kun je incontinent worden door luiers te dragen ? En ga je er juist meer door in bed plassen ?

Van luiers dragen incontinent worden ?

Van luiers dragen incontinent worden ?

Van luiers dragen ‘s nachts om een bed droog te houden wordt je niet incontinent overdag. Of verlies je langzaam de controle. Afhankelijk van luiers worden zeg maar. Omdat je meestal luiers draagt omdat je geen seintje krijgt wat aangeeft dat je blaas vol is en wakker moet worden om naar de wc te gaan en/of moeite hebt om op tijd de wc te halen. Het wordt er niet slechter op. Overdag voel je het aankomen en doe je wat je geleerd is of wat je gewend bent, zoo snel mogelijk naar de wc gaan dus ook om ellende voor jezelf te voorkomen van een natte broek. Je verleerd niet dat je zindelijk bent. Ook moet je niet denken dat je niet meer zindelijk bent als je meer dan 10 jaar droog hebt geslapen en je wordt dan langzaam elke nacht weer wakker in een drijfnat bed. Zindelijk zijn houd in dat je een peuter leert om het niet in zijn broek te doen en leert dat hij moeite doet met het ophouden ervan tot hij of zij bij de wc is. Per ongeluk in bed plassen is gewoon zeer vervelend want in je hoofd weet je het wel dat als je wakker wordt in bed en je moet nodig dat je dan bij de wc moet gaan plassen maar dat gebeurt niet en je wordt nat wakker in bed. Je kon er niks aan doen om het te voorkomen. Zowel voor meisjes als voor jongens. Onderaan deze pagina leg ik uit wat je niet moet doen als je met een luier/incontinentiemateriaal om naar bed gaat.

http://www.bedplassen-luiers.nl/images/attends_luier-uitleg.jpg

PH-Luiers – Al is er in de luier geplast de ph waarde blijft goed zolang de luier niet meer als verzadigt is. Je kan luiers omhouwen ook als deze gebruikt is. Zeker in bed.

Luier om in bed slecht voor je gezondheid ? En daardoor Afhankelijk worden ervan.

Ook kun je van het dragen van een luier of drynite ‘s nachts niet incontinent worden doordat het bijvoorbeeld slecht of ongezond voor je zou kunnen zijn. Afhankelijk van luiers worden. Van echte luiers krijg je ook geen blaasontsteking zolang ze niet verzadigt zijn. Een nacht ermee slapen zonder verschonen is geen probleem. Als luiers totaal nieuw voor je zijn zou je misschien denken van wel, al het urine trekt in de luier maar het zit nog wel steeds bij je kruis ? En dat een lange nacht ? Wees gerust hier zijn ze op gemaakt en is aan gedacht.

De werking van een luier (klik voor details)

De werking van een luier (klik voor details)

Als een luier nat is geweest is het nog niet gedaan met de bescherming naast dat ze je onderlichaam erg droog houden (alsof het niet gebeurt is) onderdrukken ze ook nare geurtjes dit doen ze door ammoniak te absorberen en gaan ze ook Bacteriën tegen zodat het veilig is om een luier een lange nacht om te houden. Meer over of luiers vellig zijn kijk je hier:

Wat je als het ware doet als je ervoor kiest om met een luier om naar bed te gaan (of ouders beslissen dat voor je) is dat je het zat bent om in een nat bed wakker te worden en ervoor kiest om het te laten absorberen door een incontinentieluier waardoor je er geen last meer van hebt. Het is alleen even wennen aan het idee van met een luier om naar bed gaan. Ook kan het gewoon samen gaan met andere dingen die je zouden moeten helpen om van het bedplassen af te komen zoals een kalender bijhouden elke ochtend of je nat of droog was die nacht. Maar nu zonder de ellende van elke keer nat zijn.

Nat of droog kalender

Nat of droog kalender (plaskalender)

Wat ik ook een tijd heb gedaan en ik doe dat liever met een incontinentieluier om als zonder 1 om omdat  s nachts wakker worden in een drijfnat bed voordat ik incontinentieluiers had echt vreselijk irritant was, het hele ritueel van je bed verschonen snel, douchen en dan ook nog eens donderwolkje tekenen op de kalender in de badkamer op de muur die voor mij bestemd is. Ik dacht altijd shit waarom moet dit invullen ? Ik weet wel dat ik het in mijn bed heb gedaan hoe moet dit me helpen ? Je wordt eigenlijk dubbel gestraft omdat het kinderachtig voelt. En dan proberen te slapen weer. Toen ik luiers kreeg van ma moest ik de kalender wel gewoon blijven invullen om te kunnen zien hoe vaak het mis gaat. En bij mij was het zoo dat ik steeds meer droge nachten kreeg.

Ga je er juist meer door in bed plassen omdat je geen last van hebt van een nat bed en ongestoord doorslaapt met incontinentiemateriaal ?

