Welke luiers zijn het best voor tieners, Welke zijn er ?

Luiers voor tieners/pubers geven je zelfvertrouwen en een veilig gevoel

Luiers voor tieners | pubers | kinderen | luiers geven je zelfvertrouwen en een veilig gevoel.

Waarom zou je dat doen als tiener of jongere ? 😳 Niet dat ik vindt dat iedereen maar (inco) luiers moet gaan dragen om zelf te verkopen of zoiets maar ik persoonlijk snap het nut en taboe ervan, baby,s worden bijvoorbeeld niet zindelijk geboren ofwel incontinent zijn zeg maar. Wat langzaam verdwijnt. Heel soms blijven mensen incontinent. Zindelijk zijn betekent dat je weet wanneer je naar de wc moet. Daar heeft het bij tieners en volwassenen dus niks mee te maken. Het kan ook zijn dat je altijd al last hebt van natte boxers (moeilijk vinden om je plas op te houden). Zeg maar al 13 jaar ongelukjes en dan besluiten om er een luier voor om te doen. Dat gebeurt niet iedereen maar mij wel, dat ze er producten ervoor maken laat zien dat er meer zijn. Toch verstopt iedereen zijn probleem. Tot je 12e ongeveer bepalen je ouders wat goed voor je is. Rond jouw 12e jaar krijg je meestal een eigen menig (of veel eerder) Je wordt zelfbewust, of bewust van je lichaam. Je merkt dat je oksels ruiken dus vanaf dan ga je DEO gebruiken. Het kan ook zijn dat dat hetzelfde is met plassen (urine) als je elke dag nat bent zou je naar een huisarts kunnen gaan. Maar incontinentiemateriaal dragen zorgt er meteen voor dat je droog blijft.

Sommige tieners en volwassen hebben er vreselijk veel moeite mee om het te gaan gebruiken, vooral als jongere en het is totaal nieuw voor je. Ik dacht zelf dat het minder erg was om een natte broek te hebben dan aan de luiers te moeten.

incontinentiemateriaal is eigenlijk alles wat gemaakt is om plas (urine) op te vangen. Je kan het gebruiken omdat het gevoel van nat ondergoed erg vervelend is (of erger). Het nut ervan is dat je incontinentiemateriaal als je onderbroek kan dragen die je probeert droog te houden. Een dag geen ongelukje in een school bijvoorbeeld, geen natte luier of ander incontinentiemateriaal prima ! Dan is het een onderbroek. Verlies je er een straal urine (plas) in dan blijft het gevoel aan je kruis alsof je een droge onderbroek hebt. incontinentiemateriaal onderdrukt ook geurtjes. Je kan bijvoorbeeld onverwacht een straal urine verliezen op school onder lestijd met een slappe lag waar je van schrikt. Een luier of ander incontinentiemateriaal heeft een seconde nodig om het op te zuigen (absorberen) als dat gebeurt. Doordat het droog blijft en niet gaat stinken hoef je er niets aan te doen. Dat er een straal urine in de luier zit is niet erg om mee rond te lopen. Als dat gebeurt komt het bijvoorbeeld 5% dichterbij dat je jezelf een nieuwe (inco) luier moet omdoen. Fijnste is dat klasgenoten geen natte plek meer in je broek zien. Elk ongelukje is normaal zichtbaar aan de voorkant van je broek. Zoo kom je net zoals de rest normaal je dagen door.

Welke (inco) luiers het beste voor tieners of zeg maar jongeren zijn is moeilijk te zeggen, het licht eraan voor welk doel je gaat ze gebruiken, of op welke manier, en wat zit persoonlijk goed bij jou, wat zit prettig, comfortabel ? Hoeveel urine (plas) verlies je voordat je bij de wc bent ? Je plast nog wel op de wc ? Voor jongeren !? Het bestaat wel maar het is zeldzaam (die er last van hebben), jongeren die er last van hebben kunnen er psychisch kapot aan gaan als ze er niks aan doen (bijvoorbeeld je plast op school in je broek). Voor per ongeluk in bedplassen liggen er in de supermarkt Drynites wat ongeveer tot 15 jaar bedoeld is maar dat is niet het enige wat je kunt gebruiken en is niet gemaakt voor overdag. Pas als je naar een apotheek gaat of online besteld merk je dat er veel meer is en via de huisarts kan het vergoed worden via je verzekering.

