kun je incontinent worden door luiers te dragen ? En ga je er juist meer door in bed plassen ?

Van luiers dragen incontinent worden ?

Van luiers dragen incontinent worden ?

Meteen op deze pagina naar:

Kort samengevat: wordt je niet nog erger incontinent als je luiers gebruikt (vaker erdoor in je broek plassen). Veel van wat ik zelf heb meegemaakt heb ik in deze pagina en site verwerkt maar het is voor iedereen een beetje anders. Luiers draag je omdat als je toch elke dag nat bent zonder luiers waarom zou je het niet beter maken voor jezelf ? Ik vindt het zelf wel een verbetering. Zelfs voor jongeren. Met luiers blijven je ongelukjes maar je hoeft er niet elke keer zoo van te balen als het gebeurt en je staat niet voor schut ergens. Al denk als je voor het eerst een luier draagt en je kan je plas niet goed ophouden dat alles in je broek gaat maar de meeste luiers stoppen alle plas meteen bij je kruis zoals dit plaatje. Vaak als je een straal verliest in een luier is het binnen seconden droog. En kan je het gewoon om houden. En de kans dat je broek nat wordt is heel erg klein. Met dat het droog voelt en niet gaat stinken wil je en hoef je het ook niet af te doen. Zoo kan het zijn dat je bijvoorbeeld op de middelbare school een lesdag hebt van 8 uur, dan heb je genoeg aan 1 luier (met kleine ongelukjes). En je plast op de wc. Je hebt de ongelukjes wel maar een school klas ziet (en ruikt) er niks van dat het gebeurt. Bijvoorbeeld je rent naar de wc om te plassen maar je wordt al nat onderweg. Kan zijn dat je luier 10% gebruikt is maar heb je geen last van. Zoo kan je een schooldag met 1 luier doen. Iets dat het houd, voelt erg veilig en schoon vindt ik.

Luiers worden vaak geassocieerd met baby’s maar dat hoeft niet altijd zoo te zijn, kinderen kunnen als het zou moeten het rond hun 12e al zelf om kunnen doen. Helemaal zelfstandig zonder ouders, je doet het dan om zeker te weten schoon te blijven en te voelen. Zoo van ik heb helaas een probleem maar ik heb er wat voor. Kinderen vinden vaak snel van hé hier heb ik toch wel wat aan.

incontinentie luiersIncontinentie (broek plassen) is eigenlijk een raar woord maar dat is vaak wat volwassen mensen gebruiken In de zorg, en huisartsen zeggen en gebruiken het onder elkaar. Ook als je in de apotheek komt kennen ze het woord heel goed. Jongeren / kinderen onder elkaar zeggen, als ze er over durven te praten tenminste met hun klasgenoten, beste vriend, familie dat ze soms in hun broek plassen of gewoon lekken, jongeren kennen het woord incontinentie meestal niet. Soms durven ze alleen erover te praten als ze iemand tegen komen die er net zoveel last van heeft. Als elke dag je boxer nat is of onderbroek en je moet elke dag je onderbroek verschonen is het iets wat eigenlijk niet normaal is.

Ikzelf (klaas) heb bijvoorbeeld jarenlang gedacht dat incontinent betekent dat je geboren word en de rest van je leven het niet voelt aan komen dat je moet plassen. Een soort van aangeboren afwijking dus. Dat is is niet erg want die mensen bestaan ook en dat kunnen de aardigste mensen zijn. Daar hoor ikzelf niet bij dacht ik maar achteraf toch wel. Je kan bijvoorbeeld ook zoals ik had 8x per dag op school super nodig naar de wc moeten en mega veel kramp hebben van het ophouden, en misschien 3x op die dag je boxer nat hebben, zelfs op je 13e. Keihard naar de wc gerend maar toch gefaald, je best doen om op te houden maar toch niet gelukt, gebeurt dat op school kwam ik met een natte vlek in mn broek de klas in. Dus sta je voor schut.

Daarom kunnen luiers heel veilig voelen. Het maakt nat worden elke keer ongedaan. Draag je op een school kan het in dit geval een lange schooldag om blijven zonder dat het gaat stinken of te nat is. Als jongen denk je: Ik lek en misschien moet ik het beter ophouden maar als je het maandenlang hebt is het ook incontinentie maar dat zal niet iemand je snel vertellen, misschien helpt deze site jouw wel ! Er bestaan zoals op de foto hierboven incontinentieluiers waarvan er onbeperkt soorten en maten van zijn. Als je veel lekt elke dag of elke dag ongelukjes hebt kun je zeggen dat je incontinent bent. Dus je kunt zeggen dat incontinentieluiers voor jouw gemaakt worden, het is verzonnen door mensen die daar last van hebben.

