Hoe doe je een luier goed om ? zoals een Tena, Absorin, Attends, Abena

Tena_slip_Luiers_Vroeger

Tena slip Luiers Vroeger – Zoo zagen ze eruit tot 2007

Hoe doe je een luier goed om bij jezelf ? Hoe moet een luier zitten ? Wanneer zit een luier goed ? Bij bijvoorbeeld een 7 8 9 8b662f9d7ef8402ddacba7928fb17a1d631c76d010 11 12 13 14 15 16 17 18 19 jarige? Luiers kun je op verschillende manieren omdoen en het aller makkelijkst en snelste is als iemand je daarbij helpt, staand in een badkamer als je je pyjama aantrekt daarna of wat anders. Misschien door een vader of moeder, zus, zusje of je hebt een broertje die ook last van bedplassen heeft dan kan je elkaar misschien helpen. Maar als je bijvoorbeeld op 10 11 12 13 14 15 16 17 18 jarige leeftijd weer last krijgt van bedplassen / bedwateren dan zie je dat misschien niet zitten om geholpen te worden door iemand dat is bij iedereen anders. Omdat je je mischien erg schaamt om geholpen te worden. (Maar het is ook prima zelf te doen) Of je moet wachten tot er ooit een zorgrobot komt zoals uit de film Big hero 6 die je verzorgt. Je kan je schamen maar het is ook heel lief als er iemand voor je zorgt zodat je droog slaapt.

Als je geholpen wordt met luiers als het de eerste keer is, is het niet zoo dat iemand anders tussen je benen hoeft te komen. Of ervoor moet liggen. Probleem met luiers is als luiers nieuw voor je zijn, zijn de plakkers. De plakkers zitten aan de achterkant en moet je vastplakken op de voorkant, maar hoe kom ik bij de plakkers als ik sta en ik moet de voorkant al vasthouden zodat de luier niet valt ? Deze handeling kun je in ieder geval altijd zelf. Als iemand je helpt houdt je zelf alleen de voorkant vast, en de degene die je helpt die aan je zijkant staat plakt de luier goed vast zodat links & rechts gelijk zijn. Beetje strak maar ook niet te strak. Je hoeft het ook niet nog een keer te herhalen midden in nacht als je merkt dat et gebruikt is. Je kan ze gewoon om houden tot je uit bed gaat, maakt niet uit wat er in gebeurt.

De schaamte kan te groot zijn dit is ook waarom veel meer kinderen (tieners) liever drynites hebben maar is vaak niet de veiligste oplossing als het om absorptie gaat maar dat is bij iedereen verschillend. Als het elke nacht lekt moet je wel luiers hebben. Echte luiers zoals van Tena, Depend, Abena, Attends, Molicare absorberen vele malen meer als luierbroekjes die je koopt in de apotheek of besteld in een webwinkel Op elk pak luiers staat wel een kleine instructie hoe je het product moet gebruiken in de vorm van afbeeldingen maar is vaak niet compleet vind ik (zelf een luier aan doen). Als het je niet uitgelegd is dan lukt het je misschien om de luier open te vouwen en tussen de benen te doen maar dan heb je 1 hand nodig om de achterkant omhoog te houden en de andere voor de voorkant van de luier dan de plakkers nog 🙄 Waardoor je handen tekort komt met staand omdoen.

Maar het is prima zelf te doen hoor. En je leert het het snelst door wat YouTube filmpjes te kijken. Als je dan eraan toe bent en je wilt het het liefst zelf doen en het is je eerste keer kan je het vlak voor het omdoen nog even op je mobiel bekijken hoe het moet. Je kan dan zoeken naar Medeco slip via een YouTube app op je mobiel. Of klik op de afbeelding van de YouTube video die ik bedoel hieronder. Zoo zien die filmpjes eruit.

icoon-YouTube

Dit zijn animaties met beeld en geluid zodat je niet naar echte mensen hoeft te kijken en krijg je gesproken instructies je zult ook meteen idee krijgen hoe het zal gaan als het allemaal nieuw voor je is. Zelfstandig of met hulp. Klik op de afbeelding hieronder om naar de YouTube filmpjes te gaan.

