Youtube Films (animaties) over hoe je een luier aandoet (Omkrijgt). Zelfstandig of met hulp.

Luiers omdoen

Hoe moet ik mijn luier omdoen

Wanneer zit een luier of grote maat pamper goed? Wat moet je doen voordat je een luier omdoet. Op welke manieren kan het ? Kan ik het ook zelfstandig doen ? kun je zelf een luier omdoen ? Je kan het zelf doen maar ook met hulp. Het staat allemaal op deze pagina en de video’s  (animatie,s) komen van YouTube. (Incontinentie slip aandoen) Het gaat hier over het merk Absorin maar je kan dit ook gebruiken voor Tena, Abena, Attends, Molicare. Dit zijn echt luiers met 4 plakkers die wat meer moeite kosten met het omdoen ervan vergeleken met luierbroekjes, maar dan heb je wel iets met de hoogste absorptie en is het veiligst tegen lekken. Tena pants bijvoorbeeld is een halve luier die dun is en net zoo omgaat als een normale boxer.

Tip! Als luiers totaal nieuw voor je zijn is het best moeilijk de eerste keer om ze goed om te doen als je het liever zelf wilt doen gelijk, wat je zou kunnen doen is deze filmpjes opzoeken op je smartphone als je van plan bent het om te doen of tijdens het omdoen. Voor het om krijgen van een luier.

Voor luiers en luierbroekjes

Voor luiers en luierbroekjes.

Je vindt ze op je smartphone met een YouTube app onder (zoeken op):

medeco slip staand zelf.
medeco slip staand geholpen.
medeco slip liggend geholpen.

1. Handleiding luier / Uitleg gebruik incontinentiemateriaal. Staand alleen (zelfstandig) omdoen. (Absorin slip) Maar bruikbaar voor alle merken.

2. Handleiding luier / Uitleg gebruik incontinentiemateriaal. Staand omdoen met hulp van iemand.

3. Handleiding luier / Uitleg gebruik incontinentiemateriaal Liggend omdoen met hulp van iemand.

Meer instructies nodig of nog meer mogelijkheden bekijken over hoe je incontinentiemateriaal kan omdoen bekijk dan dit YouTube kanaal van

MedecoBV voor het om krijgen van een luier waar de 3 bovenstaande filmpjes ook vandaan komen. Ook voor als je andere soorten incontinentiemateriaal wilt gebruiken.

line

Extra

Zelf Omdoen – Hoe doe je een luier aan (Inco omdoen).

Zelf een luier (incontinentieluier) omdoen (aandoen) 13 jaar 1

Zelf een luier (incontinentieluier) omdoen (aandoen) 13 jaar 1

Ook kan je op YouTube genoeg echte filmpjes vinden van jongeren of zelfs volwassenen die het gewoon vastleggen op video hoe je jezelf een luier omdoet wat de meesten een beetje vreemd zullen vinden wie doet dat nou ? Je zou jezelf toch kapot schamen ? Als je bedplast en je krijgt dan luiers dan lukt het ook niet om deze 1 2 3 goed om te krijgen, het eerste wat erin je opkomt wat is de voorkant ? Als je dit filmpje kijkt dan ben je al een stuk wijzer en gaat het een stuk sneller als je voor het eerst gaat slapen in een luier. En om het niet naakt te hoeven doen luier over luier in dit filmpje. Hun weten gewoon waar ze op moeten letten, zolang je niet met je hoofd in beeld komt en niet je echte naam gebruikt is er niks aan de hand. Zoals deze video hieronder.

De gedachte achter dit filmpje is (waarom hij het vroeg aan mij op deze site te plaatsen) is omdat hij wil laten zien aan jongeren hoe makkelijk en snel het kan zijn om jezelf een luier om te doen. Zittend op een stoel. Waarom zoo makkelijk op internet ?  Omdat hij (nu pas) overtuigd is dat luiers echt werken voor zijn probleem en heeft ze pas net ontdekt. Dat er ook luiers voor oudere grotere kinderen bestaan na bijna een jaar in bed te hebben geplast en andere hulpmiddelen gebruikte zoals wakker gemaakt te worden door zijn ma ‘S nachts 2x wat ook niet fijn is. En heeft een plaswekker gebruikt. Hij wil laten zien dat er niks babyachtigs  aan luiers is. Hij kwam een poosje geleden op deze site en vertelde zijn ouder wat ie gelezen had en mocht luiers proberen die hij zelf gekozen had. (Attends Slip Regular Small)

In deze video laat hij zien hoe hij een luier omdoet over 1 die hij al aangetrokken heeft waar hij mee op bed gaat. Omdat hij een instructievideo wil maken maar niemand zit er op te wachten dat je het in je blootje laat zien maar je wel aan anderen wil laten zien en anderen leren hoe je nou makkelijk zelf een luier omdoet. Na de video doet hij de 2e weer af omdat het geen zin heeft om er 2 over elkaar te dragen daar wordt het niet veiliger van. (Klik voor de Video).