School

Als je op school zit wordt het meestal duidelijk dat je een kleine blaas hebt of moeilijk je plas kan ophouden omdat iedereen hetzelfde behandeld wordt, je kan bijvoorbeeld vergelijken met hoe vaak jij nodig naar de wc moet en hoe vaak andere jongens en meisjes naar de wc gaan. Red je de wc niet op tijd dan heb je een lastige dag op school.

Luiers die je niet ziet onder een broek.

Jongeren willen niet dat bijvoorbeeld klasgenoten zien dat ze een luier of ander incontinentie materiaal dragen onder hun broek uit schaamte 😳 maar er is veel keuze, zie bijvoorbeeld deze lijst. Er zijn dunne en dikke. De dunnen zijn zeker niet herkenbaar onder een broek. Het merk Tena maakt incontinentie materiaal meestal in 3 of 4 absortiesterkes (hoeveel vocht het aan kan) degene die het dunst is kan het weinigst absoberen. Maar stel voor dat je 4x per dag een schone boxer moest aantekken, dat kan het dunste incontinentiemateriaal makkelijk aan. De dikste houd alles in de luier, zelfs als je 2x in dezelfde nacht in bed plast tegen je zin.

Super 7 druppels

Super 7 druppels

Er zijn heel wat merken en ze zijn er in alle maten dus ook voor tieners en volwassenen, elk merk en type doet goed waar ze voor gemaakt zijn. Ongelukjes goed absorberen. Elk merk zit alleen wel anders net zoals onderbroeken/ boxers. Je merkt vaak dat het bedacht is door mensen die er zelf ook last van hebben of gehad. Zoo zit een MoliCMoliCare® Premium Elastic totaal anders als een Tena slip maxi small vindt ik zelf. Abena Abri-Form Premium S4 is een luier die het meest opneemt van allemaal die er is in een maat als je nog een tiener bent (extra dik). Tena absorbeert ook veel maar onderdrukt nare geurtjes beter als Abena vindt ik. Tegen plassen in je slaap als tiener. De S staat voor de maat small. Zijn die te groot ? dan is er ook nog abena junior. Absorin heeft ook hele goede luiers. Op deze pagina staat ook een gedeelte over proefpakketjes klik dan hier om er meteen heen te gaan. Voor ouders voorkomt het dat ze elke dag een bed moeten wassen, ze kunnen alleen dit bij zichzelf afvragen. Wat het vooral een goede luier maakt is dat als de de witte mat in de luier zelf niet te snel stuk gaat. Ik bedoel de mat die de plas moet opvangen. Sommige luiers gaan heel snel samenklonteren waardoor het gaat hagen in je kruis. (de meeste merken niet) Alles wat in de luier zit schuift dan naar beneden terwijl de luier nog maar een klein beetje nat was. Verschuift de mat dan maakt het de luier waardeloos en moet je een nieuwe omdoen. Het merk Depend heeft hier bijvoorbeeld last van.

molicare-premium-soft-super-briefIk persoonlijk heb nu 3 verschillende merken geprobeerd, Toen ik voor het eerst luiers kreeg was dit het merk Tena, toen ze bijna op waren molicare en van abena heb ik een proefpakket. Niet omdat tena niet goed was maar als je weet dat je nog wel een poosje last van bedplassen hebt ben je wel nieuwsgierig hoe een ander merk is. Alle 3 vangen ze een ongelukje van het onverwachts in je slaap laten lopen perfect op zonder te lekken. Tena en molicare zitten het best bij mij, Abena is wat lomper maar die kan kan ook het meeste opvangen. Het merk absorin heb ik nog niet geprobeerd.