Handleiding-slip-luier-omdoen

Youtube animaties om luiers om te doen.

Zelf een luier aan of om doen is prima te doen Ik zal 2 manieren uitleggen hoe je het zelfstandig kan doen. Op deze pagina staat hoe je het zittend kan doen en staand kan doen in tekst. Gelijk naar staand. Gelijk naar zittend. Als voorbeeld met het merk Tena hoe je die moet om krijgen. Hetzelfde kan gewoon bij elk merk luier met 4 plakkers. Persoonlijk vindt ik staand een luier omdoen het makkelijkst. Ook kun je dit het beste doen met een bloot bovenlichaam omdat anders een hemd of T-shirt in de weg zit bij het omdoen van een luier (Het gaat er voor of achter tussen zitten) waardoor je al 1 hand nodig hebt om je T-shirt omhoog te houden. Als je in bed een pyjama wil dragen dan kun je die wel tot aan je knieën aanhouden. Bijvoorbeeld bij het voorbereiden om op bed te gaan in de badkamer bij het omkleden.

Het belangrijkste bij het omdoen van een luier is altijd dat het goed aansluit op je lichaam. Ze horen goed aan te sluiten in de liezen en een beetje onder spanning maar niet te strak waardoor ze lekdicht zijn. Hetzelfde geld voor de 4 plakkers een beetje strak maar ook weer niet zoveel dat ze bijna afknappen. Dus zorg je ervoor dat je de juiste maat hebt en vooral niet te groot.

luier goed in de liezen

luier goed in de liezen – De antilekranden.

Ook iets wat je moet onthouden bij het omdoen van een luier is dat bij jongens het beste is dat het geslachtsdeel naar beneden light (niet naar boven wijst) Dit is wat minder veilig als je op je buik slaapt. Ook begint het absorberen van een luier dan ‘S Nachts bij ongelukje in het midden van de luier en niet op de voorkant. Omdat urine wat in de luier komt ook echt zich verdeelt over de hele luier.

Voor de rest moet je bepalen wat voor jouw de handigste manier is om de luier om te doen als je het liefst zelf doet dan is Staand of Zittend een goede manier. Hieronder staan deze 2 manieren onder elkaar.

Als eerste moet je weten: Wat is de voorkant of achterkant van een luier ?

tena luier op de zijkant

2X tena luier op de zijkant.

Plakkers voor of achter ? Ook een belangrijk punt is wat je weten moet voordat je een luier omdoet is wat de voorkant en achterkant is van luiers. Bij de incontinentieluiers of tena slips en of luiers (het is maar net hoe je het noemen wilt) is het zoo dat de plakkers altijd aan de achterkant zitten. Je pakt dan altijd als het ware de plakkers aan de rugkant weg en plakt deze op de voorkant vast. Onder je navel. Bij het omdoen heb je aan de voorkant geen plakkers.Ook herken je de voorkant van een luier vaak aan de urine indicator die in de slip zit. Op de voorkant loopt deze wat hoger door. Dus plakkers altijd van achter naar voren aanbrengen.

van achter naar voren aanbrengen

De plakkers van een incontinentieluier komen altijd vanaf de achterkant en zet je vast op de voorkant.

 • Wat is de voorkant van een tena of een ander merk luier ?: De kant waar geen plakkers aan vast zitten en waar het Tena logo staat + De absorptie sterkte (Het aantal druppels) + Maat (XS, S, M, L) + Urine indicator (aan de voorkant is deze hoger). Ook heeft een tena luier een zogenaamde Tape landing zone aan de voorkant hier is het plastic flink sterker als aan de achterkant. Je kan het op de animatie hieronder wel zien het is het gedeelte zoo hoog als de blauwe balken. Daarbuiten moet je de plakkers niet vast zetten dan scheurt de luier.
Tena Slip Plus Met Urine indicator

De voorkant van een tena luier – De gele streep is de urine indicator.

