Uitgelicht bericht

Website werkt weer ! (09-10-23)

Het kan mensen weleens zijn opgevallen dat ik deze website een beetje verwaarloos, zoo was nu het ssl certificaat verlopen, ik weet niet voor hoelang. IK denk iets van 2 weken. Ik schrok dat ik er zelf niet meer op kon dus heb ik het weer gerepareerd, deze site doe ik niet veel mee mee maar als het aan mij licht blijft https://www.bedplassen-luiers.nl/  voor altijd online staan. Sinds ik realiseer dat ik gewoon luiers moet gaan verkopen ben ik gestopt met schrijven hier. Al is me een eigen webshop opzetten nog niet gelukt. Vanaf januari gaat deze website naar een goedkopere server maar blijft gewoon bereikbaar, al reageert het dan misschien iets langzamer. Ik blijft onderzoeken hoe ik zelf in de luier business kom. Met deze website ging ik in het begin stiekem en anoniem dingen schrijven over incontinentie om zelf nooit ontdekt te willen worden, al was mn naar wel echt (klaas) Nu ik een eigen webshop wil of voor een bedrijf wil werken wat luiers uitdeelt voor de verzekering heb ik wel geleerd om in het echte leven soms ook te zeggen, ja ik heb wat last van incontinentie.  Groet klaas kramer.

Uitgelicht bericht

14-06-2020 Nieuwe pagina online

Ik heb een pagina gemaakt voor ideeën om luiers te verbeteren. Fabrikanten maken ze wel en mensen gebruiken ze, maar dat betekent wel dat ze iemand als model hebben gebruikt om ze in eerste instantie al te kunnen maken, maar niet iedereen heeft hetzelfde lichaam. Wat fabrikanten het beste kunnen doen is dat de meeste stemmen gelden. Maar ik heb wel wat ideeën voor verbeteringen en heb deze in een pagina gezet waar je onderaan commentaar kan plaatsen. https://www.bedplassen-luiers.nl/wat-kan-er-beter-aan-incontinentieluiers/

Uitgelicht bericht

04-03-2020 – Nieuwe lijn incontinentieproducten: Tena Proskin.

Sinds kort heeft het merk Tena een hele nieuwe lijn incontinentieproducten (Slip, luiers, Pants, Flex) Genaamd : Tena Proskin. Mensen die echt zwaar incontinent zijn hebben vaak last van hun huid, deze nieuwe lijn moet daarvoor iets beter zijn. Maar dat kan ook gebeuren als je in bed plast zonder wat te dragen en je merkt het pas heel laat (schade aan de huid). Bijna een kopie van hun bestaande producten maar dit is blijkbaar een nieuwe variant die nog gezonder is voor de huid. Dus er is nu nog meer waar je uit kan kiezen. Er is ook nog gewoon de oude tena slip luier met een plastic buitenkant (tena slip active fit) maar dat is niet de nieuwe pro skin lijn, toch blijft de plastic versie (voor actieve mensen) gewoon bestaan. Vaak zit de plastic versie beter maar dat is mijn mening.

Van tena heb je dus iets van 3 varianten, onduidelijk wat in de toekomst blijft bestaan:

 • Producten met een katoenen buiten kant.
 • Producten met een plastic buiten kant.
 • De nieuwe Proskin lijn sinds 2019 met katoenen buitenkant.

Voorbeeld: Tena heeft producten in verschillende absorptie sterktes. Zoo heb je de tena slip plus, dat de dunste luier van tena met 4 plakkers die van kinderen tot volwassenen kunnen dragen. Ze hebben 3 tot 4 maten.

Zoo zie je: 3 verpakkingen die alle 3 tegelijk verkocht worden. Wat ze gemeen hebben is dat het alle 3 Plus is. Alle 3 zitten ze anders dus je kan echt voor jezelf kijken wat het fijnst zit.

