
Een absorberende matrasbeschermer, ook wel onderlegger voor in bed, anti-doorlek matjes, inco-matje of matjes voor bovenop een matras genoemd die je matras beschermd.
Menu: op deze pagina snel naar: Of links buiten de site. Deze site heeft geen webshop alleen ervaring. |
Absorberende onderleggers kopen (je vindt ze ook bij iedere apotheek) En Drynites bed mats bij de drogist. |
Waterdichte matrasbeschermer kopen |
Waterdichte matrasbeschermer voorbeeld |
Incontinentiemateriaal uitleg |
Wat kan ik van luiers verwachten ? Hoe goed zijn ze ? Die er in iedere maat bestaan. |
Alle maten Luiers kopen via internet anoniem of kopen of bestellen in uw lokale apotheek. WebShops vergelijken. |
Onderaan de pagina kun je commentaar neerzetten maar je kan me ook een E-mail sturen. |
Wat gebruik je op je matras bij bedplassen ? Om het matras te beschermen tegen urine (plas).
Er zijn best wel wat verschillende keuzes en merken zoals een waterdichte matrasbeschermer, Of Absorberende wegwerp onderlegger, deze worden ook wel genoemd: anti-doorlek matjes, inco-matje, matras bescherm matjes, bedmatjes, incontinentiematjes of matjes voor bovenop een matras. Hoe ziet een waterdichte matrasbeschermer eruit ? Zoo ongeveer zoals op deze afbeelding (klik).
Als jij of een zoon of dochter vaak per ongeluk in bedplast of elke nacht kun je het beste een incontinentie luier gaan gebruiken, ook wel Slip genoemd. Een absorberende wegwerp onderlegger of een waterdichte matrasbeschermer is dan een extra bescherming, mocht het per ongeluk een keer niet goed om zitten. Een luier vangt het met gemak helemaal op zonder te lekken of een nat gevoel en kan je doorslapen. Ook als je al een tiener bent en er net weer last van begint te krijgen door de groeispurt of je wilt er nu pas op over. Ze zijn er in alle maten. Jongeren kunnen deze helemaal zelfstandig leren om doen door een animatie op YouTube te bekijken zie hier. Jongeren / kinderen / tieners die nog of weer per ongeluk in bed plassen en over willen op luiers om droog te blijven zouden op hun telefoon op YouTube kunnen intypen: medeco slip staand zelf. Ook staat op de verpakking zelf een instructie. Dan leer je het zelf zonder ouders. Voor de zekerheid kan je het ook op campings dragen bijvoorbeeld. Jongeren kunnen dit zelf staand om doen. Zie hier. Je kan me ook een vraag stellen per E-mail hierover. klik hier.
Deze op de foto van Tena heeft de maat S wat staat voor Heupomvang 56 – 85 cm, dit is een maat die veel jongeren hebben. Ik schat dat je hem ongeveer van je 10e tot je 19e zou kunnen passen. Maar er is kleiner zoo heeft tena ook de Tena slip junior Heupomvang 50 – 60 cm. En er zijn nog wel 3 maten groter vaak voor volwassenen. Bij de aanschaf van luiers moet je even op de heup omvang letten (CM) en het aantal druppels, hoe meer druppels hoe meer absorptie. En dan met deze wegwerp onderlegger erbij. Dit kan je allemaal via internet bestellen en discreet thuis laten bezorgen. (blanco verpakking)
Een absorberende wegwerp onderlegger (matrasbeschermer) (voor eenmalig gebruik) ziet er ongeveer zoo uit (Foto) en zoo licht het op een bed. Een absorberende onderlegger zoals hieronder op de foto gebruik je meestal tegen het doorlekken van een incontinentie luier, pamper, slip, luierbroekje (of Pyjamabroekje, Drynite zoals men het vaak noemt ). Een incontinentie luier heeft de meeste de minste kans op doorlekken. Deze luiers kun je gebruiken als je bedplast en je zult er nooit doorheen plassen en droog wakker worden. Deze bestaan er in alle maten en is perfect om mee te slapen. Mocht je alsnog een keer doorlekken dan komt het op de wegwerp onderlegger aan die bovenop je matras licht en onder je matras hoes zit. Ze zijn wegwerp maar omdat ze nooit nat worden als je luiers draagt kunnen ze wel een maand op je matras blijven liggen.
