Luiers kopen / Bestellen (incontinentiemateriaal)

Een bekend apotheek logo

Een bekend apotheek logo

Een voorbeeld van hoe een apotheek er een beetje uit kan zien

Een voorbeeld van hoe een apotheek er een beetje uit kan zien

Drynites kun je kopen in elke supermarkt en bij elke drogist. Waar kan je grote luiers kopen ? Echte goede en betrouwbare luiers die een zeer groot absorptievermogen hebben voor jouw leeftijd en in jouw maat vindt je in de lokale apotheek bij jouw in de buurt en in internetwinkels / webshops. Of je nu 10,11,12,13,14,15 of 18 jaar oud bent ze zijn te krijgen in alle maten tot aan luiers voor volwassenen aan toe. Van ieder merk meestal wel in in 4 verschillende maten zodat je als tiener als je het nodig hebt niet het gevoel hebt dat je een volwassen luier om hebt. Het kan net zoo goed passen als een gewone boxershort maar dan wel wat dikker natuurlijk.

Hoe kom je aan luiers ? (verkooppunt van luiers).

De Makkelijkste manier en anoniemste manier om aan luiers of incomateriaal / incontinentieluiers te komen is bestellen via internet bij een internetwinkel. Je kan alle soorten luiers online kopen / bestellen. Maar is het zoo dat je alleen weet dat er drynites bestaan en is de rest allemaal nieuw voor je? wat je kan gebruiken. Kun je bij een apotheek ook om proefpakketjes vragen hier kijken ze niet raar van op. Je krijgt dan een pakketje losse luiers zodat je geen hele pakken hoeft te kopen kopen om erachter te komen wat voor jouw zou kunnen werken.

( Incomateriaal stamt af van het woord incontinent waarbij je urine verliest. In bed plassen is misschien de vervelendste vorm van incontinentie omdat je net als bij de wc al je urine in 1x kwijtraakt wanneer deze vol is. )

Vergoeding (Declareren bij een zorgverzekeraar).

Sommige verzekeringen vergoeden het gebruik van luiers of incontinentieluiers als je ze nodig hebt. Meestal op recept van de huisarts die kan hier toestemming voor geven. Die schrijft dan een recept en regelt dit via je verzekering. Als het recept is ingeleverd bij je apotheek heb je meestal automatisch een regeling dat je elke maand een pak luiers kan ophalen zonder veel gedoe met betalen het kan zelfs bij je thuisbezorgd worden. Enkele webshops accepteren ook een doktersrecept en wat nieuw is, is dat als je incontinentie producten koopt bij een webshop dat zij dit automatisch rechtstreeks declareren bij je zorgverzekeraar (Hier zijn ze nog mee bezig en willen ze graag zoo hebben). Een goed voorbeeld hiervan is deze website. (Als dit werkt kan je bijvoorbeeld luiers bestellen op internet maar hoef je geen geld over te maken omdat je verzekerd bent. Ergens wel terecht. Dat je verzekerd bent kost ieder persoon gemiddeld 130 euro per maand. Meer over vergoedingen kan je hier ook lezen http://www.bedplassen.nu/5,0,vergoeding,index,0.html Het beste is gewoon vragen aan de verzekering wat je vergoed krijgt want regels veranderen vaak en het verschilt per verzekering pakket wat je vergoed krijgt.

links om te bekijken:

Internetwinkels / Webshops voor luiers.