Wat te doen als je tiener bedplast ? Wanneer u of jij zoekt naar jeugd / tiener / puber luiers kun je worden verrast om erachter te komen dat ze daadwerkelijk ook echt er zijn en bestaan. Jij kan zoo verrast zijn dat je je een beetje overdonderd voelt door alle productkeus en geen idee hebt waarmee te beginnen ! Zoo als de luier industrie is gegroeid en betere productiemethoden heeft ontwikkeld hebben ze hun producten verlengd tot na de behoeften van baby’s (niet alle merken soms maken ze alleen incontinentieluiers). Ze zijn er voor iedere leeftijd in de goede maat dus je zal als tiener niet idee hebben dat je een luier voor volwassenen draagt. Alleen is het een beetje verwarrend als je ze bijvoorbeeld tegenkomt op internet voor wie ze nou bedoeld zijn ? Want als het geen babyluiers zijn worden het incontinentieluiers of inco luiers genoemd, ben ik dan ook incontinent als ik last heb van onverwacht bedplassen ? Nou nee niet echt helemaal gelukkig als je het overdag makkelijk kan ophouden. Alleen in de nacht incontinent.

Luiers-voor-tieners

Als je vaak in bed plast kun je jezelf een beetje gaan haten.

Luiers zijn wel gemaakt voor alle vormen van ongewild urineverlies wat in bed plassen ook is en in bed doen ze heel goed waarvoor ze gemaakt zijn, veel beter als luierbroekjes vindt ik. Je hoeft je daarmee ook niet druk te maken dat je verschonen moet tot je in de ochtend van bed af gaat als je van jezelf al weet dat er in geplast is doordat je wakker schoot die nacht met het gevoel dat je het in je bed deed maar het blijkt dan in de luier te zitten en of dat je de wc niet helemaal op tijd haalt. Je bent droog voor je gevoel en de meeste luiers kunnen meerdere keren nat worden en je nog het gevoel geven dat je droog bent daarom kan je je veilig voelen in luiers tot je van bed af gaat. Zonder angst dat je zal doorlekken.

Waar kun je incontinentiemateriaal kopen ? Je kan het zonder recept krijgen bij iedere apotheek. En is te bestellen anoniem via internet via winkels. Je ziet niet op de doos dat er luiers in zitten. zoals: https://www.123incontinentie.nl/

123incontinentie

1741_-_slip_super_plus_mEr zijn speciale soorten incontinentiemateriaal voor de nacht,niet alle incontinentie merken zetten er bij dat het speciaal voor de nacht is, de meeste wel. Omdat je licht in bed op je buik of rug is een echte luier met 4 plakkers het veiligst om te dragen tegen lekken omdat het onderlichaam volledig inpakt, ook rond de benen. Overal zit materiaal, wat een veilig gevoel geeft. Het zit hoog van vlak onder je navel tot boven je billen. Het is zoo dat als je op je rug slaapt en je plast in je slaap dan loopt de urine een beetje naar de achterkant van de luier, daarom zit een luier best hoog, urine kan er niet uit ontsnappen. Je kan ook Pants gebruiken als je niet zoveel plast in je slaap en het voordeel van pants is dat het total onzichtbaar is onder je kleding maar de zwakke plek van pants in bed is dus de voorkant en achterkant omdat deze lager is. Luiers voor de nacht ? Het merk absorin heeft bijvoorbeeld een luier die heet Absorin Comfort Slip Night/Heavy small. Met een maantje op de verpakking. Die koop je hier of in de apotheek.

Luiers proberen tieners. Proefpakketjes luiers.