 • Tena slip Proskin Plus –  (2019) katoenen buitenkant.
 • Tena slip Active Fit Plus – Plastic buitenkant.
 • Tena slip Original Plus – Plastic buitenkant  met katoenen zijkanten. (De flappen waar de plakkers aan zitten).

  hier geeft Tena de meeste informatie erover om het zeer uitgebreid te lezen:

https://www.tena.nl/professionals/innovation/proskin/

https://www.123incontinentie.nl mist nog wat van deze producten in hun webshop.

Uitgelicht bericht

21-09-19 Forum verwijdert

Deze website had ook een discussieforum, deze heb ik 4 jaar geleden geïnstalleerd maar nooit meer naar gekeken of eigenlijk heel weinig en er was weinig belangstelling voor. Deze week schrok ik dat spammers met virussen en reclame het hadden overgenomen zonder dat ik het door had, dus het forum is nu compleet verwijdert. Omdat niemand het gebruikte waar het voor bedoelt is, blijft deze voorlopig weg. Mischien in de toekomst voor de webshop.

Uitgelicht bericht

04-09-2019 pagina bijgewerkt.

Vandaag is de pagina: luier om naar school bijgewerkt. Voor school is dat toch heel belangrijk als je vaak gewoon lekt, je kan zoo toch alsnog een volledige dag droog zijn. Ik heb de pagina makkelijker gemaakt, ik hou van lange verhalen om mezelf duidelijk te maken maar niet iedereen heeft er wat aan maar dat ben ik, als ik alles zou weghalen kan ik alleen nog maar luiers verkopen. Dus ik heb links geplaatst dat je hele lappen tekst kan overslaan direct naar een onderwerp waar je wat aan zou kunnen hebben, kritiek mag je ook hebben of een tip voor verbetering.

Uitgelicht bericht

19-06-2019 – Excuus voor het onbereikbaar zijn van deze website.

Afgelopen tijd heb ik een kans gehad om een eigen webshop te starten of voor een webshop te werken (ik kreeg hulp voor iets wat ik dacht dat onbereikbaar was) maar door veel afleiding in mijn privé leven is het nog niet gelukt waar ik spijt van heb, ik dacht op kleine schaal incontinentiemateriaal of zeg maar luiers te verkopen maar het is moeilijk om dit te regelen via de groothandel en dit is moeilijk om te combineren met een baan van 07.00 tot 16.00 die me eigenlijk niet veel interesseert maar die baan zou ik pas kunnen opzeggen als ik het hetzelfde inkomen kan verdienen met het helpen van mensen (jongeren met incontinentie) door het verkopen van incontinentiemateriaal. Al verkoop ik 1 pak per dag bij me thuis of ik stuur het op, het is toch een handige service, dit om te kijken of ik er echt mijn baan van wil maken. De groothandel is de plek waar bedrijven hun spullen bestellen en die leveren dus in 1 keer heel veel. Als ik zelf een webshop wil moet ik er dus 100% voor gaan met een eigen pant om spullen in op te slaan en mijn huidige baan opzeggen, ik ben bang dat het thuis niet lukt, ik heb wel onderzocht of het kan. Door het nog niet lukken van het opzetten van een eigen webshop verloor ik laatste tijd een beetje de interesse in deze site maar ik had niet de planning dat deze site het niet meer zou doen, sorry als je het gemist hebt. Voor de voorbereiding van een eigen webshop had ik de website beveiligd, wat is vereist voor een webshop, maar deze beveiliging had ik maar voor 3 maanden. Deze liep af zonder dat ik het door had. (Https) ssl wat zeker vereist is als je met geld van mensen omgaat. Https staat weer aan. Ik ben bereid te betalen voor deze site.