Internetwinkels zijn vaak volledig anoniem met het versturen van luiers. Je betaalt meestal met Ideal wat het meest gebruikt wordt en meest eenvoudig is. Je hebt hiervoor een Random reader nodig en kennis van internetbankieren. Bovendien zijn internetwinkels of webshops vaak gespecialiseerd in het verkopen van incontinentiemateriaal (luiers) En het pakketje dat je thuisgestuurd krijgt staat niet op dat er luiers inzitten. Het is bij de meeste shops een Blanco doos en noemen ze dat een Discrete verzending (Op soms een logo na van de webshop zelf) Zoals dit:

anonieme verpakking

Anonieme verpakking

ideal logo

En als je het nog anoniemer wilt of je het komt je niet uit om het pakketje van de postbode te ontvangen wat je in een webshop hebt besteld kan je het bij sommige webwinkels ook laten bezorgen bij een winkel of postkantoor bij jouw in de buurt dit gebeurt ook als er een pakketje wordt bezorgt bij je thuis maar 2x doet er niemand open dan worden ze bezorgt op een postkantoor waar je ze kan afhalen. Ze worden ook wel genoemd: DHL servicepoint of Kiala punt. Ze doen alle 2 hetzelfde maar kiala werkt bijvoorbeeld samen met DPD. Bij PostNL heet dit PakjeGemak. Bij PakjeGemak word het vaak bezorgt in een boekenwinkel bijvoorbeeld de Bruna die verkopen boeken en schrijfgerei maar kunnen vaak ook handelen in pakketjes (verzenden en ontvangen). Een kiala punt kan bijvoorbeeld bij een benzinepomp zijn, Een DHL servicepoint heb ik weleens van gezien dat ze daarvan pakketjes bij een sigaretten winkeltje bezorgen. Wil je dus een pakketje liever niet bij jouw thuis laten bezorgen dan moet je even onderzoeken wat mogelijk is bij de webshop waarbij je wat wilt bestellen meestal vindt je wel 1 van de 3 onderstaande logo,s terug bij een webshop en anders kun je nog altijd een E-mail sturen om te vragen wat mogelijk is.

pakjegemakverticaalx180PostNL-logo

PostNL pakjegemak. Klik hier voor meer uitleg.

dhllogo

DHL servicepoint

Op de DHL Servicepoints kunnen consumenten hun online bestelde pakjes ophalen en retourneren. Doordeweeks of in het weekend. Zonder lange wachtrijen. En op het tijdstip dat hun het beste uitkomt. Zonder te betalen want dat is meestal al via internet gedaan Lees Meer

kiala punt

https://www.kiala.nl (Klik voor meer informatie)

Komt er niemand achter dat ik luiers online bestel ? Het maakt me zenuwachtig.

Dat jij je daar zorgen over maakt zit vaak tussen de oren als het per ongeluk bij de buren bezorgt wordt als je er niet bent. Al staat er bijvoorbeeld op de zijkant van een doos: Tena Maxi small of Absorin Comfort slip night heavy medium en het gebeurt dat je niet thuis bent. Dat de postbezorger denkt: Ik lever het af bij de buren en een buurjongen van jouw leeftijd die je ook wel kent pakt het pakketje van hem aan. Hij kan eigenlijk niet veel met dat er Tena maxi small op de doos staat. Want het woord luier of incontinentieluier komt er niet in voor. Het woord Tena kan hij herkennen van inlegkruisjes en maandverbanden dat in elke badkamer wel te vinden is. Weet hij wel wat het is dan licht ie er zelf mee in bed ’s nachts of heeft dat een tijd gedaan of moeten doen. Iedereen die je zou kunnen uitlachen omdat je luiers draagt is gewoon een slecht persoon. Je moet dan ook nagaan waarom ze lachen het kan ook zijn dat ze beseffen waarom je ze draagt bijvoorbeeld: van jij plast in bed en dan ga je jezelf ook nog meer voor schut zetten door een luier te dragen zou iemand kunnen denken omdat ze niet weten hoe het is (dat het voor jouw een garantie is dat je droog slaapt zonder de ellende van nat wakker worden). Niet wetend dat luiers je ondanks dat 100% droog houden. Eigenlijk voorkomen ze een nat bed en kan je de luier gewoon als onderbroek zien. Soms moet je mensen ook uitleggen als je bij iemand slaapt dat luiers niet stinken. De waarheid is dat het veilig voelt en fijn zit ’s nachts je bent eindelijk beschermd na waarschijnlijk veel natte bedden te hebben gehad.

voorbeeld van internetwinkels zijn : (klik je erop ga je naar de site)

123incontinentie

123incontinentie

Losse luiers / incontinentiemateriaal  online bestellen – Zelf een pakket samenstellen met verschillende merken.

