Met een luier om naar bed gaan en slapen met een luier om in bed. Tegen in bed plassen. Tips!

Luiers voor de nacht

Luiers voor de nacht – Slapen in een luier.

Menu: Snel op deze pagina naar:

Zie ook deze pagina: Hoe is het om een luier te dragen ? (na deze pagina)

Tips voor als je met luier om naar bed gaat of verplicht moet tegen in bed plassen. Wat gebeurt er als het nieuw voor me is ? En waar kan ik of moet ik aan denken ? Wat gebeurt er als je voor het eerst met een luier om naar bed gaat ? Je kan dan misschien twijfelen of het wel zin heeft om te dragen als je weet dat je heel erg nat kunt zijn in bed zonder bescherming. Maar je leert al snel dat het niet zoo is. Een luier om in bed neemt zoo veel op dat jeje niet nat voelt. Er kan een compleet nat bed inzitten en toch voel je droog en kan het er niet meer uitkomen en kan je alles doen nog zoals zitten. De belangrijkste tip voor als je met een luier om slaapt in bed is dat je beter plat op je rug kan gaan slapen of plat op je buik, op je zij kan ook gewoon maar er is een klein beetje meer kans dat een luier lekt als je op je zij slaapt.

slapen_met_luier-om-voor-het-in-bedplassen_Nat-bed

Luiers dragen in bed

Luiers kunnen enorm veel opnemen dus ook met gemak als je vaak een nat bed hebt ook zoals deze wat met water is gedaan wat er gebeurt als je er in je slaap in plast is dat het meteen in de luier trekt zodra het de binnenkant raakt. Zoo goed dat de binnenkant meteen droog voelt en het er niet meer uit kan. Na een minuutje is het bijvoorbeeld veilig om op een houten stoel te gaan zitten. Luiers zetten plas om in gel. Normaal wordt je hier niet wakker van maar als je een gebruikte luier hebt hoef je er niet uit om deze te verschonen, de bescherming is nog niet weg, een 2e keer kunnen ze het ook aan. Op de foto zie je een tena luier, deze hebben een gele lijn in het midden in je kruis die blauw verkeurt als de luier nat is wat een waarschuwing is dat je het de nacht in die luier hebt gedaan.

Omdat de nacht de langste periode is die je met de dezelfde luier doorbrengt is het verstandig dat je de meest absorberende luier gebruikt om je nachtrust te garanderen als Drynites of Kruidvat pyjamabroekjes voor jouw niet werken (doorlekken). Echte luiers houden veel meer vast en houden meer rekening met de gezondheid van je huid is mijn ervaring (PH-waarde). Ook hebben luiers zoals van Tena, Abena, Attends, Absorin, Molicare, geurcontrole, de geurtjes worden geneutraliseerd (in het engels Odour neutralizer). Ik weet niet hoe het werkt maar je stinkt in ieder geval niet naar plas als je wakker wordt. Het doet zijn werk goed. Als je voor de juiste absorptie kiest tenminste. Welke luier bij bedplassen ? Het gebeurt soms dat mensen luiers aanschaffen maar niet goed op de absorptie sterkte letten ervan. Kies daarom als je met een luier om naar bed gaat en slaapt voor de hoogste absorptie als je ze bestelt in een webshop of apotheek, Automatisch staat er dan bij de meeste merken dan ook bij dat ze zeer geschikt zijn voor de nacht. Zoo heeft het merk absorin een maantje op hun verpakking staan wat voor de nacht staat en het hoogste aantal druppels voor hun merk. Bij mijn tena luiers staat niks over de nacht op maar alleen 8 druppels wat de maximale absorptie is voor mijn maat (small) het heet dan ook tena maxi.

