Inleiding hoe doe je een luier goed om ?

Tena_slip_Luiers_Vroeger

Luiers kun je op verschillende manieren omdoen, het aller makkelijkst en snelste is natuurlijk als iemand je daarbij helpt staand. misschien een vader of moeder, zus of je hebt een broertje die ook last van bedplassen heeft dan kan je elkaar misschien helpen. Maar als je bijvoorbeeld op 10 11 12 13 14 15 16 17 18 jarige leeftijd weer last krijgt van bedplassen / bedwateren dan zie je dat misschien niet zitten om geholpen te worden door iemand dat is bij iedereen anders. Omdat je je heel erg schaamt.

Dit is ook waarom veel meer kinderen liever drynites hebben maar is vaak niet de veiligste oplossing als het om absorptie gaat maar dat is bij iedereen verschillend. Op elk pak luiers staat wel een kleine instructie hoe je het product moet gebruiken in de vorm van afbeeldingen maar is vaak niet compleet vind ik. Als het je niet uitgelegd is dan lukt het je misschien om de luier open te vouwen en tussen de benen te doen maar dan heb je 1 hand nodig om de achterkant omhoog te houden en de andere voor de voorkant van de luier dan de plakkers nog 🙄  Waardoor je handen tekort komt met staand omdoen.

Maar het is prima zelf te doen hoor. Ik zal verschillende manieren uitleggen als voorbeeld met het merk Tena hoe je die moet om krijgen hetzelfde kan bij elke luier met 4 plakkers. Persoonlijk vindt ik staand een luier omdoen het makkelijkst. Ook kun je dit het beste doen met een bloot bovenlichaam omdat anders een hemd of T-shirt in de weg zit bij het omdoen van een luier (Het gaat er voor of achter tussen zitten). Als je in bed een pyjama wil dragen dan kun je die wel tot aan je knieën aanhouden. Bijvoorbeeld bij het voorbereiden om op bed te gaan in de badkamer bij het omkleden.

Ook iets wat je moet onthouden bij het omdoen van een luier is dat bij jongens het beste is dat het geslachtsdeel naar beneden light (niet naar boven wijst) Dit is wat minder veilig als je op je buik slaapt. Ook begint het absorberen van een luier dan ‘S Nachts bij ongelukje in het midden van de luier en niet op de voorkant. Omdat urine wat in de luier komt ook echt zich verdeelt over de hele luier.

Zoo werkt een tena slip.

Zoo werkt een Tena slip / Absorin.

Wat betekenen de nummers? Meer uitleg daarover op de pagina Hoe werkt een luier ? wat is de techniek ?

3 gedachten over “Inleiding hoe doe je een luier goed om ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.