Tegen gele vlekken van urine in je matras. Een absorberende onderlegger is een speciale mat op je bed (een laken waar geen plas door kan) het ruimt het op eigenlijk en de bovenkant voelt niet nat aan daarna, het absorbeert, Onderlegger is het meest gebruikte woord ervoor en zoo noemen merken van incontinentiemateriaal het zelf ook. Absorberend of Waterdicht het zijn alle 2 matrasbeschermers. Een absorberende matrasbeschermer zoals van het merk TENA Bed of Drynites Bed mats kan al heel veel vocht opnemen, zoveel dat als je geen luiers draagt dat het bijna al een nat matras kan voorkomen. Behalve het beddengoed. Tena bed kun je anoniem thuis laten bezorgen en bestellen bij bijvoorbeeld https://www.123incontinentie.nl/ of kopen bij je apotheek. En drynites bed mats kun je bij veel drogisten krijgen zoals de Kruidvat.
Een incontinentie luier of pamper, Slip, Net hoe je het noemen wilt is het veiligst om te dragen om een matras te beschermen en geeft het minste ongemak als je een bedplasser bent.
Je hebt bijvoorbeeld Tena lady voor vrouwen die druppeltjes verliezen (inlegkruisjes), Tena maakt ook luiers, Slip noemen ze het. Op deze Tena lady verpakking staan bijvoorbeeld 5 druppels maar op hun luiers kunnen er wel 8 op staan zie dit voorbeeld. Dat er 8 druppels op staan maakt heel veel uit, bijvoorbeeld als je elke dag een drijfnat bed had en tot je enkels nat was daar hebben deze luiers geen moeite mee. Ze kunnen je net als bij vrouwen je een droog gevoel geven, ook als er wat inzit waar je normaal drijfnat van zou worden, alleen zijn luiers uniseks dus voor jongens en meisjes. Dit is bijvoorbeeld een foto van een pak Tena luiers, bovenin zie je nog de Tena lady en waar de luiers staan. Zoo is er dus voor iedereen wat. Als je met een luier om slaapt of de wc niet op tijd haalt 😳 dan wordt je op deze manier wakker de eerste keer, niks nat of een vies nat geval. Alleen heeft een luier een waarschuwing in het kruis zitten die van geel naar blauw verkleurt als je nat bent, toch kun je nog alles doen zodra je wakker bent zoals zitten of uitslapen nog even. Voorbeeld 1 voorbeeld 2 voorbeeld 3. Geschikt voor elke leeftijd met de goede maat. Die je zelf om kunt doen als je wat ouder bent zie hier. Niks in bed, en als je de luier af doet ben je al bijna klaar, alleen even je onderlichaam afspoelen in de douche. Je kan er een nacht ongestoord mee door slapen. Klinkt raar maar die zijn er ook voor gemaakt en bestaan in alle maten, Al gelijk na de grootste maat pampers maat 6 uit de supermarkt. Voor jonge kinderen, tieners, en volwassenen. Minste kans op lekken, Droogste gevoel, Minste geurtjes. Tena bed hoort dus een beetje bij Tena luiers/Pampers. Alle soorten merken luiers en maten kun je bestellen en thuis laten bezorgen bij : https://www.123incontinentie.nl/.
