Wat te doen met je gewone onderbroek ? Als je in bed met een luier slaapt.

Wel of geen onderbroek over een luier? Bij gebruik van luiers. Kort samengevat: Het hoeft niet echt omdat een luier je onderbroek wordt maar soms is het beter als je met een open raam slaapt of het wordt koud op een slaapkamer om er toch een onderbroek overheen te doen want dit gaat afkoeling van de luier tegen als deze gebruikt is. Luiers houden je prima droog maar toch kan het vocht in de luier zelf ook koud worden waardoor je een droge kou krijgt waardoor je meer gaat plassen want dit werkt op je blaas. Net zoals als je op de koude tocht staat en daardoor erg nodig naar de wc moet daardoor. Voor de rest is het ook wat je zelf het fijnst vindt zitten. Je hebt ook speciale onderbroeken die een luier nog beter om je lichaam gaan laten zitten maar dat is meteen ook een stuk warmer (Fixerend ondergoed) kijk hier voor de details. Een speciale body die voor luiers is gemaakt doet ook hetzelfde, het gaat afkoeling tegen en laat een luier extra goed zitten en daarnaast is het een hele fijne pyjama vindt ik. Zie hier.

 • Wat doe ik ? Wat vindt ik handig ? Wel of geen onderbroek over luier ?
 • Denk je erover om met luiers om te gaan slapen en je zoekt daar tips voor dan kun je ook op deze pagina kijken.

Luiers komen altijd Attends luiers testenonder je onderbroek of pyjama en niet andersom omdat luiers vanbinnen altijd netjes kurkdroog blijven voelen als het genoeg absorbeert. Hoe werkt een luier ? wat doet het ? Al wordt het een keer nat en heeft het wat geabsorbeerd dat je bed anders drijfnat zou maken als je geen bescherming droeg als je in bed plaste (per ongeluk) je voelt je droog. Wat het een stuk minder erg maakt als het gebeurt als je bescherming draagt. In principe hoef je als je luiers gebruikt geen onderbroek meer te dragen om dat de luier die je dan draagt je onderbroek is als het ware is maar dan met voldoende bescherming erin om je droog te houden. Lukt het niet met luierbroekjes dan lukt het wel met incontinentieluiers die voor hetzelfde doel gemaakt zijn. Een luier kun je zien als ondergoed.

boxershort over de luier

boxershort over luierbroekje (drynite)

Onderbroek over luier kan ook of gewoon een boxer als je wat meer privacy wilt. Het valt dan al een stuk minder op dat je een luier draagt.

Wat doe ik ? Wat vindt ik handig ? Wel of geen onderbroek over luier ?

http://www.bedplassen-luiers.nl/images/pyjama.jpg

Als je met een luier om slaapt en verder niks aanhebt wat op zich wel kan moet je niet onbedekt gaan liggen, als je onder een deken licht is het al goed maar hij moet niet van je af gaan. Luiers absorberen vocht heel goed maar ze kunnen wel afkoelen (koud worden) als het gebruikt is. Zeker als je op een tochtige kamer slaapt met een open raam. Dus het is wel aan te raden om er een boxer of een pyjama overheen te dragen. Zelf draag ik er het liefst een pyjama overheen. Ik sliep altijd al in een pyjama ook voordat ik ongelukjes had in bed omdat het je savonds warm houd en het gewoon lekker zit. Sochtens kan je of ik ook niet zonder pyjama. Als ik alleen op een luier zou slapen zou ik niet ongezien door ons huis kunnen lopen zonder gezien te worden. Bijvoorbeeld als ik naar de badkamer loop om mijn luier af te doen en in het emmertje te stoppen in de badkamer. En dan wil douchen.

Het komt bij ons in huis voor dat ons gezin allemaal tegelijk wakker worden en allemaal tegelijk in de badkamer willen en ik er dan vaak niet in kan. Ik ga dan geen uur wachten maar ik ga dan vast ontbijten. Een pyjama geeft je dan vrijheid om door het huis te lopen. Misschien is het hygiënischer om de luier eerst op de slaapkamer af te doen en een schone onderbroek aan te doen maar dat creëert meer wasgoed omdat je ongedouched bent, er zit nog urine aan je huid waardoor dezelfde onderbroek in de was gaat als ik ga douchen. Dus ik zit weleens met dezelfde luier om als waarmee ik geslapen heb te ontbijten soms zonder gecontroleerd te hebben wat de schade is van diezelfde nacht en dit kan ook gewoon het is tenslotte een incontinentieluier. Ze worden ook gedragen door mensen die echt helemaal incontinent zijn. Luiers stinken ook niet. Je moet er op letten dat ze niet meer als verzadigt zijn. En elke nacht een schone omdoet.