Wat te doen met je gewone onderbroek ?

Luiers komen altijd onder je onderbroek of pyjama en niet andersom omdat luiers eigenlijk vanbinnen altijd netjes kurkdroog blijven voelen ook al heeft het wat ge-absorbeert dat je bed anders drijfnat zou maken als je in bed plaste. In principe vervangt de luier je onderbroek compleet maar soms is het ook beter om een onderbroek of een boxershort over een luier heen te dragen als je er niet van houdt om een pyjama te dragen maar toch met een open raam wil slapen ‘S Nachts. Vocht wat in de luier ge-absorbeert zit kan wel afkoelen.

Onderbroek over luier kan ook als je wat meer privacy wilt. Het valt dan al een stuk minder op dat je een luier draagt.

Luiers omdoen staand: Hoe doe ik een tena om of een ander merk.

De beste plek om een luier om te doen is misschien in een badkamer het handigste is dit om te doen als je je pyjama aantrekt of een body wat lekker zit. Als je zelf een luier omdoet is het handig als je tegen een muur aankan leunen. Bijvoorbeeld in de badkamer. Je kan ook kijken naar een YouTube filmpje hoe dat werkt.

Voordat je begint moet je ook weten hoe je moet omgaan met de plakkers bij het merk tena werkt het bijvoorbeeld zoo:

Tena Slip Plakkers

Tena Slip Plakkers

Alleen het blauwe gedeelte kan je vast pakken (De uiteindes) de rest is kleverig en pak je dat vast met vette vingers dan blijven de plakkers van een luier niet meer goed vast zitten op de voorkant of minder.

 

 

 

 

tape landing zone tena slip luier

De plek waar de 4 plakkers op komen (Tape landing zone)

De tape landing zone (herkleefbare plakstrook) is het gedeelte zoo hoog als de blauwe balken (of paarse) en alles ertussen in. Dit is een gedeelte van de tena luier waar het plastic dikker is. Dat is wat je moet weten voordat je begint. Dit is de voorkant.
Tip! De linkerkant doe je met het vastplakken hetzelfde als de rechter. Bijvoorbeeld stopt een plakker net voor de tweede blauwe balk dan moet deze aan de andere kant net zover komen voor de beste pasvorm.

 

 

 

Stap 1 tena luier omdoen

Stap 1 tena luier omdoen

Stap 1.
A. Vouw het verband open aan de achterzijde en vouw het onmiddellijk in gootvorm. Laat hierbij de voorzijde gesloten, voor eenvoudige plaatsing. ( De luier moet je van voor naar achter aanbrengen met de plakkers aan de achterkant en de tape landing zone aan de voorkant.) (herkleefbare plakstrook)

B. Voorzijde zigzaggend optrekken in gootvorm tussen de liesplooien. (De liezen) (Het witte gedeelte moet net boven je bips uitkomen. Het belangrijkste is dat de voorkant en achterkant op gelijke hoogte zitten) Elastieken of ook wel de antilekrandjes genoemd goed in de liesplooien plaatsen (De overgang van je kruis naar je bovenbenen) voordat je het verband vast gaat plakken. Zorg voor een niet al te hoge spanning op de elastieken in de liesplooien (Liezen) voordat u het verband vast plakt.