Ikzelf slaap met een luier om tijdelijk (speciaal incontinentiemateriaal voor de nacht) die er gewoon in je maat zijn als je bijvoorbeeld 13 bent, plas wordt meteen opgenomen wanneer je een ongelukje hebt, dus niks meer wordt nat en hoef je niet elke dag een bed te verschonen en te wassen. Ik slaap beter met een luier. Ook houd ik mijn slaapkamer vrij van geurtjes voor vrienden die er vaak komen om te spelen en of te gamen omdat de luiers alles perfect opvangen en geurtjes onderdrukken heb ik geen stinkende slaapkamer. Het is ondergoed. Ik gebruik nu de Abena Abri-Form Premium S4. De S staat voor small en de 4 voor hoge absorptie. Die we hier bestellen. De luiers van Tena zijn ook erg goed, ik weet niet welke beter is, abena absorbeert meer maar tena onderdrukt geurtjes veel beter. Onder mijn hoeslaken licht een Tena Bed Onderlegger Super – 60 x 90 cm ook van dezelfde site. Normaal doe je een onderlegger bovenop je hoeslaken en slaap je daar bovenop maar ik doe het juist andersom, de onderlegger zit onder het hoeslaken. Bij mij in huis komen vrienden heel vaak op mijn slaapkamer om te gamen, ze zien dan niet de witte mat op mijn bed terwijl die er wel licht. Onder je hoeslaken blijft een Tena Bed Onderlegger Super ook beter op zijn plek liggen. De onderlegger is een extra zekerheid mocht mijn luier een keer lekken maar een Abena Abri-Form Premium S4 lekt nooit omdat er te veel inkomt als je een ongelukje hebt in je slaap omdat het altijd veel meer aankan als dat, wel lekt het door als je een luier te losjes omdoet. Bij mij wordt de onderlegger nooit nat dus hij licht er soms 2 maanden. Wat ik zelf daarvan vindt ?
Waterdichte matrasbeschermers.
Je hebt ook waterdichte matrasbeschermers (Link op deze pagina) die helemaal om je matras heen gaan en die echt geen druppel doorlaten. Je moet onthouden dat een matrasbeschermer absorberend kan zijn of waterdicht. Maar als jij of uw zoon of dochter vaak in bed plast en u gebruikt alleen een waterdichte matras beschermer dan is het erg fijn om ook iets te gebruiken in bed wat het vocht absorberen kan (opneemt) omdat een waterdichte matrasbeschermer niks doorlaat blijft al het urine bovenop een matras liggen waardoor jij of uw zoon of dochter veel natter wakker wordt als jij, hij of zij in bed plast. Je komt dan letterlijk en figuurlijk in een waterbed te liggen ikzelf weet er alles van. Als je in bed plast en je gebruikt een waterdichte matras beschermer maar niks absorberends dan wordt je pyjama natter waardoor je er uit ziet zodra je uit bed komt als of je met je pyjama aan gezwommen hebt. Als je dat vaak hebt kun je daar jeuk van krijgen of juist daarvan krijgen wat je luieruitslag noemt. Met een luier om juist niet. Van bedplassen kun je ook ziek worden omdat je elke keer nat en koud bent, met een luier om juist niet. Als u wilt dat uw zoon of dochter liever niet met een luier om naar bed gaat of hij of zij wil dat zelf niet dan kun je als je een waterdichte matrasbeschermer gebruikt zoals deze ook een absorberende matrasbeschermer op het bed neerleggen. Je gebruikt dus 2 soorten dan. Een absorberende matrasbeschermer zoals deze absorbeert net zoals een luier en bijna net zoveel als een luier, ongeveer 1500ML maar dit is een matje waar je bovenop licht en slaapt. Verschil met een echte luier is dat het minder op zijn plek zit waardoor een pyjama en dekens nog wel nat worden.
Zoo ziet een absorberende matrasbeschermer eruit op een bed: voorbeeld 1, voorbeeld 2, voorbeeld 3, voorbeeld 4, voorbeeld 5. (drynites bed mats van de drogist).
Incontinentiemateriaal uitleg. Je zou een luier kunnen gebruiken samen met een matrasbeschermer.
Een incontinentieluier is gewoon een absorberende onderbroek wat erg op zijn plek zit en bijna nooit kan lekken en dat je toch een droog gevoel houd als je een ongelukje hebt in de nacht en alsnog gewoon kan doorslapen. Als je het omhebt is het eigenlijk ook een klein beetje een boxer alleen dikker en iedereen kan het bij hem zelf leren omdoen zie hier op YouTube,. Luiers zijn er in alle maten en voor elke leeftijd, zoo heeft het merk Abena de Abri-Form Junior (video). De Abena Abri-Form Junior (XS2) is een slip, ook wel luier genoemd speciaal ontwikkeld voor kinderen van 5 tot 15 jaar met een heupomvang maximaal tot 60 CM. Hier zou u een proefpakket kunnen aanvragen. Discreet een pak bestellen kan. Ben je 16 jaar en ouder dan is er wel de volgende maat die past, bijvoorbeeld de Abena Abri-Form Premium S4 Voor een heupomvang van minimaal 60 CM tot maximaal 85 CM. De Abena Abri-Form Premium (S4) zou je mischien al op je 12e nodig moeten hebben omdat de Abena Abri-Form Junior (XS2) niet meer past en een maatje groter absorbeert veel meer. Zie bijvoorbeeld dit overzicht (onder maten en varianten). Dus een incontinentieluier en een waterdichte matrasbeschermer is ook een goede combinatie. Een incontinentieluier en een absorberende matrasbeschermer kan dus ook zoals Tena bed. Dit is wat je kan verwachten als je met een luier om naar bed gaat of uw zoon of dochter.
