Luiers moeten gebruiken op vakantie met kamp, schoolkamp, werkweek, of op de camping.

Voor vragen kun je onderaan de pagina reageren of privé via de E-mail voor de rest: zelf woon ik in Urk (nooroostpolder, flevoland).

luiers-Op vakantie-Schoolkamp-kamp

Luiers (inco luiers) Op vakantie, Schoolkamp.

Meteen naar:

Last hebben van soms of vaak in bed plassen en er zit een vakantie met het gezin of groepsreis van je school, weekendje weg van een sportvereniging, slaapfeestje of schoolkamp aan te komen. Dat is pas echt lastig als je dan vaak een nat bed hebt. 😥 Veel jongeren twijfelen of ze dan niet beter thuis kunnen blijven omdat ze zich schamen ervoor dat anderen in hun omgeving, (je verstoppen voor je probleem). Bijvoorbeeld op school anderen een keer te zien krijgen dat ze in bed hebben geplast of bang zijn dat het juist buitenhuis een keer gebeurt terwijl je misschien al een maand droog bent (Ik wel) zoals op een schoolkamp, kerkkamp. Hou ouder je bent hoe minder kans dat je er last van hebt. Maar ook volwassen kunnen het hebben maar iedereen schaamt zich dus ze zullen het je nooit vertellen. Sommige volwassen vinden het leuk om mensen te shockeren (schrikken) en geven juist serieus toe dat ze serieus last van bedplassen hebben en luiers gebruiken maar je komt bijna nergens op dat onderwerp, zoo vindt je de mensen die er ook last van hebben. Voor een volwassenen ziet het er dan elke avond zoo uit: dan ben je een bedplasser maar eigenlijk kun je dan zeggen door de luier dat je nooit in bed plast omdat zulke luiers het 100% aankunnen dus geen druppel aan het beddengoed.

Jongeren denken vaak denken dat het beter voor hun is om thuis te blijven omdat ze zich schamen voor hun probleem en in huis willen blijven zodat niemand het te weten komt dat ze het hebben. (Maar niet iedereen is hetzelfde). Als ik of jij daarvoor thuis blijft. Niet doen dus ! 😥 je zal je vreselijk eenzaam voelen als je bij dingen die je leuk vindt wegblijft en als je van mensen om je heen houd en iedereen wilt leren kennen. ikzelf heb in het begin met natte bedden er ook zoo over gedacht maar ik ben nooit bij leuke dingen weggebleven, In het begin wou ik dat bijna wel doen 🙁 In je eigen gezin is het niet echt een probleem vaak, je hoeft je niet te schamen 😳 voor een broertje of zusje, thuis of op vakantie er verandert eigenlijk niks (voor sommige jongens). Het kan ook heel goed gebeuren dat je op een Jeugdkamp, Zomerkamp, Kerkkamp, Schoolkamp, Vakantie of Logeren bij iemand er achter komt dat je niet de enigste bent die dat heeft, die in zijn bed plast. Sommige jongens zijn ook heel behulpzaam dat ze jouw in bed zien plassen maar dat er ook jongens met luiers bij zijn en zij jouw dan leren wat er allemaal bestaat aan luiers en dat je ze de rest van de week ze van hun krijgt. Op http://bedplassen.nu kun je lezen hoe leiding van zomerkampen omgaan met kinderen die nog in bed plassen.

Badjas-Over-super-absorberende luiers-oudere-kinderen

Badjas over luiers.

Bedplassen op vakantie: Buitenhuis is het altijd wat lastiger als je bedplast en je schaamt ervoor. Hoe zullen anderen reageren als je eens een keer een nat bed hebt ? En als je luiers mee hebt, hoe houd ik het verborgen ? Als je dat wilt. Het is altijd minder erg dat anderen waarmee je op vakantie bent weten dat je luiers draagt of weleens in bedplast dan dat je wegblijft bij slaapfeestjes en vakanties. Een luier is een hulpmiddel net zoals sommigen een bril moeten dragen. Wat ik meegemaakt heb is dat iedereen je wil helpen en het vervelend voor je vinden. Thuisblijven is dan erg eenzaam en kan je gewoon pijn doen. Draag je luiers (incontinentiemateriaal voor de nacht) dan weet tenminste zeker dat je niet in bedplast en je het droog houd, en het hoeft ook niet niet perse een echte luier te zijn, het kunnen ook luierbroekjes zijn die ze ook wel tena pants noemen of een Pull-Up en best wel dun zijn en makkelijk om te doen zijn, ze nemen alleen wel minder op, dus sneller kans op lekken. Ze zijn makkelijk als je een zwakke blaas hebt. Je hebt verschillende merken Depend pants,  Tena pants, Absorin pants en meer merken. Drynites van de drogist en supermarkt zijn ook heel goed maar als ze thuis al te vaak lekken kun je bijvoorbeeld aan tena pants denken bijvoorbeeld deze waar je ze bestellen kan. Of Tena luiers. Luiers kunnen het meeste hebben en zijn het veiligst tegen lekken (100%) deze staan boven aan alles, een luier neemt het meeste plas op van alles. Je moet alleen 4 plakkers vast maken maar zit dan wel weer beter als een luierbroekje zoals drynites als het nat is. Omdat het met 4 plakkers vast zit kan het niet gaan hangen in je kruis.  Je vindt die in de apotheek of je bestelt ze makkelijk via internet en laat ze thuisbezorgen (anonieme verpakking). Via webshops zoals:  https://www.123incontinentie.nl/  http://www.multipi.nl/. Let wel goed op dat je de goeie maat hebt.

