook hadden. Ik was ook bang om gepest te worden ook een beetje in huis. Maar in huis waren ze juist blij voor me, mijn broertje en zus. De eerste week met luiers vroegen ze bijvoorbeeld plas je niet meer in bed ? Jawel zij ik maar zoo goed werken ze dat ik alles nu droog houd. Want ze waren van mij gewend dat ik elke dag met stinked nat wasgoed naar beneden kwam. Buitenhuis vind ik het nog weleens moeilijk. De eerste keer toen ik buitenhuis ging slapen en ik al luiers had dacht ik, ik laat ze thuis maar dan wist ik zeker dat ik op vakantie een na bed zou krijgen. De eerte keer toen ik buitenhuis ging slapen en luiers mee had toen was ik een weekje met mijn familie mee op vakantie in een groepsaccomedatie. Stiekem omdoen en afdoen lukte wel maar de rest van de jongens en meisjes waar ik bij sliep op de slaapzaal ging het opvallen dat ik dingen anders deed als hun. Zoals dat ik elke ochtend douchen moest en de anderen deden dat meestal in de avond. Ook ging ik alleen tanden petsen als de rest al in bed lag zodat ik alleen was in de badkamer om een luier om te doen (discreet). De eerste paar dagen kijkt niemand er van op maar ze gaan langaam steeds meer vragen stellen waarom ik niet tegelijk dingen met de rest doe zoals tanden poetsen want de groepsaccomedatie had 6 wasbakken op een rij. 4x een douche en 3 wc,s. Na 3 dagen was ik het gevraag ook zoo zat omdat we een grote famile hebben en niet meer liegen kon dat ik gezegd heb dat ik luiers nodig heb. Niet meteen gezegd maar ik heb een paar jongens laten raden wat ik had na ze weer eens vroegen waarom ik in de avond het hele voorbereiden om op bed te gaan alleen doe toen ik bij de badkamer weg kwam en in bed ging liggen. 1 jongen sliep boven mij op het stapelbedbed en de andere 3 naast mij. Ik heb eerst gezegd ik heb een probleem he met slapen nadat ze het vroegen aan me. En langzaam steeds verder laten vragen, En heel snel wisten ze ook dat het bedplassen was wat ik had. Ik heb ze dan ook alles uitgelegd hoe het zit waarom ik alles stiekem doe omdat ik overdag echt vrienden van ze was. Ook dat ik luiers draag in bed waar ze wel stom verbaast door waren. Ik heb het bespreekbaar gemaakt met hun eerst en daarna de rest. Hun accepteerden dat ik luiers nodig had en wilden me helpen met dat ik me niet zoo hoefde te schamen en dat ik gewoon met hun tegelijk kan tanden poetsen en mijn pyjama aantrekken. Dat we het gezzelig haden op vakantie vonden ze belangrijker en ze vonden me niet minder leuk omdat ik luiers nodig heb. Dat was echt heel aardig van hun dat ze het voor mij beter gingen maken want ik hoefde me niet meer te verstoppen.

   Ik heb die dagen later ook nog wel opmerkingen gehoord van anderen die ik ïrriterend vond maar ik gaf er eerlijk antwoord erop. Zoals als je wakker word en je bed uit gaat en voelt dat er naar je gekeken wordt. Paar kaar werd er sochtens gevraagd ben je nat klaas ? Wat ze echt meenden omdat ze medelijden met me hadden dat ik in bed plas. Ze vonden het raar dat ik het soms niet wist of ik nat was, iedereen denkt dat je toch door een luier heen plast. Als ik wel voelde dat ik een gebruitkte luier had deed ik het er soms om. Als ik uit bed kom check ik ook altijd of ik niet gelekt in mijn pyjama dan was het gelijk door anderen dat ze zijden nat klaas ? Dan maakte ik dat ook bespreekbaar tegen degene die het vroeg en zij ik nee alles zit in de pamper, zie jij natte vlekken in mijn blauwe pyjama ?

   En als ze stom deden en er grappen over maakten zij ik: Ik heb ze ook voor jullie om he, als ik in bed plas dan stinkt de slaapruimte de hele week. En dat ik zonder luier er niet bij was geweest maar gewoon thuis was gebleven omdat we dan een nieuw matras moeten betalen. Het helpt ook wel dat er bij ons in de familie veel oudere jeugd is, ik merk bijvoorbeeld dat mensen me vaak schattig en aardig vinden. Na dat iedereen wist dat ik nog in bed plas helemaal. Ik heb een paar keer een arm om mijn middel gehad of een hand op mijn rug en te horen gekregen dat ze het niet erg vinden dat ik in bed plas. En als iedereen weet dat je in bed plast wordt ook iedereen eerlijk die er ook last van hebben gehad.

   Op wat voor manier ben jij betrapt dan ? En hoe ?
   Wat bedoel je met ongezonde dingen ?
   Medicijnen heb ik ook geprobeerd, die kreeg ik tegelijk met luiers omdat ma in paniek was omdat dus die vakantie met de familie eraan kwam en ik niet droog was. Minrin tabletten deden niks maar ik was wel blij dat ik na een jaar iets gevonden had waarmee ik kon doorslapen en niet meer zoo afhankeiljk was van mijn ouders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.