Ik voel me soms rot omdat ik in mijn bedplas. (Psychisch behoefte aan luiers)

Als je luiers wilt gaan proberen is het moeilijk om te zeggen welk merk het beste is. Elk merk doet wel goed waar ze voor gemaakt zijn. De pasvorm is van elk merk wel een beetje anders. Als je luiers wilt gaan uitproberen dan kun je ook proefpakketjes ophalen bij de apotheek van alle merken zodat je niet meteen een volledig pak hoeft te kopen. Deze proefpakketjes of probeerverpakkingen zijn altijd gratis. Op de site van http://www.dependprofessional.nl/ kun je een probeer verpakking thuis gestuurd krijgen. Abena ook: http://www.abena.nl/ Tena: http://www.tena.nl/ Attends : http://attends.nl/

Maten:

Het is ook moeilijk wat te kiezen als je niet bekend bent met de maten van incontinentieluiers zoals X-Small, Small, Medium, Large. (XS, S, M, L). Een volwassenen iemand zal waarschijnlijk niet in de maat small passen. Meer over maten staat op deze pagina onderin. En op deze pagina uitgebreid.

Het merk Abena Abri-Form is sinds kort het eerste merk wat luiers speciaal voor tieners (kinderen) maakt. http://www.abriformjunior.nl/ Deze zijn voor 5 tot 15 jaar wat je een beetje vergelijken kan met het maatje small van het merk Tena en Abena  (iets daaronder nog). Op de site kan je ook een proefpakket aanvragen. De Abri-Form Junior is het speciaal ontwikkelde tussenmaatje luier/slip voor kinderen met een heupomvang tot 60 cm. Dus voor mij persoonlijk (14 jaar) al bijna te klein. Ikzelf gebruikt Tena slip maxi small die we online bestellen bij maree.nl of 123 drogisterij.nl wat wel een aanrader is zie. Meer info. Maar als je liever luiers met een plastic buitenkant hebt dan is het merk Attends ook erg goed. Abena Abri-form junior voor 5 tot 15 jaar kun je bij je apotheek kopen of online bestellen hier of hier.

Luiers voor tieners-kinderen Luiers voor tieners-kinderen  (Abri-Form Junior)

Zoals u of jij waarschijnlijk al weet dat baby’s niet de enigen zijn die met incontinentie problemen kampen. En zoo moet je je ook niet voelen als je daar last van hebt. Soms hebben oudere kinderen bescherming nodig voor bedplassen of voor overdag soms een ongelukje waarbij een onderbroek nat wordt. Er kunnen vele redenen voor zijn.

Luiers voor tieners | kinderen

Luiers voor tieners | kinderen. Type: ID slip (Merk) Psychisch Behoefte aan luiers Ik voel me soms slecht omdat ik in mijn bedplas. (Psychisch behoefte aan luiers)

Van peuters die nog niet de controle hebben verkregen overdag tot jonge tieners/pubers/kinderen van wie hun blazen niet zo snel als hun lichaam groeien. Soms zijn deze voorwaarden zelfs psychologische gevolgen van traumatische en stressvolle gebeurtenissen in het leven van een kind. Zoals gepest worden op school waardoor je de hele dag gestrest bent, als je daardoor in bed gaat plassen heb je in de nacht en overdag veel ellende. Als je door gepest worden op school in bed gaat plassen wordt je eigenlijk dubbel gepest. Het bedplassen in de nacht kan dan gebeuren doordat je overdag heel gestrest bent en in de nacht je te veel ontspant. En door het gepest worden overdag oververmoeid bent waardoor je misschien zoo diep slaapt dat je geen seintje krijgt als je moet plassen.  Maar dat is bij iedereen anders. Wat uw specifieke behoefte ook is in de jeugd luiers, ze zijn er nu in een grote verscheidenheid aan opties beschikbaar om ervoor te zorgen dat u en uw kind de gemoedsrust krijgen die u beide nodig hebt. En je kan ze kopen in uw lokale apotheek of je kan ze ook anoniem bestellen bij een webshop.

Wat is een goede luier voor oudere kinderen, Pubers, Tieners ? Zeg maar van 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 jaar etc. Dat zijn om even kort te zijn bijvoorbeeld de:

(Je kan erop klikken voor meer informatie)

Abena Abri form is Hier verkrijgbaar.

