Luiers omdoen staand: Hoe moet je zelf een Tena, Molicare, Attends slip aantrekken.

De beste plek voor luiers of (incontinentieluiers) om te doen staand is misschien in een badkamer wat ikzelf altijd doe. Het handigste is dit om te doen als je je pyjama aantrekt of nog beter jumpsuit of een huispak net wat je fijn vindt als je van plan bent om op bed gaan en je tanden gaat poetsen in de badkamer. Dat is wanneer ik het altijd doe behalve op sportdagen. Als je bij jezelf een luier omdoet is het handig als je tegen een muur aankan leunen In de badkamer bijvoorbeeld. Dit is de badkamer bij mij thuis. Zorg dat je helemaal uitgekleed bent voordat je de luier gaat omdoen want een T-shirt of hemd gaat in de weg zitten met het omdoen. Want sommige T-shirts en hemden komen tot aan je kruis en je wil je T-shirt of hemd niet in je luier hebben bij het omdoen bij jezelf. Als je je hemd uit je luier trekt nadat je hem hebt omgedaan zit hij meteen een stuk ruimer waardoor er wat meer kans is op lekken.


Hoe moet je zelf een tena slip aantrekken ? Animatie en tekst versie.

Het gaat op de pagina over de merken Tena, Absorin, maar de gebruiksaanwijzingen kun je voor alle merken gebruiken die ook de slip hebben zoals  Attends, Abena, Lil healthcare

Voordat je begint moet je ook weten hoe je moet omgaan met de plakkers bij het merk tena werkt het bijvoorbeeld zoo:

Tena Slip Plakkers

Tena Slip Plakkers

Alleen het blauwe gedeelte kan je vast pakken (De uiteindes) de rest is kleverig en pak je dat vast met vette vingers dan blijven de plakkers van een luier niet meer goed vast zitten op de voorkant of minder.

 

 

 

 

tape landing zone tena slip luier

De plek waar de 4 plakkers op komen (Tape landing zone)

De tape landing zone (herkleefbare plakstrook) is het gedeelte zoo hoog als de blauwe balken (of paarse) en alles ertussen in.
Dit is een gedeelte van de tena luier waar het plastic dikker is.
Dat is wat je moet weten voordat je begint.
Dit is de voorkant.
Tip! De linkerkant doe je met het vastplakken hetzelfde als de rechter. Bijvoorbeeld stopt een plakker net voor de tweede blauwe balk dan moet deze aan de andere kant net zover komen voor de beste pasvorm.

 

 

Stap 1 tena luier omdoen

Stap 1 tena luier omdoen

Stap 1.
A. Vouw het verband open aan de achterzijde en vouw het onmiddellijk in gootvorm.
Laat hierbij de voorzijde gesloten, voor eenvoudige plaatsing.
( De luier moet je van voor naar achter aanbrengen met de plakkers aan de achterkant en de tape landing zone aan de voorkant.) (herkleefbare plakstrook)
B. Voorzijde zigzaggend optrekken in gootvorm tussen de liesplooien. (De liezen)
(Het witte gedeelte moet net boven je bips uitkomen. Het belangrijkste is dat de voorkant en achterkant op gelijke hoogte zitten)
Elastieken of ook wel de antilekrandjes genoemd goed in de liesplooien plaatsen (De overgang van je kruis naar je bovenbenen) voordat je het verband vast gaat plakken.
Zorg voor een niet al te hoge spanning op de elastieken in de liesplooien (Liezen) voordat u het verband vast plakt.

