Merk: AbenaAbena Abri Form S4 xPlus (voor 60 – 85 cm Taille-omvang) Geschikte leeftijd: 10 tot 18 jaar.

Deze ééndelige slip biedt een compleet programma voor licht tot zeer zware vormen van bedplassen. De gehele lijn is voorzien van een maximaal ademende beschermlaag en een katoenzachte buitenzijde. Dit heeft als groot voordeel dat de huid kan blijven ademen en de producten zeer comfortabel en zacht aanvoelen. De producten zijn beschikbaar in verschillende maten en absorptieniveaus om aan de individuele behoefte te voldoen. Een nieuwe generatie hersluitbare tapes zorgen voor een optimale pasvorm en een groter gebruikersgemak. Het Odour Systeem zorgt voor een vergaande beperking van kwalijke geurvorming. Voorzien van een urine verzadigingsindicator, welke duidelijk aangeeft wanneer de luier vervangen dient te worden. Dit verminderd tevens het aantal luiers in gebruik.

http://www.maree.nl/index.php?item=abena-abriform-s4——art_-43056&action=article&group_id=20000049&aid=697&lang=NL

 • Maat: Taille-omvang :  minimaal 60 maximaal 85 cm.
 • Absorptie : 2200 ml.
Abena abri form s4 xplus luier

Abena abri form s4 xplus luier – Anti Lek randjes

Eigenschappen :

 • Maximaal ademende beschermfolie
 • Witte katoenachtige buitenzijde
 • Nieuwe generatie hersluitbare tapes
 • Nieuwe en gemakkelijk kleurcodering voor maat en absorptieniveau
 • Anatomische pasvorm
 • Top Dry® laag
 • Elastische tailleband
 • Anti-lekbarrière
 • Urine-verzadigingsindicator
 • “odour Systeem”

Abena abri form aandoen of (omdoen) | Gebruiksaanwijzing

abena abri form aandoen

abena abri form aandoen

Klik op de afbeelding of volg deze YouTube instructies voor het omdoen van een abena luier.

Verkrijgbaarheid: Apotheek / Internetwinkels

 

 

 

 

 

 

Hoe kies je de juiste luier?

Volwassenluiers of incontinentiematerialen zijn er in verschillende soorten en maten. Daarom is het vaak moeilijk kiezen welk product het beste bij je past. Het vergelijken van de luiers op onderstaande punten helpt je bij het maken van de juiste keuze.

Mate van incontinentie

Druppels, scheuten of de complete blaasinhoud. De mate van incontinentie kan van persoon tot persoon verschillen en bepaalt voor een groot deel welk incontinentiemateriaal iemand nodig heeft. Mensen met licht urineverlies hebben meestal voldoende aan een inlegger, voor mensen met matig tot zwaar urineverlies ligt een keuze voor een slip of broekjes meer voor de hand. Daarnaast moet je goed opletten welk absorptievermogen een incontinentieproduct heeft. Er zijn bijvoorbeeld broekjes voor licht urineverlies en inleggers met een hogere absorptiecapaciteit.

Man of vrouw

Vaak wordt incontinentie gezien als een typisch vrouwenprobleem, toch zijn er in Nederland ruim 300.000 mannen die last hebben van ongewild urineverlies. Gelukkig zijn er verschillende incontinentieproducten beschikbaar die speciaal zijn aangepast aan de anatomie van de man. Waar de vrouw urine verliest aan de onderzijde, hebben mannen juist behoefte aan extra bescherming aan de voorzijde. De incontinentieproducten voor mannen zijn daarom breder en hoger ter hoogte van de penis. De meeste incontinentiematerialen zijn echter voor beide geslachten geschikt.

Maat en pasvorm

Het is een misverstand dat grotere maten incontinentiemateriaal meer urine kunnen opnemen. Een te groot incontinentieproduct vergroot juist de kans op lekkages. Het is daarom belangrijk om een product te kiezen dat goed aansluit op je lichaam. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat het incontinentiemateriaal goed wordt aangelegd. De aanleginstructies van de verschillende merken kunnen je hierbij helpen. Ook als je het product bij iemand anders moet aanleggen. Soms kun je het product eerst uitproberen om te achterhalen welke maat het meest geschikt voor je is.

Levensstijl

De keuze voor een incontinentiemateriaal kan anders uitpakken afhankelijk van iemands levensstijl. Incontinentiebroekjes zijn vooral geschikt voor mensen die een actief leven leiden en veel bewegen, de incontinentieproducten met plakstrips worden eerder ingezet bij mensen die bedlegerig zijn of minder goed ter been zijn. Daarnaast is het mogelijk dat iemand ’s nachts een ander product nodig heeft dan overdag. Om rustig te kunnen slapen en niet wakker te worden in een nat bed is het verstandig om ’s nachts een product te kiezen met een hogere absorptiecapaciteit.

Huidvriendelijk

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt zeker voor huidirritatie als gevolg van ongewild urineverlies. De keuze voor een incontinentieproduct met een maximaal ademende folie zorgt ervoor dat de warmte die ontstaat tijdens het dragen van een product dóór de buitenlaag heen naar buiten kan. Dit zorgt voor meer comfort, geeft een minder broeierig gevoel en vermindert de kans op huidirritatie en huidletsel. Daarnaast kun je huidirritatie voorkomen door op tijd te verschonen en goede huidverzorgingsproducten te gebruiken.

Milieu

Incontinentiemateriaal vormt een enorme belasting voor het milieu. In Nederland bestaat meer dan vier procent van het huishoudelijk afval uit luiers. Gelukkig zijn er fabrikanten die rekening houden met het milieu door gebruik te maken van FSC-gecertificeerd hout. Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen door middel van verantwoord bosbeheer behouden blijven. Abena springt er wat betreft het milieu bovenuit, door als enige producent van incontinentiemateriaal te voldoen aan de strenge eisen van het Scandinavische milieukeurmerk Nordic Ecolabel.

Extra tips:

 • Gebruik nooit twee inleggers over elkaar. Ook de combinatie van een broekje met een inlegger is niet verstandig, dit vergroot namelijk de kans op lekkages.
 • Onderleggers zorgen voor extra zekerheid. Ze zijn bijvoorbeeld handig als je een nacht in een vreemd bed slaapt (hotel, logeren etc.).
 • Raadpleeg de huisarts of specialist. Met een medische indicatie van een arts kom je in aanmerking voor vergoeding van je incontinentiemateriaal.

 

tags: luiers voor de nacht, Abena luiers

1 gedachte op “Merk: Abena

 1. Anoniem

  Ik draag Abena Slip luiers voor de lol, heerlijk.
  Alle stress zit in de luier en niet in mij.
  Ik hoef alleen maar mn blaas open te zetten en dan kan de luier flinkbte werk gaan terwijl ik lachen lig te plassen. Hoor de luier soms krijsen of ik wil stoppen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.