Uitleg over maten:

Maat Small of S staat telkens voor een maat die je goed zou passen tot een jaar of 18.

Meetlint

Meetlint

Als tiener dus. Zoals je ook ziet op de website van absorin hier kan je een passend advies krijgen welke type slip je past of past bij hoeveel urine je verliest. Plas je wel een per ongeluk in bed plast dan kun je rustig in het menu kiezen voor: verliest zijn/haar gehele blaasinhoud. Medium is de volgende maat bij deze merken en is een maat die meestal volwassen goed passen, luiers voor volwassenen. De merken Tena, Attends, Absorin, Lilfit, Molicare, Abena, Gebruiken dit. Small, Medium, Large. Alleen het merk Absorin gebruikt sinds 2014 een nieuw systeem kwa namen, ze zetten voor de maat bijvoorbeeld Day, Night. Want sommige luiers zijn wat dikker wat overdag niet prettig zou zijn om mee te lopen dus geven ze bij wat dunnere luiers bijvoorbeeld aan DAY. Meer informatie over de juiste maat luiers kopen of Heupmaat opmeten in CM ? zie op deze pagina: Welke maat luiers gebruiken? Waar moet je op letten?

Absorin Slip systeem 2014:

Absorin Slip Luier 2014 - Ook voor tieners

Absorin Slip Luier 2014 – Ook voor tieners.

Niet in dit lijstje of op dit plaatje hierboven maar bestaat wel:

Absorin Comfort Slip Night/Heavy, maat S Artikelnummer 0910-A, ZI nummer 15974979, Voor heupomvang tot 90 cm. Absorptie 2500ml. 20 stuks in een pak.

 • REF = Artikelcode/De bestelcode. Dit nummer kan je opgeven als je ze wil bestellen in bijvoorbeeld een apotheek of een webshop het woordje luier of slip hoef je zoo niet eens te gebruiken.
 • Waist in CM = Je Taille (heupomvang tot) in CM
 • Name = Naam
 • Absortion = Absorptie – hoeveel is 1800 ml absorptievermogen ? 1.8 Liter, 2500 ml 2.5 Liter.
 • Zi Number = Z index nummer. Dit nummer betekent dat je het product vergoed kan krijgen als je daarvoor verzekerd bent. Ook dit nummer kan je soms gebruiken om te bestellen in de apotheek of een webshop.
 • Quantity betekent Hoeveelheid. Je ziet ook staan 8×14 st dit betekent 8 pakken met elk 14 stuks maar dit is voor de groothandel je kan ook telkens 1 pak kopen.

Absorin slip kan je hier kopen

Wat zijn de beste luiers voor tieners | Pubers | Kinderen ? Welke luiers zijn het best voor tieners ?

Welke luiers zijn het best voor tieners ? Dat is moeilijk te zeggen eigenlijk doen alle merken wel goed waarvoor ze gemaakt zijn, dus moet je voor jezelf testen wat het beste zit en het beste bevalt want elk merk zit een beetje anders. Als je maar wel van elk merk de hoogste absorptie gebruikt als je ermee moet slapen, Ik gebruik tena slip maxi small die me prima bevallen en die bestelt mijn ma bij Maree en soms bij 123drogisterij. Probeer je een bepaald merk en je slaapt met een luier om dan zou het niet mogen lekken als je het wel eens per ongeluk in bed doet. Als het wel lekt moet je een beetje nagaan hoe dat kan. Te weinig absorptie ? Of het sluit niet goed af in je kruis. Als een luier gebruikt is als je ’s ochtends wakker wordt en je weet al dat je nat bent (je voelt je al nat) is een slecht teken dat zou niet mogen kunnen dan heeft het gewoon te weinig absorptie. Wordt je wakker en je voelt je nog net zoo droog als de avond ervoor maar komt er toch achter dat een gedeelte van je bed nat is dan sluit het niet goed. Wat je kan doen is: het beter proberen om te doen en de rest van het pak proberen, lekt het bij de laatste paar luiers nog kun je beter een ander merk proberen of je hebt een te grote maat dat kan ook. Je kan ook nog een inlegger in de luier proberen om de absorptie te verhogen.