Nee juist minder vaak en minder raak je kwijt in je slaap. Omdat als je zonder incontinentiemateriaal (luiers) slaapt en je plast per ongeluk in bed dan kun je het erg koud gaan krijgen na een half uurtje. Soms wordt je daar wakker van maar soms ook niet je hebt kans dat je dan nog veel meer plast en alles kwijt raakt wat in je blaas zit omdat je steenkoud bent van de natte dekens, natte lakens, nat matras, pyjama, enzovoort. Het is net zoals je in de koude zee gaat zwemmen en er altijd voor zorgt dat je nodig moet plassen. Een luier kan het zonder problemen absorberen en geeft meteen weer een droog gevoel en je wordt er niet koud van. De urine blijft zelfs onder druk in de kern en bij de huid vandaan, zodat het comfort toeneemt en zorgt voor een optimale huidconditie.

Wat je niet moet doen als je met een luier/incontinentiemateriaal om naar bed gaat. (Van luiers dragen Incontinent worden)

Als je luiers gebruikt moet je nooit makkelijk gaan worden. Geef je niet volledig over aan je luier maar probeer hem zo droog mogelijk te houden. Dat is voor als je bijvoorbeeld ‘s nachts of ‘s ochtends wakker word en je voelt dat je nodig moet plassen maar omdat je nog maar half wakker bent heb je ook meer moeite met het ophouden van je plas (zoo werkt het bij mij wel, ik heb dat probleem) dan is het in zulke situaties belangrijk dat je alles doet om het op te houden tot je bij de wc bent om te plassen al kost het nog zoveel moeite dat je zelfs bijna niet stil kan staan door de druk en kramp want zoo train je je blaas ook (sluitspier) (blaastraining).

Dat je je eigen plas kan ophouden is ook een spier, overigens kan niemand expres in zijn incontinentieluier plassen als het nieuw voor hem of haar is, het gaat tegen je verstand in. Je hebt ook misschien al een trauma van dat je maandenlang elke nacht een nat bet had en ben best wel blij dat je nu een goed hulpmiddel hebt om droog te slapen en dan ga je misschien zelf alsnog een nat bed veroorzaken tenminste zoo voelt het. Ook kost elke incontinentieluier gemiddeld een euro per stuk. Blijft het droog hoef je deze niet weg te gooien na 1 nacht wat luiers bespaart.

33 thoughts on “kun je incontinent worden door luiers te dragen ? En ga je er juist meer door in bed plassen ?

  1. klaas

   ik ben jongen van 32 en al zeven maanden niet meer droog s’nachts en overdag loopt ook wel eens mis dus is luiers dragen geen overbodige luxe ik kan niet meer zonderen ook niet van plan als wil praten zoek dan contact opvolgende e-mail adres

   Reageren
 1. anonniem

  ik ben ook incontinent maar ik heb daar vrij weinig problemen mee want ik draag de hele dag luiers
  en met luiers is incontinent zijn heel goed te doen

  Reageren
 2. timmer

  ik betrap me er zelf steeds vaker op dat ik het steeds lekkerder vind om luiers te dragen
  en dat ik het steeds minder erg ga vinden dat ik inco ben

  Reageren
  1. klaas Bericht auteur

   Ik zou het wel erg vinden als ik overdag echt inco ben.
   Overdag draag ik weleens een tena pant op school omdat ik soms de wc niet helemaal op tijd haal.

   Reageren
 3. anoniempje

  als je heel vaak luiers draagt wordt je daar dus steeds incontinenter van
  daar door ben ik nu helemaal incontinent geworden
  en moet ik dus luiers dragen
  maar ik vind het wel fijn dat ik nu niet meer voel wanneer ik moet plassen
  dus ik ben blij dat ik nu echt incontinent ben , dat geeft me veel rust
  dat klinkt raar , maar ik deed het heel vaak in mijn broek omdat ik te laat voelde dat ik moest plassen
  snachts werd ik vaak niet wakker dus had ik weer een nat bed
  die problemen met natte broeken en natte bedden heb ik nu niet meer

  Reageren
  1. klaas Bericht auteur

   Ok ik begrijp je. Ik plas alleen in bed en overdag soms ongelukjes. In bed draag ik daarom een luier maar ik wil er echt niet overdag afhankelijk van worden.
   Ik plas ook niet zoo vaak in mijn broek dat ik overdag een luier nodig heb.
   snachts is het nodig dat ik er 1 draag.
   snachts word ik meestal niet wakker als ik nodig moet en als ik er wel wakker word dan is de druk zoo hoog dat ik het niet meer houden kan, dan haal ik de wc niet meer op tijd.
   Soms is de luier echt nodig en soms is het handig als back-up als ik de wc niet haal.
   Als ik nu weleens wakker wordt en ik moet vreselijk nodig plassen doe ik wel wat minder moeite om het op te houden als voordat ik luiers ontdekt had.
   Vroeger deed ik er alles aan om het binnen te houden tot vreselijke kramp van het ophouden aan toe.
   Nu laat ik mezelf geen pijn lijden en laat ik wat ontsnappen in de luier.

   Reageren
  2. IJssel

   Hoi ik zou heel graag in een luier in bed willen plassen maar als ik in een luier in bed lig en ik voel dat ik moet plassen dan lukt het niet om me plas laten lopen. In bed wat moet ik er aan doen ik ben zelf 18 jaar ik zou heel graag een oplossing willen van iemand

   Reageren
   1. klaas Bericht auteur

    Ja dat is omdat luiers nieuw voor je zijn, kwestie van wennen. op een gegeven moment loopt het er toch wel in omdat het niet meer op te houden is.

