Luiers omdoen zittend

Luier zelfstandig omdoen / aandoen - Zittend

Luier zelfstandig omdoen / aandoen – Zittend

Ook een hele makkelijke manier om een luier om te doen is op een dichtgeklapte wc (Deksel erop) het grootste voordeel hiervan is dat het de ideale zithoogte is. Als bijvoorbeeld jij het liefst je luiers in de badkamer omdoet omdat je daar niet gestoord kan worden doordat de badkamer op slot kan, het is ook logisch dat je ze omdoet in de badkamer als je luiers in een kast worden bewaard in de badkamer zelf. Doe voordat je op het wc deksel gaat zitten er wel een handdoek bovenop. Een wc deksel is niet zoo hygiënisch. Al wordt het elke dag schoongemaakt thuis het kan vol zitten met bacteriën, met een handdoek ertussen heb je daar geen last van.  Je vouwt dan een luier netjes open en legt deze klaar op het wc deksel en gaat op de luier zitten als het ware om hem vervolgens om te doen. Hetzelfde geldt voor luiers omdoen in bed dit doe je op de rand van je bed.

wc

WC waarop je makkelijk luiers omdoet.

Zittend op een wc kan je makkelijk een beetje opstaan om de luier te verschuiven om de verdeling goed te maken, voor en achter zodat de luier van voren net zoo hoog zit als achter. Officieel komt de Flexifit™ taille-elastiek in de lende (Het onderste deel van de rug, daar zitten de lendenen)

felxifit taille elastiek - tena slip luiers

felxifit taille elastiek – tena slip luiers

Schouder Lende Heup

Schouder, Lende, Heup

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook een voordeel van zittend een luier omdoen is dat de luier niet kan vallen. Het vastplakken van de plakkers doe je op de zelfde manier als staand. Zie hier bijbehorende afbeelding:

tena slip luier omdoen (handleiding)

Tena slip luier omdoen (handleiding) – Klik voor vergroting

Voordat je begint moet je misschien nog weten waar de plakkers moeten komen en hoe. De plakkers komen op de tape landing zone:

tape landing zone tena slip luier

tape landing zone tena slip luier

De tape landing zone (herkleefbare plakstrook) is het gedeelte zoo hoog als de blauwe balken en alles ertussen in.
Dit is een gedeelte van de tena luier waar het plastic dikker is.
Dat is wat je moet weten voordat je begint.
Dit is de voorkant.
Tip! De linkerkant doe je met het vastplakken hetzelfde als de rechter. Bijvoorbeeld stopt een plakker net voor de tweede blauwe balk dan moet deze aan de andere kant net zover komen voor de beste pasvorm.

 

 

Nu kan je de plakkers vast maken:
Stap 1 Eerst de onderste hersluitbare plakstrips recht op de ‘Tape Landing Zone™’ van het verband plakken;

Stap 2 Daarna de bovenste hersluitbare plakstrips schuin naar beneden plakken. Op de Tape Landing zone.

Nu ben je zoo goed als klaar en kan je het best gaan staan. Wat je nog voor de zekerheid kan doen is de voorkant en achterkant een beetje heen en weer halen als je denkt dat de luier in je kruis nog te losjes zit. Zodat ie wat hoger komt. Desnoods kan je de plakkers weer los maken want ze zijn hersluitbaar als je denkt dat het niet zit zoals het hoort. Of gewoon de plakkers te losjes zitten. Raak hierbij niet het pakkende gedeelte aan want dan verliezen ze wel hun plakkende werking alleen de uiteindes kun je vastpakken. Als laatste kijk je of de Anti-lekrandjes wel goed zitten.

Antilekranden

Deze opstaande vochtafstotende randjes verminderen de kans op doorlekken. Dit zijn elastieken die in de liesplooien komen. Deze komen eigenlijk op dezelfde plek te zitten als een normale onderbroek dus je kan er van spreken dat het meteen een soort onderbroekje in de luier is maar het witte zachte absorberende gedeelte is breder en bedekken je hele billen. Daarbij komt nog dat de Anti-lekrandjes elastisch zijn (soort elastiek) heel veilig dus. Het volgende klinkt misschien raar maar als je de anti-lekrandjes controleert zul je merken dat je bij de onderkant van de luier vanaf de zijkant er niet meer in kan komen met een vinger in je kruis dan ben je beschermt tegen lekken. Omdat de Anti-lekrandjes dit tegen en dicht houden. Dit is een beetje wat je allemaal weten moet. Nog een tip is er moeten geen rare kreukels in de luier zitten stukken waar het samenvouwt zeg maar. Het kan gewoon 1 strak vlak geheel zijn. Dit is een beetje alles wat je weten moet.

Waar zitten de lendenen bij een mens ?

waar zitten de lendenen bij een mens

Waar zitten de lendenen bij een mens.

Het onderste deel van je rug, Links en rechts boven je bips en heupen.

Eén gedachte op “Luiers omdoen zittend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.