Door een poging om zelf een webshop op te zetten kwam ik erachter dat ik van een paar dingen nog weinig kennis heb maar ik leer zeer snel, waar je vast loopt kun je jezelf ook heel snel dingen aanleren. Dingen zoals om zelfstandig een ondernemer te worden, delen daarvan. Dus dat is mijn nieuwe hobby om alles te leren wat een (eigen) baas nodig heeft en ondertussen heb ik nog steeds dezelfde droom om zelf te gaan verkopen, elke dag kom ik wat dichterbij. Ik onderzoek de mogelijkheden, mischien een opleiding zodat ik helemaal geen kennis mis. Tot die tijd link ik gewoon door naar webshops die doen wat ik eigenlijk zou willen doen maar ik moet mezelf financieel onderhouden, ik kan mijn schepen niet verbranden. Als ik weer een kans zou krijgen om voor hun te werken zou ik het ook doen. Nu leer nog elke dag over het ondernemerschap en ga deze website grondig opknappen want ik heb hem verwaarloosd. Het kopje Blog bovenin is nieuw, als ik wat nieuws heb zul je het daar vinden.

 • De site moet overzichtelijker gemaakt worden
 • De site heeft op de achtergrond wat fouten dus als je een witte pagina ziet dan is deze tijdelijk stuk waar ik aan werk. Maar hij zou nu prima moten draaien.
 • Ik leer steeds beter schrijven, dus dingen mogen wel herschreven worden
 • Dode links verwijderen.
 • Meer opener worden

 

 

 

 

Bijdrage van abena :Hoe kies je het juiste incontinentieproduct

Hoe kies je de juiste luier?

Volwassenluiers of incontinentiematerialen zijn er in verschillende soorten en maten. Daarom is het vaak moeilijk kiezen welk product het beste bij je past. Het vergelijken van de luiers op onderstaande punten helpt je bij het maken van de juiste keuze.

Mate van incontinentie

Druppels, scheuten of de complete blaasinhoud. De mate van incontinentie kan van persoon tot persoon verschillen en bepaalt voor een groot deel welk incontinentiemateriaal iemand nodig heeft. Mensen met licht urineverlies hebben meestal voldoende aan een inlegger, voor mensen met matig tot zwaar urineverlies ligt een keuze voor een slip of broekjes meer voor de hand. Daarnaast moet je goed opletten welk absorptievermogen een incontinentieproduct heeft. Er zijn bijvoorbeeld broekjes voor licht urineverlies en inleggers met een hogere absorptiecapaciteit.

Man of vrouw

Vaak wordt incontinentie gezien als een typisch vrouwenprobleem, toch zijn er in Nederland ruim 300.000 mannen die last hebben van ongewild urineverlies. Gelukkig zijn er verschillende incontinentieproducten beschikbaar die speciaal zijn aangepast aan de anatomie van de man. Waar de vrouw urine verliest aan de onderzijde, hebben mannen juist behoefte aan extra bescherming aan de voorzijde. De incontinentieproducten voor mannen zijn daarom breder en hoger ter hoogte van de penis. De meeste incontinentiematerialen zijn echter voor beide geslachten geschikt.

Maat en pasvorm

Het is een misverstand dat grotere maten incontinentiemateriaal meer urine kunnen opnemen. Een te groot incontinentieproduct vergroot juist de kans op lekkages. Het is daarom belangrijk om een product te kiezen dat goed aansluit op je lichaam. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat het incontinentiemateriaal goed wordt aangelegd. De aanleginstructies van de verschillende merken kunnen je hierbij helpen. Ook als je het product bij iemand anders moet aanleggen. Soms kun je het product eerst uitproberen om te achterhalen welke maat het meest geschikt voor je is.

Levensstijl

De keuze voor een incontinentiemateriaal kan anders uitpakken afhankelijk van iemands levensstijl. Incontinentiebroekjes zijn vooral geschikt voor mensen die een actief leven leiden en veel bewegen, de incontinentieproducten met plakstrips worden eerder ingezet bij mensen die bedlegerig zijn of minder goed ter been zijn. Daarnaast is het mogelijk dat iemand ’s nachts een ander product nodig heeft dan overdag. Om rustig te kunnen slapen en niet wakker te worden in een nat bed is het verstandig om ’s nachts een product te kiezen met een hogere absorptiecapaciteit.

