Mijn verhaal – Hoe is dit probleem voor mij ?

Wie ben ik ?

Nou om te beginnen was ik al vrij vroeg zindelijk volgens mijn moeder al rond 3 jaar. Het kwam dan ook als een grote verassing toen ik rond mijn 12e in een keer midden in de nacht wakker werd omdat ik het koud had wat ik anders nooit had. Ik dacht He ? nat ? hoe kan dat ? 😳 Ik dacht even aan het dakraam waar ik onder slaap.

velux dakraam open
Maar dan moet er wel een superzware stortbui naar benden komen wil het mijn bed raken. Maar eenmaal uit bed gekomen en het licht aangedaan zag ik het. Mijn hele kruis van mijn pyjama was nat en het bed waar ik in lag een klein beetje. Ik zakte echt door de grond van schaamte ik besloot me maar om te kleden en van schaamte niks te zeggen tegen mijn ouders. Snel even wassen met een washandje bij de wastafel en een schone onderbroek aan en een schone pyjama. Die vieze kleding tussen het andere wasgoed gestopt in de wasmand ik dacht bij mezelf dan kan ik in ieder geval weer verder slapen morgen maar even douchen. En ja de sporen van het kleine beetje bedplassen verdwijnen wel met een normale verschoning. (paar druppels)

(Dat was dan de allereerste keer dat het gebeurde) De volgende dag dacht ik bij mezelf wat was dat vannacht ? ik heb gewoon in bed geplast !? Maar het luchtte me wel op dat ik gewoon normaal naar de wc kon gaan toen ik nodig moest. (stel je voor ik had vannacht ook zoo in 1 keer een nat bed wat als ik het overdag ook niet kan ophouden) En was nog wel verbaast hoe het heeft kunnen gebeuren ik dacht misschien is dat wat mijn moeder bedoelt met in de pubertijd komen en dat je lichaam verandert Enzo. (mijn moeder weet veel van het menselijk lichaam want die volgde toentertijd daar een studie voor). Ik dacht nog even aan een reclame op tv van Drynites nee toch ? Zo meteen moet ik ook zo,n boekje gaan dragen. 😥

drynites

Bedplassen is zeker geen pretje nee.

De volgende dag kwam ik uit school en ging ik aan de keuken tafel zitten met een glas cola met mijn moeder erbij en mijn broertje komt dan wat later van school even de dag bespreken Enzo hoe het was op school en wat we allemaal meegemaakt hebben op school. Gewoon even gezellig. Mijn broertje komt dan ook rond dezelfde tijd thuis vanaf de basisschool. Maar mijn moeder wou me ook even apart spreken toen ik net op zou staan van tafel om naar boven te gaan. Toen had ik al een vermoeden waarover het kon gaan ik kreeg echt meteen een hoofd als een boei zoo rood wat ik altijd krijg als ik me schaam.

Mijn moeder zij heb je een ongelukje gehad klaas ? Want toen ik je pyjama uit de wasmand in de wasmachine gooide stonk deze erg naar urine en heb dus ook maar meteen je bed verschoont. Ik heb alleen maar ja gezegd ik wist zelf ook niks ervan te zeggen het gebeurde ik zij maar het ging per ongeluk. Maar ik kreeg een aai over mijn rug en mijn moeder zij meer kinderen hebben er last van hoor je bent heus niet de enige en als het weer gebeurt moet je me gewoon even roepen dan verschonen we samen je bed zodat je lekker verder kan slapen het is helemaal niet erg. En ze biechtte ook nog op dat ze het ook weleens heeft gehad vroeger maar er niet veel meer van wist. Dat stelde me wel aardig gerust want ik maakte me al druk voor de komende nacht natuurlijk. 2 dagen heb ik prima geslapen maar nu met elke avond naar de wc gaan wat ik al bijna elke avond deed maar nu moest en zou ik plassen. Maar de 3e nacht werd ik nat in een steenkoud nat bed nu was het wel goed misgegaan alles kleddernat en het was niet mogelijk om door te slapen tot de tijd dat ik normaal van bed af zou gaan. En me toch rustig houden anders merkt mijn broertje het.

douche
Het eerste wat ik deed was maar even douchen ik hoopte mijn ma niet wakker te maken maar werd doordat ik douchte toch wakker. (De douche zit naast mijn vader en moeders slaapkamer eraan vast dus) Die wist al wat er aan de hand was natuurlijk die was al druk mijn bed aan het verschonen met de ogen half dicht toen ik weer schoon de slaap kamer op kwam. maar ze was niet boos gelukkig. Mijn broertje was helaas wel wakker geworden van al het gedoe die op dezelfde kamer slaapt hij zij tegen me jij nu ook al klaas ?!  Ja ik nu ook ja.

Hij had het ook een keer ik dacht toen ook aaah wat vervelend voor je. Toen het bed weer verschoont was en klaar was zij ze vanaf nu maak ik je elke nacht wakker kijken we of dat helpt goed ? Ik vond alles wat helpen zou prima om te doen ik weet het ook niet meer ik kan er niks aan doen. Dit hebben we ongeveer een maand zoo gedaan. Maar toch vaak een nat bed gehad soms maakte ze me ook niet wakker omdat mijn moeder in de zorg werkt maakt ze 40 uur per week maximaal en ’s nachts lukte het haar soms niet eruit te komen en als ze het wel deed kwam ze niet snel in slaap waardoor ze zich soms versliep voor haar werk. En pa is weg voor zijn werk. Soms werd mijn broertje ook wakker omdat die licht slaapt. Dus dat is ook geen oplossing.

bij de dokter voor het bedplassen (kleurplaat)
Ik hoopte nog steeds dat het vanzelf zou weggaan het bedwateren. Want het was er ook zomaar opeens.
Toch was ik gemiddeld 1x in de 3 dagen nat ik werd er echt raar van en het is lastig voor mijn broertje die ook in een bed op dezelfde kamer slaapt. Als het licht aanmoest om mijn bed te verschonen werd hij soms wakker waardoor hij ook niet lekker sliep. Maar voelde wel met me mee bovendien heeft hij voor mij ook al eens keer in bed geplast dan baalde ik ook voor hem. Maar ikzelf zit wel al op ongeveer 10x. En ik ga ook niet alleen op een kamer liggen dat zou als een straf voelen bedplassen en dan eenzaam alleen slapen nee dat vonden we allebei niet leuk. 3 weken later moest ik naar de dokter na goed gepraat te hebben met mijn moeder zij had even een afspraak gemaakt. Ze zij misschien weet die een oplossing voor ons daar maakte ik me wel wel zorgen over wat er allemaal zou kunnen gaan gebeuren. Ik dacht zo meteen zegt hij ga maar Pampers dragen maar dat kon gelukkig niet daar was ik allang te groot voor dat kan niet. Dat past gelukkig toch niet.  emoticons_3d_130  emoticons_3d_9

Pak pampers

Pampers voor iemand die ’s nachts in bed plast ? zou een dokter dat kunnen zeggen ?

Maar het bracht me nu wel op het idee om op internet informatie te zoeken want ik ga liever niet naar de dokter misschien kom ik er zelf uit.

Sites die ik vond:
http://www.bedplassen.org
http://www.bedplassen.nu

Heel erg leerzaam het leerde me dat ik niet de enigste was ik promootte de plaswekker bij mijn ma maar die zij: dan is je broertje wakker en wij ook als hij afgaat en dan ook misschien alsnog je bed verschonen als je toch een beetje in bed plast. En toch je pyjama. Dus alsnog moet ik naar de huisarts. De huisarts was zeer aardig en zij dat het probleem best wel vaak voorkomt hij heeft me een beetje ondervraagd en was verrassend snel klaar al vond ik het blaasonderzoek wat hij deed wel vervelend hij ging zachtjes duwen op de hoogte van de blaas en vroeg of dat pijn deed ik zij nee maar voelt wel raar zoo diep het ik zelf nog nooit zover geduwd.

Toen was ie ook klaar en zij ja een typisch gevalletje van enuresis nocturna wat ik niet snapte maar mijn moeder heeft dat uitgelegd (En later voor het maken van deze site opgezocht) Voordat we weg gingen bij de huisarts heeft mijn ma nog even privé gepraat met de huisarts. Ik dacht van en nu ? ik heb nog geen oplossing gehoord. Een paar dagen later hing er opeens een kalender in de badkamer eentje zoals hieronder waarop ik bij moest gaan houden of ik nat was of droog. Elke dag een zonnetje of een onweersbuitje neerzetten.