Met pyjamabroekjes bedoel ik luierbroekjes die je in de Kruidvat kan kopen van het eigen merk van Kruidvat of van Drynites. Tena pants bij een apotheek of webshop zoals multipi.
Bij echte luiers (incontinentieluiers) die ik zelf gebruik is een absorberende onderlegger een extra zekerheid mocht je luier toch een enkele keer gaan lekken in bed, dit kan gebeuren door het niet helemaal goed omdoen ervan of er 1 met te weinig absorptie gebruiken (te dun type). De betere absorberende onderleggers en echte luiers in iedere maat zoals van abena, tena, absorin, abri-soft, attends, molicare koop je in iedere apotheek of in een webshop. Bij de drogist zoals de Kruidvat hebben ze ook minder absorberende onderleggers en luierbroekjes van het eigen merk of Drynites Bed mats.
Met een incontinentieluier heb je de minste kans dat je het ooit in bed doet of doorlekt en slaap je het droogst mee. En die zijn ook voor de nacht bedacht. Verschonen is ook niet nodig tot je echt van bed af gaat. Als het altijd goed gaat, dus niet doorlekt dan heb je geen onderlegger meer nodig of een waterdichte matrasbeschermer. Ik slaap zelf wel op een absorberende onderlegger maar ik lek zelf nooit door. Met echte luiers slaap je het veiligst als je vaak ongelukjes in bed hebt.
- kruidvat luierbroekjes
- kruidvat luierbroekje
- Kruidvat Matrasbeschermers
- kruidvat luierbroekje XL
- pyjamabroekje
- Drynites Bed Mats Matrasbeschemer
Als je geen bescherming draagt in bed is het ook handiger om een absorberende onderlegger te gebruiken bijvoorbeeld als je maar heel soms een ongelukje hebt in bed. Bijvoorbeeld 1x in de maand een nat bed. Met een absorberende onderlegger blijf je dan toch een stuk droger als het wel een keer mis gaat en blijft je matras schoon. Want met gemiddeld 1x per maand een nat bed ga je niet zoo snel met een incontinentie luier om naar bed of een luierbroekje wat wel veiliger voelt als geen bescherming om maar je gooit dan telkens een ongebruikte incontinentieluier of luierbroekje weg (droog) wat zonde is en een beetje duur als je net zoo goed een onderbroek of boxershort had kunnen dragen (incontinentieluiers kosten wat meer maar falen niet). Elke nacht droog ? Dan is het beter om ze niet meer dan 2 nachten om te houwen en bovendien plakken de plakkers van een incontinentieluier ook wat minder als je de plakkers vaak vastmaakt en ’s ochtends weer losmaakt. Een luierbroekje gaat steeds ruimer zitten als je ze lang draagt. En omdat je ook elke dag een schone onderbroek aandoet is het hygiënischer om incontinentieluiers niet meer dan 24 uur te dragen (3 nachten van 8 uur). Er vanuit gaand dat je droge nachten hebt.
