Luiers voor kinderen

123incontinentie.nl

123incontinentie.nl

Reageren kan onderaan de pagina. Direct een vraag stellen ? klik hier.

Snel op deze pagina naar:

Incontinentie (broek / bed plassen) kan een bron van angst, schaamte en onzekerheid zijn, zeker voor kinderen. Niemand wil dat het gebeurt maar het kan zijn dat je er niks aan kan doen dat het wel gebeurt. Kinderen of tieners zijn gedwongen om vaak buiten huis te zijn overdag. Bijvoorbeeld school (lagere school en middelbaar) waarop veel mensen denken dat jongeren niet zulke problemen hebben. Dat zijn dan vaak plekken waar je erachter komt dat je een kleine blaas hebt. Incontinentiemateriaal of luiers gebruik je dan om het dan te verstoppen of er veel minder last van te hebben vindt ik persoonlijk, dat je in je broek plast per ongeluk. Dat komt in plaats van je boxer. Doordat het erg veel absorbeert wordt het niet zichtbaar in je kleding als je een ongelukje hebt en voelt het snel droog aan op je lichaam vergeleken met natte boxers. Het is veel schoner. Ook houden ze geurtjes tegen tegen (ammoniak). Dus niet afgaan waar bijvoorbeeld klasgenoten zijn of vrienden. (afgaan: volledig falen, afgaan als een gieter) Als je geen angst hebt om voor schut te komen staan maar je sneller vrienden, als je een luier draagt is iets wat eigenlijk niet belachelijk moet worden gevonden maar veel schamen zich ervoor, sommigen ook niet zoo.

Afgaan met in je broek plassen (incontinentie)

Afgaan met in je broek plassen (incontinentie)

Ok je voelt wel dat je het draagt vergeleken met normale onderbroeken maar ik vindt het dat waard, wie het voor het eerst draagt en er de eerste keer per ongeluk in plast zal het misschien gelijk af willen doen omdat je je vies voelt maar bij het afdoen zul je merken dat het nog een witte mat is en de urine niet in de luier licht maar er diep inzit. Afdoen is niet meteen nodig het kan meerdere keren nat worden.

Er zijn veel redenen waarom mensen (inco) luiers gebruiken, Je kan bijvoorbeeld een been breken waardoor het moeilijker wordt om op tijd de wc te halen, of een skivakantie waar het moeilijk en lang is om op tijd bij de wc te komen. Deze pagina laat hieronder dikkere luiers zien als voorbeeld maar er zijn dikke & dunne luiers dus schrik er niet van, het plaatje is ook een volwassen luier. Als tiener zou je wat hebben dat 100% perfect past. Je kunt luiers ook gebruiken om je blaas te trainen. Doordat sommige luiers nooit lekken kun je het naar de wc gaan lang uitstellen. (je kunt de grens van proberen beter op te houden veilig opzoeken) als het misgaat wordt je niet zichtbaar nat voor mensen om je heen. Dus daarom kan het een veilig gevoel geven. Niemand plast voor zijn plezier in zijn broek maar een luier kan het ongedaan maken als het gebeurt. De stof waarop het gebeurt laat het door en voelt meteen droog.

Hoe herken je luiers die geschikt zijn voor de nacht ? Of voor overdag, voor als je last van bedplassen hebt en of een problemen met je blaas hebt of moeilijk je plas kan ophouden ? Voor ons kinderen / jongeren / tieners / pubers zoals we weleens genoemd worden. ;-) Het wordt incontinentiemateriaal genoemd. Ook wel incontinentieluiers of Inco genoemd maar het is voor om alle ongelukjes te voorkomen. Het woordje luier doet je denken aan een luier voor baby,s met 4 plakkers maar die zijn er ook voor kinderen en volwassenen in de juiste maat als je denkt het misschien nodig te hebben. Het is niet makkelijk als je het zelf hebt maar deze site wil je leren wat er bestaat. Er zijn vaak 4 verschillende maten. Kinderen die het moeten gebruiken en iemand vertellen moeten zullen het vaak een inco noemen want dat past meer bij een hogere leeftijd bijvoorbeeld na 12 jaar. Als je elke dag een natte vlek in je boxer hebt voelt het al goed om te dragen vindt ik en is mijn ervaring.