Super 7 druppels

Tena super 7 druppels

7 Druppels zou niet meteen hoeven betekenen dat je doorlekt als je een ongelukje hebt maar het betekent meer schade aan je luier als je een ongelukje hebt. Met luier aan in bed. De met 8 druppels blijft witter omdat het meer absorbeert waardoor het er hygiënischer uitziet als je de luier afdoet vindt ik. Ook hoef je bij de tena maxi met 8 druppels je niet druk te maken over verschonen als je ermee slaapt. Normaal wordt je daar ook niet wakker van als je een ongelukje hebt in je slaap en je slaapt met een luier om, wat weer totaal anders is als bijna een half jaar echt in je bed te hebben geplast en eruit moeten elke keer. Als je wakker wordt zul je ook niet voelen of de luier nat of droog is, als je het wilt weten moet je het echt aan de buitenkant bekijken of het nat is en als het nat is zul je eerder zien dat er een vlek inzit en niet een compleet een natte luier, dus verschonen is echt onnodig. Omdat je weet dat je misschien 2x in bed kan plassen net zoals je toen je luiers nog niet kende. Een tena maxi kan dat aan.

Je hebt van een bepaalde maat en merk vaak 3 of 4 absorptie sterktes. Het is ook zoo hoe meer een luier kan absorberen hoe dikker ze zijn. Een dunne is bijvoorbeeld prettiger voor overdag omdat je dan wat vrijer kan bewegen en je het meer verborgen kan houden. Als je ermee in bed licht maakt het niet uit hoe dik hij is. Voor iemand die overdag incontinent is betekent dan wel dat hij of zij vaker moet verschonen om niet door te lekken als hij of zij een dunne minder absorberende luier gebruikt. Het is net wat je het handigst vindt of het minst last van hebt. Voor de nacht betekent een dikkere luier dat je ongestoord kan doorslapen.

absorptie luier

De absorptie van een luier – Voor een persoon die volledig incontinent is overdag geeft een dikkere incontinentieluier de persoon meer tijd tot een incontinentieluier verzadigt is.  In Bedplassen ? Dan komt alles in 1 keer in de luier.

Slapen met incontinentie luier – Enkele tips voor het slapen met een luier om in bed.

Slapen_met_een_luier_om

Slapen met een luier om

De eerste keer met luier om naar bed ? En slapen met een luier. Vlak voor het slapen gaan goed uit plassen bij de wc voordat je een luier omdoet of om laat doen bij je. Je leert het al snel zelf als je dat wilt. Lukt het niet om te plassen bij de WC ? Maar je weet wel dat je de avond ervoor veel hebt gedronken bijvoorbeeld op een verjaardag of je hebt even gezellig gezeten bij vrienden dan is dat ook niet erg als je de juiste luiers hebt kunnen ze heel veel hebben zonder te gaan lekken. Forceren om te plassen bij de wc is ook niet goed. (Veel moeite doen om het er uit te persen)

Als je voor het eerst met een luier slapen gaat en ook voor de allereerste keer om hebt kan je misschien twijfelen of het zin heeft. Het feit dat je er 1 om hebt geeft je meteen wel een beschermend gevoel. Maar de vraag is als luiers nieuw voor je zijn wat doet het als je erin plast in je slaap !? Ben ik nu nog net zoo afhankelijk van mijn moeder of vader als ik in bed plas als zonder luiers ? En mijn ouders om schoon beddengoed moet vragen midden in de nacht als het mis gaat. Als nu wel met een luier om in bed ? Of juist nu veel meer afhankelijk van je ouders nu je ouders je een luier om moeten doen of helpen om het je zelf te leren. Dat kan je je afvragen. Je bent zeg maar gewend aan dat je elke nacht je bed nat is en eruit moet om alles te verschonen en te douchen, zou een luier om hebben dan helpen ? Jazeker het zal je echt helpen. Ook als je de eerste nacht gelijk een ongelukje hebt in je luier in plaatst van in je bed wat daarvoor gebeurde. Normaal gesproken wordt je hier ook niet wakker meer van als je een luier om hebt. Mocht je wel wat merken als je een ongelukje hebt gehad of jezelf erop betrapt dat je je plas liet gaan terwijl je in bed licht en half sliep hoef je je niet te verschonen een 2e keer zal dezelfde luier die je om hebt het weer met gemak absorberen wat je onafhankelijk maakt van je ouders in de nacht. Hier zijn luiers op gemaakt. Als je echt in je bed plast wordt je meteen koud en zit er niks anders op dan je bed uitgaan en alles te verschonen. De luier zal niet lekken en blijft je een droog gevoel geven. Wat doe je met een natte luier ?

