Ik wil luiers proberen welke kan ik het beste kopen ?

Welke luier bij bedplassen ? Als eerste moet je nagaan en goed voor jezelf bedenken en onderzoeken wat voor jouw het beste zou werken en je ouders vragen om te kijken wat ze ervan vinden dat je luiers wilt hebben zodat jij droogt slaapt of het gebeurt andersom zoals bij mij dat je ouders adviseren aan jou. Misschien willen je ouders het voor jouw wel halen bij een apotheek of anoniem bestellen bij een webshop waarvan je een pakketje krijgt waar niet op staat dat er luiers inzitten. Bijvoorbeeld omdat jij wat beters hebt gevonden dan je ouders in gedachten hadden voor jouw. Het is maar net wat je probleem is. Het kan ook zijn dat je kleine ongelukjes overdag hebt waardoor je een natte onderbroek hebt wat heel erg lastig is omdat jeje vies voelt en niet zoo snel naar huis kan om een schone onderbroek te halen en als je jezelf bijvoorbeeld op school zou verschonen waar kun je dat doen zonder dat iemand vragen stelt ? Als je dat weleens hebt zoals ikzelf heb zou je een drynite kunnen gebruiken of Kruidvat broekje maar die gebruik ik niet omdat ze bedacht zijn om mee te slapen, je zou dan een Tena pant kunnen gebruiken. Hier een pagina over als je last hebt van urineverlies overdag.

Als je het vervelende probleem hebt dat je s nachts in bed plast of overdag probleempjes hebt krijgen de meeste leeftijdsgenoten drynites of Kruidvat broekjes omdat dat gewoon in de supermarkt licht.

Als je een overstap maakt van de luierbroekjes van de supermarkt naar echte luiers (incontinentie luiers) dan is de keuze zeer uitgebreid welke moet je nemen ? welke is het beste ? Welk ga ik als eerste proberen ? De waarheid is dat er geen slechte merken tussen zitten maar wat bij de meeste merken een probleem is zijn de 4 plakkers van een luier althans meestal wel als luiers nieuw voor je zijn en ze zelf wilt gaan omdoen zoo snel mogelijk. Is mijn ervaring. Het handigste en snelste is als iemand je daarbij helpt maar het is ook prima zelfstandig te doen, dit moet je dan wel eerst even leren. Meer daarover op de pagina: Hoe doe je een luier goed om. En er staan ook goede instructies op YouTube.

handleiding tena slip luier

Handleiding tena slip luier – zelfstandig,

Tena Luiers zijn onbeperkt hersluitbaar. Hoe minder vaak je ze losmaakt hoe beter ze blijven zitten maar de eerste 5x dat je ze los maakt gaan ze daarvan  niet echt losser zitten. Je moet er altijd aan denken dat je niet het plakkende gedeelte vastpakt van de plakkers met je vingers omdat je huid een laagje vet bevat. Dan plakken de plakkers bijna niet meer als je deze met je vingers raakt. Het blauw uiteinde is om vast te pakken.

plakkers tena slip

plakkers tena slip

Bij sommige merken heb je maar 1X de kans om een plakker goed vast te doen. 1X de kans om met een plakker een plek te kiezen op de voorkant van een luier en dan geldt vast is vast. Heb je het gevoel dat je het met de eerste plakker al niet goed hebt gedaan ? dan krijg je die plakker erg moeilijk los en bij sommige merken trek je een gat in de luier als je ze los wil maken omdat ze bedacht zijn voor eenmalig vastplakken. Wat erg vervelend is en wat vooral kan voorkomen als luiers nieuw voor je zijn en het de eerste keer is dat jezelf een luier omdoet of door iemand anders omgedaan krijgt. Daarom verder op de pagina een goede tip met welke je zou kunnen beginnen en niet zoveel gedoe met de plakkers hebt.

De plakkers goed vast is krijgen is belangrijk omdat het dan comfortabel draagt. Zit een luier los in het kruis bijvoorbeeld dan is er meer kans op lekken. Dat is ook niet wat je wilt het dragen ervan zou je een veilig gevoel moeten geven. De luier kan ook dubbel vouwen in het kruis als plakkers verkeerd zitten.

Bij andere merken krijg je 2 kansen om een plakker goed vast te zetten op een luier. Dit zijn vaak ook speciale nachtluiers. Het is dan gewoon een luier met 4 plakkers maar zijn dubbel uitgevoerd. Deze plakkers zijn ook weer niet bedoelt om los te maken als de plakker verkeerd is geplakt maar meer om als je luiers draagt en je moet toch je behoefte op de wc gaat doen dan kan deze een keer los maar blijven de eerste 4 plakkers achter op de luier omdat je er anders een gat in zou krijgen omdat ze niet loslaten van het plastic. 4 back-ups blijven achter zodat de luier nog 1 keer kan worden vastgemaakt.