Welke pampers (luiers) zijn het beste voor bed plassen ?

welke pampers zijn het beste voor bed plassen

Welke pampers zijn het beste voor bed plassen ? Tena 8 druppels. Kleur: paars. Naam is maxi.

De beste luiers voor bed plassen zijn: Als je van ieder merk de hoogste absorptie kiest zit je al goed. Zoo heeft de tena maxi small die ik gebruik 8 druppels op zijn verpakking wat het hoogst voor tena is. Ik heb het omcirkelt op de foto die ik gemaakt heb. Hetzelfde pak is er namelijk ook met 7 druppels erop en 6 druppels. De kleur is (de paarse streep op de foto op de voorkant van het tena pak is ervoor om in 1 oog opslag de absorptie te herkennen. Het zijn maar 2 druppels verschil bij het merk tena maar het verschil tussen absorptie is zeer groot. Dit geldt voor elke merk. Het verschil tussen de 6 druppels en 8 druppels kan al zijn dat als je bedplast en je draagt de blauwe (tena slip plus – 6 druppels) Dat de hele luier gebruikt wordt en misschien al begint te lekken. Bij de 8 druppel (Maxi) is de schade van bedplassen dan veel minder groot, het levert je dan een vlek op in je kruis waar de luier gebruikt is. Dit betekent als je bedplast dat je je geen zorgen hoeft te maken over doorlekken of verschonen midden in de nacht omdat de luier niet verzadigt is (niet vol zeg maar) En zal de luier het ook bij een 2e keer nat worden het ook nog prima aankunnen. Ongestoord doorslapen dus. De eerste keer nat worden in een luier en je merkt het zal het je een minder fris gevoel geven waardoor je de neiging hebben om een schone om te doen maar het hoeft niet je kan er gewoon mee doorslapen. En is niet ongezond om te doen ze zijn ervoor gemaakt.

Tena luiers absorptie sterkte. Met naam. Kleur en druppels is om de absorptie ervan te herkennen. Ultima is nog een extra maatje voor volwassenen.

Tena luiers absorptie sterkte. Met naam. Kleur en druppels is om de absorptie ervan te herkennen. Ultima is nog een extra maatje voor volwassenen.

Tips !

Nachtluiers

Nachtluiers

Absorin Comfort Slip Night/Heavy heeft een katoenen buitenlaag.

Tena slip maxi small een veel absorberende luier en heeft een plastic buitenlaag. Ook met katoenen buitenkant verkrijgbaar.

Attends Slip Regular Small is ook een veel absorberende luiers en heeft een plastic buitenkant.

Lees ook deze pagina met meer informatie:

Omdoen van een luier bij tieners / kinderen.

Je kunt helemaal zelfstandig een luier omdoen met niemand erbij maar dan moet je wel lang geoefend hebben, hoe vaker je het doet des de beter het gaat en sneller. Het snelst en makkelijkst is als iemand je helpt daarmee en zoo gaat het ook meteen de aller eerste keer goed. Dat je het ook meteen de allereerste keer als tiener goed omdoet, dat is het voordeel als iemand je helpt. Als iemand je helpt dan ga je ook zien dat je het ook alleen kan als je goed meekijkt en helpt. Staand omdoen of omgedaan krijgen in de badkamer vindt ik de beste en makkelijkste manier en zoo zit ie ook het beste vind ik. Liggend kan ook goed maar dat zou mij een kleinerend gevoel geven, het geeft de meeste babygevoelens. Een luier omdoen gebeurt natuurlijk op je nakie. Sommige tieners voelen zich best ongemakkelijk om op hun nakie voor ouders te staan als ze op die manier een luier omgedaan krijgen, sommige ook niet dat is ieder voor zich. Schaam jeje te erg voor je ouders maar wil je wel hulp, dan kun je een moeder ook even buiten de badkamer laten wachten voor de deur zodat je zelf de luier alvast half omdoet zonder de plakkers ervan vast te maken op deze manier:

http://www.bedplassen-luiers.nl/images/Tena_Luier_Omdoen_Stap1.jpg

De plakkers altijd aan de achterkant, dus als je zoo staat zitten de plakkers bij de rug. Als je zoo staat ben je al half klaar en zou je je vader of moeder kunnen roepen om de plakkers vast te maken. Op deze manier sta je niet compleet op je nakie.