Ook is het mogelijk om zelf je luiers of andere types incontinentiemateriaal  los te bestellen (losse luiers kopen) zodat je geen volledige pakken hoeft aan te schaffen om erachter te komen wat voor jou comfortabel zit dus goed op maat en voldoende kan opnemen. Ook is dit handig als je niet zoveel luiers nodig hebt bijvoorbeeld je wilt ze een keer gebruiken op vakantie om er zeker van te zijn dat je geen ongelukjes krijgt in een bed wat niet van jezelf is en daarna niet meer. Een volledig pak heeft er gemiddeld al 24 stuks inzitten. Als het gebruik van luiers ook nieuw voor je is dan kan je er bijvoorbeeld van elk merk wel 2 bestellen. Bestel je er 24 dan heb je 12 verschillende merken (En die bestaan er bijna wel) of verschillende types zoo kom je er pas echt achter wat voor jezelf het beste is.

Een voorbeeld waar dit kan is http://www.saveexpress.de/ Ook kan je bij apotheken verschillende proefpakketjes krijgen maar nooit zoveel tegelijk  dat je in 1 keer alle merken hebt sommige houden het zelfs bij 1.

tena slip maxi small vol pak

line

Apotheken: Hoe vraag ik aan mijn apotheek om luiers ?

Luiers kopen of bestellen in een apotheek en afhalen in een apotheek

Luiers kopen of bestellen in een apotheek en afhalen in een apotheek. Zoo mooi kan een apotheek eruit zien.

Luiers,Pampers,Incontinentiemateriaal kopen: Het kan anoniem bij een webshop maar ook gewoon in een lokale apotheek bij jouw in de buurt in je eigen dorp of stad. In de stad heb je vaak meerdere apotheken.

Hier kan je ook alle soorten & maten krijgen. Vanaf een maat dat gelijk is aan pampers tot aan volwassen luiers voor iedereen is er een geschikte maat. Voor kinderen,oudere kinderen, tieners, volwassenen. Ook kan je bij apotheken verschillende proefpakketjes luiers krijgen om uit te proberen maar nooit zoveel tegelijk dat je in 1 keer alle merken hebt sommige houden het zelfs bij 1 merk. Betalen ervan, van een volledig pak luiers doe je aan de kassa. Voordat je betaald zullen ze bij sommige apotheken soms vragen om je verzekerings gegevens (naam en adres) ze kijken dan of je bij hun in de computer staat want luiers of Incomateriaal kun je vergoed krijgen via je eigen verzekering maar dan alleen als je echt incontinent bent (Dag en nacht afhankelijk van incontinentiemateriaal). Bij veel verzekeringen is dit zoo geregeld. Een dokter kan hier alleen toestemming voor geven en dit staat dan aangegeven in hun computer in de apotheek. Dit is als een dokter een recept heeft uitgeschreven. Maar dat verschilt per verzekering (Lees hier meer over Declareren). Zeg dan meteen als je om een bepaald merk hebt gevraagd dat het niet op recept is maar dat je gewoon meteen contant wil betalen, om later in de apotheek misverstanden te voorkomen.

luiers/pampers kopen in een apotheek.

luiers/pampers kopen in een apotheek.