Hoe krijg je dan toch veilig dit soort plakkers los ?

Bij de afbeeldingen hier onder gaat het om luiers van het merk Molicare. Je kan deze plakkers veilig loskrijgen door goed te kijken (als je goed kijkt op de 2e en 5e foto hieronder) Je zou denken dat je het blij het lichtblauwe gedeelte los moet trekken (het uiteinde) maar het kan juist makkelijk bij de overgang van het lichtblauwe naar de witte plakker. De witte plakker is de 2e plakker en bij het losmaken van dit type luiers blijft dan de lichtblauwe plakker als een sticker achter op de luiers. Dit kan een herinnering zijn voor als je de laatste 4 plakkers vastplakt of als de luier met de eerste keer vastplakken een beetje los zat ga je de 4 achtergebleven plakkers voorbij met vastplakken zodat de luier de 2e keer strakker zit. Het paarse is echt alleen van het merk Molicare en is elastiek zodat het een beetje mee veert met bepaalde bewegingen.

Molicare-plakkers Molicare-plakkers2 Molicare-plakkers5 pose-molicare-super-plus-debout Molicare super plus plakkers

page7_Line1

Met welk merk kan je dan het beste beginnen ? En welk merk is niet zoveel gedoe ? Als het je eerste keer is.

Logo-Tena-Kleiner

Het beste waarmee je kan beginnen is het merk Tena omdat deze zeer duidelijk zijn waar de meeste luiers op wat merknamen kaal zijn aan de voorkant is de voorkant van een tena luier eigenlijk een grote gebruiksaanwijzing voor de plakkers is waar je ze neer moet zetten. En met de absorptie zit het helemaal goed dit is waarschijnlijk ook het populairste merk onder de luiers voor oudere kinderen of volwassenen.

Tena_Slip_Plus_Met_Urine_indicator

Tena Slip Plus Met Urine indicator.

Tena luiers hebben een speciaal gebied voor de plakkers zoals op deze foto. Dit is een gedeelte waar het plastic extra dik is en donkerder zoals op de foto zodat het niet kan scheuren met het lostrekken van de plakkers. Het stuk zoo hoog als de verticale blauwe balken. De verticale balken zijn ook een oriëntatie punt voor de plakkers. Het zijn 2 gekleurde balken links & rechts.

uitleg tena slips luiers

Uitleg tena slips luiers – klik voor vergroting

Met het omdoen van een luier begin je altijd eerst met de 2 onderste plakkers en stopt de plakker net voor de 2e blauw / groene / paarse balk aan de linker kant doe je hetzelfde aan de rechter kant zodat de plakkers even ver zitten. De linker kant wordt een kopie van de rechter kant. De plakkers mogen niet boven of onder dat gebied vastgeplakt worden. En kan je de plakkers zoo vaak los en vast maken als je zelf wilt zolang je niet met vette vingers de plakstrook van de plakker zelf aanraakt.

tape-landing-zone

tape landing zone tena.

 

16 gedachten over “Ik wil luiers proberen welke kan ik het beste kopen ?

 1. Pepijn

  Mijn naam is pepijn
  Ben 13 bijna 14
  En ik heb last van bedplassen en soms overdag veel
  Maar mijn ouders willen het niet halen wat nu??
  Die drynite werken niet goed genoeg

 2. Pepijn

  Mijn naam is pepijn
  Ben 13 bijna 14
  En ik heb last van bedplassen en soms overdag veel
  Maar mijn ouders willen het niet halen wat nu??
  Die drynite werken niet goed genoeg.

  1. klaas Bericht auteur

   Hoi pepijn. Dat is een lastig probleem vooral overdag lijkt me ik ken dat ook wel een beetje. Als ik naar de wc moet dan moet ik ook meteen kunnen gaan anders verlies ik gewoon druppels (slecht op kunnen houden zeg maar) Raak je alleen in je slaap je plas kwijt of kan jij het ook moeilijk ophouden overdag ? ik heb deze site wel een beetje gemaakt om mensen te laten weten dat er meer als drynites is. Voor overdag heb je bijvoorbeeld ook Tena pants dat is nog geen luier maar ook net zon broekje als drynites maar dan veel beter. Voor de nacht zijn er allerlei luiers maar misschien vinden je ouders dat dan weer vreemd een jongen van 14 weer met een luier om ? Bij mij thuis was het andersom omdat mijn moeder in de zorg werkt. En ik vond dat zelf heel raar toen ze dat voorstelde de eerste keer.