Kalendermethode - nat of droog

Kalendermethode

wasmachine

wasmachine

Ik vond dat kinderachtig en dacht nu is het helemaal duidelijk dat ik in bed plas voor het hele gezin en vooral mijn broertje en pa. Maar als het helpt doe ik het. Ze hebben me immers toch vaak genoeg zien lopen met het natte beddengoed ? Vanaf de zolder naar helemaal beneden naar de wasmachine. Denk ook wel dat ze het weleens hebben geroken.
Ik zelf wel als ik weer terug naar boven liep dan dacht ik echt gatver ik hoop maar dat het snel wegtrekt. emoticons_3d_9 Mijn 2 jaar jongere broertje heeft weleens vragen gesteld onder etenstijd hoe dat nou zit met dat bedplassen van is er niks voor klaas ? Maar mijn moeder heeft dat allemaal uitgelegd bovendien heeft hij het zelf ook een keer per ongeluk gedaan kon mijn moeder zich herinneren en hij zelf. Maar hij zou me nooit uitlachen. Of wat doorvertellen. emoticons_3d_13

Nachtkalender voor als je in je bed plast

Nachtkalender Nat of Droog ? Zoiets hing er in de badkamer

Link: Website waar je deze kan downloaden

Mijn bed was toen ik op een keer ’s avonds ging slapen ook verandert mijn moeder vertelde dan kan je matras niet meer nat worden jongen met een schouderklopje dat voelde heel goed. Wat op bed lag was een Bed onderlegger die op het hoeslaken licht.

Tena bed onderlegger op bed

Tena bed onderlegger op bed

Tena Bed Onderlegger 60 Bij 90 cm - 1

Tena Bed Onderlegger 60 Bij 90 cm – 1

Tena bed onderlegger (pak 20 stuks)

Tena bed onderlegger (pak 20 stuks)

 

 

 

 

 

 

vlekken van in bed plassen

Nat matras

En binnenkort krijg je een nieuw matras die we samen gaan uitkiezen zij ze. Daar had ze het al een keer over gehad voordat ik begon met bedwateren volgens haar was het al niet veel meer er zat al een beetje een kuil in en nu ik zoo hardt groei moet ik een perfect matras hebben dat recht is zij mijn moeder. Anders groei je krom. De geur was er ook niet meer uit te krijgen uit mijn matras en de vieze plekken. Dit was echt de druppel dat de oude weg moest.

Niet mijn matras, dat is veel te gênant (Google) maar een bedplasser zoals ik zal het wel herkennen dus schaam je al niet bij het lezen ervan De plekken zijn eruit te krijgen maar de plas gaat wel verder als alleen de bovenkant.

 

 

 

 

Slapen met een bed onderlegger leverde al een hele verbetering op met slapen alleen ze willen nogal makkelijk verschuiven als je veel draait in je slaap. Het zorgt al voor een half droog bed als je in bed hebt geplast want als je het koud krijgt dan schiet je vaak pas echt wakker van wat!!. Dat wakker worden komt meestal door de natte plek op je matras waar je inlicht en die wordt koud omdat je matras ademend is gemaakt (minuscule gaatjes) zodat je niet snel zweet. Een natte plek op je matras wordt meteen rond. Een bed onderlegger moet een soort spons zijn dacht ik van een grote kring in je bed blijft de nattigheid bij de plek alleen waar je zelf hebt gelegen. Zonder koud te worden. En als ik dan nat ben stuurt mijn ma me onder de douche en zegt ze ik ruim de rommel wel op ga jij je lekker douchen jonge. Als het ik doe kom ik krap met mijn tijd in ver bant met school.

Natte plek van in bed plassen

Natte plek van in bed plassen. Zoo erg kan het zijn

 

Ook niet mijn matras (Google) maar ik heb dit vaak genoeg gezien.

 

 

 

 

 

Maar het in bed plassen stopte daarmee nog niet en was nu al ongeveer 2 maanden aan de gang met gelukkig wel meer zonnetjes dan onweersbuitjes op mijn nat/droog kalender maar wel een gevaar voor mijn nieuwe matras,s wat we uitgezocht hadden en een week later zou komen daar had mijn ma wel haast mee. Volgens haar lag ik een klein beetje in een kuil en nu ik zoo hardt groei is dat niet goed voor mijn rug. De volgende ochtend was ik ook weer nat en mijn moeder kwam me helpen met verschonen maar nu praatte ze ook met me hoe het nu ging met al die natte bedden en nu zij ze ook dat het bedwateren vaker voorkwam in de familie.

(Ik had dat weleens gehoord als de hele familie op de koffie kwam bij mijn oma zat maar genegeerd ik vond het niet prettig om te horen van neefjes waar ik mee speelde. Mijn is moeder de enigste in de familie die in de thuiszorg werkt en op een of andere manier zoeken ze haar altijd op als het hier over gaat maar ik loop erbij weg) Toen zij ze onder het verschonen van het bed: Je zal het misschien niet leuk vinden om te horen maar wil je soms weer een luier dragen ? Om je te helpen Je 1 jaar oudere neef is er ook op over gegaan en die is elke nacht nat en heeft er geen spijt van dat hij ze nu draagt. Ik wist eerst er niks over te zeggen ik liep rood aan mijn eerste reactie was eh een luier ? maar ik ben toch geen baby?! Nee dat wil ik niet!!

Mijn moeder zij nee zoo moet je het niet zien. Luiers zorgen gewoon ervoor dat je bed droog blijft en dat jij lekker kan slapen. Mijn vraag daarop was bestaan er luiers dan voor iemand van mijn leeftijd ? (12 jaar) Mijn moeder zij ja daarop voor alle leeftijden zijn ze er als je die draagt heb je nooit een nat bed meer we gebruiken ze op het werk ook. Ik zij drynites van de reclame ? Nee zij mijn moeder die heeft je neef al geprobeerd die lekken soms we moeten zeker weten dat alles droog blijft vooral met je nieuwe matras die ik bedoel noemen ze ook wel incontinentie luiers maar dat is er eigenlijk een verkeerde naam voor dit zijn betere luiers voor alle leeftijden voor iedereen die last heeft van urine verlies wat jij nu ’s nachts ook hebt. Lijkt het je wat om ze uit te proberen klaas ?

Ik zag ook wel in dat ik maar wat moest gaan proberen vooral om mijn nieuwe matras,s schoon te houden en nu ik weet dat een neef ze ook draagt vindt ik het wel OKÉ ik ben niet de enigste. Stoeien met wat zou helpen,zal ik ook maar niet doen. Dus zij ik ja tegen mijn ma dat ik het wel proberen wil en ze zou het ook tegen pa zeggen en mijn broertje zij kan het beter uitleggen als ik. Ze zal ook de luiers ophalen zij ze. Einde gesprek. Maar ik had er nog geen vertrouwen in ik dacht luiers zijn ervoor om een klein beetje plas op te vangen toch ? Maar toch niet om een gigantische natte plek in een bed zoals op de foto hierboven in de luier te

Spons

spons

houden waarbij alle dekens,hoeslakens nat zijn en vooral mijn hele pyjama. Ik denk dat ik niks opschiet dan heb ik een nat onderlaken ,dekbed ,pyjama en ook nog een witte kinderachtige luier die vies geel kan worden. Moet een soort dikke onderbroek zijn of een soort spons en dus ook nog een koud kruis krijgen. Maar wel lief dat ze het overlegt ze zal het niet zomaar zeggen het zal vast wel werken al zie ik er vreselijk tegenop.
Het had ook zoo kunnen gaan met mijn moeders kennis van luiers achteraf:

luier om moeten vanwege het in bed plassen (bedplassen)

Luier om moeten vanwege het in bed plassen (bedplassen)

 

Je zou maar opeens gedwongen worden om luiers te moeten dragen.emoticons_3d_9.gif

Met op de Achtergrond de Kalendermethode voor het Bedplassen. Waarbij je elke dag bijhoudt of je nat of droog bent.

 

 

 

 

 

 

 

 

Paar dagen later kwam ik uit school en voor de rest nog niemand thuis. Ging naar boven om op mijn kamer achter de X-box te gaan spelen en toen ik langs de badkamer liep stond er een gigantisch groot plastieken pak tegen de muur aan bovenaan de trap met een bekend logo wat ik altijd al in de badkamer zag daar herkende ik het aan.