Ik ken jongens van 15 die er serieus last van hebben maar die hebben op school gewoon 4 schone onderbroeken in hun kluis liggen en elke keer een schone aantrekken als deze nat was, luiers kennen ze eigenlijk niet of denken ze niet na over dat ze dat kunnen gebruiken.

Door luiers dragen incontinent worden ?

Ook als je overdag luiers draagt kun je zoveel mogelijk moeite doen om ze droog te houden, dat is wat voorkomt dat het erger wordt. Mensen van alle leeftijden gaan ze gebruiken omdat natte onderbroeken en natte kleding akelig voelen. Een nat gelekte boxer voel jezelf minstens 2 uur nat in als je ergens bent waar je geen schone onderbroek mee hebt. Een luier niet, een luier heeft seconden nodig om droog te voelen. Een luier voelt veilig als je toch nat wordt, want het is bijna 100% zeker dat het in de luier blijft. Van luiers dragen ‘s nachts (misschien omdat je in bed plast) om een bed droog te houden wordt je niet incontinent overdag. Of verlies je langzaam de controle overdag. Afhankelijk van luiers worden zeg maar. Omdat je meestal luiers draagt omdat je geen seintje krijgt wat aangeeft dat je blaas vol is en wakker moet worden om naar de wc te gaan en/of moeite hebt om op tijd de wc te halen. Het wordt er niet slechter op.

Overdag voel je het aankomen en doe je wat je geleerd is of wat je gewend bent, zoo snel mogelijk naar de wc gaan dus ook om ellende voor jezelf te voorkomen van een natte broek. Je verleerd niet dat je zindelijk bent. Ook moet je niet denken dat je niet meer zindelijk bent als je meer dan 10 jaar droog hebt geslapen en je wordt dan langzaam elke nacht weer wakker in een drijfnat bed. Bijvoorbeeld vaak vanaf je 13e ofzoo. Zindelijk zijn houd in dat je een peuter leert om het niet in zijn broek te doen en leert dat hij moeite doet met het ophouden ervan tot hij of zij bij de wc is. Per ongeluk in bed plassen is gewoon zeer vervelend want in je hoofd weet je het wel dat als je wakker wordt in bed en je moet nodig dat je dan bij de wc moet gaan plassen. Maar dat gebeurt niet en je wordt nat wakker in bed. Je kon er niks aan doen om het te voorkomen. Zowel voor meisjes als voor jongens. Onderaan deze pagina leg ik uit wat je niet moet doen als je met een luier/incontinentiemateriaal om naar bed gaat.

https://www.bedplassen-luiers.nl/images/attends_luier-uitleg.jpg

PH-Luiers – Al is er in de luier geplast de ph waarde blijft goed zolang de luier niet meer als verzadigt is. Je kan luiers omhouwen ook als deze gebruikt is. Zeker in bed.

Luier om in bed slecht voor je gezondheid ? En daardoor Afhankelijk worden ervan.

Ook kun je van het dragen van een luier of drynite ‘s nachts niet incontinent worden doordat het bijvoorbeeld slecht of ongezond voor je zou kunnen zijn. Afhankelijk van luiers worden. Van echte luiers krijg je ook geen blaasontsteking zolang ze niet verzadigt zijn (nat tot aan lekken toe). Een nacht ermee slapen zonder verschonen is geen probleem. Als luiers totaal nieuw voor je zijn zou je misschien denken van wel, al het urine trekt in de luier maar het zit nog wel steeds bij je kruis ? En dat een lange nacht ? Wees gerust hier zijn ze op gemaakt en is aan gedacht.

