Hoe kom je aan luiers ? Waar zijn grote luiers te koop ? : Luiers kopen in een apotheek.

tena slip maxi small vol pak

Een pak Tena Slip Maxi Small (luiers die iemand van 14 past). Maat Small, Maxi is voor hoogste absorptie.

Apotheken: Hoe vraag ik aan mijn apotheek om luiers ?

Luiers,Pampers,Incontinentiemateriaal kopen (net hoe je het noemen wilt): Het kan anoniem bij een webshop maar ook gewoon in een lokale apotheek bij jouw in de buurt in je eigen dorp of stad. In de stad heb je vaak meerdere apotheken. Een recept van de dokter hoef je hiervoor niet te vragen want met luiers kun je bijna niets verkeerd doen dan behalve het niet helemaal goed om doen. Dus het is niet nodig om een recept te hebben. Een recept is alleen nodig als je het vergoed kan krijgen van je verzekering. Zoo kun je ook om een proefpakket vragen. Als je in bed plas zou ik Tena slip maxi vragen.

Apotheek: Hier kan je ook alle soorten & maten krijgen. Vanaf een maat dat gelijk is aan pampers maat 6 tot aan volwassen luiers, voor iedereen is er een geschikte maat. Voor kinderen,oudere kinderen, tieners, volwassenen. Ook kan je bij apotheken verschillende proefpakketjes luiers  krijgen om uit te proberen, maar nooit zoveel tegelijk dat je in 1 keer alle merken hebt sommige houden het zelfs bij 1 merk (probeerverpakking). Betalen van een volledig pak luiers doe je aan de kassa. Voordat je betaald zullen ze bij sommige apotheken soms vragen om je verzekerings gegevens (naam en adres), ze kijken dan of je bij hun in de computer staat want luiers of Incomateriaal kun je vergoed krijgen via je eigen verzekering maar dan alleen als je echt incontinent bent (Dag en nacht afhankelijk van incontinentiemateriaal). Bij bedplassen is het bij sommige verzekeringen moeilijk om vergoed te krijgen dus het is niet zoo gek als je contant betaald, er staan ook allerlei gezichtscrèmes die je moet betalen zelf. Bij veel verzekeringen is dit zoo geregeld. Een dokter kan hier alleen toestemming voor geven en dit staat dan aangegeven in hun computer in de apotheek. Dit is als een dokter een recept heeft uitgeschreven. Maar dat verschilt per verzekering (Lees hier meer over Declareren). Zeg dan meteen als je om een bepaald merk hebt gevraagd dat het niet op recept is maar dat je gewoon meteen contant wil betalen, om later in de apotheek misverstanden te voorkomen.

luiers/pampers kopen in een apotheek.

luiers/pampers kopen in een apotheek.

Als je al weet dat je verzekering het niet wil vergoeden, kost je net als drynites wel geld maar je kan dan misschien wel een paar maanden met een pak doen en gegarandeerd droog blijven. En het is ook een gewoonte in een apotheek om dingen contant te betalen net zoals je ook allerlei gezichts-crème,s voor vrouwen hebt en ze die dan ook zelf moeten betalen aan de kassa. Medicijnen kun je bijvoorbeeld niet altijd gewoon kopen in een apotheek omdat ze erover willen waken dat je ze niet verkeerd gebruikt de rest zoals luiers kun je gewoon kopen maar zijn ze wel geneigd om goed uitleg erover te geven gewoon om jouw zoo goed mogelijk te helpen. Gemiddeld kost een pak grotere luiers geschikt voor oudere kinderen (Tieners 10,11,12,13,14,15,16,17,18,19 jaar) Zoo rond de 25 euro. En er zitten er gemiddeld 24 luiers in een pak.

Ik durf mijn apotheek niet om luiers te vragen. Ik durf er niet te komen voor mijn probleem.