Het kan zijn dat iemand al jaren ongelukjes heeft zoals ik had, als je dan na je 10e of 12e of zelfs 16e luiers dan in 1 keer luiers of een inco gaat dragen kun je nog nog steeds dezelfde stress hebben als je een ongelukje hebt als je bijvoorbeeld de wc niet haalt, de eerste keer. Stress want wie weet heb je het vaak per ongeluk in je broek gedaan en dat doet niemand expres. Maar je zult merken dat er incontinentieluiers bestaan die alles 100% absorberen zonder dat er een druppel uitlekt. Slechts een klein deel van de jongeren heeft zulke problemen maar als je het hebt is het zeer vervelend. Kan zijn dat je vreselijk intelligent bent maar niemand is perfect. Een inco of een luier omdoen is dan als het waarde liefde voor jezelf hebben (eigenwaarde). Bijvoorbeeld dat je steeds bij jezelf denkt: Ik ruik naar urine en ik voel me serieus nat. Laat ik dat stoppen door een inco om te doen want dat is wat het doet.

incontinentie-kind Incontinentieluiers of een inco of gewoon luiers, net hoe je het noemen wilt zien er ongeveer net zoo uit als op het plaatje, makers ervan snappen dat bijvoorbeeld jongens van 16 of volwassenen ze gebruiken. Daarom is het vaak gewoon wit. En in het kruis (waar een luier dan het eerst nat zou worden) Zit dan een blauwe lijn of een gele lijn. In het geval van het plaatje hierboven heeft een schone droge luier een gele lijn. De gele lijn dient ervoor om te laten zien hoe nat de luier is. De gele lijn op het plaatje is verkleurd naar licht blauw. Felblauw betekent dat je verschonen moet. Lichtblauw wil zeggen: hij is nat maar hij mag om blijven zoals op de afbeelding. Zoo heb je een 2e kans. Alles 1x in de luier maar je kan nog alles doen, zoals zitten. Luiers lekken vrijwel nooit en stinken niet als je alleen tegen je zin in nat wordt.

Ouders

Ouders kunnen er vaak moeite mee hebben als kinderen luiers willen (voor zichzelf zorgen) of andersom als ouders denken dat oudere kinderen het nodig hebben, is mijn kind wel zindelijk ? Ouders willen hun baby’s uit de luiers maar als je bijvoorbeeld na 7 of 10 jaar nog in je broek plast kan het een zwakke plek van je lichaam zijn. 10-12 jaar is meestal een leeftijd dat je erg zelfbewust wordt. De meeste kinderen zijn erg schoon op zichzelf en haten het zelf ook als hun boxer of broek nat wordt. Een luier geeft je niet elke keer als je de wc niet haalt en lekt of druppelt niet het gevoel dat je de luier ook moet verschonen elke keer, het absorbeert en voelt redelijk droog op je lichaam. Dus door luiers kun je dan een fijner leven hebben. Het is dan net als een bril dragen. De meeste kinderen kunnen er zelf helemaal over gaan met verschonen en omdoen (zelfstandig) en beseffen van: ja ik heb dit nodig.

Er zijn dikke en dunne luiers. De dunst en zijn zeker niet te herkennen onder een broek. Het ergste van in je broek plassen is dat je er niks aan kunt doen, en het kan gebeuren waar anderen bij zijn bijvoorbeeld op een school waar het voor iedereen te zien is. Een luier lekt nooit, dus het komt nooit aan de voorkant bij een spijkerbroek. Naar de wc gaan is dan een moment om te kijken hoever je luier is. Het is voor je gevoel altijd minder erg om een luier of inco te dragen dan dat je vaak denkt bij je zelf: ik ruik naar urine (plas). Sommige kinderen, jongeren weten dat ze een gevoelige blaas of hebben simpelweg daar geen naam voor, maar weten van zichzelf als ik dit doe: plas ik in mijn broek. Bijvoorbeeld in de auto met lange reizen. En passen hun hele leven aan, bijvoorbeeld als je wilt stoeien met ze willen ze niet omdat het daar juist mis gaat. Kan zijn dat als ze luiers mogen hebben wel meer durven, een luier vangt immers alles op en lekt niet, dus je kan je echt veilig voelen.

Moeder als voorbeeld

Al zullen sommige kinderen ze haten van te voren omdat ze vinden dat het kinderachtig is en of vergeten zijn hoe het werkt. Tot iemand ze ermee kennis laat maken. Als bijvoorbeeld iemand met dat idee in een gezin komt. Een boxer voelt nat aan je lichaam dus een luier ook ? Niet beseffen dat luiers erg absorberend zijn zodat dat je het niet voelt bijna. Ik had zelf persoonlijk rond mijn 12e de meeste ongelukjes (nat) Ik dacht toen nooit aan luiers, ik dacht ik ben 12, luiers zijn er niet meer. Er bestaat niks passend dacht ik, als niemand je het vertelt. Toch was ik regelmatig nat. Op school gebeurde dat ook rennend naar een wc bijvoorbeeld maar onderweg lekken. Daarna zat ik dan met de schaamte, op school moet je blijven tot het voorbij is dus liet ik het maar 2 uur lang opdrogen wat een rotgevoel is. Veel kinderen weten dat ze luiers nodig hebben maar mogen het niet van ouders.