 

C.En dan ga je met de achterkant van de luier tegen de muur aanstaan zodat je de luier met je gewicht klemt tussen jouw en de muur zodat hij niet naar beneden valt als je het loslaat. En al op de hoogte zit van waar die moet komen. Nu kan je met 2 handen aan de plakkers beginnen. Dat is de volgende stap.
(Stap C Zie je niet op het plaatje maar het is handig)

Stap 2 Tena slip omdoen

Stap 2 Tena slip omdoen

Stap 2. Met 1 hand houdt je de voorkant een klein beetje onder spanning. (de achterkant klemt nog steeds tussen jouw en de muur anders schiet de luier weg) En de andere hand gebruik je zoals op het paatje om 1 van de onderste 2 plakkers te pakken en dan: Eerst de onderste hersluitbare plakstrips recht op de ‘Tape Landing Zone™’ van het verband plakken; Links & Rechts

Als de 2 onderste plakkers vast zitten blijft de tena slip al vast zitten je kan dan kijken of het een beetje goed zit. Met de 2 bovenste wacht je even. Belangrijk is dan dat de linker & rechter plakker even ver zijn vastgeplakt en ook even hoog. Desnoods kan je een plakker weer losmaken en verplaatsten. Op plakkers mag ook wel wat spanning staan maar ook weer niet teveel. Luier moet goed vastplakken

 

 

Stap 3 tena luier omdoen

Stap 3 tena luier omdoen

Stap 3. Daarna de bovenste hersluitbare plakstrips schuin naar beneden plakken.
Hierdoor sluit de Flexifitâ„¢ aan de achterzijde van het verband goed aan op het lichaam,
wat de kans op lekkage vermindert.
Met 1 hand hout je de voorkant een beetje op hoogte zodat er geen rare plooi in komt voordat je ze vastplakt.

 

felxifit taille elastiek - tena slip luiers

felxifit taille elastiek – tena slip luiers

 

 

 

 

Tena Slip Plus Met Urine indicatorNu ben je zoo goed als klaar wat je nu nog moet controleren is of de luier recht zit (Goed verdeelt) Dit zie je aan de gele lijn die op de voorkant zit (Urine indicator) Deze moet exact in het midden van je kruis zitten maar je kan ook de 2 paarse stippeltjes balken aanhouden die over de hele lengte van de luier lopen.

 

Extra Luier controleren
Voor je de luier om zou doen heb je waarschijnlijk gezien dat in de luier rechtop staande randjes van plastic zitten dit zijn de antilekranden deze zijn van een soort elastiek ze houden je kruis constant afgesloten en beschermen je zoo tegen lekken. Wat je voor de zekerheid kan is aan de zijkanten van de luier in het kruis een beetje trekken zodat ze beter op hun plek komen. Zodat ze goed in de lies zitten (De liezen). (De overgang van je bovenbenen naar je kruis)

attends luier uitleg punt voor punt
Nu weet je zeker dat je goed zult slapen is het wel misgegaan dan zul je jezelf niet nat voelen ’s ochtens je ziet dit aan de Urine indicator op de voorkant of de luier gebruikt is. Niet nat? kun je hem de volgende nacht weer om.

Nacht

Luiers omdoen zittend:

Ook een hele makkelijke manier om een luier om te doen is op een dichtgeklapte wc (Deksel erop) het grootste voordeel hiervan is dat het de ideale zithoogte is. Je vouwt dan een luier netjes open en legt deze klaar op het wc deksel en gaat op de luier zitten als het ware om hem vervolgens om te doen. Hetzelfde geldt voor luiers omdoen in bed dit doe je op de rand van je bed.

wc

wc waarop je makkelijk luiers omdoet

Zittend op een wc kan je makkelijk een beetje opstaan om de luier te verschuiven om de verdeling goed te maken voor en achter zodat de luier van voren net zoo hoog zit als achter. Officieel komt de Flexifitâ„¢ taille-elastiek in de lende (Het onderste deel van de rug)

felxifit taille elastiek - tena slip luiers

felxifit taille elastiek – tena slip luiers

Schouder Lende Heup

Schouder Lende Heup

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook een voordeel van zittend een luier omdoen is dat de luier niet kan vallen. Het vastplakken van de plakkers doe je op de zelfde manier als staand. Zie hier bijbehorende afbeelding:

tena slip luier omdoen (handleiding)