 • Tips !
 • Zeg tegen een leraar of lerares die je vertrouwt of in ieder geval 1 voordat je de eerste nacht gaat slapen op kamp wat je probleem is met slapen, die vinden dat niet raar, vaak zijn er wel meer bedplassers mee op kamp. Ben je de enigste die dat heeft op kamp dan hebben ze wel kinderen gekend die er ook last van hadden. Mischien wel een jaar voor jouw kamp. Is het nieuw voor ze dan leren ze van jouw dat dat ook bestaat, ook als je 13 bent.
 • Schaam je niet teveel dat je een luier nodig hebt of drynites, als iemand er een opmerking over maakt zeg je dat je het ook voor hun doet. Als jij een nat bed hebt ruikt de hele slaapzaal of kamer muf. Draag je een luier dan heb je dat niet.
 • Een luier is mischien wat meer werk om het om te doen maar die zijn beter voor het in bedplassen als een broekje omdat ze veel meer aankunnen voor dat ze beginnen te lekken. In deze kun je ook het langst blijven liggen. Ze onderdrukken geurtjes ook veel beter. Zoo kun je ook wat meer genieten van je kamp. Vlak voor het slapen gaan zou je als bedplasser niet moeten drinken maar een luier luier kan dat extra beetje ook veilig aan. Luiers tegenwoordig best wel geruisloos, hou anders een boterhamzakje in je buurt.
 • Draag je luiers en je wordt wakker van dat je een ongelukje hebt gehad in de luier op kamp bijvoorbeeld, hoef je jezelf niet druk te maken dat je jezelf verschonen moet. Als je de goede luiers hebt kunnen ze het ook nog makkelijk een 2e keer aan zonder te gaan lekken. Probeer door te slapen. Bijvoorbeeld tena slip maxi small.
 • Gaan jullie met je eigen gezin op vakantie dan kun je ook een matrasbeschermer op je bed gebruiken.

Hoe heb ik dat gedaan buitenhuis ? Op vakantie of schoolkamp ? Bij vrienden ?

De eerste dat ik buitenhuis moest slapen terwijl ik last van natte bedden had was toen er een schoolkamp zat aan te komen van groep 8, ik heb voordat ik op schoolkamp ging al 1x logeren bij een vriend al geweigerd omdat ik in bed plas en hem dat niet wou vertellen. Ik dacht dat luiers in mijn maat niet bestonden. Ik kwam er onderuit met een smoes maar mijn vriend logeerde wel met andere vrienden bij hem thuis dat voelde erg rot toen ik die avond alleen thuis sliep. Ongeveer een maand voordat ik op schoolkamp ging ontdekten we pas luiers. Ik twijfelde natuurlijk wel of ik die mee zou nemen op kamp, ik had ze in huis al wel 2 weken om gehad dus ik wist zeker dat ze op kamp ook niet zouden lekken en was er super blij mee. Alleen hoe doe je die om op schoolkamp zonder dat iemand het ziet ? Een Drynite of Pants kun je in je slaapzak omdoen. Van te voren kun je die in je slaapzak doen. Als je gaat slapen is het makkelijkst om dan op je onderbroek je slaapzak in te gaan en verwissel je je onderbroek met een Pants of een drynite. Ook in een wc die dicht kan kun je hem heel snel om doen, je neemt dan een drynite, pants, of een luier dan mee in je toilettas mee de wc in die op slot kan. Ikzelf heb pants en luiers thuis maar ik koos toch voor de luiers met 4 plakkers omdat ze erg veel kunnen opnemen. Met pants of drynites moet je er meer rekening mee houden dat je niet teveel drinkt vlak voordat je op bed gaat.

tiener luierSchoolkamp is er om plezier te hebben dus wil ik er niet telkens aan denken in de avond als we bijvoorbeeld een film kijken met popcorn, chips en cola erbij ik zou niet moeten drinken want dan plas ik in bed omdat mijn drynite dan lekt of mijn pants, daarom had ik luiers mee 2 voor elke nacht om het zeker te weten terwijl ik thuis er altijd maar 1 gebruik per nacht. De eerste avond op kamp weigerde ik vlak voor het slapen gaan om wat te drinken omdat er altijd nog kans is dat ik een luier droog kan houden maar juist als klasgenoten vroegen “klaas wil je ook wat drinken” en ik zij als enigste nee, dat viel op. 1 jongen vroeg ook plas je nog in bed ? Dat was de eerste keer dat ik voelde hé ik hoef me niet te schamen hij weet wat het is dus zij ik ja. Gelukkig vroeg hij niet door. De luiers kon ik ongezien omdoen, dit deed ik wanneer het rustig werd op de slaapzaal in de wc, ik had ze in mijn toilettas. De eerste avond op kamp maakte ik me daar wel druk over om dat te doen maar ik besloot ik ga ook niet heel veel moeite doen om te verbergen dat ik een bedplasser ben. Een klein beetje verbergen. Als de groep vragen stelt erover aan mij vertel ik het gewoon eerlijk dat is ook het beste. De hele tijd smoesjes bedenken wordt je heel moe van. Er werd op de slaapzaal de eerste avond op kamp vlak voor het slapen gaan ook meteen al 2 groepjes gemaakt. De bedden werden verdeeld toen werd me wel duidelijk wat er aan de hand was, 7 jongens en 2 meisjes werden uit onze groep van 30 gehaald. 9 klasgenoten kwamen bij elkaar te liggen bepaald door de leiding en de rest was eigenlijk vrij om zelf te kiezen waar ze gingen liggen of bij vrienden. Ik dacht dat ik de enigste was maar ik had wel een vermoeden waarom wij bij elkaar lagen. We zijn de bedplassers dacht ik.