Naakt slapen ? Met alleen een luier om ? kun je ondergoed over een luier aan ?

http://www.bedplassen-luiers.nl/wp-content/uploads/2013/10/camouflage_kids_jumpsuit_navy__strong_blue__turq_14_732x1156.jpg

Een jumpsuit verbergt ook een luier.

Soms is het wel goed om er wat eroverheen te dragen bijvoorbeeld als je ermee slaapt (luier om in bed). Maar dat licht eraan hoe je het lekkerste slaapt, de een slaapt lekker op zijn onderbroek met verder niks aan, de ander slaapt liever altijd in een pyjama. Omdat luiers dan je onderbroek zijn verandert er niet veel. Als je dus alleen met een luier om slaapt als je onderbroek is het aan te raden om niet onbedekt in bed te liggen ’s nachts doordat bijvoorbeeld je dekbed van je afgegaan is of het is te warm voor een deken. Bij nat worden in je slaap met een luier om in bed zul je niks merken omdat de binnenkant zowel als buitenkant droog blijft voelen. Maar als het dan ’s nachts koud is op je slaapkamer doordat je bijvoorbeeld met een open raam slaapt is het eerste wat afkoelt een luier als je onbedekt ligt. Je hebt dan misschien geen last meer van de nattigheid het is wel aanwezig in de luier in de vorm van gel. Doordat luiers ademend gemaakt zijn om broeien te voorkomen en vaak een plastic buitenkant hebben koelen ze snel af. Je krijgt dan een droge kou. Het is eigenlijk een liter water wat koud wordt en koelt snel af als je op de tocht ligt. Als je de slip (luiers) bedekt houdt, koelt het alleen af naar lichaamstemperatuur.

In zulke situaties is het beter om een onderbroek of een boxershort over een luier heen te dragen als je er niet van houdt om een pyjama te dragen maar toch met een open raam wil slapen ‘S Nachts. Of je moet ervoor zorgen dat je niet onbedekt komt te liggen. Ondergoed met luiers gaat goed samen.

Afkoeling_van_een_luier_tegengaan

boxershort over de luier – onderbroek over luier.

Zie ook voor meer info:

Kleding die een beetje kan verbergen dat je luiers draagt.

Zichtbaarheid luiers

tags: luier komt onder onderbroek,Onderbroek over luier

26 gedachten over “Wat te doen met je gewone onderbroek ? Als je in bed met een luier slaapt.

 1. freddie

  hoi van de schrijver die dit bericht heb geschreven ik heb ook een luier maar dat gaat fout ik doe altijd de t-shirt aan latten en een bokershort aan latten

  wat moet ik doen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Lucas

  ik heb een soort pjyama uit een geheel met een rits op de rug het enige probleem is dat ik hem helaas niet zelf kan uit doen 🙁

  die heb ik all heel lang mischien komt het bedplassen hierdoor ???

  1. armandje

   hallo lucas Wie doet jou pyjama dan uit?. is het niet beter om een losse pyjama aan te doen of te laten doen. gewoon met lange broek en lange tshirt
   ik moet ook pampers dragen s nachts. maar ik draag een losse pyjama. lijkt me vervelend om een pyjama te moeten dragen aan 1 stuk met een rits op de rug. voelt toch gevangen.

 3. martin

  Trap er niet in beste Klaas. Die ‘sander’ lijkt mij niet serieus. Hij geeft ook geen antwoorden op jouw doorvragen. Besteed je tijd aan (oudere) kinderen die serieuze vragen hebben over het dragen van een luier, daar zijn er genoeg van.
  Groet Martin

 4. Martijn

  Beste klaas,

  Mijn zusje (12) plast ook nog in bed en heeft ook een luier om. Als mijn ouders thuis zijn krijgt ze hem van mijn moeder om, maar als ik en mijn zusje alleen thuis zijn en we gaan slapen wilt ze hem zelf om doen maar dat gaat fout want hij gaat 9 van de 10 keer lekken. Ik snap niet echt waarom ze hem niet van mij om wil want dan gaat het bijna altijd goed? help me please