Tena slip luier omdoen (handleiding) – Klik voor vergroting

Voordat je begint moet je misschien nog weten waar de plakkers moeten komen en hoe. De plakkers komen op de tape landing zone:

tape landing zone tena slip luier

tape landing zone tena slip luier

De tape landing zone (herkleefbare plakstrook) is het gedeelte zoo hoog als de blauwe balken en alles ertussen in.
Dit is een gedeelte van de tena luier waar het plastic dikker is.
Dat is wat je moet weten voordat je begint.
Dit is de voorkant.
Tip! De linkerkant doe je met het vastplakken hetzelfde als de rechter. Bijvoorbeeld stopt een plakker net voor de tweede blauwe balk dan moet deze aan de andere kant net zover komen voor de beste pasvorm.

 

 

Nu kan je de plakkers vast maken:
Stap 1Eerst de onderste hersluitbare plakstrips recht op de ‘Tape Landing Zone™’ van het verband plakken;

Stap 2 Daarna de bovenste hersluitbare plakstrips schuin naar beneden plakken. Op de Tape Landing zone.

Nu ben je zoo goed als klaar en kan je het best gaan staan. Wat je nog voor de zekerheid kan doen is de voorkant en achterkant een beetje heen en weer halen als je denkt dat de luier in je kruis nog te losjes zit. Zodat ie wat hoger komt. Desnoods kan je de plakkers weer los maken want ze zijn hersluitbaar als je denkt dat het niet zit zoals het hoort. Of gewoon de plakkers te losjes zitten. Raak hierbij niet het pakkende gedeelte aan want dan verliezen ze wel hun plakkende werking alleen de uiteindes kun je vastpakken. Als laatste kijk je of de Anti-lekrandjes wel goed zitten.

Antilekranden

Deze opstaande vochtafstotende randjes verminderen de kans op doorlekken. Dit zijn elastieken die in de liesplooien komen. Deze komen eigenlijk op dezelfde plek te zitten als een normale onderbroek dus je kan er van spreken dat het meteen een soort onderbroekje in de luier is maar het witte zachte absorberende gedeelte is breder en bedekken je hele billen. Daarbij komt nog dat de Anti-lekrandjes elastisch zijn (soort elastiek) heel veilig dus. Het volgende klinkt misschien raar maar als je de anti-lekrandjes controleert zul je merken dat je bij de onderkant van de luier vanaf de zijkant er niet meer in kan komen met een vinger in je kruis dan ben je beschermt tegen lekken. Omdat de Anti-lekrandjes dit tegen en dicht houden. Dit is een beetje wat je allemaal weten moet. Nog een tip is er moeten geen rare kreukels in de luier zitten stukken waar het samenvouwt zeg maar. Het kan gewoon 1 strak vlak geheel zijn. Dit is een beetje alles wat je weten moet.

 

 

 

 

 

 

 

Luier om en ik kan je niet horen

Zoekwoorden: luier komt onder onderbroek, tena om krijgen, hoe kan een luier goed vast, horen luiers strak te zitten in de liezen?, tips voor het omdoen van een luier bij volwassenen, luier vastmaken plakkers voor of achter, handleiding attends slip, hoe doe je een luier om bij een 12 jarige, luier omdoen jongeren, Hoe doe je een luier goed om bij een 7 – 8 – 9 – 10 – 11 – 12 – 13 – 14 – 15 – 16 – 17 – 18 jarige, luier omdoen jongeren.