Die herkende ik vanaf een afstandje. Tena logo
Ik dacht bij mezelf toen ik langs de badkamer liep wat heeft mijn moeder een mega voorraad Tena inlegkruisjes gekocht.tena lady mini magic inlegkruisjes

 

 

 

Onder het spelen achter de x-box kwam mijn ma mijn kamer op die was net terug van haar werk en zette wat ramen open om te luchten en zij ze tegen me ik heb je luiers ook meegenomen heb je ze al gezien ? Ik zij huh ? waar ? bij de badkamer ?! Ja dat pak daar ja zij ze. Ik zij daarop hebben ze van jouw inlegkruisjes merk ook luiers ? Ja zij ze en heel veel meer in alle soorten en maten. Maar deze zijn het veiligst. Het eerste wat ik deed was mijn spelletje op pauze zetten en het pak luiers daar weg halen en naar mijn kamer halen.emoticons_3d_9.gif

Pak tena maxi small voor het in bedplassen

Pak Tena Slip Maxi Small 24 luiers

Ik schaamde me echt dood ik wilde niet dat iedereen het zou zien die erlangs kwam. Mijn moeder was inmiddels aan het stofzuigen op mijn kamer en zij wat doe je ? Ik zij ik schaam me! emoticons_3d_9.gif Maar dat hoefde niet ze had uitgelegd aan de rest van het gezin dat ik luiers ging dragen om niet meer in bed te plassen en ze hopen ook dat dit jouw helpt zij ze. Ik zat nu uitvoerig op mijn bed het pak te bekijken wat erop stond : Tena slip maxi small

Pak tena maxi small voor het in bedplassen (Bovenkant)

(Bovenkant) Pak tena maxi small voor het in bedplassen.

Mijn ma kwam ook naast me zitten ik zij wat een gigantisch pak hè zullen wel hele grote luiers zijn mijn moeder zij daarop ik denk wel dat het jouw maat is er staat small op en er zijn nog 2 maten groter te krijgen. Ik keek nog even verder ja hoor het is echt een luier met 4 plakkers Maar dan kom je toch handen te kort om hem om te krijgen ? vroeg ik. Ze zij zal ik het je de eerste keer voordoen hoe je je luiers omdoet ? Ik zij daarop nee daarop dan voel ik me net een baby dan moet ik klaar gaan staan ? op me nakie. (Er is niks ergers voor een jongen van 12 om als baby behandeld te worden) Ze zij weet je wat dan probeer je het eerst zelf dan controleer ik of hij goed zit dat vond ik wel goed. Ze heeft een goede manier uitgelegd het is de luier open vouwen en de achterkant van de luier net boven je billen houden (wel de binnenkant) en dan tegen de muur aan gaan staan je hebt dan je handen vrij om de 4 plakkers goed vast te zetten. En als je denkt ochtends ik ben nog droog dan moet je de plakkers op dezelfde manier terugvouwen. Je hoeft ze pas weg te gooien als ie gebruikt is. Ze zij ook nog dat ze 2 losse had meegenomen geleend van mijn neef om te proberen zij ze dan hoeft je het pak nog niet open te maken. Dan kun je eerst proberen of ze wel bevallen. Die lagen achteraf netjes naast mijn onderbroeken in de badkamer.

Stapel tena small luiers in een kast

Stapel tena small luiers in een kast

‘S avonds was het dan ook zover ik had zo iets nu moet ik er maar aan geloven nu ga ik ermee slapen emoticons_3d_9.gif  Maar toch ook een beetje nieuwsgierig en blij omdat ik volgens mijn ma eindelijk iets heb waar ik mee droog blijf al moet ik het zelf eerst proberen om te geloven. Eerst nog even bedenken wat het handigste was om te doen normaal trok ik mijn pyjama aan op mijn slaapkamer aan en ging dan tanden poetsen. Dit besloot ik maar zoo te laten. Eerst nog even op mijn kamer de instructies lezen op het luier pak voor de zekerheid vooral om te onthouden wat nou de voorkant is. Die is dan te herkennen aan een gele streep aan de voorkant wat de urine indicator is volgens het Tena pak. Als de urine indicator helemaal blauw is gekleurd moet je jezelf dus verschonen. Ja als ik weer in bed plas dan is die zeker blauw en wel meer wordt nat. Het deed me denken aan mijn spelletje op de X-box. Street fighter een best oude al. Wat ik aan het doen was voordat ik ging omkleden om voor te berijden om met een half uurtje op bed te gaan. Boven het vecht spel Street fighter heb je een levensbalk van je zelf en van je tegenstander wie zijn gele levensbalk balk op is die is dood. Op de luier betekent misschien de gele balk verkleurt naar blauw zou het dan soms gaan lekken ?

street-fighter-x-box-2007

street fighter Met bovenin de levensbalk van player 1 en rechts player 2 (Gele lijn)

Tena Slip Plus Met Urine indicator animatie

Op dit voorbeeld van een tena luier kun je zien wat ik bedoel met de urine indicator (Gele streep in het midden) Dit is dan de luier die je gebruikt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan maar met een rood hoofd naar de badkamer gegaan gelukkig was er niemand boven en was ik alleen. In de badkamer schrok ik wel een beetje van het stapeltje van 2 luiers naast mijn onderbroeken ik heb er 1 afgepakt en goed bekeken wat zijn ze groot en dik dacht ik. Een groen/witte luier van plastic. Naja ik moest er maar aan geloven eerst nog even plassen bij de wc daarna mijn pyjama broek uitgetrokken en mijn onderbroek in de was gegooid want die was niet meer nodig. ’s nachts is je luier je onderbroek zij mijn ma. Dan de luier opengevouwen en eerst even testen zonder de plakkers los te maken kijken hoe die komt te zitten daardoor besefte ik dat dat naast mijn pyjama broek ook mijn pyjama trui uit moest omdat die over mijn kruis hangt. Wat best wel vreemd voelt om op je nakie te staan. En dan maar beginnen als eerste openvouwen en dan tussen de benen doen. Zoals de plaatjes die ik voor het maken van deze site heb gezocht. Maar ik wist alles van ma.

tape landing zone tena slip luier
De tape landing zone (herkleefbare plakstrook) is het gedeelte zoo hoog als de blauwe balken en alles ertussen in. Dit is een gedeelte van de tena luier waar het plastic dikker is. Dat is wat je moet weten voordat je begint. Dit is de voorkant. Tip! De linkerkant doe je met het vastplakken hetzelfde als de rechter. Bijvoorbeeld stopt een plakker net voor de tweede blauwe balk dan moet deze aan de andere kant net zover komen voor de beste pasvorm.

Stap 1 tena luier omdoen
Stap 1.
A. Vouw het verband open aan de achterzijde en vouw het onmiddellijk in gootvorm. Laat hierbij de voorzijde gesloten, voor eenvoudige plaatsing.
B. Voorzijde zigzaggend optrekken in gootvorm tussen de liesplooien. De luier moet je van voor naar achter aanbrengen met de plakkers aan de achterkant en de tape landing zone aan de voorkant (herkleefbare plakstrook) (het witte gedeelte moet net boven je bips uitkomen) Elastieken goed in de liesplooien plaatsen alvorens het verband vast te plakken. Zorg voor een niet al te hoge spanning op de elastieken in de liesplooien voordat u het verband vast plakt.

Stap 2 tena luier omdoen
Stap 2. Met 1 hand houdt je de voorkant een klein beetje onder spanning (de achterkant klemt nog steeds tussen jouw en de muur anders schiet de luier weg) En de andere hand gebruik je zoals op het paatje om 1 van de eerste plakkers te pakken en dan: Eerst de onderste hersluitbare plakstrips recht op de ‘Tape Landing Zone™’ van het verband plakken; Links & Rechts

Als de 2 onderste plakkers vast zitten blijft de tena slip al vast zitten je kan dan kijken of het een beetje goed zit. Met de 2 bovenste wacht je even. Belangrijk is dan dat de linker & rechter plakker even ver zijn vastgeplakt en ook even hoog. Desnoods kan je een plakker weer losmaken en verplaatsten. Op plakkers mag ook wel wat spanning staan maar ook weer niet teveel.

Stap 3 tena luier omdoen
Stap 3. Daarna de bovenste hersluitbare plakstrips schuin naar beneden plakken. Hierdoor sluit de Flexifit™ aan de achterzijde van het verband goed aan op het lichaam, wat de kans op lekkage vermindert. Met 1 hand hout je de voorkant een beetje op hoogte zodat er geen rare plooi in komt voordat je ze vastplakt.
Zoo is het mij gelukt om de allereerste de luier redelijk goed om te krijgen.