Ik-durf-mijn apotheek-niet-om-luiers-te-vragenJe moet weten dat het geen schande is om zelfstandig luiers te gaan halen in een apotheek, misschien voel je je wel te oud voor luiers of denk je dat mischien diegene die achter de balie zit of staat in de apotheek dat denkt over jouw. Dat doen ze dus niet, hun weten ook dat ze voor alle leeftijden zijn. Zoo van dat zij of hij over jouw denkt die achter de balie zit van er komt hier een 14 jarige jongen of meisje en die vraagt om luiers is hij of zij daar niet te oud voor ? Maar dat doen ze dus niet. Mensen die in de apotheek werken hebben hun werk gemaakt van mensen zoo goed mogelijk helpen en het zijn vaak ook hele aardige mensen dus schaam je niet teveel. Als je het probleem zou uitleggen (maar hoeft niet) dat je bijvoorbeeld last van bedplassen hebt dan zullen ze je vertellen dat dat heel veel voorkomt waarschijnlijk en vinden ze dat niet gek dat jij daar comfortabele luiers voor wilt hebben om dat te voorkomen. Privacy ? Apothekers hebben een beroepsgeheim dat houdt in dat ze niet zomaar met iedereen erover mogen praten wat jij met hun besproken hebt. Bijvoorbeeld jij praat met de apothekersassistent aan de balie en er sluit familie achter in de rij aan in de apotheek. Hun mogen niks zeggen waarom jij in de apotheek bent.

Ook als tiener of volwassene. Je moet ook niet denken dat luiers alleen voor oude mensen zijn zoals bejaarden. pampers zijn niet perse voor bejaarden, Omdat je nog jong bent en niet uitgegroeid bent heb je ook een kleinere maat luiers nodig dan een volwassene of oudere en die hebben ze in de apotheek. Maar babyluiers van de supermarkt pas je niet meer in. Omdat je hardt in de groei bent is waarschijnlijk ook waarom je in bedplast. Je moet dus niet denken dat als je als tiener om luiers komt in de apotheek of je ouders doen het voor je dat je dan luiers krijgt die eigenlijk bedoeld zijn voor oude mensen (Grote mensen luiers/Senioren luiers/Volwassen luiers). Dat als je vrij klein bent dat je een volwassen luier om moet. Dat hoeft zeker niet want ze zijn er ook in jouw maat ! Het is maar net welke maat je hebt !

Je maat luiers

Je maat luiers – Small weet ik zeker van de je die als 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 jarige past.

Hoe vraag ik aan mijn apotheek om luiers ?

Op internet kun je alle types en merken vinden dus daar kun je er al een beetje achter komen welke je zou willen proberen en bestellen. En belangrijker nog wat voor jouw de beste maat luiers is ! Weet je al zeker wat je wilt hebben ? Kun je ervoor kiezen om het ook op een briefje te zetten en meenemen naar de apotheek want het is heel wat om te onthouden. Je zou bijvoorbeeld kunnen vragen om Tena Slip Maxi Small – bestelcode 710824 wat moeilijk te onthouden is als je voor het eerst in een apotheek komt. Tena is het merk. Slip is het type. Maxi staat voor maximale absorptie. Small is de maat. Bestelcode 710824. Hij is er ook met een katoenen buitenkant. Je komt dan best zeker over als je aan de beurt bent en een briefje geeft aan degene achter de balie en zegt eh hebben jullie ook deze op voorraad ? Wat ik meegemaakt heb toen ik dat deed is dat zij meteen ging kijken in de voorraad of ze er ook nog waren. Ook kan je een apotheek ook gewoon bellen hiervoor, om je bestelling door te geven. En hoef je bovenstaande luiers niet op te noemen als er een wachtrij achter je staat en vergis je je ook niet snel in de naam. Een briefje is dus ook handig. In de apotheek sluit je gewoon aan in de wachtrij als die er is en hoef je je niet zenuwachtig te maken al is dat moeilijk de eerste keer. Als je aan de beurt bent zal hij of een knappe dame vragen hoe kan ik je helpen ? Dan kun je het briefje geven maar je kan ook naar een apotheek gaan zonder te weten wat er allemaal is kwa merken en type luiers. En je hoeft niet eens met een hele goeie reden te komen.

Luiers kopen of bestellen in een apotheek en afhalen in een apotheek.

Luiers kopen of bestellen in een apotheek en afhalen in een apotheek.