26 gedachten over “Hoe doe je een luier goed om ? zoals een Tena, Absorin, Attends, Abena

 1. davy

  ik hoef mijn niet schamen
  dat ik een luier aan doe
  je kan een luier aan doen en denk je dat je moet doe je heb af en dan weer om
  of als je van een feest af komt en je hebt veel gedronken kun je als je thuis ben s,nacht,s beter een luier aan doen

 2. roy

  mijn moeder heeft een pak pampers voor me gekocht ze staan nu al 2 weken in de hoek van mijn kamer ik doe die zooi echt niet om ik ben geen baby maar ik plas wel elke nacht in mijn bed dus ik denk dat ik het wel een keer ga proberen

 3. klaas Bericht auteur

  Zoo voelt het wel in het begin dat je zoo iets hebt van dat het voor baby,s maar echt het gaat over en als ze de goeie luiers heeft gekocht is er aan het uiterlijk ook niks babyachtig.

 4. dinant

  hoi ik wil ff laten weten dat er niets kinderachtig aan is als je terbescherming een luier draagt je bent pas een rund als je weet dat je in je bed plast of in je broek doet en kunt voorkomen met pampers ter bescherming ik zelf ben 24jaar en heb noodgedwongen dag en nacht pampers aan met een iets ruimerer broek is het prima te cammufleren sucses grz dinant

  1. ronke

   Ik draag zelf ook dag en nacht luiers metal van tena
   Ik heb zo om omdat ik ik totaal nik meer voelt aan komen.
   Mvg Romke

 5. Loveluiers

  Ik draag al een paar jaar luiers.
  Gewoon omdat ik het fijn vind.
  Ik ben dus een (dl) diaper lover.
  Het vaakst draag ik tena maxi.

  1. ik

   Heb ik ook en draag ze ook voor bedplassen.
   Toen ik op mezelf en alleen ging wonen gelijk
   Een groot pak gehaald.
   Luiers zijn gewoon ideaal en makkelijk.

 6. luierdrager

  Ik draag ook luiers al mijn hele leven en en ik schaam me er wel voor ik leerde pas de luier zelf om doen toen ik twaalf was ik ben 31

  1. klaas Bericht auteur

   Vervelend zeg. De eerste paar keren bij mij was het telkens maar een klein beetje dat hield ik verborgen. tot ik een keer zoo nat was dat ik mijn bed niet meer kon gebruiken. toen heb ik het verteld en gingen ze er relax mee om.

 7. Mike

  Hoi klaas
  Ik doe zins mijn geboorte al aan bedplassen en nu op mijn 14e nog! Hoe moet dat met mijn skikamp?

  Groet Mike

  1. klaas Bericht auteur

   Hoi Mike

   Vervelend voor je dat jij dat altijd al hebt, met wie ga je dan op skikamp ? Met jullie gezin of een jeugd-skikamp waar je met leeftijdsgenoten gaat ?
   Als je nog een paar keer per week nat bent thuis, dan weet je ook zeker dat het op skikamp gebeurt. Ik zou in ieder geval wel gaan, anders voel je je eenzaam. Ik zou wel mijn luiers of luierbroekjes meenemen (als je dat wil gebruiken) zodat je niet daar een nat hebt heb ik ook 3x keer gedaan. Voor het eerst buitenhuis is het wel gênant om ze bij je te hebben en om te doen maar ik bedacht voor mezelf wat is erger ? Dat ze mij op schoolkamp zien in een drijfnatte pyjama en een stinkend bed of dat de anderen waarbij ik in de buurt slaap erachter komen dat ik een luier onder mijn pyjama heb ? Het zit wel in de luier als je bedplast maar niks in je pyjama of bed en je blijft je droog voelen. Als het een jeugd-skikamp is zou ik het wel vertellen aan wie de leiding heeft op het skikamp waar je last van hebt op een rustig moment. Het voelt vervelend om te vertellen maar ze kunnen je dan wel helpen als het nodig is. Je kan beginnen te vertellen tegen de leiding dat je een slaapprobleem hebt als je even alleen bent waardoor ze vragen wat voor 1 ? Dat je dan zegt dat het bedplassen is maar dat je daar luiers voor hebt zodat het niet in bed gebeurt, het enigste wat je van kampleiding moet weten is waar je je natte luiers kan weggooien. Dat is vaak het enigste probleem. Meestal kan het wel in de badkamer waar je ook meteen douchen kan. Tegen de rest kan je ook zeggen dat je een slaapprobleem hebt als het nodig is.

