Welke luiers / Incontinentiemateriaal voor de nacht?

drynites nieuwe soort 2013

Drynites 8-15 – Nieuwe soort 2013

Meteen op deze pagina naar:

Zijn er speciale soorten incontinentiemateriaal voor in de nacht? Hoe herken je luiers die geschikt zijn voor de nacht ? Zijn er speciale nachtluiers voor als je last van bedplassen hebt ? Voor ons jongeren / tieners / pubers zoals we weleens genoemd worden 😉 . Luiers voor meisjes en jongens apart ? Als luierbroekjes goed werken voor je zoals Drynites of die luierbroekjes van de Kruidvat dan is dat prima, gewoon blijven doen maar lek je daarmee te vaak door kun je denken aan echte luiers. Onder echte luiers versta ik een slip met 4 plakkers. Zoals tena maxi small. Die je hier zou kunnen kopen. Veel jongeren zien dit soort luiers niet echt zitten omdat ze dan aan baby,s moeten denken maar deze zijn toch echt voor alle leeftijden. Sommige zien het ook wel zitten als ze 100% zeker willen weten dat ze droog blijven in bed. Toch geven deze luiers het droogste gevoel als je bedplasser bent. Ook is dragen van echte luiers gezonder voor je huid als je elke nacht nat bent of bijna elke nacht nat. Als je vaak nat bent en luierbroekjes worden te nat dan kan je huid beschadigen waardoor je uitslag krijgt op de plek waar het luierbroekje gezeten heeft (je kruis). Echte luiers blijven veel droger waardoor het gezonder voor je is.

luiers voor de nacht - bed plassen

Luiers voor de nacht – bed plassen

Een luier met 4 plakkers is het veiligste wat je in bed kan dragen tegen doorlekken. Een slip neemt ongeveer 4x meer op als een luierbroekje dus daarom kun je rustig doorslapen zonder dat je doorlekt in bed. Je kan bijvoorbeeld in de avond om 9 uur op bed gaan en er ongeveer in de ochtend 8 uur uit komen en dan pas de schade aan de (slip) luier te gaan bekijken. gebruikers vinden het prettig dat de Slip het onderlichaam volledig inpakt, ook rond de benen. Overal zit materiaal, wat een veilig gevoel geeft. Ongelukjes met een slip gebeuren niet snel.

Het merk absorin heeft bijvoorbeeld de Absorin Comfort Slip Night/Heavy gek genoeg met hetzelfde doel als drynites, om mee te slapen. Alleen is een (inco) luier wat lomper omdat het dikker is en voel je het veel meer dat je wat draagt maar dat is voor de meeste mensen die hun bed erg vaak nat hebben gehad wel een veilig gevoel als ze ze net gaan gebruiken of voor het eerst. Dat het dikker en een groter oppervlak heeft is omdat het ook veel meer vocht veilig vasthoudt. Bovendien gebruik je ze dan in bed om mee te slapen dus maakt het niks uit of ze een (beetje) dik zijn. Als je na luierbroekjes begint aan echte luiers wil je dat je geen druppel meer verliest in bed en dat doen ze heel goed!

Absorin comfort Slip

Absorin comfort Slip.

Speciale luiers voor ’s nachts ? Om kort en duidelijk te zijn, dan zijn dat bijvoorbeeld de:

Geschikte luiers om mee te slapen herken je vooral aan het hoge aantal druppels wat op de verpakking staat zoo heeft het merk absorin hieronder 10 druppels op de verpakking met een maantje erop (nacht) dit is hun meest absorberende. Tena gaat niet hoger als 8 druppels en er staat niet bij of het voor de nacht is maar ze zijn er wel voor bedoeld en betekent niet dat de tena minder absorbeert als absorin. Aangezien de nacht de langste periode is die je met de dezelfde luier doorbrengt is het nogal logisch dat je de meest absorberende luier gebruikt om je nachtrust te garanderen.

Absorin Slip Night Ultra Medium

Absorin Slip Night Ultra Medium. Duidelijk (inco) luiers voor  ’s nachts.