- Absorberende onderlegger (matrasbeschermer) tena
- absorberende onderlegger
Voordeel van een absorberende onderlegger is: het kan al als je geluk hebt een ongelukje (plas) absorberen zonder dat je matras nat wordt. Als je een ongelukje hebt gehad die nacht en dan nog als je je hand op de witte mat legt tijdens het verschonen van je bed zal de onderlegger nog droog aanvoelen. Het blijft in het witte vierkant zoals op het plaatje boven. Het beschermd vooral een matras en kan al voorkomen dat je wakker wordt van een nat bed (Nat koud matras waar je bovenop light) omdat ze net zoo absorberen als een luier of luierbroekje, verschil alleen nu is het is een mat die op je bed licht en zit het minder op zijn plaats waardoor bijvoorbeeld je pyjama, dekens, onderbroek, nog wel nat kunnen worden want je licht erop. Maar je matras blijft droog. Als je Drynites of luierbroekjes van de Kruidvat gebruikt is het ook veiliger om deze onderleggers te gebruiken. Met een echte luier is het een stukje extra veiligheid voor als je hem een keer niet helemaal goed hebt omgedaan waardoor hij lekt. Je kan een absorberende onderlegger ook onder je hoeslaken leggen zodat niemand het kan zien bijvoorbeeld als er vrienden op je slaapkamer komen (je kan er ook eerlijk over zijn het kan zijn dat zij het ook hebben).
Absorberende onderlegger (matrasbeschermer) en waterdichte matrasbeschermers (ook wel hoeslaken genoemd).
De waterdichte versie gaat helemaal om je matras heen. Nadeel van de waterdichte alleen is dat je hoeslaken er anders uitziet als een normale, het heeft een beetje een plastic look dat is niet handig als er vrienden op je slaapkamer komen waar je bed staat, ze zouden dan kunnen zien aan je waterdichte matrasbeschermer dat je het weleens per ongeluk in je bed doet (maar je hoeft het ook niet voor iedereen te verbergen het kan ook een heel goed gesprek opleveren bijvoorbeeld dat een vriend vertelt dat hij of zij er ook last van heeft als hij of zij ziet dat je bed anders is opgemaakt). Voordeel van echte luiers is dan weer dat je je bed er niet voor hoeft te veranderen je gooit hem weg als ie gebruikt is. En blijft je bed bij elke ongelukje droog. Of je gebruikt het alle 2.
Deze waterdichte matrashoes beschermt het matras aan bovenkant, zijkant en onderkant. De matrasbeschermer waterdicht is voorzien van een ritssluiting, waardoor u deze om uw eigen matras heen kunt trekken. Hiermee omsluit u het hele matras.
Goede voorbeelden van een waterdichte matrasbeschermer vindt je bijvoorbeeld op deze site waar je ze ook kan bestellen.
De absorberende is er in allerlei maten en zelfs ook absorptie sterktes (net zoals bij luiers). De absorberende versie lig je bovenop. Bij bedplassen zal als ie goed blijft liggen alles in de onderlegger verdwijnen en blijft je matras dus droog. Je gebruikt ze voor je eigen hygiëne als je last van bedplassen hebt en of incontinentie. Het voorkomt een vlek in je bed van plas. Ook kan je ze gebruiken voor een beetje extra veiligheid voor als een luier of drynite een keer zou kunnen lekken in zulke gevallen als je toch al echte luiers gebruikt, gebruik je de waterdichte versie van een matrasbeschermer omdat het bij lekken het waarschijnlijk slechts om een paar druppels zal gaan terwijl een Absorberende Matrasbeschermer (ook wel een onderlegger dan genoemd) gemaakt is om bijna een volledige plas te absorberen & geurtjes net zoals bij een luier (Maar bij bedplassen voelt dan zelfs nog de onderlegger aan de bovenkant droog aan).

absorberende onderleggers doen hetzelfde als een luier maar liggen als een matje op je bed
Die gebruik je dus als je liever niet met een luier om slaapt of een dunner onopvallend luierbroekje gebruikt maar wel weet dat ze vaak lekken door te weinig absorptie. Dan absorbeert een onderlegger de rest mocht een luierbroekje doorlekken. In ieder geval bescherm je altijd je matras ermee met absorberende matrasbeschermers.
Andersom gebruiken is niet aan te raden bijvoorbeeld: een Waterdichte Matrasbeschermer gebruiken bij bedplassen en geen luiers. Doordat ze waterdicht zijn kom je ook echt letterlijk en figuurlijk in een waterbed te liggen.
Voorbeelden van Absorberende Matrasbeschermers (onderleggers) zijn:
Absorberende onderleggers (matrasbeschermer) Zoals van Tena, Absorin, Abri-soft.