 

 

Nu stond ik in de badkamer voor de allereerste keer met een tena luier om te bewonderen hoe het zit en hoe het eruitziet het is eigenlijk helemaal niet zoo babyachtig als ik gedacht hat. De opdrukken die op de voorkant staan hebben alleen te maken met wat je aan hebt eigenlijk het ziet er professioneel en technisch uit. Ik hou van alles met techniek beter als de brommers van drynites dacht ik bij mezelf. Of ze ermee willen zeggen dit is je bescherming en zoo goed is ie.

Bescherming tegen het in bedpassen

Bescherming tegen het in bedplassen

8 Druppels absorptie luier

8 Druppels absorptie

Het eerste wat opvalt is dat het meteen lekker warm zit en zacht dit zullen ze wel bedoelen met comfortabel volgens de verpakking dacht ik bij mezelf. En het voelt wel alsof ik nu beschermt ben tegen bedplassen. De tena luier is voor het grootste gedeelte wit maar met lichtgroen in het midden. Bovenaan staan 8 druppels waarvan er 7 ingekleurd zijn dus wel wat minder goed dan het pak wat mijn ma voor me gehaald wat 8 ingekleurde druppels heeft. Al weet ik niet precies waar de druppels voor staan precies maar het moet heel wat zijn om bijna het beste aan te hebben wat er te krijgen is. Meteen geeft het een gevoel van veiligheid toen ik de luier eindelijk om had wel een grootte luier hoor maar ik denk wel dat het zoo bedoeld is hij past goed hij voelt dik en ik ben er helemaal mee ingepakt van boven mijn bips tot tegen mijn navel vooral mijn bips lijkt het best bedekt te zijn in de spiegel daar schrok ik wel van ik dacht ik lijk wel Donald Duck maar nu ik erover na dacht. Dacht ik als ik ’s nachts wakker wordt als ik in bed heb geplast dan wordt ik meestal wakker van de nattigheid en kou waar ik in lig met hetzelfde vlak wat nu goed beschermt is voor en achter (niet dat de luiers erg dik zijn maar toch best wel wit). Voor de rest staat er nog opgedrukt: Super, Small, Slip, en het bekende Tena logo erop. Small staat voor de maat van de luier. Super (is de op een na sterkste luier van tena) (7 druppels) en Slip is hoe het heet eigenlijk dat staat ook weleens op mijn gewone Boxershorts.

Nu de pyjama weer aantrekken en mijn ma roepen of ze wil kijken of die goed zit met het gevoel van:
Schamen voor luier
Als ze zoo goed zijn als ze zeggen moeten ze niet gaan lekken doordat ik wat verkeerd doe. Het eerste wat ze zij het is gelukkig wel de goeie maat maar hij zat te losjes waarbij ze 3 snelle handelingen deed aan mijn luier waardoor die als gegoten zat of ze speciaal voor mij gemaakt zijn. Ik dacht bij mezelf dus dit is wat je ook heel vaak doet voor je werk. Volgende keer moest ik de luier wat strakker zien te krijgen in het kruis en de anti lekrandjes controleren in mijn lies en daarmee was het ook klaar. Bij het tanden poetsten zat ik wel even te twijfelen of ik nog even een half uurtje achter de computer zal wat ik normaal altijd deed maar ik had nu het gevoel van dat ik me schaam en beter meteen op bed kon gaan.

Het gevoel hebben dat iedereen je luier kan zien

Het gevoel hebben dat iedereen je luier kan zien

Maar uiteindelijk toch naar beneden gegaan, Ze zien me immers toch gemiddeld om de 2 dagen sjouwen met vieze dekens en lakens snachts of sochtens of 1 keer zelfs snachts en sochtens weer verschonen. Dan is rondlopen beneden met mijn luier die dat voorkomt niet eens zoo erg. Ze kraken wel een beetje maar dat is niet erg het herinnert me eraan dat ik goeie bescherming draag onder mijn pyjama als het goed is het geeft een veilig en vertrouwt gevoel. Dezelfde pyjama die ik altijd aanheb.

pyjama

Op deze foto van mij in mijn pyjama heb ik die tena luier aan maar zou je het zien als je er niet vanaf wist ?

Tena pants productfoto en het gevoel dat het je geeft

Tena pants productfoto en het gevoel dat het je geeft

Het enigste wat mijn broertje ervan zij toen ik beneden kwam : En is het gelukt ?! Zij hij toen ik bij de computer kwam en hij er al achter zat in zijn pyjama. Ja zij ik als het goed is wordt je nu niet meer wakker van me als ik snachts nat ben. Ging ie ook nog doorvragen van heb je er nu 1 om dan ? Ja zij ik terwijl ik een beetje leunend op zijn schouder en rug meekeek op het scherm wat hij aan het doen was. Toen had hij het gelukkig er ook niet meer over hij wou me laten zien dat hij een nieuw gaaf spel ontdekt had dus pakte ik er een stoel bij en ging naast hem zitten Bij het zitten ontsnapt er wel wat lucht uit. Toen keek ie wel even opzij van ja dat was hem. Toen zijn we nog even dat spelletje wat hij ontdekt had tegen elkaar aan het spelen geweest dat bleek gezellig met 2 spelers te kunnen en een hoop lol gehad ik schrok wel even ervan dat mijn moeder naar buiten moest om de containers bij de weg te zetten en ook nog de deur open liet staan!! Want de deur naar buiten is vlakbij de computer waar we voor zitten waardoor we in de koude tocht zaten.

Meestal zorgt dat ervoor dat ik zeer nodig naar de wc moest!! Nu voelde dat ik het koud kreeg over mijn hele lichaam behalve mijn kruis door de luier dat gedeelte bleef warm. Maar snel de deur dichtgedaan ik wil niet de stress hebben als ik heel nodig naar de wc moet om voorzichtig mijn luier los te maken dat redt ik niet stilstaand. Na een half uurtje besloten we maar te stoppen en op bed te gaan eerst nog even een stevige knuffel van mijn ma vragen en wat te doen als ik wakker wordt met een natte luier. Ze zij tegen me waarschijnlijk wordt je er niet eens wakker door als dat gebeurt je zult zien hoe fijn je slaapt snachts vanaf nu. En wordt je wel wakker gewoon doorslapen dat kunnen ze hebben. Oké dacht ik bij mezelf.  En ging naar boven om tanden te poetsen samen met mijn broertje zoals altijd. Stelde wel wat vragen over de luier die ik droeg maar hetzelfde wat ik me afvroeg. En volgens hem was ie alleen te zien toen ik moest bukken. En dan maar naar onze kamer om lekker te slapen.
Nacht

Met het gevoel van ik voel me erg beschermt maar hoe zal het gaan met het bedwateren?? Dat gevoel heb je dan

Yes eindelijk iets dat het bedwateren/bedplassen stopt maar zal het ook echt werken ?

Luier om tegen bedplassen – Maar zal het helpen ?

Yes eindelijk iets dat het bedplassen stopt maar zal het ook echt werken ?

2x Tena Slip Maxi Small op de zijkant

2x Tena Slip Maxi Small op de zijkant op de tafel

Eenmaal in bed dacht ik bij mezelf hoe kan iets dat zoo dik is als een stapeltje onderbroeken me volledig droog houden alsof er niks gebeurt is ?

Een plek zoals deze in mijn bed: Nat bed van in bedplassen

Maar dan in een luier dat kan toch niet en ook wakker worden of er niks gebeurt is volgens ma. Ach die zal ook wel gelijk hebben het voelt wel heel beschermend vooral in bed. Waar ik weleens wakker werd in een natte koude plas op mijn rug of mijn buik daar zit nu een zachte luier die me ook nog een beetje extra warm houdt. Het zit vooral zacht Comfortabel noemen ze het ook wel. ‘S nachts wel lekker geslapen dan wordt je op een manier wakker van: Yes ik ben niet nat dan schuif je je bed uit hé wat ritselt er zoo och ja ik draag een luier onder mijn pyjama. Ik heb voor het eerst een nacht met een luier om geslapen ’s ochtends ben je het even vergeten. Pyjama nog even bekijken nee geen natte vlekken. Dan maar snel van bed af en klaarmaken voor een dag school met dat ik het bed op maak vraagt mijn broertje die ook naar school moet aan me ? Niet nat ? Ik zij nee ik denk het niet hij voelt nog net zoals gister. Hij is net zoals ik geïnteresseerd of ze je droog kunnen houden omdat hij zelf ook al eens in zijn bed geplast heeft. In de badkamer de luier weer afgedaan en de plakkers teruggevouwen naar binnen toe het was ook duidelijk dat ie nog schoon was omdat de balk nog geel is. En bij de nog niet gebruikte luier gelegd. (Tena luiers hoef je niet weg te gooien zolang deze niet gebruikt zijn daar zijn ze te duur voor, als je maar niet de plakstrook aanraakt met je vingers want die bevatten een laagje vet waardoor de plakkers niet meer plakken) Dan de luier weer bij de andere in het kasje neergelegd. Ook nog even de nat/droog kalender bijhouden:

nat of droog calender

Zoals dit voorbeeld.