Als je al weet dat je verzekering het niet wil vergoeden, kost je net als drynites wel geld maar je kan dan misschien wel een paar maanden met een pak doen en gegarandeerd droog blijven (In een pak zitten gemiddeld iets van 22 luiers). En het is ook een gewoonte in een apotheek om dingen contant te betalen net zoals je ook allerlei gezichts-crème,s voor vrouwen hebt en dat ze die dan ook zelf moeten betalen aan de kassa. Medicijnen kun je bijvoorbeeld niet altijd gewoon kopen in een apotheek omdat ze erover willen waken dat je ze niet verkeerd gebruikt, de rest zoals luiers kun je gewoon kopen maar zijn ze wel geneigd om goed uitleg erover te geven gewoon om jouw zoo goed mogelijk te helpen. Gemiddeld kost een pak grotere luiers geschikt voor oudere kinderen (Tieners 10,11,12,13,14,15,16,17,18,19 jaar) Zoo rond de 25 euro. En er zitten er gemiddeld 22 luiers in een pak.

Hoe vraag ik aan mijn apotheek om luiers ? Waar moet ik aan denken ?

Op internet kun je alle types en merken vinden dus daar kun je er al een beetje achter komen welke je zou willen proberen en bestellen. Weet je al zeker wat je wilt hebben ? Kun je ervoor kiezen om het ook op een briefje te zetten en meenemen naar de apotheek want het is heel wat om te onthouden. Je zou bijvoorbeeld kunnen vragen om Tena Slip Maxi Small – bestelcode 710510 wat moeilijk te onthouden is als je voor het eerst in een apotheek komt. Tena is het merk. Slip is het type. Maxi staat voor maximale absorptie. Small is de maat. Bestelcode 710510 betekent dat de luier aan de buitenkant van plastic is. Hij is er ook met een katoenen buitenkant. Je komt dan best zeker over als je aan de beurt bent en een briefje geeft aan degene achter de balie en zegt: eh hebben jullie ook deze op voorraad ? Ook kan je een apotheek ook gewoon bellen hiervoor van te voren. En hoef je bovenstaande luiers niet op te noemen als er een wachtrij achter je staat en vergis je je ook niet snel in de naam. In de apotheek sluit je gewoon aan in de wachtrij als die er is en hoef je je niet zenuwachtig te maken al is dat moeilijk de eerste keer. Als je aan de beurt bent zal hij of een knappe dame vragen hoe kan ik je helpen ? Dan kun je het briefje geven maar je kan ook naar een apotheek gaan zonder te weten wat er allemaal is kwa merken en type luiers. En je hoeft niet eens met een hele goeie reden te komen.

Stel je hebt nooit incontinentie problemen maar alleen op vakantie als je in een erg koude caravan slaapt gaat het mis of als je snachts wakker schiet in de kou en je moet super nodig plassen en je kan niet een kilometer door de kou en regen lopen naar een wc op de camping omdat je dat gewoon niet haalt je kan dan gewoon je nachtrust wat comfortabeler maken met luiers (incontinentiemateriaal) daarvoor zijn ze er ook. Jongeren kunnen er last van hebben maar ook ouderen. Het kan ook zoo zijn dat je nog niet zoo goed weet wat er allemaal te krijgen is en je komt voor de eerste keer in de apotheek en je bent aan de beurt en de apothekersassistent vraagt waarmee kan ik je helpen ? Of vraagt wat je wil hebben dat je antwoord met een vuurrood hoofd en mompelt ik eh luiers, want ik plas weer in bed mevrouw. Dan zal de apothekersassistent niet blikken of blozen en de apothekersassistent beseft ook wel dat het niet zoo makkelijk is om te vragen en zien ze elke dag wel meerdere keren gebeuren. Omdat je om luiers vraagt en niet speciaal naar 1 type product gaan ze er vanuit dat je er nog geen verstand van hebt van wat er allemaal aan merken bestaat en types het kan zijn dat de dame achter de balie zegt: Komt U maar mee gaan we even apart zitten. Om je zoo goed mogelijk te helpen nemen ze je mee naar een aparte ruimte uit het zicht van de mensen die in de apotheek komen zodat ze je niet zien zitten. Daar krijg je als het rustig is in de apotheek wat te drinken aangeboden en kunnen ze folders laten zien van verschillend incontinentie martiaal. En ook verschillende echte Slips, broekjes, inleggers, onderleggers. En kan het op het eind zoo zijn als je bent uitgepraat dat je van alles wat mee krijgt om te kijken wat je het beste bij je past (proefpakketjes). En als tip geven ze vaak mee: ga langs uw huisarts want er is een behandeling voor en een vergoeding. Alles doen ze om je zoo goed mogelijk te helpen.