  1. klaas Bericht auteur

   Hoi,

   Heb je hem wel een keer bij haar omgedaan dan ?
   Dat het een keer mocht van haar.
   En lekt hij ook nooit als jou moeder hem omdoet bij haar ?
   Lekken is ook erg vervelend, je wordt dan niet wakker omdat jeje bed hebt nat geplast en erg koud bent maar toch kun je je hele bed verschonen als er natte plekken inzitten of in je pyjama.
   Misschien heb jij er ook wel last van als haar luier vaak lekt bijvoorbeeld als je bij elkaar op de kamer slaapt. Heeft zij een nat bed dan ga je het ruiken.
   En een luier zelf omdoen moet je ook even leren.
   Als hij te losjes omzit dan lekken ze sneller.
   Misschien schaamt je zusje zich te erg als jij het zou doen omdat het op je nakie moet gebeuren.
   Ik doe het nu ook elke avond zelf en het gaat goed maar het heeft el even geduurd voordat ik het goed kon.
   Ik zat er de eerste keer al super tegen op dat ik een luier om moest van mijn moeder.
   Ik had ja gezegd tegen mijn moeder om ze te halen maar toen ze eenmaal in huis waren schaamde ik me dood en wilde ik er absoluut niet aan.
   Ik dacht wat te negatief want ik wist ook niet hoe het zou gaan als zij bij mij een luier omging doen.
   Ik dacht je moet ervoor op je rug liggen dat is de enigste manier. Ik wil me geen baby voelen.
   Maar de eerste keer dat ik hem verplicht om kreeg van mijn moeder bleek het toch wel mee te vallen want het kan gewoon staand en werd alles aan me uitgelegde wat ze deed om het mezelf te leren.
   Ze heeft hem 2 weken omgedaan en daarna deed ik het zelf, en controleerde zij of die goed zat.

   Als je zusje zich te erg schaamt kan je ook beloven dat je de andere kant opkijkt als zij staand een luier omdoet.
   Maar dan spreek je van te voren af dat zij hem niet vastplakt maar alleen vasthoudt (op hoogte houden) zodat zij haar kruis al bedekt heeft en je zusje niet op haar nakie hoeft te staan.
   Want dat vindt ik zelf ook het gênantste (schamende) eraan dat iemand tussen je benen moet zijn.
   Je kan doen als zij de luier al half aan heeft dat jij dan de badkamer inkomt en de plakkers vastplakt of iets meer spanning op de luier doet zodat hij goed afsluit tussen de benen.
   Ze moeten een beetje strak zitten maar ook weer niet te strak want dan gaat het snijden in je liezen.
   Een luier moet ook recht zitten zonder vouwen erin.
   Dat je plekken hebt waar de luier dubbelgevouwen zit zeg maar.

   Ik doe ze zelf staand om in de badkamer , ik vouw een luier open, ik zorg dat de anti-lekrandjes in de luier omhoog staan, dan ga ik vlakbij de muur staan en doe ik de achterkant van de luier tegen mijn billen aan, Zover dat het witte gedeelte net boven mijn billen uitkomt. En dan ga ik tegen de muur aanstaan. Met de luier tussen mij en de muur in zodat hij niet valt en ik 2 handen vrij heb. Als ik tegen de muur aansta kan ik de luier makkelijk van hoogte veranderen zonder dat hij valt en kan ik hem tussen mijn benen door halen en vastplakken met wat spanning op de plakkers.

   Welke luiers gebruikt jouw zusje dan ?

   1. Martijn

    Ja nu je het zegt ze kan zich schamen en ongemakkelijk voelen als ik het doe bij mijn moeder lekt ie nooit of heeeeel af en toe ik weet uit ervaring dat als ik een luier om doe niet of nouwlijks lekt want heb zelf een babysit baantje in onze buurt maar ik ga haar proberen overhalen en de tips van jouw te laten zien dat ze het of dadelijk zelf kan of op jouw manier die van 50:50 dus als het me lukt zal ik het wel laten weten dus bedankt Klaas

 5. Anoniempje

  Ik draag luiers om bedplassen te voorkomen en nu denkt mijn moeder dat ik steeds droog ben en ik heb het al verteld maar ze geloofd mij niet

 6. Jens

  Hallo iedereen ik ben jens en ik draag ook nog luiers om te slapen en ik wil met iemand over kunnen praten op skyp mijn naam is op skyp jens plaetinck

 7. pantyboy

  ik draag al jaren alleen nog maar luiers en geen ondergoed meer ik ben dus incontinent , maar luiers dragen vind ik toch elke dag weer heerlijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.