De volgende dag uit school was mijn nieuwe matras ook gebracht echt een mooi en lekker liggend matras ik had er bij het uitkiezen in de beddenwinkel al even opgelegen. Nu moest het helemaal goed gaan vannacht maar ik heb ook nog een onderlegger maar dan moet ie wel op zijn plek blijven anders heb ik nog gele vlekken in een nieuw bed. Vrijdag ‘S avonds dezelfde luier weer omgedaan nu meteen goed maar ik moest er wel nog even aan wennen maar ik zag er niet tegenop om ze te blijven dragen nu. Ze zitten ook wel een beetje fijn het zit warm en zacht en maakt een eind aan het in bedplassen maar dat moeten ze nog wel bewijzen. Maar het geeft wel het gevoel van ik ben beschermd. ‘S avonds in bed dacht ik ik hoop maar dat ik niet nat ben morgen dan kan ik lekker uitslapen ik was een beetje zenuwachtig omdat het in het weekend vaker misgaat bij mij maar was ook vrij snel in slaap gevallen dankzij mijn nieuwe matras. ‘S ochtends werd ik wakker gegooid door mijn broertje die gooide een kussen naar me waardoor ik al half wakker was en hoopte dat ie weg zou gaan maar nee hij ging me echt wakker maken door op mijn schouder te schudden van je moet wakker worden het is al 11 uur ! Daar schrok ik ook wel van. Mijn broertje wou achter de Xbox die aan mijn kant van het bed staat in een tv meubel dus als hij of ik wil spelen achter de Xbox of ook vaak wel tegen elkaar met vechtspellen dan moet je op de grond zitten en tegen mijn bed aan leunen of erop gaan zitten wil je goed voor de lcd zitten. Nu ik rechtop in bed zat wakker te worden vroeg mijn broertje weer eens aan me nat ? Nee zij ik want ik voelde me niet nat.

Anders moet ie nog langer wachten tot ik de boel weer schoon heb hij heeft er altijd begrip voor als het gebeurd. Nu was ik uit bed en heb eerst mijn broertje proberen te raken met een kussen op de kamer dacht die zal ik eerst eens terug pakken. En wat ben ik lekker uitgeslapen zeg dacht ik dat heb ik lang niet meer gehad op een zaterdag ochtend. Dan eerst even bekijken wat ik ook belangrijk vindt of mijn bed nog droog is. Maar die was droog toen ik dekens opensloeg zodat hij niet in mijn stank zit of vrienden van hem die onverwachts kunnen komen. Nattigheid zie je meteen in een blauw hoeslaken. Mijn pyjama was niet nat of er zaten ook geen vlekken in. De luier voelt net zoo droog als gister maar leek wel of ie dikker was met lopen richting de badkamer. In de badkamer deed ik mijn pyjama broek naar beneden om de luier uit te gaan trekken want ik dacht ik ben droog maar met dat ik naar mijn luier keek zag ik dat de gele lijn op de voorkant voor de helft blauw verkleurd was!! Mijn eerste gedachte was huh ! zoo hé shit ik heb gewoon in mij luier geplast vannacht en het mooiste is ik heb er niks van gemerkt! Ik ben niet eens wakker geworden. Maar het is waar !! Wat ma zij het is nog steeds super droog zoo droog zelfs dat toen ik net toen op mijn bips rechtop in bed zat dacht dat ik weer eens een droge nacht had gehad. En ook nog steeds de waspoeder geur van mijn pyjama rook. Of er niks gebeurt is. Wat ik er van verwacht had was niet waar het wordt toch geen stinkend koud en geel ding. Het enigste enigste wat veranderd is dat ie wat meer opgezwollen is dus er moet ook nog iets aparts in luiers zitten wat dat doet. Het stinkt ook niet ik kon zelf niet ruiken dat ik in de luier had geplast die ik droeg. Dit moet dan Odour Neutralizer zijn wat op het Tena pak stond dacht ik bij mezelf.

odour neutralizer tena luiers

odour neutralizer tena luiers

Ik moest altijd lachen als ik weer eens een tenalady reclame op tv zag. En zelfs toen ik net een paar keer in bed had geplast. Dan dacht haha het wordt al gekker ze stoppen er nu ook al Geurneutraliserende Actipearls in ach hou toch op over een stukje katoen.

Always Ultra ActipearlsAlways ultra maandverbandenAlways UltraAlways Ultra actipearls

 

 

 

 

Maar nu is het niet om te lachen die Geurneutraliserende Actipearls zitten dus ook in de luier die ik omheb aleen heet het bij Tena Odour Neutralizer wat op hetzelfde neerkomt. Wel grappig dat het alle ellende van het in bedplassen deze keer heeft opgeruimd deze luier.

 • Alle nattigheid.
 • De kou die je ervan krijgt.
 • De stank.
 • Je slaapt ook door zonder het te merken.

Normaal was ik ook een dik uur bezig om maar weer te kunnen slapen wat je moe maakt de volgende dag. En een pluspunt is dan zelfs dat het wel fijn zat vlak voor het op bed gaan in een pyjama. Wel jammer dat de meeste mensen zoals ik eerst er niet van weten Tena slip zou eigenlijk op TV voorbij moeten komen in reclames.

Dat is ook al veel beter op deze manier dacht ik als ik in bed had geplast dan rook de hele kamer ernaar vooral als ik langs mijn broertjes bed moest met het natte beddengoed en pyjama mijn broertje trok er weleens zijn dekbed over zijn hoofd voor als hij wakker was en deze keer gewoon niks! Nu moest ik het aan de luier aflezen of ik had geplast. En dan toch net zoo droog als gister avond voelen. Dit is dan de FeelDry techniek die op de verpakking staat. Voordat ik ging douchen besloot ik nog even goed te kijken of hij echt niks had gelekt door de achterkant van mijn pyjama naar voren te draaien en een beetje naar benden zodat ik ook de achterkant kon zien maar die was droog ik wou zeker weten dat ik niet zonder te merken met een natte bips liep. Pyjama weer goed gedaan. Als laatste nog een klein testje door op de grond te gaan zitten in de badkamer op de harde tegels ik denk misschien komt er vocht boven waardoor er vlekken in mijn pyjama komen die kan ik weggooien want ik heb er meer. Maar nee het is echt veilig plas wat erin zit kan er nooit meer uitkomen. Dit moet mijn moeder bedoelt hebben met absorberen van de luier ik snapte dat eerst niet. Ik ken alleen sponsen die water opnemen en vasthouden maar dat is de techniek in luiers niet dacht ik ondertussen met het tandenpoetsen. Ik ben dol op alles wat met technologie te maken heeft nu draag ik top technologie tegen bedwateren.