De werking van een luier (klik voor details)

De werking van een luier (klik voor details)

Als een luier nat is geweest is het nog niet gedaan met de bescherming naast dat ze je onderlichaam erg droog houden (alsof het niet gebeurt is) onderdrukken ze ook nare geurtjes dit doen ze door ammoniak te absorberen en gaan ze ook Bacteriën tegen zodat het veilig is om een luier een lange nacht om te houden. Meer over of luiers vellig zijn kijk je hier:

Wat je als het ware doet als je ervoor kiest om met een luier om naar bed te gaan (of ouders beslissen dat voor je) is dat je het zat bent om in een nat bed wakker te worden en ervoor kiest om het te laten absorberen door een incontinentieluier waardoor je er geen last meer van hebt. Het is alleen even wennen aan het idee van met een luier om naar bed gaan. Ook kan het gewoon samen gaan met andere dingen die je zouden moeten helpen om van het bedplassen af te komen zoals een kalender bijhouden elke ochtend of je nat of droog was die nacht. Maar nu zonder de ellende van elke keer nat zijn.

Nat of droog kalender

Nat of droog kalender (plaskalender)

Wat ik ook een tijd heb gedaan en ik doe dat liever met een incontinentieluier om als zonder 1 om omdat  s nachts wakker worden in een drijfnat bed voordat ik incontinentieluiers had echt vreselijk irritant was, het hele ritueel van je bed verschonen snel, douchen en dan ook nog eens donderwolkje tekenen op de kalender in de badkamer op de muur die voor mij bestemd is. Ik dacht altijd shit waarom moet dit invullen ? Ik weet wel dat ik het in mijn bed heb gedaan hoe moet dit me helpen ? Je wordt eigenlijk dubbel gestraft omdat het kinderachtig voelt. En dan proberen te slapen weer. Toen ik luiers kreeg van ma moest ik de kalender wel gewoon blijven invullen om te kunnen zien hoe vaak het mis gaat. En bij mij was het zoo dat ik steeds meer droge nachten kreeg.

Ga je er juist meer door in bed plassen omdat je geen last van hebt van een nat bed en ongestoord doorslaapt met incontinentiemateriaal ?

Nee juist minder vaak en minder raak je kwijt in je slaap. Omdat als je zonder incontinentiemateriaal (luiers) slaapt en je plast per ongeluk in bed dan kun je het erg koud gaan krijgen na een half uurtje. Soms wordt je daar wakker van maar soms ook niet je hebt kans dat je dan nog veel meer plast en alles kwijt raakt wat in je blaas zit omdat je steenkoud bent van de natte dekens, natte lakens, nat matras, pyjama, enzovoort. Het is net zoals je in de koude zee gaat zwemmen en er altijd voor zorgt dat je nodig moet plassen. Een luier kan het zonder problemen absorberen en geeft meteen weer een droog gevoel en je wordt er niet koud van. De urine blijft zelfs onder druk in de kern en bij de huid vandaan, zodat het comfort toeneemt en zorgt voor een optimale huidconditie.

Wat je niet moet doen als je met een luier/incontinentiemateriaal om naar bed gaat. (Van luiers dragen Incontinent worden)

Als je luiers gebruikt moet je nooit makkelijk gaan worden. Geef je niet volledig over aan je luier maar probeer hem zo droog mogelijk te houden. Dat is voor als je bijvoorbeeld ‘s nachts of ‘s ochtends wakker word en je voelt dat je nodig moet plassen maar omdat je nog maar half wakker bent heb je ook meer moeite met het ophouden van je plas (zoo werkt het bij mij wel, ik heb dat probleem) dan is het in zulke situaties belangrijk dat je alles doet om het op te houden tot je bij de wc bent om te plassen al kost het nog zoveel moeite dat je zelfs bijna niet stil kan staan door de druk en kramp want zoo train je je blaas ook (sluitspier) (blaastraining).

Dat je je eigen plas kan ophouden is ook een spier, overigens kan niemand expres in zijn incontinentieluier plassen als het nieuw voor hem of haar is, het gaat tegen je verstand in. Je hebt ook misschien al een trauma van dat je maandenlang elke nacht een nat bet had en ben best wel blij dat je nu een goed hulpmiddel hebt om droog te slapen en dan ga je misschien zelf alsnog een nat bed veroorzaken tenminste zoo voelt het. Ook kost elke incontinentieluier gemiddeld een euro per stuk. Blijft het droog hoef je deze niet weg te gooien na 1 nacht wat luiers bespaart.

55 gedachten over “kun je incontinent worden door luiers te dragen ? En ga je er juist meer door in bed plassen ?