Niet elke apotheek heeft elk merk.

Je kan soms niet alle merken bij een apotheek krijgen. Tena, Abena, Molicare en Absorin zijn de populairste merken. Sommige apotheken zijn partijdig en kiezen ze ervoor om bijvoorbeeld alleen alles van het merk Tena, Absorin, Attends, Depend, Abena, Molicare te verkopen. Meestal kan je elk merk wel krijgen.

Absorin-Comfort-incontinentiemateriaal-Luiers-voor-tieners

Voorraad luiers in de apotheek – Hebben ze ze al wel klaarliggen ? (Op voorraad)

Apotheken hebben meestal niet alle soorten luiers of incontinentieluiers op voorraad. Of ze hebben nou juist niet jouw maat op voorraad als je daar komt. Dus het is verstandig om van te voren even te bellen of een E-mail te sturen naar een apotheek in jouw buurt maar je kan ook gewoon heen gaan en vragen. Daarvoor hebben ze juist een telefoon nummer om over dit soort dingen te praten (Het is voor hun een gewoonte voor hun dat mensen vragen stellen over dit onderwerp). Zeg dan ook meteen als je wat bestelt dat het geen recept is maar dat je gewoon meteen contant wil betalen, om later in de apotheek misverstanden te voorkomen. Van te voren bestellen is ook handiger. Het handige daarvan is als je jouw luiers komt ophalen in de apotheek dan hebben ze het al klaar voor je staan in een plastic zak zodat je niet voor niks erheen gaat. Moeten ze het wel bestellen dan kan het een paar werkdagen duren. Wanneer je dan aan de beurt bent hoef je alleen je naam te zeggen en te betalen aan de kassa. Zodat je het niet eens over luiers hoeft te hebben in de apotheek als je bang bent om bekenden tegen te komen. Dat is niet fijn vooral als het druk in de apotheek is.

Incontinentie luiers ophalen in  de apotheek nadat je ze besteld hebt (Afhalen).

Ben je in de apotheek geweest of heb je gebeld, ge-e-maild en hebt gevraagd om bepaalde luiers maar hadden ze ze niet op voorraad ? Dan worden ze meteen besteld, meestal hebben ze ze dan de volgende dag al klaarstaan voor je. Als ze gaan bestellen moeten ze bij de apotheek wel een naam van je weten hier doen ze verders niks mee. Het is voor als je de luiers komt afhalen. Je komt bij de balie en je zegt bijvoorbeeld: ik kom voor de bestelling van klaas. Dan wordt de bestelling achter in de apotheek opgezocht en in een plastic tas op de balie gezet en moet je even afrekenen.

Incontinentieluiers afhalen in apotheek

Incontinentieluiers afhalen in een apotheek.

Nog nooit in een apotheek geweest ?

Voor de aller eerste keer luiers ophalen in de apotheek voor jezelf ophalen is ook niet makkelijk je hebt dan namelijk last van schaamte, Je bent kerngezond en bent in je hele leven nog nooit in een apotheek geweest juist door het bedplassen en/of nieuwsgierig bent naar luiers kom je er dan toch, bang om bekenden tegen te komen ( Maar het kan je ook gebeuren dat je juist lotgenoten tegenkomt. Dat je bijvoorbeeld een leeftijdsgenoot tegenkomt dat je denkt van wat doe jij hier? ) Sommige ouders doen het voor je dat ze ze even ophalen voor je maar ze kunnen je ook om een gunst vragen omdat ze bijvoorbeeld geen tijd hebben om het op te halen door hun werk terwijl het al wel besteld is. Als je dan in de apotheek komt hoef je alleen maar je adres te zeggen waardoor je binnen 5 minuten weer buiten staat.

