moet je een bedplasser een luier omdoen ?

Wel of geen luier doen.

Bij jongere kinderen die zindelijk moeten worden is het goed om af en toe te stoppen om ze te stimuleren. Maar als je op bijvoorbeeld 12 jarige leeftijd weer last van bedplassen krijgt is het juist fijn om weer bescherming daartegen te hebben zodat ongelukjes ’s nachts niet meer kunnen gebeuren. Maar veel kinderen schamen zich er ook voor of twijfelen aan de werking ervan of een luier daartegen wel werkt. Het beste is dat ouders luiers aanschaffen als tip en kinderen zelf ze leren laten omdoen (en dat kan ook dat staat op deze site) en niet dwingen alleen aanmoedigen dat ze op deze manier wel goed kunnen slapen weer.

Zie ook:

Hoe is het om een luier te dragen ?

Ik ken ook een vriend / neef (familie dus) die ook vaak last natte bedden heeft en die houdt met zijn ma een kalender bij voor het in bed plassen (kalendermethode) Omdat zij ma gelooft dat dat het beste werkt. Of ze gelooft erin.

kalendermethode

kalendermethode

Waarbij je elke dag bijhoudt of je nat of droog was met een donderwolkje of zonnetje.

nat of droog ?

Maar dan denk ik als ik dat hoor of zie : Dat is pas echt kinderachtig toch ? En is raar. Je plast toch niet expres in bed ? Het overkomt je als je nat wakker wordt. En je bent niet te lui om naar de wc te gaan of zoo. Dat je drijfnat wakker word is heel erg vervelend en dat geef je dan aan op die kalender het helpt je niet. Je wordt nog steeds half in de nacht wakker in een nat bed en moet je alles verschonen. Terwijl een echte luier alles zou kunnen absorberen en kun je alsnog met een bed plas kalender samen doen. Zoo heeft elke tena slip een urine indicator. Dat is de gele lijn in het midden van het kruis. Hoe meer de slip geabsorbeerd heeft des te mee verkleurd de lijn, eerst van geel naar lichtgroen, en van lichtgroen naar vaag blauw als het echt veel is wat erin zit. De lijn 100% fel blauw betekent dat je verschonen moet. Maar in de praktijk zal je alle 3 kleuren hebben bij bedplassen. Dat betekent dat het dan op 50% zit van wat ze kunnen hebben.
Eigenlijk hetzelfde wat je invult op een Kalender in de badkamer maar door het dragen van deze wordt je nachtrust niet verstoord.

Urine indicator

Urine indicator

* Het plaatje dient alleen als voorbeeld, Voor bedplassen gebruik je er 1 met 8 ingekleurde druppels erop niet 6 want deze nemen niet genoeg op. En die zijn Lilla.

14 gedachten over “moet je een bedplasser een luier omdoen ?

   1. klaas Bericht auteur

    Jazeker in verschillende maten, meestal net zoveel als dat er maten onderbroeken zijn, Zoo heb je nooit een te grote om mocht je het nodig hebben. Het is niet zoo als je pampers niet meer past dat je dan een volwassen luier moet zeg maar er is er altijd wel 1 die niet te groot en niet te klein is.

  1. Jay

   Ik plas ook in bed alleen durf niet te vragen aan mijn moeder of ik luiers mag. Ik slaap al weken niet goed daardoor.

   Jay 14 jaar

   1. klaas Bericht auteur

    Je kan ook zeggen als je per ongeluk nat bent en je verschoond je bed samen met je moeder of je hebt het erover dat je gezien hebt dat er ook luiers voor bestaan.

 1. Martijn

  ik zou wel een luier om doen maar schamen doe ik me zeker en dan vooral als je gaat logeren of op kamp gaat of zo maar ja liever droog dan nat

  1. klaas Bericht auteur

   ja ik schaam me ook wel maar ja als ik eenmaal in bed lig voel ik me wel veilig ermee, daarvoor is het bijna echt 3 maanden in bed gebeurt thuis. Kamp heb ik me ook flink druk over gemaakt toen dat eraan zat te komen. Maar gelukkig besteden ze er op school veel aandacht aan voor dat je op kamp gaat ze hebben er voor gewaarschuwd dat het kan gebeuren dat iemand een nat bed kan hebben in de ochtend of personen die het anders nog nooit hebben gehad, werd zoo gezegd voor de klas. Dat je elkaar niet gaat zitten uitlachen zeg maar. En dan krijg je nog als je op kamp gaat een formulier van school thuisgestuurd waar je alles op kwijt kunt zoals of je medicijnen slikt of nog ergens anders last van hebt.

   De eerste avond op kamp kom je er dan achter hoe het de rest van die week zal gaan. Als het dan tijd is om te gaan slapen nemen ze het groepje dat wat ingevuld heeft op het formulier apart op de kamer waar de leiding slaapt, sommigen slikken medicijnen en als je kans hebt op een nat bed snachts willen ze even met je praten van wat wil je dat wij als leiding doen om je te helpen ? Want hun willen ook niet dat je in bed plast omdat school dan een nieuw matras moet betalen. Bij mij waren er dus 3 jongens en 1 meisje die er ook last van hadden daarvoor hadden ze een paar bedden apart met een matras beschermer vertelden ze wel bij de rest van de groep maar 3 bedden naast elkaar. En verder vertelden ze dat het stoer was om toch op kamp te gaan er waren er ook een paar thuisgebleven. Voor de rest was het het niet raar dat je echte luiers of drynites had je kon sochtens gewoon douchen. 4 douchejes op een rij en 6 wc,s met een prullenbak.

   Voor mij geld ook liever droog dan nat, en alles blijft ook echt droog. En doordat ze veel kunnen hebben kun je ook genieten van kamp het kan geen kwaad om net zoals de rest van je groep een cola te drinken onder een film ofzo.

 2. Patrick

  Ik draag ook een luier omdat ik ongewenst nat wordt voor al snachts moet dan wel gelijk douche een schone luier aan doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.