Bescherming dragen tegen het in bedplassen

Bescherming dragen tegen het in bedplassen

Het is wel bijzonder van een nat bed waarbij de nattigheid door de dekens komt naar een luier wat iets groter is dan een boxershort en daarmee alles volledig droog houden. Nog even kijken wat het met de binnenkant van de luier heeft gedaan maar die was wel wat lichtgeel maar minder als de voorkant. Nu maar proberen op te vouwen en in de emmer te stoppen. Na het douchen nog even de nat/droog kalender bijhouden voor mij een droge nacht maar toch weer een onweersbuitje op de kalender (kalendermethode die ik erbij deed). Wat een geweldige uitvinding luiers en had er nu echt geen spijt van dat ik het geprobeerd heb zal mijn moeder ervoor bedanken en een beetje verontschuldigen omdat ik er zo,n drama van heb gemaakt dat ik ze eerst niet wou eigenlijk. Mijn moeder weet wel wat goed is. Mijn mening over luiers was nu het is hygiënisch zoals mijn moeder vaak zegt het is bijna haar stopwoordje. Op koude dagen is het wel lekker warm. Maar ik zou het een ramp vinden als ik ze overdag moest dragen. Nu kan ik ze met trots dragen als het ware net zoals op de verpakking van drynites die mijn moeder ook voor me meegenomen had voor slaapfeestjes had ze gezegd. Geen zorgen meer over een nat bed.

pak drynites voor bedplassers

Blij om geen natte bedden meer te kunnen hebben

De volgende avonden was ik niet echt bang meer dat iedereen het zou zien nu meer het gevoel van:

Trots op luier
Ik loop er natuurlijk niet zoo bij voordat ik op bed ga beneden wel met pyjama maar ik denk dan bij mezelf. Jullie hebben gezien hoe ik vreselijk last heb gehad van het bedwateren nou nu is er een eind aan gekomen met wat ik nu draag zijn de natte bedden voorbij. Toch ook een beetje trots en blij dat er zoiets goeds voor is uitgevonden.
Ik moest wel even schrikken toen mijn vader me oppakte toen die van zijn werk die thuis was gekomen op een avond. Die kan soms 2 maanden weg zijn voor zijn werk omdat ie voor een duikbedrijf werkt en dan ook weer 2 maanden vrij hebben. Ik lag nog even lekker tv te kijken liggend in de bank in de woonkamer voor het slapen gaan. En toen kwam pa erin van zijn werk ik was blij om hem te zien maar toen tilde hij me voor de grap op uit de bank waar ik in lag met zijn sterke armen 1 hand onder mijn rug en de andere onder mijn benen waardoor hij mijn volledige gewicht draagt ik dacht even bijmezelf: Je houdt me wel omhoog onder de luier die ik om heb hoor. Maar een knuffel is alles voor me. Hij zij tegen me helpen je luiers ? Ik zij ja ze houden me echt helemaal droog. Nou mooi toch zij hij. Je vader heeft vroeger ook in bed geplast hoor zij hij tegen me met een hand op mijn rug ik wou dat ik ze had vroeger. Vroeger zat er niks anders op om elke keer weer je bed te verschonen als dat gebeurde en ik heb dat heel lang gedaan heeft hij verteld. Ga gauw maar alvast naar boven want het is bedtijd. Dan stop ik jullie nog even in.

 

 

 

 

 

 

Nu weet ik zelf ook hoe ik eraan kom en met het zoeken voor informatie voor deze site vond ik dit van drynites

percantage kinderen met ouders die vroeger in bed plasten
En zoo is er voor mij wel een beetje een einde gekomen aan alle natte bedden en ben blij dat ik het zelf heb geprobeerd al zag ik er de eerste keer er vreselijk tegenop.

Nog vragen ? stel ze gerust.

Donald duck

50 gedachten over “Mijn verhaal – Hoe is dit probleem voor mij ?

 1. Kevin

  Goed dat je deze site op gesteld hebt voor andere tieners die in bedplassen. Ikzelf heb tot mijn 17de veelvuldig in bed geplast. Heb toen een tijd minrin gehad. Goed spul maar ook gevaarlijk spul als puberende tiener. Veel alcolische dranken of veel drank in combinatie met Minrin = zeer slecht! Zware nierbekkenonsteking erdoor gehad. Daarna mocht ik Minrin niet meer gebruiken doordeweeks en nog alleen maar op logeerpartijen en belankrijke dagen.

  Op dagen dat ik geen minrin gebruikt, gebruikt ik net zoals jouw een tena luier iom Uroloog/Apotheek. Op moment werkte deze combinatie goed met elkaar, maar ik zou er wel definitief van af willen. Het blijkt nog steeds een taboe te zijn. Vooral als je wat ouder wordt is het niet leuk.

  Ieder geval een leuke informatieve site voor kinderen en tieners. Ik hoop dat ze er wat aan hebben.

 2. Bart

  Ik moet savons naar de wc ik ben dan de volgende ochtend heel moe !
  Zauw het werken als ik en luier draag in de avont ?

  1. klaas Bericht auteur

   Maakt je moeder je wakker op een bepaald tijdstip ? om te gaan plassen bij de wc ? Als je al een tijdje geslapen hebt. Dit doe je dan omdat je als weleens in bedplast je er niks aan kon doen. Dus dan kun je ook op vaste tijdstippen midden in de nacht wakker gemaakt worden om je blaas leeg te maken maar dat hield mij ook uren wakker als ik naar de wc was geweest s,nachts waardoor ik de volgende dag moe was en mijn moeder ook waardoor die zich weleens versliep voor haar werk. En af toe en toe nog weleens een nat bed. De volgende stap waren dan ook luiers en ik vindt ze super werken kan je gewoon ongestoord slapen van 22.00 tot 07.00 in de ochtend.

 3. Sèbas

  Ik heb ook last van bedplassen maar ik doe het ook in me broek waar door ik dag en nacht luiers draagt.
  Ik hier voor ook naar de huisarts en ziekenhuis geweest voor een blaas onderzoek.
  Mijn luiers worden nu ook vergoed door me zorgverzekering.
  En luiers is niet leeftijd gebonden.
  Zelf ben ik 27 jaar en draag nog steeds luiers alleen zijn die in Nederland alleen te koop bij de apotheek en medische speciaalzaak.

 4. ikke

  hey, ik vind het echt zielig voor jullie. ik had vroeger op de lagere school en nu ook op de grote school een jongen in de klas die een zwakke blaas had. soms had hij luiers aan en soms een natte broek. heel de klas wist het, maar niemand peste hem ermee. ze vonden het allemaal zielig. (hij is tenslotte ook gewoon een mens, en hij kan er toch niks aan doen.) nu zullen jullie wel denken waarom zit zij op deze site?? maar ik zocht op hoe je zelf een site maakte, en toen klikte ik er op.

  ps: dat e-mail adderes ben ik het wacht woord van vergeten hihi

 5. Angela

  Beste Klaas, heel herkenbaar allemaal. Ik ben heb zelf lang in bed geplast. Tot mijn vijftiende of zo. Het was bijna elke nacht raak dat weet ik wel. Het waren geen ‘af en toe’ ongelukjes, maar in mijn slaap plaste ik vrijwel altijd een paar keer. Mijn moeder probeerde van alles, opnemen uit bed, kalendermethode, maar eigenlijk hielp niets blijvend. In die tijd kreeg je nog een katoenen luier om met een plastic broek. Maar dat gaf veel wasgoed elke week veel extra werk. Mijn moeder wilde net als ik maar wat graag dat ik droog zou worden maar omdat het niet lukte en continu natte lakens ook geen oplossing waren, bleef een luier noodzakelijk. Op een gegeven moment kwamen er strikslips te koop. Een soort plastic broekje die je moest knopen en waarin een papieren wegwerpluier paste. Dat vond mijn moeder ideaal, want daarmee was ze van het vele wasgoed verlost. Ik vond het ook beter, want die strikslip leek op een bikinibroekje en veel minder op een luier. Van die jaren weet ik dat mijn moeder het bedplassen geen probleem meer vond en ik eigenlijk ook niet. Je leest heel vaak over bezorgde ouders en kinderen die helemaal geen nachtluier omwillen. Maar ik vond het wel gezellig als moeder ’s avonds naar boven kwam om de nachtluier om te doen. En vervelend dragen vond ik die strikslips ook niet, want ze zaten best comfortabel. Als ik in het weekend wakker werd, en de luier bleek nat, dan hield ik hem meestal nog even om tot na het ontbijt. Of ik kroop even bij mijn ouders in bed en ook die vonden mijn natte luier geen probleem. Alleen als ik buiten de deur moest slapen was het bedplassen vervelend. Dan schaamde ik me wel, maar thuis eigenlijk niet. Ik heb ook leuke herinneringen aan het bedplassen en ergens tijdens de middelbare school slaagde ik erin om met de plaswekker toch droog te worden. Hopelijk lukt dat jou ook in de puberjaren.

  1. deniz

   hoi Angela

   ik ben een 47 jarige man
   en plas ook nog steeds in mijn luier overdag en s nachts
   Dit had ik vroeger ook
   gezocht leuke vrouw van tussen de 40-60 jaar die dit ook heeft
   om vriendschap mee op te bouwen

    1. klaas Bericht auteur

     Ik wil niet meer dat mensen me gaan zoeken zoals nu al 1 keer is gebeurt en ik iemand in Facebook kreeg. Het klopt bijna.