Kinderen hebben ook schaamte

Kinderen hebben ook schaamte

Luiers met 4 plakkers omdat dat gewoon het veiligst is tegen lekken. Die bestaan er in alle maten en voor alle leeftijden. Omdat het voor oudere leeftijden is verdwijnt er ook meer aan wat kinderachtig is en zien ze er meer medisch uit, (beetje ziekenhuis achtig of technisch). Gewone luiers voor baby,s liggen gewoon in de supermarkten maar omdat baby,s op een gegeven moment zindelijk worden passen ze ongeveer tot ongeveer een jaar of 6. Als je 10,13,14,15,16 jaar of ouder bent bent moet je ook geen babyluiers kopen als je problemen hebt met je blaas of gewoon elke dag een natte onderbroek hebt. Daarom bestaan incontinentieluiers.

Waarom dragen ?

Als je eerst zonder luier of inco elke dag last van een natte onderbroek / boxer hebt of meer, dan voelt een luier eigenlijk bijna droog aan op je lichaam als je daarin voor het eerst zou lekken. Kort samengevat: minder stress. Kan zijn dat je op een school heel vaak ongelukjes hebt of bij vrienden in huis, of gewoon als je niet in de buurt van een wc bent. Nat of meer betekent meestal dat je naar huis moet om te verschonen als je normale boxers draagt. De grootste schaamte van broekplassen is misschien wel om spullen van anderen vies te maken, denk bijvoorbeeld aan een bank van een vriend. Een luier of Inco verschoon je niet elke keer als deze nat wordt, klinkt misschien vies maar is het niet. Misschien schrik je ervan als je luier nat wordt en kon je er 100% niks aan doen. Doordat het dan nog droog voelt, niet gaat stinken, en niet nat in je spijkerbroek te zien bent kun je het vaker negeren of vergeten. Kan het verschil met of je wel op school kan blijven of niet.

Waar ?

Je kan ze kopen bij een apotheek in de plaats waar u of jij woont maar je kan ze ook bestellen bij een webshop. Of je moet in het dorp Urk wonen, dan kan ik mensen helpen door het voor ze te bestellen en tijdelijk in mijn huis op te slaan (bewaren). Betekent niet dat als je na je 10e soms nog in je broek of bed plast dat je niet zindelijk bent maar waarschijnlijk een probleem hebt met het ophouden van je plas. Je kan ook een kleine blaas hebben. Als je in je hoofd weet dat je naar de wc moet gaan als je moet plassen, ben je zindelijk.

Broek geplastToch bestaan er ook tieners met problemen, en ook volwassenen. Tieners plassen niet in hun broek omdat ze lui zijn, als dat gebeurt is dat per ongeluk en kunnen van schaamte in huilen uitbarsten, waar het gebeurt en door iedereen is gezien durven ze hun gezicht niet meer te laten zien vaak. (toch moet je het doen als dit hebt en leest, nergens wegblijven) Je kan er dan niks aan doen. Dat geld voor jongens en meisjes. Sommige kinderen hebben hun hele leven ongelukjes maar het kan ook zijn dat je na 12e 13, 15, 15, 16 steeds vaker in je broek plast. De meeste jongeren kennen het woord incontinent niet eens, ook als je de jongen op de foto bent. Niet veel jongeren weten dat luiers voor alle leeftijden bestaan. Ze gaan ernaar zoeken als ze serieuze problemen hebben. Als je zoals op de foto 12 bent leg je niet de link van: ik moet een luier om, meestal moeten ouders dat vertellen aan ze dat het zou kunnen. Als je na je 10e nog een luier om moet is het altijd een incontinentieluier. Dit doen die merken niet om geld te verdienen maar uit liefde, empathie, meeleven ze weten hoe het is. Ze worden gemaakt door mensen die er zelf last van hebben gehad. Zoo is de jongen op de foto hierboven die in zijn broek plast zonder luier.