C.En dan ga je met de achterkant van de luier tegen de muur aanstaan zodat je de luier met je gewicht klemt tussen jouw en de muur zodat hij niet naar beneden valt als je het loslaat. En al op de hoogte zit van waar die moet komen. Nu kan je met 2 handen aan de plakkers beginnen.
Dat is de volgende stap.
(Stap C Zie je niet op het plaatje maar het is handig)

Stap 2 tena luier omdoen

Stap 2 tena luier omdoen

Stap 2. Met 1 hand houdt je de voorkant een klein beetje onder spanning (de achterkant klemt nog steeds tussen jouw en de muur anders schiet de luier weg) En de andere hand gebruik je zoals op het paatje om 1 van de eerste plakkers te pakken en dan: Eerst de onderste hersluitbare plakstrips recht op de ‘Tape Landing Zone™’ van het verband plakken; Links & Rechts

Als de 2 onderste plakkers vast zitten blijft de tena slip al vast zitten je kan dan kijken of het een beetje goed zit. Met de 2 bovenste wacht je even. Belangrijk is dan dat de linker & rechter plakker even ver zijn vastgeplakt en ook even hoog. Desnoods kan je een plakker weer losmaken en verplaatsten. Op plakkers mag ook wel wat spanning staan maar ook weer niet teveel.

 

 

Stap 3 tena luier omdoen

Stap 3 tena luier omdoen

Stap 3. Daarna de bovenste hersluitbare plakstrips schuin naar beneden plakken.
Hierdoor sluit de Flexifit™ aan de achterzijde van het verband goed aan op het lichaam,
wat de kans op lekkage vermindert.
Met 1 hand hout je de voorkant een beetje op hoogte zodat er geen rare plooi in komt voordat je ze vastplakt.

 

felxifit taille elastiek - tena slip luiers

felxifit taille elastiek – tena slip luiers

 

 

 

 

Tena Slip Plus Met Urine indicatorNu ben je zoo goed als klaar wat je nu nog moet controleren is of de luier recht zit (Goed verdeelt) Dit zie je aan de gele lijn die op de voorkant zit (Urine indicator) Deze moet exact in het midden van je kruis zitten maar je kan ook de 2 paarse stippeltjes balken aanhouden die over de hele lengte van de luier lopen.

 

Extra Luier controleren
Voor je de luier om zou doen heb je waarschijnlijk gezien dat in de luier rechtop staande randjes van plastic zitten dit zijn de antilekranden deze zijn van een soort elastiek ze houden je kruis constant afgesloten en beschermen je zoo tegen lekken. Wat je voor de zekerheid kan is aan de zijkanten van de luier in het kruis een beetje trekken zodat ze beter op hun plek komen. Zodat ze goed in de lies zitten (De liezen). (De overgang van je bovenbenen naar je kruis)

attends luier uitleg punt voor punt

hoe moet je zelf een tena slip aantrekken

Nu weet je zeker dat je goed zult slapen is het wel misgegaan dan zul je jezelf niet nat voelen ’s ochtens je ziet dit aan de Urine indicator op de voorkant of de luier gebruikt is. Niet nat? kun je hem de volgende nacht weer om.

Nacht

 

 

 

 

Zoekwoorden: tena om doen, absorin om doen, attends om doen

4 gedachten over “Luiers omdoen staand: Hoe moet je zelf een Tena, Molicare, Attends slip aantrekken.

  1. Anoniem

    hoi ik las het berichtje met de vraag of tena luiers goed zijn ! ik zelf en praat uit ervaring ! draag zelf een tena slip maxi actifvit ivm met dat ik zelf ruim 4 jaar geleden door een operatie geheel incontinet ben geworden en ook geen keus had ivn de controle die pampers gaan gebruiken en ze houden mijn broek droog en kamoefieren ook nare luchtjes en kan ze ieder een dan ook aanraden ! prima luier voor de nacht als overdag. met vriendelijke groet …….van een jonge man

  2. Diaper boy

    Ik Draag ook Luiers en Vind het heerlijk voorall Die van Abri–Form off Attends Regulear plus maat Large super ik Ben wel 51 Maar toch Draag ik ze

  3. pantyboy

    omdat ik incontinent ben geworden draag ik de dikste luiers van absorin en ik vind het heerlijk om incontinent te zijn geworden want ik voel nooit meer dat ik moet plassen en ik vind het heel fijn om dikke luiers te dragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.