Urineverlies bij kinderen en jongeren komt vaker voor in de nachten dan overdag. Dit kan komen doordat het kind niet op tijd wakker wordt om te plassen, omdat het vaak nachtmerries heeft of bijvoorbeeld omdat het kind stress heeft. Luierbroekjes speciaal voor de nacht, zoals de TENA Slip zijn het meest geschikt. Deze luierbroekjes bewegen goed met het lichaam mee, waardoor de urine ook goed wordt opgevangen na veel draaien en tijdens het liggen op de zij. Heeft uw kind niet elke nacht last van urine verlies dan kunt u het gebruik van een luierbroekje eventueel achterwege laten. U kunt in dat geval wel een matrasbeschermer aanbrengen zodat in het geval van urineverlies het matras droog blijft.

Luiers voor de nacht – Waarom deze lijst ?

Niet alle merken incontinentie luiers zetten erbij of het speciaal nachtluiers zijn of niet. Ze hebben vaak een systeem om aan te geven of het veel of weinig absorbeert door middel van het aantal druppels. Op een schaal van 1 t/m 8. Zoals deze van Tena:

Incontinentiemateriaal voor de nacht

Incontinentiemateriaal voor de nacht.

Het merk Attends geeft alleen een nummer op de schaal van 1 t/m 10 (numeriek systeem). En verdeeld in 3 groepen:

Attends-Logo

Attends Logo

 • Lichte incontinentie: Absorptiecapaciteit 0 tot en met 3
 • Matige incontinentie: Absorptiecapaciteit 4 en 5
 • Matig tot Zware incontinentie: Absorptiecapaciteit 6 tot en met 10

En is bedoeld op deze manier: (Van www.attends.nl)

Attends-Systeem

Attends Systeem van www.attends.nl

S nachts vaak een ongelukje in bed waardoor alles drijfnat is valt dan onder zwaar urineverlies 6-10. Je hebt dan helaas even in je slaap tijdelijk geen controle over je blaas maar gelukkig is het probleem er overdag niet. Je hebt dan dus 1 van de meest absorberende luiers van Attends, Tena, Molicare, lilfit, Absorin nodig.

Het merk Absorin zet er wel duidelijk bij of het speciaal incontinentiemateriaal voor de nacht is of voor overdag of een beetje allebei ertussenin. Ook kun je de Night/Heavy overdag gebruiken maar omdat ze met deze incontinentieluier, Slip garanderen dat je er ongestoord mee kan doorslapen is het ook een wat dikkere luier.

speciaal incontinentiemateriaal voor nacht

speciaal incontinentiemateriaal voor de nacht.

luierbroekjes.

Tieners met urineverlies 's nachts

Tieners met urineverlies ’s nachts

Sinds een paar jaar zijn er ook speciale luierbroekjes voor jongeren te krijgen die je in bijna elke supermarkt of drogist kan krijgen.

Dat is vaak ook het eerste wat je ouders voor je zullen kopen als ze denken jou daarmee te helpen. Hun vinden dan ook als je vaak een ongelukje hebt in bed dat het gewoon een periode is. En het komt doordat je te snel groeit en of dat je lichaam verandert (Je groeit eroverheen). Doordat je ouders drynites voor je kopen of je hebt het al. Dan kiezen ze ervoor om het te laten absorberen en jij droog slaapt zonder ook maar 1x nat wakker te worden.

luierbroekjes voor jongeren falen of ze passen niet. Wat zijn de beste luierbroekjes voor de nacht ?

Maar wat is er nog meer te krijgen als ze falen of je past ze niet meer en zoekt iets wat veiliger is ? Slaap je goed met een drynite en lekken ze niet dan hoef je niet verder te zoeken zon luierbroekje voelt dan veilig en vertrouwd. Falen houdt in dat als je bijvoorbeeld met drynites of een ander merk slaapt maar toch in de ochtend een beetje nat bent. De boxer ( Drynite ) heeft er dan wel voor gezorgd dat je bijvoorbeeld van 22.00 uur in de avond op bed gaan tot 07.00 uur in de ochtend ongestoord hebt kunnen slapen maar het is dan vervelend om bij het uit bed gaan te ontdekken dat het doorgelekt heeft. Zoals vlekken in je pyjama en misschien een paar stippen op je matras overtrek. Waardoor je alsnog voor de zekerheid alles moet uitwassen. (Of je ouders)

pyjama

pyjama

Maar het is altijd nog beter als geen luierbroekje dragen en maar hopen dat niet gebeurt, zonder kun je echt wakker worden in een erg koud drijfnat bed midden in de nacht vooral als je weleens met een open raam slaapt.