Stel je hebt nooit incontinentie problemen maar alleen op vakantie als je in een erg koude caravan of tent slaapt gaat het mis of als je snachts wakker schiet in de kou en je moet super nodig plassen en je kan niet een kilometer door de kou en regen lopen naar een wc op de camping omdat je dat gewoon niet haalt. Mischien plas je al in je broek als je in een tent licht en je schiet wakker omdat je enorm moet plassen, maar eerst je schoenen moet zoeken om de tent uit te kunnen 😳 . Je kan dan gewoon je nachtrust wat comfortabeler maken met luiers (incontinentiemateriaal) daarvoor zijn ze er ook. Je wil niet je bed hoeven wassen op een camping. Jongeren kunnen er last van hebben maar ook volwassenen. Het kan ook zoo zijn dat je nog niet zoo goed weet wat er allemaal te krijgen is en je komt voor de eerste keer in de apotheek en je bent aan de beurt en de apothekersassistent vraagt waarmee kan ik je helpen ? Of vraagt wat je wil hebben dat je antwoord met een vuurrood hoofd en mompelt ik eh luiers, want ik plas weer in bed mevrouw. Dan zal de apothekersassistent niet blikken of blozen en de apothekersassistent beseft ook wel dat het niet zoo makkelijk is om te vragen en zien ze elke dag wel meerdere keren gebeuren.

Omdat je om luiers vraagt en niet speciaal naar 1 type product gaan ze er vanuit dat je er nog geen verstand van hebt van wat er allemaal aan merken bestaat en types het kan zijn dat de dame achter de balie zegt: Komt U maar even mee als je wilt dan gaan we even apart zitten. Om je zoo goed mogelijk te helpen nemen ze je mee naar een aparte ruimte uit het zicht van de mensen die in de apotheek komen zodat ze je niet zien zitten. Daar krijg je als het rustig is in de apotheek wat te drinken aangeboden en kunnen ze folders laten zien van verschillend incontinentie martiaal. En ook verschillende echte Slips, broekjes, inleggers, onderleggers. En kan het op het eind zijn als je bent uitgepraat dat je van alles wat mee krijgt om te kijken wat je het beste bij je past (proefpakketjes). En als tip geven ze vaak mee: ga langs uw huisarts want er is een behandeling voor en een vergoeding. Alles doen ze om je zoo goed mogelijk te helpen.

Niet elke apotheek heeft elk merk. Welk merk luiers (inco slips) kopen in de apotheek ?

Je kan soms niet alle merken bij een apotheek krijgen. Tena, Abena en Absorin zijn de populairste merken. Sommige apotheken zijn partijdig en kiezen ze ervoor om bijvoorbeeld alleen alles van het merk Tena of Absorin, Attends, Depend, Abena, Molicare, lil healthcare, Seni te verkopen. Meestal kan je elk merk wel krijgen.

Absorin-Comfort-incontinentiemateriaal-Luiers-voor-tieners

 

Voorraad luiers in de apotheek – Hebben ze ze al wel klaarliggen ? (Op voorraad)

Apotheken hebben meestal niet alle soorten luiers of incontinentieluiers op voorraad. Of ze hebben nou juist niet jouw maat op voorraad als je daar komt. Dus het is verstandig om van te voren even te bellen of een E-mail te sturen naar een apotheek in jouw buurt maar je kan ook gewoon heen gaan en vragen. Daarvoor hebben ze juist een telefoon nummer om over dit soort dingen te praten (Het is voor hun een gewoonte voor hun dat mensen vragen stellen over dit onderwerp). Zeg dan ook meteen als je wat bestelt dat het geen recept is maar dat je gewoon meteen contant wil betalen, om later in de apotheek misverstanden te voorkomen. Van te voren bestellen is ook handiger. Het handige daarvan is als je jouw luiers komt ophalen in de apotheek dan hebben ze het al klaar voor je staan in een plastic zak zodat je niet voor niks erheen gaat. Moeten ze het wel bestellen dan kan het een paar werkdagen duren. Wanneer je dan aan de beurt bent hoef je alleen je naam te zeggen en te betalen aan de kassa. Zodat je het niet eens over luiers hoeft te hebben in de apotheek als je bang bent om bekenden tegen te komen. Dat is niet fijn vooral als het druk in de apotheek is.

Incontinentie luiers ophalen in de apotheek nadat je ze besteld hebt (afhalen).

Ben je in de apotheek geweest of heb je gebeld, ge-e-maild en hebt gevraagd om bepaalde luiers maar hadden ze ze niet op voorraad ? Dan worden ze meteen besteld, meestal hebben ze ze dan de volgende dag al klaarstaan voor je. Als ze gaan bestellen moeten ze bij de apotheek wel een naam van je weten hier doen ze verders niks mee. Het is voor als je de luiers komt afhalen. Je komt bij de balie en je zegt bijvoorbeeld: ik kom voor de bestelling van klaas. Dan wordt de bestelling achter in de apotheek opgezocht en in een plastic tas op de balie gezet en moet je even afrekenen.