    Reageren
 4. anoniempje

  idd ik had dus meestal luiers aan als back up voor als ik de wc niet haalde
  maar sinds een week merk ik nu dat ik het echt niet meer binnen kan houden
  dus nu ben ik echt inco geworden

  Reageren
 5. Anon

  Ik draag in bed tena slip supermaxi.
  Daar heb ik voor de nacht genoeg aan, soms lekt het weleens een beetje maar ik heb daarvoor een matrasbeschermer.
  Overdag draag ik in mn boxer tena for man medium
  Dit geeft mij voldoende bescherming

  Reageren
  1. klaas Bericht auteur

   Kan ook prima, je moet doen doen wat het beste voor jezelf werkt. Ik hield niet zoo van dat losse in mijn boxer dus droeg ik liever tena pants. Wat ook een boxer is.

   Reageren
   1. klaas Bericht auteur

    IK had het idee dat ze wel wat sneller vol zitten. Ik denk dat het voor mij een paar keer op het randje van lekken was.

    Reageren
 6. anoniempje

  ik vind het helemaal niet erg dat ik incontinent ben , want ik draag hele dikke luiers
  en ik voel dus niet dat ik moet plassen, dus waarom zo ik het erg moeten vinden?

  Reageren
 7. Elvis

  Draag luiers better dry maat lardge (vroeger heete het comficare) zeer goede luier kan veel hebben draag ze in bed maar soms ook overdag

  Reageren
 8. matthijsse

  ik schaam me niet voor dat ik incontinent ben
  maar wel voor dat ik luiers draag en het niet erg vind

  Reageren
 9. matthijs

  het dragen van luiers vind ik nu zo prettig dat ik totaal geen probleem meer heb met dat ik inco ben

  Reageren
 10. IJssel

  Hoi kan iemand mij vertellen hoe je inco word wil graag inco worden om dat ik graag luiers wil
  Dragen en het vervelend vind om naar de wc te gaan kan iemand me helpen wil echt geholpen worden en is Geen grap en doe niet stom over inco worden en zo gr IJssel

  Reageren
  1. Angelo Cabooter

   Om terug onzindelijk te worden zoals een baby/peuter.
   Moet je een luier dragen en als je voelt dat je moet plassen, laat het lopen en niet ophouden.
   Drink veel water, dan moet je sneller plassen. Doe daarna nog geen droge luier aan, maar hou hem aan en plas er nog meer in, zodat je kan wennen aan het terug onzindelijk zijn. (Terug baby/peuter zijn) het vraagt een beetje tijd om onzindelijk te worden. Dat kan dagen tot maanden duren. Ik wens je succes met het onzindelijk worden.

   Reageren
 11. pantyboy

  ik zou mezelf niet meer kunnen indenken dat ik geen luiers draag
  het is een heerlijk gevoel om een luier te dragen , ipv ondergoed
  en bij mij is het ook nog is zo dat ik ze moet dragen omdat ik zwaar inco ben
  maar ook al was ik dat niet , dan had ik het toch prettig gevonden om een luier te dragen
  want ik vond dat ook al heel fijn toen ik nog niet inco was

  Reageren
 12. pantyboy

  bij lijkt het wel hoe langer ik luiers draag , hoe meer urine ik ongemerkt ga verliezen
  want ik moet mezelf nu tegenwoordig echt wel 4 keer per dag verschonen en soms 5 keer

  Reageren
 13. IJssel

  Weet iemand hoe ik inco kan worden
  Wil het heel graag ben het zat om
  Naar de wc te gaan en
  Vind luiers heel lekker en geil
  Help me plees
  Wie weet raad
  Gr IJssel

  Reageren
 14. pantyboy

  ijssel

  op een 1 of andere manier wordt je veel makkelijker zindelijk dan dat je incontinent wordt
  ik vond het altijd al heel fijn om luiers aan te hebben
  maar door ongelooflijk toeval ben ik ook vrij jong echt zwaar incontinent geworden
  het dragen van luiers is voor mij zo gewoon geworden ,dat, nu ik echt 24/7 luiers moet dragen
  dit ook geen enkel probleem vind

  Reageren
 15. Ivy

  Ik blijf een haat liefdes relatie houden met luiers aan de ene kant vind ik het prettig maar soms haat ik inco zijn

  Reageren
 16. pantyboy

  elke ochtend als ik een schone luier aan doe vind ik het nog steeds lekker dat ik luiers (moet )dragen ik ben dan wel incontinent , maar dat vind ik als 1 van de weinige geen probleem

  Reageren
 17. pantyboy

  panty

  als je maar lang genoeg elke dag luiers draagt is je systeem er op een gegeven moment niet meer op ingesteld dat je naar een wc moet zoeken als je voelt dat je moet plassen , bij mij is het heel langzaam gegaan maar ik voel het nu echt pas op het moment dat het in mijn luier loopt

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.