Voor de avond had al verteld dat ik in bedplas op een rustig moment, zodat de leiding er rekening mee konden houden maar ik kreeg ook meteen te horen dat er meer waren en wie dat allemaal waren.

Zijn er veel die er last van hebben ?

Boek: Ik Wil Niet Op Werkweek

Boek: Ik Wil Niet Op Werkweek.

Als Je denkt dat je de enigste bent die weleens per ongeluk in bed plast dan is dat niet zoo, Je kan op een werkweek, schoolvakantie, schoolkamp, camping, slaapfeestjes jongens en meisjes tegen komen die er ook last van hebben. Het kan ook zijn dat je met school op kamp bent en er missen jongens of meisjes die je al kent en als kamp om is ze dan weer op school verschijnen wat ik weleens gemerkt heb. Dan vraag ik bij mezelf af waarom was dat ? Het boek “ik wil niet op werkweek” kan je erg helpen als je er erg tegenop ziet om op kamp te gaan omdat jeje bed niet droog kan houden (zonder hulpmiddelen). Het boek ik wil niet op werkweek kun je krijgen op bol.com.

Luiers op kamp

Op kamp komen en de stapelbedden zijn al voorbereid voor als er iemand in bed plast. Luiers zijn dan ineens niet raar. De bedden hebben een urine dichte matrasbeschermer.

Het Kan ook zijn dat er een kleine kans is dat het juist op vakantie een keer in je bed gebeurd terwijl je thuis nooit een ongelukje hebt in bed. Het is ook onzeker als je van jezelf weet dat je ook 2 weken droog kan zijn en dan weer 2 nachten achter elkaar nat. Beetje onzeker dus als je na een drukke dag op vakantie dan ‘S avonds je bed inschiet en probeert te slapen. Mijn advies ga dus altijd mee op vakantie ! Vooral als je van jezelf weet dat je ouders, broertjes, broer, zusjes wel op vakantie gaan en jijzelf echt dan 2 weken eenzaam thuis zit. Dan krijg je er spijt van. Schoolreisjes ook zoals een kennismakingskamp, excursies waar het kan gebeuren dat je overnachten gaat zijn vaak ook verplicht.

Wat het eigenlijk moeilijk maakt als je vaak een nat bed is dat je bij jezelf denkt hoe houdt ik het droog die paar dagen op schoolkamp ?  Of vakantie ? Als eerste moet je weten dat je niet de enigste bent die dat heeft. Als je het je klasgenoten zou vragen dan weet bijna iedereen van je klas wel hoe het is om in een nat bed wakker te worden. Jongens vaker als meisjes. Bijna Iedereen heeft het weleens een keer meegemaakt. Sommige hebben het mischien 2x in een jaar gehad, vervelend maar nog niks om je druk over te hoeven maken. Het is lastig als je het vaker hebt zoals 2x per week of meer zoals ik heb. Als je dan een week op kamp gaat dan weet je van jezelf dat het op kamp ook gebeurt. Daarom is het aan te raden om een paar luiers mee te nemen omdat die het veiligst zijn tegen doorlekken. En als je ze nog niet had schaf ze aan en oefen met het omdoen ervan thuis en slaap er een paar nachten thuis mee. Luierbroekjes van de drogist kunnen ook maar absorberen minder.

Odour Stop seni luiers

Odour Stop (Luiers stoppen ook de geur van urine) (plas)

Veel jongeren zullen nu schrikken en denken dat doe je toch niet op kamp een luier ? 😉 Maar het kan wel gewoon, als je het nodig hebt heb je het nodig. Een luier is wel een handig hulpmiddel waar je op kan vertrouwen op vakantie of kamp of zelfs als je in een tent moet slapen op een camping. Als je in huis weleens een nat bed hebt hebt dan is dat vervelend maar op een kamp of camping moet je bed of slaapzak gewoon droog blijven. Omdat er op schoolkamp of op een camping vaak geen wasmachine staat en je hebt vaak ook geen stapeltje reserve beddengoed bij de hand zoals thuis. Leiding van een schoolkamp heeft meestal wel reserve beddengoed omdat ze er stiekem wel rekening mee houden voor als iemand in zijn bed plast dat is wat ik heb meegemaakt.

En het allerergste van last hebben van het in je bed doen en je hebt een schoolkamp of vakantie is dat je niet wilt zien dat anderen zien dat jij een ongelukje hebt in bed en dat ze je ruiken. En het gedoe van verschonen is in huis al erg vervelend. Daarom is het zeer comfortabel om een luier te dragen in bed daarvoor. Zodat het niet gebeurt dat je slaapplek nat wordt. En als je goede nachtkleding draagt zoals een ruime pyjama zoals op deze foto van mij zie je niet dat ik een luier draag. De vorm ervan zie je niet. Ik weet dat ik daar op die een foto een tena slip maxi small droeg. 😳 Op vakantie of kamp en slaapfeestjes is het wel aan te raden om er een lang T-shirt overheen te dragen.