Incontinentieluiers afhalen in apotheek

Incontinentieluiers afhalen in apotheek.

Nog nooit in een apotheek geweest ?

Voor de aller eerste keer luiers ophalen in de apotheek voor jezelf ophalen is ook niet makkelijk je hebt dan namelijk last van schaamte, Je bent kerngezond en bent in je hele leven nog nooit in een apotheek geweest juist door het bedplassen en/of nieuwsgierig bent naar luiers kom je er dan toch, bang om bekenden tegen te komen ( Maar het kan je ook gebeuren dat je juist lotgenoten tegenkomt. Dat je bijvoorbeeld een leeftijdsgenoot tegenkomt dat je denkt van wat doe jij hier? ) Sommige ouders doen het voor je dat ze ze even ophalen voor je maar ze kunnen je ook om een gunst vragen omdat ze bijvoorbeeld geen tijd hebben om het op te halen door hun werk terwijl het al wel besteld is. Als je dan in de apotheek komt hoef je alleen maar je adres te zeggen waardoor je binnen 5 minuten weer buiten staat.

Ook is er vaak een aparte kamer in de apotheek speciaal bedoeld voor o.a. gesprekken over luiers, Als je dan in de apotheek komt en je bent aan de beurt kan je aan de balie vragen of ze een plek hebben waar je ongestoord kan praten, dan nemen ze je wel mee naar een aparte kamer speciaal bedoeld voor o.a. gesprekken over luiers als je daar behoefte aan hebt dit moet je zelf aangeven. Dit doe je als je nog niet zoo goed op de hoogte bent van welke soorten en maten incontinentiemateriaal er zijn.

Kom je in de apotheek en je weet al zeker wat je maat is en welk merk en type (absorptie sterkte – Hoeveel vocht het vasthoud) je wilt hebben maar er zijn van te voren nog geen luiers voor je besteld of je komt er voor advies maar lijkt het je lastig om te zeggen als er mensen achter je staan in de apotheek gewoon te vragen naar een soort incontinentiemateriaal dan kan je het ook op een briefje zetten van te voren zodat je het niet hoeft uit te spreken. Dit is niet raar heb ik ook eens moeten doen. Dat je het zelf niet makkelijk kan zeggen waar mensen bij zijn snappen ze ook daarom is er een mogelijkheid om naar een kamertje apart te gaan om erover te praten als je dat wilt. Als jezelf al zeker weet wat je wilt hebben hoef je niet apart in een kamertje om erover praten. Overigens niemand hoeft ook te weten dat je ze voor jezelf koopt zou ook voor een ander kunnen zijn.

Apotheek Het Ruim urk

Apotheek Het Ruim urk

Waar moet ik om vragen ?

Wat je moet weten als je luiers gaat bestellen: Als eerste moet je je maat onthouden is het S, M, of L ? (Small, Medium, Large). En de absorptie sterke (hoeveel vocht het vasthoudt zeg maar) Meestal 3 niveaus. En ook het werk wat je wilt.

Zie deze pagina voor meer info: http://www.bedplassen-luiers.nl/welke-maat-luiers-gebruiken-waar-op-letten/

En deze http://www.bedplassen-luiers.nl/luiers-die-voorkomen-dat-je-in-bed-plast/luiers-voor-tieners/

Dus dan zet je bijvoorbeeld op een briefje of probeert het te onthouden Absorin Comfort Slip Night/Heavy, maat S Artikelnummer 0910-A, ZI nummer 15974979, Als je absorin luiers wilt. Of als je tena luiers wilt: Tena Slip Maxi Small – bestelcode 710510. Ook kun je om een probeerverpakking vragen.