   1. Pepijn

    Beste Klaas
    Ik raak s’avond en overdag veel kwijt
    Ik moet er echt wat aan doen
    Luiers!
    Alleen ze willen het niet halen
    Of niet kopen
    Maar ik moet ze hebben
    Wat anders??
    Drynite’s werken niet goed
    Kruidvat luierbroekjes ook niet
    Wat dan ??????

    Gr..pepijn

    P,s hoe oud ben jij ?

    1. klaas Bericht auteur

     s’avond en overdag oei dat is vervelend, overdag lijkt me vervelend ja als je veel verliest. Zeker als je een natte broek hebt in het bijzijn van andere mensen of kinderen. Ik wordt alleen niet wakker als ik naar de wc moet snachts.
     Bij ging het dan totaal anders als bij jouw ouders ik heb ongeveer 4 maanden echt in bed geplast en soms ook heel erg veel.
     3 maanden heeft mijn ma van alles geprobeerd om me droog te houden, zoals een nat/droog kalender in de badkamer en elke nacht wakker maken maar het hielp maar een heel klein beetje tot dat ik weer eens midden in de nacht zeiknat was en dus samen met mijn ma het bed waren aan het verschonen toen vroeg ze aan mij of ik het zag zitten om een luier om te hebben snachts ik vroeg van drynites ?
     Nee zij ze jij bent zoo vreselijk nat af en toe dan heb je aan drynites niet veel.
     Ze bedoelde luiers die ze kende van haar werk in de zorg (ze werkt in een soort kindertehuis).
     Dus Pepijn je hebt al wel gevraagd aan je ouders ?
     En wat zijden ze daarover ?
     Het is moeilijk om te vertellen aan je ouders dat je het moeilijk kan ophouden bijvoorbeeld dat snap ik ook.
     Drynites en Kruidvat luierbroekjes lekken zeker ?
     Ik heb ze zelf nooit gehad maar ik ken een paar jongens die ze gebruiken en die zeggen dat ze lekken.
     Wat je zou kunnen gebruiken is een echte luier omdat dat het veiligst is en lekken niet en die zijn er in alle maten. Mijn ma haalt deze telkens voor me Het dragen ervan betekent voor mij elke ochtend droog wakker worden zonder nattigheid te voelen pas bij het afdoen merk je pas of ie gebruikt is of niet.
     Of als ik het wil weten kan ik het zien op de voorkant van de luier ze hebben een urine indicator.
     Verlies jij je plas alleen in je slaap of heb je veel moeite met het ophouden ?
     Jouw ouders moeten ook wel zien dat je een probleem hebt dan. Misschien mag je ze zelf wel halen en dat hun ze alleen betalen.
     Jouw ouders kunnen ook een keer met je naar de dokter die heeft altijd wel tips tot die tijd hoeft het echt niet te gebeuren dat je bijvoorbeeld met een natte broek loopt of een natte onderbroek hebt daar zijn luiers voor gemaakt.

     Groet. klaas.

     Hoe oud ik ben ? ik ben nu 15.

 3. Ik wil mijn naam liever niet zeggen

  Hoi Pepijn,
  Ik moet vaak naar de wc maar dan houd ik het op tot het kan, en in de auto op vakantie doe ik het dan soms in een leeg flesje, ik ben een jongen van 13 en wordt in maart 14. En ik denk dat ik dan beter ok luiers kan gebruiken, maar ik ben onzeker dat mijn zus en zusje me gaan uitlachen en dat me ouders mij raar aankijken. Kan jij misschien helpen met mijn probleem.

 4. anoniem

  Hey klaas
  welke luiers raad je aan voor een 12 jaarige op school (bruglkas) en waar ik het anoniem kan bestellen
  m.v.g
  anoniem

 5. Gijs

  Hooi Klaas ik ben 20 jaar en ik.plas nu nog steeds in.jij luijer maar op mijn school hebben ze geen.kliko waar ik mijn luijer in kan doen de meester vroeg aan mijn dat ik het in de prulen bak in de klas woe doen een keer gedaan en nu praten ze er over op het school plein en ze hebben op de wc naar mijn gekeken toen ik mijn verschoonden vind ik niet leuk groetjes van gijs

 6. wout

  hallo
  ik wil eens expres in luier plassen
  die leidser begon er over
  nu kan ik da niet uit hoofd zeten
  wil eens expres in luier plassen
  mss volgnd jaar op kamp
  maar wil niet lekken
  groetjes wout

  1. klaas Bericht auteur

   Hoi wout, dan zou je bijvoorbeeld een tena slip maxi small moeten hebben of een tena slip ultima. Die lekt echt niet als je erin plast. Ik weet niet hoe oud je bent ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.