Tena luier onder pyjama

Tena luier onder pyjama.

Het is bijna 100% zeker dat je dan niet in bed plast als je er 1 draagt. Zodat je niet je wekker hoeft te zetten bijvoorbeeld dat je er midden in de nacht uitgaat om te plassen bij de wc. Als je luiers nog niet gewend bent en je draagt ze op kamp een beetje voor het eerst dan is het niet zoo dat je meteen een probleem hebt als je in de luier plast een van de nachten. Normaal gesproken wordt je daar ook niet wakker van als dat gebeurt. Toch kan het zijn dat je wakker schrikt en je zorgen hebt dat je nu onder de dekens natte vlekken in je pyjama hebt maar dat is niet zoo.Natheidsindicator-vochtindicator-luiers

Luiers hebben geen moeite om zoveel vocht op te vangen zonder dat je een nat gevoel krijgt, je hoeft je dan nog niet te verschonen. Ze zijn erop gemaakt dat je gewoon doorslaapt tot de ochtend. En als je wilt weten wat de schade is dan zit er een natheids Indicator / vochtindicator in een luier. Als je 2x in een nacht nat wordt dan kan een luier dat ook opvangen. Gewoon slapen dus net zoals de rest. Als je in de ochtend wakker wordt is het ook niet zoo dat je wakker wordt met een natte koude luier. Vaak zul je het niet eens meteen merken dat er in een luier geplast is tot je hem af doet door het droge gevoel in de luier, Een luier heet maar een minuut nodig om je je weer droog te laten voelen. Als er in geplast is maakt het niet eens uit hoe je erop gaat zitten. Waar ik me weleens druk om maakte in het begin toen ik met een luier om ging slapen. Kan ik wel rechtop gaan zitten in bed ? Want als je op je rug slaapt weet je wel waar een luier het er van langs krijgt. Je stinkt ook niet naar plas met een luier om in de ochtend al zou je denken van wel als het nieuw is voor je. Als een luier nat wordt onbewust in je slaap dan is het nog niet meteen gedaan met je bescherming  ’s ochtends is het je nog steeds aan het beschermen tegen een plasgeur.

Onder Welke luiers zijn het beste te gebruiken voor een schoolkamp, Kerkkamp, Schoolreisje, Kamp op deze pagina staan voorbeelden wat je zou kunnen meenemen op een kamp of camping.

Luiers mee op vakantie of kamp 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 jaar (etc.).

Scholen weten dat in bed plassen (bedplassen) kan voorkomen bij jongeren ook al denk je mischien zelf van niet. Ook op het VMBO op mijn school pakken ze het goed aan vindt ik. Tijdens werkweek van de school waar ik op zit werd iedere avond als iedereen in bed lag een groepje kinderen opgenoemd om “medicijnen in te nemen” Dat is het moment waarop ik mijn toilettas tevoorschijn haal waar mijn luiers inzitten en mee ga met dat groepje wat zogenaamd medicijnen gaat nemen. Dit is dan de eerste keer dat je erachter komt dat bedplassen niet iets raars is. En je hoort waarom er een heel groepje meegaat met de kampleiding. Er wordt dan heel open gepraat en ik kwam er bijvoorbeeld achter dat er 5 leeftijdsgenoten ook kans hebben om in bed te plassen. En 2 slikten er ook echt medicijnen.

Hoe weet de school dit ? Via mijn ouders die een voorlichtingsavond hadden gehad van mijn school voordat ik op werkweek ging.

Tips over hoe en wat voor luiers je zou kunnen gebruiken en hoe dat kan gaan bij jouw op schoolkamp of gewoon op vakantie heb ik op deze pagina staan. Ook als je op schoolkamp, kerkkamp, werkweek gaat is het handig om iemand van de leiding om hulp te vragen als je school dit nog niet weet, luiers kun je zelf wel omdoen maar je moet vragen hoe het zit met douchen en gewekt worden of waar je je luiers kan weggooien. Tips daarover staat ook op die pagina.

Drynites

Drynites uit de supermarkt of drogist (oude verpakking)

Welke luiers zijn het beste te gebruiken voor een schoolkamp, Kerkkamp, Schoolreisje, Kamp ?

Tena pants schoolkamp

Tena pants –  schoolkamp

Als eerste kun je denken aan drynites of Kruidvat pyjamabroekjes deze zijn gemakkelijk zelf om te doen want ze hebben geen plakkers. Wil je iets wat net een beetje beter is kwa absorberen en wat beter zit om je lichaam dan moet je kijken bij de incontinentie merken want per ongeluk in bed plassen is ook een beetje incontinentie maar gelukkig niet overdag. Die merken hebben ook broekjes net zoals drynites, zonder plakkers en die je draagt net zoals een onderbroek maar kunnen net wat meer aan en ze hebben geen opdrukken (De absorptie is groter). Die merken noemen het pants. Kopen hun je ze bij de apotheek en via internet kun je ze bestellen. Op mijn site staan bijvoorbeeld tena pants onderaan deze pagina en als je op de foto klikt kom je op een site waar je ze kunt aanschaffen als je op die pagina zit.