 Mijn ervaring:

Luiers voor 13 jarige

Luiers voor 13 jarige

Tot nu toe heb ikzelf 1X mijn eigen luiers opgehaald in de apotheek en had mijn ma van te voren de bestelling gedaan wat het al makkelijker maakt voor mijzelf. Maar toch maak jezelf wel een beetje zenuwachtig in de apotheek. De eerste keer dat ik mijn luiers ophaalde dacht ik bij mezelf zouden al die mensen niet denken van haha die jongen heeft nog luiers nodig. Maar dat kunnen ze ook niet weten gelukkig al had ik moeten zeggen goed verstaanbaar:
Ik kom voor een pak Tena Maxi Small. Daar komt het woordje luier nog niet in voor alleen de mensen die er verstand van hebben weten waar je het over hebt. Bij toeval stond ik de eerste keer dat ik luiers ging ophalen in een best lange rij en hoorde de persoon voor mij in de rij en van mijn leeftijd gewoon vragen om luiers en Drynites dat is dan wel fijn om te horen. Dan voelt het niet eens zoo raar meer ik ben niet de enigste.. De eerste keer zul je wel schrikken als je een pak luiers ophaalt want het is een groot pak dat is meteen de reden denk ik waarom ze niet gewoon in de winkel liggen Drynites moet je ma elke week nieuw halen met de boodschappen wat open en bloot in het karretje light. Tena Maxi Small zitten 24 luiers in en met mijn eerste pak heb ik ongeveer 2 maanden gedaan.

Tips!

Het is goed er een kleine studie van te maken van te voren van wat je wilt hebben en wat voor jou zelf goed zou kunnen werken. Niet alle mensen die achter de balie in een apotheek hebben verstand van de verschillende types luiers die ze verkopen simpel gezegd omdat ze het zelf nooit nodig hebben gehad of een keer om hebben gehad. Het kan weleens gebeuren dat ze vragen waarvoor je ze nodig hebt en wat voor soort incontinentie je hebt. En als je dan zegt ik heb last van bedplassen dat je dan andere luiers krijgt. En misschien de vrouw achter de balie gedacht heeft zoo! die jongen bestelt bestelt wel hele dikke luiers. Ik denk dat hij deze dunnere wel fijner vindt zitten. Zonder er zelf ervaring mee te hebben. Terwijl het juist de wat dikkere zijn waarin je zonder zorgen een lange nacht mee kan slapen. Je kan ook iets krijgen wat wel een luier is maar niet veel beter als Drynites is. Je kan info van mijn homepage afhalen maar de verschillende luiermerken hebben het nog veel beter op hun eigen websites staan. Zoo heeft het merk Absorin een beslisboom op hun site daar kom je door onder hun logo op advies te klikken maar ik kan je wel vertellen dat de luier / pamper met de meeste absorptie het veiligst is. Een veelgebruikte naam ervoor is incontinentieluiers.

Verschillende merken en hun websites:

Welke maten hebben ze allemaal bij de apotheek  ?

 • Voor kinderen waarvan pampers niet meer passen
 • Voor tieners of kinderen die last van bedplassen hebben (bedplassen luier)
 • luiers voor volwassenen compleet met tussenmaten

Zoekwoorden: Hoe kom je aan luiers, waar volwassen luiers kopen, stevige luiers kopen, verkooppunt luiers, luiers bestellen via internet, bedplassen luier, apotheek tena kopen.

24 gedachten over “Hoe kom je aan luiers ? Waar zijn grote luiers te koop ? : Luiers kopen in een apotheek.

  1. klaas Bericht auteur

   Nee hoor, het lijkt of er al in geplast is tijdens het omdoen maar dat is niet zoo, het is de lichtval.
   Ik ben alleen nog in de nacht inco, eerst overdag ook een beetje maar dat is nooit heel erg geweest.
   Alleen in de winter draag ik nog weleens extra bescherming als het buiten erg koud is want dan slaat de kou op je blaas.

  1. romke

   gewoon online bestellen bijvoorbeeld
   mediq combicare
   die hebben alle soorten luiers en als je wilt krijg je ze ook vergoed.
   inco recept halen bij je huis arts.

 1. maarten

  als je iedere nacht 1 luier draagt hoe kan je dan 2 maanden dus bijna 60 nachten doen met een pak van 24 luiers? ik draag ze zelf ook snachts voor de zekerheid

  1. klaas Bericht auteur

   Als je een nacht droog blijft en er komt geen druppel in, is het niet erg om dezelfde luier de volgende nacht weer om te doen denk ik.

 2. Jerkov

  Ik ken mensen die plassen en peopen in een luier op de werrek omdat ze dat geyl vinden. Na het werk de speen in de mond en dan gaan ze mekaar verschonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.