Welke maat luiers bij welke leeftijd ?

Luiers zijn er natuurlijk niet alleen voor baby,s maar ook voor oudere kinderen, tieners, pubers, volwassenen.

Deze pagina is een korte samenvatting van waarop staat waarop je kan letten ongeveer voor de juiste maat luiers zodat je kan schatten welke welke luiers bij welke leeftijd horen. Op deze pagina,s staat het beter uitgelegd:

Van de professionelere luiermerken zijn niet zoo heel veel maten dus je kan er ook niet zoo heel snel naast zitten dat je een te grote maat hebt. De meeste merken hebben er een stuk of 4 en die heten:

 • Extra Small (XS) (49 – 74 cm),
 • Small (56 – 85 cm),
 • Medium (73 – 122 cm)
 • Large (92 – 144 cm).Pak pampers

(De maten in cm zijn van het merk Tena. De maten in cm verschillen per merk)

Je kan zeggen dat de maat Medium echt een volwassen maat is voor volwassenen en Extra Small (XS) is voor kinderen die pampers niet meer passen. Doordat ze te groot ervoor zijn gegroeid maar toch een goede luier kunnen gebruiken. Het zijn dan ook geen baby’s meer dus het is ook fijn voor de meeste mensen dat deze merken een professioneel uiterlijk hebben.

En de maat Small zou je kunnen dragen zolang je een Tiener / Puber bent zoo is er voor iedereen wel wat. Een passende maat.

 Leeftijd kind welke maat luier ? Dus voor de duidelijkheid:

 • Extra Small (XS) (49 – 74 cm), Is ongeveer voor 5,6,7,8,9,10,11,12 jaar.
 • Small (56 – 85 cm), Is ongeveer voor 10,11,12,13,14,15,16,17,18,19 jaar.

Zoals de Tena slip maxi small

Het licht ook een beetje aan je postuur in welke maat je past. Wil je het echt zeker weten welke je het beste past dan moet je jezelf echt aan de maten houden op de verpakking en je Je middelomtrek (Taille-maat) opmeten meer daarover op de volgende pagina:

attends maten

Attends voorbeeld

8 gedachten over “Welke maat luiers bij welke leeftijd ?

   1. Pieter van Beele

    Dag Klaas ik ben 47 jaar oud en draag Attends regulair 10 plus, deze bevallen mij heel goed, want ik heb geen lekkage’s meer en er kan zeker 3000 ml in en ontlasting vind ik ook goed indeze luier. Weet jij wat de beste plastic broek zou zijn bij deze maat luiers, want mocht het toch een keertje fout gaan ’s nachts dan heb ik altijdm mijn plastic broek nog voor dat mijn bed nat wordt, ik hor jou reactie nogwel van jou, groeten van Pieter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.