Huidvriendelijk

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt zeker voor huidirritatie als gevolg van ongewild urineverlies. De keuze voor een incontinentieproduct met een maximaal ademende folie zorgt ervoor dat de warmte die ontstaat tijdens het dragen van een product dóór de buitenlaag heen naar buiten kan. Dit zorgt voor meer comfort, geeft een minder broeierig gevoel en vermindert de kans op huidirritatie en huidletsel. Daarnaast kun je huidirritatie voorkomen door op tijd te verschonen en goede huidverzorgingsproducten te gebruiken.

Milieu

Incontinentiemateriaal vormt een enorme belasting voor het milieu. In Nederland bestaat meer dan vier procent van het huishoudelijk afval uit luiers. Gelukkig zijn er fabrikanten die rekening houden met het milieu door gebruik te maken van FSC-gecertificeerd hout. Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen door middel van verantwoord bosbeheer behouden blijven. Abena springt er wat betreft het milieu bovenuit, door als enige producent van incontinentiemateriaal te voldoen aan de strenge eisen van het Scandinavische milieukeurmerk Nordic Ecolabel.

Extra tips:

 • Gebruik nooit twee inleggers over elkaar. Ook de combinatie van een broekje met een inlegger is niet verstandig, dit vergroot namelijk de kans op lekkages.
 • Onderleggers zorgen voor extra zekerheid. Ze zijn bijvoorbeeld handig als je een nacht in een vreemd bed slaapt (hotel, logeren etc.).
 • Raadpleeg de huisarts of specialist. Met een medische indicatie van een arts kom je in aanmerking voor vergoeding van je incontinentiemateriaal.

IK ga toch door met de website !

Ik heb een tijd gedacht om te stoppen met de website en had het al bijna gedaan maar kreeg toch spijt. De belangstelling is echt groot en veel mensen hebben er wat aan. Ik onderzoek om zelf dingen te gaan verkopen. (eigen webshop) Al haal ik maar de kosten van de website eruit en een klein beetje winst dan ben ik super tevreden.

Abena introduceert de nieuwe Abri-Flex

Abena introduceert de nieuwe Abri-Flex (18-12-2015)
Abena biedt nu een nog betere oplossing met de vernieuwde Abri-Flex, het absorberende broekje. Bij de ontwikkeling van dit product is goed geluisterd naar de wensen van gebruikers. Daarbij kwam naar voren dat het broekje niet te zien, niet te horen, niet te voelen en niet te ruiken mocht zijn.
 Abena Abri-Flex
De verbeteringen op een rij:
• Superzacht aan binnen- en buitenzijde door nieuwe premium materialen.
• Dunner (en dus discreter) aan de voor- en achterkant.
• Droog oppervlak en minder huidirritatie dankzij snelle absorptie en verbeterde TopDrylaag.
• Verbeterde pasvorm door meer lycra elastieken, zelfs de meeste in de markt.
• Optimale bescherming tegen lekkages door hoge ant-lekrandjes, ingebouwde barrières en absorptiecapaciteit daar waar nodig.
• Zorgt voor een gezonde huid door maximaal ademende AirPlus folie.
• Unieke urineverzadigingsindicator is handig hulpmiddel bij het verschonen en voorkomt verspilling.
• Geen nare geurtjes en een fris gevoel dankzij de ingebouwde Odour Control.
• Geoptimaliseerd assortiment, nu producten met drie verschillende absorptieniveaus in de maten M en L.
• Testresultaten tonen aan: 78% vindt het product nog beter en 83% voelt zich nog beter beschermd.Abena vindt het heel belangrijk dat je de nieuwe Abri-Flex zelf kunt uitproberen. Bestel daarom nu een proefpakket.

Kopen zou je hier kunnen doen