Ook is er vaak een aparte kamer in de apotheek speciaal bedoeld voor o.a. gesprekken over luiers, Als je dan in de apotheek komt en je bent aan de beurt kan je aan de balie vragen of ze een plek hebben waar je ongestoord kan praten, dan nemen ze je wel mee naar een aparte kamer speciaal bedoeld voor o.a. gesprekken over luiers als je daar behoefte aan hebt dit moet je zelf aangeven. Dit doe je als je nog niet zoo goed op de hoogte bent van welke soorten en maten incontinentiemateriaal er zijn.

Kom je in de apotheek en je weet al zeker wat je maat is en welk merk en type (absorptie sterkte – Hoeveel vocht het vasthoud) je wilt hebben maar er zijn van te voren nog geen luiers voor je besteld of je komt er voor advies maar lijkt het je lastig om te zeggen als er mensen achter je staan in de apotheek gewoon te vragen naar een soort incontinentiemateriaal dan kan je het ook op een briefje zetten van te voren zodat je het niet hoeft uit te spreken. Dit is niet raar heb ik ook eens moeten doen. Dat je het zelf niet makkelijk kan zeggen waar mensen bij zijn snappen ze ook daarom is er een mogelijkheid om naar een kamertje apart te gaan om erover te praten als je dat wilt. Als jezelf al zeker weet wat je wilt hebben hoef je niet apart in een kamertje om erover praten. Overigens niemand hoeft ook te weten dat je ze voor jezelf koopt zou ook voor een ander kunnen zijn.

Waar moet ik om vragen ?

Wat je moet weten als je luiers gaat bestellen: Als eerste moet je je maat onthouden is het S, M, of L ? (Small, Medium, Large). En de absorptie sterke (hoeveel vocht het vasthoudt zeg maar) Meestal 3 niveaus. En ook het werk wat je wilt.

Zie deze pagina voor meer info: http://www.bedplassen-luiers.nl/welke-maat-luiers-gebruiken-waar-op-letten/

En deze http://www.bedplassen-luiers.nl/luiers-die-voorkomen-dat-je-in-bed-plast/luiers-voor-tieners/

Dus dan zet je bijvoorbeeld op een briefje of probeert het te onthouden Absorin Comfort Slip Night/Heavy, maat S Artikelnummer 0910-A, ZI nummer 15974979, Als je absorin luiers wilt. Of als je tena luiers wilt: Tena Slip Maxi Small – bestelcode 710510.

Mijn ervaring:

Tot nu toe heb ikzelf 1X mijn eigen luiers opgehaald in de apotheek en had mijn ma van te voren de bestelling gedaan wat het al makkelijker maakt voor mijzelf. Maar toch maak jezelf wel een beetje zenuwachtig in de apotheek. De eerste keer dat ik mijn luiers ophaalde dacht ik bij mezelf zouden al die mensen niet denken van haha die jongen heeft nog luiers nodig. Maar dat kunnen ze ook niet weten gelukkig al had ik moeten zeggen goed verstaanbaar:
Ik kom voor een pak Tena Maxi Small. Daar komt het woordje luier nog niet in voor alleen de mensen die er verstand van hebben weten waar je het over hebt. Bij toeval stond ik de eerste keer dat ik luiers ging ophalen in een best lange rij en hoorde de persoon voor mij in de rij en van mijn leeftijd gewoon vragen om luiers en Drynites dat is dan wel fijn om te horen. Dan voelt het niet eens zoo raar meer ik ben niet de enigste.. De eerste keer zul je wel schrikken als je een pak luiers ophaalt want het is een groot pak dat is meteen de reden denk ik waarom ze niet gewoon in de winkel liggen Drynites moet je ma elke week nieuw halen met de boodschappen wat open en bloot in het karretje light. Tena Maxi Small zitten 24 luiers in en met mijn eerste pak heb ik ongeveer 2 maanden gedaan.