   Als ze je voor het slapen gaat omdoen zou ik het doen wanneer het rustig wordt op de slaapzaal als iedereen begint te slapen. Zodat je het alleen rustig kan omdoen in een wc die dicht kan of zo.
   Je bent bang dat anderen het zien maar daar moet je niet teveel aan denken. Ik probeerde een beetje te verbergen de eerste keer toen ik op schoolkamp was dat ik met een luier om sliep in mijn slaapzak maar ik dacht gewoon bij mezelf als iemand het door heeft geef ik het ook eerlijk toe en geef antwoord op wat ze willen weten.

   Bij mij wist iedereen bijvoorbeeld al de eerste keer op schoolkamp dat ik een bedplasser was, omdat ik voor het slapen gaan niks wou drinken als klasgenoten me wat drinken aanboden bij een film en daarna kaarten. Eentje vroeg ook onverwachts plas je nog in bed ? Rot vraag maar ik was wel blij dat hij snapte hoe het zit en waarom ik dingen doe, dus zij ik ja en gelukkig ging hij er niet op door.
   Ik kreeg toen nog wel wat vragen van klasgenoten vlak voor het slapen gaan over het bedplassen daarom zij ik meteen maar hoe het zit, Ik had vlak voor het slapen al stiekem een luier om gedaan en had het gevoel dat ze het wel gemerkt hadden maar niet dus. Dus daarom heb ik ze gezegd dat ik een luier om heb tegen het in bedplassen die niks doorlaat.

   Ik ben er nog niet echt mee gepest,
   Ik werd na de eerste nacht nadat ik met een luier om had geslapen zodra ik wakker wel gevraagd door een klasgenoot nat klaas ? Ik wist niet hoe ik het moest opvatten. Ik vond het een vervelende vraag omdat ik het gevoel kreeg dat ik bekeken werd toen ik uit bed stapte. Maar het was om me te helpen. Ik kon meteen wel zeggen dat ik tot mijn enkels nat had moeten zijn maar dankzij de luier niet.
   Gewoon meepraten en er kennis mee laten maken als ze er naar vragen. En vragen van zie jij een natte vlek in mijn pyjama ? Veel klasgenoten zijn nieuwsgierig hoe het werkt.
   Ik zou niet te veel stressen voordat je op kamp gaat.
   Als bij jouw op skikamp raar gaan doen over je luiers kun je bijvoorbeeld ook zeggen dat je ze onder een skipak kan dragen omdat het tijdens het skiën moeilijk is om bij een wc te komen op tijd.
   Je kan ook zeggen als je luiers gebruikt dat je het voor hun doet. Als je het in bed doet ruikt de hele kamer er naar.

   Als je nog meer vragen hebt stuur ze gerust ik help je graag. Geniet van oud en nieuw en maak je er niet te veel zorgen over.
   Groet klaas.

 8. Linn

  Hoi Klaas

  Goede uitleg Klaas maar ik zelf doe liever mijn luier liggend om. Ik had de eerste keer wel hulp nodig schaamde maar daar wel een beetje voor maar sinds ik ze zelf om kan doen vind ik het niet meer erg. Liggend vind ik wel het makkelijkst ook heb ik wel eens gehoord dat je een luier het best kan omdoen in de positie dat je hem gaat dragen. Dus voor slapen is gewoon liggen. Maar voor overdag zou ik ze wel staand omdoen.

