Luiers voor kinderen

123incontinentie.nl

123incontinentie.nl

Reageren kan onderaan de pagina. Direct een vraag stellen ? klik hier.

Hoe herken je luiers die geschikt zijn voor de nacht ? Of voor overdag, voor als je last van bedplassen hebt en of een problemen met je blaas hebt of moeilijk je plas kan ophouden ? Voor ons kinderen / jongeren / tieners / pubers zoals we weleens genoemd worden. ;-) Het wordt incontinentiemateriaal genoemd. Ook wel incontinentieluiers of Inco genoemd maar het is voor om alle ongelukjes te voorkomen. Het woordje luier doet je denken aan een luier voor baby,s met 4 plakkers maar die zijn er ook voor kinderen en volwassenen. 4 plakkers omdat dat gewoon het veiligst is tegen lekken. Die bestaan er in alle maten en voor alle leeftijden. Omdat het voor oudere leeftijden is verdwijnt er ook meer aan wat kinderachtig is en zien ze er meer medisch uit, (beetje ziekenhuis achtig of technisch). Gewone luiers voor baby,s liggen gewoon in de supermarkten maar omdat baby,s op een gegeven moment zindelijk worden passen ze ongeveer tot ongeveer een jaar of 6. Als je 10,13,14,15,16 jaar of ouder bent bent moet je ook geen babyluiers kopen als je problemen hebt met je blaas of gewoon elke dag een natte onderbroek hebt. Daarom bestaan incontinentieluiers.

Als je elke dag last van een natte onderbroek hebt, dan voelt een luier eigenlijk altijd droog aan. Kan zijn dat je op een school heel vaak ongelukjes hebt. Nat betekent meestal dat je naar huis moet om te verschonen.

Je kan ze kopen bij een apotheek in de plaats waar u of jij woont maar je kan ze ook bestellen bij een webshop. Betekent niet dat als je na je 10e soms nog in je broek of bed plast dat je niet zindelijk bent maar waarschijnlijk een probleem hebt met het ophouden van je plas. Je kan ook een kleine blaas hebben. Als je in je hoofd weet dat je naar de wc moet gaan als je moet plassen, ben je zindelijk.

Broek geplastToch bestaan er ook tieners met problemen, en ook volwassenen. Tieners plassen niet in hun broek omdat ze lui zijn, als dat gebeurt is dat per ongeluk en kunnen van schaamte in huilen uitbarsten, waar het gebeurt en door iedereen is gezien durven ze hun gezicht niet meer te laten zien vaak. (toch moet je het doen als dit hebt en leest, nergens wegblijven) Je kan er dan niks aan doen. Dat geld voor jongens en meisjes. Sommige kinderen hebben hun hele leven ongelukjes maar het kan ook zijn dat je na 12e 13, 15, 15, 16 steeds vaker in je broek plast. De meeste jongeren kennen het woord incontinent niet eens, ook als je de jongen op de foto bent. Niet veel jongeren weten dat luiers voor alle leeftijden bestaan. Ze gaan ernaar zoeken als ze serieuze problemen hebben. Als je zoals op de foto 12 bent leg je niet de link van: ik moet een luier om, meestal moeten ouders dat vertellen aan ze dat het zou kunnen. Als je na je 10e nog een luier om moet is het altijd een incontinentieluier. Dit doen die merken niet om geld te verdienen maar uit liefde, empathie, meeleven ze weten hoe het is. Ze worden gemaakt door mensen die er zelf last van hebben gehad. Zoo is de jongen op de foto hierboven die in zijn broek plast zonder luier.

Een incontinentieluier of inco draag je daarom om beter in je vel te zitten, dit draag je als je onderbroek waarin je vecht dat deze niet nat word. Omdat het niet voor baby,s is ziet het er niet kinderachtig uit maar meer medisch en professioneel en is veel beter.

tena-Proskin-2019

Tena incontinentieluier (slip)

Beter in je vel omdat het ongelukje van de jongen hierboven op de foto misschien maar 50% van een luier vraagt, Hetzelfde ongelukje op de bank maar dan in een luier. Deze houd alle urine in de luier. Niks aan de bank en droge kleren. Drynites kunnen ook, maar daarmee heb je behoorlijk kans dat ze doorlekken. Stel je voor dat je ongelukjes hebt in de basisschool en middelbare school zoals ik had. Een incontinentieluier of inco draag je vooral om geurtjes te onderdrukken want dat is meestal het ergste als je lekt.

Met bedplassen draag je er een badjas overheen en iemand in huis hoeft het te zien.

 Zie ook deze pagina,s: (uitgebreider)

Luiers voor oudere kinderen ? Om kort en duidelijk te zijn zijn dat de:

Incontinentieluiers zijn er meestal in 4 maten.

 • Extra small
 • Small
 • Medium
 • large

Small is daar de 2e maat van. Extra small is voor kinderen die pampers niet meer passen. Medium is een maat die alleen volwassen kunnen dragen. Large is nog groter.

Absorptie.

Omdat het incontinentieluiers zijn, zijn ze er ook in verschillende absorptie sterktes.

Luiers voor 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Jarige

Luiers voor 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Jarige

12 thoughts on “Luiers voor kinderen

  1. klaas Bericht auteur

   Ze zijn goed aan te schaffen. Wil je ze graag hebben of zie je er tegenop dat je het bijvoorbeeld moet gebruiken van je ouders ?

   Reageren
 1. krystian

  ik wil graag luiers aan hebben omdat ik het fijn vindt om te hebben en ik wil het niet tegen me ouders zeggen heb jij een idee hoe ik dan aan luiers kan komen?

  Reageren
   1. Jayden

    Hoi Klaas,
    ik wil het graag voor me zelf houden.
    Weet je Misschien hoe ik eraan kan komen?

    (btw ik ben 11)

    Reageren
  1. bas

   Hoj ik denk ook vaak aan luiers maar hep ze niet wul weeten hoe ze ziten lijk me pretig ziten
   wat ik ook wul weeten as je een stijve hep en moe plasen dan loopt het tog oover de luier heen

   Reageren
 2. Marieke

  Hoi Klaas, ik hoop dat je nog actief bent om mijn vraag te beantwoorden;) Ik ben op zoek naar wasbare luiers voor mijn zoon van 12. Heb je daar ook informatie over? Groetjes, Marieke

  Reageren
  1. klaas Bericht auteur

   Ja tuurlijk ben ik nog actief, Ik blijf er altijd wel mee bezig denk ik, wasbare luiers ziek ik hier staan

   Maree.nl is een hele goede site.

   Reageren
 3. Paul

  Wat jammer van sommige kinderachtige reacties. Hier wel een serieuze vraag. Ik ben op zoek naar luierbroekjes voor een jongvolwassene (80kg). Door zijn beperking is zijn mentale leeftijd wat jonger. Broekjes voor volwassenen zijn daarom nogal saai. Bestaat er een soort Drynite variant (opdruk) maar dan in volwassen size? Ik hoop dat iemand ons kan helpen.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.