Ziek ook deze pagina over hoe je helemaal zelf een luier omdoet (of het hulp)

21 gedachten over “Welke luiers zijn het best voor tieners, Welke zijn er ?

  1. MICHKE (MICHEL)

   opgewonden ben ik niet ik voel mij schattig erin zalig om dit eens aan te hebben maar dan thuis of tijdens corona tijd toen in het park daar viel het minst op door al die bomen en ging daar op een bankje zitten dan viel dat zeker niet op met een pintje in mijn hand en mijne tijd inhalen want vroeger in de jaren 60 bestond gene pamper het waren doeken
   en een beetje kinds zijn maakt mij jong

   1. klaas Bericht auteur

    Herken ik ook wel. Ik heb tussen 0 en 18 jaar bijna dagelijks gelekt dus veel natte boxers gehad. Rond mijn 18e ontdekte ik pas dat er passende luiers bestonden voor dat probleem, het was volledig nieuw voor me ik wist niet dat het bestond eerst. Ik voel er nog schattig in maar het is ook serieus nodig.

 1. Roy

  Ik wil graag een proefpakket alleen ik wil hem graag ergens ophalen bijvorrbeeld bij de albertheijn ofzo kan dat?

  1. MICHKE (MICHEL)

   dan is wel je pamper vuil ook al dient dat er voor stel je voor je komt ergens en dan gebeurt het misschien! hopen dan dat je een pamper ergens in je tas een reserve bij hebt ik zeldzaam in pamper op straat wel met een gewoon broek kort af lange broek maakt niet uit ik zie dat al gebeuren en zie waar het kan ruilen of blijf je op dat moment thuis toch uw eigen niet aantrekken als je graag eens in je pamper wil je boodschappen doen laat maar komen als je dat graag doe

   1. klaas Bericht auteur

    Ja dan is je pamper wel vuil, een pamper is er wel voor als je de grote behoefte verliest maar ook veel meer voor als je urine verliest. Een luier kan eigenlijk niet veel met de grote behoefte dan alleen ervoor zorgen dat het binnen de luier blijft. Eigenlijk is het hele witte gedeelte om je plas op te nemen. Ook als je ergens bent en je verliest de grote behoefte zullen mensen je weg sturen omdat het gelijk gaat stinken 10 meter om je heen. Je zou ook moeten douchen dan omdat het niet schoon te maken is met wc papier. Ikzelf heb een overactieve blaas en een kleine blaas. Ik probeer mn pamper droog te houden toch plas ik er in. Laatste keer had ik het op een BBQ. Ik voelde dat ik moest plassen en ging een wc zoeken maar het duurde te lang, toen ging het zelf in de luier, ik vindt het jammer maar ik kan op de BBQ blijven. De luier raakt bij mij gewoon 25% vol. Het stinkt niet en ik voel me droog ook als er iemand naast me zit.

  1. MICHKE (MICHEL)

   waarom gek ? dat is niet gek zelfs schattig weet je dat er ook broekjes bestaan dat je gewoon kan aandoen als een gewoon onderbroekje daarvoor moet je niet altijd eens in je broek doen weet je in het ziekenhuis krijg je bij sommige aandoeningen ook een pamper aan als de verpleegkundige niet zeker zijn ja het lijk raar als een tiener een pamper draagt op strand daar moet je wel mee oppassen sommige mensen nemen dit al eens verkeerd op misschien word je uitgelachen doet dat thuis in de tuin of toen bij corona tijd dat veel zaken dicht waren zoek dan maar eens een wc en ja kinderen tot en volwassene mensen hebben wel een pamper nodig wegens hun beperking daar mag je niet mee lachen het is en blijft schattig en trouwens ieder mens draagt wat hem wil ook al trek je uw eigen niet aan en loop je toch op strand zowat wie moeit zich er mee wel iemand van een ouder persoon mee dat hij of zij uw kunnen verdedigen en zie dat er van uw geen foto maken ik loop graag rond in jasjes met oortjes en onesies dat is zelf heel goed boven een pamper dat valt weinig op