Als je echt heel erg zeker wilt weten dat je alles droogt houd op bijvoorbeeld vakantie in een hotel, op een camping, op schoolreisje, schoolkamp, werkweek of op een kamp dan zijn echte luiers zoals een tena slip maxi small het allerveiligste om te dragen omdat dat het meeste absorbeert van alles, meer als de pants. Ook is het veiliger tegen lekken omdat het een groter deel van je lichaam beschermt, het kan vocht vasthouden vanaf je navel tot boven je bips. De 4 plakkers houden een luier goed op zijn plek waardoor hij niet afzakt. En het is het beste tegen nare geurtjes. Een tena slip ziet er zoo uit:

Tena slip met urine indicator

Tena slip met urine indicator. Tena Slip maxi 8 druppels heeft een paarse kleur.

Een echte luier of een pamper met 4 plakkers zoals sommigen zeggen is ook beter als je echt wat meer wilt genieten van je vakantie of als je wat meer plezier wilt hebben op een schoolvakantie bijvoorbeeld om dat je als bedplasser weet dat je ‘S avonds beter niet kan drinken en of anders zeer weinig. Je kan meestal niet voorkomen dat je bedplast maar je kan wel een (heel) klein beetje sturen of het veel of weinig is. Als je drie glazen water drinkt voordat je gaat slapen dan wordt je ook heel erg nat in bed als het mis gaat zonder bescherming. Als je luierbroekjes draagt zoals Drynites, Pants, of Kruidvat Unisex Pyjamabroekjes gebruikt kan het beteken dat als je op de avond voordat je slapen gaat wat gezzelig drinkt met jongens of meisjes van je klas dat je dan doorlekt met luierbroekjes die nacht. Een schoolvakantie kan heel gezzelig zijn ‘S avonds er kan mischien een film gedraaid worden met drinken en chips. Het is dan vervelend om met het in bed plassen bezig te zijn, daaraan te denken zeg maar. Omdat anderen je drinken aanbieden en mischien wel vragen waarom je niks te drinken wil ? Of helemaal niks drinkt.

Je kan er ook voor kiezen om dan een echte luier (pamper) om te doen als je gaat slapen omdat die heel erg veel aankunnen veel meer als bijvoorbeeld drynites. Zodat je ook eens een keer niet rekening hoeft te houden met het in bed plassen en net zoals de rest gewoon wat kan drinken voordat je slapen gaat, gewoon meedoen met de rest omdat je het met een luier echt wel droog houdt. Mocht je in je slaap in de luier plassen krijg je daar geen nat gevoel van al is het veel. Normaal gesproken wordt je daar ook niet wakker van maar mocht je er een keer wel wat van merken moet je zorgen dat je snel weer in slaap valt, je hoeft niet het bed uit om je te verschonen of eruit om een andere luier om te doen, dit is niet vies omdat luiers hiervoor gemaakt zijn. Je gaat er ook niet van stinken omdat makers van luier ook iets bedacht hebben wat vieze luchtjes onderdrukt. Ook hoeft een luier niet meteen vol te zitten na 1 ongelukje een 2e keer kan een luier het ook absorberen en het je nog een aardig droog gevoel geven zonder lekkage.

Hoe vertellen dat je luiers draagt aan anderen ? Bijvoorbeeld bij vrienden.

Het vertellen is altijd moeilijk, maar je kan het bijvoorbeeld op gevoel doen. Als bijvoorbeeld een vriend aan je vraagt of je mee wilt met hem op vakantie. Of er is een slaapfeestje. Als je op dat moment nog in bed plast kan je daar wel even van schrikken omdat je dan niet meteen weet wat te zeggen en wat je gaat doen. In je hoofd weet je het wel, je wil graag mee maar ook wil je dat jij luiers nodig hebt geheim houden dat is je neiging. Of je hebt nog helemaal geen bescherming voor je probleem. Maar je moet juist meegaan op vakantie, luiers is een hulpmiddel en voor jezelf is het gewoon ondergoed. Wat je kan doen als bijvoorbeeld een vriend of vriendin je dan mee op vakantie vraagt is een beetje twijfelachtig overkomen op hem of zij, van dat je wel wil maar ook weer niet zodat je vriend aan je vraagt waarom dan niet ? Want ja zoo is je gevoel dan eenmaal als hij of zij dat vraagt en je hebt een probleem snachts.

meisje met luier

meisje met luier na een nacht slapen

En dat jij dan zegt ik heb een probleem met slapen tegen je vriend. Langzaam ga je het dan beetje bij beetje vertellen van om te kijken hoe hij of zij reageert en wat ze weten. Misschien weet je vriend al wat er aan de hand is. Dan kun je het er zeker wel uitgooien. Als jouw vriend dan de 2e vraag stelt wat voor slaap probleem ? Je vriend voelt dan al aan dat het heel erg moeilijk voor jouw is om te vertellen en kan er dan echt niet om gaan lachen als je zegt ik plas nog vaak in bed. Je moet dan wel een heel fijn gesprek krijgen met hem (of met haar, meisjes zijn daar heel gevoelig voor). Je kan aangeven dat je daar luiers voor hebt en de rest uitleggen hoe dat in zijn werk gaat. (dat het niet stinkt ofzoo) Met schoolkampen sturen ze je meestal van te voren vaak een formulier thuis met de vraag of je medicijnen slikt of ergens  anders hulp bij nodig hebt. Luiers nodig hebben is net zoals medicijnen nodig hebben. Leiding van een kamp wil je dan alleen maar zoo goed mogelijk helpen. Thuis blijven krijg je ook spijt van. Hoe een leiding van een zomerkamp ermee omgaat kan je hier bijvoorbeeld lezen.