Wie zegt dat ik geen luier kan dragen in de douche

Wie zegt dat ik geen luier kan dragen in de douche

Tips voor omdoen en andere nuttige tips:

  • Bewaar je luiers niet in vochtige ruimtes zoals jullie eigen badkamer, Voor als iemand in jullie gezin bijvoorbeeld in bad gaat of douchen gaat. Dan is de lucht erg vochtig in de badkamer er kan wat vocht in je luiers trekken. Waardoor er iets minder absorptie over is wanneer je ze echt nodig hebt.
  • Maak gebruik van een Toilettas om je luiers in te stoppen om ze ongezien voor anderen bij je te hebben. Zodat je niet met een luier zichtbaar in je hand moet rondlopen naar een ruimte waar je deze gaat omdoen bijvoorbeeld in een wc die dicht kan. Bijvoorbeeld met een schoolreisje (kamp) of als je bij een vriend gaat logeren. Hier meer tips en uitgebreider als je buiten je eigen huis luiers wilt gaan gebruiken,
  • Als je al haar in je schaamstreek hebt en de haren zijn best lang, scheer ze dan af of kort ze in voor dat je een luier omdoet. Schaamhaar zit in de weg van anti-lekrandjes. Anti-lekrandjes komen te zitten als een onderbroek als je de luier om hebt alleen zijn deze anti-lekrandjes van plastic. De anti-lekrandjes zijn elastisch. Een soort elastiek die de luier dichthoudt in de liezen (in je kruis). Bijvoorbeeld als je een luier om hebt en er komen in je liezen (de overgang van je bovenbenen naar je kruis) wat haartjes uit de luier. Dan heb je op die plek een lek, urine kan erlangs de luier uitdruppelen. Het is altijd frisser als je geen schaamhaar hebt als je luiers moet dragen. Wordt je schaamhaar nat en het droogt op dan gaat het gigantisch stinken. 100x erger dan dat als je in de luier plast want luiers neutraliseren de geur van plas (ze onderdrukken het)
  • Gebruik de dikste luier als je ermee slaap.
  • Voor Jongens: plaats je geslachtsdeel naar beneden tussen je benen naar beneden gericht.
  • Slaap het liefst op je rug of eventueel op je buik, zo is de kans minder dat je luier gaat lekken (als je op je zij slaapt heb je meer kans om te gaan lekken terwijl de luier het met gemak kan absorberen). Het kan ook altijd goed gaan. Een luierbroekje kan sneller gaan lekken op je zij dan een echte luier met 4 plakkers.
  • Wil je er echt 100% zeker van zijn dat je je bed droog houdt kun je slapen op een onderlegger, Een absorberende onderlegger is een mat die net zoo absorbeert als een luier.
  • Gebruik eventueel een body, Een body is een hemd en een korte broek in 1. Het fijne eraan vindt ik dat mijn luiers nooit meer bovenuit mijn broek komen of dat mijn hemd tussen de luier gaat zitten want het is 1 pak (1 geheel) ook is een body handig als je plassen wilt bij de wc, ik hoef me dan niet eerst helemaal uit te kleden om mijn luier uit te doen een body heeft een rits in het kruis zitten. Een body gaat ook afkoeling tegen. Een body koop je bijvoorbeeld hier. Een body gebruik ikzelf ook en dat ziet er zoo uit als ik net van bed af kom met een luier eronder nog aan.
  • Gebruik eventueel een hansop of jumpsuit (pyjama in één stuk) Sommige gewone pyjamabroeken hebben de neiging je luier naar beneden te trekken, wat er voor zorgt dat je luier minder goed aansluit en gaat lekken en een lastig gevoel heeft die je de neiging geeft altijd maar je luier te willen optrekken. Als je een joggingbroek in bed prettig vindt dan kan dat ook. Op deze pagina meer over welke kleding handig is.
  • Plaats er een inlegger in als het nodig is. Die geschikt is om binnenin een luier te dragen. Meestal heb je dat niet nodig. Alleen als je maar blijft doorlekken.
  • Er bestaat ook fixerend ondergoed (via de link kun je ze aanschaffen). Als je liever naakt slaapt zonder pyjama maar ook weer niet alleen op je luier in bed wil liggen. Ook gaat fixerend ondergoed afkoeling van je luier tegen. Fixerend ondergoed is ontworpen om incontinentieluiers op hun plaats houden maar het is ook goed voor drynites. Dit ondergoed voorkomt het doornevelen van vocht, met name bij de veel gebruikte “ademende” wegwerpluiers (katoenen buitenkant luiers), door het PU membraam en de licht absorberende laag aan de voorkant van de slip. Geschikt voor zowel man als vrouw.
Fixerend ondergoed voor slapen met een luier

Fixerend ondergoed voor slapen met een luier. Kopen ?