  1. klaas

   ik ben jongen van 32 en al zeven maanden niet meer droog s’nachts en overdag loopt ook wel eens mis dus is luiers dragen geen overbodige luxe ik kan niet meer zonderen ook niet van plan als wil praten zoek dan contact opvolgende e-mail adres

   1. steffen

    hallo ik ben 29

    ik draag ook dag en nacht een luier om en ben vaak nat nooit vies
    welke luiers draag je als ik vragen mag

    gr steffen

    1. Amelinckx rene

     Tena proskin slip l en plus een plastic broek voor de nacht dat geeft u een zorgeloze en aangename manier om te gaan slapen

 1. anonniem

  ik ben ook incontinent maar ik heb daar vrij weinig problemen mee want ik draag de hele dag luiers
  en met luiers is incontinent zijn heel goed te doen

 2. timmer

  ik betrap me er zelf steeds vaker op dat ik het steeds lekkerder vind om luiers te dragen
  en dat ik het steeds minder erg ga vinden dat ik inco ben

  1. klaas Bericht auteur

   Ik zou het wel erg vinden als ik overdag echt inco ben.
   Overdag draag ik weleens een tena pant op school omdat ik soms de wc niet helemaal op tijd haal.

 3. anoniempje

  als je heel vaak luiers draagt wordt je daar dus steeds incontinenter van
  daar door ben ik nu helemaal incontinent geworden
  en moet ik dus luiers dragen
  maar ik vind het wel fijn dat ik nu niet meer voel wanneer ik moet plassen
  dus ik ben blij dat ik nu echt incontinent ben , dat geeft me veel rust
  dat klinkt raar , maar ik deed het heel vaak in mijn broek omdat ik te laat voelde dat ik moest plassen
  snachts werd ik vaak niet wakker dus had ik weer een nat bed
  die problemen met natte broeken en natte bedden heb ik nu niet meer

  1. klaas Bericht auteur

   Ok ik begrijp je. Ik plas alleen in bed en overdag soms ongelukjes. In bed draag ik daarom een luier maar ik wil er echt niet overdag afhankelijk van worden.
   Ik plas ook niet zoo vaak in mijn broek dat ik overdag een luier nodig heb.
   snachts is het nodig dat ik er 1 draag.
   snachts word ik meestal niet wakker als ik nodig moet en als ik er wel wakker word dan is de druk zoo hoog dat ik het niet meer houden kan, dan haal ik de wc niet meer op tijd.
   Soms is de luier echt nodig en soms is het handig als back-up als ik de wc niet haal.
   Als ik nu weleens wakker wordt en ik moet vreselijk nodig plassen doe ik wel wat minder moeite om het op te houden als voordat ik luiers ontdekt had.
   Vroeger deed ik er alles aan om het binnen te houden tot vreselijke kramp van het ophouden aan toe.
   Nu laat ik mezelf geen pijn lijden en laat ik wat ontsnappen in de luier.

  2. IJssel

   Hoi ik zou heel graag in een luier in bed willen plassen maar als ik in een luier in bed lig en ik voel dat ik moet plassen dan lukt het niet om me plas laten lopen. In bed wat moet ik er aan doen ik ben zelf 18 jaar ik zou heel graag een oplossing willen van iemand

   1. klaas Bericht auteur

    Ja dat is omdat luiers nieuw voor je zijn, kwestie van wennen. op een gegeven moment loopt het er toch wel in omdat het niet meer op te houden is.

 4. anoniempje

  idd ik had dus meestal luiers aan als back up voor als ik de wc niet haalde
  maar sinds een week merk ik nu dat ik het echt niet meer binnen kan houden
  dus nu ben ik echt inco geworden

 5. Anon

  Ik draag in bed tena slip supermaxi.
  Daar heb ik voor de nacht genoeg aan, soms lekt het weleens een beetje maar ik heb daarvoor een matrasbeschermer.
  Overdag draag ik in mn boxer tena for man medium
  Dit geeft mij voldoende bescherming

  1. klaas Bericht auteur

   Kan ook prima, je moet doen doen wat het beste voor jezelf werkt. Ik hield niet zoo van dat losse in mijn boxer dus droeg ik liever tena pants. Wat ook een boxer is.

 6. anoniempje

  ik vind het helemaal niet erg dat ik incontinent ben , want ik draag hele dikke luiers
  en ik voel dus niet dat ik moet plassen, dus waarom zo ik het erg moeten vinden?