Je kan er ook heel open over zijn als je bij een vriend of vriendin gaat slapen dat je een luier nodig hebt en het kan ook zijn dat je iemand met hetzelfde probleem treft. Dat je een luier omdoet of het de normaalste zaak van de wereld is en het alleen verteld als hij of zij opmerkt dat je een luier draagt zoals in het filmpje van een Amerikaans luier merk wat het taboe op luiers helemaal weg wil hebben. In het filmpje komt de jongen links erachter dat de jongen rechts een luier draagt. En zegt: Are those diapers ? Wat betekent hé is dat een luier ? En de jongen rechts antwoordt: Yeah i am a bedwetter, i have a problem at night. Wat betekent: Ja ik ben een bedplasser, Ik heb een probleem ’s nachts. En hij dan uitlegt waarom die luiers van hem beter zijn. Wat natuurlijk gespeeld is maar het is geweldig als je zulke vrienden hebt waarbij je zoo met hun kunt omgaan. Dat zijn echte vrienden.

ik moet een luier om van mijn moeder of vader (ouders) op vakantie.

Sommige jongeren maken pas kennis met luiers voor grotere kinderen als bijvoorbeeld je ouders op vakantie willen. Luiers zijn dan weer totaal nieuw voor je. Je hebt ze misschien als baby om gehad maar als je 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, of 18 jaar bent ben je dat bijna totaal vergeten hoe dat was. Het kan zoo zijn dat je maar heel soms onbewust in je slaap in je bed plast en dat daarom Juist vlak voor vakantie je ouders met het idee komen om je op vakantie een luier om te doen 😳  Schrik dan niet niet maar zie het positief. Je kan het leren om het zelfstandig om te doen als je het liever zelf wil doen en er zelf over wilt gaan. Dit kan gewoon staand ook als iemand je daarbij helpt. Als ouders dit aan jouw voorstellen doen ze dit waarschijnlijk omdat op vakantie een bed helemaal niet nat mag worden.

ik moet een luier om

Ik moet een luier om (Merk molicare)

Als je bijvoorbeeld op een hotelbed slaapt en dat matras waar je op slaapt wordt een keer nat dan zit het het ook in het matras en moeten je ouders een volledig nieuw matras of een boete (borg) betalen. Op een camping is het net zoo vervelend omdat je ouders er een paar uur werk aan hebben per keer dat het gebeurt (wat niet hoeft) Met luiers hoef je je nergens druk om te maken vindt ik persoonlijk je slaapt altijd droog en je kan ook eens echt vakantie vieren. ’s avonds laat opblijven en niet bang zijn om bijvoorbeeld om een colaatje te drinken of meer. Hebben je ouders dan in zo een situatie niet voorgesteld om een luier te gebruiken op vakantie  breng ze dan zelf op het idee.

Wat een luier vooral is is een Hygiëne product waarmee je jezelf beschermt tegen gênante ongelukjes en hoeft niet altijd een reden te hebben om ze te dragen. Het kan ook uit voorzorg, een luier om zodat je zelf relax bent voor omdat je weet dat je het heel af en toe doet. Ook is het niet zoo dat je ze pas mag dragen als je bijvoorbeeld geen controle meer hebt over je blaas en volledig incontinent bent. Je kan je veilig ermee voelen als je bijvoorbeeld ook moeite hebt met lang ophouden. Of dat er een slaapfeestje is, Je hebt dan met luiers wel iets dat het bed van je vriend ook schoon en droog houdt vindt ik. Onthoud dan dat luiers alleen een hulpmiddel is en dat probleem wat je hebt ook kan bespreken met je huisarts.

Er zijn ook altijd vervelende situaties wanneer je onverwachts niet meteen naar de wc kan door bijvoorbeeld een lange wachtrij voor een wc of je hebt er nog niet bij stilgestaan dat er helemaal geen wc in de buurt is waar je op dat moment bent bijvoorbeeld op vakantie. Kan ook zijn dat het erg ver lopen is naar een wc toe denk daarbij maar aan campings en vooral in het buitenland.

Een hele grote oorzaak van bedplassen is bijvoorbeeld kou vatten door op de tocht te liggen.

Het kan mensen (kinderen,tieners,volwassenen) overkomen dat ze bijvoorbeeld op vakantie onverwachts een nat bed hebben die het anders nog nooit gehad hebben en dus voor een vervelende verassing staan ’s ochtends. Bijvoorbeeld:

 • Door zoals slapen met een open raam.
 • Het slapen in een tent buiten ’s nachts en het is heel erg koud.
 • In een tochtige caravan slapen in een periode dat het ’s nachts erg koud is.

luier om op vakantie of een kampweek is dan ook heel praktisch (nuttig). Kou kan op je blaas slaan. Reden om dan een luier te dragen. luiers dragen op vakantie is niet raar campings lijken er vaak rekening mee te houden in hun gebouwen met sanitaire voorzieningen.