Afbeelding 2

‘S ochtends douchen nadat je de luier hebt uitgedaan. Na slapen met een luier.

luiers houden je droog maar toch kan urine (plas) je huid hebben geraakt, het is nooit goed voor je huid maar toch levert het niet snel problemen op als je het er elke ochtend af spoelt in de douche of afwast met een washandje. Je huid kan wel wat uitdrogen als je vaak nat bent zoals bijna elke dag een ongelukje (de luier gebruikt) je kan dan jeuk krijgen vooral als je een gevoelige huid hebt zoals ikzelf daarom is het belangrijk dat je je goed wast elke ochtend. Het liefst met een shampoo en douchegel die huidvriendelijk is om je huid wat rust te geven waar je de luier gedragen hebt, echt goed voor de huid en dat is meestal niet een sport douchegel die lekker ruikt en waarvan je huid ook lekker gaat ruiken. Die zijn slecht voor je huid, Sommige stoffen in douchegel wordt zelfs van beweerd dat ze kankerverwekkend zijn. Maar gebruik er eentje die pH-Huidneutraal is zoals: Zwitsal wasgel waarvan weleens gezegd wordt dat het voor baby,s is maar dat is het niet, voor iedereen. of Sanex zero, Sanicur die alle 3 lekker ruiken en die bij mij in de badkamer staan waarmee ik mijzelf mee douche.

Douchen met Zwitsal

Douchen met Zwitsal wasgel – Beter voor je huid. (bij ons in de badkamer) (klaas)

Als je liever in de avond onder de douche gaat en dat uitgebreid doet hoef je niet uitgebreid in de ochtend te douchen ook als je een ongelukje hebt die nacht en in de luier plast. Omdat je de luier om hebt komt plas niet verder als je kruis. In ieder geval niet verder als je navel. Dus kun je tijd en water besparen door alleen je kruis en je billen te wassen bij de wastafel. Wat ook handig is als je jezelf een keer verslaapt voor school. De rest van je lichaam is schoon.

Ik draag nu zeer vaak luiers en ik vroeg me af of ik babyolie en talk poeder moet gebruiken of niet. Zo niet zitten er dan risico’s aan?

Talkpoeder wordt ook wel magnesium genoemd en wordt veel gebruikt bij klimsport, turnen, gewichtheffen, atletiek. Talkpoeder kun je beter niet gebruiken terwijl je een luier omhebt omdat (wegwerp) luiers daarvan slechter gaan absorberen. Bijvoorbeeld je poedert je onderlichaam helemaal in met talkpoeder of je strooit het in de luier en doet hem dan om. Hier heb je niets aan omdat een luier bestaat uit miljoenen kleine onzichtbare gaatjes zodat plas direct in de luier trekt, licht er poeder in de luier dan kan het niet absorberen of erg langzaam. Na de tijd kan het je huid rustig maken als je last van irritatie plekken hebt (jeuk, luieruitslag). Talkpoeder is meer voor katoenen luiers (terwijl je die om hebt).

Babyolie kan je gebruiken maar hoeft niet. Baby olie kan je huid herstellen na het dragen van luiers. Dat is alleen nodig als je irritatie plekken hebt gekregen van het dragen van luiers (Erge jeuk in de schaamstreek ook wel luieruitslag genoemd)

Als je te lang in een natte luier licht of drynite (die echt verzadigt is en bijna gaat lekken) dan is dat pas slecht voor je huid. Bij luierbroekjes zul je dit heel snel hebben. Bij echte luiers moet er wel heel wat misgaan mocht je irritatie ervan krijgen. Je kan dan jeuk krijgen overdag op de plekken waar je in de nattigheid hebt gelegen. Vaak duurt het even voordat het je het krijgt, het kan zoo zijn dat het midden in de dag begint te jeuken op je onderlichaam en je niet weet waar dat in 1 keer vandaan komt. Op je bips meestal. Met de meeste absorberende luiers zul je dit niet krijgen.