 7. Elvis

  Draag luiers better dry maat lardge (vroeger heete het comficare) zeer goede luier kan veel hebben draag ze in bed maar soms ook overdag

 8. IJssel

  Hoi kan iemand mij vertellen hoe je inco word wil graag inco worden om dat ik graag luiers wil
  Dragen en het vervelend vind om naar de wc te gaan kan iemand me helpen wil echt geholpen worden en is Geen grap en doe niet stom over inco worden en zo gr IJssel

  1. Angelo Cabooter

   Om terug onzindelijk te worden zoals een baby/peuter.
   Moet je een luier dragen en als je voelt dat je moet plassen, laat het lopen en niet ophouden.
   Drink veel water, dan moet je sneller plassen. Doe daarna nog geen droge luier aan, maar hou hem aan en plas er nog meer in, zodat je kan wennen aan het terug onzindelijk zijn. (Terug baby/peuter zijn) het vraagt een beetje tijd om onzindelijk te worden. Dat kan dagen tot maanden duren. Ik wens je succes met het onzindelijk worden.

  2. René Meddens

   Bent u wel helemaal goed bij uw hoofd? Euh, ik denk het niet. Het is heel naar om incontinent te zijn. Eerst incontinent van de darmen, dan krijg je een stoma. En vervolgens begeeft de blaas zich ook, waardoor verblijfskatheter en urine lekkages orde van de dag van. Dat is geen pretje! Sorry, mijn mening. Nou incontinent wilt u echt niet zijn hoor. Ik schaam mij eigen kapot, met die broekjes.

  1. Ag

   Hoi, ik ben een jongen en ik heb snachts ook een luier om maar lek iedere nacht als ik op mijn rug lig.
   Welke luiers draag jij want ik begrijp dat jij ze snachts ook draagt.

 9. pantyboy

  ik zou mezelf niet meer kunnen indenken dat ik geen luiers draag
  het is een heerlijk gevoel om een luier te dragen , ipv ondergoed
  en bij mij is het ook nog is zo dat ik ze moet dragen omdat ik zwaar inco ben
  maar ook al was ik dat niet , dan had ik het toch prettig gevonden om een luier te dragen
  want ik vond dat ook al heel fijn toen ik nog niet inco was

 10. pantyboy

  bij lijkt het wel hoe langer ik luiers draag , hoe meer urine ik ongemerkt ga verliezen
  want ik moet mezelf nu tegenwoordig echt wel 4 keer per dag verschonen en soms 5 keer

 11. IJssel

  Weet iemand hoe ik inco kan worden
  Wil het heel graag ben het zat om
  Naar de wc te gaan en
  Vind luiers heel lekker en geil
  Help me plees
  Wie weet raad
  Gr IJssel

 12. pantyboy

  ijssel

  op een 1 of andere manier wordt je veel makkelijker zindelijk dan dat je incontinent wordt
  ik vond het altijd al heel fijn om luiers aan te hebben
  maar door ongelooflijk toeval ben ik ook vrij jong echt zwaar incontinent geworden
  het dragen van luiers is voor mij zo gewoon geworden ,dat, nu ik echt 24/7 luiers moet dragen
  dit ook geen enkel probleem vind

 13. pantyboy

  elke ochtend als ik een schone luier aan doe vind ik het nog steeds lekker dat ik luiers (moet )dragen ik ben dan wel incontinent , maar dat vind ik als 1 van de weinige geen probleem

 14. pantyboy

  panty

  als je maar lang genoeg elke dag luiers draagt is je systeem er op een gegeven moment niet meer op ingesteld dat je naar een wc moet zoeken als je voelt dat je moet plassen , bij mij is het heel langzaam gegaan maar ik voel het nu echt pas op het moment dat het in mijn luier loopt

 15. ABRI-FORM Boy

  Ik ben gek op incontinentie luiers ik vind het ook fijn om ze te dragen Als ik deze luiers niet om heb dan word ik echt Gestrest Sik Draag Alleen Abri-form luiers maat L4 off M4 dexxe zijn super

 16. pantyboy

  ik heb het nooit een probleem gevonden dat ik incontinent werd
  want toen kon ik weer luiers gaan dragen en dat vind ik heerlijk
  ik vind het heerlijk dat ik weer de hele dag kan doen wat ik wil
  zonder dat ik steeds voel dat ik moet plassen

 17. MijnNaamHoudtIkLieverAnoniem

  Ik weet niet wat het is maar ik ben volledig zindelijk. Luiers dragen en incontinent worden lijkt me te gek. Heb zelf nooit het lef gehad om luiers te bestellen/ te kopen. Ik zit ook met het idee. Hoe ga ik er van af komen als ik ze vol geplast heb zonder dat mijn ouders dit te weten komen. Ik vind het super lastig en op dit gebied ben ik heel verlegen. Zelf ben ik 16 jaar.