Toiletruimte

Toiletruimte op een camping – Als je zo een grootte prullenbak ziet staan op een camping in een douche gebouwtje dan is er zeker rekening mee gehouden dat jongeren van luiers/pampers af moeten.

Maar een luier is niet alleen voor als je incontinent bent of voor als je eens per ongeluk in bed plast het kan ook voor het gemak zijn bijvoorbeeld als je een druk concert gaat bezoeken en je hebt kaarten dat je bijna voorin komt te staan en er niet weg kan als je nodig moet plassen.

Vinden hotels het erg als iemand met (inco) luiers slaapt ?
Vinden-hotels-het-erg-als-iemand-met-(inco)-luiers-slaapt-1

Met (inco) luier om in een hotel.

Nee dat vindt niemand erg, Heel goed zelfs, Als je in een hotel met een luier (inco luier) om slaapt. Het enige waar medewerkers van een hotel om geven is dat het bed schoon blijft en vooral het matras. Plast er per ongeluk iemand in bed met geen bescherming om dan zit het ook in het matras waar je op lag en dat krijg je er nooit meer 100% uit. Het trekt erin. Je kan het eruit krijgen door hardt te boenen maar dat gaan ze bij een hotel niet doen, ze kopen gewoon een nieuwe. Sommige hotels checken niet of er specifiek in bed geplast is maar als ze bij jouw  bed de lakens van je bed af trekken om gewoon standaard te verschonen en er zit een gele vlek in je matras dan kan het zijn dat je je borg kwijt bent als je weg gaat uit het hotel. Of je moet een nieuw matras betalen.

Als je met een goede inco luier om slaapt overkomt je dat niet en geeft je overdag ook meer rust omdat je mag genieten van je vakantie en dan niet rekening hoeft te houden met de nacht die komen gaat. In de ochtend levert dat gebruikte luiers op en meestal kun je ze dan wel in een emmertje gooien in de badkamer en komen ze elke dag in een hotel meestal wel je kamer onderhouden en schoonmaken en halen ze de zak uit het emmertje wat erin zit daar maken schoonmaaksters zich niet druk om. Zien ze dat het een luier is dan zullen ze denken fijn dat ze met onze bedden ook rekening houden. Komen de schoonmakers niet elke dag op je kamer ? Dan moet je ervoor zorgen dat ze niet meer als 2 dagen in de prullenbak zitten. Want luiers kunnen dan echt gaan stinken (ze bederven).

Tiener luier om op vakantie, Camping, kamperen.

Urkerbos-kamperen-Camping-urk

Camping urk

Op campings kunnen luiers ook een uitkomst zijn als je bijvoorbeeld gaat kamperen omdat je er vanuit kan gaan dat wanneer je op vakantie bent als je gaat kamperen je ook vaker ongelukjes hebt zonder luiers. Omdat vakantie is om te genieten worden er op andere tijden gegeten en gedronken als normaal thuis en je bent meer uitgeput omdat je leuke dingen hebt gedaan die dag daarom gaat het ook vaker mis als je lekker wilt gaan slapen, het is moeilijk om er rekening mee te houden dat je mischien in bed plast overdag en in de avond. Op vakantie is dat extra erg als je bijvoorbeeld in een caravan slaapt en je plast een keer in bed. Ook als je in een tent buiten moet slapen buiten heb ik of jij meer kans dat je in je slaapzak plast doordat het in de nacht kouder is. Een luier om is daarom ook een uitkomst. Slapen ermee voorkomt dat je een zooi in bed krijgt. In de ochtend als je met een luier om geslapen hebt heb je je ook niet druk te maken om hem meteen af te moeten doen.

Gebruikt of niet de meeste luiers absorberen zoveel dat je er geen last van hebt als deze gebruikt is, je kan gewoon ergens gaan zitten zodat je eerst nog gewoon rustig kan ontbijten voordat je gaat douchen.

Campings hebben vaak een gebouw voor sanitaire voorzieningen ook wel een douchegebouw genoemd. Hierin zit vaak alles bij elkaar zoals de wc,s, douchen, wastafels om je vuile was af te wassen en meer. Vaak staat er bij de douche wel een vuilnisemmer of zelfs in de douche. Wat je kan doen is dat je vanaf je plek waar je staat op de camping met dezelfde luier waarmee je geslapen hebt naar het douchegebouw loopt zodat je ook meteen van de gebruikte luier af bent en kan gaan douchen. Dit is niet raar of vies.

Je pakt als je van plan bent te douchen je douche spullen. in een tas. Als het nodig is kun je een pedaalemmerzakje meenemen. Dan loop je in je pyjama naar het douchegebouw of toiletgebouw zoals ze het ook wel noemen. In de douche kun je je luier af doen en daar in de vuilnisemmer gooien als deze in de douche staat, dit maakt wel geluid maar je gaat een half uur douchen dus niemand komt te zien dat het geluid van jou kwam. Als je klaar bent met douchen gooi je de luier weg in de prullenbak die in de buurt staat desnoods in een pedaalemmerzak zodat je niemand ziet wat je weggooit.

Luiers voor 12 jarige met kleur

Voorbeeld: Luiers voor 12 jarige met kleur.

Luier om op vakantie

Luier om op vakantie

Waarom raad ik luiers (broekjes of slips met 4 plakkers) aan en welke modellen zijn er ?