 6. jordy

  Hallo,

  ik heb al enkel maanden soms last van licht urineverlies.
  soms schrok ik wakker en was ik bang dat mijn bed nat zou zijn.
  sinds november draag ik tena slip plus medium . ik voel me zelf nu beter en ik kan
  nachts beter slapen .
  wel is het omdoen soms nog wel wat lastig , maar het gaat steeds iets beter.

  ik heb echt wat aan deze site gehad , afgelopen periode.
  mijn dank hier voor.

  jordy

 7. Tom

  OMG ik had het 1 keer toen ik 8 was komop draag gewoon een luier en zuig je urine eruit lekker toch ik doe het zelfs graag voor je hahaha

 8. Gerrit

  Beste Klaas. Ik wil even wat vertellen over me jeugd en over bed en broek plassen. Ik ben inmiddels 56 jaar je zult denken wat doe je op deze site. Dat wil ik nu graag vertellen. Ik ben opgegroeid in een Weeskindertehuis. Vanaf me ander halve jaar tot me tiende jaar. Hier kwam het veel voor dat kinderen nog in bed en broek plaste. Zo ook ik. We kregen altijd straf werden koud gedoucht en met een katoenen luier en plasticbroek weer in bed gestopt. De volgende ochtend als eerste uit bed gehaald en aan de andere kinderen getoond dat je in bed had geplast en het verdiende om een luier en plasticbroek aan te hebben. Je werd dan weer verschoond met luier en plasticbroek en zo ook naar school gestuurd zodat ze op school als je gymles had ook konden zien dat je nog een baby was. In dit tehuis zaten kinderen tot hun 23 ste jaar en bij deze gebeurde het zelfde. Op me tiende ging ik naar een pleeggezin en daar werd ik normaal behandeld als ik per ongeluk in bed had geplast. Op latere leeftijd na een operatie en door de narcosche daar ik de koude koorts kreeg ben ik dus weer in bed gaan plassen. Na een paar weken ook weer overdag in me broek. Ik heb verschillende onderzoeken gehad maar hier is niet iets uitgekomen wat erop wijst dat ik incontinent ben geworden.(urine). Ik draag nu al vanaf me 28ste jaar luiers en plasticbroeken. Ik heb hier gelukkig geen probleem mee en ben er ook open en eerlijk in naar mensen waar ik mee omga. Ik heb verschillende luiers uitgeprobeert zowel katoen als wegwerp luiers. Heb zelfs in de jaren 90 voor de tno delft aan onderzoek mee gedaan vooor wat de voordelen en nadelen waren van wegwerpluiers. Ik wil maar tegen een ieder zeggen wees altijd open en eerlijk naar iemand toe over je probleem en maak ervoor je zelf geen probleem van denk net als mij het hoort nu eenmaal bij me. Het probleem is vaak dat zorgverzekeringen moeilijk doen. Ik krijg gelukkig na lang aandringen me plasticbroeken ook vergoed. Ik draag deze over de wegwerpluier heen voor de zekerheid om doorlekken te voorkomen. De plasticbroeken zijn van Suprima goede kwaliteit en in vele soorten en maten te verkrijgen. Ik gebruik overdag seni quartro air en s’nachts abri form m4. Mocht er iemand vragen hebben hoe ze de plasticbroeken kunnen vergoed krijgen van de zorgverzekeraar kunnen ze me mailen help een ander graag. Dit was mijn verhaal. Met vriendelijke groeten Gerrit.

  1. klaas Bericht auteur

   Hee floor,

   Bedoel je in huis ?
   Als je erg vaak nat bent moet je het echt gewoon een keer proberen.
   Dan blijf je echt droog.
   Dat je ze niet zoo goed durft te dragen snap ik wel, Ikzelf heb er in het begin ook lang over getwijfeld of ik het toe zou laten.
   Ik had ma toestemming gegeven om ze te kopen omdat ze verteld had dat dat beter voor me was maar toen ze op een dag in de badkamer stonden schrok ik me dood.
   Ik heb het weggepakt omdat ik me dood schaamde, ik wilde niet dat het in het zicht voor mijn zus en pa stond.
   En heb er 2 weken niks over gehoord.
   Toen ik na 2 weken een nieuw matras kreeg moest ik verplicht van ma een luier om.
   Om dat matras goed te houden.
   De eerste avond vlak nadat ik een luier om had gekregen voor de aller eerste keer heb ik van schaamte ook nog een tijdje in de badkamer staan denken van wat ik doen zou.
   Want het was nog geen bedtijd en normaal zat ik rond die tijd beneden op de bank tv te kijken.
   Eigenlijk wilde ik van schaamte dat ik een luier droeg boven blijven voor de rest van het gezin maar ik bedachte me dat als ik in bed plaste dat ik ook elke morgen mijn vieze wasgoed van mijn zolderkamer naar de wasmachine moest brengen iedereen in ons gezin wist het en vonden het jammer voor me.
   Een luier om zou dat allemaal voorkomen. Dus ben ik naar beneden gegaan en heb er niks over gehoord dat ik een luier droeg.

   1. Menno

    Klaas, ben jij thuis de enige die problemen heeft met bedplassen of hebben je broer(s) en/of zus(sen) hier ook ooit last van gehad?

 9. martin

  Beste Klaas, complimenten voor je site, er staat echt enorm veel info op, niet alleen handig voor kinderen/jongeren die zelf een oplossing willen voor hun probleem, maar ook een steun in de rug omdat jouw site ertoe bijdraagt dat zij weten dat ze niet de enige zijn.

  De site is heel toegankelijk, en dat komt doordat hij prettig leest. Een kleine tip: laat, als je teksten plaatst, nog even iemand er overheen lezen. Als je de taalfoutjes eruit haalt leest het nog wat gemakkelijker, en het komt beter en betrouwbaarder over. Zo schrijf je heel vaak ‘zij’ als je ‘zei’ (van het werkwoord ‘zeggen’ ) bedoelt. Dat maakt sommige zinnen wat onduidelijk.

  Maar verder: goed werk, hartelijke groet martin (vader van een jongen van 16, die tot zijn 12de ’s nachts een luier droeg, en nu héél af en toe nog wel eens een nat bed heeft).

 10. Tim 14 jaar

  Beste klaas hoe kan het dat je opeens in je bed gaat plassen? (Met andere woorden hoe kun je opeens een terugval op zindelijkheid krijgen)
  Ik plas snachts niet in bed maar overdag plas ik nog vaak in mijn onderbroek. Echt genant in d mijn browk in mijn in in mijn broek

  1. klaas Bericht auteur

   Ja een beetje wel voor mijn 12e had ik het nooit en toen was het eerst 1x en toen langzaam steeds vaker.
   Je kan het krijgen doordat je lichaam te snel groeit als je in de pubertijd komt. En soms heb ik ook weleens een natte broek.

   1. Floor

    Beste Klaas,

    Hoe gaat het nu met jou? Met mij gaat het goed ik niet altijd een droge nacht, maar dat geeft niet. In het begin had ik drynites meisjes 8-15. Ze lekte. (Ze waren voor mijn gevoel ook groot). Ik wilde 1 maat kleiner niet proberen. Nu heb ik pampers. Ze zitten heerlijk en ze zijn super fijn. Ik heb verschillende soorten in maat 5 en 6. Bedankt voor je hulp zonder jou had ik het nooit gekunt!

    1. klaas Bericht auteur

     Hee Floor, beetje een late reactie van mij maar toch.
     Met mij gaat het goed, en ik lijk wat vaker droog te zijn de laatste tijd, niet meer elke nacht nat maar af en toe bijna een week droog.

     Ikzelf heb vanaf het begin dat ik luiers moest gaan dragen altijd tena gehad met af en toe een proefpakketje van een ander merk.
     Drynites heb ik zelf een keer gekocht als nood geval, we waren een keer te laat met bestellen maar de dag dat mijn luiers op zouden zijn zouden er ook nieuwe voor me klaar staan bij de apotheek maar toen ik ervoor kwam waren ze er nog niet. Dus heb ik uit een beetje paniek drynites gehaald (jongens 8-15jaar) nou dat is vergeleken met een tena luier echt een boxershort, bij mij is de maat goed maar inderdaad ze lekken echt meteen ! Daarom raad ik ook iedereen luiers aan.
     Met drynites plas je ook niet echt meer in je bed maar al lekken ze maar een klein beetje dan moet je toch weer net zoals eerst je hele bed bij de was brengen.