  1. klaas Bericht auteur

   Hoi, linn bedankt voor het compliment. Ik had de eerste keer ook hulp nodig en schaamde me, ik had geen flauw hoe dat moest dus ik wist al dat het door iemand gedaan moest worden bovendien wilden mijn ouders dat. Voor een jongen voelt het toch als falen denk ik, ik beloofde mezelf als ik in bed had geplast dat het niet meer zou gebeuren. Toch gebeurt het en dan komen er luiers. Dat zet een streep onder dat je bedplasser bent. Maar het is toch een enorme verassing dat het erg fijn zit en het stopt dat je nat wordt.
   Ik zit er over te denken om die pagina anders in te delen, dat het overzichtelijker is zeg maar.
   Ik heb ook wel eens gehoord dat je een luier het best kan omdoen in de positie dat je hem gaat dragen. Liggend heb ik ook weleens geprobeerd , ik vindt het apart om naakt op bed te liggen.
   Dus daarom doe ik het vaak staand gelijk in de badkamer, ik heb dan ook het idee dat hij voldoende strak omzit. De achterkant van de luier klem je tussen je lichaam en de muur, dan kan je de voorkant best wel stevig omdoen.

   Ik sta op het punt om zelf luiers te gaan verkopen.
   Groet, klaas.

 9. Remco

  Mijn vrouw heeft me verplicht luiers te dragen, omdat ik regelmatig ongelukjes hebt.
  Eerst was het ’s nachts, maar nu gaat ze me ook verplichten om ze overdag te dragen, zelfs als ik naar mijn werk ga, ik heb dan best wel een grote prop in mijn broek.
  Ze verplicht me ook dat ik geen gebruik meer maak van de toilet op mijn werk, zo ben ik productiever, zegt ze.

  Ik heb hier eerlijk gezegd moeite mee, omdat ik al opmerkingen heb gehad van collega’s die merken dat ik niet meer naar de toilet ga en toch veel water drink.

  Hoe moet ik hier mee omgaan?

 10. Arend

  Op 20-12 jl. heb ik mijn vrouw verteld dat ik graag in een luier met een plastic broekje wil slapen. Voor we trouwden, 10 jaar geleden, had ik haar al verteld dat ik van luiers hield. Ze reageerde met: Ik vind het wel moeilijk. Ik had niet de moed om te vragen wat dan precies. Ze zei: Nou, als jij dat wilt, dan moet je dat maar doen. Ik wist niet wat ik hoorde. Mijn hart maakte een flinke sprong van vreugde! Die avond dacht ik: zal ik een inlegluier of meteen maar een Tena slip maxi omdoen? Ik had niet gezegd wat voor soort luier, dus deed ik een Tena slip maxi met een grote SGA plastic broek erover; mijn pyjamabroek daar weer over om haar niet onnodig te belasten. Ik heb geen luier nodig. Voor degenen die echt een luier nodig hebben, neem me niet kwalijk voor mijn bericht. Ik begrijp dat je dan heel anders tegen luiers aan kunt kijken dan ik.

  Sinds mijn 13e heb ik soms stiekem voor het fijne gevoel een luier met een plastic broekje om. Die avond lag ik naast haar in bed met een lekkere Tena luier om en een plastic broekje. Ze kwam die avond zelfs weer tegen mij aan liggen, hetgeen al een tijd niet gebeurd was. Ze lag zelfs tegen mijn luier aan. Ik kan mijn gevoel haast niet beschrijven: Zo fijn, zo geborgen, zo veilig, zo heerlijk! Ik genoot er enorm van! Nu slaap ik al 3 weken in een luier met een plastic broekje erover. Heerlijk!

 11. Anoniem

  een goede morgen arend wat goed van je dat je er eerlijk voor uit komt . en hou oud ben je als ik vragen mag? ik ben namelijk incontinet sinda 2014. na een operatie. en draag dus zelf 24 uur per dag pampers . in het begin had ik daar ontzettende hekel aan en schaamde me vooral als…ze iets zouden merken of zichbaarheid er van . nu… ook wel makkelijk draag tena slip maxi active fit m. prima luier en goede opname capiciteit

  met vriendelijke groet dinant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.