  1. klaas Bericht auteur

   Luiers dragen kan heel fijn zijn. incontinent is bijvoorbeeld dat je voelt dat je nodig moet plassen maar toch het steeds niet kan ophouden of een klein beetje niet kan ophouden. Zindelijk is dat je weet dat je op tijd naar de wc moet maar incontinent is dat je het niet op tijd haalt. Met luiers kun je veel, behalve goed sporten denk ik, dus dan moet je beslissen wat fijner is. Maar er zijn jongeren die incontinent zijn die ze uit doen om te gaan mountainbiken, hardlopen of te gaan sport zwemmen. Van je natte luiers af komen als je nog in huis woont en je ouders mogen het niet weten is moeilijk. Misschien als je een vuilnisemmer op je kamer hebt dat je maar heel af en toe een luier gebruikt als de emmer bijna vol is. Dus dat als je een vol geplaste luier hebt meteen de zak buiten in de container gooit. En anders elke gebruikte luier in de buitencontainer gooien met iets erop ofzoo.

   Ik snap ook wel dat je heel verlegen bent op dit gebied. Misschien heb je het wel een heel klein beetje serieus nodig. Zelf heb ik jarenlang last gehad van natte onderbroeken (boxers) het waren ongelukjes en zelfs op de middelbare school. Altijd onverwachts. Kon zoo zijn dat ik voelde in de middagpauze dat ik een natte (koude)boxer aanhad. Dus wat ik bedoel te zeggen is als je ook maar elke dag een beetje een natte onderbroek hebt kun je het misschien overleggen met je ouders dat je lekt en dat er dan geen geheimen meer zijn dat je luiers draagt.

   Voor de rest is dat luiers zeer zacht zijn. En verschil met boxers is als je tegen je zin in lekt als je bijvoorbeeld erg nodig moet plassen en naar de wc aan het rennen bent is dat een boxer 2 uur lang nat is als je lekt. Een luier is binnen een seconde droog. Je baalt ervan dat je lekt maar het is ook meteen verdwenen in de luier. Doordat het echt droog voelt en niet kan stinken kun je een luier lang omhouden.

 18. pantyboy

  klaas

  als je incontinent bent is het juist dat je het niet meer voelt als je moet plassen
  en als je het nog wel een beetje voelt dat er zomaar ineens een hele grote scheut urine uitkomt
  ik heb het wel is als ik uit mijn bus stap , dan voel ik niks , en dan voel ik ineens een hele grote scheut
  zo mijn luier in lopen want dan word die warm ,

 19. pantyboy

  ik vind het heerlijk dat ik nu incontinent ben geworden want nu kan ik de hele dag met dikke luiers aan lopen

 20. Alop

  Ik plas ook elke nacht in mijn bed, ik ben een jongen van 50 jaar. Overdag hou ik het ook niet altijd droog, vandaar dat ik ook een luier draag.

 21. wout

  hallo ik wil eens graag in luier plassen
  maar verzwakt je blaas dan niet
  op scouts kamp begon er iemand over plassen in luier
  ik ka,n het niet uit hooft zetten
  wa moet ik nu doen
  wl eens proberen
  groetjes wout

 22. arjan

  ik plas en poep in luijer heb zelfs baby gevoellens al jaar met beer slaap apeen in mijn mond hoot eral maal bij

 23. 10neke

  als je maar lang genoeg luiers draagd terwijl je niet incontinent bent , dan wordt je het op den duur vanzelf
  ik vind het heerlijk dat ik nu helemaal incontinent ben geworden want ik moet nu altijd luiers dragen

 24. 10neke

  je moet wel opassen ,want als je nog niet inco bent en je gaat regelmatig luiers dragen om er in te gaan plassen , dan wordt je blaas lui en weet dan niet meer wanneer je echt moet plassen . het gevoel gaat uit je blaas weg en dan wordt je na een tijdje incontinent en dat wordt steeds erger tot dat je je plas helemaal niet meer voelt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.