     Toen ik voor het eerst luiers moest dragen was ik juist bang ervoor dat het babyachtig zou zijn want ik wist ook niet hoe die luiers er uit zouden zien.
     Gelukkig viel dat wel mee het uiterlijk van een tena ziet er eerder professioneel uit dan dat het voor baby,s is.
     Ik had meteen in het begin al wel het idee dat het voor mij gemaakt is, niet te groot en niet te klein. Ik zou geen luiers willen met schattige figuurtjes erop maar voor meisjes is dat niet erg denk ik.
     In het begin heb ik er van te voren een beetje een drama gemaakt toen ik luiers moest gaan dragen omdat ik me als jongen van 13 me er te stoer voor voelde en dus niet wou.
     Maar eenmaal om zitten ze inderdaad super fijn en geeft het je een gevoel van hé ik ben beschermd.
     Door dat gedoe met in bed plassen en luiers heb ik afgeleerd om me stoer te gedragen.
     Misschien als jij ooit wat beters zoekt dan kan je ook nog tena luiers gebruiken dan heb je in ieder geval wel iets wat voor je leeftijd is gemaakt en hoef je geen babyluier te gebruiken maar als het werkt voor jou kun je ze gewoon blijven gebruiken.

     En ik help graag iedereen.

     Groetjes klaas.

 11. Stefan

  Mijn vriendin had een geheim. Het bleek te zijn dat je luiers droeg. Ik vond het wel goed dat ze dat eerlijk zij. Als ik nu bii mijn vriendin ben doen we samen 2 luiers aan en poepen en plassen hem HELEMAAL vol! -stefan. 14 jaar

 12. Safia

  Om heel eerlijk te zijn vind daper druft vertellen aan de buiten wereld 🙂

  Ik zal eerlijk zijn vrouw 32 ik heb ook last van 🙁 iets heel leven al snacht hebben ik slik er tabletten voor af me kind tijd werk prima soms gaat mis . Ik heb mee leer leven ik schaam ook ver niet voor . Ps sorry voor slechts nerderlanse

 13. Kevin

  Beste Klaas,
  Ik weet niet wat ik moet doen als ik slaap word ik wakker om naar de wc te gaan maar ik word daar een beetje zat van.
  Misschien heb jij nog tips?
  GR,
  Kevin

  1. klaas Bericht auteur

   Hoi kevin,

   Je kan zorgen dat je bijvoorbeeld niet op de tocht slaapt, koude windt zorgt er ook meteen voor dat je moet plassen als bijvoorbeeld je dekens niet goed bovenop je ligt. Je voeten onder de dekens uit bijvoorbeeld. Als je graag met een open raam slaapt kun je er ook voor kiezen om met een pyjma om te gaan slapen, vooral als het koud buiten is.
   Er zijn ook nog medicijnen maar dat is niet natuurlijk.
   En er zijn luiers maar dat kost je wel geld.

 14. anoniem

  ik heb wil geen luiers aan doen maar ik plas altijd in mijn bed maar ik durf geen luier aan doen want iemand van mijn school heefd een luier aan getrokken en nu heefd hij altijd een luier aan wat kan ik best doen AUB een luier aan doen of geen luier aan doen

 15. codyvanhollebeke

  ik heb wil geen luiers aan doen maar ik plas altijd in mijn bed maar ik durf geen luier aan doen want iemand van mijn school heefd een luier aan getrokken en nu heefd hij altijd een luier aan wat kan ik best doen AUB een luier aan doen of geen luier aan doen

  1. klaas Bericht auteur

   Hee, waar ben je bang voor dan ? Dat als je een luier omdoet dat je het dan altijd om moet ? Iemand op jouw school heeft het ook gedaan lees ik en die heeft nu altijd een luier om. Kan zijn dat hij of zij het wel bevalt en het zelf wil. Het is namelijk heel erg als je overdag in je broek plast. Een luier kan veel hebben waardoor hij of zij nooit meer in zn broek plast.

   Ik snap dat je geen luier om durft, als je dat voor het eerst moet kan het eng zijn. Toch is het wel beter hoor als je in bed plast om een luier om te doen. Ik ken het in bed plassen wel. Moet je ook midden in de nacht douchen en je bed verschonen ? omdat je koud en nat wakker wordt ?

   Dat hoeft altemaal niet meer als je goede luiers hebt. Met een luier kun je bijvoorbeeld om 21:00 op bed gaan en om 7:00 wakker worden. Je voelt je dan droog. Je stapt gewoon uit bed en je denkt ik heb vannacht niet in bed geplast. Bij een luier is het zoo dat je dat niet voelt.

   Als je een luier in bed draagt betekent niet altijd dat je ook op school luiers moet dragen van je ouders ofzoo. Als je alleen in bed draagt hoeft ook niemand het te weten want niemand ziet het.

   groetjes klaas.

   1. codyvanhollebeke

    hallo klaas
    Klaas als ik vraag aan mijn ouders voor luiers gaan mijn ouders neen zeggen en ze willen niet dat ik luiers draag want ik ben 11jaar en dus willen ze niet dat ik luiers draag

    1. klaas Bericht auteur

     hoi cody hebben je ouders dat gezegd over luiers ? Of ben je bang dat ze dat gaan zeggen ? 11 jaar lijkt oud voor luiers maar ze worden wel voor 11jaar gemaakt hoor. Als je het zou mogen van je ouders geeft het misschien je het gevoel of het voor baby,s is maar die er voor 11 jaar bestaan zien er anders uit dus het zijn geen babyluiers.

     Je zou misschien een keer kunnen zeggen als je nat bent tegen je ouders dat je gezien hebt dat er luiers voor bestaan, nog niet om vragen maar gewoon zeggen dat je het weet dat ze bestaan.

     1. codyvanhollebeke

      hoi ik heb het gevraagt en ze hebben ja gezecht maar 14/11/2020 komt er iemand en dat is een meisje maar ze wil niet slapen met iemand die luiers aan doet en ze kijkt als wij luiers aan hebben en als ze zie dat ik een luier aan heb gaat ze zeggen dat ik moet hem af doen en we slapen in het zelfde bed dus wat kan ik doen

     2. klaas Bericht auteur

      hoi cody.
      Fijn dat het mag van je ouders, kan je nog wel een beetje bang voor zijn als je voor het eerst in je leven luiers krijgt op je 11e maar je slaapt beter hoor.
      Wat veel meisjes denken is dat luiers vies zijn, mischien ook wel het meisje wat bij jouw komt slapen. Je zou aan haar kunnen vragen waarom ze dat vindt.
      Je zou kunnen zeggen tegen het meisje dat je die om moet omdat je weleens in bed plast per ongeluk. Door die luier wordt echt niks nat in bed.
      Het meisje slaapt in hetzelfde bed dus als je weleens in bed plast maar dan zonder luier is echt alles nat en dan heeft zij er ook last van.
      Ik zou zeggen dat hij toch om moet tegen het meisje en dat het niet stinkt ofzoo. Ook als je sochtens wakker wordt en dat meisje vraagt of je in bed geplast hebt of nat bent kun je liegen. Je kan zeggen dat je een droge luier hebt dan zal ze dat geloven.
      Die luiers onderdrukken ook een plaslucht. Er zit wat in dat geurtjes tegenhoud. Ook als plas je voor het eerst per ongeluk in je luier als je diep slaapt met je ogen dicht. Sochtens voel jezelf droog en je hebt niet eens een nat kruis.

      Deze luiers lekken niet snel door: https://www.123drogisterij.nl/incontinentie-slips/tena-slips/tena-slip-active-fit-maxi-small-710849

      Groetjes klaas kramer.

 16. michellewyseur

  hoy ik ben michelle ikben 11jaar en ik draag graag luiers maar nu heb ik altijd een luier en morgen ga ik bij een vriend gaan slapen en ik ben op hem verliefd maar hij is niet op mij en ik wil op dit dag geen luier hebben maar ik kan niet zonder luier wat kan ik doen aub

 17. mimi

  hoi ik ben michelle ik ben een meisje ik draag graag luiers maar nu doe ik altijd luiers niemant weet het zelf mijn ouders weten het niet maar ik probeer te stoppen maar ik kan het niet wat kan ik doen

 18. Tijn

  hoi Klaas ik heb dus dat ik in mijn bed plas en ik heb het tegen mijn moeder gezegt maar ze doet er niks mee
  ze zegt allen op tijd naar de wc maar ik voel het
  is dit echt een oplossing want ik word er gek van 2 keer per nacht nat te zijn

  1. klaas Bericht auteur

   nee bedplassen kun je vaak niet veel aan doen omdat het gebeurt in je slaap. een luier zou voor je moeder dan ook handig zijn want je bed blijft 100% droog als je de goede luiers hebt. De meeste kun je absoluut niet doorheen plassen, geen lekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.