Zelf een Luier (incontinentieluier) omdoen (aandoen) 13 jaar - 2

VIDEO

 • De blauw blokjes lijn in het midden op de Attends Slip Regular (luier) is de urine indicator. Deze loopt van voren naar achteren over de hele luier. Bij Attends luiers vervaagt deze naarmate een luier natter wordt. Helemaal geen of bijna geen blauwe stippellijn meer ? Dan moet je je verschonen om niet door te lekken. Voor iemand die alleen bedplast betekent dit dat hij of zij kan zien dat de luier gebruikt is die nacht omdat je het ook niet voelt als je wakker wordt. De witte luier wordt ook niet echt een gele plasluier als je wakker wordt in de ochtend, ze blijven redelijk wit. Als je in bed plast betekent dit dat er een hap uit die blauw blokjes lijn is in je kruis. Hoever ? Dit hangt er van af of je een buikslaper of een rugslaper bent. Op de buik ? op de voorkant wat meer. Op de rug ? Aan de achterkant wat meer. In de praktijk zal je de luier dan ongeveer 50% gebruiken als je in bedplast waardoor je hartstikke veilig zit dit hangt er ook vanaf welke absorptie je kiest. Dit is wel heel wat anders dan dat je pyjama helemaal drijfnat is en je matras en dekens.  Helemaal een blauw blokjes lijn zonder onderbreking ? Dan hoef je die luier nog niet weg te gooien maar kun je hem de volgende avond weer om doen.

Op je zij slapen kan gewoon met een luier om, Maar het is veiliger om dit op je rug te doen.

slapen in een luier

slapen in een luier.

line

Wanneer komen deze instructie video’s van pas ? Als je op zoek ben naar:

 • Tena slip film (Instructie video)
 • Tena luier video (Instructie video)
 • Molicare luiers aantrekken / Omdoen – hoe doe je dat ?
 • Absorin slip film (Instructie video)
 • Absorin luier video (Instructie video)
 • Attends slip handleiding
 • Attends slip film (Instructie video)
 • Tena omdoen
 • Absorin slip omdoen
 • Handleiding luier absorin slip
 • Handleiding luier tena slip
 • Handleiding luier attends slip
 • Handleiding luier molicare slip
 • Handleiding luier. Staand alleen (zelfstandig) omdoen
 • Handleiding luier. Staand omdoen met hulp van iemand
 • Handleiding luier – Liggend omdoen met hulp van iemand
 • luier zelf aandoen.
 • luier om 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 jaar.
 • op de juiste manier luier aandoen

18 gedachten over “Youtube Films (animaties) over hoe je een luier aandoet (Omkrijgt). Zelfstandig of met hulp.

 1. Marijke

  Beste jongen van 13,

  Aan de ene kant vind ik het best stoer dat je dit deelt. Ik snap het zelf niet. Misschien heeft het ook te maken met dat ik zelf niet zou durven. Wat is je volgende stap laten zien dat je nat uit bed stapt? Als je dit doet om het bespreekbaar te maken en een taboe te door breken vind ik het goed en knap dat je dit durft. Anders snap ik het niet maar goed ieder zijn ding.

  1. Leon

   Ik heb hetzelfde, ik draag ook graag luiers. Maar ik denk dat mijn ouders daar niet bepaald blij van worden. Wat moet ik nu doen?

 2. Andreas

  Ik wil luiers om. Maar hoe doe ik dat? En ik wil als een baby behandeld worden. Heb jij tips hoe ik me als een baby kan gedragen zodat ik weer luiers om moet?

  Groetjes jongen van 32

 3. ABRI-FORM Boy

  Ik Draag graag luiers omdat ik me dan lekker voel en en doet me goed want ik Ben nu 50 en begin zal een beetje incontinent te worden ik koop meestal Abri-form van Abena omdat die mij Goed passen En ik Beaal ze zelf het is gewoon een goed gevoel maar verder zeg ik hier niks meer over se rest is privé
  Groeten Luier lover

 4. pantyboy

  ik ben 56 en ik ben al jaren incontinent maar ik vind het nog steeds heerlijk om een luier te dragen
  al vele jaren draag ik geen ondergoed meer
  ik vind het heerlijk dat ik incontinent ben geworden want ik moet altijd luiers dragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.