Drynites bed mats kun je kopen bij veel drogisten zoals de Kruidvat.
Voorbeelden van Waterdichte Matrasbeschermers zijn:
Molton waterdichte matrasbeschermers.
Bijvoorbeeld bij de Hema (klik) Gelijk bovenin de site van HEMA staat een zoekbalk, vul daar molton in en je hebt keuze genoeg. Dan weet je wat je kunt krijgen bij een HEMA bij jou in de buurt.
Het grootste voordeel van een molton is dat het net als een normaal hoeslaken aanvoelt en niet als een plastic hoes laken en ook nog vocht kan absorberen maar het niet doorlaat naar het matras.
- niet vochtdoorlatend
- absorberend
- matrasdikte: 25 cm
- afmeting: 90 x 200 cm
- samenstelling materiaal: Bovenzijde 100% katoen/ onderzijde 100% polyurethaan
- waterdicht: ja
- wasvoorschrift: wassen op 40 °C
Deze vindt je bij veel winkels zoals Hema, IKEA, Slaaptrends.nl, DekBedden24. Je moet alleen in de gaten houden of navragen als je het niet terug kan vinden of ze waterdicht zijn.
Plastic hoeslaken.
Plastic Hoeslakens zijn er ook en zijn gemaakt van PVC voordeel ervan is dat deze zeker 100% waterdicht zijn maar niks absorberen en plastic achtig aanvoelen daarom gebruik je deze soms onder een Molton.
Links naar websites die te maken hebben met een matras beschermen tegen urine.
Waar kan je onderleggers voor een matras kopen ?
Wat kan ik van luiers verwachten ? Hoe goed zijn ze ? klik op een van de plaatjes voor duidelijker uitleg en grotere foto’s.
- Abena-luier-test-1 – Een blauw gekleurde vloeistof wordt in een luier gegoten. Een groot deel van de kan gaat in de luier
- Abena-luier-test-2 – De luier heeft het opgevangen maar heeft even de tijd nodig om het goed te absorberen
- Abena-luier-test-3 – Slechts 5 seconden later nadat de vloeistof er is in gegoten heeft de luier de vloeistof helemaal goed opgenomen. Het vocht zit nu diep in de luier en kan er niet meer uit.
- Abena-luier-test-4 – Met keukenpapier controleren of de luier het stukje keukenpapier nat maakt als je op de plek duwt die nat is geweest. Vergelijkbaar als er in geplast is.
- Abena-luier-test-5 – Met keukenpapier duwen op het stuk wat nat is geweest. Je kan het vergelijken met een luier die gebruikt is en je zit erop terwijl je hem om hebt.
- Abena-luier-test-6 – De luier geeft totaal geen vocht af. Het keukenpapier is droog.
Wat moet ik doen als mijn matras nat geworden is door lekkage van luiers ?
Gebruik dan ook een absorberende matrasbeschermer of een waterdichte matrasbeschermer.
Trefwoorden: Onderleggers voor in bed, matras bescherm matjes, Matrasbescherming, onderlegger bedplassen, matrasbeschermer tegen bedplassen, Molton matras beschermer, in bed plassen matras.
Je kan ook volledig plastic hoes laken je bed doen.
Daarop een molton en een hoeslaken.
Hallo Klaas,
Op http://www.zorgmatras.com/hoeslakens-waterdicht.html kun je meerdere mogelijkheden vinden om je matras te beschermen.
Een matrashoes welk het hele matras omsluit.
Een hoeslaken waterdicht met een elastiek rondom zodat het beter blijft zitten. Of zelfs een heel luxe hoeslaken.
Tevens kun je op deze website waterdichte matrassen kopen.
Met vriendelijke groeten,
Tim Kruger
Zorgmatras
Heb vaak dat ik in bed plas of in me broek ,
Heb de tena flexs maar heb vaak nog dat het door lek ,wat kan ik er aan doen.
Groetjes sanne
Je kan ook een tena slip gebruiken in plaats van flex. Dat is in ieder geval veiliger in bed.
ik vind het helemaal niet erg dat ik incontinent ben geworden , maar ik ben inmiddels wel zover dat ik nu echt een incontinentie matras moet gaan kopen want ik wordt nu bijna elke ochtend wakker met een natte luier