Een incontinentieluier of inco draag je daarom om beter in je vel te zitten, dit draag je als je onderbroek waarin je vecht dat deze niet nat word. Omdat het niet voor baby,s is ziet het er niet kinderachtig uit maar meer medisch en professioneel en is veel beter.

tena-Proskin-2019

Tena incontinentieluier (slip)

Beter in je vel omdat het ongelukje van de jongen hierboven op de foto misschien maar 50% van een luier vraagt, Hetzelfde ongelukje op de bank maar dan in een luier. Deze houd alle urine in de luier. Niks aan de bank en droge kleren. Drynites kunnen ook, maar daarmee heb je behoorlijk kans dat ze doorlekken. Stel je voor dat je ongelukjes hebt in de basisschool en middelbare school zoals ik had. Een incontinentieluier of inco draag je vooral om geurtjes te onderdrukken want dat is meestal het ergste als je lekt.

Met bedplassen draag je er een badjas overheen en iemand in huis hoeft het te zien.

 Zie ook deze pagina,s: (uitgebreider)

Luiers voor oudere kinderen ? Om kort en duidelijk te zijn zijn dat de:

Incontinentieluiers zijn er meestal in 4 maten.

 • Extra small
 • Small
 • Medium
 • large

Small is daar de 2e maat van. Extra small is voor kinderen die pampers niet meer passen. Medium is een maat die alleen volwassen kunnen dragen. Large is nog groter.

Absorptie.

Omdat het incontinentieluiers zijn, zijn ze er ook in verschillende absorptie sterktes.

Luiers voor 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Jarige

Luiers voor 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Jarige

Welke (inco) luiers voor kinderen ?

Voor kinderen zijn er de laatste paar jaar speciaal luiers gemaakt. Speciaal van 5 jaar tot 15 jaar. Voor kinderen die niet meer in pampers passen want dat zijn ook babyuiers. Voor kinderen na 10 jaar, vooral jongens  wordt dit meer gewaardeerd omdat het vaak gewoon een blank uiterlijk heeft en er niet zoo kinderachtig uitziet. Voor deze kinderen en tieners liggen er ook ook Drynites in de supermarkt maar drynites zijn bedoeld voor kinderen die in bed plassen (nachtelijk urineverlies) (inco) luiers voor kinderen kun je vaak bestellen in een apotheek of online bij een webshop. Voordeel van deze zijn is dat ze vaak 2 tot 3x meer vocht als drynites vasthouden dus er is meer kans dat het bij een ongelukje het alles echt volledig absorbeert. Hier wat voorbeelden: Maar er is teveel om op te noemen ook na je 15e zijn er passende luiers.

26 gedachten over “Luiers voor kinderen

  1. klaas Bericht auteur

   Ze zijn goed aan te schaffen. Wil je ze graag hebben of zie je er tegenop dat je het bijvoorbeeld moet gebruiken van je ouders ?

 1. krystian

  ik wil graag luiers aan hebben omdat ik het fijn vindt om te hebben en ik wil het niet tegen me ouders zeggen heb jij een idee hoe ik dan aan luiers kan komen?

  1. bas

   Hoj ik denk ook vaak aan luiers maar hep ze niet wul weeten hoe ze ziten lijk me pretig ziten
   wat ik ook wul weeten as je een stijve hep en moe plasen dan loopt het tog oover de luier heen

 2. Marieke

  Hoi Klaas, ik hoop dat je nog actief bent om mijn vraag te beantwoorden;) Ik ben op zoek naar wasbare luiers voor mijn zoon van 12. Heb je daar ook informatie over? Groetjes, Marieke

  1. klaas Bericht auteur

   Ja tuurlijk ben ik nog actief, Ik blijf er altijd wel mee bezig denk ik, wasbare luiers ziek ik hier staan

   Maree.nl is een hele goede site.

 3. Paul

  Wat jammer van sommige kinderachtige reacties. Hier wel een serieuze vraag. Ik ben op zoek naar luierbroekjes voor een jongvolwassene (80kg). Door zijn beperking is zijn mentale leeftijd wat jonger. Broekjes voor volwassenen zijn daarom nogal saai. Bestaat er een soort Drynite variant (opdruk) maar dan in volwassen size? Ik hoop dat iemand ons kan helpen.

 4. Anoniem

  Hey
  Ik heb een vraagje Klaas ik weet niet of ik incontinentie heb maar ik denk dat het veel gemakkelijker is om een luier om te hebben je moet dan niet nammelijk je hasten om op de wc te geraken maar mag je dat eigenlijk doen ipv naar de wc te moeten spurten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.