Ik heb deze site gemaakt omdat ikzelf geloof dat je met luiers beter af bent dan zonder. Het is het enigste waarmee je bijna 100% zeker weet dat je droog je bed uit kunt stappen. Als je jongere bent (onder de 18) woon je nog bij je ouders dus mischien kan je na deze pagina met ze oveleggen over wat je zou willen voor een probleem. Je kan ook pilletjes slikken tegen natte bedden elke week een paar keer maar wat als je alsnog in je bed plast ? En je wilt dit absoluut stoppen. Dat het niet werkt of je twijfelt. Je kunt ook pillen proberen en tegelijk luiers, als je het droog houd bespaart je dat een luier of broekje. Bij de meeste jongeren die nog in bed plassen zonder bescherming gebeurt dit midden in de nacht. Vaak betekent dit dat je je vader of moeder moet wakker maken om je bed te vershonen omdat je er niet op verder kan slapen. Luiers voorkomen dat, je slaapt gewoon door zonder nat gevoel

Wat je als eerste kunt proberen is: Drynites. Deze liggen gewoon in supermarkten.

Einde pagina, terug naar boven.

 

18 gedachten over “Luiers moeten gebruiken op vakantie met kamp, schoolkamp, werkweek, of op de camping.

 1. luier gekkie

  ik heb ook nog een luier om heel schaamend onze jufen of messters kijken eerst hoe iemand slaap als je en luier om heb wilen ze dat weten en doen ze een specale oefenning heel genant ja moet naar een kamertje daar doen ze een onderzoek en een luier om van 5 cm en moet je het aan iedreen laten zien

 2. Piet

  Ik plaste op de zomervakantie in bed en moest meteen een luier om en ik moest M’n piama in de tent uittrekken om sochtends een onderbroek op de wc aan te doen echt schamen als je met een luier om op straat liep een Tena slip

  1. klaas Bericht auteur

   Ooh waarom zoo op die manier ? En wat voor zomervakantie ? Met je ouders of school ? Je pyjama uitrekken in de tent om sochtends een onderbroek op de wc aan te doen is ook weer niet echt nodig. Je kan je pyjama er gewoon overheen houden als je naar de wc loopt zodat niemand het ziet, in de wc hoef je alleen je pyjama broek uit te doen en je luier weg te gooien en een onderbroek aan te doen. Het is al erg dat je in bed plast waar iedereen bij is op vakantie. ik ken dat van anderen. Met een luier zichtbaar over straat lopen is vragen om opmerkingen en de schade is zichtbaar als de tena slip gebruikt is. Ik ben weleens op een vakantie geweest waar ik bijna een kilometer moest lopen naar de wc op de camping. Als ik er sochtens dan nog een pyjama overheen aanhad en het was nog erg koud sochtens dan werd mn luier ook koud waardoor je een koud kruis krijgt. Wat ik altijd op vakanties doe als ik met mijn ouder weg ben is dat ik als ik op tijd wakker ben, gewoon meteen naar de douche loop om te douchen met de tena slip nog onder mijn pyjama aan. Meestal kan ik in heet douchegebouw gebruikte luiers wel kwijt.

  1. klaas Bericht auteur

   Poepen is helemaal een probleem denk ik. Plas wordt helemaal opgenomen worden door een luier. Poep dan moet je jezelf meteen gaan wassen en kan je niet mee blijven rondlopen.

 3. Bram

  Hoi klaas
  Ik ga binnenkort op vakantie
  Maar ik plas nog weleens in bed
  Maar ik ben bang dat ze daar merken dat ik luiers draag als ze de kamer schoon maken
  Groetjes bram

  1. klaas Bericht auteur

   Hoi bram,

   Wat is het voor vakantie dan ? Met familie of school ? in een hotel ? Meestal als je gebruikte luiers in een prullenbak gooit dan gaan mensen die de zak weggooien niet kijken wat er in de zak zit.

    1. klaas Bericht auteur

     Mischien kun je ze in een zakje in een prullenbak gooien, je bent niet verplicht om te vertellen wat je weggooit enzoo. Mischien kunnen ze je schone luiers tegenkomen met het opruimen van je kamer. Maar wat je kan doen is je schone luiers in een sporttas houden die dicht kan voor die week, als je dat bedoelt. Als je bang bent dat familie je ziet als je sochtens van bed afkomt kun je zorgen dat je over je luier een pyjama draagt met een lang T-shirt. Zoo heeft niemand het door tot je douchen gaat. Je kan ook kiezen eerlijk te vertellen als iemand er naar vraagt. en anders vraag gerust tips.

 4. fabian

  hoi ik ben fabian en ik ben een jongen maar ik draag luiers en ik wil een meisjes worden kan iemand me dat uitleggen dat ik moet vertellen teggen mij pa en ma

 5. Harrold

  Ik ben 19, sinds kort weer last van een nat bed in de ochtend. Volgens de huisarts nachtelijke incontinentie. Ik hou dus niks vast in me slaap qua urine. Het is echt hinderlijk en draag daarom sinds een aantal weken ook thuis Tena Slip Ultima M. Werkt opzich prima en heeft nog niet gelekt, nu ga ik alleen binnenkort met vrienden van mij naar een huisje op vakantie. Geen idee wat ik met de smerige luiers moet doen en wanneer ik zoiets weggooi. De rest weet er al van hoor, maar alsnog lijkt het me niet smakelijk voor de rest om er zo mee rond te lopen als zij het zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.