Wat is de voorkant of achterkant van een luier ? Incontinentie luier vastmaken plakkers voor of achter ?

tena luier op de zijkant

2X Tena luier op de zijkant.

Zit er een voor en achterkant aan een luier ? Jazeker. Ook een belangrijk punt is wat je weten moet voordat je een luier omdoet voor het eerst is wat de voorkant en achterkant is van een weggooi incontinentie luier voordat je ze omdoet. Bij de incontinentieluiers of Tena slips, luiers, pampers (het is maar net hoe je het noemen wilt) is het zoo dat de plakkers altijd aan de achterkant zitten bij het omdoen. Je pakt dan altijd als het ware de plakkers aan de rugkant weg en plakt deze op de voorkant vast bij het om doen. Onder je navel. Bij het omdoen heb je aan de voorkant geen plakkers. Ook herken je de voorkant van een luier vaak aan de urine indicator die in de slip zit. Op de voorkant loopt deze wat hoger door. Dus plakkers altijd van achter naar voren aanbrengen. Je plakt ze vanaf je rugkant op je buikant vast.

  • Wat is de voorkant van een Tena luier ? : De kant waar geen plakkers aan vast zitten en waar het Tena logo staat + De absorptie sterkte (Het aantal druppels) + Maat (XS, S, M, L) + Urine indicator (aan de voorkant is deze hoger) staan. Ook heeft een Tena luier een zogenaamde Tape landing zone aan de voorkant hier is het plastic flink sterker en dikker dan als aan de achterkant zodat het plastic niet scheurt als je de plakkers los moet moeten.

9 gedachten over “Wat is de voorkant of achterkant van een luier ? Incontinentie luier vastmaken plakkers voor of achter ?

  1. Kevin

    Een vriend van mijn die zijn moeder doe de luier altijd anders om zodat hij ze dan niet kan los maken. Maakt dit iets uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.