   1. klaas Bericht auteur

    Ja vindt ik ook, zelf draag ik een tena flex tot ik op strand ben of ga zwemmen. Voordeel van die is dat je zwembroek aan kan blijven, ja trekt hem tussen je benen weg uit je zwembroek zodat je meteen kan zwemmen. Dan is de hele luier even zichtbaar op strand maar boeit me niet, mensen die ook problemen hebben komen misschien zoo op je af. Dat maakt het bespreekbaar.

   2. MICHKE (MICHEL)

    het is zo lang geleden dat ik nog een bericht heb gehad
    ik heb een test gedaan ik heb met pamper thuis in mijn
    ligbad geweest zwaar dat ding ja manneke beter niet
    mee gaan zwemmen je zal verdrinken een waarschuwing
    dat zat vol water moest je nog eens pipi doen dat kan het
    misschien nog uit elkaar spatten die kans is groot weet je
    in ons naturisten club doen wij geen pampers om alleen
    baby en peuters en misschien ook kleuters volwassen er tegen
    is dat geen spraken van alleen dat je buiten het terrein ga
    voor boodschappen te doen of naar huis ga je kan het wel in
    stilte het tegen de voorzitter vertellen van je probleem als je in een
    tentje ligt er uit komt zal ze zeker niets op zeggen dat je in pamper naar
    de wc en wasruimte ga nadien alles uit tenzij het te koud is naakt
    te lopen ik had vroeger ook problemen dan was mijn slaapzak in tentje
    ook nat en in een tentje ben je er zeker niet gauw uit tegen over
    een gewoon bed en ja mijn buurmensen weten dat ook niet dat ik ze
    draagt en ik ga ze dat ook niet vertellen alleen mijn apotheker weet dat
    ze had begrip voor mijn en ja ik loop ook in onderbroekje op het strand
    slipje dus liefst zo weinig mogelijk mensen rond mijn heen in pampert op
    een gewoon strand nooit gedaan en ik weet niet of ik dat ooit durft wat
    gaan de mensen mij zo aanstaren in onderbroekje ook maar geen schaamte
    ik in zwembroekje zelden nu ik voel mijn daar in opgesloten en plakt aan mijn
    poep en ja naar het ziekenhuis draag ik ze ook de pampers onder mijn, pyjama
    dan mag ik geen onsies dragen te moeilijk met je baxters in je pols zeker
    op een operatie tafel dan kan je niet weg he wachten dat de operatie gedaan is dus
    geen natte tafel een keer geen luier aan dan hadden ze een buisje in mijn piemeltje
    gestoken ok maar dan kwamen ze het weer uit getrokken dat deed pijn jong dus dus ook pampers
    in ziekenhuis

 2. Piet

  Hallo.

  De twee plaatjes waar de luiers gedemonstreerd worden qua pasvorm, hoe oud/lang/zwaar is het kind daar?
  Wij komen er nog niet helemaal uit welke maat onze (incontinente) zoon nodig heeft.

  Mvg Piet

  1. klaas Bericht auteur

   Die luiers gaan op heupomvang in centimeters, als je bijvoorbeeld iets van 12 bent kan het snel zijn dat je small nodig hebt.

 3. Riska

  Dag,
  Hier hebben we een 15 jarige broekpoeper in huis. We willen van de vieze stinkende onderbroeken af.
  Zijn er specifieke luiers/ inleg voor?
  Groet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.