Tips!

Het is goed er een kleine studie van te maken van te voren van wat je wilt hebben en wat voor jou zelf goed zou kunnen werken. Niet alle mensen die achter de balie in een apotheek hebben verstand van de verschillende types luiers die ze verkopen simpel gezegd omdat ze het zelf nooit nodig hebben gehad of een keer om hebben gehad. Het kan weleens gebeuren dat ze vragen waarvoor je ze nodig hebt en wat voor soort incontinentie je hebt. En als je dan zegt ik heb last van bedplassen dat je dan andere luiers krijgt. En misschien de vrouw achter de balie gedacht heeft zoo! die jongen bestelt bestelt wel hele dikke luiers. Ik denk dat hij deze dunnere wel fijner vindt zitten. Zonder er zelf ervaring mee te hebben. Terwijl het juist de wat dikkere zijn waarin je zonder zorgen een lange nacht mee kan slapen. Je kan ook iets krijgen wat wel een luier is maar niet veel beter als Drynites is. Je kan info van mijn homepage afhalen maar de verschillende luiermerken hebben het nog veel beter op hun eigen websites staan. Zoo heeft het merk Absorin een beslisboom op hun site daar kom je door onder hun logo op advies te klikken maar ik kan je wel vertellen dat de luier / pamper met de meeste absorptie het veiligst is. Een veelgebruikte naam ervoor is incontinentieluiers.

Verschillende merken en hun websites:

Welke maten hebben ze allemaal bij de apotheek ?

 • Voor kinderen waarvan pampers niet meer passen
 • Voor tieners of kinderen die last van bedplassen hebben (bedplassen luier)
 • luiers voor volwassenen compleet met tussenmaten

Zoekwoorden: Hoe kom je aan luiers, waar volwassen luiers kopen, stevige luiers kopen, verkooppunt luiers, luiers bestellen via internet, bedplassen luier, apotheek tena kopen.

11 gedachten over “Luiers kopen / Bestellen (incontinentiemateriaal)

 1. Sébas

  Ik heb in het verleden ook mijn eigen luiers bestelt en een dag later op gehaald.

  In het begin schaamde ik er voor.
  Maar nu heb ik daar geen last van.

  Maar ik bestel mijn luiers bij een medische speciaalzaak en de volgende dag wordt het bezorgd.

  Ik heb vorig jaar ook luiers gekocht in een Franse supermarkt dat was gewoon Tena Slip super Large

 2. lorenzo

  wil iemand mijn vriend zijn waarmee ik lekker over luiers kan praten ik ben 14 jaar
  en doe graag een luier om

 3. braaam

  hallo
  ik ben 12 jaar en ik wil luiers voor mezelf maar welke zitten fijn en zijn niet te duur ik ben wel een jongen

  1. klaas Bericht auteur

   Hoi,

   Wil je ze in bed gebruiken of overdag ?
   Deze luiers gebruik ik https://www.123drogisterij.nl/tena-slip-maxi-small-confioair-710824
   Ik vind ze fijn zitten en je hoeft je niet meteen te verschonen als je een ongelukje hebt gehad omdat het niet snel vol zit.
   Tena Slip maxi Small.

   Deze zijn bedacht voor overdag maar je kan er ook mee slapen https://www.123drogisterij.nl/tena-pants-super-small-793412
   Tena pants Super small. Dit is meer een Boxer/luier Je doet hem net als je boxer om. Erin stappen en omhoog trekken.

   De bovenste (luier met 4 plakkers) is het veiligste tegen lekken, kan het meeste absorberen, en zit het beste als het nat is.