Dit is het enigste risico van vaak dragen elke nacht bijvoorbeeld. Voor de rest kan er niks gebeuren. Als je enorme jeuk hebt overdag van het dragen van een te weinig absorberende luier in de nacht dan kan je je het beste insmeren met babyolie op die plekken om je huid weer rustig te maken.

Om het te voorkomen gebruik je de meest absorberende luiers. Als je drynites of Kruidvat Luierbroekjes & Pyjamabroekjes gebruikt en daarmee elke nacht doorlekt dan heb je heel snel luieruitslag te pakken of meteen al na de eerste keer. Dan is het heel verstandig om over te stappen op echte luiers ook wel incontinentieluiers genoemd. En als je dan nog twijfelt of het genoeg absorbeert dan kan er ook nog een inlegger in een luier.

Douchen met Zwitsal

Douchen met Zwitsal wasgel – Beter voor je huid. (bij ons in de badkamer) (klaas)

Ik voorkom dat ik last van krijg van mijn huid door me goed te douchen elke ochtend met Zwitsal wasgel ook wel Babyshampoo genoemd zie mijn fles op de foto bij ons in de badkamer. Klik voor vergroting op de foto. Schadelijke producten of hevige parfum zul je hierin niet vinden. En dan als ik ga douchen dan vooral goed mijn onderlichaam wassen met die shampoo wat hetzelfde effect heeft als babyolie. Zoo voorkom ik dat mijn huid gek gaat doen. Zwitsal vindt je bij veel drogisten maar ook hier online bij bol.com zwitsal douchegel.

Mocht mijn huid bij mijn onderlichaam toch gaan jeuken door het bedplassen en luiers daarvoor dragen dan is er ook nog Barrièrecrème (Barrier cream in het engels) van bijvoorbeeld Tena.

TENA Barrier Cream

TENA Barrier Cream (Barrièrecrème)

Hiermee moet je je onderlichaam insmeren voordat je dan een luier omdoet. Dit hoef je niet altijd te doen alleen als je irritatie krijgt van luiers. Het hoort er niet standaard bij als je luiers nodig hebt alleen als je huid gek gaat doen. Het vormt een beschermend laagje dat de huid tegen ongewenste irritatie beschermt. Je kan het meestal wel kopen bij een drogist en anders zeker wel bij een apotheek. En online hier bijvoorbeeld.

Eigenschappen:

TENA, barrierecrème; ter voorkoming van huidirritaties als gevolg van incontinentie. Creme ter voorkoming van huidirritaties als gevolg van incontinentie. De crème vormt een barriere op de huid die vocht afstoot en neutraliseert de ammoniak van urine. Ongeparfumeerd.
Verpakt in een tube van 150 gram.

Specificatie:

  • crème
  • ter voorkoming van huidirritaties agv. incontinentie
  • vormt een barriere op de huid
  • stoot vocht af
  • neutraliseert de ammoniak van urine
  • ongeparfumeerd
  • tube 150 gram
Wat doe je met een natte luier ? (incontinentiemateriaal)
Luier_niet_gelekt

In een luier geplast en toch een droog bed

Als je voor het eerst met een luier om slaapt en of dat van plan bent zul je je afvragen wat als ik een natte luier heb midden in de nacht ? Normaal merk je dat niet als je in de luier hebt geplast als je slaapt. Het is niet net zoals als je geen luiers droeg en echt in bed plaste. Het wakker worden omdat je het koud hebt omdat je bed nat is. Als het je overkomt midden in de nacht en je merkt er wat van omdat je niet diep slaapt bijvoorbeeld kun je alsnog schrikken dat je in je bed plast terwijl je een luier draagt wat ik weleens in het begin had. Mijn eerste neiging was om mijn bed te condoleren op natte plekken omdat ik op een splinternieuw matras lag. Je wilt schoon kunnen slapen en je dure matras redden. Dit is dan eerste keer dat je de luier zijn werkt voelt en ziet doen in je bed. Je zult je droog voelen. Wat dan wel bijzonder is als je vaak je bed nat had zonder luiers.