Nat bed - Dan toch maar beter een luier om - Luiers voor de nacht

Nat bed – Dan toch maar beter een luier om – Luiers voor de nacht

lekken (doorlekken) kan inhouden dat de pasvorm niet ideaal is waardoor er speling is waar vocht eruit kan lekken in het kruis. Of het luierbroekje kan uitgerekt zijn in je slaap door veel draaien in je slaap waardoor het niet meer afsluit. Maar het kan ook zoo zijn dat een luierbroekje te weinig urine (plas) absorbeert (vasthoud) de drynite heeft in dat geval simpelweg te weinig super absorberende korrels / Sap in het verband zitten. Dit merk je bijvoorbeeld als je ’s ochtends wakker word en je gaat dan nog even zitten op een stoel bijvoorbeeld of op de rand van je bed. En doordat je op het luierbroekje gaat zitten er urine uitlekt. Zeer irritant en onveilig voelt dat. Dit betekent gewoon dat er meer inzit dan dat waarvoor het gemaakt is. Als het zover komt dan is dit ook erg slecht voor je huid vooral als je meerdere dagen per week nat bent je krijgt dan irritatie en pijn. De bedoeling van een luierbroekje was dat het in bedplassen voorkomt maar ook dat je je in de ochtend echt droog voelt en het vocht wat in het broekje zit er niet uit kan ook niet als je ergens gaat zitten.

Zoo wat is dan goed Incontinentiemateriaal voor de nacht? Of ook geschikt voor volwassenen. Luiers voor de nacht.

Incontinentiemateriaal zullen leeftijdsgenoten denken ? Ik ben toch niet incontinent ? Bij vaak een ongelukje in bed eigenlijk wel een beetje maar heb je het geluk dat het vaak overdag geen probleem is. De naam Incontinentiemateriaal wordt vaak gebruikt in plaats van luiers omdat jongeren er vaak bij aan babyluiers moeten denken zoo willen ze zich niet voelen. In bed plassen = incontinentie (Zware incontinentie kan je het wel noemen) omdat je ook echt alles verliest. Zoo zijn luiers dus ook voor oudere kinderen. Zoo wat is dan net even beter als luierbroekjes van de supermarkt ? Dat is dan Incontinentiemateriaal van de apotheek of te bestellen via een webshop. Een die populair is en het meest op drynites lijkt is dan Pants.

Deze worden vaak net zoals normaal ondergoed gedragen. En zijn echt onzichtbaar onder kleding. Ze zijn vooral bedoeld voor overdag, daar zijn ze voor gemaakt maar ze worden soms ook snachts gedragen om dat de Pants luierbroekjes met de hoogste absorptie net een beetje meer veilig kunnen vasthouden als een drynite broekje.

Wat is het veiligst ?

Je moet voor jezelf of een ouder van een zoon of dochter die dit leest nagaan hoeveel zij of hij plast, is het net zoveel als overdag bij de wc als je nodig moet dan is het echt bedplassen. Dan is het het beste om een echte luier te dragen. Sommige mensen kunnen ook wakker schieten s nachts in paniek omdat ze vreselijk nodig moeten in 1 keer en het dan een klein beetje niet kunnen ophouden. Dan heb je aan Pants genoeg.

jongen van 12 jaar moet pamper aan doen

jongen van 12 jaar moet pamper aan doen.

10 gedachten over “Welke luiers / Incontinentiemateriaal voor de nacht?

 1. Pyjamaluier

  Wisten jullie dat er ook een nachtbroek is die op een gewone pyjama lijkt? Het is een wasbare luier in een lang model of in een knie short model. Het absorbeert heel veel urine en lekt niet door. Dus je ziet niets en kan er gewoon in rond lopen en niemand ontdekt het. Het is misschien duur in aanschaf maar de kosten heb je er uit als je vergelijkt hoeveel een jaar lang drynites bijvoorbeeld kost. Kijk gerust eens op Facebook of de website van http://www.pyjamaluier.nl groet patricia

 2. pantyboy

  snachts. als ik rustig in bed lig verlies ik bijna geen urine , en meestal als ik moet plassen dan wordt ik gewoon wakker
  maar overdag voel ik op een 1 of andere manier mijn plas helemaal niet aan komen , dus snachts draag ik luierbroekjes voor de zekerheid , maar overdag draag ik de dikste luiers die er zijn , naast dat ik dus incontinent ben , vind ik het ook heerlijk om dikke luiers te dragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.