Wat is beter hersluitbaar flex of slip ?

Attends Flex

Attends Flex

Een Flex is altijd beter hersluitbaar als een echte luier (slip) en veel vaker omdat het werkt met een klittenband sluiting. Zoals de:

En Absorin Heeft de T-Fit die werkt net zoals het plaatje rechts maar is net even anders als een flex. Een flex is echt een dagluier of incontinentiemateriaal voor over dag (het is maar net hoe je het noemen wilt) En is ongeschikt om snachts te dragen omdat ze open zijkanten hebben en als je op je buik slaapt of veel beweegt in je slaap is ie heel snel los vooral op je buik. De open zijkanten zijn voor dat je vrijer kan bewegen overdag (lopen of sporten zelfs) Deze kun je een onbeperkt aantal keren losmaken en weer vast doen omdat ze werken met een klittenband sluiting. Zoals op het plaatje:

Tena_Flex_klittenband_sluiting

Tena Flex klittenband sluiting.

Dit kan je heel snel doen als je probleempjes hebt overdag, als je erin slaagt om op tijd de wc te halen kun je hem net zoo snel als een onderbroek loskrijgen. De witte band die om je lichaam zit (ook met een klittenband sluiting) houdt de achterkant van de luier vast als het ware. Een Slip luier is ook onbeperkt hersluitbaar maar dat gaat wat moeizamer met losmaken ook gaan de plakkers minder kleven als je ze ongeveer meer dan 5 keer los maakt en als je met je vinger het plakkende gedeelte aanraakt wordt het meteen een stuk minder. Nadeel van een flex is dan weer dat je het af en toe corrigeren moet (het gaat wat losser zitten als je het lang om hebt). En omdat sommige types meer dan een liter veilig kunnen absorberen zwelt het op en krijgt het gewicht in je kruis waardoor het kan gaan hangen.

Een slip heeft 4 hele sterke plakkers waardoor hij nooit afzakt, ook blijft een slip beter in model als het gebruikt is. En prettig blijft dragen.

Absorin_T-Fit

Absorin T-Fit

4 gedachten over “Wat is beter hersluitbaar flex of slip ?

 1. Gerben

  Hoi Klaas,

  Ik gebruik tena flex maar ik ken iemand die van die inleggers gebruikt.
  Zijn die om in je luier te doen of om als luier te gebruiken?

  1. klaas Bericht auteur

   Hoi gerben,

   Ja die bestaan alle 2, je hebt een soort die kun je als luiers gebruiken en een soort die je extra in een luier kan doen waardoor ze meer absorberen.
   Deze kunnen bijvoorbeeld nog extra in een luier.
   https://www.123drogisterij.nl/abena-abri-let-maxi
   https://www.123drogisterij.nl/attends-slipinleg-deoplus

   Hier staan allemaal inleggers tussen die niet extra in een luier kunnen
   https://www.123drogisterij.nl/incontinentie-inleggers

 2. De WeerdtMaggy

  Ik heb een vraag : mijn vader verblijft in een home, en draagt flex luier. De zorgkundige doet deze telkens achterste voor aan. Ik zelf werk in de thuisverpleging en had haar gevraagd waarom ze dit doet , ze zegt dat dit geen verschil maakt.. Zelf zie ik daar geen voordeel aan. Kunnen jullie me hierbij helpen.
  Alvast bedankt

  1. klaas Bericht auteur

   Dat is wel apart, degene die hem draagt kan hem dan bijna zelf niet meer los doen. Het heeft geen voordeel nee en als je zelf naar de wc wilt is het te laat omdat je hem niet afkrijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.