Het is heel normaal dat je dan het materiaal wil verwisselen wanneer er urine is verloren (erin geplast). Maar materialen als slips, pants en inleggers hoeven niet na ieder urineverlies te worden vervangen. De absorptie van de materialen is over het algemeen zo groot dat er meerdere plasjes in kunnen worden opgevangen. Ze zijn er opgemaakt om mee door te slapen en hoef je ze niet te verschonen als je ongestoord door wil slapen. Als het een 2e keer gebeurt in dezelfde nacht neemt de luier het weer op zonder te lekken. En is niet ongezond of vies om te doen want je licht in ieder geval niet in je eigen plas omdat luiers een speciaal drooghoud laagje hebben (Feeldry bij tena luiers).

In principe kun je ervan uitgaan dat incontinentiemateriaal na 4 tot 6 uur wordt vervangen. Gedurende de nacht zult u het incontinentiemateriaal wat langer gebruiken, maar houd een maximum van 10 uren aan. Veel materialen hebben een urine indicator aan de buitenzijde die vertelt of een materiaal moet worden vervangen.

Luiers weggooien:

Wat doe je met een natte luier

Wat doe je met een natte luier.

‘S ochtends als je wakker wordt en je hebt een natte luier en je besluit om te gaan douchen of jezelf te wassen bij de wastafel vindt ik zelf het makkelijkst om mijn gebruikte luier weg te gooien gewoon in het prullenbakje in onze badkamer waar ik me uitkleed en de luier af doe om daarna te gaan douchen wat afgesproken is met mijn ouders. In De badkamer staat bij ons een klein afvalemmertje waar ik ze in kan gooien zoals op de foto hiernaast. Omschrijving : Deze kleine uitvoering van de herkenbare vuilnisbak komt goed van pas in de badkamer en op het toilet. Je wisselt de vuilniszakken van de Curver Swing gemakkelijk want je tilt pedaalemmerzakhet volledige deksel er zo af.

In het bakje zit een pendaalemmerzakje die gemiddeld om de 2 dagen in de vuilcontainer gaat (GFT) die buiten staat. Wij gebruiken thuis Anti-geur pedaalemmerzakken. Er kan dus een dag lang een gebruikte luier van mij in liggen maar daar heb je kwa geurtjes geen last van. Als ik ze maar binnen 2 dagen buiten in de container gooi. Luiers onderdrukken de geur van plas heel goed maar als ze een tijdje in de prullenbak zitten gaan ze net zoo bederven als fruit en etensresten. Dit kan ook iedereen doen die drynites gebruiken. Ook zijn pendaalemmerzakjes handig als je gaat vaak naar de camping gaat zoals ik. Ik doe dan welke elke gebruikte luier in een pendaalemmerzakje en daarna gooi ik die in in de prullenbak die niet in onze caravan staat zodat nare lucht niet uit de prullenbak kan komen.

Ook als je een slaap feestje hebt is het handig om er een paar bij je te hebben.

10l-Anti-Geruch_NL_440x490

Swirl Anti-geur pedaalemmerzakken.

goede luiers voor s nachts kind 14 jaar

goede luiers voor s nachts kind 14 jaar

Slapen met luier

Slapen met luier

19 gedachten over “Met een luier om naar bed gaan en slapen met een luier om in bed. Tegen in bed plassen. Tips!

  1. Sebas

    Ik doe mijn gebruikte luiers in een pendaalemmerzakje en daarna gooi ik die in in de prullenbak zo dat nare lucht niet uit de prullenbak kan komen.
    Ik doe dit met al mijn luiers.

  2. Sebas

    Om de huid te beschermen tegen luieruitslag is mijn advies om Sudocrem of Bepanthen of een andere soort zalf.

    Deze zijn te koop bij de drogist.

    Als je toch last heb van vervelend plekken op de huid ga dan naar je huisarts die kan je veder helpen.

    1. gauthier.p

      moi je porte des couches jours et nuits suite a un accident de la route colonne vertébrale brisée et suis bien heureux de vivre mème avec des couches ,surtout que maintenant ils y a des couches plutot confortable qui ne donnent pas l’impression d’ètre mouillé et qui protègent toute la nuit

  3. Jens

    Hoi ik ben jens en ik draag ook nog luiers in bed ik kan niet op houden en ik wil met iemand over kunnen praten stuur maar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.