   Of je jongen of meisje bent maakt bij deze luiers niet uit. Ze zijn voor beide.
   Luiers zijn wel een beetje prijzig maar je kan bijvoorbeeld ook drynites kopen in de supermarkt maar die houden minder vast en kosten ongeveer 10 euro. Daar zitten er 9 in een verpakking.
   Tena Slip maxi Small luiers kosten 20 euro, houden erg veel vast en blijven erg droog en er zitten er 24 in een pak.
   Dus eigenlijk zijn de luiers goedkoper.

   Groetjes klaas.

 4. geheim

  hoi klaas
  ik ben 14 jaar en ben niet de dunste maar ook weer niet heel dik. drynights 8-15 zijn net te klein en zitten niet lekker. ik draag luiers voor de lol en omdat ze dus lekker zitten. ik druf het niet te zeggen tegen mijn ouders. ik kan ze ook niet online bestellen. maar ik weet niet welke luier dan goed is, ik wil wel graag een broekje. en als ik dus dan bij een apotheek ben wat moet ik dan zeggen. ik ben dan waarschijnlijk heel erg zenuwachtig, zullen ze het wel hebben? wat denken ze van mij? etc. wat moet ik dan vragen als ik daar ben. btw ik woon in amersfoort messchien weet je daar toevallig iets van ofzo.

  1. klaas Bericht auteur

   Hoi,

   Ooh je hebt dus een vrij normaal postuur, Als je luiers zoekt anders dan drynite,s dan heb je de heupomvang nodig in Centimeters als je het zeker wilt weten. Dan meet je met een meetlint om het breedste deel van je heupen heen, je buik maakt meestal niet veel uit. Maar luiers zijn er niet in zoveel maten.

   Dus je wilt nog wel zo,n broekje zoals drynites ? Als je zoiets wilt kun je bijvoorbeeld aan deze denken, hier geef ik je links maar deze hebben ze ook in de apotheek.

   https://www.123incontinentie.nl/product/abena-abri-flex-s2/

   De tena pants ken ik zelf maar ik denk dat de abena pants beter zijn.
   Als drynites niet lekker meer zitten dan passen deze zeker wel. Jouw maat is Small.

   Je zou het ook op een briefje kunnen zetten, wat je op internet gezien hebt. Dan zet je op een briefje bijvoorbeeld: Abena Abri-Flex Premium S2
   Dat zijn hele goede broekjes.
   De S staat voor de maat small.
   Met de tekst luiers erboven zou kunnen, dan geef je het briefje aan hun en vraag je: kan ik ook deze bij jullie bestellen ? Als je aan de beurt bent.
   Zoo hoef je het niet te zeggen in de apotheek.
   Zeg erbij dat je contant wilt betalen.
   Want sommige mensen hoeven er niet voor te betalen, dat gaat via de verzekering.
   Als ze het niet hebben kunnen ze het wel bestellen dan kun je het de volgende dag wel ophalen, je kan ook om een proefpakketje vragen.
   Dat je erg zenuwachtig bent snappen hun ook. Als ze je zien bij de apotheek denken ze waarschijnlijk dat je het gewoon echt nodig hebt.
   Of je het nu fijn vindt om te dragen of echt nodig hebt, iemand die het heel erg nodig heeft en voor het eerst in de apotheek komt is net zoo zenuwachtig.
   Je kan trouwens je apotheek ook opbellen en een bestelling doorgeven dan weet je zeker dat je het zoo kan ophalen.
   Je hoeft alleen maar af te rekenen als je binnen komt, je moet alleen zeggen dat je contant betaald als je besteld.

   Je hoeft je ook niet schuldig te voelen dat je het lekker vindt zitten, misschien is het ook wel nuttig dat je ze hebt al haal je misschien de wc niet helemaal op tijd soms daar zijn die broekjes ook voor.

   Ik woon niet in de buurt van Amersfoort nee, geen idee, ik zou je graag willen helpen.

   Groet,

   klaas,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.